Nokia: Windows Phone 7.8-update is nog niet uit

De update waarmee de Nokia Lumia 800 Windows Phone 7.8 krijgt, is voorlopig nog niet te downloaden. Dat zegt een woordvoerder namens Nokia tegen Tweakers. De update zal zoals gepland begin 2013 worden uitgerold via desktopsoftware Zune.

Wie de update al wel ziet in beheersoftware Zune, heeft volgens Nokia een pre-productie-toestel, een telefoon die is gemaakt voordat het mobieltje officieel in de winkels lag. Daarbij gaat het onder meer om testexemplaren voor ontwikkelaars en media. Mensen die het toestel na de release via retailkanalen hebben gekocht, krijgen de update nog niet. Gebruikers krijgen een melding van de telefoon als de update geïnstalleerd kan worden, zo zegt Nokia.

Zondag kwamen berichten naar buiten over dat de update via Zune te installeren zou zijn, maar Nokia spreekt die dus tegen. "Wij reageren hierop, omdat mensen anders teleurgesteld zijn en zitten te wachten op de update", aldus woordvoerder Stella Jansen.

Windows Phone 7.8 brengt enkele nieuwe features, zoals het vernieuwde startscherm met live tiles die in grootte aanpasbaar zijn. Ook kan de Bing Wallpaper op het lockscreen worden getoond en zijn er thema's in meer kleuren. De firmware is wel via Navifirm en Nokia Care Suite op het toestel te flashen, maar dat is geen officiële manier om het toestel van de update te voorzien.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-12-2012 • 12:54

48 Linkedin

Reacties (48)

Wijzig sortering
Maar hopen dat mijn lumia 800 er beter door wordt met betrekking tot app.s
Wat bedoel je met 'beter'? De enige app die ik graag verbetert zou zien is het @*&@!^* WhatsApp, die werkelijk waar niet vooruit te fikken is op mijn Lumia 800 (en ook nog eens heel irritant de 'background music' functionaliteit misbruikt om WiFI actief te houden). Als je bedoelt; méér apps.... Ik denk dat dát jammer maar helaas is. Nu WP8 uit is (met veel uitgebreidere API's) zullen veel developers zich daarop werpen vrees ik....
Dat opzicht zal je er weinig van gaan merken, OS zelf heeft amper impact op de snelheid/werking van de apps. Hier en daar mischien wat sneller starten, maar verder niets gemerkt.
Wss niet, Nederland kan al alle apps downloaden dus dat hangt volledig van de ontwikkelaars af.
Zag hem inderdaad niet via Zune. Toevallig net 10 min. geleden via Nokia Care Suite geupdate. Werkt prima, al zie ik de voordelen van deze update nog niet zo snel terug.

Overigens heb ik het eerst via Navifirm geprobeerd, maar via de Care Suite is dit een stuk makkelijker.

En, m'n telefoon is gelijk van zijn Duitse T-Mobile brand af :Y)
Is het niet dat je via Navifirm je rom download en deze via Care Suite installeert? :P
Kan.

Maar via de Care Suite kan je de juiste ROM ook kiezen en downloaden. Daarna gelijk toepassen in het menu. Naar mijn mening, een stuk makkelijker.

Je moet alleen eerst je telefoon goed connecten, dan zie je het modelnummer (Lumia 800 is b.v. 800 of 801) en de productcode.

Aan de hand daarvan kan je via de Care Suite de juiste ROM downloaden en toepassen.
En hoe connect je je telefoon goed ?
Wil ook even de 7.8 bewonderen en de care suite gedownload.
krijg wel de lumia 800 te zien maar geeft aan

data package selection failed en product code reading failed

hoop dat jij het me kan vertellen tot die tijd duik ik Google wel ff in :)
Heb het ook gedaan, op het aanpassen van de tile-grootte na, en de aanpassing van de themakleuren (heb een zwarte Lumia 800, nu met staalblauwe themakleur ipv. de Nokia-blauwe). Andere voordelen ben ik vooralsnog niet achter (en tegen) gekomen. :)
Is gewoon wel uit, zoals de post ook aangeeft. De software staat al op de servers van Nokia, via de CareSuite gewoon binnen te halen. Als je dat doet weet dan wel dat er geen backup gemaakt wordt van je telefoon en dat je alles opnieuw moet instellen. Dus van te voren wel even syncen via Zune dan als je foto's je lief zijn.

En tja dat het niet officieel is heb ik maling aan, ze moeten gewoon eens kappen met je aan het lijntje te houden en die software asap te releasen ipv te vertragen.

[Reactie gewijzigd door loewie1984 op 17 december 2012 13:02]

Denk je dat ze het vertragen om de consument te pesten?
Lijkt me erg onwaarschijnlijk voor een commercieel bedrijf. Het lijkt me waarschijnlijker dat het te maken heeft met de laatste bugfixes (staged roll-out) of dat ze meer tijd nodig hebben om de infrastructuur klaar te hebben voor een grote roll-out.
Ik denk niet dat het pesten is.

Het is al vaker aangegeven; maar providers willen alles nakijken voordat ze een uitrol aan klanten doen.

Ik zeg, als voornaamste reden; ze willen een hoop bloatware toevoegen van hunzelf/partners met de update.

Dit zal ze ongetwijfeld geld opleveren. Via de update van Care Suite krijg je een fresh ROM, zonder bloatware.
Ik ben wel de toegang tot de nokia-apps kwijt als ik deze update flash op mn lumia 710

edit: en deze zijn terug beschikbaar

[Reactie gewijzigd door Cambion Daystar op 18 december 2012 08:14]

Die kleuren is inderdaad een vooruitgang, dat blauw is veel te fel in het donker, de rest hoeft er niet veel aan te veranderen, dit is gewoon een lekker OS op een telefoon. Je bent niet zo snel de weg kwijt als op een speelgoed OS als Android, laat staan de 'logische' gedachte van computerbouwer Apple.
Je verdwaalt ook niet in de Apps want die worden haast niet meer gemaakt dat zorgt voor een cleane look ;).
Verdwalen kan nog steeds gezien er meer dan 100.000 apps in de Store staan
Best trieste opmerking... IOS mag dan wel veel apps hebben, maar ook heel veel dezelfde apps... dus tja. Bovendien is de iconen look op je scherm die je in folders kunt stoppen wel erg Windows 95 :-)
Dat apps niet backward compatible zijn is pas een groot gemis. Bij Android werken de meeste apps gewoon ook op de oudere 2.3 besturingsversie. Bij MS werkt het anders, als je vorig jaar een honderden euro's kostend toestel hebt gekocht ben je nu alweer door MS en Nokia aan de kant geschoven voor een geheel nieuw OS.
Bij MS werkt het anders, als je vorig jaar een honderden euro's kostend toestel hebt gekocht ben je nu alweer door MS en Nokia aan de kant geschoven voor een geheel nieuw OS.
Dat is grote onzin. Alle Windows Phone 7 apps werken op Windows Phone 8.
Je bent je geld dus niet kwijt.
Dat bedoelde ChicaneBT ook niet. Nieuwe applicaties ontwikkeld voor WP8 zijn niet backwards compatibel met WP7.x toestellen. WP7.x apps zijn daarentegen wel compatibel met WP8 toetellen, zoals jij vermeldde.

De kans is groot dat bedrijven die nu een WP app uitbrengen deze alleen voor WP8 gebruikers zal uitbrengen om kosten zo laag mogelijk te houden. Het meest gehoorde argument om toch WP7.x te ondersteunen was de bestaande (relatief) grote userbase. Op lange termijn zou deze weliswaar ingehaald worden door nieuwe WP8 gebruikers. Nu zijn er al meerdere signalen (waaronder recent van Steve Ballmer) dat WP8 verkopen (on)verwacht hoog zijn. Tot we exacte cijfers zien in de kwartaalcijfers begin 2013 moeten deze nieuwsberichten weliswaar met een korrel zout worden genomen.

Niettemin bestaat de mogelijkheid dat (puur hypothetisch) de WP8 userbase half 2013 al de WP7 userbase overtreft in plaats van pas eind 2013 bijvoorbeeld. Voor velen (inclusief mezelf) die nog maar ongeveer een jaar geleden hun WP7 toestel hebben aangeschaft is dit snel. Men verwacht toch meestal dat een toestel 2 jaar ondersteunt zal worden. Hiermee bedoel ik niet het toevoegen van nieuwe functies, maar het herstellen van bugs en andere onderhoud van het eco-systeem. En net bij dat laatste is vormt zich een probleem door de creatie van WP8 apps die niet compatibel zijn met WP7. Verstaanbaar als de app niet-ondersteunde hardware zoals NFC gebruikt, maar wat als ontwikkelaars sowiesie overstappen op WP8. Het vergt al voldoende moeite en tijd om verschillende platformen (iOS, Android, ...) te ondersteunen. Hoe minder er zijn, hoe beter.
Waarom doen ze zo verschrikkelijk moeilijk en releasen ze hem niet gewoon :( De update bestaat, kan al gewoon gebruikt worden... Waarom nog langer tegenhouden?
Blijkbaar is het nog niet voldoende getest. Heb je liever dat ze een update uitbrengen met veel bugs erin? Dan is het weer niet goed...
Dat lijkt me niet de reden. Windows Phone 8 is nieuw, nog maar weinig mensen hebben een toestel waarop WP8 draait. Er zijn al wel -relatief- een hoop Windows Phone 7.5 toestellen in de omloop. De WP7.8 update trekt de interface gelijk met WP8. Mijn idee is dat Microsoft nog niet wil dat er al een lading 'oude' toestellen met de nieuwe interface in omloop zijn.

WP8 moet in beginsel draaien op de vlaggeschepen. Daarna mogen de oude toestellen wel volgen. Anders is de exclusiviteit al weg voordat er een hoop WP8 toestellen zijn verkocht.
Inderdaad, ik vermoed ook dat ze het pas na de kerstdagen (kadootjes tijd, dus meer verkopen voor de WinPhone8 toestellen) willen uitbrengen.
Welke verkopen? De Nokia WP8 telefoons zijn nog niet in NL te koop. Dus dat kan geen reden zijn. Het enige WP8 toestel op de NL markt is de HTC 8X.
ach release het dan als een beta versie...
maargoed het is begrijpelijk, wss wil microsoft het ook gewoon nog niet hebben dus dan heeft Nokia zowieso niets in te brengen hierin.
Omdat gebruikers weer gaan moeilijk doen als het niet goed werkt en daardoor eerst op testtoestellen gereleased wordt zodat de reguliere gebruiker een goede update heeft.
Anoniem: 449164
@Avalaxy17 december 2012 13:28
De ontwikkelaars met de telefoon moeten wss nog even bughunten ;)
Omdat de telco's nog hun zegen voor de update moeten geven. Dit is ook een van de redenen dat android updates voor ieder los toestel zo verschrikkelijk lang duren. Telco's geven ook voorang aan het testen van nieuwe toestellen omdat ze dat meer oplevert.

Ze moeten zeker weten dat de software hun netwerk niet sloopt. Een update moet hierdoor niet alleen door een testfase bij de fabrikant, maar ook weer bij iedere telco.
Waardeloze en magere update, ik heb hem al geflashed... ik zie de meerwaarde eigenlijk niet in [...] Het lijkt net of Microsoft de huidige WP7 eigenaars in de maling probeert te nemen met paar extra kleurtjes en tile-sizes, 2 icoontjes en (lelijkere) opstart scherm.
Wel eens gehoord van 'een gegeven paard niet in de bek kijken'?
Het feit dat Microsoft na 2 jaar nog steeds een major update beschikbaar stelt vind ik niet waardeloos en mager. Android anyone? Bovendien bied WP7.8 wel degelijk meerwaarde:

From Microsoft:
 • New homescreen experience with more room for your Live Tiles. Now resizable.
 • Set the Bing image of the day as the Lock Screen wallpaper.
 • Pocket and child Lock screen Security
 • 20 new accent theme colours
From Nokia:
 • Bluetooth Share (for DRM free media files)
 • Cinemagraph add-on to create blend and photo and movie-like animation, creating photos that are alive
 • New camera lenses to remove unwanted objects in your photos such as passers-by or people on the edge of the shot the spoil the photo.
 • Updated Contacts Transfer application
 • Updates Contact Share application
 • Ringtone Maker application
Alleen de tile size functionaliteit is al een ontzettende meerwaarde gezien het homescreen daarmee overzichtelijker wordt en de live tiles meer functionaliteit krijgen.
Wacht nog volspanning op de WP 7.9+ met:

Skype op achtergrond draaien.
Switchen tussen interne Skydrive/Xbox account.
Switchen tussen accounts met MSN live messenger.
Rotation lock.
Meer font support voor IE10.
Meer API's.
screen-print.
bass-equalizer.
nummer-blokkeer-functie.
mogelijkheid om muziek-volume en beltoon-volume gescheiden beheren.
Ik heb nieuws voor je, dat gaat niet gebeuren. De features die je noemt zullen hoogstens in WP8 worden uitgerold, maar een Windows Phone 7.9 update is zeer onwaarschijnlijk.
Het is net 1 jaar geleden dat de 1 van de populairste Windows Phone (7) toestel is gereleased (hint: Nokia Lumia 800)

Ik heb nog van 0 major updates kunnen genieten, paar handige apps van Nokia, maar helemaal niks van Microsoft.

Welke major update heb ik gehad op me Nokia Lumia 800 dan? Kom niet met Tango (7.6), die is nog mager dan 7.8.

Ze hebben zelf besloten om 2 Windows Phone OS te supporten, dan moeten ze beiden ook even goed supporten vind ik.

[Reactie gewijzigd door Qws op 17 december 2012 14:33]

Ze hebben zelf besloten om 2 Windows Phone OS te supporten, dan moeten ze beiden ook even goed supporten vind ik.
Het feit dat alle Windows Phone toestellen de update naar WP7.8 krijgen, vind ik getuigen van uitstekende support.

Windows Phone 8 toestellen zoals de HTC Windows Phone 8X en de Nokia Lumia 820 en 920 zijn nieuwe generatie toestellen die qua features en performance veel meer kunnen dan WP7.x toestellen. Ook op Windows Phone 8 is de support uitstekend gezien de eerste update alweer klaar staat om bugs te verhelpen en functies toe te voegen.

Laat ik duidelijk zijn: Elke Windows Phone update, of dat nou een WP7.x of een WP8.x update is, zal uitgerold worden naar alle Windows Phone toestellen van alle generaties. In het geval van WP8 zelfs OTA (over the air) en zonder tussenkomst van providers.

Als je dat geen uitstekende support vindt, weet ik het ook niet meer.
Windows Phone 7 had ook aan de kant geschoven kunnen worden gezien Windows Phone 8 het platform echt goed op de kaart moet zetten. Microsoft en Nokia hebben ervoor gekozen om zelfs het 2 jaar oude WP7 te blijven ondersteunen en dat mag toch wat kudo's hebben als je het mij vraagt.

Dat jij de features van WP7.8 maar mager vindt en WP7.x gaat vergelijken met WP8 zegt in dat geval meer over jou dan over de support van MS ;)

[Reactie gewijzigd door LCP op 17 december 2012 15:56]

Anoniem: 375094
@LCP17 december 2012 17:04
Het is gewoon niet waar wat je zegt. Alle WP7 telefoons een update? Bron? Dit is nooit gezegd door Micorsoft. Voor veel telefoons geldt dat het nog allermeest onzeker is of ze de telefoon via hun OEM en/of provider krijgen...

En dan zoiets zeggen als dat het aan hem ligt dat het mager is wat we nu krijgen... 20 nieuwe accentkleuren. Joehoe!

Microsoft heeft een grote ontwerpfout gemaakt door van te voren niet rekening te houden met hun overstap naar Windows NT. En als gevolg daarvan krijgen wij, de mensen die Windows Phone twee jaar in leven hebben gehouden, de overblijfselen, omdat het Microsoft te veel werk kost om twee OS'en te onderhouden...

Als jij dat geen magere support vindt, weet ik het niet meer.
Jij begrijpt het niet.

Ik heb een Nokia Lumia 800 gekocht voor de hoofdprijs, en ik heb geen "uitstekende support" gehad van Microsoft.

7.6 .. magere update, Microsoft gaf het zelf toe.
7.8 .. fop-WP8, ook een magere update.

iPhone 3GS krijgt nog steeds major updates, alle Google-Nexus toestellen krijgen nog steeds de nieuwste Android updates, en die zijn behoorlijk goed.

En de Nokia Lumia 800 heeft nogmaals: 0 Major updates, van de software gigant Microsoft.

[Reactie gewijzigd door Qws op 17 december 2012 19:19]

je hóeft niet persé een Windows Phone, hoor ;)
en sowieso.. even er in verdiepen voordat je de hoofdprijs ergens voor betaalt.
Wacht nog volspanning op de WP 7.9+ met:
•Skype op achtergrond draaien.
•Switchen tussen interne Skydrive/Xbox account.
•Switchen tussen accounts met MSN live messenger.
•Rotation lock.
•Meer font support voor IE10.
•Meer API's.
•screen-print.
•bass-equalizer.
•nummer-blokkeer-functie.
•mogelijkheid om muziek-volume en beltoon-volume gescheiden beheren.
Heb je dat zelf bedacht of ergens van gekopieerd?
Zo zit er geen IE10 op een WP7 toestel maar IE9 en de font support op een webpgina kan een site gewoon zelf regelen via @fontface. Dat ondersteunt IE namelijk al sinds IE4.
Screenprint is vrijwel nutteloze feature voor normale telefoon gebruikers. Meer API's? Zeker API's voor zaken die je niet hebt op WP7 toestellen zoals de WP8 API's voor NFC of lenses?
Nee, @fontface wordt niet ondersteund in IE9 op Windows Phone
Als ze toch het OS dood hebben verklaard, maak het dan opensource...
https://www.youtube.com/w...w&feature=player_embedded
Hier is een manier om je Windows Phone 7.5 naar 7.8 te flashen. Ik heb het zelf wel nog niet uit getest.
Je vergeet 2 nieuwe icoontjes voor Xbox tile en Office tile... ze zijn zeer spectaculair.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee