Door Tweakers Partners

Efficiënt werken met de Surface Precision Mouse - Meld je aan voor het Testpanel

23-03-2018 • 09:00

137 Linkedin

Grote kans dat je dagelijks enorm veel met een muis werkt. Dan is het wel zo fijn als die zo efficiënt mogelijk is. Dit was waarschijnlijk het uitgangspunt van Microsoft bij het ontwikkelen van de Surface Precision Mouse. Met deze muis is het namelijk mogelijk om met drie apparaten tegelijk verbinding te maken via bluetooth. Als deze apparaten zijn ingesteld, kun je gemakkelijk wisselen met de knop aan de onderkant van de muis. Het is ook mogelijk om via de software van apparaat te wisselen.

Daarnaast is het mogelijk om tussen verschillende scrollniveaus te schakelen. De muis bevat een lithium-ionbatterij die op te laden is via usb. Dit is ook de oplossing om de muis te koppelen aan apparatuur die geen bluetooth 4.0 ondersteunt. En dankzij de Microsoft Bluetrack Technology is de muis te gebruiken op elke ondergrond, ook glas.

Deelnemen
Wil jij aan de slag om te testen of deze muis daadwerkelijk efficiënt en prettig werkt? We kunnen vijf multi-taskers gelukkig maken met een Surface Precision Mouse. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is het schrijven van een review.

Wil jij deelnemen aan het Surface Precision Mouse Testpanel?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden actie Microsoft Surface Precision Mouse

 • Je Tweakers-account moet voor 22 maart 2018 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 28 maart 2018, alleen via de poll. Winnaars krijgen uiterlijk 29 maart 2018 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars uit de poll worden at random geselecteerd.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen. Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Alleen meerderjarigen mogen deelnemen aan de actie.
 • Medewerkers van Tweakers & Microsoft zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • De vijf winnaars zijn bereid om binnen veertien dagen de Microsoft Surface Precision Mouse te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (137)

Wijzig sortering
Is er ook een linkshandige versie beschikbaar... :?
You're holding it wrong
You're not saying it right ;)

Ik zie geen linkshandige versie. Misschien handig om dat in het artikel te plaatsen ...
I know the feeling...
Inderdaad. Dat er geen linkshandige of een uniforme versie wordt gemaakt.

Knap waardeloos zo!
Zit regelmatig achter 2 laptops tegelijk (1 werk, 1 prive), soms 3 en had geen idee dat er draadloze muizen waren die met meerdere apparaten konden werken. Zit nu dus altijd met meerdere muizen en pak regelmatig de verkeerde. Zit al tijden te denken aan een KVM switch, maar heb geen zin in nog meer draden. Dus ik doe graag mee!

@bartvb dat soort software gaat onze IT dus al te ver. Een muis driver installeren krijg ik er nog wel doorheen gedrukt, dus een muis die zelf kan switchen (al dan niet met speciale driver) zou ideaal zijn.

@moderatie haha, een reactie als "Leuke actie, ik doe mee! Eerlijk gezegd wist ik niet dat het bestaat: een optische muis die zelfs op een glasplaat werkt." of "Mooie actie, ik vond de muis zelf te prijzig om zo te bestellen. Maar zou hem graag proberen!" krijgt een +1 On-topic en die van mij -1 Ongewenst... ik zal de moderatie op Tweakers nooit snappen denk ik...

[Reactie gewijzigd door Plymp op 23 maart 2018 09:27]

De oplossing bestaat al jaren met Unify van Logitech
Je kunt meerdere apparaten aanmelden bij een ontvanger (ministikkie/dongeltje)
Eén ontvanger voor meerdere apparaten, of een apparaat aanmelden bij meerdere ontvangers
Ik heb nog steeds muizen uit 2010
pricewatch: Logitech V550 Nano (Grijs)
Ook die kun je prima aanmelden bij zo'n dongel.
De nieuwste Unifying dongel:
pricewatch: Logitech Unifying USB Receiver
Daarbij heeft Logitech nu ook de MX Master 2S waarbij het niet eens nodig is om op het knopje te drukken om over te schakelen naar een ander systeem maar er gebruikgemaakt wordt van de beeldscherm randen waar je de muis als het ware digitaal "doorheen" duwt om over te schakelen. Er kan via deze manier zelfs bestandsoverdracht plaatsvinden tussen de aangesloten apparaten :)

https://www.logitech.com/...bdR6puG4QcHAaAsWBEALw_wcB

https://www.youtube.com/w...continue=15&v=5uST0xl0GOc
Je hebt daar zelfs geen logitech muis voor nodig.
Microsoft heeft uit hun Garage Mouse without borders uitgebracht. Dan kan dat met gelijk welke muis.
Er was ook nog een alternatief (betalend) die zelfs tussen mac & windows & linux werkte als ik het me goed herinner. Maar ik weet de naam niet meer.
Synergy, ik heb de vorige betaalde pro versie lang gebruikt, nu net een nieuwe versie van uit.
Ik en blij dat die Logitech Unifying Receiver op zijn laatste benen loopt. Je krijgt hem er nog bij, maar het kan nu ook zonder.
Sinds ze zich tot het Ware Bluetooth Geloof bekeerd hebben sloot ik de verloren zoon liefdevol in mijn armen.
Heb je al "Mouse Without Borders" geprobeerd?
Met deze tool uit het ontwikkel lab van Microsoft kun je tot 4 windows computers met 1 muis en toetsenbord bedienen. Erg handig.
Hier kun je het downloaden: https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=35460
Logitech heeft al langer meerdere muizen die dit kunnen. De MX-Master is een fantastische muis, heeft veel meer knoppen maar zal waarschijnlijk een hoger prijskaartje hebben dan de Microsoft versie.
Ik weet niet hoeveel je mag installeren op de werklaptop maar kijk ook eens naar iets als dit:
https://symless.com/synergy

Dat werkt, naar mijn bescheiden mening, een heel stuk prettiger dan een KVM switch. Zeker als je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt.
Ik heb ook een synergy opzet met 2 OS'en hier, maar het werkt in de theorie altijd mooier als de praktijk. Ik verlies regelmatig verbinding, schiet de muis heen en weer, zit 'ie vast in een scherm of iets dergelijks. En dat is met Synergy 1, met hun nieuwe Synergy 2 krijg ik het zelfs bijna niet aan de praat.
Dat was juist ook een van de redenen voor mij om deze muis te willen testen :D
Ik heb momenteel thuis een MX master liggen. Ik zou graag deze testen, zeker omdat ik nogal eens switch tussen mijn werklaptop en mijn PC (Beide hebben uiteraard bluetooth). Ik hoop dat die wel in het zwart beschikbaar is anders moet ik wachten tot ik mijn Swekbook heb.
Ik heb thuis 3 MX masters liggen en deze muis lijkt op het oog een degelijke muis. Ook ik zou hem uit willen proberen, want ik denk dat wij niet de enige zijn die deze muizen graag met elkaar willen vergelijken.
Heb ook de MX Master, werkt prima, met het knopje om te switchen tussen devices :)
Ben zelf van de MX Master overgestapt op deze muis icm het toetsenbord van Microsoft en de Pro Book 2.
Werkt allemaal super.

Enige nadeel van het toetsenbord is dat hij geen aan/uit knop heeft waardoor hij altijd aan staat (of in standby gaat na tijd niet gebruiken). Als je hem dan in je tas hebt zitten, dan heb je kans dat je ongewild toetsaanslagen krijgt waardoor hij aanblijft en de batterij onnodig snel leeg kan gaan..
Mooie muis. Ik hoop dat ze hem ook voor links muizende mensen gaan uitbrengen. Desalniettemin wil ik hem wel met rechts testen ;)
In vrijwel alle topics over apps klaagt er wel iemand "waarom hebben ze geen Windows Phone apps" terwijl nooit meer dan 4% van de mensen een Windows Phone gebruikte. 10-15% van de mensen is linkshandig! Dus ik ben het met je eens, er moet meer geklaagd worden.

