Google bevestigt per ongeluk komst Android-versie 'Jelly Bean'

Google heeft schijnbaar per ongeluk verklapt dat er binnenkort een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem wordt voorgesteld. Deze aankomende release krijgt versienummer 4.1 en komt als eerste naar de smartphone Galaxy Nexus.

Gebruikers ontdekten in de Amerikaanse versie van Googles webwinkel Play dat er bij de beschrijving van de Galaxy Nexus-smartphone wordt gemeld dat deze binnenkort over Android-versie 4.1 met codenaam Jelly Bean zal beschikken. Overigens werden er verder geen details over het nieuwe OS bekendgemaakt, al lijkt de versie-aanduiding 4.1 aan te geven dat het om een relatief kleine update gaat: de huidige Ice Cream Sandwich-tak werkt met versienummers 4.0.x.

Omdat Google beschrijft dat de Galaxy Nexus de eerste smartphone wordt met het nieuwe OS, lijkt het erop dat er geen nieuwe Nexus-toestellen, die Android 4.1 hebben voorgeïnstalleerd, worden aangekondigd. De verwachting is dat Google de nieuwe Android-versie aankondigt tijdens zijn eigen I/O-evenement, dat eind juni wordt gehouden. Dan wordt overigens ook de Nexus 7-tablet verwacht; de eerste Google-tablet. Na de aankondiging is het aannemelijk dat de Galaxy Nexus snel de software-update krijgt die Android 4.1 op het toestel installeert.

Eerder kwam naar buiten dat Google mogelijk vijf nieuwe Nexus-toestellen op de markt wil brengen, die door eveneens vijf fabrikanten worden gemaakt. Het is nog onduidelijk of dit gerucht op waarheid berust: het is mogelijk dat deze toestellen pas na de aankondiging van Android 4.1 wereldkundig worden gemaakt en Google tijdens de I/O-conferentie alleen een tablet presenteert.

Door RoD

Admin Mobile

22-06-2012 • 07:30

127 Linkedin

Reacties (127)

Wijzig sortering
Dit zal vast weer op maar een kwart van de telefoons uitkomen. En hierdoor versplinteren ze hun eigen markt nog meer.. Ze zijn fout bezig android. Het lijkt dat ze te veel energie steken in het constant updaten van hun os. In plaats van de ondersteuning en toegang voor hun miljoenen "vergeten" gebruikers. (die voortaan wel 3x zullen nadenken bij het kopen van een vogende android toestel)

[Reactie gewijzigd door Wieriemaster op 22 juni 2012 08:28]

90% van de gebruikers weten niets van updates, versie nummers en dergelijke. Ze kopen een toestel met versie X en als dat goed werkt is het prima. Gelukkig zijn er bijna geen essentiële apps die niet op 2.x werken, dus heel veel merkt de gemiddelde klant niet van het "achter lopen".
Een andere telefoonOS maker doet het anders, die biedt aan bijna iedereen de nieuwste versie van het OS aan, maar sloopt, afhankelijk van je hardware, er dingen uit. Een andere werkwijze, echter ook fragmentatie.
In beide gevallen "mist" de gebruiker features van het nieuwe OS, alleen denk ik dat in het eerste geval het minder opvalt en dus minder een "probleem" is. Denk dat een bezitter van een desire de nieuwe interface van ICS minder mist dan dat een iphone4 bezitter de weggelaten turn-by-turn, siri of facetime over 3g.
Vreemde redenatie eigenlijk. 90% van de gebruikers weet niks van updates zeg je. Ok daar kan ik je dan nog in volgen. Maar hoe verklaart dat dan dat bij iOS het grootste deel van die 90% toch zijn telefoon update en bij Android niet?

Hoe komt het dat de iOS gebruiker wel gaat updaten en de Android gebruiker niet? Of is de iOS gebruiker beter op de hoogte van technologie of ligt het aan Android dat het zo moeilijk werkt dat gebruikers zelfs niet weten hoe ze moeten updaten? Uit onderzoek in de VS blijkt bijvoorbeeld dat 70% van Android gebruikers niet weten hoe ze Wifi moeten gebruiken op hun telefoon tegenover 29% bij de iOS gebruikers. Da's toch een frappant verschil en doet je toch nadenken over wat er dan juist mis is, is het Android zelf dat te moeilijk is of zijn het de gebruikers van dat platform die niet totaal mee zijn?
Waarschijnlijk zijn iPhonegebruikers meer gewend om hun telefoon aan iTunes te hangen uit gewenning. Hij vraagt dan automatisch of je wilt updaten. Bij android hoef je de computersoftware van de fabrikanten nauwelijks te gebruiken. Vandaar het verschil denk ik.
android update daarintegen gewoon automatisch OTA
Dat 4.0 niet op veel telefoons staat is omdat het fundamenteel is gewijzigd ten opzichte van 2.3! Zodra 4.0 op een telefoon staat is 4.1 een eitje om er op te zetten voor de fabrikant....

Zie het een beetje als bij Vista wat op het begin erg stroef liep kwa adoptie en zeker kwa drivers. Dat probleem had Windows 7 weer niet omdat de basis al door Vista gelegd was. Dat zal hier ook zijn, Android 4.0 is de basis voor 4.1.

Daarbij waarom zou iemand zich druk maken om een nummertje, natuurlijk is de laatste versie het beste (naja niet altijd maar meestal wel), maar dat maakt de rest nietslecht of onwerkbaar. Mijn vader's telefoon zit op Android 2.3 en die heeft op een widget na nog nooit iets op mijn telefoon gezien wat het bij hem niet zou doen...

Met 2.0/2.1/2.2 naar 2.3 was ook een 'makkelijke' update daarom zijn de meeste versies dus 2.3. Precies hetzelfde als er nu gebeurd.

Voorbeeldje dat die kleine nummers veel sneller gaan, op de SGS2:
Mei 2011 Android 2.3.3
September 2011 Android 2.3.4
November 2011 Android 2.3.5
November 2011 Android 2.3.6
April 2012 Android 4.0.3

En ook op de SGS1:
Mei 2010 Android 2.1
Augustus 2010 Android 2.2
December 2010 Android 2.2.1
Maart 2011 Android 2.3
Juni 2011 Android 2.3.4
September 2011 Android 2.3.5
December 2011 Android 2.3.6

En dan laat ik de update die geen hogere Android versie krijgen maar achterwegen :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juni 2012 09:29]

Ja de meningen verschillen hier. Wat bedoel je precies met vergeten?

Ik ben zelf een erg tevreden HTC desire gebruiker met android 2.2.2
(waarvan ik er trouwens nog steeds veel in omloop zie: tank!).

Mede en misschien vooral omdat er geen ondersteuning voor nieuwere versies van android is, is de telefoon nog heerlijk snel. Ik zou daarom juist hierna weer een android telefoon kopen.
Ik snap je redenatie(je bent waarschijnlijk windows gewend), maar het is toch echt niet zo, als je je Desire zou upgrade naar 2.3 zie je echt een verschil in performance en batterij gebruik.
Dit is inherent aan het Android-model, ik denk ook niet zozeer de fout van google of ze hadden het in-den-beginne anders moeten opzetten qua releases, maar dan nog, ze moeten het daarnaast als open source beschikbaar maken.

Het is als gebruiker - mits je daar mee bezig bent - wel lijdzaam toezien of je toestel wel of niet buiten de boot valt.
Nieuwe software draait niet op oude hardware. Dat is al zo lang er een scheiding is tussen hard- en software.
Je reactie is uitermate vaag. Wat bedoel je met ondersteuning? En toegang tot wat? Ik vind het ook heel bijzonder dat je Google verwijt dat ze teveel energie steken in updates :D Als MS een maand geen updates uitbrengt voor Windows, krijgen ze de wind van voren.

Ik had hiervoor een Froyo-toestel, een Motorola Milestone. Daar kon ik prima op blijven werken, ondanks dat Google al met ICS was gekomen. Natuurlijk zal er hier en daar iets niet werken, maar komop zeg, hoelang moet een softwareleverancier oude versies blijven ondersteunen?

Het probleem met Android zit meer bij de fabrikanten. Google komt wel met een 4.1-update, maar het is maar de vraag of en wanneer Samsung, HTC en Sony die update doorvoeren voor de recente toestellen. Versienummer 4.1 suggereert overigens ook dat er niet ineens van alles niet meer gaat werken of incompatibel gaat zijn.
Welke ondersteuning en toegang (van wat) bedoel je?
Ik hoop op gebruik van de linaro toolchain, dat zou wel een perfomance winst van 30 tot 100% opleveren maar ik denk het nog niet, dat wordt denk ik iets voor de volgende versie....

(ongelovelijk dat tweakers trouwens nog helemaal niets over linaro heeft geschreven)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 144601 op 22 juni 2012 07:58]

Interessant - al is die 30% tot 100% door dezelfde ontwikkelaars al gecorrigeerd (de improvement in de demo's kwamen door een vsync verschil), 20% tot 30% schijnen wel realistisch haalbaar te zijn.

Via ars lees ik dat er al linaro zaken in de source zijn meegenomen, dus wie weet is het er sneller dan je denkt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 458955 op 22 juni 2012 08:38]

Awsome! De Galaxy Nexus eerst dus, nou die heb ik, komt mooi uit.

Wat wel weer bijzonder is, is dat ik nog steeds op Android 4.0.2 zit en niet op 4.0.4... en geen updates beschikbaar. Hopelijk krijg ik 4.1 wel netjes als update binnen, zou mooi zijn!
Ik heb inmiddels wel 4.0.4 en er is nauwelijks verschil te merken met de oudere versie.

Een paar dingen die me opvielen: * De OK en Cancel knoppen op het SIM unlock scherm zijn ineens verwisseld (OK zit nu rechtsonder in plaats van linksonder); * Het schermpje voor het geluid uit / aan zetten ziet er iets anders uit.
Je hebt waarschijnlijk de Samsung versie te pakken en niet de volledig Google-versie. Gelukkig kun je dat verhelpen dan krijg je ook Jellybean sneller :)
En, kan je dan elke willekeurige 4.0x HTC straks zomaar updaten naar 4.1?
Of moet je 'm dan eerst rooten ofzo...
Nee tuurlijk kan dat niet, alsof Android wat op een HTC draait hetzelfde is als Android wat bij Google vandaan komt...
Ja kan, maar niet meteen. Moet eerst geschikt gemaakt worden voor htc toestellen. Daarvoor moet je op xda developers kijken.
Iets zegt me dat als er een nieuwe versie komt we allemaal weer een jaar kunnen wachten op de fabrikanten upgrades.

Dit wordt vast weer een goede reden om Cyanogenmod te installeren, laten we zeggen versie 10.
Iets zegt me van niet, alleen de grote update zoals 2.3.6 naar 4.0 duren lang de kleintjes hooguit een maand of 2 a 3 oftewel een kwartaal....
Wel langer dan dat, maar logisch toch :?
Als je er 1 maand over doet om van A naar B of van B naar C te lopen, duurt het dus 25 maanden om van A naar Z te lopen.
Laten ze eerst ICS eens werkend krijgen op de note e.d.
Het aantal klachten van totaal vastgelopen apparaten is nog steeds stijgende.
of koop een nexus :)
Nee, HTC moet eerst 4,1 optimaliseren voor HTC toestellen. Dat kan wel even gaan duren.
Flauwekul. HTC maakt het zichzelf moeilijk door (a) dat te claimen, en (b) een hele sloot aan eigen rommel mee te leveren.
Jelly bean is volgens het plaatje 4.1. Ik kan nou niet zeggen of dit een goede zet is van google. Mischien wel een weerwoord tegen dat van foxconn dat de iphone 5 de sgs3 gaat vernederen.
Het zou mij niets verbazen als het versienummer bij de iPhone met het volgende model verdwenen is, net zoals bij de iPad (volgens mij met als reden dat de iMacs en MacBooks ook geen versienummer hebben)

4.1 ligt wel voor de hand. Bij versie 1.x en 2.x nummerde Google ook op die manier. Versie 3 was anders dan versie 2 omdat 2 voor telefoons was en 3 voor tablets, dus dan is een grote stap duidelijk. Versie 4 is ook een grote stap omdat het de telefoon en tablet versie samenvoegd. Dus nu kunnen ze weer op hun oude manier nummeren.

De veel belangrijkere vraag is, welke nieuwe dingen zitten er in?

en heeft iemand al gevraagd wanneer 4.1 beschikbaar komt voor de galaxy s plus?
volgens mij met als reden dat de iMacs en MacBooks ook geen versienummer hebben
Die hebben wel degelijk een versienummer? We zitten bv nu op de Macbook Pro 9,2.
klopt onlangs nog een maat & Apple freak voord de eerste keer goed horen vloeken op Apple, bij het aansluiten van randapparatuur, "geschikt voor Macbook Pro" en het blijkt niet te werken, " ah ja meneer, jij hebt nog een oude versie van de MBP, daarop werk het niet"

DAAROM zijn versie nummers dus wél belangrijk, ook voor een consument die er niets van wil afweten.
[...]

Die hebben wel degelijk een versienummer? We zitten bv nu op de Macbook Pro 9,2.
Ja, maar dat is alleen omdat anders de software ook niet uit elkaar kan houden waar 't op draait.

Dat nummer zul je nooit en te nimmer in marketingmateriaal tegenkomen, zoals je dat bij de 4 in iPhone 4 wel ziet.

Als 't bij MacBooks belangrijk is voor de gebruiker staat er zoiets als "MacBook Pro (late 2011) and newer".

[Reactie gewijzigd door CyBeR op 22 juni 2012 15:21]

Google gaat echt niet (op korte tijd) reageren op een CEO die uit eigen belang dat soort ongefundeerde uitspraken doet. Jellybean en opvolgers staan al tijden vast, dat is onafhankelijk van racistische CEO's van gadgetfabrikanten.
Kun je dat uitleggen, want die snap ik niet. Android is vroeger wel vaker per .1 versie geüpgrade:

1.5 Cupcake
1.6 Donut
2.0 & 2.1 Eclair
2.2 Froyo
2.3 Gingerbread
3 Honeycomb
4.0 Ice Cream Sandwich
4.1 Jellybean

En dan nog: het is een nummertje, who cares?
In het plaatje staat ' soon the first phone with android 4.1 jell......" Ik neem dus aan dat 4.1 jelly bean gaat heten.
Zoals je ziet gaat het op alfabet. Dus helaas.
dus 26 versies komen eruit, en dan niks meer? lijkt me niet toch
Daarna wordt het AA, etc.. Dus nr 27 wordt Alternating Applecake, waar dus van Apple een piece of cake wordt gemaakt..

OT: Gezien het 4.1 betreft, gok ik dat er inderdaad weinig verschil in zit.. Daarnaast, dit is natuurlijk leuk voor alle GoogleNexus bezitters, maar de meeste telefoons/tablets moeten wel weer een jaar wachten tot de fabrikant wijzigingen doorvoert.
Er zat anders een wereld van verschil tussen 2.0 en 2.1/2.2.Ook tussen 2.2 en 2.3 zat een groot verschil. In het eerste geval werd er heel veel "onder de motorkap" veranderd, denk aan de toevoeging van de Dalvik engine en in het tweede geval was het vooral UI met wat meer optimalisatie.
Dus dat we nu slechts een .1 "omhoog gaan" zegt niet per se iets over de veranderingen.

De reden dat we ineens naar 4 sprongen heeft niet zoveel te maken met de grote veranderingen in ICS, maar met het feit dat ICS de tablet en telefoon OS'en samen voegde. Omdat de tablet versie op 3.x zat, was het niet meer dan logisch om dan maar verder te gaan met nummer 4. Aan de versie nummers op zich is dus niet heel veel af te leiden.
Idd persoonlijk verwacht ik ook een flinke periode tot we 5.0 te zien gaan krijgen. Misschien pas wanneer ze Android met Google TV gaan samenvoegen
beginnen ze weer met a toch maar geen snoepjes meer ..

tegen dat het zo ver is ben ik waarschijnlijk nog niet op pensioen ;)
Dan beginnen ze gewoon vooraan, bij een ander toetje met de letter C ;)
ik vraag me af wat a + b waren
Anoniem: 116213
@shazam022 juni 2012 11:42
Volgens geruchten:

v1.0 - Apple Pie
v1.1 - Banana Split

Misschien dat de 'Apple' mix een beetje teveel van het goede was bij de introductie :)
Het was inderdaad een Banana Split. Daaronder zijn een versie 1.1 tot 1.3 gemaakt, deze zijn (erg laat) wel een gelekt geweest. Er zaten vooral eerste veranderingen in een onscreenkeyboard en er is wat geknoeid me lockscreens en menustructuur enzo.

Het was voor mij geheel begrijpelijk dat ze pas met 1.5 Cupcake naar buiten kwamen. En dat was misschien nog te vroeg want 1.6 had ondanks dat het op bijna geen enkel toestel ooit is geïnstalleerd toch wel veel kleine verbeteringen onder de motorkap.
De Nexus krijgt altijd als eerste een update naar de volgende versie Android. Het testen gaat ook makkelijker sinds elke werknemer voor kerst van Google een Galaxy Nexus cadeau kreeg + 1000 dollar (lekkere kerstbonus btw) zelfs de CEO van Google Eric Schmidt zag ik met een nexus bij nova college tour. Ik ben erg tevreden met de mijne. als je batterij duur van deze telefoon zo kort vindt, dan koop je toch reserve accu's? ik heb de standaard 1750 mAh, de 2300 mAh en 3800 mAh. De reserves waren op ebay alleen maar 10 euro's. Probleem opgelost.
laten we hopen dat de quad core support iets beter word en dat het iets minder geheugen vreet.
Anoniem: 63672
22 juni 2012 07:33
Zou Google een tussentijdse update hebben gemaakt ipv een hele nieuwe versie?
Je zou denken dat Jelly Bean versie 5.0 zou gaan worden.
Dit was wel te verwachten hoor, in de 2.x reeks is men zelfs tot 2.3 gegaan, 3.* was specifiek voor tablets, en dan kwam 4.0 natuurlijk. Veel kans dat de versie na jelly bean 4.2 zal zijn.
maarrr, alle 2.x versies bleven gewoon gingerbread heten.

Bij een verandering van naam zou je verwachten dat het inderdaad om een 5.0 gaat.

edit: mijn fout.. 2.1 heette eclair, en 2.2 Froyo.

[Reactie gewijzigd door verkeerslicht op 22 juni 2012 07:51]

Android 4.1 Jelly Bean
Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Android 3.2 Honeycomb
Android 3.1 Honeycomb
Android 3.0 Honeycomb
Android 2.3 Gingerbread
Android 2.2 Froyo
Android 2.0 / 2.1 Eclair
Android 1.6 Donut
Android 1.5 Cupcake

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 22 juni 2012 09:36]

ist niet gewoon "the New Android" 8-)
Er hoeft toch niet elk jaar een hele nieuwe versie van Android te komen?
Dan zouden er veel verschillende Android toestellen zijn, waardoor het moeilijk wordt een applicatie voor alle toestellen te ondersteunen.
En als er elk jaar een nieuwe Android versie komt, dan kan je niet eens normaal wennen aan de android versie die je nu hebt.
Dat eerste is al zo, er is veel fragmentatie binnen Android. Uit mijn hoofd haalt de nieuwste versie, ICS, nog geen 10% van het totaal; en deze is al beschikbaar sinds oktober 2011.

En wennen aan een nieuwe versie zal wel meevallen, het zijn incrementele updates wat betreft de UI, pas sinds ICS zijn er enkele grotere wijzigingen maar die heb je binnen een dag wel onder de knie.
Dat heeft er dan ook voornamelijk mee te maken dat de fabrikanten zo lang doen over het beschikbaar maken van de update. Zo heeft mijn SGS2 pas in april de 'officiële' update gekregen naar ICS, gewoon omdat Samsung er zo verschrikkelijk lang over doet om de drivers bij te werken, met TouchWiz de UI te verkloten en de bloatware nog verder op te blazen.
Maar gelukkig duurt het minder dan een maand zodra de sources gereleased zijn om een dagelijks bruikbare versie van Cyanogenmod te fixen :)
Dagelijks bruikbaar? Er zijn inderdaad genoeg versies van CM9 beschikbaar, en er zitten inderdaad ook een hoop stabiele versies tussen, maar de final is nog steeds niet gereleased.
Dit geeft ook wel aan dat we niet blind de fabrikanten de schuld kunnen geven dat het allemaal zo lang duurt, maar dat het blijkbaar ook simpelweg veel werk is.
Kan het dan niet zo zijn dat Google een nieuwe regelgeving doorvoert voor alle partners die android afnemen, dat die binnen gestelde tijden een geforceerde update doen naar geselecteerde android telefoons, on-the-fly? Met dat je daarbij gebruikersvriendelijk met de bestaande gegevens op de telefoon omgaat.
Het is nog altijd de fabrikant die bepaalt of het kan of niet. Nieuwe versies zijn vrijwel altijd net weer wat zwaarder en oudere modellen kunnen dat dan niet meer aan. Ook kan het te maken hebben met drivers van bepaalde componenten.

Wat wel is, telefoons moesten op 2.3 (of voorgangers) blijven omdat 3.0 alleen voor tablets bedoeld was. Inmiddels is 4.0 uit en die is geschikt voor zowel tablets als telefoons maar er komen nu nog steeds telefoons uit met 2.3.x. Ervan uitgaande dat die gewoon goed werken is daar op zich geen probleem mee, als er maar wel security-fixes voor blijven uitkomen en de apps ervoor beschikbaar blijven.

Vanwege het open-source karakter kun je ook niet afdwingen dat fabrikanten de nieuwste versie installeren. Dat kan alleen als die fabrikanten ook gebruik willen maken van de gesloten componenten en de services (gmail, maps) wat natuurlijk wel een sterk argument kan zijn voor fabrikanten om toch voor de nieuwe versie te kiezen/
Het is voor de meeste apps een koud kunstje om te werken op alle versies vanaf 2.2 of zelfs 1.5. Behalve als je hele specifieke features gebruikt of lui bent.
Zolang het OS los staat van de APP's die erop draaien zie ik geen reden waarom je langer wilt wachten op een nieuwe versie? De markt gaat zo ontiegelijk snel waardoor het OS steeds maar geüpdatet moet worden om die extra functies te ondersteunen....

Zoals allang bekend hebben goed geprogrammeerde apps weinig last van dit soort nonsens... Alleen games kunnen het nog wel lastig krijgen
Google heeft al vaker een kleine update (versienummer verschil achter de punt) een andere naam gegeven. Denk alleen al aan de eerste Android versies ;)
Daarnaast was ook al duidelijk dat ze een beetje meer tick-tock wilde gaan werken ipv ieder jaar maar een nieuwe versie uitbrengen. En in retrospect hebben ze dat ook met voorgaande versies gedaan. (1.0&1.5 ->1.6 -> 2.0~2.1->2.2->2.3 allen met eigen codenamen)

Eigenlijk vind ik 4.0.3 en 4.0.4 nog wel prima, ik heb eigenlijk niet zoveel meer te wensen. Ik denk dat ze dat bij google ook wel inzien en wellicht inderdaad voor een kleine update gaan. Na een tijdje is het ook wel een beetje "leave well enough alone". Ik zeg niet dat ze still moeten staan, maar gewoon ver optimalizeren en in kleine stapjes uitbreiden zou prima zijn.
Anoniem: 442878
@djunicron22 juni 2012 12:33
Daarnaast was ook al duidelijk dat ze een beetje meer tick-tock wilde gaan werken ipv ieder jaar maar een nieuwe versie uitbrengen. En in retrospect hebben ze dat ook met voorgaande versies gedaan. (1.0&1.5 ->1.6 -> 2.0~2.1->2.2->2.3 allen met eigen codenamen)
Die series zijn allemaal onder diezelfde codename uitgebracht.
Bijv.2.0, 2.01, en 2.1.x is allemaal "Eclair"
http://source.android.com/source/build-numbers.html

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 442878 op 22 juni 2012 12:34]

Je noemt handig niet dat 2.2 en 2.3 dan weer wel hun eigen naam hadden.
Android Gingerbread (2.3) was anders best een behoorlijke stap vanaf Froyo (2.2). Het zal uiteraar geen volledige overhaul worden zoals de overgang 2.3 > 4.0, maar het is zeker niet zo dat er per se weinig veranderd. Alhoewel ik denk dat hetgeen dat gaat veranderen vooral onder de motorkap is.
De J is de 10 letter van het Alfabet. Elke letter een hele versie hoger, dan had Android al op nr. 10 gezeten.
En een versienummer boeit waarom precies? (zie ook de Chrome/Firefox discussie)
Omdat als ze goed toegepast worden het een duidelijk beeld geven over waar de ontwikkelaar ermee denkt te staan.
Als developer is het ook handig omdat je daarop kan controleren en zo weten dat functie X werkt vanaf versie 2.3

voor domme consumenten maakt het geen zak uit.
Totdat iets niet werkt en ze er hun whizzkid bij halen en die direct ziet dankzij het versienummer dat ze moeten updaten.
"domme consumenten" :?

Is de klant geen koning dan?
Is een koning altijd de slimste dan ?

Genoeg "zetbazen" die op papier koning zijn, maar niets te vertellen hebben ...

Mede daarnaast - het begrip klant is koning is overtrokken, klant is klant, overleg is koning !

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee