MSI introduceert dunne all-in-one Adora24

MSI heeft een nieuwe all-in-one geïntroduceerd die op het dunste punt 21mm meet. De Adora24 heeft een full-hd-scherm van 23,6" en wordt optioneel met een touchscreen geleverd. Er is keuze tussen een Intel Core i3- of i5-cpu, beiden op basis van de Ivy Bridge-architectuur.

Standaard heeft de aio een spiegelend scherm met led-backlight, maar het is mogelijk om te kiezen voor een mat scherm. Voor de grafische rekenkracht zorgt een Nvidia GT 740M, al komt er ook een model die enkel gebruik maakt van de onboard grafische kaart van de Intel-cpu. Als cpu kan gekozen worden voor een Intel Core i3-3120M of een Core i5-3230M; beide zijn eigenlijk laptopprocessors.

De Adora24 krijgt een 2,5"-harde schijf van 1TB, of optioneel een ssd. Verder heeft hij een ethernetaansluiting en ondersteuning voor wifi-n. Opvallend genoeg heeft de Adora24 geen hdmi-uitgang, maar wel een hdmi-ingang zodat het apparaat als monitor gebruikt kan worden. Daarvoor hoeft de computer overigens niet aan te staan. Deze feature is echter niet nieuw, onder andere Toshiba heeft eenzelfde feature in een aio zitten.

Aan de achterkant zitten vier usb-3.0-aansluitingen en aan de zijkant twee usb-2.0-aansluitingen waarvan er eentje is uitgerust met 'MSI Super Charger'-technologie waarmee externe apparaten opgeladen kunnen worden, ook als de computer uitstaat.

De ingebouwde cardreader kan drie verschillende soorten geheugenkaarten aan en in de schermrand zit een 2-megapixelcamera ingebouwd. De schermrand steekt overigens niet uit, wat MSI 'frameless design' noemt. Door middel van een vesa-mount kan de aio aan de muur bevestigd worden. De afmetingen van de behuizing zijn 583x425x33mm en hij weegt 7,5Kg. Volgens MSI Nederland ligt de Adora24 eind augustus in de winkel, maar een prijs kon nog niet gegeven worden. Hij is echter al te pre-orderen bij een Nederlandse webshop voor 1100 euro, dat betreft echter het model zonder GT 740M-videokaart.

MSI Adora24 aio MSI Adora24 aio MSI Adora24 aio MSI Adora24 aio MSI Adora24 aio

Door Christophe van Bokhoven

24-07-2013 • 15:11

41 Linkedin

Reacties (41)

41
37
27
5
0
7
Wijzig sortering
Deze feature is echter niet nieuw, onder andere Toshiba heeft eenzelfde feature in een aio zitten.
Mjah, en alle MSI Allinones hebben dit ook al jaren. Ik heb er al wat getest, en die hadden ook allemaal HDMI-in.

Wat niet in 't nieuwsbericht staat (maar wel in 't persbericht) is dat het ding ook een anti-glarecoating heeft. En dat is iets dat ik echt geweldig vind.
Ik heb een AE2282 getest van MSI een tijdje terug. Mooi apparaat (dat was een 21,5"), maar dat scherm was gewoon ultiem ruk, doordat het ding als een idioot spiegelde en je heel veel last had van reflectie.

MSI snapt het nu, en levert hier tenminste niet zo'n vervelend spiegelend scherm meer op mee. Hopelijk trekken ze dat massaal door naar alle andere apparaten.
Reflecterende schermen zouden betere kleuren geven en mogelijks correcter verkopen beter onder kunstlicht.

Maar een mat scherm is zeker een must, zeker als computer.
Reflecterende schermen zouden betere kleuren geven en mogelijks correcter verkopen beter onder kunstlicht.

Maar een mat scherm is zeker een must, zeker als computer.
Mjah, de kleuren mogen dan wel wat intenser (en daardoor in de eerste oogopslag beter) lijken, maar het is echt verschrikkelijk irritant als je er licht precies verkeerd op hebt vallen.
Bij een notebook kun je dit vaak nog wel een beetje corrigeren door je scherm wat te kantelen, maar bij een grote AIO als deze gaat dat echt niet zo heel makkelijk.
Ja, maar het is hetgeen de klant koopt dat telt he.
Als het in de winkel onder goede belichting er knapper uitziet dan een mat scherm wordt er vaak niet verder bij nagedacht.

Zo heb ik in mijn review van mijn cMBP het scherm hierop ook enorme minpunten gegeven. Hij doet ook dienst als spiegel op mijn kamer enzo.
De vergelijking met mijn Thinkpad was echt enorm. Maar het ziet er wel mooi uit, zucht :p
De syncmaster van Samsung die ik gebruik als scherm is ook lichtjes mat en heeft knap beeld, dus het kan :-)

De iMac van mijn vader (2013 versie) heeft dat nieuwe glossy scherm met minder reflecties maar je kan nog steeds je haar doen voor het toestel hoor
Reflecterende schermen zouden betere kleuren geven en mogelijks correcter verkopen beter onder kunstlicht.
Schermen zonder matte coating geven betere kleuren. Dat hoeven niet persé reflecterende schermen te zijn.
Anoniem: 460165
25 juli 2013 03:10
ligt het nou aan mij of is dit een rare manier van meten? op de DUNSTE plek is hij 21 mm.. daar heb je toch niks aan?? hoe dik is hij op de DIKSTE plek dat is wat telt.,. anders kan ik ook zeggen dat mijn monitor op de dunste plek maar 1cm is.. ja maar in het midden is hij 5 cm.. dat lijkt me belangrijker??en ja ik weet dat de afmetingen er bij staan;)

OT: ik vind het leuke apparaten, wel vaker zien langskomen, maar ik vind het veel te duur voor wat je krijgt.
Bovendien als je een kleine pc ergens een beetje wegzet, en gewoon een monitor, muis en tobo neerlegt, dan heb je hetzelfde idee.. je moet wel in een heel kleine ruimte zitten als je niet ergens een itx pctje kwijt kan.. kortom leuk idee, maar of ze er echt veel van gaan verkopen??? volgens mij verkopen die dingen van andere fabrikanten ook niet echt zo geweldig ofzo.. heb ze zat in de winkel zien staan, maar nooit bij iemand thuis.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 460165 op 25 juli 2013 05:12]

Inderdaad, dat is een hele rare manier van meten.
Zo heb ik een auto die op het dunste punt 1 mm meet maar toch niet de garage in kan...... ;)
Van mij +2 omdat je de eerste bent die hier over begint.
Als je zoekt op de Adora 24 dan kom je in de artikelen overal hetzelfde tegen, het dunste punt is 21 mm 8)7 .
Iedereen neemt tegenwoordig blijkbaar zonder nadenken alles klakkeloos over van elkaar...........zonder een bron te checken of even verder zoeken dan de eerste hit.

Terwijl als je naar MSI gaat blijkt dat hij op het dikste punt 21 mm is.
Te zien in het symbool ULTRA SLIM 21 mm en de tekst :

Amazingly slim design

The MSI Adora All-in-One PC is designed with three key values in mind: simple, stylish and intuitive. In order to meet these values, the Adora features a completely new, solid and ultra slim chassis, topping mere 21mm at its thickest point.


Heb dus maar even feedback gegeven aan Christophe.
Check your facts....
Hij zal het wel aanpassen vermoed ik


Mooi ding trouwens, die Adora24.
Die misstaat zeker niet op je burootje.

Niet goedkoop, maar goedkoper dan bv een Lenovo Ideacenter of een dunne iMac.

.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 25 juli 2013 11:01]

Anoniem: 460165
25 juli 2013 12:56
ja ik kon een hele hoop mooie voorbeelden bedenken:P maar dan vind ik het helemaal raar dat in de text dit staat : De afmetingen van de behuizing zijn 583x425x33mm dus 3,3 cm dik..
ik heb ook op die msi site gekeken.. maar het spreekt zichzelf nogal tegen.. want bovenaan staat

Ultra-slim and frameless design, the minimum thickness is only 21mm

en de alinea daaronder zeggen ze dit weer:
The MSI Adora All-in-One PC is designed with three key values in mind: simple, stylish and intuitive. In order to meet these values, the Adora features a completely new, solid and ultra slim chassis, topping mere 21mm at its thickest point.

en dan staan nog de afmetingen op de site : 583.28 x 424.55 x 32.95 mm

dus een lekker duidelijk verhaal..

Wat ik DENK.. hij is 21 mm op de dunste plek.. bovenaan het scherm dus.. en onderaan is hij 33 mm, waar de verdikking zit
Ik ben vrij positief over deze all-in-one. Vooral omdat het me overkomt als een soort 'medium-range' all-in-one, goed voor huis, tuin en keukengebruik. Lekker groot scherm en zo te lezen veel keuze qua scherm en tussen HDD en SSD. Ik ben er wel positief over.
Ik ben niet echt zo'n all-in-one fan, maar dit dingetje trekt me wel zeker aan :)
Ben erg beniewd naar de prijs!

[Reactie gewijzigd door Amanush op 24 juli 2013 15:18]

Heeft een dikke maar,
wordt die wel goed gekoeld.

Laptop-technologie gebruiken is absoluut geen slecht idee, maar de processoren en de gpu zijn de zuinigste niet. Als je die in een totaal andere setting gaat gebruiken, dan lijkt het me evident dat daar genoeg aandacht aan zal worden besteed. En gezien de dikte lijkt het erop dat een aantal elementen wel heel dicht op elkaar zitten.

Niemand die zit te wachten op een fluitende pc :P
Jazeker, koeltechnologieen hebben zeker prioriteit, dit soort computers gebruiken denk ik geen laptophardware, dus ik weet niet op laptopkoeling zo geweldig is.

Ik denk zelf dat MSI daar zijn methodes voor heeft, ik weet niet precies hoe zij het koelen, ben ik ook wel erg benieuwd naar! Ik denk wel dat koelen lastig is. Geen idee hoe andere fabrikanten dat regelen.

Nog even afwachten voor reviews, waaruit blijkt hoe heet deze Adora24 wordt!
Jazeker, koeltechnologieen hebben zeker prioriteit, dit soort computers gebruiken denk ik geen laptophardware, dus ik weet niet op laptopkoeling zo geweldig is.

Ik denk zelf dat MSI daar zijn methodes voor heeft, ik weet niet precies hoe zij het koelen, ben ik ook wel erg benieuwd naar! Ik denk wel dat koelen lastig is. Geen idee hoe andere fabrikanten dat regelen.
De CPU is in elk geval een mobile 3rd gen CPU.

En de koeling van die dingen zal er vast ongeveer uitzien zoals de vorige AIO's
http://tweakers.net/ext/f/KM0hrbXtVELL4kT0d2kexFjy/full.jpg (de AE2282 die ik getest heb). Gewoon een heatpipe constructie dus. Hij zal wellicht wat minder dik zijn dan bij de AE2282, maar dit koelde toch behoorlijk goed. (en dat was een standaard i3 3220 geloof ik).
Als ze een beetje slim te werk gaan, dan is de hele achterkant van dit dingetje een grote heatsink. Aangezien het niet plat ligt zoals een laptop kan dat prima, als je er dan aan de achterkant nog één (120mm) fan opzet dan heb je actieve koeling.

Meer dan genoeg opties voor dit dingetje :)
Ikzelf vind 1100 euro vrij prijzig hoor (mening). Zeker voor de specificaties. Het is wel zo dat sommige andere all-in-one's ook niet heel goedkoop zijn.

Ik wil hierbij suggereren dat ze denken dat ze duur mogen zijn doordat ze de nieuwste i-generatie (Haswell) in hun devices hebben zitten. Ik ga dat niet met zekerheid zeggen want het is maar een suggestie zonder enige bron.
Ik hoor net dat ze mobiele 3rd generation i-tjes gebruiken, sorry! Dan vind ik het al een stuk raarder dat het zo prijzig is. Mooi device hoor, maar het is geen redelijke prijs, als je mijn mening vraagt.

[Reactie gewijzigd door Amanush op 24 juli 2013 15:50]

Naja, het is prijzig, maar je krijgt best een mooi huis-tuin-keuken all in one die best wel een tijdje mee kan. Houdt er ook rekening mee dat er (relatief) weinig concurrentie is voor specifiek deze setup.

Waarom ik het voornamelijk duur vind is omdat die 1100 euro zonder 740m is en met de i3, zonder touchscreen. Dat is dus de goedkoopste variant, wat de duurste variant op minimaal 1900 gaat zetten.
Anoniem: 382732
@firefly11224 juli 2013 19:08
Dat weerlegt dan meteen de vooroordelen dat Apple idioot duur zou zijn. Als een merk als MSI (dat toch een stuk minder bekende naam is) vrijwel hetzelfde vraagt als Apple voor een iMac betekent het dat een all-in-one gewoon zoiets moet kosten.
Anoniem: 512552
@Amanush25 juli 2013 08:05
Medium range? €1100,00 moet dit dingetje kosten...
een mechanische HD wil je echt niet in zo een AIO hebben, eerst en vooral gaat het dikwijls mis met de reactie snelheid en ten tweede het geluid.

daarbij komt dan weer maar eens dat er betere oplossingen op de markt zijn dan een intel i3 + geforce mobile.... de AMD APU. maarja draai de markt maar weeral kapot.
een mechanische HD wil je echt niet in zo een AIO hebben, eerst en vooral gaat het dikwijls mis met de reactie snelheid en ten tweede het geluid.

daarbij komt dan weer maar eens dat er betere oplossingen op de markt zijn dan een intel i3 + geforce mobile.... de AMD APU. maarja draai de markt maar weeral kapot.
Mensen die een apparaat als dit kopen geven niet zo veel om de snelheid dat een SSD echt de moeite waard is voor ze. Natuurlijk als ze zo'n ding zouden hebben zouden ze ook ervaren dat het snel is, maar ik betwijfel of een verkoper ze ervan kan overtuigen dat het de meerprijs waard is. Hetzelfde zie je immers bij notebooks gebeuren.

Een AMD APU is leuk in een All in one, nu heeft MSI die wel, maar Intel overheerst toch nog. En op zich ook logisch, dat is immers waar vraag naar is en wat verkoopt. MSI zou stom zijn als ze niet op die vraag inspelen. Al heb je technisch gezien natuurlijk helemaal gelijk.
ik heb het genot gehad om dit product al te mogen testen. (geweldige schoonfamilie)

zoals bij alle aio computers van msi is het niet echt geschikt om vol op te gaan gamen, bf3 op low draaide matig.

heb de versie met touchscreen gehad, een van de nadelen erop is, dat sommige functies aan de zijnkant van scherm zitten, deze zijn zeer klein waardoor het bijna onmogelijk is om er bij te komen, zelfs met het bijgeleverde pennetje gaat dit zeer lastig.

voor de rest is dit een leuk gezins computer :)

[Reactie gewijzigd door Razenko op 24 juli 2013 16:38]

heb je degene met de dGPU of die met de interne GPU?

Als hij zo slecht gamed lijkt me dat slecht met de dGPU 740M, die is niet geweldig maar toch redelijk en zou zeker beter dan low moeten kunnen voor bf3
De dGPU, schoonvader heeft hem al enkele weken thuis staan (werkt zelf voor msi) dus de kans is ook groot dat het een soort van prototype nog was, dat hij deze mocht testen, omdat hun op vakantie zijn geweest heb ik het een tijdje thuis gehad waardoor ik het wat uitvoeriger kon testen.
Anoniem: 382732
@Razenko24 juli 2013 19:10
Dat komt niet zozeer omdat het all-in-one zijn dat ze niet zo geschikt zijn om mee te gamen, maar het doel waarvoor all-in-ones worden gemaakt. Een zakelijke pc is net zo goed minder geschikt om mee te gamen.
dat is een win8 probleem, heb hetzelfde bij mijn HP AIO met touch.

net als dat je steeds best nog een muis in de buurt kan houden, probeer maar eens met de touch een icoon aan te passen op je startscherm (rechtermuisklik) ehh wat met touch???

[Reactie gewijzigd door d3x op 25 juli 2013 08:19]

Drukken en vasthouden staat standaard aan als te ondernemen actie om met touch het rechtermuisklikmenu op te roepen.
Dus niet alleen aanraken maar iets langer je vinger laten rusten op waar jij het rechtermuismenu op wil roepen

Anders typ "pen en aanraken" (pen alleen volstaat ook) in op het startscherm en kies instellingen in de charmsbar, dan 'pen en aanraken' > klik op/selecteer 'drukken en vasthouden > instellingen om te checken / veranderen.

Of eerst via charmsbar > zoeken > instellingen kiezen dan typen of wintoets+W en dan typen

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 25 juli 2013 11:50]

Er staat in het bericht dat je de keuze hebt uit i3 of i5 op basis van Haswell architectuur (dus 4e generatie), maar vervolgens staat er i3-3120M of i5-3230M. Die zijn toch allebei 3e generatie? Dus dat zou dan Ivy Bridge moeten zijn lijkt me.

Of denk ik eindelijk Intel's architectuur benaming te snappen, maar is dat eigenlijk niet zo?
Er staat in het bericht dat je de keuze hebt uit i3 of i5 op basis van Haswell architectuur (dus 4e generatie), maar vervolgens staat er i3-3120M of i5-3230M. Die zijn toch allebei 3e generatie? Dus dat zou dan Ivy Bridge moeten zijn lijkt me.

Of denk ik eindelijk Intel's architectuur benaming te snappen, maar is dat eigenlijk niet zo?
Als ik kijk naar het officiele persbericht van MSI, dan staat daarin:
The Adora24 is equipped with the Intel® 3rd Gen Mobile Core™ i3 / i5 multi-core processor and a high-end NVIDIA GeForce GT 740M discrete graphics card
Dus het bericht lijkt me niet te kloppen dat het een Haswell is, het is een CPU van de vorige generatie.
Wat is nou eigenlijk het succes van deze computers? Op zich is een AIO een veel logischer keuze dan zo'n lelijke computerkast, maar ik ken niemand die een AIO heeft. Behalve de iMac, dat lijkt qua verkoop echt de koning van de AIO's te zijn.
in de winkel waar ik werkte verkoopte de HP all in one ook goed.

Het succes hier is zeker met windows 8 komende hoor. Touchscreen stond er al lang op maar was niet zo bruikbaar, nu dus wel. Als woonkamer computer is het dan schitterend.

Je kan er even bijstaan om er wat op de tikken zonder je te moeten bukken voor je toetsenbord en muis bv.
Ik zie echt wel toekomst voor de all in ones nu windows 8 er is en dan in combinatie met een touchscreen. Lijkt me interessanter dan een desktop nu
Anoniem: 469887
24 juli 2013 15:14
Leuk voor in de woonkamer. Ook een dikke +1 voor de optie voor een mat scherm.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 469887 op 24 juli 2013 15:14]

voor in de woonkamer? Heb ik dus nog nooit bij iemand gezien. Maar zeker mooi dat hij een mat scherm heeft, ipv het 'mooie' glossy.
Dit is wel een mooi pc'tje voor het wat lichtere werk. Mooi voor aan de muur op de vesa-mount. Ook nog redelijk wat keuze qua hardware en je kunt hem ook nog als monitor gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee