Ubisoft stelt Rocksmith uit tot 2012

Ubisoft maakt bekend dat de Europese release van het gitaarspel Rocksmith is uitgesteld tot een onbekende datum in 2012. Volgens de uitgever heeft het uitstel te maken met het verkrijgen van de nodige licenties voor de muziek in het spel.

Ubisoft deelt op de Facebook-pagina van Rocksmith mee dat het gitaarspel in Europa op een nog onbekende datum in 2012 zal verschijnen. De game verschijnt wel volgens de oorspronkelijke planning op 18 oktober in de Verenigde Staten. De Franse uitgever zegt dat het uitstel te maken heeft met het rond krijgen van de nodige licenties voor de muziek en andere externe factoren.

De uitgever kondigde Rocksmith in maart aan. Het spel wordt geleverd met een kabel waarmee een gitaar aan een pc, PlayStation 3 of Xbox 360 kan worden gekoppeld. De gitaargame krijgt 50 nummers van onder andere Nirvana, Lynyrd Skynyrd en The Rolling Stones, en zal de moeilijkheidsgraad automatisch aan het niveau van de speler aanpassen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

12-10-2011 • 11:07

51 Linkedin

Reacties (51)

51
46
34
6
1
8
Wijzig sortering
Het zat er al aan te komen dat de EU release in 2012 zou zijn. Het belangrijkste nieuws is echter dat Ubisoft bekend heeft gemaakt dat er region protection toegepast gaat worden.
-The XBOX 360 version of the game is region locked.
-The PS3 version of the game is not region locked, but doesn't support PAL.
-The PSN store is region locked, and therefore you will not be able to download DLC outside of your region.
Let hier dus goed op als je zoals ik van plan was de game te importeren.
PAL is niet van toepassing op HDTV's. En lijkt me dat je met een Amerikaanse PSN account de DLC gewoon kan downloaden. Het aanschaffen van gehele spellen in de Amerikaanse PSN Store gaat ook gewoon goed.
Deze informatie had ik nog niet gelezen. Goed dat je het hier meldt.
Ik was inderdaad van plan om de game te importeren, maar ga dit niet doen nadat ik jou bericht heb gelezen, Voornamelijk omdat de DLC wel regio gebonden is.

Ik neem tenminste aan dat je met punt 3 ook bedoeld dat je, ook al heb je een US account, je nog steeds geen DLC kunt downloaden (misschien check op IP-adres?)
Officieel niet nee. Maar als jij toevallig een amerikaanse account heb aangemaakt op je PSN (wat gewoon mogelijk is), heb je gewoon toegang tot de US store
Maar wel ontzettend onhandig omdat je van PSN account moet gaan wisselen als je Rocksmith wilt gaan spelen met de DLC...
Nee hoor klopt niet.
Spellen opnde ps3 zijn voor alle accounts speelbaar
En daarna kun je met een Amerikaanse PSN-kaart (te koop bij bijv www.hdmoviesource.com) ook aankopen doen.

Hier is niks bijzonders aan, want het is al jarenlang gebruikelijk dat je bij aankoop van Amerikaanse PS3-games enkel en alleen in de Amerikaanse PSN-winkel DLC kunt kopen.
En hoe zit het met de pc versie die in december uitkomt? Zit daar region protection op?
Wij zaten hier dus op te wachten. Eindelijk een game met een goede leercurve en je steekt er ECHT wat van op.
Echt gitaar leren spelen op een gitaar naar keuze!

Maar helaas, er wordt wedermaal roet in het eten gegooid. In de naam van snelle reclame en hype wordt een spel gepromoot om er dan op het laatste moment er achter te komen dat de zaken niet op orde zijn.
Zo vaak zie je tegenwoordig dat games ge-released worden die maar half af zijn. De extra content wordt dan als "afterthought" er nog even als DLC bij gepropt of, nog erger, je mag er geld voor neerleggen.

Persoonlijk vind ik dit langzaam maar zeker beledigend worden naar de koper. Denken de uitgevers nou echt dat wij, de consumenten, dit niet door hebben?

Mijn raad aan de uitgevers: "Zorg dat je product op orde is en dat je zaakjes op orde zijn. Wordt niet slachtoffer van je eigen hype maar zet een goed, degelijk en doordacht product neer met wat replay value bij voorkeur."
Helaas is Ubisoft dus ook weer slachtoffer geworden van zijn eigen hype. Wel een spel op de markt willen uitbrengen maar even niet nadenken of we alle rechten wel op orde hebben.

Persoonlijk vind ik het jammer.
Dat niet op orde hebben valt wel mee. De US release gaat gewoon door.

Waarschijnlijk heeft men nog geen focus gehad op Europa maar dat zie je wel vaker. In dit geval zullen ze afwachten of de game in de States een beetje aanslaat. Gezien de vereisten is dat zo gek nog niet. Je moet immers een echte gitaar hebben of aanschaffen.

Het is nogal een risico om global licenses voor de content af te nemen terwijl de kans op succes niet heel erg groot is.

Dat content regio-gebonden is, is vrij normaal. Kijk maar naar Youtube. Het komt vaak genoeg voor dat je de melding krijgt dat de opgevraagde content niet beschikbaar is in je regio.
Persoonlijk vind ik dit langzaam maar zeker beledigend worden naar de koper. Denken de uitgevers nou echt dat wij, de consumenten, dit niet door hebben?
Gezien de verkopen van dergelijke games hebben de consumenten dat in grote meederheid niet door inderdaad.
Ik vraag me vooral af wat voor gitaar er eigenlijk kan worden aangesloten. Kan ik zomaar en piezo pickup plakken op de dure acoustische van mijn huisgenoot of is er en raar ding nodig van drieduizend euro dat belabberd klinkt en rot speelt, maar toevallig elke snaar digitaal kan registreren?
Anoniem: 346953
@Amanoo12 oktober 2011 11:55
Er zit gewoon een quarter inch kabel/USB kabel bij (http://rocksmith.ubi.com/rocksmith/en-US/hardware/index.aspx). Dus elke gitaar waar deze inpast (elke gitaar waar je een versterker aan kan hangen) moet lukken...
Een gewone gitaar met gewone output volstaat. Je krijgt een kabel van de outputjack naar usb bij het spel. Of daartussen nog een bakje zit of iets dergelijks weet ik niet maar ik vermoed dat "digitaal tuner gewijs" kan worden herkend welke toonhoogte de gitaar speelt.

Ik denk dat een piezo pickup ook een gewoon signaal output om naar de versterker te sturen, dus dit zou ook hiermee moeten lukken.
Ik hoop zo. Als dat het geval is ga ik af en toe de gitaar van mijn huisgenoot lenen.
Nu nog een ukulele mod en ik kan misschien eindelijk de motivatie opbrengen om dat 4-snarige ding van mij te gebruiken. :+ Ik heb er ook niet al te weinig geld voor neergeteld.
oh dat is wel een betere versie van guitar hero, ik vond die plastic gitaartjes altijd al niks :P
Ik ben wel benieuwd hoe vaak je je gitaar moet stemmen om verschillende liedjes te doen ?
Het spel gebruikt twee verschillende tunings die dicht bij elkaar liggen voor alle nummers. Zie Rocksmith Team Q&A - Tuning.
Omstemmen is wel vervelend als je een tremelo heb, als je dan 1 snaar anders stemt, kan je de rest ook opnieuw stemmen...
-The PS3 version of the game is not region locked, but doesn't support PAL.

Dat maakt dus niets uit. HDMI kent toch geen PAL/NTSC ?
Idd.. Moet geen probleem zijn voor HDTV's
En met een US PN account kan je de DLC ook gewoon meepakken..:D
Gewoon lekker importeren dus...!
Can't wait !
Zonde, had alles helemaal tot de kerst uitgestippeld! Volgende week Rocksmith, dan half november Assassins Creed en voor kerst/verjaardag een Accoustische simulator pedaal (Boss AC-3). Keek al sinds de aankondiging hierna uit, helemaal nu ik sinds begin dit jaar het gitaar spelen weer heb opgepakt.

Hoop wel dat er nog een hoop game- en elektronicasite's (tweakers, gamekings) meer aandacht aan gaan geven, aangezien dit van een totaal andere orde is dan Hero en Rockband. De reacties hier laten wel weer zien dat er maar weinig mensen weten wat het nou echt is.
Grappig, ik had exact hetzelfde rijtje staan.. ex het pedaal dan hehehe.
Overigens zitten er in Rocksmith een grote hoeveelheid pedalen welke je vrij kan spelen. Het is mogelijk om je spel als een versterker te gebruiken en diverse pedalen er aan toe te voegen. Op deze manier kan je een geheel eigen geluid ontwikkelen of namaken. Heel cool.

Ik verwacht niet zoveel van Gamekings. Dit is, naar mijn mening, meer gericht op de console shooters dan andere games en ze doen nog maar weinig echte goede reviews. Let wel, dit is MIJN mening. ;)

Ik hoop dat Tweakers het spel eer aan doet er wel een goede review van maakt. HINT HINT HINT! :+
Ik ben echt ontzettend benieuwd naar deze game! Eindelijk weer eens een gelegenheid om mijn gitaar weer op te pakken, de bands waarin ik speel zijn of te technisch of al voorzien van voldoende gitaristen.
Ik ben heel benieuwd of je hier ook beter door leert spelen. Het zal je snelheid niet schaden in ieder geval! Ik als 'YouTube' leerling heb hier zeker oren naar. Kan ik die dure gitaar die ik bij wijze van impuls heb aangeschaft weer eens tunen en afstoffen ;)

[Reactie gewijzigd door yinx84 op 12 oktober 2011 11:25]

Ik heb het idee dat dit niet goed gaat verkopen. Er zijn al genoeg Guitar Hero spellen geweest.
Maar hiermee leer je eindelijk echt gitaar. Wat mij tegenstond aan die loze Guitar Hero spellen is dat het wel een skill verwacht, maar je uiteindelijk niks meer kan dan snel op 4 knoppen drukken. Als je hiermee spelenderwijs echt gitaar leert spelen lijkt me dit juist een goed spel.
Ik vraag me altijd af bij deze spellen (zoals Rockband 3 en Rocksmith) hoe ze je akkoord grepen, vingerzettingen en plectrum technieken gaan leren. Dat zijn namelijk essentiële zaken waar je in het begin echt veel tijd in moet steken. Hierdoor wordt het gelijk ook een minder laagdrempelig spel wat betekent dat de doelgroep veel kleiner wordt. Je moet er immers echt geduld voor hebben en tijd in willen steken om het te leren. Ik denk dat als je dit spel wil kopen je net zo goed even kan wachten want er zullen binnen no time 2de hands games te koop zijn. Simpelweg omdat mensen zich er in vergist hebben.

Guitar hero is meer arcade stijl en heeft het gitaar spelen weinig met echt gitaar spelen te maken. Dit krijg je vrij snel onder de knie waardoor het leuk blijft om te doen voor mensen die niet per se gitaar willen leren spelen. Het drummen daarentegen benadert dan wellicht wel meer de realiteit voor wat betreft het aanhouden van ritmes en spelen van noten.
Er zijn een aantal dingen om het 'spel' aan te laten sluiten bij gitaristen van elk niveau.

Ten eerste zijn alle nummers in secties verdeeld, waarbij je de sectie lastiger wordt (meer zoals het echte nummer) wanneer je hem goed speelt en makkelijker als je fouten maakt. Er zijn gemiddeld 20 niveaus per sectie, variërend van één noot per paar seconden (en meestal ook op dezelfde snaar) tot zoals het origineel gecomponeerd is.

Ook zijn er een aantal instructiefilmpjes / tutorials in het spel verwerkt. Als toevoeging is er de 'guitarcade' - een combinatie minigames die je ondertussen technieken leren. Die variëren van snel de goede fret leren te vinden, tot geavanceerdere technieken zoals bends en dergelijke.

Daarnaast zijn er nog extra hulpmiddelen zoals de riff repeater of de accelerator (een sectie op laag tempo spelen, en als je hem goed doet net een tikje sneller totdat je op de originele snelheid zit). Ook is er een mode waarin het nummer niet verder gaat als je een fout maakt, wat ideaal is om bijvoorbeeld solo's of bridges rustig te leren.

Als laatste herkent de software of er specifieke dingen zijn waar je moeite mee hebt. Bijvoorbeeld een bepaalde sectie, of een bepaalde techniek. Dan komt hij uit zichzelf met een suggestie om dat te verhelpen. Daarnaast is het ook zo dat als je bijvoorbeeld een bend geleerd hebt, hij je suggereerd om nummer A, C en Z te spelen omdat daar bends in voorkomen.

Er zijn nog plenty andere dingen aangekondigd, maar ik denk dat dit wel genoeg is om je te laten zien dat er over nagedacht is :)
Ik heb - als gitarist zijnde - heel veel over deze software (eigenlijk geen spel te noemen) gelezen, filmpjes gekeken en previews doorgespit, en ik ben zelf op zich wel overtuigd.

Nu nog wachten op de PC versie, maar dat zal wel even duren.
Ik ga dit spel dan ook dag 1 kopen voor m'n vriendin die al een les of 30 gitaar heeft gehad, gewoon als motivatie middel / fun spelletje om mij mee in te maken. (ik speel het namelijk niet, ik mix alleen).

Vraagt dit spel niet alleen heel veel van de gebruiker wat betreft audio kennis? Ze mogen die "kabel" wel erg goed maken om dit te laten werken. Nu maar hopen dat het niet bijt met m'n andere audio interfaces. (of beter, dat ik em gewoon daar in kan blijven steken, zoals we nu gewend zijn)

Ik houd heel erg van dit soort toegespitste games. Ik heb er echt een hekel aan dat alles maar mainstream moet zijn. Diepte en een goed idee zijn bij mij instant-buy.
De kabel is een quarter inch jack naar USB, met daar tussenin een AD convertertje.
Windoos herkent hem als een standaard USB microfoon, en hij is dus ook buiten het spel te gebruiken.
Kan mijn oorspronkelijke bron even niet meer vinden, die noemt dat hij als microfoon gezien wordt, maar heb dat wel ergens gelezen in een preview.
The cable will also allow players to plug in their instrument and record music directly onto their computer at 48 kHz.
http://darkstation.com/ne...ble-separatley-at-launch/

(Bijvoorbeeld als je microfoon in Skype :+)

[Reactie gewijzigd door cPT.cAPSLOCK op 12 oktober 2011 17:11]

Daarom zijn er ook 20 moeilijkheidsgraden ;). Bij 1 hoef je met een beetje pech op 1 snaar 1x in de 5 seconden een noot aan te slaan, terwijl je bij level 20 Hendrix de grond in kan spelen.

Daarbij zitten er ook veel minigame's in die het zo fun moeten maken.
Wat ik zelf pas leuk vond aan Rock Band en GH5 was de band-ervaring, dus met meerdere instrumenten samen spelen in plaats van in je ééntje of tegenover elkaar op een paar knoppen rammen.

Als ik RB speel dan maakt het me ook geen barst uit of ik af en toe een foutje maak, maar vind ik het veel leuker om met 4 of 5 man (gitaar, bas, drum, zang, toetsen) een feestje te bouwen met mijn favoriete muziek. RB3 is ook de enige die een keyboard ondersteunt en de muziekzelectie waar het keyboard in voorkomt is, jammer genoeg, dan ook te beperkt.

Ik heb zelf het idee dat het Rock Band-idee (dus met meerdere spelers/instrumenten) nog veel kon halen uit de muziekgames, maar dat het hele gedonder met rechten tussen Harmonix en EA het allemaal een beetje de nek heeft omgedraaid.

Het is alleen wachten tot de open-source gemeenschap een vergelijkbaar spelletje uitbrengt en we er leuke dingen mee kunnen doen. ;)
Overigens was dit maanden geleden al bekend.
Daarom heb ik ook al 3 maanden een pre-order open staan bij Amazon.com :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee