Door Tweakers Partners

Meld je aan om de Nokia 7.2 te testen en maak kans op deze nieuwe smartphone

17-10-2019 • 12:00

131 Linkedin

Tijdens de afgelopen IFA in september was de Nokia 7.2 een opvallende verschijning. De derde telefoon in de 7-serie van Nokia heeft de nodige vernieuwingen ten opzichte van zijn voorganger. Leden van de Tweakers-community krijgen de kans het toestel zelf te testen.

De grootste vernieuwing van de Nokia 7.2 is de triplecamera van 48 megapixel met Quad Pixel-technologie en Zeiss Optics. Nokia brengt hiermee voor het eerst geïntegreerde pro-bokehstijlen op dslr-niveau naar een smartphone. Dankzij deze unieke bokehstijlen bootst de Nokia 7.2 als het ware de werkwijze van Zeiss-lenzen na, waardoor de gebruiker op ieder moment van de dag foto’s van uitzonderlijk niveau kan maken. Dankzij het 6,3-inchscherm met hdr is het verschil tussen licht en donker veel beter zichtbaar. Hierdoor leent het toestel zich ook prima voor het bekijken van filmpjes op Netflix en YouTube.

De Nokia 7.2 wordt aangestuurd door Android One, de kaalste en schoonste versie van Android Pie. Deze versie is klaar voor Android 10 en belooft een pure, snelle Android-ervaring. Daarnaast is de gebruiker verzekerd van minstens drie jaar beveiligingsupdates.

Zelf uitvoerig testen… en kans maken op de Nokia 7.2

De Tweakers-community heeft veel kennis in huis en wordt daarom uitgenodigd om de Nokia 7.2. zelf onder handen te nemen en te reviewen. Ben je gek van mobiele telefoons en het merk Nokia, en ben je enthousiast geraakt om zelf aan de slag te gaan met deze telefoon? Meld je dan nu aan door middel van de onderstaande poll.

Meld je hier aan!

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Onder alle inzendingen worden acht leden van de Tweakers-communitiy uit de hoge hoed gekozen. Zij mogen veertien dagen lang de Nokia 7.2 uitvoering testen om een review te schrijven. De tweakers krijgen een uitgebreide briefing waarin wordt ingezoomd op de nieuwe camera’s van de smartphone, de verschillende bokeheffecten en de voordelen van werken met Android. Van de acht deelnemers mogen drie gelukkigen de toestellen door middel van loting uiteindelijk houden. De overige deelnemers, de niet-winnaars, blijven niet met lege handen achter. Zij ontvangen de Nokia Power Earbuds.

Algemene voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 16 oktober 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 24 oktober 2019 09.00 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De acht winnaars krijgen uiterlijk 28 oktober 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Na de testperiode gaat het product retour naar Tweakers.
 • Onder de acht testers wordt drie keer de Nokia 7.2 verloot. De overige deelnemers ontvangen Nokia Power Earbuds.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers, Nokia en HMD Global zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.
 • De acht winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (131)

Wijzig sortering
Ik ben waarschijnlijk een van de enigste mensen op de aarde die nooit fan is geweest van Nokia, alhoewel de betrouwbaarheid van hun GSM's in de jaren '90 legendarisch was.

Misschien kan ik voor eens en voor altijd mijn mening wijzigen :)
'Nokia' smartphones worden niet door Nokia zelf gemaakt, maar door HMD. HMD heeft een licentie op de Nokia merknaam ;)
Ja, maar HMD is feitelijk het oude Nokia Mobile en ze zijn ook gevestigd op de Nokia campus in Espoo. Het is dus zo Nokia als het nog Nokia kan zijn. Heel wat anders dan bijvoorbeeld al die "Philips" producten die feitelijk gewoon geheel in China worden ontwikkeld en geproduceerd door Chinese bedrijven.
Klopt, maar uiteindelijk is er weinig veranderd. HMD is opgezet door voormalig Nokia medewerkers, huist ook gewoon in Finland en werkt toch wel nauw samen met Nokia zelf. Het is alleen geen eigendom van Nokia. Als je echter ziet dat dezelfde mensen die voorheen Nokia's ontworpen nu nog steeds via HMD Nokia's ontwerpen, kun je dan werkelijk zeggen dat er iets veranderd is?

Anders is bijvoorbeeld Philips TV's die door TP Vision worden gemaakt waar TPV Technology eigenaar van is (een bedrijf uit Hong Kong). Al zitten er nog wel Nederlandse medewerkers in het bedrijf, maar TPV maakt bijvoorbeeld ook AOC en Envision schermen. Het is dus geen volledig Nederlandse onderneming meer.
Heeft ie nu wel of geen gezichtsherkenning? Op sommige sites staat van wel, maar niet overal staat het vermeld. Ik ben geen fan van vingerafdruk aan de achterkant vandaar.
Volgens de specificaties heeft deze wel Face Unlock (https://www.nokia.com/pho...your-phone-with-your-face). Maar deze functie werkt alleen met de front camera, je kunt ook aan de notch zien dat er geen andere hardware aan de voorkant van de telefoon zit (flood projector, IR camera, ...). Dit is iets helemaal anders dan de gezichtsherkenning van recente iPhones of de Pixel 4. Gezichtsherkenning met een enkele camera is inherent totaal onveilig, kan gefopt worden met een eenvoudige foto, zelfs al beweren sommige fabrikanten dat ze dit met software kunnen voorkomen.

Ik zou gewoon die vingerafdrukscanner gebruiken, ook al heb ik die ook liever op de voorkant (ik heb een Nokia 8 ). In het ideale geval zouden ze gewoon beide moeten voorzien :).

[Reactie gewijzigd door MacPoedel op 17 oktober 2019 21:02]

Juist aan de achterkant vind ik het fijn, met 1 hand bedienen en meteen met de vingerafdruk ontgrendelen.
Achterop is voor mij in de meeste gevallen ook prima, maar dan kun je de telefoon niet ontgrendelen als die op tafel ligt, je moet die dan oppakken, en ik bedien mijn telefoon zo wel regelmatig. Met vingerafdruksensor op de voorkant kan ik mijn telefoon ook met 1 hand bedienen ontgrendelen, het is maar een gewenning hoe je die vastneemt, ontgrendelen doe ik met mijn duim.

Enige nadeel dat er is voor een sensor aan de voorkant is dat die plaats inneemt, maar ik begrijp die drang naar randloze telefoons eigenlijk niet zo.
Waarschijnlijk gewoon de matige gezichtsherkenning van google zelf, die alleen de camera gebruikt en totaal niet betrouwbaar is.
Zit er in, geen ervaring met het gebruik ervan de vingerafdruk werkt al fijn en snel
Altijd tof dit soort acties, bijdragen aan tweakers community door middel van reviewen. En dan ook nog kans maken om hem te winnen!
Snap alleen niet waarom van de 8 reviewers er maar 3 de telefoon kunnen winnen. Dan zou ik toch gewoon alle reviewers de telefoon als dank laten houden.
Mijn Lumia 925 is wel aan vervanging toe. 8-)
Niet omdat deze stuk is, maar met win8.1 heb je niet veel keus meer in appjes en gadgets.
En eind van het jaar helemaal niks meer. :(
Zit ook nog 'op' een Lumia 920. Bedoel je dat de toestellen op WP8.1 eind dit jaar niet meer bruikbaar zijn?
Nee, ze blijven het, technisch malheur daargelaten, gewoon doen.
Je kunt alleen niets meer downloaden uit de store.
Hmm oke, weinig verschil met hoe het momenteel is dus (uit de store heb ik misschien al een jaar niets meer gedownload) :+ bedankt voor de info!

[Reactie gewijzigd door Mylan Piron op 18 oktober 2019 00:47]

Op zich nog steeds wel netjes voor een telefoon uit 2013. Zelf heb ik een Lumia 950 en hoop er nog wat maandjes uit te halen in 2020 (alleen hoop ik dat Facebook Whatsapp er niet compleet vanaf haalt, dat zal wel gierig zijn maar daar lijkt het wel op).
Dat was een paar jaar terug mijn "droomphone". Met dat dock enzo. Wat dan weer beperkt bleek te zijn qua architectuur (geen x86). Helaas komt er geen opvolger. :|
Voor destijds mij ook lol. Het is een goede robuuste telefoon met een top camera (stuk beter dan bijv de nieuwe Samsung A50) en mooi scherm maar zou er zelf nooit veel geld aan uitgeven (had 'm 2de hands gekocht), daarvoor is batterijduur (nieuwe accu) net niet goed genoeg en mis je dingen als Firefox browser of nieuwe Edge, tracker blocking en mogelijk straks whatsapp (Telegram lijkt nog wel verder te gaan dus dat is in ieder geval iets, maar Signal werkt bijv dan weer niet op WP).
Hoop toch nog stiekem dat W10X een succes word en dat of een volgende Surface Duo W10X krijgt. Of desnoods een of andere Chinese fabrikant met een compacte phablet maakt met W10X.
Het voordeel is dat er nu relatief meer mensen overblijven die echt een review willen schrijven versus mensen die alleen een gratis toestel willen. Voor mij is het letterlijk de reden om hier niet aan mee te doen, ik heb andere hobby's dan reviews schrijven.
En dan ook nog kans maken om hem te winnen!
12,5% om precies te zijn.
3/8 is 37.5%

Beter gewoon allemaal laten houden maar beter dan slechts 1 winnaar.
Ja, dat vind ik eigenlijk ook wel. Nu krijgen 3 betaald voor de review en 5 leveren een gratis review.
Ik denk dat Tweakers hier te zwak is richting hun klant (de productent of leverancier van te telefoon in dit geval) . Ze kunnen prima eisen dat alle deelnemers het product mogen houden in dit soort gevallen, maar dat doen ze niet. De leverancier zal het in de meeste gevallen echt een worst wezen, want wat gaan zij doen met een paar gebruikte toestellen?

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 17 oktober 2019 14:07]

Wij kunnen dit natuurlijk niet zomaar 'eisen'. Wat we wel altijd doen is het onderste uit de kan halen voor jullie, in dit geval 3 telefoons en voor de andere deelnemers een ander product. We mikken overigens met dit soort acties niet op hen die dit alleen maar doen voor de prijs, dat soort prijsvragen zien we op andere platformen genoeg. We doen het met de gedachte dat een tweaker een kritische test doet op producten die nieuw zijn, dat zou i.m.o. de intrinsieke motivatie moeten zijn om mee te doen. Bijna Olympisch dus 'meedoen is belangrijker dan winnen' ;) :P
Het is denk ook prima dat niemand het product houdt. Alleen is de vraag wel wat de leverancier gaat doen met deze getestte telefoons. Als ze naar use impact gaan kijken zou dat wel een gaaf follow-up artikel zijn.
In dit geval weet ik het niet, maar vaak zijn het testtoestellen die bijvoorbeeld ook nog naar andere publicaties (sites, magazines etc) gaan of in de retail als testtoestel terechtkomen.
Ah, en alle mensen bij Tweakers krijgen ook allemaal niet betaald...? Die zijn ook allemaal intrinsiek gemotiveerd. Wat geweldig! Was dat maar overal zo! :+

Een wedstrijd / prijsvraag etc. is natuurlijk hartstikke leuk. Daar doe je niks voor (hooguit een makkelijke vraag beantwoorden of een puzzeltje oplossen). Een review schrijven is best wel veel werk en dan is het wel enorm zuur als 3 mensen de telefoon wel mogen houden en 5 niet.
Als het je gaat om die intrinsieke motivatie en dergelijke, dan moet je gewoon niemand de telefoon laten houden en ze allemaal oordopjes geven. Dat is ook prima, maar dan is het wel eerlijk.

En ik snap dat een prijsvraag per definitie niet 'eerlijk' is, maar dit is op deze manier geen prijsvraag.

[Reactie gewijzigd door vrow op 17 oktober 2019 17:15]

Niet geheel gratis :+
Zij ontvangen de Nokia Power Earbuds
...Zij ontvangen de Nokia Power Earbuds
En dat lijkt me een toffe "troost"prijs. :*)

Ongeacht wat er te winnen/verdienen valt, zou ik sowieso graag de Nokia 7.2 testen!
Momenteel heb ik een Nokia 6 (6.0) en twijfel nog, of ik zal "upgraden" naar een 6.2 of 7.2, omdat ik een beetje de goede camera mis van m'n Nokia 808 PureView (die ik daarom nog zo nu-en-dan gebruik als "compactcamera") en bij de 7.2 ligt ook méér nadruk op camera-functies. Daarnaast verwacht ik dat de 7.2 qua overige specs ook ietsje beter scoort dan de 6.2 (nou ja, Snapdragon 636 -VS- Snapdragon 660 volgens deze Pricewatch vergelijking )

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 18 oktober 2019 11:24]

Die dingen zijn niets waard. Er zijn al goede draadloze Chinese oordopjes (zoals Xiaomi en QCY) te vinden voor onder de 30 EUR.
offtopic:
Het is dat 't Tweakers Forum zegt: "Reacties op je eigen reactie kan je niet modereren," maar anders... kreeg jouw reactie van mij een -1 :P

Okee, natuurlijk is het leuker om de betreffende smartphone te winnen. Dan een setje oordopjes. Maar ze hadden ook kunnen zeggen: de overige vijf deelnemers (van de acht), krijgen helemaal niets.

Iets met een gegeven paard, of zo? :+

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 18 oktober 2019 14:06]

offtopic:
Ik heb ook een mening over reacties die zagen over moderatie(s) maar die hou ik voor me :)


Het verschil tussen niets en deze oordopjes is niet zo bijzonder groot. Je zou ze kunnen verkopen.

Verder, het is geen gegeven paard; het is een tegenprestatie. Normaal noemen we dat "arbeid". Dat je je er vrijwillig voor op moet geven of het in je vrije tijd doet doet daar niets aan af.
@Jerie Ik was iets te snel met mijn vorige reactie! :D Omdat het in eerste instantie zo negatief overkwam.

Maar er zit wel wat in, je argument...
Terwijl iemand -die oordopjes krijgt- mogelijk dezelfde hoeveelheid tijd besteedt, om een review te schrijven. Als een andere deelnemer, die wèl de telefoon wint. Hier zit inderdaad een groot verschil qua waarde tussen smartphone en oordopjes. 8)7

[Reactie gewijzigd door NetAmp op 18 oktober 2019 14:08]

Het is wat mij betreft een praktisch, realistisch standpunt. Of het positief of negatief is, is bijzaak, maar ik kan wel begrijpen dat het negatief uitgelegd wordt. Vooral omdat ik initieel dacht dat 1 op de 8 een telefoon zou krijgen ipv 3 op de 8.

Zo'n review moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dat zijn echter minimale, basale voorwaarden. Daardoor kun je wegkomen met relatief weinig moeite, en toch kans maken op de hoofdprijs. Het is dus niet "loon naar werk".

Ik heb ook een keer een review geschreven (destijds gegarandeerd in ruil voor een product), en daar had ik m'n best op gedaan. Het enige grote minpunt van mijn review was een gebrek aan foto's. Vervolgens ging ik kijken naar andere reviews, en ik zag dat een aantal een stuk minder uitgebreid waren.

Nou wil ik op zich niet oordelen over anderen. Wie weet hoeveel moeite ze hebben gedaan, of hoe hun persoonlijke omstandigheden waren of zijn. Ik heb tenslotte ook mijn stinkende best gedaan op mijn review, en er vele uren in gestopt. Maar uiteindelijk schrijf je zo'n review voor de gemeenschap, de lezer. Dus hun oordeel is dan de doorslag. Dat oordeel heeft geen invloed op de kans om te winnen, en ik begrijp ook waarom (dan is het een wedstrijd wie de meeste vriendjes heeft wat op zich trouwens wel goed zou zijn voor pageviews/hits).

Verder zit dat verschil er in omdat men zich focust op de hoofdprijs. Troostprijzen kijkt men niet naar. Koptelefoontjes zijn gemeengoed. Natuurlijk, nog niet iedereen heeft een draadloze maar heel bijzonder zijn ze niet, en de Chinese versies zijn zo slecht nog niet.

Op deze manier hoopt men op een paar goede reviews. Ik denk als je hoge kwaliteit reviews wilt, dan moet je de voorwaarden aanscherpen qua kwaliteit, en niet een 'kans' geven maar gewoonweg het product laten houden. Wat je ook zou kunnen doen is tussentijds de review reviewen door een klein team van insiders om de reviewer feedback te geven. Daardoor krijg je middels positieve kritiek iteraties.
@Tweakers Partners
Er staat bij deze acties nooit dat je woonachtig moet zijn in de Benelux maar ik ga er van uit dat dat wel het geval is?
In de Bene in dit geval.
Dus niet de Benelux..
Zet dat dan in de spelregels. Alsof iedereen in NL/BE woont die dit leest.
Gebruik nu anderhalf jaar de Nokia 8 tot relatief grote tevredenheid. Zitten paar kleine irritatie puntjes aan en de camera is niet geweldig, maar voor het geld (iets van 300 ex btw) echt top. Soepel, dual-sim, mooi scherm, redelijk goede accu duur, en met de Google Pixel camera APK (die er op werkt) zijn de foto's al een heel stuk beter.
Hier ook een redelijk tevreden N8 Nokia 8-gebruiker. Op wat gezeik met het kompas heb ik nooit echt last van de tekortkomingen gehad; al heb ik wel Glimpse draaien voor notificaties en is het natuurlijk jammer dat het geen Android One-telefoon is waardoor we nu naast Android 10 pissen.

Het gebrek aan custom ROMs zie ik wel als een groot nadeel; en dat is ook mede de schuld van HMD.

[Reactie gewijzigd door haling op 17 oktober 2019 13:50]

Bij N8 moet ik toch aan een ander toestel denken. Kreeg die ooit van Nokia als vervanger van mijn defecte N900 en daar was ik niet blij mee.
Fixed; ik dacht al dat ik daar een opmerking over zou krijgen ;)
Kompas is inderdaad een vervelende, en ook dat hij je vingerafdrukken vergeet als je hem een keer op de batterij uit laat vallen. Al je apps weer opnieuw instellen :( Maar dat komt gelukkig maar weinig voor.
Ah, dus dat was er laatst gebeurd! Verklaart een hoop ;) Tnx!
Nokia's van de jaren 90 waren top toestellen, ookal heb ik die tijd net niet meegemaakt.

Van de week toevallig even een Nokia 7+ in mijn handen gehad en moet zeggen dat ik dit een mooi toestel vindt, ook qua prijs/kwantiteit verhouding.

Ik ben zelf Samsung-minded.
Ik ben net zo samsung minded. Nu een S10, hiervoor een S8 plus.

Ik heb 1,5 jaar geleden een Nokia 6.1 voor mijn zoon aangeschaft.
Moet zeggen een fijn toestel en hij is er blij mee.
Ergens in maart/april krijgt hij een nieuwe. Dus benieuwd naar de 6.2 of 7.2

Toptoestellen voor een mooie prijs. En de ondersteuning is top.
Jqv,

Prijs is inderdaad fantastisch. Ondersteuning heb ik nog niet meegemaakt eerlijk gezegd, maar had met die 7+ wel meer het idee dat ik iets "duurs" in mijn handen had dan met mijn huidige teleffon, een Galaxy A50.
Een jaar geleden heb ik ook een 6.1 64/4 "naast" mijn Lumia 950 aangeschaft. Echter het toestel belande in mijn dashboardkastje en dat lag puur aan mij en niet aan het toestel. Ik heb een vreselijke moeite om mijn Lumia aan de kant te leggen. Het enige waar de 6.1 echt te kort kwam was de camera, maar dat komen praktisch alle toestellen. Het toestel is in beslag genomen door mijn vrouw die ook gewend was aan een Windows phone. Nu kan mijn vrouw weinig geduld hebben met bepaalde zaken, maar het blijft opvallend stil omtrent de 6.1 en het toestel bevalt haar. Afgelopen zomer kreeg het toestel een storing en alles was geblokkeerd. Zelfs het leeg laten lopen van het toestel en opnieuw aan de lader bood geen soelaas. Het toestel is opgestuurd naar de reparatieafdeling van HMD in Bulgarije en na een week was het toestel zonder kosten retour. Nu heb ik een week geleden de Nokia 7.2 binnen gekregen en moet mijn geliefde Lumia 950 gaan vervangen. Ondanks ik totaal ongelukkig ben omdat ik verbannen ben naar een OS waar ik niet op aan het wachten was en bij gebrek aan beter,etc,,, moet ik zeggen dat de Nokia 7.2 alles doet wat ik hem opdraag echter de weergave van de camera is me te blauw. Ik heb nog niet de camera echt het vuur aan de schenen gelegd, maar ik ga er wel vanuit dat ik concessies moet doen betreft het camera werk. Wat mij wel opvalt is dat het toestel zeer vloeiend werkt en zeer zuinig is met energie. Wat ik nu al mis is Glance wat resulteert in het zoeken naar mijn toestel op het nachtkastje en ik mis de directe info van tijd en notificaties als ik het toestel uit mijn broekzak haal. Vandaag kwam ik een techfreak tegen met een 6.1 en hielp me met bepaalde instellingen waar ik toch vrolijker werd en nadat ik een nieuwe passende Brodithouder in de auto had geïnstalleerd kwam er een Glance -achtige tijdmelding in beeld... Mijn dochter voorspelde mij een zeer ongelukkige toekomst als ik afscheid moet gaan nemen van mijn Lumiaatje, en daar was ik ook eigenlijk van overtuigd... Maar tot op heden valt het nog mee.
Heel benieuwd of deze Nokia wel bruikbaar zal zijn, ten opzichte van de voorganger (de Nokia 7.1). Die sloot zeer agressief alle background apps af, waardoor elke app bij multitasken steeds volledig herstartte. Dit duurde niet alleen langer, maar zorgde er ook voor dat tijdelijke gegevens - zoals een invulveld met tekst - gereset werd.

Ik zie wel dat er hier een update voor is, sinds augustus dit jaar.
https://dontkillmyapp.com/nokia

Helaas is de telefoon al lang retour gestuurd.
Dit kan je gewoon uitzetten. Daarvoor had je de telefoon niet retour hoeven zenden. Heet gewoon accu-optimalisatie.
Nee, dat is niet waar :) niet destijds (begin dit jaar). Ik heb zelfs de desbetreffende pakketten, waar dontkillmyapp o.a. ook over spreekt, (com.evenwell.powersaving.g3 en com.evenwell.emm) uitgeschakeld middels adb, maar het werd niet beter.

Heb je zelf een Nokia 7.1 gehad?
Het antwoord op je vraag is "Ja"
Zou deze graag tegenover mijn Nokia 9 pureview willen testen.
Dat jij overweg kunt met de pureview. Ik heb hem retour gestuurd. Werd echt knettergek van de vingerafdruk sensor. Werkte meer niet dan wel! Ik kan nog beter overweg met een tel zonder fp dan met dat ding. Je blijft het proberen....
Klopt de telefoon heeft zijn problemen, maar heeft ook zijn pluspunten, prima scherm en foto's zijn ook erg goed.
"Nokia brengt hiermee voor het eerst geïntegreerde pro-bokehstijlen op dslr-niveau naar een smartphone"

Hardnekkig hoe het woord bokeh keer op keer verkeerd gebruikt wordt. Bokeh betekent niet onscherpte, het betreft de kwaliteit (tekening) van die onscherpte. Er bestaat dus niet zoiets als een bokeh "style", dit is dikke onzin.

Zeiss lenzen hebben ook geen '"werkwijze", deze hebben eigenschappen.
Dat is dan het verschil tussen spreek en technische taal. Een gewone doorsnee mens weet wat bokeh betekent door de effecten in Photoshop of van de filters van hun sociale media apps. En dan heb je gewoon verschillende stijlen. Iemand die foto's trekt als amateur of pro weet de meer technische achtergrond. Niets om je aan te ergeren. De zon gaat ook niet echt onder.
Er bestaan geen bokeh effecten of bokeh filters. Dat is simpelweg onmogelijk. Bokeh betekent namelijk niet onscherpte.
Moet je in Nederland wonen om hier aan mee te doen?
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee