Moederbedrijf Alcatel-smartphones lonkt naar HTC

Een topman van TCL, het moederbedrijf van smartphonemaker Alcatel One Touch, heeft openlijk gelonkt naar HTC. Hij zegt in een bericht op Weibo dat bedrijven uit China en Taiwan 'elkaars handen moeten vasthouden' in de strijd tegen Apple.

HTC OneTouch (TCL)De topman van TCL spreekt verder in het bericht de hoop uit dat HTC een comeback kan maken op de smartphonemarkt, waar het met HTC financieel en in verkoopcijfers al enkele jaren niet goed gaat. Volgens de South China Morning Post gaat het om een verwijzing naar een samenwerking of partnerschap tussen beide bedrijven, waar de topman over spreekt.

De TCL-topman zegt dat beide bedrijven elkaar nodig hebben in de strijd tegen Apple op de smartphonemarkt. Waarom hij alleen verwijst naar Apple en niet naar marktleider Samsung of Chinese concurrenten als Huawei, Lenovo of Xiaomi is onbekend. TCL maakt met Alcatel One Touch geen modellen die concurreren met iPhones, omdat de toestellen van de fabrikant louter in lagere prijsklassen zitten.

HTC is sinds het minder gaat al onderwerp van speculaties. Vraag daarbij is of het op lange termijn onafhankelijk kan blijven. Hoewel de Taiwanese fabrikant minder geld verdient dan voorheen en minder toestellen verkoopt, is het wereldwijd bekend. Daardoor is het mogelijk een aantrekkelijke overnamekandidaat.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-10-2014 • 09:51

33 Linkedin

Reacties (33)

33
32
17
0
0
6
Wijzig sortering
Raar bericht, het begint namelijk eindelijk weer goed te gaan met HTC:
http://www.nu.nl/internet...kt-weer-kleine-winst.html

Ik kijk al uit naar de HTC 'm9'. De m7 bevalt mij heel goed.
Ja, maar de vraag is maar voor hoelang ze winst blijven maken he. 16 miljoen is namelijk niet heel erg veel. Investering van een bedrijf als TCL kan ze zeer veel goeds brengen.
Raar bericht, het begint namelijk eindelijk weer goed te gaan met HTC:
http://www.nu.nl/internet...kt-weer-kleine-winst.html
Nee, die winst verbloemt heel wat. Een eerdere verkoop van Beats leverde ook eenmalig een flink bedrag op maar op de lange termijn heb je daar niets aan als bedrijf. HTC zit nog steeds in slecht weer.
De winststijging van de smartphonefabrikant is vooral toe te schrijven aan de eenmalige bate. HTC maakte niet bekend wat de eenmalige uitkering inhield.
Bedoel je de M8? of hoop je op de M9?
Zelf eigenaar van de M7 heerlijk ding is het toch, moest wel wennen naar de upgrade van een Samsung Galaxy S1 i9000 die ik jaren had.
Ik hoop op de M9 (april/mei). De m8 is zeker mooi, maar (nog) niet nodig om mijn m7 te vervangen.
hoop dat de M9 een normale fatsoenlijke camera krijgt, ipv die ultrapixel en dubbel camera gedoe.. gewoon een 13 a 20MP met goede sensor ;)

dan aluminium en boomsound en sense 7 :)
inderdaad!
Als ze de camara verbeteren kunnen ze wel eens een van de beste toestellen op de markt hebben!
Ik hoop dat de M9 weer gewoon een normaal formaat heeft, max 4.7 inch en lekker compact. Ik heb de M7 en vind m eigenlijk nog iets te groot, scherm is wel ok. De M8 vind ik echt veel te groot. En HTC's mini versies zijn te uitgekleed, qua features moet een Mini versie gewoon de Xperia SP matchen.
De winst komt door een eenmalige bate en zowel de omzet als het bedrijfsresultaat liep terug in vergelijking met een jaar eerder.

Het is nou niet bepaalt dat HTC uit de gevaren zone is. Niet alleen op financieel gebied, ook met het bestellen van onderdelen heeft HTC nog steeds moeite omdat het gewoon te kleine orders zijn.
HTC maakt al sinds de HTC Desire de mooiste en stevigste Smartphones die er zijn.
Mooi hoor je heel veel mensen over, maar de stevigheid voor mij is gewoon zo groot pluspunt.

De desire en mijn m7 zijn vaak genoeg gedonderd, maar scherm blijft heel alleen de behuizing krijgt deukjes.
Terwijl ik van andere mensen met geen HTC altijd hoor ja ik ben zo zuinig maar een keer heel zachtjes laten vallen maar gewoon hele grote scheur over het hele scherm.
Once you go HTC you never go back.
Heb zelf ook de originele Desire gehad en gebruik nu de Desire 601 die mij beide fantastisch bevallen, maar tussen de eerste desire en de M7 heeft HTC een aantal telefoons uitgebracht die bij veel mensen tegenvielen (zowel de software als de build quality).

Dit waren oa de HTC Sensation, de EVO 3D, de Thunderbolt en nog een paar andere modellen die rond die tijd zijn uitgebracht. Deze hebben ervoor gezorgd dat veel mensen die toen een HTC gekocht hebben het vertrouwen in het merk zijn kwijtgeraakt.

Dit is zonde natuurlijk want sinds de M7 is HTC weer de goede weg ingeslagen.
Ik vond de bouwkwaliteit op een gegeven moment juist zwaar tegen gaan vallen.
Heb al veel HTC's gehad, zelfs toen het nog Qtek was.

Mijn HTC Touch had een klepje op de onderkant die juist iedere keer eraf viel.
Mijn HTC Sensation kampte altijd met stof tussen de touch en het beeldscherm en een volume knop die er mee op hield. (heel fijn met flashen)
Mijn HTC desire HD was nog de ergste met de gps antenne die ik meerdere keren heb moeten vervangen, klepjes die ook niet vast bleven zitten en nog wat issues.

De (1 jaar oude) HTC One X van mijn vrouw kampt met ernstige wifi problemen en spontaan uitvallen als de accu nog 30% vol is.

Heb nu al twee jaar de Samsung Note 2, valt regelmatig en wordt bespeeld door een menneke van 3.5 jaar oud en nog niks mee aan de hand afgezien van wat kleine gebruikssporen aan de buitenrand.

Voor mij zeker geen HTC meer
Toch grappig dat ervaringen zo verschillen, ik heb exact hetzelfde bij Samsung toestellen gehad. Alleen de Sensation was inderdaad een rampen toestel.
zelf vind ik dat HTC het uitstekend doet als je naar de toestellen kijkt die ze produceren.
Dat het bedrijf slecht doet kwa nummers is jammer aangezien het in mijn ogen een van de beste smartphone fabrikanten is.
Anoniem: 382732
@Plainside7 oktober 2014 10:51
En laat nu de belangrijkste reden voor het hebben van een bedrijf de cijfers zijn. Het zijn geen liefdadigheidsinstellingen. En je hoeft uiteraard niet altijd voor de hoogste winstmarges te gaan, maar als je in deze industrie wilt overleven moet je toch behoorlijke marges kunnen maken om nieuwe spullen te blijven ontwikkelen en leveren.
Beetje populair statement om Apple te demoniseren, niet? Daarnaast is het altijd een zwakte als bedrijf om je reden voor motivatie van bestaan te uiten als de strijd tegen een ander bedrijf. Inhoudelijk sterke en innovatieve bedrijven focusen en beamen juist waar zijn zelf goed in zijn.
Maar Apple is niet HTC's probleem. Het probleem van HTC is de moordende concurrentie in de Google Android wereld zelf. Dus ja, zoals Arnoud al hintte, het is niet echt een eerlijk argument.
Anoniem: 382732
@PostHEX7 oktober 2014 10:50
Het argument is inderdaad niet geheel valide, maar ze geven er wel een statement mee af. Zo van, "wij concurreren niet met dat ordinaire Samsung". Of het helpt is een tweede. De doorsnee koper zal toch eerst de afweging Android-iOS maken en als het Android wordt gaan kijken welk toestel het wordt. En dan is de vergelijking HTC-Apple al niet meer van toepassing.
Ben benieuwd naar morgen, dan zouden ze een nieuwe versie van de M8 aankondigen met 13MP camera. Als die komt, schaf ik m aan!
Die komt niet naar Europa. Dat wordt dan importeren!
Weet je dat zeker? Ik lees overal alleen maar geruchten..
Breng die One M8 maar uit met een Snapdragon 805,13 of 16 mp camera,lte cat6 en stock Android 😎
Misschien voor de M9 play edition. Je kunt natuurlijk ook zelf een andere ROM op je HTC gooien.
Omdat we toch allemaal subjectieve ervaringen aan het delen zijn:

- Samsung galaxy I7500 (galaxy) --> slechte gps,camera,uitvallen en geen update
-Samsung (een of ander prepaid android toestel)--> gps werkte niet, bij alle 3 de toestellen die ik hiervan heb gehad-->
- LG 2x ---> uitvallen, slechte camera, slechte gps,slecht bereik,zoveel software problemen uiteindelijk 3 keer ter reparatie aangeboden en vertrouwen opgezegd en geruild voor -->
- Samsung galaxy nexus (tijdens de reparatie) ---> Geen problemen
- HTC Sensation --> geen problemen
- HTC ONE S --> slechte camera(focus) +Wifi werkt alleen na aan en uit zetten wifi + Uiteraard geen update... 1x goed laten vallen en vervolgens 3x door dynafix verkeerd gerepareerd. In de tussentijd-->
- HTC One M7--> Paarse camera
- Sony experia Z1---> vastlopers,
Nu weer mijn oude One S, die langzaam begint te worden

Gelukkig regel ik op mijn werk de telefoons en ze hebben echt allemaal wat, de samsungs,htc's,sony's en apples:
- HTC-->Speakers
- Sony-->Barstende schermen (spontaan)
- Iphones--> Batterij (altijd weer)
- Samsung-->carkit problemen.

Dit is allemaal subjectief en totaal niet representatief, maar mijn persoonlijke ervaring is dat het alleen goed werkt als de maan en sterren goed staan.

[Reactie gewijzigd door defiantxtc op 7 oktober 2014 13:21]

*gaap*
Altijd maar die doomscenarios over "HTC gaat het niet redden".
Die geruchten hoor je al jaren, terwijl juist vele andere android fabrikanten de gene zijn die verlies lijden. Die hebben echter soms een enorm groot bedrijf achter zich staan waardoor het weggewerkt wordt in de cijfertjes en die het "makkelijker kunnen overleven".

Maar HTC heeft sinds zijn hele bestaan slechts 1 keer, 1 keer ja!, een kwartaal een minimaal verlies gedraaid. Voor de rest heeft HTC altijd winst gedraaid, en draait op dit moment ook gewoon weer volop winst.
Dat ze niet zoveel winst maken als Samsung en Apple? Ja, dat moge duidelijk zijn.
Maar HTC "in zwaar weer"? Kom op zeg, er wordt net gedaan alsof ze aan het randje van een failissement staan, terwijl dat verre van waar is.
Daarnaast denk ik niet dat VIA zomaar HTC dood zou laten gaan, ALS er een probleem was.

Nee met HTC komt het wel goed. :)
DIe komen er wel, maar blijven op z'n minst rustig een beetje winst maken.
Dat is het mooie van HTC, ze willen niet per se de grootste zijn: maar wel de beste en exclusief.
En dat lukt ze, wat mij betreft, heel erg goed.
Mensen roepen altijd dat de iPhone exclusief is (waar er miljoenen van gemaakt worden en allemaal 't zelfde zijn :P); maar bij HTC heb ik dat gevoel toch veel meer. :)
Hummm als HTC het moet gaan hebben van de samenwerking met Alcatel, laten we hopen van niet.

Kunnen ze beter de handen inéén slaan met één van de betere Chinese telefoon producent(er zijn er genoeg), want het is kwalitatief al gauw beter als Alcatel.
Alcatel levert inmiddels wel wat betere kwaliteit dan eerst, hoor. ;)
Serieus je beoordeeld het bedrijf dus nu op een telefoon uit 2007, een stock oud ding wat in het museum al hoort ?.
En wat moet je nou weer met een driver voor de grafische chip ?

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 7 oktober 2014 10:25]

Ik had de tytn II gekocht omdat die toen de beste specificatie had. Er zat een hele goede grafische chip ingebouwd in de tytn II. Die werd helaas niet benut omdat HTC destijds niet de licentie wilde betalen aan Nvidia.
Er kwamen toen al redelijk goede 3d games uit die niet goed werkte op de tytn II door bovenstaande reden, terwijl ze hebben geadverteerd over de grafische mogelijkheden van de Nvidia chip. Google maar eens, veel mensen hadden er over geklaagd.

Op de vraag waarom ik nu geen HTC meer koop? Door de slechte ervaring heb ik er gewoon geen zin in, zo simpel is dat. Ik ben gewoon een consument die keuzes kan maken. Ik weet uit ervaring dat je bij klanten soms 1 fout kan maken om die voor altijd kwijt te raken....
Je hebt bijna gelijk. De Tytn II had geen Nvidia chip. Hij was voorzien van een Qualcomm MSM7200 chip aan boord. Dat terzijde had HTC inderdaad geen licentie en dus geen drivers voor de hardware acceleratie van de chip.

Heb zelf ook deze telefoon gehad en er zelfs een website over gemaakt welke massaal bezocht werd. Toch heb ik nu weer een M7, welke mij meer dan prima bevalt. Soms moet je een bedrijf wellicht een 2de kans geven ;)
Elk bedrijf maakt wel eens verkeerde keuzes in haar geschiedenis, maar ik zou zelf bedrijven altijd een kans geven het goed te maken.
Anders benadeel ik mijzelf ook in het geval het bedrijf verbeterd is en ik alsnog bij de (mindere) concurrent koop ;)
Ik heb in eerste instantie ook slechte ervaring met HTC.
Ik had de HTC s710. Dit was het meeste belabberde toestel die ik ooit heb gehad.
Hij was nog erger dan mijn Nokia N-Gage.

Viel van ellende uit elkaar en de micro-sd slot was verrot waardoor er geen sd kaart in kon.
En dan nog de software. Onbetrouwbaar. Maar dat is niet de schuld van HTC.

Dus mijn twijfel was er inderdaad ook toen de m7 uitkwam. Maar uiteindelijk niet genomen.
Toen kwam de M8 en ik moest een nieuw toestel hebben omdat mijn oude niet goed meer was.
Uiteindelijk de overstap gemaakt naar de HTC One m8 en ik kan je vertellen, Ik wil hier nooit meer vanaf. Wat een heerlijk toestel.

Misschien is het toch waard om HTC een tweede kans te geven. Ik ben in ieder geval blij dat ik dat gedaan heb.

Nu nog met LG want die heeft het al 3x voor mij verpest. Daar heb ik dus geen vertrouwen meer in.
Als je een TyTN II nam, dan deed je dat namelijk vooral om het fysieke toestenbord neem ik aan?
Ik heb hem ook gehad, maar had er destijds eigenlijk niet echt problemen mee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee