Het http 2.0-protocol zal vrijwel zeker standaard encryptie geactiveerd hebben, maar er zijn meerdere mogelijkheden opgeworpen om uri's te beschrijven. De voorkeur lijkt uit te gaan naar het gebruik van https in de uri, omdat dit een reeds bekende verwijzing naar encryptie is.
Afgelopen zomer klonken er geluiden dat de http 2.0-specificatie versleuteling ook naast https moet kunnen aanbieden, waardoor versleutelde webpagina's ook via de protocol-identifier 'http' kunnen worden aangeroepen. Daarvoor zijn twee mogelijkheden voorgesteld: 'http'-uri's zonder serverauthenticatie, ook bekend als 'tls-relaxed', of een implementatie waar de server via een certificaat wordt gecontroleerd. Anderen stelden een implementatie voor waarbij http 2.0 alleen gebruikt kan worden bij adressen die beginnen met 'https://', waardoor uri's die beginnen met 'http://' uitsluitend voor http 1.x gebruikt worden.
Volgens een e-mail van voorzitter Mark Nottingham naar leden van de http working group blijkt echter uit een rondgang bij onder andere browserbouwers, logischerwijs nauw betrokken bij de totstandkoming van de standaard en sterke voorstanders van een breder encryptiegebruik, dat zij de voorkeur geven aan een implementatie met https. Hierdoor kunnen sites die http 2.0 met encryptie willen aanbieden dus uitsluitend uri's met https gebruiken.
Deze voorgestelde methode zou volgens Nottingham zonder wijzigingen aan de huidige protocolbeschrijving doorgevoerd kunnen worden. Browserbouwers zijn immers nog niet 'verplicht' om http 2.0 voor http-uri's te implementeren. Desondanks blijft het wel mogelijk om webservers content te laten serveren via http 2.0 en http-uri's, maar dan zal encryptie niet zijn ingeschakeld.
Nottingham noemt nog een aantal openstaande beveiligingskwesties die besproken moeten worden voordat de volledige http 2.0-specificatie als draft kan worden voorgesteld. Zo moeten er nog nieuwe p2p- cachingmogelijkheden worden besproken voor proxycaching en het al dan niet implementeren van veiliger tls-implementaties, zoals perfect forward secrecy.