Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 296 reacties

In een reactie op klachten van Zuid-Koreaanse gebruikers over de aanwezigheid van kieren bij het scherm van de Galaxy Note 4, zegt Samsung dat dit euvel geen impact heeft op het functioneren van het toestel. In de handleiding zegt de fabrikant dat het een feature voor fabricage is.

In de reactie, die TrustedReviews publiceert, laat Samsung weten dat het gerapporteerde euvel 'geen impact heeft op de functionaliteit of de kwaliteit van de Galaxy Note 4'. "We garanderen onze klanten dat alle Galaxy Note 4-exemplaren aan onze strikte productie- en kwaliteitseisen voldoen", zei een woordvoerder van het concern. Daarmee bevestigt Samsung het issue, maar lijkt het niet geneigd om te erkennen dat het een probleem is.

Niet bekend is hoe wijdverspreid het probleem is. Wel lijken de kieren zowel aan de zijkanten als aan de boven- en onderkanten te zitten. Als er ruimte zit tussen scherm en schermrand, kan zich daar stof of ander vuil ophopen en ook maakt het een toestel gevoelig voor vochtschade. De Note 4 is na de Galaxy Alpha de tweede Samsung-smartphone met een metalen rand, een nieuw ontwerpelement voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Maandag verscheen een bericht op de Zuid-Koreaanse site ITToday over klachten van kopers van de Galaxy Note 4. In thuisland Korea is de grote smartphone afgelopen vrijdag al uitgebracht, terwijl de rest van de markt nog een aantal weken geduld moet hebben. Kopers laten via onder andere Twitter weten dat de bouwkwaliteit tegenvalt, waarbij wordt verwezen naar de kier tussen het scherm en de rand. Die zou breed genoeg zijn om er twee papiertjes of een business card tussen te stoppen. Waarschijnlijk brengt Samsung de Galaxy Note 4 op 17 oktober uit.

Update, 15:30: De kier wordt genoemd in de handleiding van de Note 4, zo blijkt. "Deze kier is een noodzakelijke 'feature' voor fabricage en het kan gebeuren dat sommige kleine onderdelen bewegen of trillen." Samsung waarschuwt bovendien dat de kier groter kan worden. Deze melding was eerder te vinden in de handleidingen van de Galaxy Alpha, Galaxy S5 en Galaxy Note 3; het is echter voor het eerst dat er nu klachten over naar buiten kwamen.

Samsung Galaxy Note 4 kieren

Samsung Galaxy Note 4 kieren KoreaSamsung Galaxy Note 4 kieren KoreaSamsung Galaxy Note 4 kieren Korea

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (296)

1 2 3 ... 9
Update, 15:30: De kier staat genoemd in de handleiding van de Note 4, zo blijkt. "Deze kier is een noodzakelijke 'feature' voor fabricage en het kan voorkomen dat sommige kleine onderdelen bewegen of trillen." Samsung waarschuwt bovendien dat de kier groter kan worden.
Voordat je de 180 pagina's door gaat lezen het staat op de enerlaatste :P was wel handig als tweakers dat er bij had gezegd :+
Thnx voor de tip. Hierbij de quote uit de handleiding: ;)
A small gap appears around the outside of the device case

• This gap is a necessary manufacturing feature and some minor rocking or vibration of
parts may occur.
• Over time, friction between parts may cause this gap to expand slightly.
@tweaker2010 thx
@tweakers redactie; Die manual is 181 pagina's. Dit stuk staat op de een-na-laatste pagina.
Was zo'n moeite om ff erbij te zetten; P180
:(
Je linked er immers naar toe...
Inderdaad, maar met crtl-F van find en het woordje GAP intypen help ook aanzienlijk!
Geloof je het zelf dat dat per ongeluk op de een na laatste pagina staat?
Dat is er natuurlijk gauw bijgezet om blamage te voorkomen.
Wel HEEL toevallig dat het op de laatste pagina van de manual staat.
Schijnbaar geen feature die overal beschikbaar is..
http://www.droidmatters.c...galaxy-note-4-u-s-models/
Ik vraag me nu toch wel sterk af waarom het een "noodzakelijke feature" is als deze niet bij US modellen aanwezig is?
Ondanks dat het niet zo'n proper zicht is, zou ik het wel begrijpen als ze gewoon hun scherm iets kleiner hebben gemaakt dan de behuizing. Deze is bij de Note4 van metaal, dus misschien is deze slordige "fix" er gewoon om te voorkomen dat er teveel spanning op het scherm komt (bij een val e.d.,.)?
Getest bij 1 exemplaar. Dat zegt nog niet dat geen enkel exemplaar in de VS deze kier niet heeft. Het kan ook zo zijn dat de kier aan de zijkant zit zoals bij een van de foto's uit Korea.
http://www.droidmatters.c...galaxy-note-4-u-s-models/

Inderdaad een goeie link, even voor de mensen die te lui zijn om op het linkje te drukken en te lezen ;) :

het schijnt hier te gaan om de exynos variant die in Azië wordt uitgebracht, toestellen die in Amerika zijn uitgeleverd vertonen dit defect vooralsnog niet.

Zal waarschijnlijk toch liggen aan de versnelde uitlevering dat er zulke grote fouten op zitten, Een kleine gap zal je altijd houden bij dit soort toestellen, alleen de gap die je bij http://pds27.egloos.com/p...0407062_542936608b618.jpg ziet is toch wel erg overdreven voor een toestel waar je ongeveer 750 euro voor moet neer gaan tikken. dat is geen gap, dat is gewoon een productiefout..

Althans dat hoop ik maar, want ik kan niet wachten tot ik dit toestel in mijn handen krijg,, als dit ook in europa gaat gebeuren zal samsung mij toch niet overhalen over te stappen.
Nou, ben benieuwd of dit een en dezelfde storm aan kritiek en media 'hilariteit' oplevert als de bendgate. Zou mij bijna kunnen voorstellen dat dit probleem meer invloed heeft op het functioneren en vaker voorkomt dan Apples hele bendgate.

Voor de min-modders: Ik probeer hiermee niet Apple te steunen of Samsung onderuit te halen, ik ben gewoon echt benieuwd.

[Reactie gewijzigd door EGM360 op 30 september 2014 14:55]

Zou mij bijna kunnen voorstellen dat dit probleem meer invloed heeft op het functioneren
Een toestel dat permanent vervormd is v.s. een kier tussen scherm en behuizing. Ik zou zeggen dat het Bendgate probleem dan toch een stukje ernstiger is.
en vaker voorkomt
Dat zullen we moeten gaan zien. De oorzaak van het Apple probleem lag, wat ik zo heb gelezen, primair aan de keuze van materiaal en de vorm van de behuizing (met name bij de knoppen was de constructie simpelweg niet stevig genoeg). Dit ziet er uit als een afwerkingsprobleem waar een betere quality control waarschijnlijk wel zou moeten kunnen helpen.
De oorzaak van het Apple probleem lag...
Hoezo, probleem? Sedert de eerste melding en de daaropvolgende mediahype die enkele dagen geduurd heeft is er niet veel nieuws meer over te horen. Het 'probleem' lijkt zich ook niet uit te breiden of te escaleren. Mocht dat wel zo zijn gingen we hier zeker nog veel meer over horen (en al zeker op Tweakers). Maar goed, ik houd het voordeel van de twijfel nog even achter de hand. Als het binnen hier en een paar maanden nog steeds om een zéér kleine minderheid gaat kunnen we stellen dat het 'een storm in een glas water' was.

Bij de Note 4 lijkt het me net hetzelfde. Los van het feit dat die kier natuurlijk op niets trekt en een beter productieproces wenselijk is, zal de gebruiker hier waarschijnlijk weinig last van ondervinden. Uiteraard zal slechts de tijd uitwijzen of het op lange termijn wel een effect heeft op de levensduur van de telefoon of andere hiaten met zich meebrengt.
Ik denk dat een reeds bestaande kier in een hoogtechnologisch toestel echt wel ernstiger is dan een toestel dat je kan buigen door er abnormaal veel kracht op te zetten. De iPhone 6 plus heeft bij normaal gebruik geen probleem. De Note 4 heeft al een probleem bij normaal gebruik.
3 testers van websites hadden al een wobble in het chassis van de iPhone na "normaal gebruik". En dan hebben we het over een hele korte periode.

Lijkt me wat voorbarig om te stellen dat de kier impact heeft/gaat hebben op normaal gebruik, zonder lange termijn tests af te wachten (en zonder daadwerkelijke meldingen van slechter functioneren), om vervolgens iPhones die na enkele dagen al niet meer recht zijn weg te wuiven en nu al te stellen dat dat géén impact gaat hebben.

Voorop gesteld dat Samsung op z'n minst de toleranties moet verbeteren en dat het jammer is dat ze de gelegenheid niet pakken om dat ook te melden, is de reactie in elk geval niet van dit kaliber.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 15:13]

3 testers van websites hadden al een wobble in het chassis van de iPhone na "normaal gebruik". En dan hebben we het over een hele korte periode.
goede bron ook.
Lijkt me wat voorbarig om te stellen dat de kier impact heeft/gaat hebben op normaal gebruik, zonder lange termijn tests af te wachten (en zonder daadwerkelijke meldingen van slechter functioneren), om vervolgens iPhones die na enkele dagen al niet meer recht zijn weg te wuiven en nu al te stellen dat dat géén impact gaat hebben.
Ja zeker, 9 klachten op meer dan 10 mil verkochte units dat is wel een zeer grote impact.
Ik baseer me gewoon op de testen die een consumentenbond heeft uitgevoerd en die geen problemen ondervond met de iPhone 6 plus over buigen bij normaal gebruik.
Het probleem van die test is dat als het één of twee batches problemen gaf dat je dat daar niet aan kan zien.
Dat heet selectief shoppen aangezien er talloze tests zijn en de test van de consumentenbond kent ook vele beperkingen:
  • druk op 1 punt (->midden. Fixeer bovenkant tot volumeknoppen en druk dan eens op de onderkant... )
  • geen duurtest
  • temperatuur niet als factor meegenomen (metaal...)
En zelfs in die test scoorde de 6 bijna 2x slechter dan z'n voorganger en enkele concurrenten.

Nogmaals, je concludeert vanalles over de Note 4 zonder tests of überhaupt meldingen waar de Note 4 minder zou functioneren, maar wuift kritiek op de iPhone weg, ondanks het aanwezig zijn van talloze tests en ervaringen die technisch falen laten zien.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 15:28]

Ben jij het niet die selectief aan het shoppen is en logica wegwuift als ongefundeerde kritiek? Ondertussen is het al veelvuldig aan bod geweest dat bendgate een storm in een glas water was. Moest het een structureel probleem zijn dan zouden de klachten blijven toestromen over iPhones die niet express gebogen werden, Wat we wel zien zijn enkel berichten over mensen die de iPhone kunnen buigen als ze maar genoeg kracht uitoefenen.

Een kier in een telefoon is gegarandeerd een probleem. je kan dit niet wegwuiven met "er zijn nog geen tests geweest". Je kan daar gewoon eventjes logisch over nadenken.
Als 3 testers binnen een week een wobble (o.a. van Wired.com en Geek.com) constateren in het chassis van de iPhone bij normaal gebruik en zelfs kinderen relatief eenvoudig met de duimen een iPhone kunnen verbuigen, dan durf ik vooralsnog niet te stellen dat er structureel geen probleem gaat zijn bij een telefoon die minder dan een week in de winkels ligt. Zeker niet op basis van 1 test die maar een klein deel van de mogelijkheden onderzoekt, aantoont dat de iPhonezwakker (tot ruim 2x) is dan veel concurrenten en weinig zegt over structureel gebruik.

Dat jij vervolgens wél conclusies durft te trekken t.a.v. het functioneren op de lange termijn van de Note 4 naar aanleiding van een kier, zonder één enkele melding van technisch falen, is exact het selectief shoppen waarover ik het had. Of onlogisch redeneren op basis van selectieve aannames, zo je wilt.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 16:02]

Huffpost als bron aanvoeren? Serieus?

Ik zeg niet dat je helemaal ongelijk hebt, ik zeg alleen dat het een dramatische bron is.
Mijn originele bron was het filmpje van de jongens en dat was intussen verwijderd (niet verrassend, feitelijk vandalisme), dit kwam als eerste uit Google. Misschien onder een andere link nog wel op youtube te vinden.

-edit-, zelfs het Apple bastion TheVerge heeft over het voorval bericht, evenals veel andere websites.
Vond je dat eenvoudig? Ze moesten veel proberen en veel kracht zetten voor er beweging in kwam. Het filmpje bewijst dat net dat de telefoon heel stevig is en bij normaal gebruik niet zal buigen.
Twee kinderduimpjes is redelijk eenvoudig ja. De eerste pogingen waren dat niet, maar op het moment dat ze de zwakke plek vinden (en daar schieten de getalletjes van de consumentenbond tekort, want slechts het midden getest), buigt hij vrijwel meteen, zelfs tot hun eigen verbazing.
En als ik die duimpjes afzet tegen bijv. een stel beenspieren die >100kg druk kunnen genereren... nog los van stoten/duwen etc.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 20:02]

Dan overleeft geen enkele telefoon. De sterkste telefoons kunnen maar 70 kg aan volgens de consumentenbond.
Diezelfde consumentenbond die claimt dat de HTC ONE meer en gemakkelijker buigt dan de iPhone 6...

Ik weet niet of je ooit eens de m7 of m8 in je handen hebt gehad maar het is eerder je duim of hand die je zult breken dan het toestel...

Mijn eerste m7 is van twee verdiepingen hoog gevallen langs de trap, en heeft bijna iedere trede van de trap in kwestie geraakt en toch zaten er geen blutsen in en was het rechte gedeelte van het toestel nog steeds recht. Enkel wat krassen.
Ook dezeldfe consumentenbond die Apple ten tijde van de iPhone 4 volledig met de grond gelijk maakte ivm het antenne probleem.

Daarbij geloof ik een officiële instantie eerder dan één of andere YouTube gebruiker. Op de één of andere manier heeft een onafhankeleijke instelling meer geloofwaardigheid bij mij.
Dat is waar, maar ik heb er echt niet veel vertrouwen in. Ik denk dat het ook wel heel anders is met het feit dat de smartphone normaal gezien in je broekzat zit wat andere krachten op andere punten veroorzaakt. Als je gaat testen met grote gewichten is dicht echt wel anders.
Bij mijn weten valt een telefoon in je broekzak steken onder normaal gebruik, ik heb de mijne daar toch altijd zitten en bind hem niet met een touwtje rond mijn nek. Zo'n abnormale kracht komt er niet op je telefoon als je hem in je broekzak hebt zitten.
Abnormaal veel kracht met de handen ja. Maar tussen buik en been is dat niet zoveel kracht. Vooral niet als je eens door je hurken gaat.
En dat is nu net niet wat er schijnt te gebeuren anders zouden we daar veel meer berichten en video's over zien. Het enige wat we te zien krijgen zijn telefoons die met abnormale druk door handen gebogen worden.
Bij die krachten zal je broek scheuren dus het is best wel veel.
http://www.wired.com/2014...jeans-bend-iphone-6-plus/
http://www.androidauthori...reports-bend-test-531016/

Volgens deze testen vervormt een iPhone 6 pas bij een druk op specifiek punt van meer dan 30 kilo. Ik vind die hele 'bendgate' behoorlijk een storm in glas water.
in welk universum meet je druk in Kg? ;) Druk is een kracht per oppervlak. Doorgaans meten we krachten in N(ewtons) en druk in N/m^2 ;)

lijk me dat als je een iphone6 plat op tafel legt en er op gaat zitten, dat ie niet vervormt, zelfs als je zwaarder dan 30KG bent (dit klopt eigenlijk al niet, want gewicht meet je ook in N, niet in Kg). ik vermoet dat als je een scherpe spijker op het scherm zet met een stuk lood van 20Kg erop, dat het scherm zal breken.
Ja, ik zou het liever ook anders zien, maar dit is wat er gemeten is.
https://www.youtube.com/watch?v=Y0-3fIs2jQs
30 kilo in het midden. Fixeer de bovenkant tot de volumeknoppen en druk dan op de onderkant -> veel grotere hefboom én het zwakke punt (onder de volumeknoppen) krijgt nu de volle laag. Zou me niets verbazen als het dan met de helft van de kracht of minder ook lukt. En hoeveel kracht heb je nodig als je telefoon warm is? Ook een aandachtspuntje.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 15:31]

Als je telefoon warm is? Zoek het smeltpunt van aluminium eens op....

(Hint: ligt op 660,3 graden C)

Mijn telefoon wordt nooit zo warm dat het aluminium zacht wordt.
Als je een beetje materiaalkunde gehad hebt, weet je dat de meeste metalen al zachter worden ver onder het smeltpunt.

Doet me denken aan de discussie m.b.t. de Twin Towers bij 9-11, waarbij het "hoax" kamp constant riep: "De stalen pilaren hebben nooit het smeltpunt bereikt, dus de vliegtuiten waren niet de reden van instorten!"

Om vervolgens terecht gewezen te worden door o.a. architecten, ingenieurs en zelfs de hoofdontwerper van de gebouwen, die uitlegden dat bij brand metalen draagconstructies vaak relatief vroeg de geest geven door verzwakking door hitte, zonder überhaupt in de buurt te hoeven komen van het smeltpunt.

Eenvoudiger voorbeeld is lepeltje buigen. Wrijf met je vingers een tijdje stevig op 1 punt van de steel en vervolgens buigt de lepel ineens vele malen makkelijker.

Maar je hebt bij nader inzien waarschijnlijk gelijk in de zin dat het hier geen echte invloed gaat hebben.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 30 september 2014 17:10]

Een iphone wordt maximaal 40 graden onder belasting. Zie anandtech review.
30 kg is niet veel. In je broekzak kunnen wel hogere krachten ontstaan.
30kg aan kracht in je (voorste) broekzakken is anders best veel. Kun je een voorbeeld geven daarvan?
Met een strakke spijkerbroek en +100kg kan ik me heel goed krachten van +30kg op bepaalde momenten voorstellen.
Men heeft berekend dat je spijkerbroek sneller zal scheuren dan de iphone zal buigen als je 30 kg kracht uitoefent.
http://www.wired.com/2014...jeans-bend-iphone-6-plus/

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 30 september 2014 18:21]

vb: je laat je op je bank vallen, hierbij komt er redelijk wat kracht op je telefoon (ik denkt bij zowel voor- als achterzak), een heel stuk meer dan 300N (ik neem aan dat ze met 30Kg ongeveer 300N bedoelen)
that's what she said!
Ik zou zeggen photoshoppen maar .. een toestel met opbergvak ;)
Wat een onzin dat wanneer Samsung zegt dat het de functionaliteit niet beïnvloed het dan maar goed is dat er kieren zijn. Dus als jij een auto koopt met kieren en overal loopt het water naar binnen, maar de auto blijft prima rijden dan is het goed? Heb je een toestel met kier, dan moet ie natuurlijk gewoon omgeruild worden.
In mijn ervaring is dit typisch Aziatische mentaliteit: "Het werkt en heeft geen invloed op de functionaliteit dus het maakt niks uit voor de klant."
Daar ben je deels abuis. Samsung geeft nu aan dat het een design feature en niet een fout is. Ergo, of je accepteert het en koopt de Note4 of je accepteert het niet en koopt de iPhone 6 plus... Keuzes.

Dat er kieren van die grootte voorkomen bij een toestel van meer dan 600 euro valt mij ook tegen maar een Note en Note2 zijn ook niet briljant ontworpen e uitgevoerde toestellen mechanisch bekeken. Toch gingen hier hele volksstammen mee akkoord alleen maar omdat er geen betaalbaar alternatief was.
Ik snap niet waarom dit soort dingen onopgemerkt blijven door de testers van het toestel bij Samsung?
Dit moet toch iets zijn wat je opvalt.
Het toestel is eerder naar buiten gebracht om niet veel later uit te komen dan de nieuwe iPhones. Gezien testen in veel methods vrij laat in de keten zit is dit (vaak, en dan generaliseer ik een beetje) het eerste waar in gesneden wordt.
Omdat testen nooit op de volledige productie wordt uitgevoerd anders had je er nog 3x zoveel voor moeten betalen. Om de prijs zo laag mogelijk te houden wordt er random selecties getest en daar glipt er dan wel eens wat door heen. Dit gebeurd overigens praktisch bij elk bedrijf wel.
Het is natuurlijk ook niet te doen om pak em beet 10.000.000 toestellen allemaal te testen.
Dus als je een Note 4 koopt zonder kier heb je een toetsel met een fabrieksfout?
Want die kier is nodig voor productie.
Snapt iemand het nog?
Daarom verwoorden ze het zo ja. Met kier is zoals het hoort. Je kan hem dus niet ruilen op basis hiervan...

Iedereen die deze telefoon wil kopen zal zich dus eerst moeten verdiepen of de winkel het toestaat om een toestel te ruilen voor een nieuw toestel als deze een kier heeft.

De winkel kan zich nu namelijk verschuilen achter het feit dat dit geen fabricage fout is!

Je kan natuurlijk altijd ruilen, maar de vraag is of ze je dan een goede geven. Als je hem in een normale winkel koopt (niet via internet dus) dan heb je ook het risico dat je niet je geld terug krijgt maar een waardebon krijgt. Het veiligst is dus om via het internet te kopen, dan kan je immers altijd je geld terugkrijgen.

[Reactie gewijzigd door mareck1 op 30 september 2014 16:11]

Ze hebben inderdaad zelf aangegeven dat de kier er is en ook nog met een reden. Je hebt wat dat betreft dus helemaal gelijk, want als je niet deze kier hebt, mis je een "feature" of heb je een productie fout. Want zonder de kier, zou deze telefoon dus na verloop van tijd in de problemen komen. Je betaald toch voor deze "feature" dus dan moet je hem ook krijgen ook. Dit klinkt echt raar...
Het valt binnen de kwaliteitsnormen van de fabriek dus. Functionaliteit is 1 ding, maar ik kan me zo voorstellen dat je als klant van een high-end toestel van 700 euro verwacht dat hij wat beter is afgewerkt.
Die kier kan ervoor zorgen je toestel eerder defect raakt misschien mogelijk door water en in het minste geval wordt het toestel eerder vies. Hopelijk stopt niet een grapjas er net een stuk je blauwaderkaas tussen :').

Meer foto's: http://underkg.co.kr/freeboard/188983 Dit is trouwens op 30.000 exemplaren die Samsung heeft verkocht in Korea.

[Reactie gewijzigd door ChicaneBT op 30 september 2014 14:58]

Of die spleet zo merkbaar is vraag ik me af. Wat ik misschien wel ernstiger vind is: http://pds27.egloos.com/p...0407062_542936608b618.jpg. Ziet er heel slordig uit zeg.
Die plaatjes onderaan het artikel!

Moeie fotosoep om het te presenteren als een feature:P
Wat een slappe reactie van samsung! Water vuil en zweet gaan in die kier zitten. Kun je straks lekker paddestoellen plukken in je note!
Nee jouw reactie is lekker wil je zeggen?

Mijn Note 1 heeft ook ruimte tussen het glas en de rand rondom (krijg je makkelijk een velletje of 2 qua papier tussen). Mocht er stof e.d. tussenkomen, dan gewoon schoonblazen. Of moet jij ook de paddestoelen uit je USB-connector en speaker-opening van je huidige telefoon plukken?

Ik durf zelf te stellen dat door die ruimte het glas van mijn Note niet gebarsten is in de meerdere keren dat hij op de hoek of rand viel simpelweg doordat het glas niet onder druk kwam te staan door de klap.
Ik kan dit alleen maar beamen...
Mijn Note 2 heeft ook een klein kiertje tussen het glas en de rand, waar je ook een blad papier tussen krijgt. Stoort me niet, en heeft verder geen nadelige effecten.
Ik heb wel de indruk dat die kiertjes ontstaan zijn na een paar serieuze valpartijen, waarbij ik de stukjes telefoon bij elkaar mocht rapen en terug in elkaar zetten (klepje, pen en batterij lagen los van de rest). Best begrijpelijk misschien als hij uit je broekzak valt terwijl je tegen 30 km/u fietst op een asfaltweg :)
Het is gewoon slordig van samsung! De ruimte kan nog groter worden na verloop van tijd. Praat je het toch lekker goed
nee moord en brand schreeuwen terwijl we niet weten of het uberhaupt een probleem gaat vormen is de juiste weg :')
Het IS een probleem, hoezo gaat een probleem worden?

Op een wegwerp telefoon fan ¤20 is dit geen issue, op een high-end toestel van ¤700 wel. Kwaliteit zit 'm altijd in de details, dat is met vrijwel alles zo. Een duur overhemd heeft beter stikwerk dan eentje uit de budgetbak bij de wibra. De deur van een Mercedes valt net ff wat lekkerder dicht dan die van een Seat Marbeilla. Functioneel is het hetzelfde maar de afwerking is beter.

Wat Samsung hier doet is budgetbak kwaliteit leveren maar er wel de hoofdprijs voor vragen. Als ik zo'n ding gekocht had ging ie onmiddelijk retour.
Mooie manier om met je klanten om te gaan...
Het gaat toch ook helemaal niet om het functioneren van het toestel, want daar gaan de klachten ook niet over, maar een kier wat een doorn in het oog is van de gebruikers?
Tja, dat doen de grote(re) bedrijven helaas vaker. Apple bij het antenne probleem van de iPhone 4 bijvoorbeeld. Hun reactie was "je houdt het toestel verkeerd vast. Hier een bumpertje voor de zeurkouzen." (parafrase, uiteraard).

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat de klantervaring en goede klachtenafhandeling niet vaker een prioriteit blijkt te zijn bij dit soort bedrijven :(
"We garanderen onze klanten dat alle Galaxy Note 4-exemplaren aan onze strikte productie- en kwaliteitseisen voldoen"

Blijkbaar zijn de kwaliteitseisen toch niet zo hoog?

Als je zo'n duur toestel koopt verwacht je toch niet zulke kieren. Onafhankelijk van de invloed op de functionaliteit.
Als je zo'n duur toestel koopt verwacht je toch niet zulke kieren. Onafhankelijk van de invloed op de functionaliteit.
[/quote]

Inderdaad, waarom krijgen andere fabrikanten het wel voor elkaar om het scherm naadloos te laten aansluiten. Kom dan pas op de markt als dit voor elkaar hebt. Maar waarschijnlijk is de hete adem van de concurrentie zo groot dat Samsung een spleet accepteert.
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True