offtopic:
Ja, linkshandigen kunnen rechts muizen. En Windows Phone-gebruikers kunnen een ander toestel kopen.
ik ben linkshandig, maar muis al sinds jaar en dag met rechts vanwege het gebrek aan goed verkrijgbare, linkshandige muizen (is al veel beter tegenwoordig, maar zo gewend geraakt aan de muis met rechts te bedienen dat ik geen behoefte meer heb aan een linkshandige muis :) ).

Microsoft is erg lekker bezig met hun surface lijn (ben een supertevreden gebruik van de surface pro 4), benieuwd te zien wat ze van deze muis hebben gemaakt.
Dat 10% van de mensen linkshandig is betekend natuurlijk niet automatisch dat 10% van de kopers ook linkshandig is.
Nope. Ik ben ook een van de vele linkshandigen die zichzelf heeft aangeleerd te muizen met rechts als kind zijnde. Geen probleem :)

Wacom tekentablet gebruik ik dan wel weer met links 8)7
linkshandig muizen is sowieso beter voor je, ook als rechtshandige, aan de rechterkant van het toetsenbord zijn meestal de cijfertoetsen al te vinden en daardoor moet je in een redelijk oncomfortable plek de muis vasthouden als je rechts muist.

wel mooi werkwoord trouwens; muizen :)
Hier ook een rechthandige die op werk links muist. Mijzelf aangeleerd om het een beetje te balanceren met rechts muizen thuis.

Opzich geen problemen ermee, behalve dat het 'alt-tabben' wel loslaten van de muis betekend.
ja nog beter om gewoon altijd je toetsenbord te gebruiken
Verschilt wel echt met wat voor werk je doet. Als ik iets moet tekenen in een CAD programma werkt een muis een stuk sneller.
Of zoals mijn collega een trackerball muis gebruiken.
Ik wissel tussen links en rechts, ideaal tegen RSI. Als ik de muis met links bedien, dan stel ik de knoppen ook andersom in. Ik heb daar zelfs ooit een tooltje voor gemaakt om dat snel te kunnen doen.
Ik zou deze muis ook wel willen testen, ook op andere platformen dan Windows. Ik ben zelf fervent Linux gebruiker
Precies. Ik heb een Windows desktop en een Linux laptop ernaast. Ik ben benieuwd of dat gaat werken...
Ik heb een Microsoft ergonomic keyboard op m'n werk aan m'n fedora bak hangen. Werkt als een trein
Dat zal ook best wel werken. Maar of dat één muis voor meerdere systemen concept gaat werken tussen deze systemen is nog maar de vraag. Ik zou het graag proberen.
Als het bluetooth is welke je van kanaal schakelt zou dat overal moeten werken waar bluetooth op werkt.. zou..
Leuke actie, ik doe mee! Eerlijk gezegd wist ik niet dat het bestaat: een optische muis die zelfs op een glasplaat werkt.
Logitechs muizen met "Darkfield" sensor kunnen dit al een poos. Zie bijvoorbeeld dit artikel.
En die kunnen ook al met 3 apparaten tergelijk verbinden en middels een knop aan de onderkant wisselen :P
Waarom moet die knop weer aan de onderkant zitten? Het is de oplossing als je meerdere apparaten op bureau hebt staan. Nu nog een keyboard & mouse setje die dit makkelijk kan en ik ben verkocht!

http://i0.kym-cdn.com/ent...0/005/574/takemymoney.jpg
Ik vermoed zodat je niet perongelijk die knop kan indrukken als je de muis gebruikt.

Ik hinder mij niet dat de knop aan de onderkant zit. Ik heb mijn MX Anywhere gekoppeld aan mijn privé desktop, privé Surface Pro 2 en aan mijn werk laptop. Zou het zelf erg vervelend vinden als tijdens mijn werk de muis besluit te wisselen van apparaat.
Nou mensen die een dergelijk functie gebruiken, gebruiken hem juist om snel tussen apparaten te schakelen. Dan is het zaak dat die knop binnen bereik is.

Jou scenario is anders, jij hebt 2 muizen voor 2 apparaten. Dit is 1 muis voor 3 apparaten.
Ik heb 1 muis voor 3 apparaten. Echter zal ik die apparaten nooit tergelijkertijd gebruiken en sleep ik mijn muis mee.

Voor het scenario die jij omschrijft gebruik ik op het werk Synergy. Ik geloof dat bij de nieuwste versie zelfs drag-and drop van bestanden word ondersteund.

Als bij mij IT het niet zou toelaten dat Synergy gebruikt mag worden, had ik bij mijn manager aangeklopt dat dan mijn productiveit erg zou dalen en ik gewoon baat heb bij dat programma.
En die kunnen ook al met 3 apparaten tergelijk verbinden en middels een knop aan de onderkant wisselen :P
Bij mij ( m720 Triathlon ) zit die 123-knop gewoon op de zijkant.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 23 maart 2018 11:50]

Niet alleen de Darkfield muizen, maar ook de MX Ergo en de M570

Die doen het op hout, glas, bureaustoelleuning, in de lucht, op z'n kop en eigenlijk overal wel :+
Heb op het werk en thuis een mx master, geweldige muis maar het batterijklepje is weg en mijn scrollwieltje werkt maar half. Ben heel benieuwd hoe deze muis zich onderscheidt van de mx master. Zou 'm wel graag willen testen.
Ik heb ook een mx master, als ik problemen heb met het scrollwieltje draai ik de muis ondersteboven terwijl ik veelvuldig aan het scrollwiel draai om zo het stof/vuil te verwijderen.
Anoniem: 427069
23 maart 2018 13:03
Mag je hem daarna ook houden of gaat hij weer terug? #dtv
"We kunnen vijf multi-taskers gelukkig maken met een Surface Precision Mouse. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is het schrijven van een review."

Staat er niet super duidelijk, maar je wordt er mee blij gemaakt. Als je hem terug moet sturen achteraf, wordt je er niet direct blij mee gemaakt.. ;-) Meer blij met een dode mus dan..
De Logitech m720 Triathlon heeft een batterij die 1 jaar (of zo) mee gaat, en heeft ook nog eens 1 knopje méér.

Ik snap niet dat je dan nog dat gedoe met een snoertje+oplader wilt.

Microsoft vraagt €109,99 voor deze muis, de Logitech (met knopje extra!) zonder hulpsnoerrommel kan je nu hebben voor de helft: €55.
Beide muizen zijn 135 gram. Ik weet niet of bij de Logitech dat inclusief of exclusief batterij is, ik vermoed exclusief. In dat geval zou de Microsoft muis lichter zijn, iets wat iemand persoonlijke voorkeur kan genieten.
Beide muizen zijn 135 gram. Ik weet niet of bij de Logitech dat inclusief of exclusief batterij is, ik vermoed exclusief. In dat geval zou de Microsoft muis lichter zijn, iets wat iemand persoonlijke voorkeur kan genieten.
Ik heb mijn Triathlon zojuist even gewogen: 132 gram, uiteraard met batterij (bij mij een Eneloop NiMH accu) er in.
Dat is dus wel een significant stukje lichter dan dit MS-bakbeest :)
Het klinkt heel lullig, maar de Logitech is weer zo'n zwart geval en dat staat niet mooi op de keukentafel. Dan vind ik die van Microsoft veel mooier, dus ik denk dat ik het extra geld er voor neer zou leggen...
Het klinkt heel lullig, maar de Logitech is weer zo'n zwart geval en dat staat niet mooi op de keukentafel. Dan vind ik die van Microsoft veel mooier, dus ik denk dat ik het extra geld er voor neer zou leggen...
Dat 'mooier' zal je snel spijten, want na 1 week gebruik ziet dat er smoezelig gevingervlekt uit en moet je hem schoonpoetsen. Elke week! En als je ook maar een zweempje smetvrees hebt elk uur.
Ik heb de Surface Mouse en die maak ik vrijwel nooit schoon, maar wellicht dat mijn vrouw die elke dag oppoetst. Die is daar wat preciezer in :)
Zoals gewoonlijk valt er over smaak niet te twisten. Ik vind dat plastic grijs van Microsoft bijvoorbeeld lelijk :)
Je hoeft hem niet te testen...
Microsoft Surface precision mouse sensor 3200 dpi
Logitech m720 Triathlon mouse sensor 1000 dpi

Is toch een hele andere muisklasse qua precisiemuis
12.000 hier, werkt prima.
400 hier, werkt ook prima. DPI heeft echt niet zo heel veel te maken met de precisie of gevoeligheid van een muis.
DPI heeft juist te maken met de gevoeligheid van een muis. Hoe hoger de DPI, hoe meer de muis beweegt ten opzichte van jouw beweging.

Ik ken inderdaad ook heel veel mensen die liever onder de 1000 DPI zitten, ieder z'n ding natuurlijk. Ik reageerde gewoon op de vraag of je wel kramp kreeg met een hogere DPI.
Als een reactie je al zo van slag maakt moet je maar geen vraag stellen 8)7
"Krijg je toch kramp van als je dat ene dotje op die inch wilt prikken?"

:P

[Reactie gewijzigd door Iva Wonderbush op 23 maart 2018 10:58]

Uh, ik reageerde met "12.000 hier, werkt prima."

>12.000 DPI
>werkt prima

"Je zou dan 1/12000 inch moeten verplaatsen: 2 micrometer, dat is ongeveer 1/10 van een haardikte."

Gelukkig werken beeldschermen niet zo, anders zou ik het natuurlijk niet kunnen. Volgens mij moet je even afkoelen, en zelf een keer een snellere muis proberen.. Want je hebt een verkeerde beeld in je hoofd.

[Reactie gewijzigd door Iva Wonderbush op 23 maart 2018 11:11]

Uh, ik reageerde met "12.000 hier, werkt prima."

>12.000 DPI
>werkt prima

"Je zou dan 1/12000 inch moeten verplaatsen: 2 micrometer, dat is ongeveer 1/10 van een haardikte."

Gelukkig werken beeldschermen niet zo, anders zou ik het natuurlijk niet kunnen. Volgens mij moet je even afkoelen, en zelf een keer een snellere muis proberen.. Want je hebt een verkeerde beeld in je hoofd.
In de eerste plaats worden de dpi's bepaald door de bewegingen van de muis over je buro.
Dat het bij jou op het beeldscherm werkt komt doordat die microbeweging er uit gefilterd is. Je werkt stiekum gewoon met 100 of 150 dpi van je beeldscherm.
Als je die precisie niet nodig hebt kun je misschien wel met deze 1000 dpi muis aan de gang
pricewatch: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000

Het is onzin om een onvergelijkbare muis te positioneren en dan te beweren dat het een betere optie is.
De muis uit het artikel is een muis vooor mensen die een heel precieze muis willen hebben en voor die mensen is jou optie geen goed alternatief.
Als je die precisie niet nodig hebt kun je misschien wel met deze 1000 dpi muis aan de gang
pricewatch: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000

Het is onzin om een onvergelijkbare muis te positioneren en dan te beweren dat het een betere optie is.
De muis uit het artikel is een muis vooor mensen die een heel precieze muis willen hebben en voor die mensen is jou optie geen goed alternatief.
Nou, ik spreek uit Ervaring. Die Triathlon is zéér precies!
Mooie actie, hoop dat ik deze mag testen, ben op zoek naar een nauwkeurige muis wat op meer oppervlakten functioneerd als een muismat of matte tafel

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee