Asus brengt MeMO Pad FHD 10 begin september uit

Asus introduceert op 2 september zijn MeMO Pad FHD 10 in Nederland en België. In Nederland verschijnt alleen een 32GB-versie, terwijl in België ook een 16GB-variant te koop zal zijn. De 10,1"-tablet is voorzien van een ips-scherm dat maximaal 1920x1200 pixels weergeeft.

De 32GB-versie van de tablet gaat 349 euro kosten, terwijl in België voor 329 euro ook de 16GB zal worden verkocht. De tablet draait op Android 4.2 en wordt aangedreven door een Intel Atom Z2560-processor die op 1,6GHz is geklokt. Het apparaat is voorzien van 2GB geheugen en beschikt over twee camera's. De camera achterop is een 5-megapixelcamera, die in staat is 1080p-video te schieten, terwijl de frontcamera niet verder komt dan 1,2 megapixel.

Volgens Asus gaat de 25Wh-accu maximaal tien uur mee als de helderheid op 100nits is afgesteld en er 720p hd-video wordt afgespeeld, waarbij de audio via de hoofdtelefoonuitgang verloopt. In de praktijk zal de accuduur iets lager uitvallen, omdat 100nits alleen fatsoenlijk zichtbaar is in een donkere omgeving. De MeMO Pad FHD 10 weegt 580 gram en is op het dikste punt 9,5mm dik.

De eerste weken na de introductie zal de tablet in Nederland alleen verkrijgbaar zijn bij Media Markt en Saturn, terwijl de 32GB-versie in België alleen zal worden verkocht door Vanden Borre. De 16GB-versie zal in België wel meteen vrij verkrijgbaar zijn. Overigens kan de opslag met maximaal 32GB worden uitgebreid via het micro-sd-slot.

Op Computex kon Tweakers al even hands-on met de MeMO Pad FHD 10

Door Wilbert de Vries

16-08-2013 • 13:20

42 Linkedin

Reacties (42)

42
42
26
3
0
3
Wijzig sortering
volgens mij betreft het dit apparaat: http://youtu.be/08h5_vu4kY0
had die dan onder je artikel geplakt :+
Goed idee, alsnog gedaan :)
Nee, dat is de LTE versie, die wordt aangedreven door een snapdragon..
Die gaat wat mij betreft populairder worden dan de gewone versie ik blijf namelijk net als velen huiverig over een intel soc in mn tablet.

De intel is helaas ook qua gpu niet al te best en overal gewoon wat outdated en niet zo snel als de andere socs.
En intel kennende is de soc ook lang niet zo goedkoop als de andere socs.

erg jammer dit tabletje zou ik best willen hebben als er geen intel soc in zat en hij 32 gb geheugen heeft.


de gpu in de snapdragin is trouwens ook gegarandeerd beter aangezien zelfs de oude snapdragons sneller zijn qua gpu preformance.

nu maar hopen dat ze voor deze lts versie niet 100 euro extra gaan vragen maar een nette 35 a 50 euro meer datis voor mij een beter soc toch wel waard.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 16 augustus 2013 14:37]

Het doet er toch voor jou helemaal niet toe of de SoC duurder is of niet? Wat telt is wat jij uiteindelijk betaalt voor het totaalplaatje. Het is niet zoals een desktop-cpu dat je deze los in de winkel kan kopen. Intel is de afgelopen tijd in sneltempo zijn mobiele line-up aan het ontwikkelen, met mooie resultaten. Meer concurrentie is enkel maar goed. Daarnaast kan op Intel op desktopniveau de hoofdprijs vragen, er is immers geen waardige concurrentie en ze hebben een enorme voorsprong. Op mobiel vlak is de situatie een stuk anders, als Intel te duur was geweest, was Asus gewoon naar MediaTek, NVidia, Qualcomm, of ergens anders geweest zoals zij (en alle andere partijen) nu doen. Misschien is Intel net goedkoper opdat ze wat marktaandeel kunnen verwerpen (zoals ze de Ultrabooks hebben gepromoot)
goedkopere componenten is of meer winst voor asus of een goedkopere prijs voor mij dus zeggen dat het er niet to doet is erg vreemd.
het geld moet ergens vandaan komen en meestal is dat toch echt de consument.
Ik bedoel dat het voor de consument niet uitmaakt of de Soc duurder is of niet, als het apparaat evenveel kost. Ik had nl. de indruk dat je prinipieel geen Intel SoC wilt hebben, omdat deze duurder is voor Asus, en dat lijkt me voor jou irrelevant

Dat het duurder is voor de producent wil helemaal niet vanzelfsprekend zeggen dat het duurder is voor jou als eindgebruiker. Asus kan ervoor kiezen een lagere marge te hanteren om marktaandeel te verkrijgen, Intel kan hetzelfde doen en een gesponsorde prijs aanbieden. Er zijn nog zo mogelijkheden om met de prijs te spelen.
Mooie prijs voor een full HD tablet, ben alleen een beetje nieuwsgierig hoe de Intel Atom Z2560 zich gaat verhouden ten opzichte van een Tegra3 en of een nog snellere Quallcomm 600/800 serie. Met name de laatste twee SoC zijn namelijk heel actueel.

Koop je met deze Asus Memo Pad FHD 10 (wie bedenkt zo'n naam? ;) geen hardware met op het oog mooi prestaties maar welke qua pure snelheid snel achter de feiten aan gaat lopen?
Op basis van de review die gemaakt is door Androidworld zou je kunnen concluderen dat deze op grafisch gebied wat achterloopt. De prestaties verder lijken wel gelijkwaardig of beter.

http://www.androidworld.n...met-aantrekkelijke-prijs/

[Reactie gewijzigd door 1107972 op 16 augustus 2013 13:29]

mooie prijs idd het is nog onder de prijs die ik in gedachten heb als max voor een fhd tablet met 2gb ram en 32 gb rom alleen zo jammer van die soc met 2 jaar oude prestaties.

hij kan de basis versie van de tegra 3 als niet eens bijbenen laat staan de snelle versie die in de higher end tablets zat vorig jaar .
en de nieuwste chips houd hij al helemaal niet bij...
Overigens kan de opslag met maximaal 32GB worden uitgebreid via het micro-sd-slot.
Dat is vreemd ik heb de ME301T (ofwel Asus MeMo Pad Smart 10"), maar deze kan native (dus exFAT geformatteerde, geen kunstgrepen nodig, door met NTFS te formatteren) microSDXC kaartjes aan. Dus 64GB of hoger is dan geen probleem. (Overigens zijn er nog niet zo veel Android tablets die microSDXC en exFAT ondersteunen, helaas. Voor exFAT moet een fabrikant een licentie bij Microsoft afnemen).

Vreemd dat dit gerelateerde en iets nieuwere model geen microSDXC (>32GB) zou aankunnen.

Een snelle speurtocht elders bevestigt deze tegenvallende spec van de FHD, echter, zoals hier in een vergelijking tussen de twee 10" MeMo Pads.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 16 augustus 2013 14:59]

Vind je dit z'n groot probleem dan?
Volgens mij kun je wel ook aan deze toch gewoon via usb een schijf er aan hangen?
Is iets minder portable maar op je tablet heb je toch geen 96 GB aan vaste opslag nodig?
Probleem is een groot woord, maar niet-ondersteuning van SDXC van allerlei devices vind ik wel steeds vervelender. Ik heb nu 5 SDXC-kaartjes (1x 64GB microSDXC, de rest full-size - 3x 64GB, 1x 128GB).

De microSDXC gebruik ik in de MeMo Pad 10 (ME301T) en hiervoor in de Acer A700 (maar toen noodzakelijkerwijs nog wel NTFS-geformatteerd, exFAT pakte die niet). O.a. voor films afspelen.
De fullsize SDXC-kaartjes gebruik ik in camera's zoals de Canon G12 en de Panasonic DMC-3D1, en mijn Asus EP121 tabletPC als extra interne opslag.

Maar ik vind het lastig dat ik SDXC niet in elke apparaat kan gebruiken. Het liefst zou ik zien dat elke apparaat dat nu gemaakt wordt met een SD-slot per definitie SDXC met exFAT ondersteunt. Dat maakt uitwisseling veel prettiger en biedt uitbreiding zonder limieten.

RE: 'Volgens mij kun je wel ook aan deze toch gewoon via usb een schijf er aan hangen?"
Ja, er zijn prima workarounds, bijvoorbeeld de Seagate Wireless Plus 1TB (heb ik ook), maar dat is in de praktijk toch minder probleemloos en mobiel dan een SDXC-kaartje in het apparaat. Je hebt te maken met batterijen of extra voeding, storingsgevoelige draad- of draadloze verbindingen en extra handelingen elke keer dat je die wilt gebruiken. Dat is gewoon niet zo robuust en klaar-voor-gebruik als een intern kaartje. En cloudoplossingen werken alleen goed als je binnen Nederland blijft en/of onbeperkte databundels hebt.

Zo ondersteunt mijn THL W5 dual-sim Android telefoon maximaal 32GB microSDHC-kaartjes. En dat werkt prima (o.a. ook installeren van apps op de kaart gaat goed), maar ik loop wel tegen de beperking van 32GB aan. Ik kan er bijvoorbeeld maar een klein deel van mijn FLAC-library erop kwijt. Bovendien vind ik tegenwoordig investeren in 32GB-(micro)SDHC kaartjes als workaround een beetje zonde als er al betaalbare 128GB (micro)SDXC-kaartjes bestaan.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 16 augustus 2013 17:57]

20 euro verschil tussen de 16 en 32 GB? Terwijl dit bij Apple vaak 100 euro is. Zijn die dan zo verschillend qua specs?
Nee. Maar Apple vraagt het er voor en krijgt het. Iedere andere fabrikant zou ervoor afgestraft worden, iets met mindset van de koper..
Zou je op deze tablet ook Windows8 kunnen installeren? Immers intel soc...
Indien het mobo geschikt is voor opstarten vanaf usb dan ja.
Op ARM-SOC zou natuurlijk ook windows RT kunnen zetten.
interessant, heeft iemand dit al geprobeerd op een arm soc?
Iemand enig idee of en hoe groot de kans op Cyanogenmod-achtige roms wordt, aangaande de gebruikte hardware in deze tablet?

Best grote kans dat Asus met hun redelijk goede en goedkope Android tablets aan Samsung een grote klap uitdeelt wat marktaandeel betreft. Even los gezien van de nieuwe Nexus. Opmerkelijk hoe timide Samsung zich op die markt begeeft in tegenstelling tot smartphones.

Dat externe SD-kaarten maar tot maximaal 32 Gb ondersteunt worden, vind ik vreemd. Lijkt mij zo onnodig die beperking, Al minder als je wel twee partities van 32 Gb gebruiken kunt. Maar dat zal wel niet.

[Reactie gewijzigd door Juliatan op 16 augustus 2013 17:24]

Iemand enig idee of en hoe groot de kans op Cyanogenmod-achtige roms wordt, aangaande de gebruikte hardware in deze tablet?
Volgens mij is er nog geen enkele versie van Cyanogenmod voor x86 dus dit kan wel een tijd duren. Maar misschien is dit de tablet die een eerste x86 port stimuleert.
In Nederland verschijnt alleen een 32GB-versie, terwijl in België ook een 16GB-variant te koop zal zijn.
Weet iemand ook waarom dat Asus tot deze keuze gekomen is? Er zal hier in NL toch ook wel vraag zijn naar een (goedkopere) 16GB-versie lijkt me. Voor webwinkels een kleine moeite om vanuit België te importeren toch?
Je moet ook wel echt een Belg zijn om voor twee tientjes minder de 16gb te gaan halen.
Nofi :)
Anoniem: 256386
16 augustus 2013 16:34
349 euro voor een FHD tablet is toch niet veel?
Alleen weet ik niet hoe de intel chip is tov de Exynos 5210.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 16 augustus 2013 16:52]

Als dat de start prijs is is het idd niet duur, maar na een half jaar is het weer 100 euro goedkoper
Waarom worden die tablets wel met een 1920*1200 scherm verrijkt en is het onmogelijk om een laptop met die resolutie te krijgen :? :? :?
Ja dat is op zich waar, maar op zich ben ik al heel blij dat de 1200 uberhaupt weer wordt aangeboden. Dit betekend dat de produktie van die paneelgrootte weer wordt opgepakt. DE laptops zullen hopelijk dan wel volgen. Op is deze resolutie voor een memo tablet een goede keuze zich trouwens een goede keuze. Een scherm met 1900x1080 verhoudingen zou echt minder logisch zijn door de onvoldoende breedte in de portrait orientatie.

[Reactie gewijzigd door teacup op 17 augustus 2013 17:25]

Enig idee bij welke winkels ie gaat uitkomen? Lijkt me inderdaad een goede tab voor die prijs.
RTFA voor de eerste paar weken...
Staat in het artikel:
De eerste weken na de introductie zal de tablet in Nederland alleen verkrijgbaar zijn bij Media Markt en Saturn, terwijl de 32GB-versie in België alleen zal worden verkocht door Vanden Borre. De 16GB-versie zal in België wel meteen vrij verkrijgbaar zijn. Overigens kan de opslag met maximaal 32GB worden uitgebreid via het micro-sd-slot.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee