Philips: smart tv slaat vooral in Nederland aan

Philips stelt dat het gebruik van smart tv op moderne hd-televisies in Nederland een vlucht heeft genomen. Inmiddels zou circa 80 procent van de gebruikers zijn Philips-tv die voorzien is van Smart TV met het internet hebben verbonden.

Dat stelt Albert Momberg, verantwoordelijk voor het Smart TV-platform bij Philips, tegenover Emerce. In Noord-Europa zou meer dan de helft van alle Philips-televisies met Smart TV op het internet zijn aangesloten, terwijl dit percentage in andere landen, waaronder Nederland, nog hoger ligt, met een aansluitingspercentage van circa 80 procent.

Volgens Momberg is ook het gebruik van apps toegenomen. In januari zou nog circa 60 procent een keer per dag een app openen op Philips' Smart TV, terwijl dat inmiddels zou zijn gestegen tot 75 procent. Vooral bij reclameonderbrekingen zouden tv-kijkers een Smart TV-applicatie openen.

Het populairst zijn apps die uitgesteld kijken mogelijk maken, zoals YouTube, Uitzending Gemist en RTL XL. Bovendien denkt Momberg dat het video-on-demand-aanbod van de grond begint te komen. Zo heeft Philips een overeenkomst gesloten met Google voor het aanbieden van YouTube Rentals en werkt het samen met een betalingsverwerker aan een uniform betaalsysteem, dat in alle apps moet gaan werken. Tot nu toe zouden de inkomsten van vod-diensten echter nog achterblijven bij de verwachtingen.

In de toekomst ziet Philips zelf een aanzienlijk deel van zijn inkomsten uit Smart TV komen uit advertentiegelden, bijvoorbeeld het promoten van bepaalde applicaties op zijn platform. Daarnaast denkt het bedrijf dat de weg naar standaardisatie is ingezet en op termijn een einde zal maken aan de wildgroei van verschillende smart-tv-platforms. Philips is onder andere lid van de Smart TV Alliance, waar ook LG deel van uitmaakt.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

03-09-2012 • 13:22

75 Linkedin

Reacties (75)

75
74
32
5
0
34
Wijzig sortering
Over 10 jaar internetten we net zo makkelijk op tv als nu op een tablet. Het scherm is er, de techniek ook. Vreemd eigenlijk dat het zo lang duurt.
weinig; mijn ouders hebben zo'n philips smart tv. omg wat een ramp is dat systeem. de cpu en ram geheugen zijn duidelijk niet toereikend. Inladen duurt lang, zoeken duurt lang, typen duurt lang, tonen inhoud webstie duurt lang ... al met al duurde het 10min. voordat mijn zusje een filmpje van youtube kon bekijken.

Tegen die tijd is een tablet/computer allang opgestart en kun je op normale snelheid het web verkennen. Mooi idee, dat smart tv, maar in praktijk is het nog niet bruikbaar. Althans niet met die minmale systeempjes zoals die nu verkocht worden.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het handmatig updaten (firmware via usb inladen) waarom gaat dit niet OTA? Verwacht Philips nu werkelijk van hun consumenten dat ze via stickje gaan updaten? Is kwestie van tijd voordat dit soort systemen gekraakt en misbruikt gaan worden. Immer krijg je op de tv geen melding; nieuwe software beschikbaar :F
tv's met malware besmet raken, de consequenties enorm kunnen zijn. "In de toekomst kunnen smart-TV’s worden ingezet voor DDoS-aanvallen op bedrijven, industriële installaties of voor het hacken van wachtwoorden." Willems vermoedt dat malwaremakers al gebruik maken van de gratis verkrijgbare software-ontwikkelingspakketten van de televisiefabrikanten om de mogelijkheden voor aanvallen te bestuderen.
bron

Beter koop je voor paar tientjes ' android pc on a stick' en gebruik je die voor browser. Is aanzienlijk goedkoper, en functioneel breder inzet baar. http://www.tomshardware.c...MK802-Stick-tv,16901.html

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 3 september 2012 13:40]

De laatste update van mijn Philips TV (7606) kwam wel OTA (of eigenlijk via UTP-kabel) en de nieuwste versie van de Youtube-app kan je pairen met de youtube-website / je youtube account. Je kan dan youtube filmpjes opzoeken op je TV / smartphone en afspelen op je TV.

Het wordt dus langzaamaan wel gebruiksvriendelijk(er).
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het handmatig updaten (firmware via usb inladen) waarom gaat dit niet OTA? Verwacht Philips nu werkelijk van hun consumenten dat ze via stickje gaan updaten? Is kwestie van tijd voordat dit soort systemen gekraakt en misbruikt gaan worden. Immer krijg je op de tv geen melding; nieuwe software beschikbaar
Da's geen algemene waarheid: zowel mijn Philips TV (7676) als BDP (7600) updaten hun firmware OTA (cq via ethernet, same thing), updaten automatisch de firmware als het apparaat standby staat danwel geven een 'er is een nieuwe firmware beschikbaar' melding als hij aanstaat. Misschien heb je de optie om firmware automatisch te downloaden niet aanstaan en specifiek op USB only staan of je hebt een ouder model dat dat nog niet kan.
Ik heb het laatst geprobeerd (op een Panasonic weliswaar) en ik vind het ook een rampendienst. De GUI is echt slecht en het werkt allemaal erg traag. Ik pak nog altijd veel liever mijn smartphone tijdens de reclames dan dat ik op mijn TV even Facebook ga checken. Ik kan dan ook gelijk niet meer zien wanneer de reclame is afgelopen...
Herkenbaar. Ik heb zelf een Panasonic plasmatelevisie (P42G20) en hoewel de Youtube app redelijk werkt, is alles zo ongelofelijk traag. Je drukt op een knop en het duurt 1-2s voordat er iets gebeurt. Dat zou in deze tijd van quadcore telefoons toch beter moeten kunnen?

Wat dat betreft kan ik niet wachten op Android-televisies met iets als een Tegra 3 of Snapdragon S4 chip :9

Maar wat je eigenlijk wil is een wat betere user interface. En dan heb ik het nog niet eens over het grafische deel daarvan, maar gewoon de mogelijkheid om wat makkelijker tekst in te voeren en een soort muisaanwijzer te bedienen. Echt internetten op je tv kan nog niet of nauwelijks, tenzij je er een htpc op aansluit :)
Dat is dan ook waar de smartphone in beeld komt: met een iPhone/Android/WP telefoon als controller zou je de tekst invoer een stuk makkelijker maken.

Het bizarre is dat het concept al jarenlang zo voor de hand ligt, en niemand van de grote 3 (Google, MS, Apple) het fatsoenlijk lijkt op te pikken. AppleTV heeft na, wat is het, vijf jaar "hobby" nog steeds geen apps of live-tv integratie en functioneert eigenlijk als een veredelde draadloze HDMI kabel, GoogleTV draait nu al 2+ jaar zonder noemenswaardig succes op een stel halfgare Android builds die nog nog niet in de buurt komen van de smoothness en development snelheid van een ICS of JB, en Microsoft houdt om wat voor reden ook vast aan het hopeloos complexe HTPC + Xbox Extender concept. Van de fabrikanten hoeven we het al helemaal niet te verwachten, die hebben de afgelopen 10 jaar overal (smartphones, tablets, pc's) wel laten zien dat hardware boeren gewoon geen software platforms kunnen bouwen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 4 september 2012 00:35]

Wat kan een HTPC dan wat je op een Tegra3/SDS4 niet zou kunnen?

Mijn HTPC draait XBMC en daar zijn geniale remotes voor op je Android of iOS device. Je kunt XBMC net zo makkelijk draaien op Android op een Tegra3 of SDS4 waarbij je dus dezelfde invoer opties vanaf je telefoon of tablet krijgt.

Een HTPC is niets anders dan bloated hardware met de juiste software. Software die je ook op non-bloated hardware op je SmartTV kunt draaien. Je TV kan dus zonder problemen dezelfde input devices gebruiken als je HTPC waarmee die laatste dus overbodig geworden is.
De eerste tv's met android als besturingssysteem komen er nu echt aan.
Deze zijn als het goed is geoptimaliseerd voor de TV's waar het opstaat.

Als de hardware snel genoeg is, zal dat zeker een grote stap vooruit betekenen.
Zelfde met Samsung TV's.. Als ik middels de Youtube app een filmpje wil zien, dan krijg ik een heel leuk toetsenbordje voorgeschoteld, waarbij ik letters moet selecteren om iets in te toetsen... Een systeem wat vroeger op Amiga kasten nog gebruikt werd. Ook de samsung remote app, voorziet niet in een makkelijk te gebruiken toetsenbordje.
Als je in het hoofdscherm van Samsung Smart TV in het zoekveld gaat staan, krijg je op je smartphone je toetsenbord te zien. En die zoekfunctie zoekt ook in youtube. Veel handiger dan de YouTube app zelf dus.
of een draadloos tobotje.
ben het wel eens dat het een stuk makkelijker gaat via de pc,evt dan via hdmi naar de tv.
Ik gebruik gewoon mijn playbook met HDMI aansluiting, speelt vloeiend 1080p youtube filmpjes af een gamen op de TV gaat ook prima
De snelheid is verre van briljant. Systeem is ook alles behalve stabiel. Keer op keer moet je weer volledig ingeven hoe de TV aan het internet hangt. Maar dat neemt niet weg dat het hier dagelijks wordt gebruikt. Met name Uitzending Gemist en RTL XL.

Maar wat mij verbaast in het hele artikel: Philips stopt met TV's maken. Blijkbaar gaat men du swle door met het smart-tv concept?
Phlips maakt allang geen televisies meer. Volgens een aantal bronnen op internet zouden ze nog een financieel belang van 30% hebben in het het bedrijf TP Vision die deze activiteit heeft overgenomen.

Aangezien Philips een bekende naam is in Nederland en de Chinezen (TPV) voor het gebruik hiervan betalen, blijf je het merk Philips ook bij nieuwe concepten tegenkomen.

Ik vermoed echter dat het bedrijf Philips verder dan dat, hier niets meer mee van doen heeft.
Ik ben het met je eens, mijn ouders hebben een Samsung D6500, voordat het menu is opgestart ben je alweer een paar minuten verder. De tv aanzetten om even te browsen is er sowieso niet bij. Als ze dat verbeteren dan pas is het fatsoenlijk om het te gebruiken. Sowieso kan het wat beter met de ondersteuning, naar mijn mening.

Ze laten de kansen graag liggen voor Android/iOS naar mijn idee.

[Reactie gewijzigd door Eypo op 3 september 2012 13:38]

mijn ouders hebben zo'n philips smart tv. omg wat een ramp is dat systeem. de cpu en ram geheugen zijn duidelijk niet toereikend. Inladen duurt lang, zoeken duurt lang, typen duurt lang, tonen inhoud webstie duurt lang
Of het de CPU of de software is weet ik niet, maar het werkt inderdaad beroerd doordat het zo absurd traag is allemaal. (en dat terwijl een vlotte cpu toch ook niet meer dan een paar euro zal kosten)

Ik snap niet dat ze in 2012 nog dat soort oplossingen durven te verkopen.
Heel raar inderdaad. De markt heeft duidelijk een partij als Google, Apple of zelfs Microsoft nodig om het concept 'Smart TV' écht volwassen te maken.

Google biedt nu met de Google TV settopbox al een aardig 'slimme' oplossing, maar ik denk dat Apple ook een heel eind zou komen zodra er Apps geinstalleerd kunnen worden op de AppleTV.

Het is echt een kwestie van tijd voordat het ook daadwerkelijk in TV's ingebouwd gaat zitten in plaats van de systemen zoals o.a. Samsung, Philips en Panasonic die nu hebben.

[Reactie gewijzigd door Metten op 3 september 2012 14:01]

Er is een nieuwe versie van de MK802 -> UG802 http://www.aliexpress.com...GHz/906615_627776198.html met dual core RK6033, voor een paar euro meer.

Bij mijn smart TV werkt het ook hopeloos. T9 op de afstandsbediening werkt wel, maar erg traag. Wellicht dat Google TV een betere oplossing is.
Gisteren een UG802 via http://www.in4dealz.com/ besteld samen met een draadloos toetsenbord. Ben benieuwd. Ook of je een beetje films via het netwerk kan streamen. Verder denk ik vooral een leuk ding om mee te spelen. En ik kan hem goed gebruiken voor een tv op zolder die niet "Smart" is. Misschien werkt dan ook Uitzendinggemist en Spotify goed op de tv. Dat is nog steeds niet beschikbaar op Samsung Smart TV (UE40D8000).
Ik vind het wel redelijk werken voor veel bezochte websites. Echter de invoer is niet echt handig.

In combinatie met een tablet met toetsenbord (nog niet geprobeerd) lijkt het me overigens wel makkelijk. Zeker als je even iets wil delen of laten zien.
Het ligt er ook een beetje aan welke versie je hebt. Een collega heeft een 9 serie van dit jaar. En die update wel direct vanaf internet zonder tussenkomst van USB.

En met de laatste software update wordt ook een USB toetsenbord ondersteund.
Daarmee is het redelijk werkbaar, blijft nog wel dat de snelheid niet briljant is.
Toen ik 2 jaar geleden mijn 9-serie kocht had dat ook al lang tot de mogelijkheden behoord. Zit nota bene een USB poort op. Koop je een topmodel en vervolgens erger je je groen en geel aan de traagheid van de functies waarvoor je zoveel extra hebt betaald....Beeld is uitstekend dus heb er nu een nettopje bij staan.
Ik kan dit niet bevestigen. Mijn ouders hebben zelf ook een Phillips, maar het gaat allemaal wel redelijk.

De youtube app is met 10 seconden geladen en als je gewoon zoekt met je T9 toetsenbord werkt dat ook in één keer.

Ook duurt het laden van RTL XL en uitzending gemist niet al te lang en door het menu scrollen gaat soepel.

Het is allemaal niet zo snel als je tablet, en van de ingebouwde webbrouwser moet je helemaal wegblijven maar om nou te zeggen dat het traag is? Dat zeker niet.

Dat was voor de update wel anders. Toen kon mijn pentium IV computer nog sneller opstarten en youtube afspelen maar de update (begin dit jaar een keer) heeft daar echt verandering in gebracht.

offtopic:
Als je NetTV er nog *zo* uitziet, dan moet je echt een keer updaten
Ik heb respect voor je standpunt, maar 10 seconden om een youtube client te laden, dan heb je dus nog niet eens een zoekopdracht gedaan.

Dat is voor mij niet acceptabel. Ik ben echt niet iemand die 24/7 internet nodig heeft, maar als ik het wel wil moet het snel gaan.
Ik moet eerlijk opbiechten dat ik er nog geen ervaring mee heb.

Maar zolang ik mijn laptop desktopvervanger aan mijn TV heb hangen met draadloos toetsenbord en muis zie ik SMART tv dat nog niet zo snel verbeteren.

Hop, tijdens reclame switchen naar HDMI kanaal en ik kan alles.

Ook in gebruik om films van mijn NAS te kijken en dergelijke ipv een mediaplayer.

Voordeel: Op een windows systeem wat ik beheer werkt over het algemeen alles en ben ik niet afhankelijk van de tv fabrikant.
de cpu en ram geheugen zijn duidelijk niet toereikend
Ik vind dat inderdaad zo raar - als je kijkt wat voor een ontzettend crappy chips in de doorsnee smart tv zitten, die stoppen ze niet eens meer in budget phones. Zelfs een Tegra 2 chip die je tegenwoordig voor $15 bij nVidia kan afhalen is al teveel gevraagd.
De bediening op mijn Panasonic VT50 vind ik dan wel weer OK. En het laden gaat gewoon snel. Maar het aanbod is dan weer erg karig...
Volgens mij moet jij even de betekenis van OTA op gaan zoeken. Puur vanwege die zin vind ik rest van je bericht niet boeiend.
OTA lijkt me sowieso niet omdat deze meestal met een kabeltje zijn verbonden :P
This thread is worthless without stats. Zonder dollen, het percentage an sich zegt toch helemaal niets? Dat tachtig procent van de gebruikers de televisie heeft aangesloten op het internet, betekent dit dat 4 van de totaal 5 gebruikers dit gedaan heeft? Of 4000 van de 5000?

Volgende week een nieuwsbericht met verkoopcijfers van 200% ten opzichte van deze week: 10 in plaats van 5 gebruikers :P

Doet me ernstig denken aan de XKCD van gisteren: http://xkcd.com/1102/ ;)
Nee hoor. TV is daar niet geschikt voor. Je zit er te ver vanaf, geen goede invoer mogelijkheden, niet krachtig genoeg en je valt de hele woonkamer lastig met jouw browser sessie. Gaat niet op grote schaal gebeuren. Nu niet, nooit niet. Was een natte droom van veel TV fabrikanten, maar die zijn er nu ook gewoon achter dat dit niet zo is.

De downloadable apps die ze tegenwoordig hebben zoals games/weer/rental/etcetera en de mogelijkheden om over het netwerk films en muziek af te spelen zijn echter _wel_ prachtige uitbreidingen die veel gebruikt zullen gaan worden. Dit is veel meer de toekomst van de TV dan een veredelde web browser en in mijn ogen ook veel nuttiger.

Misschien als de TV's nog krachtiger worden en er redelijke spraak herkenning is, komt er misschien iets op gang maar ik vermoed dat we dan al lang geen web browser meer gebruiken zoals we dat nu doen....
Vind eigenlijk wel dat ze een soort van mini keyboard er bij moeten geven. Eventueel met een soort van multitouchpad aan boord zodat je het ook lekker kan bedienen. Typen met een afstandsbediening is voor mij niet weggelegd. :) Zie er zeker wel toekomst in, maar dan moet er wel wat gebeuren op gebied van gebruiksgemak.
Combineren met je smartphone (https://play.google.com/s...d=philips.oneremote&hl=en & http://itunes.apple.com/n...myremote/id426883783?mt=8) en dan kan je gewoon je toetsenbord of onscreen toetsenbord van je smartphone gebruiken :)
Op zich een leuke ontwikkeling, maar steeds meer mensen hebben digitale televisie met een mediabox van de kabel of glasvezel, die (gok ik) beter gevuld zijn met content... is er dan nog wel markt voor de zoveelste partij die weer een ander platform gebruikt?
Anoniem: 132481
@willemd3 september 2012 13:32
Heb zelf digitale tv van KPN en Philips smart TV. Maak vooral gebruik van uitzending gemist en die is via Philips uitgebreider dan via KPN. Maak nog niet zoveel gebruik van de extra apps, eigenlijk alleen buienradar. Om echt goed gebruik vanapps te maken zou ik moeten inversteren in een toetsenbordje.
Uitzending gemist en RTL XL op een UPC Mediabox is niet gratis.

Ik verdom het om te gaan betalen voor iets wat op andere platformen (iPad, SmartTV) gratis is. Je vergeet wel iets op te nemen op een STB met DVR en dan is Uitzending Gemist of RTL XL toch handig.
Ach, Samsung heeft het ook al en anderen misschien ook.
Toch ook mooier dat het in 1 apparaat zit dan nog een extra kastje van je kabelboer? En verscheidenheid zorgt dat er concurrentie blijft. Stel je een wereld voor met alleen maar Windows of alleen Linux of alleen MacOS?
Ja, er moet namelijk nog veel meer concurrentie komen op vod gebied daar de huur van films nu nog altijd aan de dure kant is.
Anoniem: 274613
@willemd4 september 2012 10:44
sinds ik 2 jaar terug een nieuwe tv heb heb ik alle kastjes meuk van de provider weg gedaan.
Gewoon je kaart in de tv steken en klaar. Wat kan dat kastje extra? behalve zorgen voor vertragingen, 2 afstandsbedieningen en vastlopers?
Anoniem: 397615
3 september 2012 15:05
Ik snap die hele smart tv niet. Gewoon een goed en goedkoop scherm kopen, PC aan sluiten via hdmi of evt. bare bone PC bouwen mert een goede videokaart; dan kan je dus ook games spelen.
Het "smart tv" idee is bijzonder goed! Helaas is de uitvoering vaak iets minder fraai.
Op mijn Philips smart tv werkt het allemaal gewoon net niet en heb ik het gevoel 5 jaar terug in de tijd te gaan.
Ik vind dit persoonlijk erg jammer want omdat het zo slecht werkt heb ik toch weer een media player aangeschaft.
Een pc aansluiten op de tv was leuk in mijn studententijd, maar past nu niet meer bij de inrichting.
Waarom niet een mooie HTPC kast? Dan heb je gewoon een volledige pc, maar dan in een andere behuizing. Je kunt hem inrichten zoals jij wilt, voor bv gamen / internetten...
Smart tv hardware: ARM SoC van $25, $15 aan RAM en 8 GB Flash voor $25. Alles op een printplaatje van 10x10 cm prikken en die ergens in de tv behuizing schroeven.

HTPC hardware: 300+ voor cpu, mobo, ram, schijf, behuizing, voeding - plus nog stroomverbruik, en een losse kast die je ergens kwijt moet en...een extra afstandsbediening.

Ik snap de case voor smart tv's wel :)

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 4 september 2012 00:07]

TV op maat is de toekomst.
Helaas voor ons zal dit in Europa nog wat op zich laten wachten. 1 Regio, maar elk land heeft zo zijn eigen wetgevingen en deals nodig met elke content aanbieder.
Hebben hier een LG Smart TV en daar wordt het Smart- en netwerk/internet-deel toch wel regelmatig van gebruikt. Voornamelijk:

- M'n vader die het (laatste) NOS Journaal later even terugkijkt; paar drukken op de knop en hij kan kijken).
- Buienradar; even snel kijken.
- DLNA; hoewel DTS en ondertiteling niet ondersteunt worden, is media afspelen voor de rest uitstekend bruikbaar. (Met plex kunnen we wel ondertiteling op tv krijgen maar dat vereist een pc/nas die Plex aankan en dat kan m'n Qnap NAS niet).
- DLNA i.c.m. iMediaShare app op telefoon; heel gemakkelijk even een filmpje van je telefoon of van youtube streamen naar de tv; vele malen makkelijker dan met de youtube app van de tv.

Dus ja; Smart TV kan zeker handig zijn maar wat hierboven gezegd wordt over snelheid en gebruiksgemak is zeker waar.
Ik had hetzelfde probleem met mijn LG en het DTS problem werd opgelost door een DLNA server te upgraden (draai nu MediaTomb). Het ondertitelings probleem is altijd gebleven. Uiteindelijk heb ik nu een Dune HD player en dat gaat natuurlijk beter. Jammer. LG had het _bijna_ helemaal goed, maar net niet helemaal. Nog een klein stapje en ze maken in mijn ogen de beste TV's van het moment (als het over DLNA ondersteuning gaat dan)...
Apart dat Philips dit zegt, hun televisies zijn ontzettend traag als ik apps probeer :-/
Ik gebruik het idd elke dag, werkt lekker. In tegenstelling tot anderen hier heb ik geen klachten over de snelheid.
Vind de software op me PFL9705H soms wel wat buggy werken.
De menu's gaan soms heel traag. en krijg soms met streamen van films vanaf me pc de melding dat ie niet kan afspelen. Die apps die je kan toevoegen bij smart-tv zijn wel erg handig.

Als ze de software nog wat verbeteren ben ik helemaal tevreden.
Die heb ik ook. Bagger trage NetTV menu's. Vaak klapt het er gewoon uit. Laatste firmware.
Anoniem: 274613
3 september 2012 13:25
ik baal er zo erg van dat mijn sony HX800 net buiten de boot valt.

Zeker een hele mooie aanwinst, de smart TV.
Alleen zou ik nooit een tv van philips meer kopen.

Echter heeft samsung ook op zijn blu-ray spelers al alle functies zitten die ook op een tv zitten. Dat vind ik wel weer een mooie ontwikkeling.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 274613 op 3 september 2012 13:25]

Ik ben anders HEEL te vreden over mijn Philips, maar ieder zijn merk en voorkeuren...

gr. John
Anoniem: 181786
@vinkjb3 september 2012 13:44
Ieder zijn voorkeur idd.

Ook ik ben nog zeer tevreden over mijn oude 32PFL8404 uit 2009 al weer.
Er zitten wel wat applicaties op maar die gebruik ik eigenlijk nooit dus heb geen idee of het snel en fijn werkt. Sinds een jaartje maak ik ook gebruik van zo'n KNP glasvezel boxje en dus hoeft de TV enkel het beeld weer te geven (en soms geluid).

Maar de volgende zou zo maar weer een Philips kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 181786 op 3 september 2012 13:46]

Hoezo geen tv van philips kopen?
we hadden een beeldbuis tv.
Naar 11 maanden gaf de groen beeld.
Printplaat vervangen onder garantie en hij deed het weer.
2 weken erna weer hetzelfde, zelfde oplossing.
Daarna is hij beter onderzocht, het kwam door de beeldbuis maar er was geen garantie meer. (het geheel had 6 weken geduurd)
Na veel geklaag de eerst winkel ingelopen en een JVC breedbeeld gekocht, deze werkt nu nog perfect.

Mijn tante had hetzelfde, die heeft uiteindelijk de helft van de beeldbuis vergoed gekregen.

Even erna had philips een omruil actie, de beeldbuizen van bepaalde modellen waren niet goed en daardoor konden de kleuren afwijken.
Dit gold echter niet voor het model van ons en van mijn tante werd gezegd. Yeah right...

Nu heeft mijn tante weer een philips tv gekocht omdat ze ambilight mooi vond.
Na 2 weken was de bovenste rand al kapot. Ze zijn daarna de tv thuis komen afhalen.
Deze word niet gemaakt. reden? de tv staat in een rokerige ruimte, daardoor is er iets kapot gegaan. Na 2 weken al?

Mijn Opa heb ik ook een nieuwe tv gekocht. Het was een haast aankoop (hij had er geen) dus toch maar een philips gekocht. Dat heb ik geweten, na 1 week kon hij niet meer van zender wisselen en sprong de tv steeds naar AV2.
Na veel gezeur heb ik mijn geld terug gekregen en hem een samsung tv gekocht. Mooier beeld, grotere afstandsbedienring en werkt perfect.

Zo kan ik je ook nog verhalen vertellen over de ronde tl lampen (die gewoon €25,- per stuk kosten en net 4 maanden meegaan), hun scheerapparaten die net 30 minuten op de accu werken en de geluidsboxen voor de ipod die niet met een ipod werken, maar wel met mijn S2.

Maar, hun gloeilampen waren altijd de beste!
Philips tv's zijn nog steeds heel goed (ok er zal altijd wel iemand zijn met slechte ervaring) maar de audio daarintegen producten zijn niet meer wat ze waren.
En de service afhandeling is prut..... TV's zijn goed, erg goed zelfs (Naar mijn ervaring). Maar nadat de 2e TV het begaf binnen een jaar en Philips in beide situaties niet echt welwillend was, zijn wij maar overgestapt op goedkopere merken. Dan maar een LG, vast en zeker ook mindere service, maar daar was de prijs dan ook naar.
Die ervaringen met service wisselen kennelijk nogal. Een kennis van mij heeft na 3 opzich vlot afgehandelde reparaties onder garantie tegen proportionele bijbetaling een groter en mooier model kunnen krijgen. Van hem zul je er geen kwaad woord over horen, maar hij wist wel wat hij wilde en maakte dat duidelijk. Dat zal ook schelen, want anders waren er vast nog wel een 4e of 5e reparatiepoging gevolgd. Maandagmorgenmodel vermoed ik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee