Advertorial

Door Tweakers Partners

Nooit meer schokkerige filmpjes of vage foto’s met de Oppo Reno2

18-10-2019 • 08:00

29 Linkedin

Scherpe plaatjes schieten in het donker, ultra steady filmen en uitgebreide zoomtechnologie. Met deze functionaliteit van de Oppo Reno2 wil Oppo het verschil maken.

De Oppo Reno-serie blijft een opvallende verschijning op de markt voor mobiele telefonie. Met afwijkende looks, een royaal panoramascherm en uitgebreide camerafunctionaliteit blijft het Chinese bedrijf het smartphonelandschap opschudden. De op een na grootste smartphoneproducent in China bekleedt wereldwijd de derde positie en weet in rap tempo de harten van consumenten te veroveren. Niet zo vreemd, want de scherp geprijsde smartphones zorgen er met een flinke dot technologie voor dat er niet op functionaliteit en toepassingen wordt beknibbeld. Eerder dit jaar werden in Nederland de Oppo Reno en de Oppo Reno 10x Zoom geïntroduceerd; nu is het de beurt aan de Oppo Reno2 en de Oppo Reno2 Z.

Complete smartphone

De Oppo Reno2 is uitgerust met een 6,5"-amoledscherm met een resolutie van 2400x1080 pixels. Het scherm heeft bijna geen randen, waardoor de voorkant nagenoeg geheel voor beeld is bestemd. Voor fotografie en filmpjes is er een kwartet aan camera’s, ondersteund door de 16-megapixel-'pivot rising'-camera, ook wel 'haaienvincamera' genoemd. Hierdoor zijn de voorcamera, luidspreker, en voor- en achterflitser verborgen in de behuizing van de smartphone. Ultra Dark Mode-, Ultra Macro Mode-, Ultra Wide Angle- en Bokeh Portrait Mode-technologie leveren bovendien knappe portretfoto’s op, net als foto’s van veraf én dichtbij met veel detail, en kiekjes in het donker tijdens het nachtelijke uur. Met deze smartphone wil Oppo de gebruiker een compleet pakket aanbieden.

Zoomen met de Oppo Reno2

De Oppo Reno2 huisvest veel techniek, maar drie zaken vallen extra op. Om te beginnen de zoomfuncties van de smartphone. De Reno2 is uitgerust met vier achtercamera’s; de Ultra-clear-hoofdcamera van 48 megapixel, de 8-megapixelcamera met Wide Angle Lens, de 13-megapixelcamera met Telephoto Lens en de 2-megapixelcamera met Monolens. Die camera’s werken samen om desgewenst een 5x Hybrid Zoom en 20x Digital Zoom te realiseren. Hierdoor krijgt de gebruiker scherpe, hoogwaardige kwalitatieve beelden als resultaat, hoever hij ook inzoomt.

Ultra Dark Mode met de Oppo Reno2

Foto’s en filmpjes maken in het donker; het blijft een uitdaging voor veel smartphones. Feestjes, concerten of een heldere sterrenhemel laten zich in de regel niet gemakkelijk vastleggen zonder kwaliteitsverlies. De Oppo Reno2 heeft Ultra Dark Mode: geavanceerde ai scant de isowaarden in de omgeving en verbetert in 2,5 seconden het beeld bij nachtelijke scènes. Dit maakt Ultra Dark Mode in dit segment de snelste toepassing op de markt.

Ultra Steady Mode met de Oppo Reno2

De Oppo Reno2 is uitgerust met een Ultra Steady Mode; naar eigen zeggen de perfecte tool om bewegende beelden vast te leggen in foto’s of filmpjes. Waar bewegende beelden vaak schokkerig worden geregistreerd, weet de Reno2 scherpe en stabiele beelden af te leveren. Deze techniek heeft zich in de afgelopen decennia sterk ontwikkeld en dat begint nu zijn vruchten voor de consument af te werpen.

Beeldstabilisatietechnieken worden in professionele camera’s gebruikt om ongewilde bewegingsonscherpte te compenseren in de fotografie. Bij een videocamera veroorzaken camerabewegingen vaak zogenaamde jitter in de beeldopname, waardoor beeldstabilisatie zeer gewenst is.

Een oplossing is optische beeldstabilisatie, waarbij een lens óf de beeldsensor beweegt om de onscherpte te compenseren. Daarnaast is het mogelijk om een digitale camera elektronisch te stabiliseren, bijvoorbeeld door de daadwerkelijke opname een fractie van een seconde uit te stellen, totdat de camera eventjes stilstaat. De Ultra Steady Mode combineert deze beide technieken; een zogenaamde Hybrid Image Stabilization- (HIS-) techniek. Hierdoor zijn beelden accuraat en worden schokken zoveel mogelijk gereduceerd. De smartphone heeft bovendien een gyrosensor, die ook gebruikt wordt in GoPro camera’s, en heeft een framerate tot zestig frames per seconde.

Wat levert dat in de praktijk op? Een spectaculaire actie op het voetbalveld, beelden maken vanuit de auto, al skatend je medeskater nauwkeurig en strak op de gevoelige plaat zetten… met de Ultra Steady Mode van de Reno2 moet dat een fluitje van een cent zijn.

Beschikbaarheid en prijs

Met de Oppo Reno2 willen de makers gebruikers een rijke audiovisuele ervaring bieden zodat ze altijd en overal op ieder tijdstip, onder alle omstandigheden de dierbaarste herinneringen en spectaculaire gebeurtenissen hoogwaardig kunnen vastleggen. En dat is voor iedereen binnen handbereik. De Oppo Reno2 heeft namelijk een adviesprijs van 499 euro en de Reno2 Z een van 349 euro. De toestellen zijn beschikbaar bij T-Mobile, Media Markt, Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nl, Ben.nl én Tele2.

Volg Oppo op Instagram en Facebook via @OPPONederland.

*edit: een extra video toegevoegd.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (29)

Wijzig sortering
Ik ben blij dat bedrijven zoals OPPO tegenwoordig veel meer energie steken in de kwaliteit van camera's ipv steeds de snelste CPU. CPU kracht is tegenwoordig meer dan zat in toestellen, maar camera kwaliteit valt vaak erg tegen.

Nette prijs verder. Ze laten zien dat het geen €900,- hoeft te kosten.
Het klinkt idd mooi, het verhaal is mooi, maar ik zie alleen maar een video van paar seconden waarin je het resultaat ziet van de beeldstabilisatie. Zoomen en in het donder scherp plaatjes schieten, helaas geen voorbeelden. Het is dus wat dat betreft een slechte advertorial, een boel tekst maar voorbeelden zijn ze vergeten, jammer en een gemiste kans.

Maar goed misschien doet tweakers binnenkort zelf een test en blijkt het idd allemaal zo mooi te zijn als in het verhaaltje van oppo nu.
Als de camera echt zo bijzonder was dan hadden ze wel voorbeelden getoond denk ik dan ook.
Ik heb op mijn Instagram enkele foto's geplaatst die gemaakt zijn met de Reno 2. De komende dagen komen daar nog meer foto's bij. Uiteraard is dat gecomprimeerd door Instagram, maar in mijn volgende blogs (van de IFA, Firstlook en Tweakers feest) zie je foto's die op Full HD+ zijn gemaakt. Dat zijn onbewerkte foto's die slechts wat kleiner zijn gemaakt en voorzien zijn van een logo.

p.s. van 4 september (Tweakers badge met mij naam) tot nu zijn alle foto's met de Reno 2 gemaakt. De tag onder die foto's ontbreekt, doordat het toen nog onder embargo stond.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 18 oktober 2019 12:50]

Die foto's zien er goed uit! Bedankt. tot hoeveel seconde kun je de belichtingstijd opschroeven?
Praktisch 100% van de advertenties zijn leugens naar mijn mening. Je kunt er niet op vertrouwen. Ik hecht nul waarde aan verhalen van bedrijven.

Ervaringen van gebruikers daarentegen, daar vertrouw ik wel op 👍🏻 Tenminste, als het er een stevig aantal zijn.
Ach, als je weet wat een bedrijf claimt dan kan je gerichter onderzoek doen.

En kritisch moet je sowieso zijn, of het nou een advertentie, artikel of elke andere vorm van geschreven of gesproken woord is.
Heb een Oppo RX17 NEO gehad en ben blij dat ik daar weer vanaf ben. Is nu op bepaalde websites voor €190 te koop. Voor dat geld wel een goede telefoon maar niet voor hetgeen wat ik er toen voor heb moeten betalen. Daarnaast geen een update gehad, Android 10 was al in beta en op m'n telefoon draaide nog Android 8.1. Toestel was nog geen jaar uit!
Telefoontje moet wel concurreren met Honor en z'n eigen OnePlus en, in sommige gevallen, Xiaomi. Tegen een Honor en OnePlus ingaan is niet heel makkelijk en het is wel opvallend dat ze zichzelf beconcurreren. Tot dusver laat Oppo nog net teveel dingen niet netjes genoeg zijn om te winnen, die bij OnePlus vaak beter gaan, waaronder zeker het updatebeleid. Wellicht doen ze dat bewust om een OnePlus niet teveel dwars te zitten. Een oudere Honor 10 bijvoorbeeld krijgt alsnog Android 10. Dat gaat niet altijd goed bij de Oppo Reno serie.

Aangezien Honor ook een focus heeft op de camera, moet Oppo wel héél hard z'n best doen.
Heel toevallig was de telefoon voor die Oppo een Honor 8. Als vervanger van die RX17 NEO heb ik weer een Honor gekozen, de View20
Laat de CPU nu net één van de belangrijkste elementen zijn geworden voor de verdere verbetering van camera's. Daar het verbeteren van lenzen en sensoren steeds moeilijker wordt, wordt nu vooral vooruitgang gemaakt met "computational photography" en dat vereist voor een vlotte gebruikerservaring zeer krachtige CPUs.
Vooral de Ai van de NPU/NPE doet het werk, niet zozeer de processor zelf. Huawei heeft dat vorig jaar laten zien met aangepast achtergronden bij video's en Apple heeft vorig jaar laten zien dat de Ai cpu steeds belangrijker wordt voor berekeningen. Dit soort berekeningen worden o.a. gemaakt om mensen beter weer te geven dan bijvoorbeeld de achtergrond of door tiental verschillende scenes te herkennen.

Info:
https://www.qualcomm.com/...i-capabilities-snapdragon
https://i0.wp.com/syncedr...oads/2019/09/image-41.png
Nee, niet dus, zie documenten.
De NPU kan los van de soc liggen incl. eigen cores voor de berekeningen van Ai. Het kan ook zijn ingebouwd, maar dan heeft de mid-range soc dezelfde npu/npe als de high-end soc.
De NPU zit meestal in de SoC. Het is ook absoluut niet zo dat, omdat hij in de SoC zit dat hij dezelfde is bij een high end en een low end SoC. Ook tussen generaties SoCs heb je grote verschillen uiteraard.
Misschien verwar je met het software framework. Overigens maakt software een groot verschil uit. Sommige fabrikanten hebben wel een NPU in de SoC maar ondersteunen bepaalde frameworks niet, waardoor maar weinig applicaties er gebruik kunnen van maken.
Jammer dat het midrange toestellen zijn. Ik had liever een high end toestel gezien zoals de 10x zoom of de nieuwe Ace die in China is gereleased.
Het staat er met duidelijk in een grijs kader onder! Nee dit is duidelijk zat zo.

Wat is jammer vind is dat ze geen ip rating bv hebben. Ik fiets altijd naar mijn werk en vind het prettig om een waterdichte telefoon te hebben. Helaas blijft dat vaak achter bij deze fabrikanten. De telefoon zelf lijkt me meer dan prima.
Er staat inderdaad wel een grijs stuk met informatie onderaan het artikel, dat het reclame is.
Maar dán heb je het hele artikel al gelezen en stel je bent helemaal enthousiast van wat je gelezen hebt, dan is die indruk moeilijk weg te 'poetsen' onder het mom van "...ooh het is reclame...". En blijft die indruk echt wel ergens 'hangen'.

[Reactie gewijzigd door PsiTweaker op 18 oktober 2019 08:46]

Nog boven de eerste letters - boven de titel - staat in een rode streep toch ‘advertorial’? Bovendien staat op de frontpage voor de titel de afkorting ‘.adv’.
Neem nog een slok azijn jongeman. Dat het een reclame is staat duidelijk vermeld. En als je er enthousiast over bent, dan ben jij precies voor wie de reclame was bedoeld :)
Van wat ik gehoord/gelezen heb, is dat om kosten te besparen. Want het kost weer extra geld om die rating te krijgen. Dus dat ze geen IP-rating hebben, wil niet zeggen dat ze niet (spat)waterdicht zijn.

Maar, ja, het blijft dat officieus en lastig te bepalen.
Sowieso zijn veel ip ratings moeilijk te vertalen naar de praktijk omdat deze eigenlijk enkel voor de geteste situatie gelden en niet voor alle klassen daaronder.

Wel kan je van bepaalde ip ratings vanuit gaan dat een telefoon dan toch wel minstens tegen een goede plensbui moet kunnen.

Daarentegen is het communiceren van een mate van vochtbescherming nog vager dan een ip rating. Zo heb ik splash and dustproof fotomateriaal maar ik heb géén enkel idee hoe resistent deze nu zijn tegen regen en stof. Kan ik ermee in de regen? Vast wel, maar kan ik er ook mee door een hoosbui? En mag ik hem met natte handen vastnemen?
De rating zeggen idd weinig. Horloges van 3atm/bar moeten 30 meter diep kunnen, theoretisch. Praktisch is het heel anders, zit je 2 meter onderwater en zwem je, door je beweging en kracht van je arm zal de druk hoger worden dan 3 bar en kan het ding dus toch gaan lekken.
Testen worden statisch gedaan, onder water niet bewegen. Bewegen voegt meer druk toe en is moeilijk te meten, de ene zwemt met meer kracht dan de ander. Bij horloge is het dan al snel zo wil je bij 20-30 meter duiken, neem dan een horloge dat minimaal tot 100 meter waterdicht is. Dieper tot 100 meter neem dan 200-300 meter waterdicht.
Met telefoon onder water heb je hetzelfde, deze kan misschien tot 3 meter waterdicht zijn maar zodra je gaat bewegen zal het ding water kunnen aan opnemen.
Een ip rating test zal geen tonnen kosten eerder paar duizend euro. Dus om een test niet te doen en te besparen op een paar duizend euro lijkt me niet de reden.
De reden is eenvoudiger laat je het resten bied je het aan moet je garantie geven, garantie geven kost geld, claims en dat wil je niet. Dat is de werkelijke reden.
Ik ken eerlijk gezegd geen enkele smartphone met pop-up camera en een IP certificering.
In de kader onderaan staat duidelijk dat het een ad is. Ook op de homepage staat ad voor de titel.

En in de kader wordt ook gevraagd om opmerkingen over de reclame te geven en met hen in dialoog te gaan via de.link.

Wat wil een mens nog meer?
Ik ben het hier wel gedeeltelijk mee eens. Tweakers doet er ook veel aan om het gewoon op een normaal artikel te laten lijken door dit gewoon tussen de stroom nieuwsberichten te plaatsen. Persoonlijk weet ik ondertussen wel waar ik op moet letten, maar een nietsvermoedend iemand kan zomaar klikken zonder in de gaten te hebben dat het een advertentie is. Waarom heet het niet gewoon advertentie of reclame maar een advertorial ? Is dat omdat er teveel negativiteit hangt aan deze woorden ? Nee, laten we de dingen gewoon benoemen zoals ze zijn. Tweakers heeft ook gewoon zijn reclame inkomsten nodig en dit is een mooie verbloemde manier om meer mensen er op te laten klikken.

Ook interessant om te zien is dat sommige mensen zelfs met +2 gemodereerd worden om maar te laten zien dat het echt heel duidelijk is dat het een advertentie is. Alle reacties op de post zijn in mijn ogen offtopic (ook de mijne) maar het moderatie systeem is voor mij al jaren een hekel punt.

[Reactie gewijzigd door TTLCrazy op 18 oktober 2019 10:13]

De titel bovenaan het artikel alleen maakt toch al dat het overduidelijk geen gewoon artikel is?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee