Huawei stelt 235 euro kostende quadcore-smartphone voor

Huawei heeft op zijn eigen site in China de Honor 2 gezet, een toestel dat qua prijs een mid-range toestel is, maar wel beschikt over een 4,5" 720p-scherm en een door Huawei ontworpen quadcore-processor. De telefoon komt vooralsnog alleen in China uit en kost omgerekend 235 euro.

De telefoon heeft een werkgeheugen ter grootte van 2GB en een opslaggeheugen ter grootte van 8GB, zo blijkt uit de lijst van specificaties op de Chinese site van Huawei. De processor is een 3KV2, dezelfde als in de Ascend D Quad en D Quad XL.

De telefoon heeft een 4,5"-lcd met een resolutie van 1280x720 pixels. Door de ondersteuning van quadband gsm en pentaband 3g werkt hij ook op Nederlandse netwerken. De accu heeft een vermogen van 2230mAh. De software van het toestel is gebaseerd op Android 4.0.

Huawei biedt de telefoon aan voor 1888 yuan, omgerekend 234 euro. Daarmee gaat Huawei de strijd aan met de Xiaomi Mi-Two, een vergelijkbaar toestel met een vergelijkbare prijs. In Nederland is Huawei onlangs gestart met de verkoop van zijn Ascend-lijn van smartphones, waarmee het hoge ogen wil gooien.

Huawei Honor 2 Huawei Honor 2 Huawei Honor 2

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-10-2012 • 16:18

49 Linkedin

Reacties (49)

49
48
29
3
0
7
Wijzig sortering
Check eens een blog site als gizchina.com.

Het 'chinees ontwerp is nu 'rechthoekig, zo dun mogelijk'

Er zijn steeds meer telefoons waarbij chineze fabrikanten elkaar te proberen te overtroeven.
Waarbij je wel op moet letten waar op beknibbelt wordt. Als je de chinese fora erbij haalt en door google translator haalt merk je dat chinezen bovenop hun kwaliteitseisen zitten.

Je kan goedkope meuk kopen, ook zelfs klonen, die in je handen uit elkaar vallen.
Maar je kan ook kwalitatief goede smarphones vinden die 'up to standard' zijn.
En dan wordt de prijskwaliteit verhouding wel heel erg scherp EN moet je er goed op letten... ;)

Mede daardoor en door het gebruik van een scherp geprijsde processor komen ze gewoon sneller met nieuwe modellen.
Geloof de de 'Beidu Little Pepper' van Beidu/ZTE wel deze Huawei beconcurreert. 999 RMB = 124 EUR voor een quadcore.
Zou me niet verbazen als de telefoon hier een stuk duurder wordt. Chinezen hebben doorgaans minder geld te besteden. Zowel lonen als prijzen zijn daar vaak laag, voor zover ik weet.
Dat zou je denken. In China wonende kan ik je vertellen dat niets minder waar is. Hoewel het zeker zo is dat er extreem goedkope producten in China te krijgen zijn die je in Europa niet kunt vinden betaald de Chinees voor hetzelfde product vaak meer dan de Europeaan.

Dit komt door een tal van factoren:
* Het importeren van materialen en half-producten (denk chemicalien en chips) is vaak vrijgesteld van belasting MITS het eindproduct geexporteerd wordt.
* Corruptie. In weze is dit een ongeschreven extra belasting. Vaak is de keuze eenvoudig: het "reguliere" process van weken/maanden doorlopen of de douane/ambtenaar wat toeschuiven en je spullen/vergunningen morgen nog geregeld hebben.
* Omdat het kan. China groeit ontzettend hard. Je hoeft niet zozeer op prijs te concurreren om winst te maken. Die 1.4 miljard Chinezen zijn percentueel gezien misschien vaak arm, maar je hebt al snel meer duizenden miljonairs en vele miljoenen grootverdieners als potentiele klant.
Ziet er mooi uit. Betwijfel het alleen of het ooit op zal kunnen tegen Samsung en Apple en het überhaupt zich kan vestigen in de markt. Ik ben er zelf niet echt naar geneigd.
Samsung was ooit ook een "budget Koreaans merk".

Kia en Hyundai waren ook "budgetmerken". En wat zie je bij garantietesten en pechsurveys?
BMW's, Audi's en Mercs staan bij de garage en de Hyundai tuft lekker door.

Als ik dit zo zie, 2GB ram, 720p scherm, quadcore , allemaal voor die prijs, dan zou ik het knap vinden als ze over 10 jaar GEEN topspeler zijn geworden op de EU markt!
En LG was toen het nog "Goldstar" was ook een B merk.

Dit is overigens niets nieuws. Japan stond in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bekend als kloon merk en goedkope japanse troep. Inmiddels is de europese industrie op het gebied van consumenten electronica zo goed als weg en had Japan het overgenomen. Inmiddels is Japan op zijn retour en komen de spullen uit Zuid Korea.

Grote kans dat na Zuid Korea de volgende grote speler China zal zijn. Vraag is echter of we daar in West Europa veel aan zullen hebben; de kans is groot dat ook de economische markt zal verschuiven naar Azie en dat produceren voor Europa straks helemaal niet interssant meer is.

Huawei is een inmens grote speler, dat dit niet algemeen bekend is bij de gemiddelde europeaan zegt al iets over hoe zeer we de boot aan het missen zijn.

Overigens zag ik in dit atrikel op nu.nl fabrikant ZTE die zelfs een hoger markt aandeel heeft dan HTC maar in Nederland totaal onbekend is. Informatie op Wikipedia is heel sumier, terwijl de het hier blijkbaar toch hebben over de 4e smartphone fabrikant ter wereld. Ook dit geef al aan hoe slecht we zijn aangesloten op de laatste ontwikkelingen; de grote ontwikkelingen gaan allemaal langs ons heen todat we tot onze schrik merken dat we er niet meer toe doen.
Grote kans dat na Zuid Korea de volgende grote speler China zal zijn. Vraag is echter of we daar in West Europa veel aan zullen hebben; de kans is groot dat ook de economische markt zal verschuiven naar Azie en dat produceren voor Europa straks helemaal niet interssant meer is.
Het schijnt dat China in staat is dit op een kunstmatige manier te controleren, maar een groot deel van het succes van China als productieland is vanwege de lage lonen. Hierdoor kunnen wij, zelfs met de transportkosten, met onze hoge lonen de spullen daar goedkoop krijgen.
Als de Chineze consumenten zo veel te besteden zouden hebben dat de Europese markt niet meer interresant is, dan worden ze vermoedelijk ook te duur om het daar te produceren.
Interresante ontwikkeling.
Huawei is een inmens grote speler, dat dit niet algemeen bekend is bij de gemiddelde europeaan zegt al iets over hoe zeer we de boot aan het missen zijn.
Dat zegt voornamelijk iets over dat Huawei hun eigen merk nog niet al te veel naar voren schuift. De gemiddelde Europeaan weet alleen wat er op het stickertje staat op hun producten, niet waar het vandaan komt.

[Reactie gewijzigd door thegve op 29 oktober 2012 17:42]

China heeft erg veel inwoners. Als er straks 400 miljoen "rijke" Chinezen rondlopen is de interne markt al snel interessanter dan Europa terwijl er nog steeds een dikke 1 miljard niet-rijke Chinezen rondlopen.

Het zal lang duren alvorens er geen "goedkope Chinezen" meer over zijn, al was het maar omdat de Chinezen er zelf belang bij hebben een deel van hun bevolking arm te houden. (Ondanks dat de overheid de Chinezen probeert te verkopen dat ze bijna allemaal "Han" Chinees zijn en daarom gelijkwaardig, vind er tussen Chinezen onderling erg veel discriminatie plaats op basis van afkomst en rijkdom.)
Zoals eerder al aangegeven is Huawei al een grote speler in Azie.
En ze zullen hier geen topspeler worden als dit toestel alleen uitkomt in China!

Vooralsnog is er dus geen aanknopingspunt om Huawei meer marktaandeel te zien krijgen in Europa. Ik denk dat ze zeker recht van spreken hebben in Europa, maar ze moeten een diepe buidel hebben willen ze in Europa tegen het marketingbudget van Apple en Samsung op kunnen.
Eigenlijk is Huawei al gevestigd in de markt. Ik geloof dat het in China (als het al niet de grootste is) een grote speler is. China kan je nu niet echt een kleine afzetmarkt noemen..

Dit is zeker iets dat ik zou willen kopen. Vergelijk die hardware eens met een toestel van Samsung of Apple, je betaald minstens het dubbele. Laat maar komen die smartphone! I want

[Reactie gewijzigd door steejt op 29 oktober 2012 16:23]

"Het levert complete netwerken voor telecommunicatie, waaronder ook netwerken voor de nieuwe 3G-netwerken.
In Nederland levert het onder andere het 3G-netwerk van T-Mobile. Dat is opmerkelijk omdat het daarmee het eerste Chinese bedrijf is dat in Europa zo'n (technologisch hoogstaand) netwerk bouwt. KPN en Vodafone gebruiken apparatuur van Huawei. Daarnaast is Huawei ook gekozen door KPN als belangrijke leverancier voor hun UMTS en DWDM glasvezel-netwerk"
-Wikipedia

Oftewel: Huawei is al groots, maar dan in eerste instantie in Netwerkapparatuur.
Met enige regelmaat worden toestellen van hun gerebadged en verkocht onder de naam van vodafone of t-mobile. Hetzelfde geld overigens voor netwerk-apparatuur, er kwam gewoon een sticker van KPN erop.
Huewei is inderdaad groot, sterker nog het is de grooste: http://gigaom.com/2012/07...s-biggest-telecom-vendor/

Het is de grooste concurrent van Ericsson (voormalig marktleider). Dit is een beetje ironisch omdat Ericsson is de jaren 90 de kennis had verkocht (aan "de Chinezen") :+.

De wiki die je quote is niet helemaal up 2 date. Komt er eigenlijk op neer dat alle telco's eigenlijk wel met iedereen zaken doen. Vodafone is inderdaad wel groot deel Huawei (maar die hebben daar volgens mij af en toe wel spijt van :+ ).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 30 oktober 2012 00:53]

Ziet er mooi uit. Betwijfel het alleen of het ooit op zal kunnen tegen Samsung en Apple en het überhaupt zich kan vestigen in de markt. Ik ben er zelf niet echt naar geneigd.
Samsung en Apple komen ook beiden uit een verleden dat ze niets met telefoons deden. Dus dat bewijst dat een bedrijf wel degelijk actief kan worden in die markt. HTC is in principe op een zelfde manier begonnen.
Wat ik niet begrijp is dat Huawei niet onder een ander naam zijn producten verkoopt in het westen. Meer een naam dat in het westen scoort en niet direct doet denken aan China. De meeste consumenten zouden dan er niet bij stilstaan dat het een Chinees merk is. Dat zou waarschijnlijk toch een stuk helpen.
Lijkt mij ook een goed plan. Moeten ze alleen geen Huawei Telephony Company nemen :+
Maar even zonder flauwe kul een meer westerse naam zou ze niet misstaan. Hoewel merken als Samsung, Toyota, Hyundai etc het allemaal ook goed doen. Als ze deze telefoon op de EU markt uitbrengen gaan ze gegarandeerd hoge ogen gooien. Wellicht drukt dit ook de prijs van de concurrende prijzen?
Denk dat het een beter plan is om mensen meer bewust te maken van hoe aanwezig Huawei hier al is.

Maar het valt het staat natuurlijk bij de populariteit bij de aanbieders. Als de veschillende grote retailwinkels het gaan aanbieden, en Huawei ook nog eens leuke targets voor de verkopers uitschrijft, komt het er wel flink door.

Maar in de eerste plaats maakt Huawei niet al te veel haast hiermee en zie je het merk niet terug in reclame's en in de filialen van bijv. TPH voor losse verkoop.

In de tweede plaats zien we ook geen deals met de AT&T's, Verizon, Vodafone's, T-Mobile's van deze wereld. Verder moet je je afvragen in hoeverre zij interesse hebben in een deal met deze fabrikant. Immers biedt Huawei weinig unieks dat zich onderscheidt van wat de providers nu al aanbieden. En aangezien providers geen bal geven om het toestel, willen ze de gevoerde toestellen in functie van het aan te bieden abonnement plaatsen. Huawei vormt geen 'smaakje' dat zich genoeg onderscheidt tov wat er nu al is in het mid- en highend segment.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 29 oktober 2012 20:06]

Daar ben ik het niet mee eens. Ze kunnen namelijk ontzettend op prijs concureren. Als je zon top toestel op de NL markt voor 300/350 zou plaatsen dan weet ik zeker dat er gretig aftrek zal plaats vinden. Als een BC of TPH contact op zou nemen met Huawei zouden ze een flinke exclusieve deal kunnen afsluiten en daar dik op verdienen. Dan maar als Prepaid toestel maar zeker nu met de gigantische prijzen van toestellen en nagenoegn geen korting meer.
Ik denk dat ook menig tweaker over zou stappen op een sim only icm met dit toestel.
Laat maar hier heen komen, voor dit geld wil ik best de grote rand om het scherm met een knipoog ontvangen.
Nu ik stilletjes aan het uitkijken ben naar een nieuwe telefoon, lijkt me dit wel geweldig nieuws. Jammer genoeg zal het waarschijnlijk wel niet morgen naar Europa komen, wat wel jammer is natuurlijk... En ik lees ook dat de software van het toestel is gebaseerd op Android 4.0, dus het draait niet gewoon Googles versie maar zo'n aangepaste versie (zoals meeste fabrikanten doen)?
Klinkt als een aardige telefoon voor een hele nette prijs :o
Qua specs en qua looks vind ik het er best net uit zien..
Van mij hadden ze de (stereo) speakers wel iets anders weg mogen werken, maar dat is een kwestie van smaak.

Huawei is de laatste tijd best goed bezig met 'alternatieven' voor de markten buiten China, de Ascend modellen zijn ook strak ontworpen en geen copies van de 'populaire'.

Ben benieuw wanneer ze verkrijgbaar zijn en de daadwerkelijke prijs..
De speakers zou vrijwel elke fabrikant wel anders mogen plaatsen. Waarom die steeds op de achterkant geplaatst worden is mij een raadsel. Als je de telefoon neerlegt wordt onbedoeld het geluid gedempt en als je hem gewoon vasthoudt, hoort je omgeving je telefoon harder dan jijzelf.
Er zijn meestal twee verschillende set van speakers, zoals op bijvoorbeeld mijn Galaxy Nexus: eentje bij de licht en proximity sensor bij je oor en eentje op de achterkant. Bij je oor is bedoelt voor gesprekken en op de achterkant media.
Overigens is het mij nog steeds een raadsel hoe je een film wilt kijken als je je telefoon met twee handen vast houdt en geen oortjes gebruikt.
Is dat zo? Ondanks dat de luidspreker in mijn S3 aan de achterkant zit klinkt deze juist voller en luider wanneer de S3 op tafel ligt. Naar mijn idee is dat opzettelijk zo ontworpen, maar misschien heb ik het mis.

Edit: overigens hebben mijn N9 en iPhone de luidspreker aan de onderkant, niet de achterkant.

[Reactie gewijzigd door xnpu op 30 oktober 2012 03:27]

dit is de prijs op de chinese markt. In europa zal die wel een pak hoger liggen, aangezien de levensstandaard hier hoger is en onze overheden ook hun graantje willen meepikken qua importtaksen
Inderdaad, het zal me niet verbazen dat er op dit toestel van 235 euro nog flinke winst gemaakt wordt. Voor europese begrippen klinkt dit weliswaar goedkoop, maar de vraag is wat andere high-end toestellen (als de Galaxy SIII en de HTC One X) in China kosten.
Goedkoop inderdaad

Met het toegevoegde risico dat de Chinese overheid lekker mee spioneert :)

Ik vind het merk niet te vertrouwen eerlijk gezegd. Vraag me ook af waar Huawei ineens al die expertise vandaan haalt om zelf met een quadcore te komen en dergelijke.
Huawei is al een grote speler in de telecom wereld, het levert complete netwerken voor telecommunicatie, waaronder ook netwerken voor de nieuwe 3G-netwerken. Zowel T-mobile, KPN en vodafone doen zaken met Huawei.

(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Huawei)
Waar komt jouw expertise vandaan, uit het roddelcircuit van de amerikaanse telco`s?

Of lees je ook wel eens echt nieuws waarin eea al lang weerlegd is?
Als zelf zoeken te moeilijk is wordt hier het hele verhaal uitgelegd

Voor de expertise van Huawei moet je hier zijn.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 30 oktober 2012 02:40]

En dan vraag ik me af of hier ook een mooie backdoor in zit naar Huawei. Die zit namelijk ook met regelmaat in de operator apparatuur.
Eh okay, heb je daar ook een bron voor of je heb je hier een vette scoop te pakken?
Dit is gelul en dat weet je. Er zijn meerdere onderzoeken geweest waaruit bleek dat het niet zo was. (Gesponserd door de VS dus als ze wat hadden gevonden hadden ze dat echt wel bekend gemaakt om hun eigen industrie te promoten)

Tevens geeft Huawei nu ook toegang tot de broncode aan de Australische regering om te laten zien dat ze niks foutief doen of willen doen.
Anoniem: 478065
29 oktober 2012 16:55
United States security officials zeggen keer op keer dat in deze toestellen verboden chips van Huawei kunnen zitten, die Chips gebruiken processen die in gaan tegen de internationale telecom afspraken mbt telecom en leger communicatie. Ik durft niet te zeggen wat er hier precies inzit, maar ben wel benieuwd of dit wel de markt op mag in de US, en hier?
Zal wel te maken hebben met bescherming van eigen fabrikanten/chip leveranciers. Of zouden er chips in zitten die mogelijk niet werken met hun eigen Echelon verhaal en dpi. Dan snap ik waarom ze die willen weren.
De grootste bezwaren zijn routers met deze chips, ivm hacken en mtb veiligheid waardoor illegaal verkeer niet getapt kan worden, zeker bij overheids instellingen uit den boze dus.

Ik hoop echt dat we onze grenzen ook dicht kunnen houden, en niet dat China hier gemakkelijk allemaal zaken kan aftappen zonder dat iemand ook maar iets door heeft.
Daarvoor hoeven ze geen apparatuur in Europa te hebben. Ik herinner mij nog het nieuws that China "per ongeluk" allerlei Internet verkeer uit Noord-Amerika omleidde. (Niet naar China overigens, maar naar hun eigen apparatuur in California.) Daar was destijds een hoop ophef over maar afgezien van enkele individuele providers die filters instellen zijn daar geen maatregelen tegen genomen.

Deutsche Telekom leid ook regelmatig Chinees verkeer om via hun eigen netwerk maar doen dat wat subtieler (alleen bepaalde ASN's en naar een beperkt aantal peers.) Kan natuurlijk dat de Chinezen daar zelf om vragen maar vond het wel opvallend. Van diverse providers kun je online de BGP tabellen raadplegen. Erg interessant om te af en toe eens te kijken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee