Ubisoft vergeet serienummers te leveren bij pc-versie Rocksmith

Uitgever Ubisoft is vergeten om een serienummer te leveren bij sommige exemplaren van de pc-versie van muziekgame Rocksmith. Het probleem lijkt zich alleen voor te doen bij de Europese versie van de game, die op 18 oktober in de winkel verscheen. Ubisoft biedt hulp via een forum.

Wie de pc-versie van Rocksmith koopt, krijgt wellicht een game zonder serienummer, wat als gevolg heeft dat de game niet geïnstalleerd en gespeeld kan worden. De game is sinds 18 oktober te koop en de eerste teleurgestelde klanten melden zich via diverse fora, zoals GoT.

De meeste klachten zijn te vinden op de fora van Ubisoft, die inmiddels een reactie heeft opgenomen in de faq van de support-sectie van de eigen website. Ubisoft gaat de getroffen klanten een serienummer nasturen. Klanten kunnen die online aanvragen, al dienen ze daarvoor wel een scan in te leveren van de aankoopbon, waarop de datum van aankoop, de winkel en de naam van de game zijn terug te vinden.

Rocksmith is een game waarbij je spelenderwijs leert om op een echte elektrische gitaar te spelen. De game gaat daarmee een stap verder dan de vele Rock Band en Guitar Hero-games die op de markt verschenen zijn, waarbij gespeeld wordt op plastic gitaren zonder snaren. Bij Rocksmith wordt een kabel geleverd waarmee de elektrische gitaar via usb kan worden aangesloten op een Xbox 360, PlayStation 3 of pc. De consoleversie van het spel verscheen een jaar geleden al in Noord-Amerika. Eind september was Europa pas aan de beurt. De pc-versie van de game verscheen in oktober op de markt, zowel in Noord-Amerika als Europa.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ubisoft toont Rocksmith

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

22-10-2012 • 09:33

27 Linkedin

Reacties (27)

27
27
19
2
0
2
Wijzig sortering
Ik heb de game bij Wehkamp besteld (pre-order) en nog voordat ik de game in huis had kreeg ik een mailtje:
Beste Impulzer,
Onlangs heb je bij wehkamp.nl de pre-order PC game Rocksmith besteld. Helaas zit de benodigde key code voor de game niet in het pakket. Bij deze de missende key code voor je Rocksmith game.

Jouw unieke key code is: :)

Onze excuses voor het ongemak namens Ubisoft en wehkamp.nl.

Met vriendelijke groet,

wehkamp.nl
Erg netjes gedaan dus.
Ik vind dit niet "netjes", ook al reageren ze snel.. Zomaar plain-text CD-keys doormailen? Stuur dan even een mailtje met daarin een link naar een pagina waar je je order op een of andere manier valideert om zo eenmalig toegang te krijgen tot die key.
Ja, want nu maakt men cybercriminelen het wel heel gemakkelijk op die keys te stelen, kunnen ze eindelijk miljoenen gaan verdienen...

Hoewel mailverkeer perfect plaintext kan, kan mail evengoed perfect over een versleutelde verbinding. Je mag bij mij thuis gerust op mijn netwerk komen meeluisteren, je zal geen mails onderscheppen.

Dit is uiteindelijk een zeer nette oplossing. Bij zowat elke andere methode waar jij zelf iets moet gaan verifiëren gaat men je altijd vragen om een aankoopbewijs op te sturen, dan moet jij weer moeite gaan doen om iets in te scannen, moet dat aan de andere kant gevalideerd worden en moet men je iets terugsturen waarmee je dan je code kan gaan ophalen. En wil je de onveilige schakel eruit zou men die code met de post moeten opsturen.

Nu heeft hij zijn sleutel in huis voor hij het spel heeft, anders kan het goed nog een week duren.
Dan kan je altijd nog een x contact opnemen.

Ubi is niet de enige die dat in plain-text doet.

Blizzard/EA en andere ( kan even niet op namen komen ) die doen dat ook bij support.
Heb je bewijs voor dat plain/text (ik irriteer me er mateloos aan bij Ticketmaster overigens ;))? Voor hetzelfde geld doet hun SMTP server wel netjes TLS (Ticketmaster niet, 3 maanden geleden op gewezen nog niet gewijzigd volgens mij).
Je kan ook overdrijven!!

CoolBlue stuurt de extra codes ook via plain tekst naar je mail adress. Zo heb ik op Fifa 13 mijn credits en Adidas team gekregen.. Whekamp is dus niet de enige
Ik vind dit niet "netjes", ook al reageren ze snel.. Zomaar plain-text CD-keys doormailen? Stuur dan even een mailtje met daarin een link naar een pagina waar je je order op een of andere manier valideert om zo eenmalig toegang te krijgen tot die key.
oh kom op zeg. Een CD-Key is nou niet bepaald gevoelig genoeg. Het gaat bij CD keys om snelheid. Het is niet alsof het om je wachtwoord gaat voor uplay.
Jouw unieke key code is: :)
rare codes worden er tegenwoordig toch gebruikt.......
Netjes dat ze het zo oplossen.

Ik kan me herinneren met CoH ( Relic ) dat de serienummers ook niet goed waren, maar dat er een beetje laks over gedaan werd.

Plus punten voor Ubisoft :)
Ik had ongeveer hetzelfde voor met het The Sims spel van mijn zus, gekocht in een pakket en geen enkele key wou werken. Het aankoopbewijs doorgemaild, nooit een nieuwe key ontvangen. Dan maar kraken...
Dus om eerlijk te zijn ben ik van mening dat Ubisoft het niet slecht doet op deze manier, al hoop ik dat ze het snel rechtzetten en de nieuwe games gewoon een key meegeven ;) het spel zal volgens mij wel goed verkopen dus ze zullen daar overuren moeten draaien willen ze iedereen tevreden houden :).
Plus punten voor Ubisoft :)
Nou.... Ik had laatst voor het vrouwtje Assasins Creed gekocht bij de FRS. Mooi dat de key op de (ongeopende voordat ik begon) sleeve voor geen meter werkte.
Support hielp me niet tot nauwelijks, dus zelf maar eens op zoek gegaan naar keys via minder legale sites. En met het vergelijken van de keys kwam ik er achter dat de key die ik had zeer zeker wel geldig was, maar niet voor AS 1, doch voor AS2.
Het lijkt me zeer sterk dat FRS die fout gemaakt heeft...
Hmmm, zou dit ook een van de redenen zijn waarom Rocksmith voor de pc zo slecht leverbaar is op het moment?

Week geleden, voor release date, besteld bij Wehkamp maar nu nog levertijd van een week en ook de andere winkels hebben hem niet op voorraad.

Maar kan gebeuren, zolang de afhandeling netjes en zonder al te veel gedoe is lijkt het me prima. Ook netjes van Wehkamp dat ze dit zelf oppakken.
Hij is slecht leverbaar omdat ze de bijbehorende kabels niet aan kunnen slepen momenteel. Voor de consoles hadden ze al een flinke voorraad maar UBI had niet verwacht dat de PC versie zo goed zou verkopen. Deze fout is daar nog eens bovenop gekomen en alles bij elkaar zorgt dat voor veel leveringsproblemen
Ik heb mijn Rocksmith via Amazon.co.uk besteld en dezelfde dag het formulier nog ingevuld. Hoop vandaag antwoord te krijgen, toch wel jammer, maar anders heb ik geduld.

Edit: Ik kan bevestigen dat Ubisoft mij zojuist een werkende CD-key gestuurd heeft. Weliswaar in plain text via mail, maar het werkt!

[Reactie gewijzigd door twjdeboer op 22 oktober 2012 11:53]

Spel lag de 13de al bij gamemania in de schappen maar moesten hem eruit halen om deze reden. Ikzelf heb hem ook gehaald bij de wehkamp en kreeg hem de 17de binnen zonder key. Daarna gelijk gebeld met de ubisoft support en kreeg toen zelfs een Engelsman aan de lijn die mij mededeelde dat de nederlandse support overvol was. Uiteindelijk door hem naar het formulier gekomen die ingevuld en verstuurd.

Toen ik na 6 uur nog geen response had er nog een keer achteraan gebeld kreeg dit keer wel de nederlandse support en die vertelde mij dat er nog 4 aanvragen open stonden. Na mijn referentie nummer door te geven kreeg ik terwijl ik nog aan de lijn hing me code binnen. Top service maar erg jammer dat het überhaupt zo ver moest komen.

Trouwens kennissen hebben nu 2 keys, 1 van Ubisoft en 1 nagestuurd door de wehkamp. Ook beetje scheef :P
Overal kunnen fouten gemaakt worden toch? Het zou een ander verhaal zijn als je vervolgens 7 dagen op je key moest wachten, maar deze oplossing lijkt me meer dan redelijk. Even afgezien van het feit of de e-mail inderdaad in plain text is verstuurd.
Misschien offtopic in dit geval, maar hoe bevalt de game? Is het wat jullie ervan verwacht hadden, ik wil de game wss hale, maar twijfel enorm.
Ik speel RockSmith nu sinds het in Nederland uit is op de Playstion 3.
Ik ben erg te spreken over de game, aan het begin was het wel echt heel erg moeilijk. Ik had ook poezelige IT vingertjes dus na 10 minuten spelen deden mijn vingertoppen al pijn. Toen ik begon kon ik 2 akkoorden op de gitaar, en ik heb veel Guitar Hero gespeeld dus ik had al een deel van de oog hand coördinatie.
Ik speel nu ongeveer 3 nummertjes per dag en kan nu 15 akkoorden en ben ik aan House of the Rising Sun aan het leren spelen, Briljant!
Qua muziek ben ik ook tevreden er zitten een paar vervelende nummers tussen maar voornamelijk wel goeie.
Een min puntje voor mij is wel dat ik graag wat duidelijkere video’s zou willen hebben over de technieken en hoe je bepaalde akkoorden moet aanslaan, maar daar heb je ook Youtube en andere bronnen voor. Conclusie: Top game, maar wel lastig. Daarbij is het een van de weinige games die ik gespeeld heb waar ik echt iets van leer.
Je leert de oog hand coordinatie en coordinatie tussen je vingers ja.
Als je vervolgens je playstation uitzet kun je alsnog weinig nummers spelen.

Dat is imho het grootste nadeel van dit soort spellen/software (ja hetzelfde geld voor guitar pro)
Daar ben ik het niet mee eens, je leert namelijk ook tonen en hoe die samen werken met andere tonen. Daarbij kan ik nu wel uit mn hoofd bepaalde nummers die ik geleerd heb bij Rocksmith.
Ik vind het best een goede game. Het heeft zo zn kwaaltjes (op de PS3 blijft hij nog wel eens hangen) en sommige akkoorden worden niet altijd goed geregistreert.. Maar al met al is het wel een zeer leuke game om te spelen.

Ik speel zelf wel al een tijdje gitaar (vroeger veel gedaan) maar de gitaar werd de laatste jaren bijna niet meer aangeraakt (hooguit om eens af te stoffen)...

Intussen zit ik op mn vrije dagen in het weekend zo'n 8-10 uur per dag te spelen. Dus dat zegt denk ik genoeg.... Ik hoop dat UBI wel opschiet met meer DLC uitbrengen.... Ik ben er langzamerhand een beetje doorheen aan het raken :+

Het menu en sommige stukjes uitleg zitten wel een beetje omslachtig verstopt.. Met name de tijd om tussen sommige dingen te navigeren in het menu en de laadtijden zijn soms een beetje irritant. (al zal je daar bij de PC versie wellicht minder last van hebben).

Je leert er zeker wel van, maar pas op, soms ga je jezelf ook verkeerde dingen aanleren, dus als je serieus gitaar wil leren spelen zou ik toch aanraden om af en toe eens met iemand te gaan zitten die het goed kan (vrienden, of een leraar) om zo te voorkomen dat je hele slechte dingen aanleert.

Voor mij is het min of meer wat ik verwachtte, een goede manier om er weer in te komen en weer de snelheid op te bouwen die ik vroeger had, en dat gaat een stuk sneller dan ik had verwacht...

Voor de beginners: als je doorzet leer je hier zeker van gitaarspelen (dus niet na 10 min stoppen vanwege zere vingers en de game maar in de kast gooien). Of je er goed van gitaar leert spelen.... mmmmm nee... Het kan wel, maar de game zelf ondersteunt je maar tot een bepaalde hoogte, daarna is de registratie in de game gewoon niet precies genoeg om je verder te helpen en zal je het toch echt zelf (of met leraar etc) moeten doen.
Anoniem: 476843
22 oktober 2012 10:22
Lekker dan als je het bonnetje kwijt bent, zit je opgescheept met een game waar je dus niks aan hebt.
zo iets heb ik ook een keer gehad, via uplay support chat binnen kwartiertje nieuwe key
De helpdesk van Ubisoft zelf had mij binnen twee uur een code toegestuurd. Later op de dag kreeg ik er ook nog eentje van Wehkamp, dus nu heb ik er eentje over. :+
Ik heb er ook eentje over. Kreeg gisteren nog een key binnen van Ubisoft. Even een website opzoeken waar je die Kabel los kan kopen en dan kan ik wel iemand blij maken denk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee