Hulu probeert buitenlandse gebruikers te weren door blokkade vpn

Hulu is begonnen met het blokkeren van gebruikers die via een vpn naar de site surfen. Waarschijnlijk doet de videostreamdienst dit om gebruikers van buiten de Verenigde Staten te weren. Hulu is officieel alleen toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers.

Verscheidene gebruikers hebben gemeld dat zij via hun vpn niet langer video's kunnen streamen op Hulu, zo meldt Torrentfreak. Daarbij zouden alle grote vpn-providers worden getroffen, al zouden sommige kleinere vpn-providers nog niet zijn geblokkeerd. Hulu heeft zelf geen statement vrijgegeven over het beleid om vpn-gebruikers te blokkeren.

Uit een melding op de Hulu-site kan worden afgeleid dat de maatregel is bedoeld om gebruikers te weren die van buiten de Verenigde Staten video's proberen te kijken. Met een vpn is het onder andere mogelijk voor Nederlanders om gratis video's te kijken op Hulu. Door de maatregel is het overigens voor Amerikanen ook niet langer mogelijk om via vpn van Hulu gebruik te maken.

Hulu is een videodienst waarbij een groot deel van de content gratis is te bekijken. Gebruikers krijgen wel reclame te zien. Er is ook een betaalde dienst onder de naam Hulu Plus die meer content en mogelijkheden biedt. Naast in de Verenigde Staten heeft Hulu ook een Japanse tak, die alleen voor Japanners toegankelijk is. Of Hulu ook plannen heeft om naar Europa te komen is onduidelijk.

Hulu blokkeert vpn

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

26-04-2014 • 12:31

89

Reacties (89)

89
88
61
8
1
18
Wijzig sortering
Laat ik even beginnen van mijn eigen situatie. Ik betaal in Duitsland €20/maand aan kijk- en luistergeld, ondanks dat ik geen televisie bekijk. Het enige dat me interesseert is het Belgische voetbal, maar de Belgische televisie is buiten België niet te krijgen (zelfs niet via satelliet) en de internetbeelden worden geblokkeerd voor IP address ranges buiten België. Half YouTube is ontoegankelijk wegens het ontbreken van een overeenkomst tussen de Duitse versie van BREIN/SABAM en YouTube. Diensten zoals Hulu en Netflix bieden slechts in een gering aantal landen aan en bieden bovendien andere content aan in elke land en men heeft zelfs geen keuze in ondertiteling (hier is alles gedubt, bijvoorbeeld).

Is er een technische reden voor deze chaos? Natuurlijk niet. Ik heb een VPN service waarmee ik alles kan doen dat ik wil, zolang men niet actief de IP ranges van gekende VPN providers gaat blokkeren, zoals Hulu nu van plan is. En zelfs dat valt te omzeilen door dan maar te proxyen via geïnfecteerde computers, wat natuurlijk andere risico's inhoudt (en minder betrouwbaar is).

Maar waarom maakt men het allemaal zo moeilijk? Waarom is die verdomde geolocation zo populair in een geglobaliseerde wereld? Een computer in Europa wordt verkocht van Aziatische onderdelen en met Amerikaanse marketing, maar content van het ene werelddeel (of het nu een videofilm is of een videospel) naar het andere; of zelfs van het ene land naar het andere; is blijkbaar een onoverkomelijke hindernis.

Misschien moet men in het hele auteursrechtengebeuren eens een revolutionaire verandering doorvoeren dat dit aanpast aan de noden van de 21e eeuw. Het huidige model kraakt al bijna 20 jaar onder de technische vooruitgang en alle energie die men steekt in reactionaire maatregelen - want dat zijn het - is op middellange termijn al verloren.
Off topic: ik betaal er ook voor hier in Duitsland, en ook nog eens voor NL via de inkomstenbelasting want ik werk nu eenmaal in Nederland. Die 20 euro zijn het in Duitsland echter wel waard, in tegenstelling tot mijn bijdrage aan de inkomsten van de NPO, waar ik dan ook nog eens de helft niet van mag zien wegens "rechten", en waar dat geld grotendeels aan rotzooi word besteed. Sport boeit me niet, zenders als ZDF-info, N24 en N-TV zijn mijn favorieten wegens de vele goede documentaries.

Series en Co. haal ik wel via SSL binnen vanaf een payserver, die gedubte troep gaat er bij mij gewoon niet in, al snapt geen Duitser dat. Bij hun gaat ondertiteling er dan weer niet in :-) (wat ik wel kan snappen, ik kijk alles zonder ondertitels indien mogelijk, en sommige docu's op de Duitse tv haal ik na de intro via een nieuwsserver binnen in het Engels).

On topic: dat hele geo gedoe komt me ook de strot uit. Google wil zichzelf presenteren in het Duits, software doet moeilijk. Tot voor kort kon ik met een Engelse Linux pc niet eens naar de website van de plaatselijke afvaldienst omdat ze er een vage module gebruikten die alleen Duits "sprak" maar wel een voorselectie maakte op basis van je OS. Was dat geen Duits dan kreeg je gewoon een lege site. Nederlandse politieke streams worden vaak geblokkeerd, Netflix hebben we hier niet, youtube is half gestript omdat de GEMA nog véél erger is dan BUMA/STEMRA, Hulu gooit je er nu dus uit, en de lijst gaat maar door en door.

Het enige dat men hier mee bereikt is dat ik de content toch wel haal, maar de kosten die ik daarvoor moet maken, dus het geld dat ik uitgeef, gaat naar een middleman i.p.v. de originele aanbieder. Denk aan een VPN dienst, de newsserver aanbieder etc. Ze willen en zullen het daar in Hollywood echt nooit begrijpen.

Edit: typos

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 547741 op 23 juli 2024 09:57]

Voor Hulu is er nog wat anders, de melding is: Switch of your anonymizer. Oftewel, we willen weten wie je bent zodat we gepersonaliseerde reclaome kunnen bieden, gebaseerd op waar je bent, wat je doet, welke websites je bezoekt, etc, want gerichte advertenties leveren meer geld op dan algemene advertenties.
en over die Youtube rechten, dan gaat het vaak ook nog om amerikaaanse artiesten of content... idioot dat een duitse organisatie voor de rechten van amerikaanse artiesten en content van een amerikans bedrijf gaat liggen
Misschien moet men in het hele auteursrechtengebeuren eens een revolutionaire verandering doorvoeren dat dit aanpast aan de noden van de 21e eeuw.

Komt dat nou net mooi uit, die Europese Parlementsverkiezingen in Mei. Er is minimaal 1 partij die dit hoog in het vaandel heeft staan.
Hier ook, ik gebruik een browser plugin. Het mooie van deze plugin is dat mensen ook via jou IP kunnen internetten, alleen als je hem gebruikt. Zo kan deze plugin nooit geblokkeerd worden door hulu. Anders kunnen Amerikanen ook niet meer Hulu bekijken. Dat zal vast niet de bedoeling zijn. :)

https://hola.org/

Wat je ook gewoon kan doen is een simpele 1 dollar per maand VPS huren in de VS. Hier OpenVPN op zetten en het probleem is ook opgelost.

[Reactie gewijzigd door kevinwalter op 23 juli 2024 09:57]

Waar kan je voor 1 euro per maand een vps huren?
http://lowendbox.com/

Soms komen er hier van die aanbiedingen voorbij.
Hola klinkt leuk, maar ook een beetje eng in deze tijd van internet-surveillance. Zo heb je echt geen idee meer wat er allemaal door wie-dan-ook via jouw IP-adres binnenhengelt. Dat wordt namelijk wel opgeslagen en zou allerlei alarmbellen kunnen doen rinkelen als iemand via jouw IP enge dingen aan het bezoeken is, toch?

Of zie ik spoken? O-)
Nee hoor, je bent gewoon verantwoordelijk voor je eigen internet verbinding. Dus als iemand semtex via jou internet verbinding koopt, ben je de wel bekende lul/terrorist.
En welke plugin mag dat dan wel wezen?
Toegevoegd aan post!
Een IP van een VPS (range toegekend aan een datacenter of hostingprovider) is even makkelijk te onderscheiden van dat van een thuisgebruiker.

Ik denk echter niet dat het Hulu echt zoveel uitmaakt, zijn gewoon wat maatregelen om de adverteerders tevreden te houden.

De enige waterdichte oplossing is een VPN bij en echte Amerikaanse thuisgebruiker.
Wat is het business model van Hola? Ik neem aan dat zij er ook ergens geld aan willen verdienen, wat is de catch?
Doet het nog perfect via unblock-us: http://cl.ly/image/3Q0s0Q0q2O1h

Heb het ook op de PS4 getest, ook daar werkt het nog perfect.
Werkt ook nog perfect via eigen sni proxy. Lijkt me sterk dat ze elke proxy, zelfs al wordt deze door één persoon gebruikt, gaan blokkeren :)
Net getest via mijn VPN provider, maar werkt nog steeds. En ik ga geen slapende honden wakker maken om te vertellen via welke (kleine maar super snelle) VPN provider dat is.

[Reactie gewijzigd door xippie op 23 juli 2024 09:57]

Nu maar hopen dat Netflix niet dit voorbeeld gaat volgen.
Netflix is het geld wel waard maar niet voor de content die we in NL hebben, gewoon te weinig.
Zal er niet snel vanuit gaan dat Netflix dit systeem over zal nemen. Hulu is namelijk voor een deel gratis te gebruiken voor Amerikanen. Waar Hulu dus gratis is, heb je bij Netflix dus een abonnement nodig om het überhaupt te gebruiken.

Daarom denk ik dus ook dat Netflix het niet z'n groot probleem zal vinden dat Nederlanders op de Amerikaanse Netflix zitten, ze betalen immers toch al voor praktisch dezelfde content (op sommige verschillen na) (overigens heeft Nederlandse Netflix soms ook net die ene films / tv serie die de Amerikaanse niet heeft, bijvoorbeeld Suits (seizoen 1 en 2) waren in Nederland al te kijken en in Amerikaanse versie niet (inmiddels wel).

Edit: Overigens lijkt Hola gewoon nog goed te werken met Hulu.

[Reactie gewijzigd door Metian op 23 juli 2024 09:57]

Het grote verschil tussen hulu en netflix is dat hulu reclameblokken heeft.
Adverteerders zullen betalen per view.
Diezelfde adverteerders weten dat ze nu betalen voor kijkers buiten de USA. Ze willen die kijkers echter niet en er dus ook niet voor betalen.
Grote kans dat er dus vanuit de hoek van de adverteerders druk gekomen is. Hierdoor moet hulu deze maatregelen nemen,.

Netflix heeft geen advertentie-inkomsten op de manier zoals hulu en hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken.
Waarschijnlijk zal dat er ook wel mee te maken hebben, daarom betaal ik ook liever voor dit soort diensten dan dat ik het gratis zal gebruiken. Hulu mag dan wel handig zijn, maar de advertenties zijn niets minder dan irritant (en vaak ook lang). Wat logisch is als het gratis natuurlijk.
Hulu Plus is betaald en heeft óók reclame blokken. Het verschil is dat Hulu Plus meer content aanbiedt en meer afleveringen/seizoenen aanbiedt van de series. Ik heb Hulu Plus dan ook direct opgezegd toen ik het probeerde (tijd geleden). Ik ga niet betalen om vervolgens alsnog reclame te zien, daar heb ik de TV wel voor ;)
Bij hulu krijg je wel de laatste series. bij netflix moet je een jaar wachten.
De vraag is of je voor hulu het dubbele zou willen betalen als het reclamevrij zou zijn ?
Woon niet in Nederland, maar heeft de NL Netflix ook de Cartoon Network tekenfilms met Nederlandse stemmen? (Powerpuff Girls, Dexters Lab). Hoe kan ik de Nederlandse Netflix bereiken vanuit Belgie?
Met de Hola pluging voor firefox en chrome. Je kan dan als je naar netflix surft via een menuutje kiezen 'vanuit welk land' je wil kijken. Standaard is dat geloof ik de USA, maar je kan gewoon een ander land kiezen (ook handig voor Engelse series bijv).
Als ik in België ben bij familie, dan log ik altijd in op mijn eigen VPN van mijn synology server. Dan kan ik alles bekijken wat ik anders in thuis zou kunnen kijken, Netflix, NPO etc.....
Waarom zou je dat willen? Vroeger als kind hadden we Cartoon Network thuis in het Engels en op een gegeven moment besloten ze alles in plaats daarvan nagesynchroniseerd uit te zenden. Vond het toen al verschrikkelijk en het is er niet beter op geworden.
Omdat veel kinderen tot een jaar of 10 niet zo goed zijn in ondertitels lezen en liever Nederlandstalige spraak hebben. Vooral bij dyslexie. Zenders willen zoveel mogelijk kijkers, dus nasynchroniseren is dan niet zo vreemd.

Overigens werd dat in de jaren 80 ook al gedaan. Pas toen kabel en satelliet doorbraken kregen je ineens de "originele" stemmen. Als je wat verder kijkt dan je eigen gewenning, dan is het probleem niet de taal, maar gewoon hoeveel tijd & geld er wordt besteed aan goede stemacteurs. Praktisch alle cartoons worden nu door één vertaalbedrijfje afgehandeld aan de lopende band. Gewoon omdat het zo goedkoop mogelijk moet. Wanneer er meer geld zou worden besteed en goede acteurs worden ingehuurd, krijg je een heel ander verhaal. Zie bijv de (Nederlandse) versie van Disneyfilms.

[Reactie gewijzigd door Atomsk op 23 juli 2024 09:57]

True, de Disneyfilms zijn over het algemeen wél goed nagesynchroniseerd. Bij veel andere dingen heb je altijd het idee dat álles door dezelfde stemacteurs gedaan wordt en er niet gekeken wordt of de stem wel bij de persoon past, behalve geslacht misschien dan.

Ik krijg er altijd een beetje associaties bij met de vrouwen in de Monty Python films, met als grootste verschil dat dáár de lipsynchronisatie dan in ieder geval nog gewoon klopt.
Daarom denk ik dus ook dat Netflix het niet z'n groot probleem zal vinden dat Nederlanders op de Amerikaanse Netflix zitten [..]
Netflix zelf zal er inderdaad waarschijnlijk geen probleem mee hebben. Maar sommige content die wodt aangeboden is alleen bestemd voor de US markt. Dus de uitgevers van die content zullen er wellicht meer moeite mee hebben en bij Netflix aandringen op zwaardere maatregelen.

[Reactie gewijzigd door OddesE op 23 juli 2024 09:57]

De vraag is waar de motivatie vandaan komt. Het verdien model van Hulu komt van de gratis variant vrijwel exclusief door getoonde reclame. Of het verkeer via een VPN provider of direct naar een Amerikaanse eindgebruiker gaat maakt voor Hulu qua kosten waarschijnlijk niets uit. Dit kan dan ook enkel een probleem zijn als de adverteerders er een punt van hebben gemaakt of als de media industrie heeft gedreigd. Waar dat laatste het meest waarschijnlijk is.

De echte vraag is en blijft waarom de grootste versie van censuur en blokkades op het internet worden georkestreerd door de media industrie. In het verleden door zaken als regio codes op fysieke media en tegenwoordig op deze manier. Niet alleen zeer verwonderlijk dat één industrie dermate veel macht heeft maar ook op elke mogelijke manier hun klanten tegen het zere been blijft schoppen. Als men bereid is om voor VPN toegang te betalen om Hulu te bereiken zijn ze ook bereid om hetzelfde neer te leggen voor directe lokale toegang, inkomsten die ze nu mislopen.
Adverteerders gaan niet graag betalen om te adverteren aan mensen waarvan ze weten dat ze nooit klant kunnen worden omdat ze in die landen geen handel drijven. En contentleveranciers zien natuurlijk ook liever niet dat gebruikers deze methode gebruiken omdat ze hun content dan tegen slechtere voorwaarden moeten gaan verkopen in andere landen.

En waarom? Dat is toch simpel. Producties kosten miljoenen om te maken, dat geld moet eruit gehaald worden en dat doe je niet door mensen gratis, of voor een appel en een ei te laten kijken. Ze willen die programmas aan zoveel mogelijk netwerken verkopen, maar wie gaat nu nog een serie kopen wanneer je kijkpubliek deze al gezien heeft?
Het probleem is dat je legitieme amerikanen ook blokkeert door het lijstje vpn aanbieders te blokkeren. Wellicht dat je nu op de korte termijn dit zorgt dat er geen kijkers buiten de US zullen zijn, maar het is een kleine moeite om een private vpn op te zetten naar Amerika met een private server/persoon, die zal Hulu nooit kunnen blokkeren omdat het niet weet dat het een vpn server is. het enige dat nodig is is een beetje moeite en een beetje geld, een kleine moeite als je dat met de (voetbal)club doet en ieder een paar euro/maand insteekt.

Voor mij in beide gevallen geen issue, want ik maak geen gebruik van Hulu (of Netflix).
Als Amerikaan schakel je dan domweg je vpn uit.
Als Amerikaan schakel je dan domweg je vpn uit.
En als je als Amerikaan semi permanent in het buitenland zit? Een vriendin van me is Amerikaans Diplomate, die is misschien een paar maanden per 2 of 3 jaar thuis. Meestal zit ze op lokale verbindingen in het land waar ze gestationeerd is, behalve toen ze in Afghanistan gestationeerd was.
[...]


En als je als Amerikaan semi permanent in het buitenland zit? Een vriendin van me is Amerikaans Diplomate, die is misschien een paar maanden per 2 of 3 jaar thuis.
Hoe naar het ook klinkt: jouw vriendin is net zo de doelgroep van de reclames van Hulu als ieder andere buitenlanders die misschien een paar maanden per 2 of 3 jaar de VS bezoeken. Die laatste groep krijgt ook geen toegang tot de streams.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 09:57]

Ja stel ze heeft de betaalde versie dan vind ik ( hulu vast niet ) dat het mogelijk voor haar moet zijn als Amerikaan zijnde.
Bij de gratis versie kan ik het goed begrijpen, wat wilt ze in China doen met de Amerikaanse advertenties? Ze kan niet even naar de winkel in Amerika om daar nav de advertentie iets te kopen..
En dat is uiteraard wel de bedoeling van een programma als dat indien je het gratis gebruikt.

Zij kiest voor zo'n werk, en dit is daar een nadeel van (als ze er überhaupt waarde aan hecht om een programma als dit te gebruiken)
Waarom denk je dat de adverteerders meer betalen? Betalen ze per view?

Als ze namelijk niet per view betalen, dan maakt het ze geen zak uit of er een paar duizend kijkers van buiten de USA zijn. Sterker nog, meer exposure kan nooit kwaad. Er zullen ook gerust adverteerders zijn die niet land gebonden zijn. Denk aan bijvoorbeeld een Samsung die zijn nieuwe Note aan de man probeert te brengen. Maakt ze toch geen fluit uit of de reclame op de USA is getarget? Kijkers in Europa kunnen er ook door geïnteresseerd worden.

Ik vermoed eerder dat het de media-industrie is. Die wil graag zo vaak mogelijk betaald worden voor dezelfde content.
Bij netflix heb je geen VPN nodig, een usa based DNS server instellen is voldoende.

Edit: Als je Netflix hebt, gebruik bv deze 2 dns servers: 184.106.242.193 // 67.23.7.56
Er gaat een wereld van content voor je open!

[Reactie gewijzigd door nasdude op 23 juli 2024 09:57]

Beide DNS server in mijn Apple tv gezet maar met geen van beide een connectie met Netflix kunnen maken.
Anoniem: 67950 @Samplex26 april 2014 17:39
https://hola.org/

Dat werkt wel op je platform. :)
Hola werkt ook niet met een Apple TV
Verschilt per internet netwerk. Soms werkt een DNS server wel voor jou maar niet voor een ander. Op mijn Smart TV is het ook vaak verschillend om de Amerikaanse Netflix werkend te krijgen. En na enkele maanden moet ik vaak een nieuwe zoeken. Op je PC/Laptop zou ik inderdaad de Hola! extensie gewoon gebruiken. Dan heb je de beschikking tot Netflix in alle regio's. Tip: Canada, Mexico en England hebben ook vaak exclusieve content voor hun netflix regio's uiteraard in het Engels gewoon. Bijvoorbeeld The incredibles wou ik laatst kijken en die bleek wel in Mexico op Netflix te zijn maar niet bij alle andere regio's.

Vorige maand was MediaHint nog een geweldige extensie met 1 klik kon je switchen tussen de amerikaanse proxy en je eigen ip maar nu moet je er voor betalen en Hola is veruit superieur!

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 23 juli 2024 09:57]

Meestal je moet eerst even profiel aan maken zodat jouw ip toegang krijgt op de proxy waar de dns na toe wijst
Krijg je geen problemen hiermee? Ik ben altijd huiverig voor zulke dingen.
tja het is tegen de tos van netflix. maar niet tegen de nederlandse wet. dus hooguit een netflix verbod.
Laat ik het zo zeggen: ik heb het gedaan en heb er niets over gehoord. Hetzelfde geldt voor het delen van je Netflix account.
Bij netflix heb je geen VPN nodig, een usa based DNS server instellen is voldoende.

Edit: Als je Netflix hebt, gebruik bv deze 2 dns servers: 184.106.242.193 // 67.23.7.56
Er gaat een wereld van content voor je open!
Deze 2 DNS servers zijn van unblock-us. Dus niet gratis te gebruiken.
Gratis omdat ze je gegevens verkopen ja. http://www.smartdnsproxy.com/Policy
lekker belangrijk als je het alleen op tv gebruikt
dan verkopen ze alleen je netflix gegevens gekoppeld aan een facke/ annoniemen gebruikers naam.

je moet een dns proxy zozie nooit voor je standaard internet gebruiken.
want je maakt het ze anders wel heel makelijk om mee te lezen of een man in te middel atack uit tevoeren.

Het zijn vaak bedrijven die in een vreemd land zitten en je niet kent.
je weet dus nooit wat de intententies zijn een een dns proxie bedrijf.
Nu moet je wel betalen bij hun. http://dnsflix.com/ is we echt gratis. :)
;-) ja smartdnsproxy is sinds kort geld gaan vragen.
dat doen ze allemaal eerst een klanten bass opbouwen.

maar dnsflix doen die ook de rest zoals pandora en iplayer
Dat is een sneaky manier! Nee Dnsflix is puur en alleen Netflix, geen andere diensten.
Anoniem: 445817 @nasdude26 april 2014 16:57
Dit werkt toch iets anders dan je denkt. Deze DNS vervangt namelijk een aantal van de Netflix IP adressen en leid je om via een transparante proxy. Een proxy is wellicht geen volwaardig VPN, maar deze oplossing zit er toch erg dichtbij en kan net zoals een VPN server eenvoudig geblokkeerd worden.
Je wilt ook niet zomaar een DNS server veranderen, eentje dichtbij is bij normaal surfen toch echt wel zo prettig! :)
De Nederlandse Netflix is de Amerikaanse razendsnel aan het inhalen. Volgens sommigen is de Nederlandse zelfs beter.

Bron: Deens nieuwsbericht 'Vergeet Netflix USA - Gebruik de Nederlandse Netflix'

http://www.flixfilm.dk/gl...g-den-hollandske-netflix/
Dat anderen de nederlandse versie beter vinden heb ik persoonlijk niet veel aan :)
En dat Denen de nederlandse beter vinden dan de amerikaanse kan best wel eens te maken hebben met het (aangenomen) feit dat de amerikaanse geen deense content heeft en de nederlandse wel ?
Op de mobiel/tablet heb ik iig de optie in het menu om Deense content op te vragen

Wel een beetje een vreemde opmerking dat de nederlandse beter is aangezien de amerikaanse een factor 20x meer content heeft ? van zowel high profile films/series als b-movies etc..
Ik denk niet dat je hier bang voor hoeft te zijn. Hulu bied haar dienst ook gratis aan en veel van de reclame die zij uitzenden is voor de NL markt waarschijnlijk niet interessant. Dus kost het hen meer aan bandbreedte en capaciteit dan dat het zou opleveren.

Netflix daarentegen heeft een subscription based model only en geen gratis versie, dus profiteren zij er alleen maar van als mensen VPN's gaan gebruiken en veranderd hierdoor niets voor hun.

Het enige wat misschien problemen kan gaan opleveren is dat netneutraliteit niet meer bestaat sinds deze week in de VS en hierdoor Netflix te veel moet gaan betalen voor de bandbreedte die zijn bij hun ISP gebruiken. Comcast kan nameljik nu gewoon gaan zeggen dat zij meer gebruiken als een ander en dus meer moeten gaan betalen.
Het aanbod van de nederlandse Netflix is best wel ok hoor. Wat me overigens opviel is dat ik vanuit Londen toch m'n Nederlandse Netflix kon bekijken.
Dat snap ik nou niet... Ze krijgen nu toch alleen maar minder inkomsten, omdat klanten buiten VS/Japan nu geen abbonement meer afsluiten of reclames bekijken?
Daar zit je fout, Hulu is namelijk gedeeltelijk gratis waarbij er wordt verdient met reclames die specifiek zijn gericht op de Amerikaanse markt. De Europese doelgroep is voor deze adverteerders helemaal niet interessant.
Ik denk dat de bedrijven die reclame maakten op Hulu niet zo blij waren. Die betalen natuurlijk een bepaald bedrag per x views. Als een te groot deel van die views gedaan worden door mensen die niet interessant zijn (bijvoorbeeld omdat je een product hebt wat alleen in de VS verkocht wordt) dan is dat niet zo leuk.
Ze hebben geen rechten om uit te zenden/streamen buiten de VS. De contentleveranciers zouden hen daarvoor al voor de rechtbank kunnen dagen. Ook de adverteerders richten zich op een amerikaans publiek en hebben er dus niets aan wanneer de reclame door bijvoorbeeld een Europeaan gezien word. Als dat veel voorvalt zullen zij dus ook minder willen gaan betalen per view net omdat de reclame voor hen aan waarde verliest.
ze krijgen geen reclame inkomsten voor kijkers van buiten de vs: de bedrijven die adverteren;

-willen andere reclames voor de VS dan bijvoorbeeld voor Duitsland (etc), zeker gezien Duitsers alleen Duits op tv horen zelfde geldt voor andere landen.

-of de producten waarvoor reclame gemaakt wordt zijn nog niet te koop buiten de VS.

Daardoor is een kijker die de VS reclame ziet niets voor die bedrijven waard en vandaar dat Hulu daar geen geld voor krijgt
Dus ze blokkeren proxies... maar waarom? Men krijgt er extra inkomsten van (ads en wellicht mensen die een abbo nemen)

Je zou denken dat aanbieders zoals Hulu dit gewoon door de vingers zien,

Ik heb bijv een lange tijd een Netflix account gehad, en keek via de US Netflix dmv VPN. Als dit niet mogelijk was had ik ook geen account aangemaakt en €10 €8 p/m betaald.

Ikzelf vind Hulu toch al niks dus mij zal dit niets doen, maar als anderen dit gaan volgen dan is men naar mijn mening flink dom bezig.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 23 juli 2024 09:57]

Hulu is voor het grootste deel eigendom van een aantal grote Amerikaanse mediaconglomeraten waaronder Disney. De reden waarom deze blokkade is de angst dat ze straks in andere delen van de wereld niet de hoofdprijs kunnen vragen voor de dan inmiddels oudbakken series en films.
Nee de reclames zijn gericht op Amerikanen. Adverteerders verdienen niets aan non-US kijkers.
Zou een SOCKS5 proxy over ssh ook gedetecteerd kunnen worden? Hoe kunnen ze eigenlijk weten dat je achter een vpn zit? Al de http requests komen toch gewoon van een Amerikaans ip-adres?
Anoniem: 52211 @anodesni26 april 2014 13:38
Al de http requests komen toch gewoon van een Amerikaans ip-adres?
Inderdaad. Maar de ranges van de grote VPN providers zijn gewoon bekend.
Als je via een proxy surft kunnen ze dat dus echt niet zodanig blocken dat je deze mogelijkheid niet meer kan gebruiken dus ze kunnen maatregelen nemen zoveel als ze willen, als je wil kan je dit gewoon blijven doen en het zal blijven werken. Zowiezo is er altijd wel iets zodat je het kan omzeilen dus voorkomen kunnen ze het niet. Dan moeten ze manar zorgen dat ze naar Europa komen, heel simpel. Ze zijn eigenlijk ook dom want als dit veelvuldig gebeurd weet je toch dat er veel belangstelling voor is kennelijk? Dan zouden ze wel gek zijn om daar geen gebruik van te maken en ervan dus te profiteren. Zo ver zijn ze nog niet?

Kennelijk niet want ze pakken ook hier weer het gevolg aan, niet de oorzaak (wortel). Dat zal ook hier niet blijken te werken.
Wat ze wel kunnen doen is bekende proxies blokkeren: http://www.hidemyass.com/proxy-list/
Hulu lijkt het anders nog prima te doen.
Maak al sinds een lange tijd gebruik van vyprvpn. Wanneer je kiest voor het "chameleon" protocol kun je hulu.com gewoon bekijken. Dit protocol zorgt ervoor dat men niet ziet dat je via een vpn-server contact legt.
Dat "chameleon" protocol heeft enkel relevantie tot het verkeer dat over je verbinding loopt, en dus onderschept/geblokkeerd kan worden door bijv. een ISP. Dat heeft verder helemaal niets te maken met of Hulu je kan blokkeren of niet; dat gaat namelijk gewoon op basis van het IP-adres, en is niet gerelateerd aan het gebruikte transport-protocol.
Ok, dat kan. Toch maakt het een verschil of je via chameleon of via openvpn verbinding legt met hulu. Als je een ander protocol dan chameleon gebruikt, krijg je de melding die in het artikel wordt genoemd. Vyprvpn heeft verschillende servers over de wereld, waaronder 4 in de vs.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.