De oudste nog werkende computer ter wereld, de 'Witch', is nadat hij 20 jaar geleden werd ontmanteld, weer opgebouwd en ingeschakeld. De computer wordt tentoongesteld in het National Museum of Computing in het Britse Buckinghamshire.
De bouw van de 2500 kilo wegende machine begon in 1949 en het doel van het systeem was om rekenkracht te bieden aan wetenschappers van het Britse Atomic Energy Research Establishment. In 1951 werd de Harwell Dekatron, zoals het systeem toen nog heette, ingeschakeld, waarna hij regelmatig 80 uur per week draaide. Het rekenmonster stond dan ook meer bekend om zijn betrouwbaarheid dan om zijn snelheid: het duurde 10 seconden om twee getallen te vermenigvuldigen.
Al in 1957 werd het bakbeest overbodig door de komst van kleinere en snellere systemen, waarna het werd verhuisd naar het Wolverhampton and Staffordshire Technical College. Hier werd het systeem gebruikt tijdens lessen en kreeg het de naam Witch, wat voor Wolverhampton Instrument for Teaching Computing from Harwell staat. In 1973 doneerde de universiteit de Witch aan Birminghams Museum of Science, maar in 1997 sloot dat museum zijn deuren en werd de computer ontmanteld en in een magazijn opgeslagen.
Per toeval viel het oog van iemand van het National Museum of Computing in Bletchley Park jaren later op een foto waarop de machine stond. Hij zette de restauratie in gang, waarbij alle onderdelen werden teruggezocht en schoongemaakt. Bij het herstellen werd er van zoveel mogelijk originele onderdelen gebruikgemaakt. Onder andere de 480 schakelingen en 828 Dekatron-buizen zijn origineel, volgens de BBC.