Uitgelekte afbeeldingen tonen behuizing vermoedelijke Sony Xperia Z3

Er zijn opnieuw afbeeldingen naar buiten gekomen van wat vermoedelijk de onaangekondigde Xperia Z3 van Sony is. Op één van de afbeeldingen is te zien hoe dun de behuizing van de smartphone zal worden.

De afbeeldingen zijn online gezet door Evleaks, dat bekendstaat om het uitbrengen van details van onaangekondigde smartphones. Eén van de afbeeldingen toont de zijkant van de vermoedelijke Xperia Z3, waardoor duidelijk is te zien hoe dun de behuizing wordt. Daarnaast is een camera-knop te zien, die ook al aanwezig was bij de Xperia Z2. Waar de achterzijde van gemaakt is, is nog niet duidelijk. De Xperia Z, Z1 en Z2 hadden allemaal een achterkant van glas, maar de achterkant op de foto's oogt mat en glanst niet, wat er op kan duiden dat Sony nu kunststof gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat er plaatjes naar buiten komen van de vermoedelijke Xperia Z3. Een gebruiker van de Chinese sociale-netwerksite Weibo zette andere al afbeeldingen online, waardoor al duidelijk was dat het nieuwe topmodel van Sony lijkt op smartphones die het eerder uitbracht. Uit de eerdere afbeeldingen bleek ook al dat de Xperia Z3, net als zijn voorganger de Xperia Z2, beschikt over een Snapdragon 801-soc en is voorzien van Android 4.4.4.

Door RoD

Admin Mobile

24-07-2014 • 17:24

81 Linkedin

Reacties (81)

81
74
30
5
0
32
Wijzig sortering
Heb op dit moment een Iphone 5 en zit er al een tijdje over na te denken om over te stappen op Sony. Vind het hele mooie Telefoons!
Wellicht is de Sony Xperia Z1 Compact wel iets voor jou. Deze is het kleinere broertje van de Z1 die niet veel groter is dan de iPhones maar nog wel is uitgerust met dezelfde goede hardware (in tegenstelling tot de meeste droids waarvan de minivarianten vaak budget versies zijn betekent). Alleen heeft het een 720p scherm in plaats van een 1080p scherm (wat logisch is aangezien het scherm kleiner is), maar over het algemeen is het paneel juist beter dan die van de Z1.

Ik had hiervoor ook een iPhone 5 die beschadigd was geraakt en heb zeker geen spijt van de overstap, al waren de iPhone 5 en iOS op sommige vlakken wel weer net iets beter. Het is in mijn ogen zeker een goede iPhone-concurrent.
Zo denkt Sony er zelf ook over: het is niet voor niets dat je een iPhone rechtstreeks op de Z1 Compact kan aansluiten en automatisch van de geïnstalleerde software op de iPhone de evenknie onder de Android apps wordt gezocht.
heb al een tijdje de z2. Qua software en behuizing is sony erg goed bezig. Dus mocht je naar het android kant willen zou ik idd voor een sony gaan.
De behuizing lijkt ook wat 'matter' te zijn dan de Z, Z1 en Z2. Nu kan dat ook idee zijn maar dat zou wat betreft vingerafdrukken en krassen wel welkom zijn.
De vraag is, is dit dan wel de Z3?
Waarom zou Sony een nieuw toestel met de 801 uitbrengen ipv de 805 en met een kunststof achterkant..
Wat bereft 801/805 is me ook niet helemaal duidelijk maar dit zou misschien met beschikbaarheid te maken kunnen hebben of wat misschien logischer is, de meerwaarde van de 805 is o.a. aanwezig als er gebruik word gemaakt van een 1440p scherm. Als Sony slim is doen ze dit niet, de meerwaarde is ver te zoeken op een telefoon (G3 bv). Het is vooral een grotere batterij slurper en de ppi bij bv. een 5 inch scherm op 1080p is meer dan voldoende. Wat betreft de achterkant... Veel fabrikanten lijken hier toch van terug te komen. Ja het geeft in sommige gevallen een wat meer premium uitstraling/gevoel maar is natuurlijk erg gevoelig als het toestel valt of een optater krijgt. Als je kijkt dat Apple (iPhone 4,4s) en LG/Google (Nexus 4) hier al weer mee gestopt zijn. Nu Sony (Xperia z1,z2) hier misschien ook van terug komt lijkt het bijna een trend te worden... Ik moet ook zeggen dat mijn Nexus 5 zonder glazen achterkant maar met rubberachtig kunststof een stuk fijner in de hand ligt dan mijn Nexus 4... En, dat hij niet "zomaar" van de bank schuift vanwege de extreem gladde glazen achterkant ;)
Kan de keuze van Sony (als het zo is natuurlijk) dan ook wel begrijpen...

Edit:typo

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 24 juli 2014 22:17]

De Sony Z1 en Z2 staan daarintegen wel bekend om hun val vastheid. Die overleven het beter dan de meeste telefoon. Zie maar eens de android authority tests.
Tja.... Dat soort tests zijn eigenlijk geen real world gebruik he, dit zijn meer moment opnamen. Ik werk in de mobiele branche en heb genoeg sony's in mijn handen gehad met gebroken achterkant. Sowieso is het zo dat als een toestel valt en de voorkant overleeft je met een glazen achterkant een grotere kans hebt op schade die hersteld moet worden ... Bij een kunststof achterkant heb je misschien een butsje of wat krassen maar daar word het toestel niet onbruikbaar van. Heb je barsten of glas scherven dan is vast houden natuurlijk niet echt meer fatsoenlijk te doen. Bovendien is de achterkant vaak verlijmd en dus voor de "gemiddelde" gebruiker niet zelf te vervangen.

Edit:typo

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 24 juli 2014 22:18]

Het is natuurlijk een moment opnamen maar voor veel toestellen is die eerste val al teveel. Tuurlijk kan het alsnog breken. De Xperia Z had dan ook nog een een paar nare batches. Maar het plastic randje dat hoger licht dan de glasplaat, helpt al vanwege het ontwerp zo enorm tegen mogelijke glasschade dat ik het een acceptabel risico vind met het oog op design.
True , dat opstekende randje is absoluut een plus punt. Echter (behalve bij sony in dit geval), als er dan voor een glazen achterkant gekozen word, dan maken veel fabrikanten hier helaas geen gebruik van.
De Nexus 4 had het ook maar was veel te minimaal om hier een voordeel mee uit te halen. Mijn ervaring is (kan voor iedereen anders zijn) dat een glazen achterkant behalve design geen meerwaarde heeft...
Anoniem: 533149
@Gohan04024 juli 2014 19:09
Sony's volgende vlaggenschip wordt volgens Blass uitgerust met een Snapdragon 801-chipset, de kloksnelheid van de quad-core processor bedraagt 2,4 GHz. De Sony Xperia Z2 (review) is eveneens van zo'n chipset voorzien, maar daarbij is de processor wel 100 MHz trager.

Verder maakt Blass melding van een schermgrootte van 5,15 inch en een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, ofwel Full HD. Daarmee wordt het scherm een fractie kleiner dan dat van het huidige topmodel dat 5,2 inch meet en dezelfde resolutie toont.

Andere genoemde aspecten zijn 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, een 20,7 megapixel-camera en Android 4.4.4 KitKat. Afgezien van de recentere versie van Android is dit allemaal identiek aan de Xperia Z2. Van Sony wordt wel een groot herontwerp verwacht.

De aankondiging van de Sony Xperia Z3 wordt begin september verwacht,
Wel jammer dat de Sony Xperia Z toestellen zo belachtelijk snel naar mekaar opvolgen. Zo heb je net de Z2 en die is straks dan alweer "oud"..

Ziet er verder wel mooier en eleganter uit :)
Ik heb sinds januari pas de Z1, dat zijn 3 modellen in 1 jaar, ach het toestel is dermate goed en snel dat zelfs de z1 nog wel eventjes meekan.
Het gaat mij ook om de waarde. Mijn Z kan ik niet voor meer kwijt dan een iPhone 4S, terwijl de Z superieur is en met de iphone 5 concurreerde..
Tja imho ben je al gek als je geld uitgeeft aan een iPhone; goed maar te duur voor wat ze bieden.
Het is niet dat de Z weinig waard is, men betaalt gewoon te veel voor een iPhone 4S.
Een iphone is goedkoper omdat de restwaarde hoger ligt.
ja en? een telefoon is vooral om te bellen, kun je zelfs met een nokia uit 2003 nog steeds..... oooooo wacht we willen een pc in de hand en nemen bellen voor lief
Voor degene die steeds de nieuwste koopt en hem bij iedere nieuwe iphone door verkoopt om de nieuwste te kopen.

De eerste koper betaald te veel voor de telefoon, maar heeft daar geen nadeel van omdat er genoeg mensen te veel willen betalen voor een tweede hands iPhone. Maar uiteindelijk als het ding is weggegooid blijft er in totaal door alle eigenaars te veel voor betaald ;-)

En een oneplus one of een nexus toestel bied veel meer waar voor zijn geld dan een iPhone. Zelfs als je de restwaarde meetelt. Ik snap werkelijk niet dat de laatste iPhones zo bejubeld worden. Het is functioneel niet meer dan mijn iPhone 3G jaren terug met een gelikter jasje. De vernieuwingen zijn niet meer dan gimmicks.
Het is geen auto, ik heb nog nooit een oud toestel doorverkocht. Dus daar zit voor mij die meerwaarde niet, bovendien een toestel dat bijna 150 euro duurder t.o.v. een vergelijkbaar ander toestel zal inderdaad ook een hogere restwaarde hebben, ik denk zelf dat de afschrijvingen elkaar niet veel ontlopen, daarbij laat ik de keuze van een toestel niet afhangen van de restwaarde, maar van wat ik er mee wil
Je kunt het ook anders zien, mocht je binnenkort een nieuwe telefoon willen kopen hoef je het niet te doen met een model dat al meer dan een half jaar oud is. Als de kwaliteit van de telefoons niet achteruit gaat en er niet opzettelijk bepaalde features uit het eerdere toestel in faveure van het aankomende toestel worden gehaald is het wat mij betreft geen probleem. Ook zit het volgens mij met de android updates best goed bij Sony, niet slechter dan bij andere fabrikanten in ieder geval.
ik geef je gelijk. Ik heb zelf dat de Z2 uitkwam meteen in huis gehaald. De z1 was aantrekkelijker kwa prijs. Maar de z2 had net even betere software,scherm en speakers. Dus voor de z2 gegaan. Dat ze nu met de z3 komen vind ik geen slechte zaak. Waarom wachten als het mogelijk is. Ik vind ook dat ze meer sprongen maken dan de concurrentie. Ze hebben geen hartslagmeter etc. Maar who cares.
Want iets dat een half jaar oud is is meteen afgeschreven? Iets wat ongeveer 500 euro kost vind ik dat onbehoorlijk kort!
Afgeschreven? Dat is niet helemaal wat ik bedoelde. Telefoons zitten niet allemaal in dezelfde refresh cycle. De Note serie wordt bijvoorbeeld in de zomer vernieuwd, terwijl de Galaxy S serie eerder in het jaar wordt vernieuwd. Als je voorheen een Note had en over enkele maanden wil upgraden als je abbonnement afgelopen is (na een krappe 2 jaar) kun je zo ook kiezen voor de Z3 die net nieuw is, ipv de Z2, die al weer een half jaar oud is. Die Z3 stoort verder jouw gebruik met de Z2 toch niet? wat is het hele probleem dan?
Ik kan me daar dus totaal niet aan storen. M'n z2 werkt er echt niet minder prettig door. Mensen die altijd t laatste model moeten hebben krijg ik meer het gevoel van dat ze ermee moeten patsen ofzo, dan dat het vorige toestel niet prettig werkte.
Ik heb ook pas enkele maand de Z2 en ben er erg tevreden mee. Ik ben blij dat ik een top model heb kunnen kopen, wat op dat moment een van de beste toestellen was.

En als de Z3 uit komt, moet je die dan kopen? Met mijn vorige smartphone kon ik 5 jaar mee, dat verwacht ik met dit toestel ook wel te kunnen voordat het outdated is. De noodzaak om iedere 2 maand een nieuwe telefoon te moeten kopen omdat die nieuwer is snap ik echt niet.
En wat zijn nu dan de verbeteringen t.o.v. de Z2?
Anoniem: 300525
@-ION-24 juli 2014 17:46
Zullen we even wachten op de officiële aankondiging??
Nee, speculeren is leuker }>

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 609277 op 24 juli 2014 18:04]

Nee, speculeren is leuker }>
Speculeren, zoals het is mat en glanst niet (duh). dus vermoedelijk kunststof. Kan kunststof niet glanzen ? Of glas mat zijn ?
Volgens het doorgaans betrouwbare @EVLeaks zijn de specs in ieder geval hetzelfde als die van de Z2. Ik denk dus het uiterlijk :)
Nou, naast de behuizing wireless charging: http://www.xperiablog.net...rging-cover-is-cancelled/
In die link wordt verteld dat de wireless charging accessoire van sony volgens de retailers is geannuleerd, voor de xperia Z2. Dus in een later stadium tegelijkertijd met de Z3 releasen brengt net wat meer exposure naar het nieuwe model. Naast de matte behuizing (achterkant) dus een nieuwe usp. Ben benieuwd of de wireless charging dock ook werkt met de Z2...
Waarschijnlijk zijn er qua hardware bijna geen verbeteringen.
Ik wacht wel op de Z4 met 810 :)
komen er in Nederland ook telefoons met een 805 soc? want dit is er ook weer eentje met een 801
De LG G3 komt in 805-versie en er gaan al heel lang geruchten over een 'echte' Galaxy S5, dus met Quad HD en 805.
Probleem is dat bij beide toestellen nog niet zeker is of die naar Europa komen, van de G3 wordt gespeculeerd dat die alleen in Korea verkocht zal worden en de S5 Prime alleen in Amerika en een aantal Aziatische landen zal worden verkocht.
begint een beetje saai te worden al die dunne behuizingen.
maak het een keer lekker dik met een vette accu er in :P
Mee eens. Als ik een telefoon zou ontwerpen zou er een 10Ah accu en een full-size SD slot in gaan.
Een beetje dik maar dan heb je ook wat :)
Dat je een keer 48 uur zonder stopcontact zit lijkt me heel uitzonderlijk, maar oke daar kan ik me wat bij voorstellen.

Maar wat is in godsnaam het praktisch nut van een fullsize SD ten opzichte van een micro SD?
Meer capaciteit? Dat lijkt voor de hand liggend.
Die bestaan toch ook? Niemand verplicht je deze te kopen.
Als er nog een 801 inzit, dan ben ik erg benieuwd naar de verschillen met de Z2 (afgezien van uiterlijk). Spijtig dat ze niet de kans pakken om als een van de eersten met een 805 model op de markt te verschijnen.

Zelf was ik aan het wachten op de september-release van Sony, mijn Xperia T doet af en toe wat rare dingen met het volume, maar wellicht wordt het toch een Z2 als die goedkoper wordt wanneer dit ding op de markt is.
Erg mooi toestel van wat ik er tot nu toe van heb gezien. Tja de SOC's tegenwoordig verschillen minimaal. De 800 wijkt bijvoorbeeld weinig van de 801 af. Als ze nu de 801 weer gebruiken is dat wat jammer. Dan zijn het dus 3 toestellen achter elkaar met vergelijkbare prestaties.

Ben benieuwd wat voor sprong ze betreft scherm kwaliteit gaan maken. De Z ultra, Z1C en Z2 hebben redelijk goede panelen erin zitte. Dit was bij de Z en Z1 helaas iets minder.
Wat is nu anders dan met de z2 geen QHD scherm en geen snapdragon 805 misschien minder vezels
soort van witbrood Z2, zonder vezels... 8-)
Of een z2 met met z3 sticker
Iemand enig idee of Sony op relatief korte termijn ook richting AMOLED oid zou over kunnen stappen? Voor mij blijft dat dé dealbreaker om al dan niet voor een type smartphone te kiezen. En sinds Samsung gezegd heeft de S3 niet te kunnen updaten naar kitkat omw. van 'te weinig ram' gun ik het Samsung niet meer... MotoX is uiteraard ook mooie optie...

Echter de S3 draait nog prima op custom rom ;-) dus vandaar dat het wel nog ff mag duren eer ik een nieuwe koop... Sony is érg interessant vind ik. Echt prachtig toestel dit!
hoewel ik de voordelen wel zie van de Amoled zie. Ben ik zelf van de samsung over gegaan naar de sony. Waarom:
kwaliteit materiaal.
betere software (weinig rotzooi aan software en skin).
Lange accu duur.
Geen plastic........
Maar ik mis het amoled totaal niet, het scherm is prima qua kleur en beter afleesbaar dan amoled. Alleen zwartwaarde in pikke donker is minder...

[Reactie gewijzigd door roundlet op 25 juli 2014 04:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee