Release Nvidia Shield loopt vertraging op

Een dag voor de geplande releasedatum heeft Nvidia laten weten dat de release van game-handheld Shield een aantal weken wordt uitgesteld. De reden voor het uitstel is een technisch probleem dat Nvidia wil verhelpen voordat de verkoop begint.

Over de aard van het probleem is Nvidia niet duidelijk. Het heeft te maken met een component die door Nvidia bij een derde partij wordt ingekocht en die bij de laatste tests met de game-handheld niet aan de kwaliteitseisen voldeed. Nvidia verwacht dat het de correct werkende handhelds in juli kan verschepen.

Het uitstel is opvallend, omdat Nvidia een week geleden een prijsverlaging van 349 naar 299 dollar aankondigde en toen nog bevestigde dat de Shield-handheld vanaf 27 juni in Amerikaanse winkels zou liggen. Over een Europese release van de 5"-game-handeheld met Tegra 4-soc heeft Nvidia ook nog geen duidelijkheid geboden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jelle Stuip

Redacteur

27-06-2013 • 09:14

29 Linkedin

Reacties (29)

29
29
18
1
0
3
Wijzig sortering
ik ga eind augustus naar de VS, ik hoop deze toch mee terug te kunnen nemen...!
Nu zijn ik en waarschijnlijk een heleboel andere tweakers benieuwd waarom je er zo ontzettend naar uitkijkt. Het apparaat is duur en heeft een klein spelaanbod, wat maakt dit apparaat dan toch interessant voor je? (serieuze vraag)

Zou je niet liever een ps vita kopen? Deze is €100 goedkoper, heeft een groter spelaanbod en is compatibel met de Playstation 4 waardoor je vrijwel alle ps4 games ook op je Vita kunt spelen.

Of heb je een high-end pc met nvidia videokaart waarvanaf je je games gaat streamen? Wat ook te betwijfelen valt aangezien je met een high-end pc waarschijnlijk een pc gamer zou zijn en geen handheld zou willen ipv toetsenbord+muis.
Een groter spelaanbod? Als ik de bekendheid van een game schat op basis van het bestaan van een wikipedia artikel erover (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Notability) dan heeft de PSP er 174 en de Nvidia shield 283 (want het support natuurlijk gewoon android games). En dan komen daar nog 1000'den als niet 10000'den andere games bij die mogelijk niet zo geweldig mooi zijn, maar alsnog veel vertier kunnen bezorgen en waarvan bovendien veel "gratis" zijn. Daarnaast is de Nvidia shield compatibel met PC's met nvidia kaarten (is dat nog steeds een harde eis, want volgens mij hebben ze die laten vallen en zou het met alle PC's moeten werken), en je argument dat PC gamers niet op een handheld zouden willen spelen zou ook op gaan voor PS4 gamers die dan geen PS vita zouden willen... right :+ ... in ieder geval, dat de PS vita goedkoper is klopt zeker, maar hetzelfde is het geval met de consoles die goedkoper zijn dan PC's, maar op termijn een PC kopen je een stuk goedkoper uitkomt want PC games zijn door zowel een ander publiek en piraterij goedkoper (en dan bedoel ik niet dat je de games kunt downloaden, maar dat de mark naar een ander equilibrium is gegaan om dat download gedrag 'optimaal' tegen te werken).

En trouwens, de playstation vita is *nu* alleen maar 50 dollar (= 38 euro) goedkoper, niet zoals jij suggereert 100 euro (= 130 dollar) goedkoper (en dan heb ik naar de prijzen in de VS gekeken, zou je de dollar prijs in de VS met de euro prijs in nederland vergelijken dan is het verschil nog kleiner).

En ik zat net te denken, ik ben sowieso geen gamer, maar als ik puur wat betreft form factor tussen de shield en de vita zou moeten kiezen dan lijkt de shield me echt een paar honderd keer fijner... maar ik vond de vita sowieso krampachtig om vast te houden (je zal er vast gewent aan raken, maar bijv. met de xbox controller waarmee de shield vaak word vergeleken vond ik het gewoon natuurlijk in de hand liggen vanaf dag 1)

Oh en nog een gedachte, op de PC heb je volgens m'n bovenstaande wikipedia redenatie 5770 games tegenover 65 op de PS4 of om de vergelijking wat eerlijker en toekomst vaster te maken 1374 games op de PS3... en natuurlijk zitten daar ook oudere games bij, maar net zo goed tal van nieuwe inclusief tal van top indie games en veel andere games die nooit op de PS zullen uitkomen om tal van redenen.

(Voor de duidelijkheid, iedere paragraaf is een nieuwe edit als ik me weer iets bedenk :P )

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 27 juni 2013 10:54]

Het is natuurlijk schattig dat je beweert dat de Shield meer als 5000 games heeft, omdat hij PC games kan spelen. Maar dan moet je ook wel eerlijk zijn en de prijs een ietsiepietsie opschroeven. De Shield alleen gaat immers echt geen BF4 draaien, dan moet je toch echt nog een goeie 1500 euri reserveren voor een game-PC. En dan is de Shield ineens vreselijk veel duurder.
Bovendien, al die Android-spellekes zijn leuk, maar daar koop je natuurlijk geen Shield van 300 euro voor. Als ik driehonderd euro neertel voor een handheld console, dan mag ik toch zeker verwachten dat ik er wel iets meer mee kan dan Angry Birds op spelen en mijn PC op afstand bedienen?

Ik vraag me daarnaast ook af wat makkelijker in je broekzak past. Een Vita, een 3DS of een Shield? Het is immers een handheld...
Voordeel is wel dat je PC nog maar op 720p hoeft te renderen. Mogelijk zul je op je kleine schermpje ook iets minder details zien waardoor medium settings voldoende zullen zijn, daarbij zal de gemiddelde tweaker (en zeker een gamer, want tjah, de shield is uiteraard gericht op gamers...) toch al een aardige PC hebben staan ;)
Voordeel van de shield is dat je dan eens lekker op een andere locatie kunt spelen als achter je PC en toch PC games kunt spelen op PC kwaliteit :)
Er zijn anders genoeg games die je kan doen met controller. Maar ik zelf zou de prijs van dat ding er niet van kunnen rechtvaardigen, puur voor de paar games die ik er mee zou doen.
Hoezo een klein spelaanbod. Je kan je volledige PC collectie er op spelen (als je PC aan staat). Daarnaast is het aanbod spellen in Android echt wel wat groter als die van de Vita, het aantal spellen dat ten volle gebruik maakt van de hardware is echter wel kleiner op de Shield, maar dat is waarschijnlijk gewoon een kwestie van tijd.

En er zijn zat mensen die zich niet laten labelen als "PC-gamer", "casual", "console gamer", etc, etc...


Ik heb zelf bijvoorbeeld een degelijke game PC en een redelijke collectie aan consoles en handhelds, hoewel ik mij voornamelijk als "PC-gamer" zou omschrijven richting mensen die in die termen denken.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 27 juni 2013 12:18]

voor de streaming feature heb je helaas toch een GTX 650 nodig.maar een klein deel van de gamers heeft dit :(
Dan blijft de vraag of je, als je al een PC hebt, dit apparaat veel gaat gebruiken. Ik zit liever achter de PC met een 24" scherm voor mijn neus dan met zo'n klein schermpje als het toch om PC-games gaat.
Om eerlijk te zijn.. als ik alle nieuwsberichten bij elkaar optel.. plus de reacties die daarop kwamen. En sowieso de reactie op het hele apparaat an sich.. heb ik een beetje het gevoel dat dit apparaat geen lang leven beschoren is en wellicht zelfs DOA.
Ik denk dat je daarin wel gelijk kan hebben. Het mist volgens mij ook gewoon het geen wat het moet onderscheiden.

Misschien had het een goede zet geweest om een collab aan te gaan met die ouya zoals Sony zijn ps4 en ps vita combineert... Dan had deze meer potentie gehad denk ik.

EDIT: kennelijk kun je, dus zoals hieronder te lezen is, games streamen van een pc (/met nvidea kaart). Dat is dan wel mooi maar dan nog is het wel een hoop geld.

[Reactie gewijzigd door Djzzx op 27 juni 2013 12:01]

Je weet dat DOA niks te maken heeft met het succes van een product.

Dead on arrival (DOA) wordt in de technische en computerwereld gebruikt om aan te geven dat hardware al (volledig of gedeeltelijk) stuk is bij de levering.
"In another context, "dead on arrival" may be used to describe an idea or product that is considered to be fundamentally flawed, and therefore viewed as an utter failure from the start."
dames dames, waar gaat dit over?
Ik denk dat iedereen wel weet wat de poster bedoelde met DOA....

//on topic
Ik ben vooral benieuwd hoe deze handheld zich verhoud t.o.v. de nieuwe xbox/PS3 en ook tov bijvoorbeeld de volgende generatie telefoons. Ik ben zelf geen gamert, maar op bv een iphone 5 kun je al heel behoorlijke 3D games spelen, tijdens de recente keynote was ook te zien dat ze ook wat faciliteiten hebben gemaakt voor 3rd party controllers.

Dus even los ervan of DOA de goede term is, Nvidia gaat het wel moeilijk krijgen dit te positioneren lijkt me.
Ik denk dat het netjes is dat Nvidia het product uitstelt ipv levert met fouten. Er worden te vaak producten geleverd die een firmware update of iets dergelijks nodig hebben om fatsoenlijk werkend te krijgen. In dit geval stelt nvidia zich wellicht kwetsbaar op door het uit te stellen maar laat wel zien dat ze het product "af" willen uitleveren.
het uistellen is het probleem minder dan de timing. een dag ervoor aankondigen dat de introductie word uitgesteld? Mij maak je niet wijs dat ze njiet eerder van dit probleem afwisten en dat ze nu apparaten zouden moeten terug halen van de leveranciers. Denk dat ze nog niets hebben uitgeleverd en dus al eerder konden weten dat ze hun eigen deadline niet zouden halen
"In another context, "dead on arrival" may be used to describe an idea or product that is considered to be fundamentally flawed, and therefore viewed as an utter failure from the start."
Je kan ook een bronvermelding erbij plaatsen. Staat wat netter. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 27 juni 2013 09:36]

Hij bedoelt natuurlijk dat het product van af het begin het niet goed gaat doen in de verkoopaantallen.
Ondanks alle negatieve verhalen die ik lees, lijkt het mij toch zeker wel een interessant apparaat. Ik hoop daarom ook dat hij spoedig in Europa verkrijgbaar zal zijn of via een andere weg in Europa te krijgen is.

Daarnaast vindt ik het wel positief van nVidia dat ze de release uitstellen totdat het mankement is gefixed. Ze zullen er zelf natuurlijk ook wel van balen dat ze het moeten uitstellen, maar ik heb liever een goed product die wat later komt dan een product dat vroeg op de markt komt en allerlei mankementen vertoond.

@Gody hierboven:
De reden dat ik het een interessant apparaat vindt is mede omdat ik een high end nvidia pc heb staan en zo af en toe op de bank ook wel is een game uit mijn steam collectie wil spelen. Ik heb verder geen interesse in een console (zoals de PS4 die dan icm een vita te gebruiken is) aangezien ik die bijna niet zal gebruiken en mijn pc echter wel (ben idd een pc gamer).

[Reactie gewijzigd door NL-RaVeR op 27 juni 2013 09:45]

Ik blijf erbij dat 299 veel te duur is voor de massa. Een enkele enthousiasteling gaat dit wel kopen, maar de meeste mensen zullen zich achter hun oren krabben waarom ze dit zouden moeten kopen ipv een 3DS van 150 euro.

Deze handheld is in de basis al geflopt. Ik zie dit niet in uitverkochte aantallen over de toonbank gaan.
Het verkooppunt van dit ding zit hem volgens mij in de mogelijkheid PC-games te streamen, voor de rest is het aanbod niet bijzonder (android games op 5 inch = je telefoon die je toch al hebt).

Echter, dat streamen doe je dan thuis, dus op de bank op een 5 inch scherm in plaats van achter je pc op een 20+ inch scherm. Lijkt me minder.
De bank is natuurlijk een fijne plek om te gamen, maar is het dan meestal niet goedkoper om gewoon je PC aan je TV te knopen met een HDMI kabeltje en een vervolgens een X-box 360 controller met USB-verlengkabel (kan prima 10+ meter, aangezien je geen hoge snelheid nodig hebt) te gebruiken? Dan kun je PC games op je bank spelen met een fijne controller en een groot scherm.

Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je huis indeling is, maar toch het prijsverschil tussen een hdmi kabel + 360 controller of dit apparaat is erg groot!

Kortom: Leuk initiatief, maar ik ben bang dat de fipo gelijk krijgt: DOA.
Je somt ook een aantal van mijn twijfels op; ik zie geen enkele reden om te verwachten dat dit apparaat goed gaat verkopen en ik zie eigenlijk zelfs weinig bestaansrecht.

Je speelt er Android-games op, waarvan een aantal is opgepoetst (of geheel nieuw ontwikkeld) voor deze krachtige hardware en controls. Maar het overgrote deel van de games kun je ook al spelen op smartphones en tablets, en die heeft iedereen al. Een extra apparaat aanschaffen voor een (iets) soepelere / snellere game-ervaring vind ik in dit geval discutabel, aangezien smartphones over een jaartje op dezelfde snelheid zitten en er ook steeds vaker gamepad-support is op die toestellen. Daar bij komt de stevige prijs van de Shield.

Daarnaast: De meeste mensen die wat serieuzer mobiel willen gamen dan de smartphones / tablets toelaten hebben vaak inmiddels al een PSP, PS Vita of Nintendo handheld (allemaal een stuk goedkoper dan de Shield). En een console + pc voor thuis. Concurrenten te over.

Dan nog het streamen van games van Steam, wat alleen binnen wifi-range kan en alleen met een nvidia-videokaart. Dat is alleen interessant wanneer pa/ma op de pc bezig zijn, en de kinderen tegelijk willen gamen. Of soortgelijke scenario's. En zoals je aangeeft: Als je toch van je pc gaat streamen, ga dan voor tv + gamepad: Veel relaxtere ervaring op groot scherm.

De toegevoegde waarde is er misschien voor een kleine doelgroep die ondanks al deze argumenten het apparaat toch wil hebben. Maar die groep is klein, zelfs onder Tweakers en al helemaal in het algemeen.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 27 juni 2013 17:39]

Helaas is dit apparaat al dood voordat het op de markt is. Het heeft veel te lang geduurd sinds de aankondiging om op dit punt te komen, en nu is het weer uitgesteld. Ondertussen is het een handheld geworden met verouderde hardware en een stream-je-pc-game-naar-je-shield systeem waar niemand op zit te wachten.

Leuk geprobeerd, maar helaas, Nvidia.
dit speeltje is weggelegd voor de pc gamers inderdaad, en voor de grote kinderen.
ikzelf zit er ook aan te denken om de shield aan te schaffen, niet alleen omdat ik het een GEWELDIG ding zou vinden, maar ook vooral als gadget, ik zou een HDMI kabel met 360 controller naar de woonkamer kunnen trekken en dan op een scherm van 46 inch kunnen gaan spelen, zou wel kunnen als je op je eigen woont, maar dan ga ik wel achter de computer zitten.

waarom zou je dan nog een PS vita aanschaffen of een 3ds? zulk speelgoed zoals de shield, is voor mij een echte gadget, en ik wil ook wel is lekker onderuit op de bank, een spelletje spelen. speelt fijner als een telefoon, en je kan je lekker onderuit laten zakken en op een handheld spelen.

lastig te omschrijven, maar voor mij niets anders als dat ik vroeger op de gameboy speelde.
(en met teamviewer op je tel, hoef je ook niet meer naar boven te lopen om het streamen naar je shield te activeren ;) ).
Op de site van nvidia staat wel dat je minimaal een GTX 650 moet hebben om games te kunnen streamen. Nu heb ik een GTX 480 en die is volgens mij beter dan een GTX650, maar heeft niet de nieuwe architectuur als de 600-serie. nu vraag ik mij af of mijm GTX 480 pc streaming ondersteunt. Kan het nergens duidelijk vinden....
Het antwoord daarop is nee.
ah, das erg jammer. is wel een interessante handheld verder :/
Nooo! mn mobiele XBMC speler is vertraagd! :(
Anoniem: 115433
27 juni 2013 13:03
Slechte voor verkoop betekend bij Nvidia technisch probleem ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee