Naughty Dog verwijdert nummers sekslijnen uit The Last of Us

Ontwikkelstudio Naughty Dog heeft een patch uitgegeven die de in The Last of Us zichtbare telefoonnummers van sekslijnen uit het spel verwijdert. Daarnaast verhelpt de patch de nodige problemen in de multiplayer-modus van het spel.

In PlayStation 3-game The Last of Us was in de singleplayer-campagne een texture te zien met daarop twee telefoonnummers. Wat volgens de makers twee fictieve nummers waren bleken echter de nummers van twee van "America's hottest sex lines" te zijn. Een oprechte fout, volgens de ontwikkelaars van Naughty Dog, die verholpen zou worden in de eerstvolgende patch - en die patch is inmiddels online, zo meldt Eurogamer.

De wijziging aan de texture is de enige verandering die patch 1.02 aanbrengt in de singleplayer van The Last of Us. Alle overige veranderingen worden doorgevoerd in de multiplayer-modus van het spel. Zo moet de patch onder meer zorgen voor soepelere host migration, en stabielere verbindingen in het algemeen. Ook heeft Naughty Dog wat kleine aanpassingen gedaan aan de gameplay van de multiplayer.

De action-adventure The Last of Us verscheen op 14 juni en is alleen te spelen op de PlayStation 3.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

01-07-2013 • 10:39

66 Linkedin

Reacties (66)

66
59
26
3
0
9
Wijzig sortering
Op http://tech2.in.com/news/...l-sex-line-numbers/898008 is een screenshot te ziet. De telefoonnummers staan genoemd als 'pest control' informatie lijnen.

Dat op de textures de tel nummers niet met sekslijnen worden gekoppeld maakt het natuurlijk nog pijnlijker.

Al met al prima opgelost.
Hier zijn toch precies die 555-area code nummers voor?
Ik verwacht dat het een onhandig grapje van iemand is.
dat dacht ik ook altijd, maar ff zoeken en weer wat geleerd:
From Wikipedia, the free encyclopedia

Telephone numbers with the prefix 555 are widely used for fictitious telephone numbers in North American television shows, films, video games, and other media, although real numbers do exist in this range.
Not all numbers that begin with 555 are fictional—for example, 555-1212 is one of the standard numbers for directory assistance throughout the United States and Canada. In fact, only 555-0100 through 555-0199 are now specifically reserved for fictional use - except for the 800 area code where only 800-555-0199 is reserved - the other numbers have been released for actual assignment.
Area code 555 in the North American Numbering Plan is reserved for Directory Assistance applications.
Anoniem: 126717
@Dabono1 juli 2013 10:52
"That was an artist's mistake. What happened was, they put some phone numbers in the game and then they thought they could just change the area code to 555, then it's invalid because it's what they do in movies. But I guess that doesn't work when you have a 1-800 in front of it. We're now working to take it out," Druckmann said. "It was just an honest mistake."

Uit het gelinkte artikel van pietje63.
Doordat er 800 voor staat is het wel een valide nummer. Zie de link van pietje63.

edit: beetje laat..

[Reactie gewijzigd door Bart op 1 juli 2013 10:57]

Hoewel het een foutje is van de makers heeft de game een 18+ rating dus ik snap niet zo goed waar al de heissa over is? Waarschijnlijk het preutse amerika in de bocht. wel alles platbombarderen dat in de weg zit maar een tiet op tv en iedereen is in paniek.
Ik denk niet dat het echt een foutje is. In boeken, films en tv-series worden fictieve telefoonnummers altijd voorafgegaan door het kerngetal 555.

Dit hadden de makers van dit spel ook kunnen doen.

Zie hier voor uitleg.
Het mooie is, dat hebben ze gedaan, alleen niet als voorste getal, maar na de eerste drie getallen geloof ik. Het is daardoor dus een fout geweest. Er staat gewoon 555 in beide telefoonnummers namelijk en in een reactie van Naughty Dog zelf, zie hier, staat dat ook zo genoemd.
Juist ja, goed gecorrigeerd. Ik vond dit echt hilarish (ja ik ben een nerd). Iedereen weet dat "555" een ongeldig telefoon nummer is, dus niemand die het even controleerde :o

Toont maar weer aan dat je nooit zomaar iets moet aannemen.
O-) Iedereen weet het, maar in de tussentijd zijn er dus wel geldige nummers met 555, want dit was niet "goed gecorrigeerd" dit was hoe het was voor de correctie. Jammer 8-)
Laat nou net dat hetgeen zijn wat ze gedaan hadden voordat ze de patch uitbrachten. Dit was het plaatje voordat het gepatched was http://i.fokzine.net/uplo...ic_lalalalala_450_253.jpg

Orginele artikel: http://kotaku.com/the-las...ers-a-mistake-w-586902643
Het kan er ook mee te maken hebben dat dit soort nummers een leuke telefoonrekening kunnen opleveren.. Aan de andere kant, als je zo nieuwsgierig bent om te checken of een telefoonnummer uit een game echt bestaat kan je verwachten dat dit eventueel kosten met zich meebrengt..
Nou ja, het is toch weer gratis reclame.
Maar dat is niet verboden. Maar ik snap dat de makers niet geassocieerd willen worden met seks-lijnen, dus een patch was te verwachten.
Ach wel comisch :+ Naughty Dog, met een sex lijn in het spel :+

Naughty :+
18+ is nog iets anders dan een Adult rating
Ja Amerikanen zijn echt kansloos, je ziet zoveel geweld daar op tv maar als je een tepel ziet of iemand zegt fuck zijn ze allemaal in rep en roer!
Geweld op tv valt ook wel mee, dat doen ze ook niet in de middag. Maar gezien hun historie gaan ze wat geweld niet uit de weg. Er zijn echter nog wat hele preutse rednecks die nogal hard kunnen schreeuwen. Maar dat wil niet zeggen dat meteen heel de VS een stel randdebielen zijn. Net als dat je hier in Nederland wat sukkels hebt die blijven drammen over zondagsrust of anti-abortus, heb je in de VS ook zo zijn volksstammen die op sommige punten wat ouderwets kunnen zijn.

Niemand heeft Naughty Dog gevraagd het weg te halen, maar gezien het naar buiten is gekomen, vind ik het niet zo heel raar. Ik zou er echter nu wel een easter-egg van maken door de texture te vervangen door iets anders grappigs.
Geweld op tv valt ook wel mee, dat doen ze ook niet in de middag.
Het is maar net wat je onder geweld wil verstaan, maar ik denk dat je je daarin vergist. Als je echter naar een cartoon als Batman kijkt kan je mij moeilijk verkopen dat dat geen geweld bevat en niet in de middag wordt vertoond.
Maar gezien hun historie gaan ze wat geweld niet uit de weg. Er zijn echter nog wat hele preutse rednecks die nogal hard kunnen schreeuwen. Maar dat wil niet zeggen dat meteen heel de VS een stel randdebielen zijn. Net als dat je hier in Nederland wat sukkels hebt die blijven drammen over zondagsrust of anti-abortus, heb je in de VS ook zo zijn volksstammen die op sommige punten wat ouderwets kunnen zijn.
Dat is dus het gekke. Zelfs tijdens de avonduren is het eerder toegestaan om iemand dood te schieten dan om een tepel te laten zien. Het menselijk lichaam impliceert dus altijd sex en dat zou erger zijn dan moord. Dat is ziek in mijn ogen en ik wil er aan toevoegen dat ik daar in dat land groot ben geworden.
Geweld op tv valt ook wel mee, dat doen ze ook niet in de middag. Maar gezien hun historie gaan ze wat geweld niet uit de weg. Er zijn echter nog wat hele preutse rednecks die nogal hard kunnen schreeuwen. Maar dat wil niet zeggen dat meteen heel de VS een stel randdebielen zijn. Net als dat je hier in Nederland wat sukkels hebt die blijven drammen over zondagsrust of anti-abortus, heb je in de VS ook zo zijn volksstammen die op sommige punten wat ouderwets kunnen zijn.

Niemand heeft Naughty Dog gevraagd het weg te halen, maar gezien het naar buiten is gekomen, vind ik het niet zo heel raar. Ik zou er echter nu wel een easter-egg van maken door de texture te vervangen door iets anders grappigs.
Je reageert wel erg bot en kort door de bocht. Moet jij ook een randdebiel worden genoemd, omdat je een andere mening deelt?

In de Bijbel staat naar mijn weten nergens dat je verplicht rust moet houden op de zondag. Dit is wat de mens zelf heeft toegevoegd. Er staat alleen in Genesis dat God op de zevende dag rust hield. De Sabbat is voor de Joden de rustdag. De Here Jezus echter genas, predikte e.d. op de Sabbat daar werd hij op aangesproken door de zogenaamde schriftgeleerden. HIj ging daar echter tegenin. Wat ik wil duidelijk maken is dat je de zondagrust niet in het extreme moet nemen. Verder staat er in de Bijbel dat je de lokale overheden moet respecteren.
Ik wil hier toch eventjes op inhaken. Volgens jou zou ik een 'sukkel' zijn, omdat ik een voorstander ben van zondagsrust en omdat ik tegen abortus ben. Sorry, maar dat vind ik erg kort door de bocht. Als iemand op de zondag niet wil winkelen, is dat zijn goed recht. Net als dat iemand tegen abortus mag zijn. Het omgekeerde is overigens ook waar, als iemand vind dat hij/zij de tuin mag doen op zondag, laten we zo iemand daar vrij in. Echter zou ik daarbij altijd rekening houden met de omgeving.

Democratie is niet alleen de meerderheid beslist (is tegenwoordig helaas wel geworden), maar er staat in het woordenboek juist ook expliciet vermeld, met respect voor minderheden. Overigens een minderheid die in pakweg 50 jaar is ontstaan.

Nederland probeert af te rekenen met haar christelijke verleden, maar dat zal nooit geheel lukken. Misschien dat alle wetten die daar aan herinneren straks zijn verdwenen, dan zijn er uiteindelijk nog wel de eeuwen oude kerkgebouwen die een stille getuigen zijn ervan.
'rekening houden met de omgeving'...

en verderop 'respect voor minderheden'...dus als minderheid atheist in een christelijke omgeving moet je je toch maar aanpassen?
Ik wil hier toch eventjes op inhaken. Volgens jou zou ik een 'sukkel' zijn, omdat ik een voorstander ben van zondagsrust en omdat ik tegen abortus ben. Sorry, maar dat vind ik erg kort door de bocht. Als iemand op de zondag niet wil winkelen, is dat zijn goed recht. Net als dat iemand tegen abortus mag zijn. Het omgekeerde is overigens ook waar, als iemand vind dat hij/zij de tuin mag doen op zondag, laten we zo iemand daar vrij in. Echter zou ik daarbij altijd rekening houden met de omgeving.
Ik denk dat hij meer doelt op de mensen die willen voorkomen dat de rest van Nederland op zondag kan winkelen en abortus mag plegen. En daar ben ik het dan ook mee eens. Als ze zelf zondagsrust willen gaan ze toch gewoon niet winkelen of werken op zondag. Ditzelfde geldt voor abortus. De mensen die dit wel willen zijn daar vrij in...
Abortus is een heel principiële kwestie voor dat soort mensen. Zij zien een foetus als een persoon en als dat het geval is, is abortus moord. Dan kun je niet meer zeggen dat de mensen die dat wel willen vrij moeten zijn dat te doen.
Maar ze vergeten even dat de foetus misschien wel bepaalde handicap heeft en daardoor niet goed kan leven.
Of gevaar voor de moeder.

Tuurlijk over principie kwesties zoals abortus plegen omdat je ongewild zwanger raakt valt over te discuseren. Maar zolang er geen verbod op is. Zal het voornamelijk bij de ouders liggen.. En iedereen die zich daar mee bemoeid is idd een Sukkel!
Het is meer een dogma voor die mensen, ze willen bij een groep horen en die groep heeft ooit bedacht dat een abortus niet mag omdat het het aantal volgers zou decimeren: niet echt principiële keuze.
Het is ook altijd zo typisch dat zodra zon ongewenst kind op de wereld wordt gezet dezelfde anti-abortus mensen het de rug toekeren als het hulp nodig heeft.
Volgens jou zou ik een 'sukkel' zijn, omdat ik een voorstander ben van zondagsrust en omdat ik tegen abortus ben.
Ik vind sukkel niet helemaal het juiste woord, maar iets in die geest ben je inderdaad als je je probeert te verzetten tegen abortus. Wat geeft jou het recht om te bepalen wat iemand anders met haar lijf doet? Jij hebt niks te vertellen over anderen, en de hele discussie is daarom bij voorbaat al kansloos. Als je er tegen bent, doe je het zelf maar niet. Simpel toch?

In mindere mate geld dit ook voor die zondagsrust. Als iemand z'n winkel open wil doen op zondag, is dat z'n eigen zorg en z'n goed recht (die winkel is van hem). Als iemand wil winkelen op zondag, is dat ook z'n eigen zorg. Als jij van je zondagsrust wilt genieten, ga je toch gewoon lekker niet winkelen?

Je hebt je mond vol over democratie en minderheden, maar respecteert zelf de mening van de meerderheid niet. Want het aantal mensen tegen abortus is echt een minderheidje. Een minderheid die z'n mening probeert op te dringen aan de meerderheid.
Christelijke normen en waarden hebben overigens niks in de wet te zoeken. We hebben hier al heel lang een scheiding van kerk en staat, en zo hoort het ook. Het geloof van de een is niet het geloof van de ander.

Maar goed, dit is allemaal nogal offtopic. Het echte topic maakt me niet zo veel uit (of die nummers wel of niet in een 18+ spel zitten zal me een zorg wezen), maar ik voelde me toch geroepen om iemand die z'n mening aan anderen probeert op te dringen, en zelfs levens wil verzieken voor z'n eigen geloofsovertuigingen (ongewenste kinderen zijn niet goed voor zowel het kind als de moeder) even terug in z'n hok te duwen.
LoL.. Mijn mening is dat jij gewoon zondag rust mag houden. Maar dat mag niet betekenen dat ik geen klusjes in en om het huis mag doen op zondag. Ook winkelen mag jij niet tegen houden dat is mijn vrijheid en ik wil dat..

Sterker nog ik woon tegen over een kerk.. Sta ik op mijn trap om mn kozijnen te boenen en mn Pa is binnen aan het verven. Vraagt de persoon die langs komt of ik wil stoppen omdat werk op zondag niet kan. Zeker niet tegenover een kerk.

Ik heb heel snel gezecht dat hij de benen moest nemen omdat hij anders terug kon naar de kerk om een handoek te vragen!!

Jij mag rust houden en jij mag vinden wat je wilt over abortus..
maar de democratie heeft anders bepaald, en je hebt je er naar te houden.. Als er ooit weer meer mensen zijn die stemen tegen abortus. Dan kunnen de mensen die er nu voor zijn er over klagen!!
Sta ik op mijn trap om mn kozijnen te boenen en mn Pa is binnen aan het verven. Vraagt de persoon die langs komt of ik wil stoppen omdat werk op zondag niet kan. Zeker niet tegenover een kerk.
Gewoon zeggen dat hij mis is, de dag waarop niet gewerkt mag worden is de zaterdag.
Ik heb heel snel gezecht dat hij de benen moest nemen omdat hij anders terug kon naar de kerk om een handoek te vragen!!
Dat is niet verstandig, kan worden gezien als bedreiging.
Deze oude kerkgebouwen maken overigens steeds meer plaats voor moskeeën.

Maar goed dit dwaalt wel erg af van het onderwerp....

Ik heb gisteren the last of us in 1 teug uitgespeeld. En er zitten heel veel meer grappige eastereggs in. Zo stond ik op een gegeven moment in een dieren winkel met honden spullen (naugthy dog) en liep ik door een speelgoed winkel met daar de game uncharted in de rekken. Ook op het einde in de kliniek hangt in de kamers een oog test aan de muur. Deze letters vormen samen een zin.

Die hele game zit vol met grappige dingen
Ik denk ook niet dat Martinspire jou een sukkel vindt, maar de mensen die zover door drammen dat ze anderen ook willen verbieden op zondag te winkelen of zelfs maar voor jezelf te klussen. Hun wil op anderen opleggen dus. Ik kom zelf uit een christelijke omgeving en er zijn plaatsen waar zelfs de pinautomaat op zondag niet werkt.

En ook over anti-abortus heb je daar gradaties in, dat jij er tegen bent, is je goed recht en maakt je geen sukkel. Maar genoeg extreme mensen die voor de abortus kliniek vrouwen lastig gevallen hebben en uitgemaakt voor alles ennogwat, terwijl die vrouwen het al moeilijk genoeg hebben. DAT zijn de sukkels.

Nu weet ik niet of Martinspire het zo bedoelde, maar het ligt genuanceerder dan jij (of hij) nu overbrengt.
Dan hoop ik dat je voor vrije keuze bent. Want, stel, je dochter word in de laatste trein naar huis verkracht en raakt zwanger daardoor. Wat dan?
Een vrouw die verkracht wordt kan niet zwanger worden. Het menselijk lichaam heeft daar afweermechanismen voor.
http://www.telegraph.co.u...-not-cause-pregnancy.html

</trollmode>

On-topic: het amerikaanse beleid wat kan en wat niet kan is echt om van te huilen. Een kind neerknallen in een film (ergo "God Bless America" en andere films) kan, maar als er ook maar een advertentie voor een sekslijn ergens verborgen zit.. ho maar!

[Reactie gewijzigd door b12e op 1 juli 2013 23:40]

Het omgekeerde is overigens ook waar, als iemand vind dat hij/zij de tuin mag doen op zondag, laten we zo iemand daar vrij in. Echter zou ik daarbij altijd rekening houden met de omgeving.
Maar rekening houden moet je toch altijd, niet alleen op zondag? en sinds wanneer zou je niet op zondag in je tuin mogen werken (en dan bedoel ik dus ivm de zogenaamde rustdag)?
Ik vindt dat iedereen op zondag moet kunnen doen wat ze zelf willen, en als winkels op zondag open willen zijn, moet dat ook gewoon kunnen (als ze personeel kunnen vinden dat dan ook wil werken).
... maar als mijn buren zondag ochtend al beginnen te boren en zagen en weet ik veel wat, dan wordt ik toch wel goed pissig ...
Dat heb ik niet alleen op zondag maar ook op zaterdag en zelfs nog meer op ma-vr 's winters als bouwvakkers om 6:30 in het donker lawaai maken terwijl ik dat laatste half uurtje slaap nog echt nodig heb. Het lawaai dat ik bedoel hoor je dan vele straten verderop.

Ook hebben we buren die nu aan het klussen zijn, beginnen zo ron 21:00/21:30 's avonds en wij moeten er dit jaargetijde om 5:30 uit.
Dus als je wil klussen prima, maar houd wel rekening met de tijd en de buren
In de huidige geïndividualiseerde samenleving ziet men dat toch meer als iets van de 20e eeuw en daarvoor.
haha ik kan me niet voorstellen dat het echt per ongeluk gegaan is, hoe zet je nu random 2 telefoonnummers van elk 10-11 cijfers op papier die dan ook nog eens allebei blijken te bestaan? Ik denk practical joke van een medewerker...
haha ik kan me niet voorstellen dat het echt per ongeluk gegaan is, hoe zet je nu random 2 telefoonnummers van elk 10-11 cijfers op papier die dan ook nog eens allebei blijken te bestaan? Ik denk practical joke van een medewerker...
Als de nummers al met 1-800-555 beginnen zijn er nog maar 3 of 4 nummers over die nog een beetje random kunnen zijn, en dan is de kans dat je een werkelijk nummer treft een heel stuk groter :)
Misschien waren dit de telefoon nummer die bij een van de devellopers als eerste in gedachte kwamen ;P *hint*
Het gaat er denk ik niet perse om dat 't sekslijn nummers zijn (dat is gewoon een grappig detail), maar dat 't geen fictieve nummers zijn.
Inderdaad, ze zouden het nummer ook veranderen als het een doodgewoon huisnummer is of van een normaal bedrijf.
ergens zou het ook wel grappig zijn als het nummer van een bedrijf was dat hetzelfde doet als in de advertentie stond.
Het spel is toch ook 18+? Dus die telefoonnummers hadden toch niet verwijderd te "hoeven" worden?
True, maar Amerika is nogal preuts he. Althans de FCC ;)
Waarom moet dat er dan weer uigepatch? Toch een leuke grap?
Maar ja, zullen wel weer een paar zuurpruimen zijn geweest die de grap er niet van inzagen. Vreemd, want 't spel is 17+ geclassificeerd, dus als kinderen van 10 dit spel spelen en de sekslijn per ongeluk bellen is het toch de schuld van de ouders?
Stelletje naughty dogs!
Zelf heb ik het idee dat dit opgezet is voor gratis reclame voor deze game.
Eerst er bewust in zetten, nu is er allemaal heisa, en nu het gooien onder de pet "Honest mistake".
Maar de game is nu direct weer wat bekender.
Heeft die game nog reclame nodig? Ik was afgelopen weekend van plan deze aan te schaffen, maar de game was nergens meer te krijgen.
vandaar dat ik deze titel ook maar digitaal heb aangeschaft :) Topspel overigens!

En wat een drama weer om iets dat in de verte met sex te maken heeft. Dat er verder veel gruwelijk bloederige en gewelddadige scenes in zitten kan daar in Amerika natuurlijk niets aan afdoen. Krom.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee