Samsung repareert haarscheurtjes onder garantie

Samsung repareert haarscheurtjes in de Galaxy S III onder garantie. Dat zegt de fabrikant in een statement aan Tweakers.net. Volgens de fabrikant komt de schade zelden voor. De oorzaak van de scheurtjes in de behuizing is niet duidelijk.

De haarscheuren kwamen aan het licht door foto's die een tweaker van zijn toestel had gemaakt. Hoewel elke Samsung Galaxy S III door zijn afwerking in de hoeken kleine naden kan hebben, zitten de haarscheurtjes juist op andere plekken, zoals onder de volumeknoppen en onder de fysieke home-knop.

Samsung repareert de schade onder garantie. "Als S III-gebruikers kleine scheurtjes in de behuizing aantreffen die verder gaan dan normale gebruikssporen, kunnen zij contact opnemen met de winkel of met ons", zegt woordvoerster Vivian Peters tegenover Tweakers.net. Het is geen schade die bij veel toestellen optreedt. "Wij hebben een klein aantal meldingen ontvangen."

De oorzaak van de schade is echter onbekend. "Zodra wij de desbetreffende toestellen hebben ontvangen, onderzoeken wij deze om de exacte oorzaak van de scheurtjes te bepalen." Samsung bracht zijn topmodel Galaxy S III eind mei uit. De smartphone draait op Android 4.0 en heeft een Samsung Exynos 4 Quad-processor. Het Super Amoled HD-scherm heeft een diagonaal van 4,8" en een resolutie van 1280x720 pixels.

Update vrijdag, 13:11: Een gebruiker meldt dat de reparatie uitvoerig is. De rand lijkt geen losse rand, maar is de backplate van het scherm, waardoor dus het hele scherm vervangen moet worden.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

18-07-2012 • 16:01

183 Linkedin

Reacties (182)

182
173
99
4
0
35
Wijzig sortering
"Wij hebben een klein aantal meldingen ontvangen."
Als ik de hoeveelheid reacties zie op het vorige nieuwsbericht hierover lijkt mij dat een behoorlijk deel van de bezitters hier last van heeft. Het lijkt mij interessant hier een beeld van te krijgen en tevens om te zien of de uitspraak van Samsung waar is. Is een poll geen idee met onderscheid naar bezitters van een witte en blauwe S3?
Het aantal reacties op een nieuwsbericht zegt alleen niet zo veel (1 reactie != 1 probleemgeval), daarbij kan het prima zijn dat er nog weinig meldingen bij Samsung zijn binnen gekomen, ik heb het probleem ook maar ik heb niks aan Samsung laten weten bijv...
En dan nog steeds het probleem proberen te bagataliseren door te zeggen dat er slechts een paar meldingen zijn.
De verwachtingen zijn dat ze voor het einde van deze maand een stuk of 10 miljoen van deze toestellen hebben verkocht. Als ze nu 25.000 meldingen hebben ontvangen, klinkt dat als heel veel, maar het is uiteindelijk maar 0,25% van wat verkocht is.

Ter vergelijk, over het algemeen is alles onder 5% failure rate redelijk acceptabel in deze industrie (lees: houden ze gewoon rekening mee).

Het speelt natuurlijk ook een beetje mee dat veel tweakers met een recent model smartphone rondhobbelen. Ik denk dat op deze site dus ook wel een beetje sprake is van bias.
Top! en kan ik dit ook na een poosje doen als hij al iets ouder is? :)
Zolang je het binnen die 2 jaar garantie een keer doet zal dat volgens mij niks uitmaken :), als het om garantie gaat is samsung nog wel zo royaal. Maar o wee als hij 1 dag na de garantie kapot gaat ;)

Zelfde als ik mijn scherm van mn Note mag laten vervangen van samsung voor een foutje, maar ik er mee wacht tot hij bijna 2 jaar oud is (is nog niet irritant).

[Reactie gewijzigd door MusicAddict op 18 juli 2012 16:06]

Zolang je het binnen die 2 jaar garantie een keer doet zal dat volgens mij niks uitmaken :), als het om garantie gaat is samsung nog wel zo royaal.
Voor NL is het zelfs gunstiger: namelijk zo lang als de economische levensduur van de SGS3 is (zo staat het in het wetboek). Maar dan moet je de garantie wel regelen met de winkel, niet direct met de fabrikant. Ik denk ook niet dat de winkel dan weigert; Samsung geeft immers bij deze aan dat haarscheurtjes onder de garantie vallen. ;)

De twee jaar die je noemt komt van de Europese richtlijn, wat NL dus juist uitgebreider heeft. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 18 juli 2012 17:00]

de economische duur is alleen voor koelkasten, washmachines, ect. daarom hebben die ook automatisch meer garantie. de 2 jaar garantie is in leven geholpen voor al het rest om het zo maar zo plat mogelijk te brengen.

De haarscheurtjes zullen wel zijn gekomen door te veel stress met het er op zetten of zo iets. Door warmte uitzet zullen ze wel zichtbaar zijn geworden. dat zou een reden kunnen zijn. ach het is netjes dat ze het onder de garantie laten lopen toch?
Echt, waar haal je het vandaan ! Heb je bronnen voor zo'n boute stelling ?

Er zijn ook harddisks, met 3 of meer jr garantie. Monitors, met langere garantie.
En dan dit:
http://www.tabletguide.nl...en-bij-verkopende-partij/

Zou leuk zijn, als je je meer inleest eer je zulke onzin verkoopt. Iedere produkt, wat bewezen in de praktijk, van tv tot stereo, van mobieltje tot PC. Ja alle witte en bruine apparaten, waarvan je weet uit de praktijk dat ze gemiddeld 3jr of langer meegaan; valt onder deze nederlandse richtlijnen.

De vraag is echter: haal je je recht bij de fabrikant of de verkopende partij. De laatste is veelal de eindverantwoordelijke partij en daar zal je meestal je claim moeten neerleggen.
Zoals Apple nu dus ook naar verwijst, na een paar keer op de vingers zijn getikt.
de economische duur is alleen voor koelkasten, washmachines, ect. daarom hebben die ook automatisch meer garantie. de 2 jaar garantie is in leven geholpen voor al het rest om het zo maar zo plat mogelijk te brengen.
Duimzuigerij...?
Bij onder andere de consumentenbond en de UNETO is keurig een tabelletje te vinden met de redelijke te verwachten levensduur van al die apparaten ongeacht de garantietermijn (die bij witgoed net zo goed 2 jaar kan zijn). In de praktijk wordt die tabel aangehouden bij het vragen om en het verlenen van coulance.
Voor de mensen die de SGS3 nu gekocht hebben is de economische levensduur toch maar 6 maanden , daarna is em al weer verouderd.


Bedoel dus let op met die uitspraak, want je kan hem gemakkelijk ander interpreteren.

2 jaar nie meer nie minder , is 100% duidelijk voor iedereen.
Dat is niet de economische levensduur. Voor Samsung misschien, al zal zelfs dat meevallen.

De technische levensduur van een artikel is hoe lang het mogelijkerwijs in leven gehouden kan worden onder normale omstandigheden.

De economische levensduur van een artikel is hoe lang het rendabel is om het artikel in leven te houden onder normale omstandigheden. Als de reparatiekosten de kosten voor een nieuwe telefoon overschrijden, dan is de ecomische levensduur verstreken. Heeft verder weinig te maken met hoe hip of actueel het apparaat is.

@jacket13 hieronder: nee hoor, de wettelijke garantie in Nederland heeft betrekking op de periode dat je redelijkerwijs kunt verwachten dat het product meegaat. Dat geldt niet alleen voor koelkasten. Als ik een nieuwe laptop koop, bijvoorbeeld, kan ik redelijkerwijs verwachten dat die minimaal een jaar of 3 blijft werken, dus zo lang heb ik ook recht op garantie van de verkoper.
Dan wens ik je veel succes met het claimen daarvan. Die garantie zal na de eerste volledige periode altijd als coulance afgehandeld worden, waarbij vaak een lineaire afschrijving wordt aangehouden. Meer hoeft de winkelier echt niet te doen.
Zo simpel is het niet. Als je rederlijkerwijs kan aantonen dat je het apparaat fatsoenlijk gebruikt hebt en/of je redelijkerwijs kan aantonen dat het een technisch/produktie mankement is, moet de winkelier in principe met je meedenken en iig een deel van de kosten van reperatie meebetalen. Iig hoef jij dan niet het volle pond te betalen.
Als een winkelier niet mee wil werken, moet je echter wel naar de civiele rechter, dat dan weer wel.
Dat is inderdaad precies wat ik met coulance (waarbij lineaire afschrijving wordt gehanteerd) bedoel in het bovenstaande. Volgens mij zijn we het gewoon eens.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 19 juli 2012 14:13]

...namelijk zo lang als de economische levensduur van de SGS3 is (zo staat het in het wetboek).
Het gaat niet om economische levensduur maar om hoe lang verwacht mag worden dat het product mee gaat (en dat is toch zeker niet hetzelfde hoor!); en dan nog: als dat vier jaar is en je hebt er drie jaar van opzitten, dan heb je welgeteld recht op 25% zo blijkt uit jurisprudentie.
En dan moet je dus wel eerst een zaak starten, anders krijg je echt geen cent meer na drie jaar. In de praktijk doet bijna niemand dat - er zijn weinig mensen die zo'n geklooi willen als ze al weten hoe ze dat juridisch gezien moeten aanpakken.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 18 juli 2012 21:30]

Vraag is alleen of je hem zo lang wilt missen, voor een minor defect als dit?
Ik heb ook één zo'n haarscheurtje in mijn telefoon, en ik vindt het echt een beetje triest om hem daarvoor op te sturen. Een telefoon van € 650,00 hoort gewoon 100% goed te zijn, mee eens. Maar dit valt denk ik echt onder 99,97% goed. Op die foto lijkt het allemaal best erg, maar in de praktijk moet je hem echt 'zoeken', laat staan dat je er last van hebt...

Daar wil ik nog aan toevoegen dat mensen die hem met opzet pas na 1,5 jaar hiervoor opsturen (om andere zelf veroorzaakte krasjes mee te laten vergoeden), wat mij betreft de boel gewoon belazeren.

[Reactie gewijzigd door ElmarNieser op 18 juli 2012 16:49]

belazeren
Ik las:
...these cracks are not the result of a fall of the device, a shock or a bad case. It remains to be evaluated,
Het gaat dus niet om verkeerd gebruik van het toestel of iets wat de gebruiker aan te rekenen valt. Dit is gewoon slechte kwaliteit.
En 2 jaar garantie is 2 jaar garantie. Dus ook 1 jaar en 364 dagen valt daarin. Je moet ergens een termijn stellen. Daar gebruik van maken heeft niets met belazeren te maken.
Precies. Je hebt 2jaar ongeveer bij samsung op het toestel zelf(gaat in vanaf productie datum!!!!!!) met je garantiebewijs heb je inderdaad min 2jaar garantie via de winkel. Als je pas na 1,5 jaar scheurtjes ontdekt word het dus ook binnen je garantie gemaakt, samsung zal daar niet moeilijk over doen en tegen de klant ingaan. Let wel op dat je probleem.daadwerkelijk met deze fout te maken heeft, zit er val of druk schade in dan zal dat waarschijnlijk een ander.verhaal zijn.
voor de garantie word er naar de kassabon gekeken dus aankoopdatum als er geen kassa bon bij de reparatie zit word de productie datum aangehouden
Ja sorry maar dat zei ik.
bij mij op werk (gsm repair) zijn pas 2 gevallen bekent dus het valt allemaal reuze mee
Bij mij op de repair komen one's binnen met heel mooi de bezel verneukt door schuurpapier zodat ze een nieuwe bezel krijgen(door oa de media) leuke is dat bij die toestellen vaker meer niet goed is, wanneer als je dat niet constateerd ze hem direct terug sturen. Oke als je telefoon daadwerkelijk die oude bezel.met de coating fout hebt, maar dat zit voornamelijk op de randjes mensen... Pak dus niet je schuur apparaat erbij om je one zilver te krijgen..
Daar wil ik nog aan toevoegen dat mensen die hem met opzet pas na 1,5 jaar hiervoor opsturen (om andere zelf veroorzaakte krasjes mee te laten vergoeden), wat mij betreft de boel gewoon belazeren.
En wat belazeren ze dan? Samsung is niet meer kwijt omdat we dat doen, bij mensen die nu al vervangen gaat ie misschien weer stuk mag je hem over 1.5 jaar alsnog vervangen = zelfs hogere kosten :P

Daarbij hebben ze het probleem nog niet gevonden en dus ook niet verholpen je nieuwe randje gaat dus net zo snel scheuren als je huidige...
ze belazeren idd niet de boel, maar je moet hem wel gelijk geven dat het niet de eerlijkste manier van zaken is. je heb nu een probleem met je rand (in hoevere het een probleem is) en over 1,5 jaar heb je geen probleem meer met die scheurtjes omdat de hele rand beschadigd is omdat je je telefoon 2x per week uit je jas laat vallen. om dan samsung alsnog verantwoordelijk te stellen voor een nieuw randje omdat er 1,5 jaar terug een paar scheurtjes in zijn gekomen is niet helemaal correct, maar samsung zal er niet slechter van worden dus zal het voor samsung ook geen probleem zijn denk ik.
Kijk dat het niet helemaal fris is is ook zo, maar meteen doen of ik de boel wil belazeren gaat mij dan ook weer ver zoals elmar doet...

Maargoed ik ben al door god gestraft vanmorgen vloog me telefoon uit me zak en dat terwijl ik net op stond en daardoor de telefoon 3 a 4 meter ver door de lucht schopte :) Er zit nu een barst in...

Dus ik ga nu toch maar is garantie claimen :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juli 2012 09:44]

Hoezo niet eerlijk of ze nu de lcd vervangen of over anderhalf jaar dat je meteen van de krasjes op je scherm af bent. kost Samsung niets meer of minder. Andere covers zoals de battery cover en rear cover worden niet vervangen krasjes hier op zijn de schuld van de klant zelf dus vallen niet onder de garantie !!
En wiens probleem is dat? Misschien had Samsung iets beter moeten testen o.i.d. Ik vind best dat zij andere lichte schade ook mogen meepakken als ik mijn telefoon terugstuur na een defect model te hebben aangeschaft. Noem het een soort van compensatie voor de tijd dat je het toestel kwijt bent en dat zij jou in de eerste instantie een defect model hebben verkocht.
wat ik mis in dit artikel; het is een oude en bekende fout bij samsung!
Modellen di namelijk hetzelfde probleem hadden waren de E800 en de X610. Dit soort haarschuurtjes komen alleen bij enkele samsung modellen voor, maar is wel een exclusief probleem van dit merk. Andere merken heb ik dit niet gezien (los van SE S500, keyboard scheurtjes)
Sony Ericsson Xperia X1 had het ook last van. Onzin dus dat het een Samsung-only probleem is.
De sony ericsson xperia x1 had het ook.
Dat is een opmerking die nergens op slaat.
Ik heb een SEX1 gehad en die had ook het probleem van scheuren.

Echter bij Sony moest je heel veel moeite doen om het onder garantie vergoed te krijgen :(

Daarom was de SEX1 voor mij de laatste Sony die ik heb gekocht omdat ik voordien nooit problemen met Sony had.

Ik vind dan ook dat Samsung het keurig oplost.
Ze ontkennen niet dat er met een aantal toestellen een probleem is en reageren heel snel en zorgen dat een klant tevreden blijft.
Tenslotte kan er altijd een fout ontdekt worden na verkoop. Ook bij andere producten.

Dat had Sony ook moeten doen en mij nog als gebruiker gehad.
is geen exclusief probleem van Samsung
Apple iphone 3 en 3s heeft dat ook .
vergeet de HP touchpad niet, die heeft er erg van.
Xperia X1
sgs1

Zijn ervast nog wel meer...
M'n touchpad had er lang geen last van en ineens was er eentje ter hoogte van de linker luidspreker. Op zich is het niet zo erg, maar het zou niet mogen;
Misschien gebruiken ze hetzelfde type plastic en ligt daar het probleem? Net iets té rigide voor een toestel dat je altijd vast hebt.
de Samsung heeft een metalen rand, niet plastic
Was jij niet degene die zei: "Tja Samsung kennende zal het wel op de consument worden afgeschoven. Kwaliteit leveren is niet hun specialiteit. Ze zullen wel beweren dat je hem in de magnetron hebt gestoken ofzo."

Nu doen ze dat niet en repareren het gratis, en dan blijf je nog zeggen dat ze zich niet zoveel aantrekken van hun klanten. Wel grappig dat he het over "hypes" hebt en dat mensen iets kopen als kippen zonder kop. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet..ttss

edit: dit is een reactie op sosueme, maar dat weet hij wel :-)

[Reactie gewijzigd door david-v op 18 juli 2012 19:21]

Dat zou je net zo goed van Apple kunnen zeggen die met de 3GS zijn doorgegaan terwijl de 3G-serie bij iedereen al veelvuldig haarscheuren had. Blijkbaar ligt het toch niet zo makkelijk.
een reactie maar iets negatiefs word gezegt over apple (wat ook nog iets eens ernstig is) en je springt gelijk met de hakken in het zand... dit zie ik bij al je reacties. kap hier gewoon mee, iedereen zijn ding, ALLES heeft zijn voor EN nadelen
denk dat je al wel in de gaten heb dat jou pro apple en anti samsung reactie's voor wrijving zorgen binnen tweakers? en ja wat hier onder al aangegeven is. jij was degene die samsung keihard verweet geen service te verlenen en dit zouden afwimpelen naar de gebruiker toe. denk dat je hier het keiharde bewijs heb dat je gewoon dingen zit te verzinnen om andere bedrijven in een negatief daglicht te stellen?

stop gewoon met dit soort kinderachtig gedrag. je ben toch geen kind van 12 of wel? je mag best een voorkeur hebben (noem het liefde of whatever) maar ga niet concurrenten op deze manier zwart maken.
minor defect
Als je een telefoon koopt van >€500 dan mag het op z'n minst een kwalitatief goede telefoon zijn. Superieur mag ook.
Inderdaad. Maar dat neemt niet weg dat dit gewoon een minor defect is. De telefoon doet nog precies wat-ie doen moet, en als je de tests mag geloven doet-ie dat heel erg goed. Hij heeft alleen een klein cosmetisch probleempje, dat je alleen ziet als je héééél goed kijkt.

Dat Samsung dit serieus neemt blijkt wel uit het feit dat ze bereid zijn het te repareren. Doen ze echt niet als het probleem zich zou voordoen bij de Galaxy Gio hoor...
Wanneer je hem met die zeer minieme scheurtjes na anderhalf jaar opstuurt, valt het onder gebruikssporen. Je hebt er geen last van, ziet het amper, het is enkel tegen de verwachting omdat het zo snel gebeurt bij een duur toestel.

Ik heb de voorwaarden niet gelezen (althans niet deze van Samsung), maar volgens mij is het één van de voorwaarden om direct de producent in kennis te stellen van een productiefout, wil je aanspraak maken op je garantie.

Als je er na anderhalf jaar mee aankomt, is het een logische aanname dat de sporen dan pas zichtbaar zijn. Zou je er daadwerkelijk last van hebben of zou het niet aan de verwachtingen voldoen, dan zou je echt wel eerder reageren. Dergelijke minieme barstjes zijn na anderhalf jaar wel te verwachten EN zijn geen beperking van de werking van het toestel. In alle redelijkheid zou ik het niet vergoeden (repareren) wanneer ik Samsung was.
Ik doe niet eens 2 jaar met 1 smartphone lol. Dan vind ik hem alweer te oud ;) Ik had ook een Note, nu een One X maar de Note 2 is aangekondigd dus hmmmm verleidelijk :P
Anoniem: 434945
@mkools2418 juli 2012 20:04
Misschien een iPhone kopen, mijn iPhone 4 werkt nog gewoon.. Nja Apple geeft dan ook gewoon regelmatig updates
of gewoon een samsung galaxy S1. heb ik sinds release en gebruik m nog dagelijks en enige probleem wat ik heb is adapter aansluiting (verne*kt door zoonlief toen hij te gretig mijn telefoon wilde pakken terwijl de adapter er in zat). verder geen problemen en werkt nog altijd perfect.

je kun ook gewoon lezen wat hij zegt dat de telefoon voor hemzelf alweer te oud is. en dat is een heel andere insteek als waar jij op probeer te komen. een smartphone is zo oud als je er zelf over wil denken. ik zou ook graag mijn SGS1 weg gedaan om de sgs2 te nemen, en ja dan zou er nu een sgs 3 liggen. maar ik vind het niet belangrijk en kan het geld beter gebruiken dus ik gebruik mijn sgs1 nog van bijna 2,5 jaar oud en ik probeer deze telefoon iig te houden tot WP8 uit komt om dan over te stappen naar nieuw os met nieuwe smartphone.

[Reactie gewijzigd door huntedjohan op 19 juli 2012 13:58]

En ik doe al 8 jaar met mijn eerste smartphone (en counting). Het gemiddelde zal wel in het midden liggen. In elk geval is het niet redelijk dat een telefoon binnen de garantietermijn al scheurtjes vertoont. Mijn goedkope Samsung klaptelefoontje dat ik als 2e toestel gebruikte begon na 2.5 jaar te scheuren, maar dat mag gezien de prijs van 30 euro (1/20e van waar het hier om gaat) ook wel. Dat was aanleiding om dat toestel in een doorschuifactie door een Nokia te vervangen waarvan een deel van de afwerking uit staal en gorillaglas bestaat. Knappe jongen die daar na korte tijd haarscheurtjes in krijgt.
Er wordt van een consument in dit soort zaken wel verwacht dat je probeert de schade te beperken. Dat betekent dat je niet moet wachten tot de scheuren groter zijn.
Ik vind het wel slim om te wachten met het laten repareren totdat Samsungs garantie-termijn bijna is verlopen.

Het toestel wordt vrijwel zeker zo 'gerepareerd' dat de scheurtjes vroeg of laat weer terugkomen.

Wanneer echter de garantie termijn eenmaal is verlopen gaan ze hem echt niet meer gratis repareren voor je. Dit terwijl het toch wel gewoon een stomme productiefout is welke aan hun te wijten is.
pff, alsof de meeste mensen met zo'n telefoon over 2 jaar nog steeds hetzelfde toestel hebben...
Waarschijnlijk zolang je garantie hebt.
tot dat je hem laat vallen...
Als je toestel dit nu al heeft, zou ik niet te lang wachten. Hoe langer je wacht, hoe meer normale gebruikssporen je zal hebben. Dan wordt het moeilijker om te bewijzen.
Dit zijn geen haarscheurtjes... Haarscheurtjes zijn voor het oog onwaarneembare mini-scheurtjes in het metaal waardoor het na verloop van tijd steeds zwakker wordt waardoor uiteindelijk een échte scheur kan ontstaan.
Volgens mij ben je in de war in met metaalmateriaalmoeheid.

Een haarscheur heet niet voor niets zo, het is een scheur met de dikte van een haar. Zeer dun dus, maar prima waarneembaar met het blote oog.

Materiaalmoeheid kan je trouwens ook zien, denk aan microscopisch onderzoek, of bij metaal iets van een röntgenapparaat voor nodig ;)

[Reactie gewijzigd door EnigmA-X op 18 juli 2012 16:34]

Was het geen toestel met een keramische behuizing?
Heb het even opgezocht, het lijkt er idd op dat het geen metaal is, maar gewoon plastic.

Er zullen ongetwijfeld keramische onderdelen in de behuizing zitten, maar om te geloven dat de hele behuizing keramisch is lijkt me wat naief. Daarom een linkje met meer info.
Nee en dat is al lang en breed bekend...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 juli 2012 16:36]

haarscheurtjes komen in de verflaag voor.
En zijn wel degelijk zichtbaar maar niet zo extreem als op de foto hierboven.
Anoniem: 449164
18 juli 2012 17:40
Top Samsung! Bewijst maar weer dat het een topmerk is.
Hoezo, dit is gewoon een nette oplossing, niets meer of minder. Waarom van die superlatieven als het om een logische beslissing gaat?
Als het een topmerk was zaten er geen scheurtjes in gloednieuwe exemplaren van hun vlaggenschip.
Dat is onzin. HTC had ook problemen, is ook een topmerk. Apple's iPhone had ook grote problemen, maar die mocht je niet omruilen, is alsnog een topmerk. Dus je opmerking raakt kant noch wal.
Anoniem: 449164
@braatwurst18 juli 2012 18:00
daarom is het zo super dat ze het laten repareren, je kan ook heel trots zeggen: Nee, het is ons beste model dus er is niks mee. (Zoals Apple)
Ik heb er op elke hoek één zitten, dus 4 haarscheurtjes. Heb 'm nog geen maand in mijn bezit en ga er ook mee terug. Wat zkotz hierboven ook zegt, dat vind ik ook en wie zegt dat de scheurtjes niet alleen maar groter worden met alle gevolgen van dien.

Nee een toestel van dit kaliber mag dit niet gebeuren vind ik, ben alleen wel erg benieuwd hoe ze hier op gaan reageren in de Vodafone winkel waar ik hem vandaan heb.
Anoniem: 454159
@Spiritual8918 juli 2012 19:41
dat hoort zo
Na er wat verder over opgezocht te hebben en een vriendin gevraagd of zij dit ook heeft ben ik er inderdaad volgens mij achter dat dit zo hoort.
Was wel een beetje geschrokken maar ga toch voor mijn eigen gemoedsrust even terug naar de winkel om te kijken of het demo model dit ook heeft. Dan ben ik pas echt overtuigd dat het zo hoort.
Als je gewoon het artikel zou lezen en de foto's online zou bekijken dan wist je dit 2 dagen geleden al. Hoef je tenminste niet iedereen lastig te vallen met je domme vragen :P
Kan anders nergens terug vinden in het artikel dat de vier ’streepjes’ er bij iedereen op zitten. Dus zo'n domme vraag vond ik het niet. ;)
Kijk, dit is nog eens een schoolvoorbeeld van hoe een bedrijf hoort te reageren: Snel, helder, goede oplossing voor de consument en geen doofpotpraktijken. Kudo's voor samsung in deze situatie :)
Wacht tot je hem binnenbrengt. Meestal weten ze dan van niets, en heb je altijd miserie. Dat is mijn ervaring met reparaties.
Het is dat het in het nieuws kwam. Anders zou het gewoon "slijtage" zijn.
Ja hoor, Samsung zou geen enkele kans maken als ze na minder dan een maand al wijzen naar slijtage.
Ik denk dat vrijwel geen enkel bedrijf pro-actief is zonder dat mensen klagen, zelfs als ze het al wisten. Het kost namelijk alleen maar geld en dat geeft geen enkel bedrijf graag uit aan onvoorziene zaken.
en toen bij apple het wegvallen van het netwerk in het nieuws kwam? toen deden zij juist precies wat jij nu zeg. en dus is het niet vanzelf sprekend dat een bedrijf zo netjes en snel reageerd. (het hoort wel, dat is wat anders maar in de praktijk mogen wij als consument blij zijn als er nog op deze manier gereageerd word)
Super reactie van Samsung!
Snel en mijns inziens de enige juiste. Gewoon reparatie onder garantie.

Ook mijn witte S3 heeft er last van helaas, dus ik ga 'm opsturen.
Wat is er zo super aan? Ze doen gewoon wat ze moeten doen.
Dit is gewoon garantie.
in deze tijd is het alm super dát ze het willen doen en niet eerst 5 jaar in de doofpot willen steken.
Als S III-gebruikers kleine scheurtjes in de behuizing aantreffen die verder gaan dan normale gebruikssporen, kunnen zij contact opnemen met de winkel of met ons
Krijgen deze toestellen dan een nieuwe cover of wordt dit op een andere manier opgelost?
Ik verwacht dat klanten met gebruiksschade hier misbruik van gaan proberen te maken.
denk inderdaad een nieuw cover, de scheur dichtsmeren oid lijkt me een veels te intensieve oplossing (áls dat al lukt)

denk dat je verwachting niet klopt ;)
Nou volgens mij is dit toch gewoon een normale reactie van een bedrijf waarvan je verwacht dat je goede producten verkoopt. Dit is geen super reactie en ook geen statement. Als je je telefoon opstuurt gaan ze echt wel controleren of het wel haar scheurtjes zijn. Ze zeggen niet voor niets dat ze controleren of de schaar scheurtjes verder gaan dan normale gebruikssporen. Anders krijg je je telefoon netjes ongerepareerd terug gestuurd.
Heel juist, er wordt nu alleen extra aandacht aan gegeven en aangezien het Tweakers is zullen ze voorzichtig zijn met hun reactie. Het is nogal logisch dat Samsung vlot een reactie geeft, dit hoort niet voor te komen. Voor hen ook interessant om de zaak uit te pluizen: dit kun je beter maar snel opgelost hebben voor er een paar honderd duizend met deze problemen opduiken..
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee