Consumentenbond VS: iPhone 6 buigt sneller dan 6 Plus

De iPhone 6 buigt sneller dan de 6 Plus, claimt de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports na eigen onderzoek. De 6 verbuigt bij een load van 31 kilo, de 6 Plus kan een gewicht van 40 kilo aan voor de behuizing zich kromt.

Consumer Report heeft ook andere telefoons aan dezelfde test onderworpen. Alleen de HTC One (M8), eveneens met metalen behuizing, verboog onder hetzelfde gewicht als de iPhone 6. De iPhone 6 Plus doet het iets beter, maar toestellen als de LG G3 en Samsung Galaxy Note 3 kunnen een stuk meer gewicht aan: de LG G3 en iPhone 5 kwamen beide tot ongeveer 60 kilo, de Note 3 brak in de test pas bij 68 kilo.

De Amerikaanse consumentenbond, die grote invloed heeft op verkopen en die in 2010 'antennagate' tot groot probleem voor Apple maakte door consumenten af te raden de smartphone te kopen, vindt dat er geen groot probleem is met de iPhone 6 en 6 Plus. "Al deze telefoons zouden typisch gebruik moeten overleven." Daarmee schaart Consumer Reports zich bij Apple, die eerder het probleem, dat inmiddels 'bendgate' is gedoopt, 'zeer zeldzaam' noemde.

De verhalen over gebogen iPhones kwamen afgelopen week naar buiten. Mensen zouden kampen met gebogen iPhone 6 Plus-exemplaren na het proppen van het toestel in een krappe spijkerbroek of door erop te gaan zitten terwijl de telefoon in de achterzak zat.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

27-09-2014 • 11:01

419

Submitter: Pluistronaut

Reacties (419)

419
363
217
23
3
41
Wijzig sortering
Met deze suggestieve titel weet Tweakers heel netjes een enkele zin uit het rapport tot iets anders te verwerken:

Op nu.nl staat als titel: "Consumentenbond V.S. vindt ophef om verbogen iPhones overtrokken"

Tweakers stelt hier: "Consumentenbond V.S. - iPhone 6 buigt nog sneller dan iPhone 6+"

Met die titel, die ook nauwelijks in het artikel genuanceerd wordt, werpt tweakers zich ook niet objectief op. Het kan enkele zaken suggereren maar allesbehalve dat deze consumentenbond de iPhone 6(+) binnen de marges waardeert. Wat ik nu lees is dat de ene iPhone, ogenschijnlijk zo buigbaar als die al is, nog overtroffen wordt door een ander model, de 6, die nog slechter presteert.

Blijkbaar is het niet alleen in de politiek zo dat men best naar verschillende nieuwsbronnen kijkt...
Dat van de titel ben ik ook vaker tegengekomen, bijv. die van BlackBerry met de verkoop cijfers van de Passport.. Tweakers was zeer negatief, en had een belangrijk stuk niet gepost. Terwijl Nu.nl de volledige tekst had gepost waaruit bleek dat de verkopen juist goed waren..

İk vind het dan ook zeer jammer dan de kwaliteit van de nieuwsberichten de afgelopen jaren achteruitgaan.. İpv onafhankelijk te zijn, lijkt tweakers dit steeds niet meer te zijn.. Jammer.

[Reactie gewijzigd door beyazz06 op 22 juli 2024 22:39]

Deze drukberekeningen zijn op basis van een driepunts belasting. Zoals in het filmpje te zien is wordt de telefoon als een soort brug neergelegd en wordt er in het midden gedrukt. Vervolgens wordt alleen het maximale gewicht op het midden van de telefoon aangegeven. Een veel belangrijker getal is echter het moment (gewicht * arm) wat de telefoon kan hebben. Een langere telefoon heeft bij het zelfde gewicht een groter moment.

Uit deze cijfers kunnen we dus wel halen dat de iPhone 6+ (158mm) aanzienlijk sterker is dan de iPhone 6 (138) en misschien zelfs de iPhone 5 (124mm), met een grotere lengte kan de 6+ dan de 6 kan hij een groter gewicht hebben dan de 6. Om een goede vergelijking tussen alle telefoons te maken zouden dus de momenten uitgerekend worden.

[Reactie gewijzigd door pientertje op 22 juli 2024 22:39]

Als we de telefoons beschouwen als een ligger op twee steunpunten, en de afstand van de steunpunten inschatten a.d.h.v. de video, kom ik op de volgende momenten uit (in Nm: Newton*meter):

HTC One (M8): 311 N * 0,062 m = 19,3 Nm
iPhone 6: 311 N * 0,057 m = 17,7 Nm
iPhone 6 Plus: 400 N * 0,066 m = 26,4 Nm
iPhone 5: 578 N * 0,048 m = 27,7 Nm
LG G3: 578 N * 0,059 m = 34,1 Nm
Samsung Galaxy Note 3 = 667 N * 0,064 m = 42,7 Nm

Hierbij ben ik er vanuit gegaan dat de belasting op het midden van de telefoon staat.
Je kunt zien dat de HTC One (M8) toch een groter moment kan opnemen dan de iPhone 6.
Ik geef je in theorie gelijk. Echter kan ik uit het filmpje niet opmaken of de blokjes bij een langere telefoon ook verder uit elkaar gezet worden. Dit is naar mijn idee wel essentieel om voor je theorie mee te nemen. Helaas is het filmpje hier (naar mijn idee) niet duidelijk in.
De arm is wel degelijk meegenomen, de afstand van het midden naar de rand van het toestel is toch ook groter voor grotere toestellen.
Waarom is dat belangrijker? Je wil toch weten hoe een telefoon zich in een echte omgeving verhoudt? Dan ga je toch niet kijken naar de relatieve sterkte?
Fijn dat er nu een kans bestaat dat deze discussie eindigt. Waar ik mij wel over verbaas is dat deze test aangeeft dat de 6 plus minder snel buigt dan de gewone 6. Uit een eerdere test bleek juist het tegenovergestelde, maar ook daaruit bleek dat bij normaal gebruik het buigen niet voorkomt.

Deze test heeft het over 100 pounds/45kg en daarbij verbuigt minder dan een note 3, maar de iPhone 6 plus komt niet geheel terug in oude vorm in tegenstelling tot de note 3.
http://bgr.com/2014/09/25/iphone-6-plus-bend-test-video/
Let's face it: met een Nokia 3310 kon je een tentharing inslaan, maar dat is alweer jaren geleden. Zo'n ding had ook een plastic schermpje dat niet kon breken als je hem liet vallen.

Sindsdien zijn mobieltjes mooier geworden, maar ze beschadigen ook sneller. Niet alleen bij mobieltjes is het zo dat je met mooie dingen voorzichtiger moet omgaan. Steek het ding niet in je broekzak. Of koop een heavy duty mobieltje. Probleem opgelost.
Ik denk dat deze discussie niet stopt met dit verhaal, wanneer er geen of bijna geen IPhones 6 meer buigen zal het pas stoppen.
Het kan een storm in een glas water zijn, maar dat hoeft niet. De Iphones 6 zijn pas uitgeleverd en nu zal nog moeten blijken in de loop van de tijd hoeveel mensen tegen dit veronderstelde probleem aan zullen lopen
Hij zegt echter iets belangrijks wat wel meer toegelicht mag worden. Het materiaal van de iPhone is hard, dus buigt minder snel terug. De implicaties hiervan zijn groter in dagelijks gebruik dan dat men hier in deze thread wilt zien of toegeven. Neem bijvoorbeeld een 'klassieke' Thinkpad met de magnesium behuizing onder het plastic. Als je de crashtests van deze laptop bekijkt zie je dat de gehele laptop gewoon buigt als een gek zodra deze tegen een muur gesmeten wordt, echter het model neemt gewoon weer z'n oude vorm aan en er is niets aan de hand. Indien ze voor een hardere legering hadden gekozen dan had het metaal gebroken of - meer relevant aan de discussie - permanent gebogen. In een lab kan concluderen dat het materiaal X aantal milimeters doorbuigt onder Y aantal kilo's, maar dat betekent niet dat het materiaal dat ook gaat doen bij normaal herhaald gebruik.

Deze video toont aan dat de iPhone X milimeters doorbuigt onder Y kilo, maar dan ben je er nog lang niet voor de normale gebruiker. Deze druk wordt niet eenmalig toegepast in een natuurlijke omgeving, maar vrijwel dagelijks. Het materiaal komt in deze omgeving gewoon veel vaker onder een bepaalde druk te staan en wat de eerste keer dan X aantal milimeters afwijking is, kan volgende week een veel groter aantal zijn aangezien het materiaal niet uit zichzelf terugbuigt en iedere dag dus een stukje verder gaat.
Het hele idee van deze test is dan ook dat men er vanuit gaat dat deze druk NIET voorkomt in dagelijks normaal gebruik.
In het filmpje van ComputerBild.de verteld men zelfs dat de iPhone na het verbuigen en weer terug buigen de aluminium behuizing scheurde en korte tijd daarna zelfs stopte met functioneren.

Dezelfde handeling werd ook uitgevoerd met de Galaxy S5 en die had dit probleem niet.

In een dunne behuizing is het maken van uitsparingen (bedoeld voor knoppen) aan de zijkant altijd een slecht idee. Hoe je het ook wend of keert, bij deze uitsparing is de hele constructie bijzonder zwak. Dat begrijpt iedereen met een beetje gezond boerenverstand.

En dat is ook waar de hele bend-gate om gestart is. Op dat specifieke punt in de constructie heeft Apple geblunderd. Ik geloof best dat het toestel verder weinig problemen zal ondervinden, maar ik kreeg echter niet het idee dat de US consumentenbond specifiek hierop heeft getest. Dus ben ik het per definitie niet eens met hun conclusie. Hun conlusie is alleen waar voor generieke doorbuiging.

Verder ben ik ook smart-phone bezitter en is het mij gelukt om de harde plastic cover van mijn telefoon in tweeën te breken door de telefoon in mijn diepe voorzak mee te dragen en simpelweg 1 keer door de knieën te gaan.

Alleen de telefoon bevond zich in in deze zak en de telefoon lag volledig op het been tijdens deze handeling. En nee, geen overgewicht, maar wel sterke beenspieren door een jeugd vol training van deze spieren.

Wat ik hiermee wil aangeven is dat de spanning van een broekzak (aan welke kant dan ook!) veel hoger kan worden wanneer men zich niet in een staande positie bevind.

Sterker nog, als de telefoon zich dicht bij de zoom van een broekzak aan de voorkant of achterkant bevind, dan durf ik zelfs te stellen dat het bijna niks uitmaak.De krachten die de zoom uitoefend wanneer men zit zijn al hoog bij mensen zonder overgewicht. Met overgewicht kan dat zelfs verpletterend zijn.

Men mag het Apple aanrekenen dat zij zo'n mechanische blunder hebeen gemaakt in zo'n duur toestel, waarbij ik me afvraag of Steve Jobs dit model uberhaupt wel in productie had genomen. Het lijkt er in elk geval op dat Tim Cook bouwkwaliteit minder belangrijk vind (dan kwarttaal winsten van aandeelhouders).
waarbij ik me afvraag of Steve Jobs dit model uberhaupt wel in productie had genomen.
Met de antenne problemen van de iPhone 4 nog in herinneren moet het antwoord zijn: jazeker.
Dat was idd een blunder. Wat ik vermoed is dat de tests met proefmodellen voor die telefoon zijn uitgevoerd in plaatsen waar je altijd een vrij goed signaal kon verwachten.

Persoonlijk let ik niet op de signaal sterkte zodra er een gespreksverbinding is opgezet en het toestel langs mijn hoofd ligt. Of deze fluctueert ook niet. Het enige wat ik dan merk is de geluidskwaliteit van de verbinding.

Maar ik mag toch aannemen dat voor de uitrol van de 6 er vantevoren proefmodellen de deur uit zijn gegaan om te zien of het model bestand is tegen alledaags gebruik. Of zijn duurzaamheidstest uit zwang geraakt de laatste tijd?

Doorbuigen is iets wat vrij snel opvalt.

[Reactie gewijzigd door GeroldM op 22 juli 2024 22:39]

Lijkt mij te makkelijk om te zeggen dat Jobs alle en toekomstige problemen zou voorzien.
Feit is wel dat hij als CEO van de details was. Een zeldzaamheid die je van Cook niet kan verwachten. Hij past alleen op de tent. Ik geloof wel dat Apple zonder Jobs minder
spannende producten uitbrengt. We zullen zien hoelang ze dit volhouden voordat de Apple fans die doorkrijgen.
Hoeveel spannende producten heeft Apple met Jobs dan uitgebracht:

1984: Mac (daarna jarenlang slechts evoluties)
1998: iMac
2001: iPod (gevolgd door jarenlange evoluties)
2001: iTunes (gevolgd door jarenlange evoluties)
2007: iPhone (gevolgd door jarenlange evoluties)
2010: iPad (gevolgd door jarenlange evoluties)

Zo spannends was dat dus ook allemaal niet.

En nu:
2014: CarPlay
2014: Watch
2014: Pay

Zoveel verschil is er dus niet, anders dan dat Apple dit jaar al meer heeft aangekondigd in 1 jaar dan dat ze ooit hebben gedaan....
Als jij niet vind dat de iPod, iTunes, iPhone en iPad zo een impact hadden waardoor concurrenten letterlijk werden weggevaagd of op achterstand zijn gezet dan weet ik het niet meer.
Tussen de regels door lees ik dat mijn oude HTC One M8 sneller zou buigen? Laat ik vooropstellen dat die in 5 maanden tijd NOOIT gebogen is, dat ik niet als een halve jodokus tekeer ga met mijn telefoon en dat ik met de iPhone 6 niet anders omga dan de M8. Dat hele buigen neem ik met een korreltje zout.

Een vriend van mij is ook zo'n held. Moet een Nexus 5 hebben gaat dan op internet ALLE fouten opzoeken bestelt er 1, gaat controleren op die fouten en vervolgens moet ie hem 6 keer omruilen om exemplaar nummer 7 maar te houden want die heeft de minst 'merkbare' bug. Speel ik een dag met dat toestel? Niks aan de hand. Overtrokken gedoe om helemaal niks.

Gaat ie kapot binnen de garantie? Dan gooi ik het toestel weg en koop een ander. Ik ga toch niet 3 weken wachten totdat de heren Dynafix klaar zijn met hun gemijmer. Deze hele discussie is een hoop gezever om niks. N=verwaarloosbaar. Als je de telefoon soms in je zakken hebt, soms in een jaszak, soms in een pak en vaak op tafel/bureau dan zal er nul komma niks gebeuren in my humble opinion. Ga je er allerlei extreme dingen mee doen dan is het maar zeer de vraag of je telefoon daarvoor het MEEST geschikt is.
30 kilo weerstaan klinkt als veel, maar als je realiseert dat de gemiddelde bijtkracht van menselijke kaken zo'n 80 á 100 kilo per cm² (!) is...
Als je niet op je telefoon gaat kauwen is er niks aan de hand lijkt me.. :P
En #chewgate is geboren ;)
Dat is dan ook meteen de sterkste plaatselijke kracht die we kunnen uitoefenen met ons lichaam...
Als die in je broekzak zit, en je gaat op de bank zitten, is die al gebogen dus.
Dat is met de iphone 5 niet zo snel het geval.

En - erg belangrijk om in het hoofd te houden - als je er een protector omheen heb zitten zal het je nog minder snel gebeuren.
Maar de 6 plus is groter, dus dan krijg je toch een grotere hefboom, waardoor hij makkelijker buigt?
Is er een natuurkundige in de zaal?
Hm...
Volgens mij wordt de spanning op het materiaal bij een grotere telefoon beter verdeeld, dus minder per cm^2. Of het ook eerder buigt vraag ik me af. Dat lijkt mij gewoon van het materiaal af te hangen. Misschien een minimale hoeveelheid extra buigbaarheid doordat de integriteit van het geheel in theorie iets zwakker wordt/werking vertoont bij een groter toestel?

[Reactie gewijzigd door blorf op 22 juli 2024 22:39]

Hangt ook van het drukpunt af. Ze hebben exact in het midden gedrukt aldus de Consumer Reports video. Maar als bijv. de telefoon net boven de volume knoppen is gefixeerd (bijv. tijdens zitten) en het drukpunt onderaan zit, is de arm/hefboom überhaupt veel groter en bij de 6 Plus groter dan bij de 6. En dan zijn de genoemde krachten (30 kg etc.) sowieso niet meer representatief. Goede kans dat de telefoon dan veel sneller buigt, ook omdat het buigpunt mogelijk ergens anders komt te liggen (zwakker punt bijv.).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 22:39]

Ik vraag het me af. Als je een lat hebt van een meter lang en een grote noest op, laten we zeggen 33 cm, kan je hem dan het makkelijkst breken door gewicht op de noest te plaatsen of op het midden? Volgens mij krijg je als je het geplaatste gewicht oplopend als lijn weergeeft de bijbehorende breekpunten op 33cm en op 50cm als twee lijnen die elkaar kruisen op een punt dat per lat of ander voorwerp met een zwak punt vrij onvoorspelbaar is. Zelfs als je de lat of telefoon andersom neerlegt kan het totaal anders zijn. Maar het is me niet helemaal duidelijk.
De lat zal sneller breken bij de noest als hij bijv. Is gefixeerd tot 30 cm (vlak voor de noest) en het drukpunt op bijna een meter ligt, dan wanneer je de uiteinden fixeert en op 50 cm drukt.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 22:39]

de 6 plus is ook dikker.

Maar ik heb een filmpje gezien dat ze de iphone 6 plus met de hand probeerde te buigen en dat lukte door hem aan de bovenkant te buigen bij de volume knoppen.

Als ik de test van de Amerikaanse consumentenbond bekijk, testen ze hem door gewicht op het midden van de telefoon te zetten.
Volgens mij maakt dat niet uit.. sterker nog, als ze het niet op het midden zouden doen, heb je minder "hefboom" effect. Wat je ziet is dat als je in het midden drukt, de telefoon op de zwakste plek als eerste zal gaan barsten/buigen (wat dus bij de volumeknoppen is).
Maakt juist uit omdat de hefboom groter kan zijn als bijv. de eerste ~5 cm tot de volume knoppen zijn gefixeerd (bijv. tijdens zitten) en de druk onder op het uiteinde plaatsvindt. In principe zou je dan minder druk uit hoeven oefenen.
De interne structuur van de iPhone 6 zal gewoon wat anders zijn, waardoor hij minder snel buigt. Daar moet je toch geen natuurkundige voor zijn?
Ze hebben waarschijnlijk een stress-strain curve gemaakt en vervolgens afgelezen wat de yieldstress (vloeispanning) was.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stress%E2%80%93strain_curve
http://en.wikipedia.org/wiki/Yield_(engineering)
Anoniem: 623355 @Oeroeg27 september 2014 11:07
Het lijkt erop dat ze tegen het buigen de Plus juist versterkt hebben, want anders was de 'gewone' 6 minder buigbaar geweest. Je hebt met je hefboomwerking helemaal gelijk (en daar hoef je geen natuurkundige voor te zijn, ik ben scheikundige ;) )
een Plus is natuurlijk meer dan een vergroting van het reguliere model. Zeer waarschijnlijk anders geconstrueerd en kan daarom ietsje meer gewicht houden.
Groter betekent in dit geval ook meer ruimte voor verstevigingen. Dat zou de bevindingen van de Consumentenbond VS kunnen onderbouwen
Het is nu toch echt bendgate aan het worden.

Ook op de media redactie van de Duitse krant Bild proberen ze nav de geruchten de iPhone 6 te buigen. En je raadt het al. hij laat zich erg gemakkelijk buigen. Het redactielid dat de boel buigt verbaasd zich erover hoe makkelijk hij buigt.

filmpje
https://www.youtube.com/watch?v=h-DcUASffHU
Anoniem: 302359 @zap827 september 2014 15:13
Het is nu toch echt bendgate aan het worden.

Ook op de media redactie van de Duitse krant Bild proberen ze nav de geruchten de iPhone 6 te buigen. En je raadt het al. hij laat zich erg gemakkelijk buigen. Het redactielid dat de boel buigt verbaasd zich erover hoe makkelijk hij buigt.

filmpje
https://www.youtube.com/watch?v=h-DcUASffHU
Sorry hoor maar hij drukt met zn duimen op een vrij klein gebied, wat de druk op die ene plek enorm maakt. Dit gebeurt dus bij normaal gebruik echt helemaal nooit, laatstaan in je broekzak.
De samsung buigt vrijwel even ver alleen deze buigt gewoon terug omdat het van plastic is, alluminium knakt. Het zelfde gebeurt dus met elke andere aluminium telefoon. Denk aan HTC One, alleen bij de HTC One hoor je er werkelijk niemand over. Waarom? omdat het in werkelijkheid nooit gebeurt. Om het even in perspectief te brengen, het eerste weekend zijn er meer dan 10 miljoen iPhones verkocht. Er zijn in de eerste week 9 gevallen van gebogen telefoons gemeld en dat is MET al deze publieke aandacht en dus MET de expres gebogen telefoons.
Zoals ik al eerder meldde. Je kunt met je vingers geen kracht van 40kg leveren dus dan hadden ze 'm in het filmpje niet kunnen buigen. Dus de benodigde kracht is veel kleiner. Tevens is de zwakke plek niet in het midden maar ter hoogte van de knoppen rechts. Wellicht dat het buigprobleem Apple daarom ook is ontgaan en andere fabrieksmatige testen ook met hoger stresstest cijfers komen. Omdat ze de kracht in het midden testen/ uitoefenen.

Aangaande het getal 9 dat Apple noemt. De volgende reviewers: Business Insider’s Steve Kovach, Mat Honan van Wired, Russell Holley van Geek.com, en Lou van Unbox Therapy hadden alle last van buigende iPhones. Dat zijn dus al 4 reviewers (google ff als je hun reviews wilt lezen).

Ik ben dus skeptisch en denk dat we beter nog een poos kunnen wachten om goed te zien hoe het buigprobleem daadwerkelijk is en wat ook niet onbelangrijk is hoe Apple er uiteindelijk op zal reageren als je met een gebogen telefoon aankomt mbt garantie.

uitgebreide review Mat Honan voor Wired
http://www.wired.com/2014/09/iphone-6-plus-review/

[Reactie gewijzigd door zap8 op 22 juli 2024 22:39]

Je kunt met je vingers geen kracht van 40kg leveren dus dan hadden ze 'm in het filmpje niet kunnen buigen. Dus de benodigde kracht is veel kleiner.
Nou... De praktijk wil dat er gekken zijn die dat een keer hebben uitgezocht.

Een tijd geleden hebben wij met een paar vrienden meegedaan een een pubquiz. De winst: een analoge weegschaal. \o/

Sindsdien is het de sport om met onze handen in die weegschaal te knijpen en een zo hoog mogelijke waarde te halen. In onze groep ligt het maximum op 110kg en het gemiddelde op 60... Dus het kan wel degelijk!

En om het helemaal af te maken heb ik op onze badkamer even de weegschaal gepakt en geprobeerd om die te buigen zoals in dat filmpje: 45kg. Maar de weegschaal is niet verbogen. :+
Ik snap eigenlijk niet hoe komt dat diegene die nader onderzoek hebben gedaan zoals The Consumerist niet eerst gekeken hebben naar voorgaande reviews. Er zijn een aantal reviews die aangeven dat het buigpunt niet in het midden zat maar juist bij de knoppen. Vervolgens haalt Consumerist en Apple aan dat hun mobieltje erg sterk is in het midden...

Ook zie ik een aantal aangeven dat het de kunststof modellen terugbuigen. Echter als je kijkt naar Lou van Unbox zie je dat hij met zijn handen het mobieltje gewoon niet gebogen kreeg. Dus de druk die hij kan uitoefenen met zijn handen is niet voldoende om een Samsung te buigen terwijl hij wel vrij makkelijk een iPhone kan buigen.

Ik snap daarnaast niet dat er niet betere tests zijn. Ik kom zelf uit de bouw en we kunnen 3d sterkte modellen maken van een project. Dit moet toch voor een behuizing als dit appeltje eitje zijn. En dan vallen we toch terug op de meest basale test die men kan verzinnen? En zelfs al zou je geen 3d model kunnen maken, dan moet je toch ook wel kunnen verzinnen dat er enerzijds meer buigpunten kunnen zijn wanneer het model niet uniform is of misschien dat je een andere test moet toepassen in plaats van een drie punts test. Zelf denk ik aan een "load" over de gehele breedte in plaats van een enkele punt.
Misschien hoor je niemand over One omdat deze ook niet zo snel buigt. Het is een idee, ik zeg niet dat het zo is.
Anoniem: 302359 @Luca27 september 2014 17:06
Misschien hoor je niemand over One omdat deze ook niet zo snel buigt. Het is een idee, ik zeg niet dat het zo is.
Tip, kijk het filmpje gelinkt in dit artikel eens.
Ja, echt heel makkelijk, zijn handen trillen, het bloed loopt uit zijn vingers en hij zet alle kracht op de rand van de telefoon op 1 punt.

Als je met je toestel gaat zitten zit je dan ook met al je gewicht op 1 punt van 2 vietkante cm?
Ook op de media redactie van de Duitse krant Bild
Daar doe je ComputerBild tekort. Bild is een boulevard krant van een dieptriest niveau. ComputerBild en AutoBild zijn weliswaar van dezelfde uitgever maar zijn een stuk meer gerespecteerd.
Hij zet vanaf de randen van zijn hand ook VEEL kracht. Weinig tot niks vanuit z'n vingers. Als ik dat met welke telefoon dan ook doe die ik heb liggen hier gebeurt precies hetzelfde, wellicht wat moeilijk. De Note 3 toch zeker wel. Not trying though :D
Anoniem: 302359 27 september 2014 15:07
Wat een belachelijke titel Tweakers.. Ik dacht dat de kern van dit artikel is dat de iPhones niet zo snel buigen als de anti Apple fanaten je doen geloven? Nee laat het maar aan Tweakers over om er nog wat extra vieuws uit te slepen. Bah, Nu.nl niveau dit.
EDIT: Zelfs Nu.nl is niet eens zo negatief dit keer.


http://www.idownloadblog....umer-reports-on-bendgate/
HTC One is zelfs slapper dan de iPhone 6 maar daar hoor je niets over.
De enige reden waarom de Samsung telefoons het langer uithouden voordat ze blijvend krom zijn is omdat ze van plastic zijn. (dit buigt terug, aluminium niet)

Ik zal waarschijnlijk geen iPhone 6 gaan kopen maar het is wel bizar om te zien tot welke lengtes de anti Apple figuren gaan om Apple een slechte naam te bezorgen. Beetje expres telefoons buigen en dan zeggen dat het in een broek gebeurt is. Onzin dus. Het is gewoon een lastercampagne aan het worden. Apple zou eigenlijk zoals Samsung ook doet achter deze gebruikers individueel aan moeten gaan en ze aanklagen voor laster.

Om het even in perspectief te brengen, het eerste weekend zijn er meer dan 10 miljoen iPhones verkocht. Er zijn in de eerste week 9 gevallen van gebogen telefoons gemeld en dat is MET al deze publieke aandacht en dus MET de expres gebogen telefoons.

Allemaal weer gebakken lucht dus van Anti-Apple figuren, werkelijk te sneu voor woorden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 22 juli 2024 22:39]

En waarom zou al deze heisa zijn?
Een bedrijf zegt de beste telefoon te hebben, en deze verkoopt voor een idioot hoge prijs.
Vervolgens blijkt deze zeer snel te buigen en dus een zwakke constructie te hebben

edit
@ de reacties hierop
Zet die apple fanboy bril eens af en kijk nu eens met gezond verstand naar de situatie?

[Reactie gewijzigd door ArcticTiger op 22 juli 2024 22:39]

Erg jammer deze verhitte discussies. De beste iPhone tot nu toe en de beste telefoon tot nu toe zijn niet perse hetzelfde. Een idioot hoge prijs is een subjectieve beoordeling. Zeer snel buigen is subjectief, waarbij door verschillende bronnen (waaronder de engineers via die consumentenorganisatie) aangegeven wordt dat onder normaal gebruik de iPhone niet buigt. Om te eindigen met dat de iPhone een zwakke constructie heeft, getuigd van een zwakke conclusie in jouw reactie. Immers personen die er verstand van (behoren) te hebben en personen die daadwerkelijk de moeite hebben genomen om te testen vinden dat de constructie voldoende sterk is voor normaal gebruik van een mobiele telefoon. Hopelijk is het mogelijk om de volgende keer wat meer naar de feiten te kijken ipv een organisatie woorden in de mond te leggen en niet onderbouwde opmerkingen te plaatsen die schijnbaar niets anders ten doel hebben dan provocatie.
En waarom zou al deze heisa zijn?
Een bedrijf zegt de beste telefoon te hebben, en deze verkoopt voor een idioot hoge prijs.
Vervolgens blijkt deze zeer snel te buigen en dus een zwakke constructie te hebben.
Nee, ze zeggen de beste iPhone tot nu toe gemaakt te hebben. Apple zegt niet dat het de beste telefoon heeft. Dat maak jij er zelf van. Ze buigen niet zeer snel, ze buigen onder de zelfde druk als veel andere telefoons of heb jij het filmpje van de consumentenreport niet gezien? Zet je Anti-Apple bril eens af, het zal een wereld voor je openen als je eens niet zo achterlijk bevooroordeeld negatief bent.
Zeer snel buigen en zakke contructie... kolere je kan ook overdrijven zeg...

Wie is er nou zo DOM dat je op een Telefoon gaat zitten en dan klagen dat de constructie zwak is....
Ik herhaal mezelf, maar de reden is volgens mij:
Aandelen na de launch van de iPhone waren gestegen van 98€ naar 103€... 5€ winst per aandeel. Na het bekendmaken van dit 'probleem' zakken de aandelen weer naar 98€... En kan je er weer wat aankopen en wachten tot de volgende productlaunch (en weer iets creëren waardoor de aandelen zakken).
Makkelijk geld verdient door zoiets bekend te maken...
Maar de claim was dat de iPhone 6 boog na 18 uur in een broekzak te hebben gezeten. Dus zonder load van 31kg, maar met verzachting van het materiaal door lichaamswarmte. Waarom hebben ze verwarming in de test helemaal niet meegenomen?
Misschien wel omdat aluminium bij ±35 graden niet zacht wordt?

Smeltpunt van aluminium is 2470 graden Celsius, denk dat je met lichaamswarmte niet heel ver gaat komen...
Weet niet waar je dat vandaan haalt?

Het smeltpunt van aluminium (en meeste metalen) is ruim onder de 1000 graden Celcius.
2470 C is het kookpunt, zegt google.

Oepsie!

Even so, met een smeltpunt van 660C gaat het alu niet extreem beinvloed worden door lichaamswarmte.
Als je telefoon zachter wordt in je broekzak door je lichaamswarmte, dan zou ik toch maar even naar de dokter gaan voor koortsverschijnselen ;)
Je voegt er zo een component aan toe. Nergens is beweert dat het materiaal is verzacht door de warmte. En ik kan je beloven dat zo'n telefoon warmer wordt na 5 minuten intensief gamen dan na 18 uur in je broekzak i.v.m. lichaamstemperatuur die niet hoger zal zijn dan 37 graden.
Omdat 37 graden compleet verwaarloosbaar is? Dat denk ik ten minste.
Omdat temperatuur in deze verwaarloosbaar is.
Ter info: 6061-T6 is bij 100C 6,5% minder sterk dan bij 24C en de relatie is non-lineair.

Zoals eerder aangegeven kan het krachtmoment in de praktijk bij een Iphone 6 plus veel groter zijn dan bij de Iphone 6 door de vormfactor. Misschien dan toch maar naar de winkel rennen voor een trendy gilet met zakken :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.