Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Koen Beijer

Product Owner

Werkervaring, opleidingen en Identicons - Development-iteratie #167

22-10-2019 • 15:37

51 Linkedin Google+

Onze developers hebben iteratie #167 opgeleverd. In deze iteratie introduceren we onder andere Ervaring en opleidingen en Identicons.

Werkervaring en opleidingen

In navolging van de mogelijkheid om de eisen van jouw ideale baan aan te geven en skills toe te voegen aan je profiel, is het nu ook mogelijk om je werkervaring en (voltooide) opleidingen in te voeren. Dit kan je doen via de instellingen van jouw profiel.

De ingevoerde werkervaring en opleidingen zijn niet zichtbaar op je openbare profiel. Wanneer je hebt aangegeven open te staan voor contact met werkgevers, kunnen zij jouw werkervaring en opleidingen wel inzien. Om ervoor te zorgen dat je anoniem blijft voor werkgevers worden jouw persoonlijke gegevens, de bedrijfsnamen en onderwijsinstellingen niet aan hen getoond.

Skills privacy-setting

Sinds de release van de skills bleek de wens te bestaan om je skills niet te tonen op je profiel, maar wel aan de werkgever als je daarvoor toestemming hebt gegeven. De devvers hebben het mogelijk gemaakt om zelf, in de instellingen van jouw profiel, aan te geven of je jouw opgegeven skills wilt tonen op je profiel.

Identicons

identiconBij gebruikers waar geen icoon was ingesteld, kwam er tot voor kort een grijs gestreept vlakje of in het forum zelfs niks. Als meerdere gebruikers zonder icoon onder elkaar reageren, is het daardoor moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden.

Om die herkenbaarheid te vergroten tonen we daarom voortaan voor gebruikers zonder icoon een identicon. We maken gebruik van een php-implementatie die is afgeleid van het werk van Github. Via je persoonlijke instellingen kan je uiteraard een eigen avatar uploaden, maar ook zien hoe jouw identicon eruitziet.

De identicons zijn effectief een grafische weergave van de laatste 15 bits van de md5-hash van het id van een gebruiker. Er zijn 30 kleuren mogelijk en 215 unieke tekeningen, in totaal geeft dat 983.040 unieke plaatjes. Daardoor is de kans dat iemand een uniek plaatje krijgt natuurlijk behoorlijk groot, maar er zijn vast door de 'birthday paradox' wel een paar gebruikers die hetzelfde plaatje krijgen.

Overig

  • Het nieuwe Hardware Info-logo wordt getoond bij links naar de reviews
  • Verschillende bugfixes:
    • Prijsalert-popup die niet goed werd getoond
    • Lange url's braken de weergave in het css-snippets-overzicht
    • Videobeheer op YouTube werkte niet helemaal meer als bedoeld

Reacties (51)

Wijzig sortering
Ik vind die identicons enorm storen en halen een probleem weg die volgens mij geen probleem was, eerder veroorzaakt het een probleem.

[Reactie gewijzigd door Qu3st op 22 oktober 2019 23:49]

Helemaal mee eens!

De afgelopen dagen lezen de nieuwsartikelen met reacties en het forum veel minder prettig.
Daardoor is de kans dat iemand een uniek plaatje krijgt natuurlijk behoorlijk groot, maar er zijn vast door de 'birthday paradox' wel een paar gebruikers die hetzelfde plaatje krijgen.
Jullie bedoelen denk ik dat de kans behoorlijk klein is, maar 983.040 unieke combinaties is natuurlijk niet heel erg veel als de doelstelling is om heel Nederland en Belgie te veroveren :D.
@JP1980 heeft gelijk, begrijpend lezen is soms lastig.

edit:

Ik geloof dat de sync tussen Tweakers Elect en mijn profiel niet goed gegaan is, de 3 vragen + reisafstand, etc zijn niet ingevuld bij mij, na invullen word er een generieke foutmelding gegeven

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 22 oktober 2019 16:04]

Voor de mensen die niet bekend zijn met de birthday paradox: wikipedia

En nu ga ik statistiek doen, dus grote kans dat ik nat ga, maar:

Ik ga even makkelijk rekenen: half miljoen gebruikers, 983040 mogelijkheden, geeft mbv de formule van wikipedia en rekenwerk door wolfram alpha een waarde van q = 10^(-10^5.561035262111015) of 2.59987042 × 10^-363945. Dat is nogal klein. p = 1 - q. De kans dat er overlap is, is dus voor het gemak 1 en dus een zekerheid. Niet eens in de buurt van birthday paradox (imo).

Hoeveel overlappende icons er dan zijn, daar ga ik geen uitspraken over doen...
De birthday paradox heeft geen specifieke waarde.

Het is simpelweg een paradox die beschrijft dat de kans dat twee specifieke personen dezelfde 'verjaardag' hebben heel klein is. Maar dat ondanks dat, de kans dat er in een groep twee personen met dezelfde 'verjaardag' zijn wel heel groot kan zijn.

Datzelfde paradox geldt ook voor hele kleine kansen (niet per se een verjaardag) en hele grote groepen mensen (of andere 'dingen').

Dus je kan niet zeggen dat een uitkomst er wel of niet bij 'in de buurt' komt ervan :) Sterker nog, dat je op bijna 100% uitkomt is juist een bevestiging van de paradox.

Hoewel dat met gemiddeld 2 unieke iconen per gebruiker natuurlijk minder gek zal ogen dan als je maar 10 personen in een kamer hebt :) Dat is wat dat betreft net zoiets als met 150 mensen in een ruimte zijn, dan zou je zelfs verbaasd zijn als er alleen unieke geboortedatums zijn.
Hoewel dat met gemiddeld 2 unieke iconen per gebruiker natuurlijk minder gek zal ogen dan als je maar 10 personen in een kamer hebt :) Dat is wat dat betreft net zoiets als met 150 mensen in een ruimte zijn, dan zou je zelfs verbaasd zijn als er alleen unieke geboortedatums zijn.
Dit is volgens mij het paradox gedeelte van de birthday paradox. Er zijn minder mensen nodig dan je denkt om 2 mensen te hebben met een overeenkomstige birthday. Met grofweg een half miljoen gebruikers op ongeveer een miljoen mogelijkheden denk ik niet dat er meer gesproken kan worden van de paradox als er daadwerkelijk een overeenkomst is.
De identicons zijn effectief een grafische weergave van de laatste 15 bytes van de md5-hash van het id van een gebruiker.
Dan lijkt me bijna het gebruiker-id sturend en niet de verjaardag. Statistiek lastig neer te pennen. Vooral wanneer je rekening mag houden met de mogelijke md5 hash collisions (https://nl.wikipedia.org/wiki/MD5) :X
Het gaat bij 'birthday paradox' ook niet per se om de geboortedatum. Dat is simpelweg het voorbeeld waar de paradox uit voortkomt :)

We gebruiken inderdaad het userid als waarde. Maar die wordt dus via een hash-functie omgezet in een van 2^15 unieke iconen met een van de 30 mogelijke kleuren.
Nee, er is geen migratie geweest. De error gaan we uitzoeken, bedankt voor het melden @ThaStealth
Nee, het staat er goed. De kans op een uniek plaatje is groot. De kans dat iemand hetzelfde plaatje heeft is klein.

Edit : Eigenlijk is de kans dat 'iemand' hetzelfde plaatje heeft ook groot, zelfs bijna 100%. Maar de kans dat 'jij' hetzelfde plaatje hebt als iemand anders is dan weer vrij klein. Tenminste volgens de paradox.

[Reactie gewijzigd door JP1980 op 22 oktober 2019 16:17]

Ja, blijkbaar typefoutje Nee, zie @JP1980, en ik dacht te snel nu :o

[Reactie gewijzigd door ACM op 22 oktober 2019 15:48]

De foutmelding is nu opgelost.
Op de pagina van profielen gaat wat mis imo :)

https://tweakers.net/gallery/
Wellicht icm de fotoalbum bug?
Nee, zo te zien onze rate-limiting :X
@Kees heeft 't ondertussen aangepast.

[Reactie gewijzigd door ACM op 22 oktober 2019 16:51]

Een deel van de plaatjes geeft een 429. Als je vaak genoeg die pagina met tussenpauzes opvraagt zal een steeds groter in je cache zitten en zie je het na een tijdje niet meer ;)
Plaatjes zijn trouwens allemaal geheel symmetrisch.
Klopt, de plaatjes zijn 25 pixels, echter maar 15 hiervan zijn te gebruiken om het plaatje uniek te maken.
Het zou natuurlijk wel kunnen, maar zo is het inderdaad geïmplementeerd. Maar dat is in ieder geval goed nieuws voor de liefhebbers van symmetrie :P
Ik denk dat 99% dat hier kan waarderen. ;)
Excuseer mij dat ik reageer om het icoon te zien.
Dat is saaier

edit:
Yeah, palmtree

[Reactie gewijzigd door TWyk op 23 oktober 2019 11:17]

Ik heb een middelvinger gekregen
Nee, het is een Atari 2600 joystick!
403 Forbidden. Moet ingelogd zijn terwijl ik dat toch zeker ben :P
Bedankt voor het melden @impactftw, de pagina werkt nu weer.
Ik vind die Identicons zeer storend eigenlijk, juist omdat ze veelal enorm op elkaar lijken doet het ‘t overzicht meer kwaad dan goed en haal je mensen sneller door elkaar. Geen fijne toevoeging wat mij betreft. Zijn die ook weer weg te filteren met custom CSS?
Ik zie net dat er een custom CSS is die de nieuwe icoontjes weghaalt.
Kijk even in je custom css van je profiel.
Ik heb icons uitstaan, dus zie de identicons niet.

Maar ik baal er wel van dat er nu bij mij naam een random plaatje staat. Voor mij is het een bewuste keuze om geen avatar te hebben, dat wordt nu gefrustreerd.

Dus ik knal hem er maar gewoon weer in:
Kan het ook uit?

Dat het voor anderen dan moeilijker is om mij te onderscheiden, is toch echt lekker hun probleem. Leer lezen denk ik dan, er staat een username, doe het daar maar mee. Daarvoor hoef ik niet opeens met een avatar opgescheept te worden.
Gewoon een wit (of welk ander kleur) plaatje maken?
Een script dat je plaatje elke X minuten veranderd en een ander plaatje upload? (al dan niet gebaseerd op dezelfde indeling als de identicoon)

[Reactie gewijzigd door mbb op 23 oktober 2019 17:08]

Ziet er weer goed uit allemaal (y)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True