Door Tweakers Partners

Outdoor tweakers gezocht! Kom naar de exclusieve Land Rover Explore-introductie

20-03-2018 • 09:00

87 Linkedin

Hij is gemaakt voor de meest extreme omstandigheden: de nieuwe Land Rover Explore. Zestien outdoor tweakers kunnen deze smartphone op 19 april op ultieme wijze testen tijdens het exclusieve Land Rover Explore lanceringsevenement. Wil jij dit? Meld je dan snel aan!

Een bijzondere telefoon vraagt om een uniek evenement. De dag begint daarom op een groot outdoor terrein met een presentatie van klimaatjournaliste Bernice Notenboom. Zij vertelt over haar ervaringen met technologie en over haar reis naar Spitsbergen, waar\ ze de Land Rover Explore gaat testen.

Vervolgens ga je aan de slag in een team van vier outdoor tweakers en ga je allerlei opdrachten uitvoeren met de smartphone. Je loopt met je team een gps-tocht, rijdt 4x4 in een klassieke Land Rover Defender en vaart met een RIB. Je gaat mountainbiken, quad rijden, en maakt een rit in een nieuwe Land Rover. Deze ultieme outdoor belevenis wordt ontspannen afgesloten met een whiskyproeverij en een barbecue. De vier leden van het team dat de testopdrachten het best tot een eind brengt, krijgen het toestel mee naar huis en mogen het twee weken testen. Als kers op de taart mogen zij daarna de Land Rover Explore houden!


De Land Rover Explore

Land Rover is synoniem voor outdoor; al zo’n zeventig jaar brengt het merk krachtige 4x4’s op de markt. De telefoon neemt niet alleen de designkenmerken van het beroemde merk mee, maar biedt ook de degelijkheid en mogelijkheden die je van de auto’s verwacht. Zo heeft de smartphone een volledig metalen body, waardoor hij als je hem laat vallen, niet meteen in stukken ligt. Als je naar de camera kijkt, zie je het design van de koplampen van de auto’s van dit merk terugkomen.

Deze smartphone volgt het pad van de auto’s. Dankzij de ip68-waterdichtheid hoef je je geen zorgen te maken over een beetje modder of een heftige regenbui. Heb je in de bergen weleens een stopcontact gezien? Dat is ook geen probleem, want dankzij de 4000mAh-accu en optionele batterypacks kun je dagenlang doorgaan.

Het aflezen van het vijf inch grote scherm in de zon is geen probleem, dankzij de hoge schermhelderheid. Daarnaast kun je ermee overweg als je je handschoenen aan hebt. Dankzij de krachtige gps-antenne raak je de weg niet kwijt. Via de handige Land Rover-appstore beschik je direct over de slimste outdoor apps. Een goed voorbeeld is de handige Viewranger-app, waarmee je met gedetailleerde kaarten en ar door de natuur navigeert. Al deze functies zijn niet alleen outdoor handig, maar komen ook prima van pas in het wisselvallige weer van onze streken.

De Land Rover-smartphone wordt tijdelijk geleverd met een speciaal Adventure-pack. Dan krijg je er een handige cover bij met een haak waarmee je hem aan je jas kunt hangen. Daarnaast vind je in de doos een extra 3670mAh-batterypack. Voor wie graag fietst, is er ook een set met een bikemount. Tijdens het evenement ga je met de hele set aan de slag.

Aanmelden

Vind je het leuk om bij het evenement aanwezig te zijn en de Land Rover Explore te testen? Vul dan de onderstaande poll in en stuur je tofste zelfgemaakte outdoorfoto naar landroverexplore@tweakers.net, onder vermelding van je username.

Wil jij aanwezig zijn bij het exclusieve Land Rover Explore-lanceringsevenement?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden actie Land Rover Explore

 • Je Tweakers-account moet voor 19 maart 2018 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 25 maart 2018, alleen via de poll. Winnaars krijgen uiterlijk 26 maart 2018 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • De winnaars zijn beschikbaar op 19 april om bij het evenement in Loon op Zand aanwezig te zijn. De uitnodiging voor het evenement is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen. Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Alleen meerderjarigen mogen deelnemen aan de actie.
 • Medewerkers van Tweakers & Bullit/Land Rover zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Er wordt een video opgenomen tijdens het evenement.
 • De vier winnaars zijn bereid om binnen veertien dagen de Land Rover-smartphone te testen en een uitgebreide review te publiceren in Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (87)

Wijzig sortering
Toffe actie :). Ik ben nog wel benieuwd naar de bereikbaarheid van het event per openbaar vervoer. Na een whiskyproeverij is autorijden er natuurlijk niet meer bij...

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Bart ® op 20 maart 2018 10:02]

Een whiskyproeverij, je kunt makkelijk 6 whiskies proeven en nog mogen rijden. Proeven doe je met kleine porties.... Althans, zo hoort dat. ;-)

Sterker, als ervaren proever zijn de porties zelfs vaak nog kleiner en kun je wellicht nog wel meer proeven, maar ik blijf liever on the safe side.

Tip, ik gebruik altijd een eigen glaasje, een heel kleine, die schenk je dan zelf in, dat is automatisch een heel klein beetje.
Als je liever on the safe side blijft, dan drink je gewoon helemaal geen alcohol als je nog moet rijden... De beste manier om te voorkomen dat je over een grens gaat is immers door er zo ver mogelijk vandaan te blijven. Helemaal als het levens kan kosten. Ik drink dus niets als ik nog moet rijden, wat inhoudt dat ik na zo'n evenement als dit nog met de trein/bus naar huis moet.
gaan jullie lekker drinken, BOB ik wel :+
En toch zjin er mensen die liever helemaal niet drinken als ze nog moeten rijden. Dat is nog veiliger.
Niet statistisch bewezen dat dit veiliger is :9
Onzin... Er zijn zat wetenschappelijke artikelen over deze relatie, maar voor de luie lezer heeft de volkskrant een (wat ouder) artikel over dit onderwerp.
Onzin, als je het originele studie pdf'je even doorneemt. Het gaat hier nl niet om één glas, maar gewoon helemaal niet alcohol innemen. En dát kan niet bewezen worden, zoals jouw onderzoek mooi bewijst. Die volkskrant titel is trouwens erg misleidend.
Je kunt ook helemaal niet gaan rijden. Nog veiliger. :D
Dat promillage bestaat alleen omdat ze ergens een lijn moeten trekken. Het zegt niets over je gemoedstoestand. Ik heb vaak zat dat ik na een drukke, stressvolle week met weinig slaap op de vrijmibo een biertje doe en hem goed voel. Volgens de wet mag ik nog prima mag rijden maar ik voel dat ik minder scherp ben. Een andere keer kun je 5 glazen wijn drinken bij een stevige maaltijd en er "niets" van merken.
AirBNB en/of uber ?
Ik las LARO en was al verkocht.
Nu lees ik nog eens RIB racing, mountainbiken, quad rijden, een rit in een nieuwe Land Rover, maar ook in een oude LARO Defenderén dan nog eens afsluiten met een whiskyproeverij en een barbecue.

Dat nog eens combineren met het testen van een Android telefoon, gericht op outdoor activiteiten.
Man, man, man, hoeveel verwennerij kun je verwachten??

Overigens, Loon op Zand, betekent dat met de mountainbike door de Drunende Duinen (en ook met de LARO, pleeeeeeaaaase)?
Is de Whiskyproeverij en BBQ bij de Rustende Jager? Of bij de Roestelberg?

edit hieronder
Bedenk me net, als RIB er ook bij zit, zal alles zich wel afspelen bij experience island

[Reactie gewijzigd door walteij op 20 maart 2018 09:56]

Jij bent bekend in de omgeving ;) Ik moest experience island even googlen ,maar dacht al.. dat is vast het Blauwe meer! :)
Vroeger als scout aardig wat kampen daar in de regio doorgebracht.
Als jeugdlid vond ik het altijd vreemd dat de hike bij de Rustende Jager langs ging, als leiding vond ik het vanzelfsprekend :).
Bij een tweedaagse hike hebben we maar besloten om op dag 1 de rustende jager te doen, op dag 2 de Roestelberg }>
Ah vandaar! Ik heb m'n hele jeugd doorgebracht op Camping Duinhoeve, en in de zomer regelmatig verkoeling gezocht aan het Blauwe Meer :)
Ik ga proberen mee te doen :)

@tweakers vorige event kwam ik er achteraf achter dat er meer mensen uit m’n regio kwamen en ik kon bij t BlackBerry event opspringen in Lelystad. Is het mogelijk om even een inventarisatie te doen dit keer mochten mensen mee willen rijden met elkaar? Ik heb eigen vervoer maar wellicht anderen niet - en ik zie ook niet perse uit naar een rit van ruim 2 uur in m’n eentje heen en terug.
Goed om te weten! Voor zover mogelijk zullen we hier rekening mee houden en een gezamelijke groep opstarten per evenement
"Outdoor tweakers". Lijkt me een contradictio in terminis... 😜
Gaaf! Overigens zie ik nergens in de voorwaarden dat je in bezit moet zijn van een geldig rijbewijs, lijkt me wel handig gezien de activiteiten :P
Dat hoeft niet per se, zolang je niet op de openbare weg komt met de auto, zit je wel veilig lijkt mij.
Je zit in een team van vier, er hoeft er maar één een rijbewijs te hebben als er op de openbare weg gereden moet worden.
Lijkt me leuk maar ik heb geen vakantiedagen :'( :'( :'( :'(
Dat lijkt me onwettig ;).
ZZP-er onderweg naar een burnout waarschijnlijk...
Klinkt erg leuk, heb me opgegeven. Perfect voor mijn vader, die ieder weekend 4x4 rijdt en een website erover heeft! Whiskey en barbecue dikke plus natuurlijk.
De uitnodiging voor het evenement is strikt persoonlijk en kan niet worden overgedragen.
:9
Zie het ook net, dan maar zelf gaan en de 4x4 wat vaker nemen haha
Mountainbiken! Ik heb NL opnieuw kunnen ontdekken thanks to biking :-)

1 van mijn grote hobbies! Leuke actie!

[Reactie gewijzigd door Ramazan op 20 maart 2018 10:58]

Zo herkenbaar! Geniet ervan, tip bindt een keer een tentje achterop :-)
Ik ben 2 jaar geleden begonnen en sindsdien verslaafd. Je bent de zoveelste die mij dat als tip heeft gegeven. Bedankt Whoptimus!

Hij staat op de planning :-)

[Reactie gewijzigd door Ramazan op 20 maart 2018 14:57]

ben benieuwd hoe deze telefoon zich staande houdt ten opzichte van mijn huidige telefoon, de Doogee S60 (of deze overtreft)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bullitt_Group
Bullitt Group Ltd is an international mobile phone and consumer electronics business. Founded in 2009 by Colin Batt, David Floyd and Richard Wharton, Bullitt designs, manufactures, markets and sells consumer electronic devices in partnership with global brands. It is the worldwide licensee, of Caterpillar Inc. for ‘rugged’ mobile devices and accessories, and Land Rover for outdoor orientated consumer electronics.
Ik ben geen fan van de CAT smartphones (liever een AGM X2), de vraag is dan ook of de de Land Rover branded versie echt het verschil maakt.
En jouw Doogee S60 is natuurlijk ook superieur t.o.v. van een CAT.
Daarom wacht ik de reviews wel gewoon af ;)
in een aantal opzichten is de doogee idd superieur aan de cat s60 (soc, geheugen(Ram&opslag), batterij, draadloos laden, etc.) dus ben idd benieuwd :P
Ik las outdoor ding, ik denk: dat is iets voor mij, als iemand die veel buiten is, 's ochtends met een verrekijker naar vogeltjes gluren of wandelen met een rugzak of tijdens het jachtseizoen met een geweer in de knuisten of met een vier-bij-vier door de modder baggeren of boven een houtvuurtje een stoofpotje in een potjie maken... Maar toen las ik iets over een 'outdoor-telefoon' en mountainbiken en RIB-varen, en toen dacht ik: laat maar zitten.

Dat is een andere vorm van outdoor dan de versie die ik beoefen ;). En de telefoon klinkt me ook al niet zo speciaal. Als ze nou een telefoon hadden met de volgende features hadden ze een klant aan mij:
 • Stevig & waterdicht (logisch)
 • Veel batterijcapaciteit en de achterkant met een zonnepaneeltje.
 • Camera met grote zoom (want de meeste beestjes laten je niet dichtbij genoeg komen om met een gangbare telefoon te fotograferen).
 • Ingebouwde PMR portofoon (want wat heb je aan G3 in het buitengebied? en dan heb ik het nog niet eens over de achterhoek, maar over de veldt in Namibië of de wouden van centraal/oost-Europa, of het gebergte etc)
Voor communicatie in de middle of nowhere kan ik je een Garmin Inreach Explorer aanraden. Ik heb het apparaat nu meermaals getest in gebieden waar ik geen bereik heb met mijn smartphone. Plus het thuisfront weet exact waar ik ben. Goede batterijduur (+/-100 uur) en bestand tegen een val :Y) . Als navigatie raad ik het niet aan.

Ik heb een PMR getest (Meest tijdens wintersport met oortjes). Op het moment dat je geen line of site hebt, wordt de communicatie lastig, en is berichten versturen via satelliet betrouwbaar.
PMR volstaat in veel gevallen (zeker in 'export-modus' van 5W output :> ). Voornamelijk is het toch redelijk line-of-sight of zit je ergens hoog (in een soort boomhutje). Het liefst had ik natuurlijk een 27MC, maar die dingen zijn gelijk zo duur & log en kan alleen voice.
Zo'n satelliet-ding is wel gaaf, maar wel prijzig. Voor de prijs van één zo'n apparaat (en je hebt er toch minstens twee nodig) heb ik drie dPMR446 portofoons (met ingebouwde GPS, sms mogelijkheid, etc). Zonder abonnement of een duppie ber berichtje aftikken. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij ons zijn de groepsberichtjes van het niveau:
 • "Mijn aansteker is leeg."
 • "Ik zag net een edelhert met een lichtend kruis tussen het gewei."
 • "Heeft iemand toevallig patronen in kaliber 7x64 over? De mijne liggen per ongeluk nog in de auto."
 • "Wanneer gaan we eten?"
 • "Ik ga vast terug naar het hotel, ik heb net in mijn broek gescheten."
Iets dat LoRa (of 27mc) via BlueTooth met je telefoon verbind zou nóg gaver zijn. Iets als GoTenna bijvoorbeeld.
Haha, zulke berichten komen bij ons ook wel voor.

Wij gebruiken nu de PMR's alleen nog op de piste (De exportmodellen :Y) ). Met name makkelijk als we in het funpark zitten en foto's willen maken of we gaan off piste en willen elkaar informeren waar niet naartoe te gaan. Met beveiligingsoortjes in kunnen we de PMR in de rugzakken steken zonder de lawine piepers zo min mogelijk te storen. Voor outdooractiviteiten tijdens hiken is het al snel niet geschikt bevonden.

De Inreach verbind je met je smartphone via bluetooth naar je telefoon. Zodoende kan je makkelijker berichten doorsturen, op een groter scherm je kaarten van de omgeving bekijken en je waypoints makkelijker bekijken.
De kosten per bericht kan je afkopen via een flex abo. En je hebt waar dan ook ter wereld de mogelijkheid om de SOS functie te benutten.

Ik heb via Amazon.com de Gotenna's gekocht! Ze liggen nu alleen in mijn kast te verstoffen omdat
1) Het bereik echt tegenvalt (slechts 1-2 watt zendvermogen)
2) Aangezien ze hetzelfde werken als walkie talkies, ze bij heuvelachtige of bergsituaties ze al niet meer goed functioneren (tenminste, niet in Schotland).
3) In dorpen/steden ze feitelijk niet te gebruiken zijn door de vele objecten die de line of site blokkeren.

En formeel zend je met Gotenna uit op een frequentie die in Europa niet gebruikt mag worden. Alhoewel je in de middle of nowhere juist op zoek bent naar een signaal O-)

[Reactie gewijzigd door Black Piet op 21 maart 2018 09:59]

Ik heb via Amazon.com de Gotenna's gekocht! Ze liggen nu alleen in mijn kast te verstoffen omdat
1) Het bereik echt tegenvalt (slechts 1-2 watt zendvermogen)
2) Aangezien ze hetzelfde werken als walkie talkies, ze bij heuvelachtige of bergsituaties ze al niet meer goed functioneren (tenminste, niet in Schotland).
3) In dorpen/steden ze feitelijk niet te gebruiken zijn door de vele objecten die de line of site blokkeren.

En formeel zend je met Gotenna uit op een frequentie die in Europa niet gebruikt mag worden. Alhoewel je in de middle of nowhere juist op zoek bent naar een signaal O-)
Ik persoonlijk geef de schuld bij de GoTenna aan het beperkte zendvermogen en de brakke antenne (want design boven functie, toch?).
Ik heb ergens een schetsje liggen voor een EU-toegestane versie, maar dan met betere antenne en betere batterijen (en een 'export-modus'), gebaseerd op de LoPy. Maar ik moet nog een marketeer vinden die een kickstarter-tekstje kan schrijven ;).
Wat heb je aan een PMR portofoon in Namibie? Mag je die daar wel gebruiken?
Ja, in principe wel. Die zitten op hetzelfde bandplan als Zuid-Afrika. Officieel moet je een gast-licentie hebben, kost een knaak. Maar aangezien PMR niet zo heel ver reikt, en het land verder zeer dunbevolkt is, is het moeilijk om hier last mee te krijgen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee