Dropbox-gebruikers verliezen bestanden door bug

Een onbekend aantal Dropbox-gebruikers heeft door een bug in de desktop-app van de cloudopslagdienst bestanden verloren. Alleen personen die van de oudere versies van de desktop-app gebruikmaakten en de Selective Sync-optie aanpasten, zouden tot de getroffenen behoren.

DropboxDropbox heeft de gedupeerden over het probleem geïnformeerd en zegt dat het om een 'beperkt aantal' gaat. Het probleem deed zich voor als de desktop-app werd afgesloten of werd herstart, terwijl de Selective Sync-optie werd aangepast. Die functie geeft gebruikers de mogelijkheid om specifieke folders te selecteren die met de computer moeten worden gesynchroniseerd. Enkele Dropbox-gebruikers zouden zonder daar zelf schuld aan te hebben voor jaren aan opgeslagen werk hebben verloren, weet Engadget te melden.

Het bedrijf achter de cloudopslagdienst zegt dat het de verloren bestanden heeft proberen terug te halen, maar het is onduidelijk in hoeverre het daarin is geslaagd. De bug zou inmiddels zijn verholpen en Dropbox meldt extra tests te doen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Getroffenen zouden een jaar lang kosteloos gebruik mogen maken van Dropbox Pro, dat onder meer extra opslagruimte biedt.

Door Kay Korevaar

Stagiair

13-10-2014 • 15:07

91

Reacties (90)

90
86
47
7
0
29
Wijzig sortering
Het bedrijf achter de cloudopslagdienst zegt dat het de verloren bestanden heeft proberen terug te halen, maar het is onduidelijk in hoeverre het daarin is geslaagd.
Dat is niet correct. Als even de bron er bij gepakt was dan stond daar dit:
We've set up a personalized web page where you can see if there are files that shouldn't have been deleted and try to restore them.

Je moet ze dus zelf (proberen te) restoren.

[Reactie gewijzigd door Phyxion op 22 juli 2024 15:41]

Nee, het ligt ergens in het midden. Je hebt een webpage met een overzicht van de bestanden die verwijdert zijn geweest uit je account. Dropbox heeft deze proberen te herstellen, maar dat is niet volledig gelukt (in mijn geval ongeveer 75% van de getroffen bestanden, de bestanden die wel hersteld zijn, zijn voornamelijk foto's die ze in kleiner formaat hebben gerestored, slechts een klein aantal bestanden zijn volledig hersteld).

Je ziet dus welke bestanden verwijdert zijn, welke ze hebben kunnen herstellen en welke niet zijn hersteld.
Klopt niet: in heb een mailtje ontvangen omtrent dit probleem met een link naar een soort persoonlijke pagina waarin ze per getroffen bestand tonen of dit wel of niet gerestored is. Ik mis uiteindelijk 2 bestanden (2 van pakweg 10.000 van een uitgepakte drupal installatie :+ )

Maar het zette me wel aan het denken:
1. Zijn er dan ineens Dropbox mensen direct bezig met jouw bestanden (hebben ze in zulke gevallen ineens wel toegang tot je spullen?)
2. Ik krijg zin om encrypte toe te passen voordat ik het met dropbox sync...
Je kan er vanuit gaan dat het personeel van oa Dropbox erbij kan tenzij je zelf onafhankelijk encryptie toevoegd.

Desnoods is het met directe server toegang.

[Reactie gewijzigd door hackerhater op 22 juli 2024 15:41]

Ik hoor dat DropBox is overgenomen door SnapChat :+
ONTOPIC:
Hoop dat mensen die het op Smartphone gebruikte het wel nog daarop staat..
Verder staan de slachtoffers niet te springen om een gratis Pro account, staat ergens in hun voorwaarden eigenlijk dat zij niet aansprakelijk zijn voor dataverlies ?

TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW, IN NO EVENT WILL DROPBOX, ITS AFFILIATES, SUPPLIERS OR DISTRIBUTORS BE LIABLE FOR (A) ANY INDIRECT, SPECIAL, INCIDENTAL, PUNITIVE, EXEMPLARY OR CONSEQUENTIAL DAMAGES OR ANY LOSS OF USE, DATA, BUSINESS, OR PROFITS, REGARDLESS OF LEGAL THEORY, WHETHER OR NOT DROPBOX HAS BEEN WARNED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES, AND EVEN IF A REMEDY FAILS OF ITS ESSENTIAL PURPOSE; (B) AGGREGATE LIABILITY FOR ALL CLAIMS RELATING TO THE SERVICES MORE THAN THE GREATER OF $20 OR THE AMOUNTS PAID BY YOU TO DROPBOX FOR THE PAST 12 MONTHS OF THE SERVICES IN QUESTION. Some states don't allow the types of limitations in this paragraph, so they may not apply to you.

[Reactie gewijzigd door walkstyle op 22 juli 2024 15:41]

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar een enkele backup provider, dienst of software volledige financiële verantwoordelijkheid neemt als de klant zijn data verliest door een fout van een dergelijke partij. Hoe meer je ervoor betaald, hoe meer ze garantie bieden, maar nooit de gehele waarde van de data. Dat is ook niet haalbaar.
Mooi man zon cloud die blijkbaar geen backup draait.
Kan je beter thuis een niet synoligy nas neerzetten en daar je data naar uploaden en een backup of raid draaien.
Raid is geen backup.

Verder een prima oplossing (als met data neerzetten, een kopie maken bedoeld).. Tot je huis afbrand.
Als je data belangrijk is kun je maar 1 ding doen. Een lokale kopie, een lokale backup op een andere schijf (bij voorkeur op een ander apparaat, en dan het liefste in raid 1, 5, e.d.) en een backup op een andere locatie (bv in de cloud). Wil je ook nog uitsluiten dat iemand op jouw computer de boel kan saboteren kun je er nog voor kiezen om een perodieke backup te maken en het media in een kluis (op een andere locatie) te leggen.

[Reactie gewijzigd door Kriebelkous op 22 juli 2024 15:41]

Raid 1 is een prima backup.
Je schijft weg naar schijf 1 en er komt een kopie op drive 2 te staan.
Als drive 1 dus kapot gaat heb je een backup op drive 2 en zet je het systeem uit om drive 1 te vervangen en terug te mirroren naar de nieuwe drive 1.
Beter de service x uur onderbreken dan de data van je cliënten wissen.
nee.
Je schrijft de data tegelijk weg. Bij een virus, fuckup, softwarefout en in sommige gevallen zelfs bij het overlijden van de raid kaart zullen beide "kopieen" corrupt of onbenaderbaar zijn. Raid is bedoeld om de service van (vul hier je server in) niet te hoeven onderbreken mocht 1 schijf uitvallen, of om de performance te verbeteren. Niet als backupmethode.
http://www.2brightsparks....ot-a-backup-solution.html

Raid is nooit een backup.

[Reactie gewijzigd door Kriebelkous op 22 juli 2024 15:41]

Mee eens, maar lokale backup is bijna niet haalbaar meer ivm. dat de backup media de HDD voortgang slecht kunnen bijbenen. Geen enkele backup is echt veilig als je geen write once media gebruikt en dan nog hoop je dat de software niet defect is en je automatische controle van je write once medium correct werkt (als je al de ruimte heb om het te controleren)... Online backups zijn prima te doen, mits ze voldoende ruimte aanbieden (en de limieten op bestandsgrootte en bestandstypen werkbaar zijn). Maar als je systeem is aangetast is je online backup ook niet veilig...
Klopt. Het is inderdaad bijzonder kostbaar om al je data veilig te stellen op de manie zoals ik schets.
Ik doe dit zelf alleen voor de echt belangrijke zaken. Voor minder belangrijke zaken draai ook ik een zfs raid pool. Het gaat echter om de bewustwording. Ik weet dat er een kans bestaat dat ik de laatstgenoemde data kwijt kan raken. Dit risico neem ik bewust.
Totdat je Synology NAS overgenomen wordt door hackers die de boel encrypten en gijzelen.

Maar dat er geen backup is, is vreemd - was niet 1 van de features van Dropbox dat je "Time Machine style" op elk punt terug in de tijd kan om bestanden terug te halen?
Om dat soort comments te voorkopen zijn ik specifiek :thuis een niet synoligy nas neerzetten

En Ik vind dat elke data bewarende service of dit mail of cloud is minimaal je data moet veilig houden tegen hacks en moet mirroren om dit te voorkomen en bij verlies of hacks volkomen aansprakelijk moet zijn.
Anders moet je dit soort diensten maar niet aanbieden.
Dus de aanbieder van de cloud dienst moet jouw data backuppen (op een andere locatie) en is aansprakelijk als er iets fout gaat?
Ik denk dat het aanbieden van deze dienst aan (de meeste) consumenten dan niet meer interessant is. Als je mogelijke schadeclaims in de verkoopprijs moet meerekenen gaat het meestal hard.

Online opslag is net als andere vormen van opslag. Op zichzelf staand is er een risico van dataverlies. Door te combineren en factoren uit te sluiten kom je tot een veilig platform voor je data.

Zolang je er niet zelf alles aan gedaan hebt was de data blijkbaar voor jouw niet belangrijk genoeg. Dan is het niet fair om bij de aanbieder van een dienst een claim neer te leggen.
Een andere locatie is onzin maar een raid 1 mag je toch wel verwachten als je jezelf serieus wil nemen als cloud dienst.
En de dienst is voor de consument niet meer interessant als je steeds je data kwijt ben doordat er schijven uitvallen (ze draaien immers 24/7)
Raid is geen backup. Ik weet zeker dat er een raid configuratie gebruikt word. Anders zou de service plat gaan als er een schijf besluit er mee te stoppen. Raid voorkomt echter niet dat data verloren gaat bij een bug. Dit tast net zo goed de mirror(s) aan. En dat is wat er is gebeurd.
Ja want met een extra fysiek apparaat in je huis ben je altijd gered van brand en/ofwaterschade? Diefstal?

Of je zou de NAS off-site bij je ouders/vrienden moeten zetten.

De beste vorm van back-up is een combinatie van diversen, daarbij rekening houdend met alle factoren en daarbij uitgaand van een worst case scenario.

Alles online in DropBox, gesynched vanaf een aparte map, Diezelfde map staat minstens een keer op de offsite NAS bij je ouders en je hebt je data gebrand op DVD en op een USB-Drive.
Zelfs daar heb je een kopie van gemaakt en opgeslagen in je eigen privekluis bij de bank.

Ga jij zoveel moeite doen voor je data??

[Reactie gewijzigd door Dograver op 22 juli 2024 15:41]

Branden op een DVD is dan weer niet ideaal. De data op een DVD heeft een houdbaarheidsdatum.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bitrot
Daarom dus niet al je geld op één paard zetten. Combinatie van diversen zegt hij. Zowel magnetische media als DVD's zijn indien onder goede omstandigheden meerdere decennia duurzaam. Maar heb je toevallig de pech een type DVD te hebben dat snel rot, dan kun je terugvallen op de magnetische media. En omgekeerd.
... je hebt je data gebrand op DVD en op een USB-Drive.
Ik las hier "of" ipv "en"

My bad
Vertrouw meer op SD kaartjes al moet ik die niet kwijt raken.
Brand is zo overrated hoe vaak is er nou brand in nederland in een huis en dat met miljoenen huishoudens en waterschade net zo.
Je nas op een andere locatie zetten helpt dan ook helemaal niks omdat daar de kant minstens even groot is (tenzij je een prutser in de badkamer/keuken ben met een proefinstallatie in huis).

DVD en USB zijn de MINST veilige manieren om data veilig te houden omdat die zeer vaak niet meer goed leesbaar zijn of corrupt raken.

Op het moment heb ik alleen een backup van documenten screens van bepaalde transacties en mijn foto's.
Daarvan heb ik 1 copy op de computer staan om mee te werken 1 copie op een usb HDD en 1 copie op een losse hdd die ik aan kan sluiten via een dock die in mijn kast ingebouwd zit.
En teracopy verifieerd de data bij syncen wat ik handmatig doe.
Als er dus brand uit breekt zit 1 HDD bij m'n andere belangrijke data die ik zo in een kistje mee kan pakken.

De 3de copie heb ik dan ook alleen omdat ik harde schijven niet meer vertrouw.
Sinds de welbekende HD prijzenstunt (omhoog) door de fabrieksoverstroming zijn hdd's in kwaliteit niet beter geworden (bevestigd door rma requests paar weken geleden).
Sterker nog ik heb al 3 2 tb drives zien falen met minder dan 100 uur op de teller waaronder 1 backup drive die niets gedaan had dan bestanden erheen kopiëren.
Voor ons als " experts " zou dat nog wel te doen zijn, maar ik denk dat dat voor zo'n 90 % ( wilde gok, dit percentage ) van de gebruikers geen optie is, of niet eens weten wat een nas is ....
Ik denk dat veel mensen best in staat zijn om een simpele nas zoals een WD Mycloud te installeren en een backupje te draaien naar externe disk.
Dat is zo doodsimpel in die dingen dat m'n oma dat makkelijk kan.

Dat mensen niet weten wat een nas is is hun fout en laksheid om niet te willen zoeken of er betere alternatieven zijn.
Dat is wat mij betreft net als mensen die een nokia kopen omdat het een nokia is en achteraf klagen dat er windows op staat of mensen die een ihpone kopen omdat het een iphone is of mensen die blindelings een samsung galaxy kopen omdat de hype zo groot is.

Als je jezelf niet wil informeren mag je ook niet met het vingertje naar anderen wijzen.
De back-up is als hun server crashed, niet als jij iets opeens mist.
Het staat nu echt in de cloud.
Sinds vrijdag heb ik dropbox er af gegooid. Het bleek (tesamen met selectieve sync op één pc) niet betrouwbaar.

Blijkbaar had ik gelijk...

Ik heb 20GB aan data staan, en wijzig deze op verschillende pc's. Vrijdag deed ik een grote reorganisatie van mijn bestanden en vroeg me al af in hoeverre dropbox met zoiets overweg kon.
Ik rename namelijk bestand.xls naar oud-bestand.xls, maak een kopie, verwijder het oud-bestand.xls en rename die kopie naar bestand.xls. (ofzoiets ;) ) Of ik maakte een map "facturen" aan in de selectie sync, terwijl er al een map "facturen" bestond die ik niet syncte in de selectieve sync...
En 's avonds bleek dat de sync niet goed gelopen was. Er waren bepaalde bestanden weg!

Trouwens was de "lokale" kopie waarover sommigen het hebben ook weg, dropbox had de bestanden gewoon verwijderd, na een sync, op alle apparaten. Ik heb ze wel kunnen recoveren (voor zover ik wist welke er weg waren) via de website die alle verwijderde bestanden bijhoudt.

Ik dacht eerst dat de synch misschien niet afgerond was op de ene pc en daardoor de andere pc dingen ging wijzigen ofzo. Maar soit. Niet betrouwbaar, dus uninstall.

[Reactie gewijzigd door ? ? op 22 juli 2024 15:41]

Heb je voor je probleem ook een oplossing gevonden? Gebruik van BitTorrent Sync of andere cloud synchronisatie dienst?
USB sticks :+
Ik zie al uit naar 20 usb sticks met overal andere versies op. :'(

Als je zonder selectieve upload werkt, is er misschien geen probleem. Maar ik had op dat moment gewoon geen zin om nog meer te verliezen.

Ik heb thuis ook een WD MyCloud schijf, maar dat werkt te traag naar m'n zin. Privacy, snelheid, gebruiksgemak en duurzaamheid gaan niet zo goed samen. Andere suggesties zijn ook hier welkom.
Ik ben zelf een VPS aan het overwegen bij bv. een partij zoals Strato. Vervolgens met behulp van een open source cloud oplossing (zoals Owncloud of Seafile) file syncing, agenda's, email realiseren. Voelt voor mij dichterbij dan Google, Dropbox e.d. en wat professioneler door het in beheer is bij een partij in plaats van het helemaal zelf te doen.
Dat zou waar zijn, als Strato ook de applicatie zou beheren. Daarnaast zul je bij het huren van een VPS waarschijnlijk ook zelf security updates van het OS moeten doorvoeren. Misschien dat Strato dit centraal regelt (ken ze verder niet), maar dan nog zal de configuratie bij jou liggen. En laten de meeste hacks nu ontstaan door foute configuraties en out-dated software.
Dan zou ik het in eigen beheer houden ja (softwarematig dan). Ik doelde qua professioneel beheer ook meer op fysiek beheer (op hun glasvezel lijn en hun stroomvoorziening). Wat betreft de hacks e.d. moet je dat inderdaad zelf in de gaten gaan houden. Hoewel mijn gevoel ook zegt dat je minder doelwit bent op het moment dat je niet gebruikmaakt van 'de grote jongens' zoals Dropbox, Google Drive, OneDrive etc. maar een eigen 'relatief onbekende' setup hebt draaien.
Microsoft OneDrive (aldanniet de business editie)
Ik gebruik deze zelf om mijn bestanden te syncen tussen een 5tal clients en heb hier nog geen problemen mee gehad.

Niet alleen besteed MS meer aandacht aan privacy naar mijn gedacht, maar ook vind ik de share en rechten opties makkelijker en meer uitgebreid dan die bij dropbox.
Weet je wat het probleem is van veel van deze cloud diensten? De gebruikers, die lezen nooit de instructies/handleiding...
Selective Sync conflicts

Folders that are deselected in Selective Sync preferences will be removed from the Dropbox folder on your hard drive. However, if a folder is created with the same name in the same place as the unsynced folder, the new folder will appear with a gray circle and a minus sign overlay. This icon indicates the folder is not being synced to your Dropbox. If you resume syncing your old folder of the same name through Selective Sync preferences, the new folder and its contents will appear alongside the old folder and have "Selective Sync conflict" in the folder name.
Ik kom te vaak tegen dat mensen denken dat een cloud sync oplossing 'magisch' werkt en 'gewoon werkt' zonder na te denken. Daarom heb je ook die sync icoontjes bij bestanden/folders zodat je kan zien wanneer je bestanden niet zijn gesynct.

Verder, elke cloud sync oplossing gaat vroeger of later tegen bugs aanlopen, daarvoor is het software. Ook BitTorrent Sync en al die andere oplossingen, sommigen meer dan anderen...

Zelf ergere bugs tegengekomen met OneDrive for Business van MS, bestanden weg, ook niet te recoveren omdat ze niet in de cloud stonden en ook niet lokaal. Met als verschil dat MS niet erkend en er geen oplossing voor bied en Dropbox er alle moeite aan doet om het op te lossen en klanten te informeren. Een dergelijke nare bug is niet fijn, maar het wordt wel heel netjes afgehandeld:
We apologize for any inconvenience this may have caused. To thank you for bearing with us, we're giving you Dropbox Pro for free for one year starting today, October 10, 2014.
Ik had hetzelfde probleem. Ook vond ik Dropbox erg traag met uploaden van bestanden. Servers van Dropbox staan in USA. Nu werk ik met Google Drive, wat wel goed werkt.
En in Google Drive staan ze niet in de US of A? Dat datacentrum in de buurt van Groningen staat er nog niet hoor :+ Al ben je er natuurlijk nooit zeker van waar je bestanden zich precies bevinden bij welke dienst dan ook.

[Reactie gewijzigd door BlueLed op 22 juli 2024 15:41]

Google heeft al 3 data centers in Europa, namelijk in België Engeland en Finland.
Dus dat het sneller is dan dropbox kan ik begrijpen.

http://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/

En Google synct je data op meedere servers dus er zal allicht een kopie naar de USA gaan.
Blijkbaar loopt die site wat achter. Het datacenter op het zernike in Groningen staat er niet bij. Ook het complex wat ze huren in de Eemshaven staat er niet bij (omdat deze huur is kan ik me daar nog wel wat bij voorstellen).
Zie reactie van puntje013.
Lokale kopie die niet onder Dropbox valt wordt er bedoeld.
En in de backup natuurlijk. Want die maak je natuurlijk ook. Dropbox is alleen om je bestanden bij de hand te hebben op welk device dan ook, waar dan ook. (Mits je internetverbinding hebt.)
Daarom: vertrouw nooit op een enkele backup methode. Gebruik niet alleen meerdere backups, maar ook meerdere methodes.
Ik laat Dropbox ook niet los op mijn originele bestanden. Ik maak lokale back-ups die vervolgens gesynced worden met Dropbox. Op die manier heb je direct 2 back-ups en kun je je originele bestanden niet kwijt raken door een bug in de software van Dropbox.
Heel verneukeratief staat er in het contextmenu wel "verplaats naar Dropbox" en niet "kopieer naar Dropbox".

Dropbox is leuk voor bestanden die je wilt delen, maar dat betekent niet dat ik mijn bestanden niet gewoon op mijn laptop wil houden, op de plek waar ik ze heb opgeslagen.

Mijns inziens zou de Dropboxmap op mijn laptop niet meer dan een schaduwmap moeten zijn, die weergeeft wat er op de servers van Dropbox is opgeslagen, met een link naar het bestand op mijn laptop. Eventueel staat er een kopie in van bestanden van een andere bron.

Nu is het een bug, maar het is mogelijk dat ik bestanden upload naar een shared folder in Dropbox, die door iemand anders is aangemaakt. Als ik dat doe middels de "verplaats naar Dropbox" optie en die ander ontzegt mij de toegang tot die map, dan ben ik mijn bestanden kwijt.
Dat is inderdaad de juiste strategie...

Bij mij wordt DropBox gebruikt om een deel van mijn bestanden synchroon te houden tussen de verschillende toestellen, maar draait er nog een aparte backup (zowel lokaal als in de cloud) voor het geval er iets misloopt met DropBox of de bestanden die daar niet in zitten.

Ik heb zelf ook de mail gehad van DropBox met die melding (aangezien ik selective sync gebruik op een toestel met vrij beperkte opslag), en de bestanden die verwijderd waren konden allemaal hersteld worden. Het bleek echter allemaal om bestanden te gaan die ik in die periode zelf verwijderd had, dus dat was niet nodig.
Dropbox is ook direct een backup, als pro gebruiker en business kan je alles terughalen zonder problemen. Let wel, als personal account zit er een limiet op de tijd waar tot je terug kan gaan.
Heb dit mailtje ook gehad en nu inderdaad een jaar lang Pro gratis. Ben me niet bewust van missende bestanden, maar gebruik Dropbox ook niet voor belangrijke bestanden gelukkig.
Overigens lees ik tussen de regeltjes de nieuwste marketing truuk van Dropbox: door jou gratis een Pro abo voor een jaar aan te bieden, weten ze vrijwel zeker dat je na dat jaar Pro-abonnee gaat worden omdat ander je opslagruimte weer terug wordt gereduceerd en je je data alsnog verliest. :*)
Had ook vanochtend de melding dat mijn opslagruimte verhoogd was naar 1TB, echter heb ik geen mailtje gehad dat ik mogelijk bestanden kwijt ben.

In mijn account staat dat ik Pro gebruiker ben, alleen heb ik nog nooit een cent betaald aan dropbox.
Toch maar eens nakijken of ik alles nog heb...
Maar houdt deze bug dan in dat de bestanden verwijderd worden van je eigen harddrive of alleen dat ze niet meer bestaan in de cloud?
Anoniem: 378525 13 oktober 2014 15:19
Gelukkig had ik alles al weggehaald bij Dropbox.

ontopic;
Getroffenen zouden een jaar lang kosteloos gebruik mogen maken van Dropbox Pro, dat onder meer extra opslagruimte bidet

zowiezo denk ik dat als je getroffen bent dat je niets meer aan belangrijke info bij ze dropt..

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 378525 op 22 juli 2024 15:41]

Hoezo? Exclusief vertrouwen op de integriteit van cloud storage is achterlijk. Ik vertrouw erop dat ik via DropBox of OneDrive vanaf meerdere locaties bij de data kan die ik erop heb opgeslagen. Ik vertrouw er echter niet op dat m'n bestanden in de cloud altijd bereikbaar zijn of niets overkomt.

Er is bij mij daarom altijd minstens één computer die niet selective gesynched is, om zo altijd een volledige backup van m'n cloud storage te hebben.
Gelukkig had ik alles al weggehaald bij Dropbox.
Waarom heb je dat gedaan?
Da's zuur. Persoonlijk gebruik ik OneDrive, maar geen enkel bestand daarop staat exclusief in de cloud. Het vergt van mezelf wel wat discipline om bij te houden wat waar gekopieerd staat en wat met wat synced, maar ik hoop als zoiets zou gebeuren niet te zwaar de sjaak te zijn.
Een cloudoplossing moet je ook altijd backuppen. Ik heb een keer gehad dat mijn Keepass database corrupt raakte doordat tijdens synchronisatie de stroom uitviel. Toen was zowel de cloud als lokale versie van mijn database corrupt. Ik moest in een backup graven om weer een goede versie terug te halen.
Was dat de eerste keer dat deze syncte? Als dat niet het geval was zou je een eerdere versie terug kunnen zetten (worden 30 dagen standaard opgeslagen, als je er voor betaald heb je een optie om dat onbeperkt te doen).
Gevolgen zijn niet zo groot, aangezien je altijd een lokale kopie tot je beschikking hebt. Hoewel het natuurlijk een probleem is als je er pas achterkomt zodra je gaat synchroniseren na een clean install :)

Ikzelf hou het cloudgebeuren gewoon in eigen beheer en wil -ondanks de super goede werking- niets meer met Dropbox te maken hebben wegens hun gebrekkige beveiligingsmogelijkheden (lees: die zijn er niet).

Ik gebruik nu Seafile op mijn VPS. Gebruikersvriendelijk, end-to-end encryptie en qua snelheid doet het niet onder voor Dropbox. Het enige minpunt is dat je geen thumbnailview hebt in de app/webversie waardoor foto's bekijken niet optimaal is.

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 22 juli 2024 15:41]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.