HTC past misschien hardware One X aan wegens wifi-problemen

HTC gaat mogelijk 'software- of hardwareveranderingen' uitvoeren om het bereik van wifi op zijn topmodel One X te verbeteren. De fabrikant zegt in een statement tegen Tweakers.net de klachten daarover te onderzoeken.

Gebruikers klagen dat het bereik van wifi slecht is en geregeld wegvalt. Dat komt volgens gebruikers van XDA-Developers doordat de puntjes van de wifi-antenne geen goed contact maken. Knijpen in de rechterbovenhoek van het toestel zou de wifi-ontvangst verbeteren. Niet alle gebruikers melden problemen; bij veel mensen lijkt wifi goed te functioneren.

HTC zegt in een statement aan Tweakers.net de klachten te onderzoeken. "We onderzoeken alle gemelde kwesties. Mocht er een software- of hardwareverandering nodig zijn om de gebruikservaring van onze klanten te verbeteren, dan zullen wij deze doorvoeren bij alle toestellen waarop dit van toepassing is, volgens onze standaarden en de benodigde processen. Op dit moment onderzoeken wij de kwestie. Alvast bedankt voor uw begrip en geduld."

HTC bracht de One X in april uit. De Android-smartphone heeft een 4,7"-slcd2-scherm, met een resolutie van 1280x720 beeldpunten. De telefoon draait op een Nvidia Tegra 3-processor, een quadcore-soc met processorkernen op een Cortex A9-core.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-06-2012 • 10:36

114 Linkedin

Submitter: BluRay

Reacties (114)

114
106
44
6
2
36
Wijzig sortering
goh, eindelijk reactie.

Ik had er zelf ook last van, heb met knikkende knieën mijn HoX opengemaakt en de contactpuntjes iets omhoog gebogen.

Maakt een wereld van verschil, overal vol WiFi bereik en BT ontvangst is ook stukken beter.

Maar toch, dit zou ik, als gebruiker niet moeten hoeven doen. (ok, als tweaker misschien wel :9 )

Ik ben benieuwd wat HTC tegen gebruikers gaat zeggen die zelf actie hebben ondernomen omdat HTC de telefoons bij meerdere gebruikers alleen maar gereset heeft en teruggestuurd heeft.

[Reactie gewijzigd door tmaniac op 12 juni 2012 10:41]

Aan de redactie: ik zou dit doorgeven aan HTC. Dit is de oplossing en ik dacht ook wel dat dit het probleem zou zijn. Doordat de behuizing als 1 geheel wordt geplaatst is het bijna onmogelijk om te controlleren of de pinnen veel of weinig contact maken. De oplossing tijdens de productie zou dus zijn om de wifi antenna pinnentje iets meer naar buiten te buigen zodanig dat dezen zeker contact maken eens de behuizing is gesloten.

Ook zou HTC jou op zn minst een vergoeding moeten geven want het toestel opsturen, of ht zelf laten doen door ene gespecialiseerde ging je aanzienelijk wat geld kosten, ook zou je garantie niet mogen vervallen...

Gelieve naar boven te modden
Zo! That's the spirit! Dat wil ik ook gaan doen. Heb jij het scherm verwijderd en zo ja - staat hij vastgelijmd of vastgeclicked? Gisteren stond ik mijn Desire uit elkaar te halen en dat was redelijk simpel maar de HOX lijkt mij veel meer risicovoller.
Eindelijk zijn ze zover dat ze erkennen dat er een probleem is! Dit probleem had ik al na iets meer dan een week, vanaf ongeveer half april. Het ontstond vlak na een firmware update, al heb je dat natuurlijk niet direct in de gaten. Eerst hoopte ik dat het een software probleem was, maar na een paar weken gaat die hoop wel over. Mijn beide Bluetooth headsets werken niet meer en ook de WiFi was alleen bruikbaar wanneer je je router in zicht had. Mochten er mensen zijn die hetzelfde probleem hebben, lees mijn posts op XDA terug, zelfde gebruikersnaam als hier op Tweakers.

Op een gegeven moment zijn we er op XDA achter gekomen dat het probleem tijdelijk weg is, als je je behuizing indrukt tussen de camera en de volume buttons. Helaas had ik er toen al de eerste RMA er op zitten, ik kreeg het toestel ongerepareerd terug omdat ze het probleem niet konden vinden. Terwijl ik er toch een hele duidelijke beschrijving bij had gedaan. Na deze eerste RMA heb ik een van de filmpjes gemaakt zoals te vinden in de startpost van het topic op XDA. Daarna heb ik een tweede RMA gedaan, die weer ongerepareerd terug dreigde te komen, maar na heel veel telefoontjes van mijn kant richting zowel HTC als Dynafix werd er plotseling een onderdeel vervangen. Dit bleek bij thuiskomst van de telefoon de behuizing te zijn. Voor mij is hiermee het probleem voorlopig opgelost, al moet ik zeggen dat ik wel vrees dat het terugkomt op een zeker moment. Ik weet namelijk niet of het ontwerp van de behuizing is aangepast.

Er zijn allerlei theorieën over hoe het veroorzaakt wordt, hitte, beweging terwijl de telefoon in je broekzak zit, uitrekken van het materiaal. Het resultaat is in ieder geval dat de verbinding tussen de antenne en de WiFi/Bluetooth chip minder wordt of wegvalt.

Het blijft de vraag in hoeverre HTC van de problemen afweet, naar mijn idee weten ze het heel goed dat er iets mis is. Het probleem wordt namelijk snel groter en lijkt heel wat telefoons te treffen. Ook is er waarschijnlijk een grote categorie mensen die het probleem niet eens direct opvalt, WiFi blijft immers wel werken, als het signaal van je router maar sterk genoeg is. Bij mij is het verschil tussen de 15 en 30 dBm, wat soms het verschil is tussen geen verbinding en 2 tot 3 streepjes verbinding.

Wat ook het nakijken waard is, als je een One X hebt, is je serienummer. Voorlopig lijken alleen serienummers beginnend met HT23, HT24, SH23 en SH24 getroffen te zijn. Dit houdt in, telefoons die gemaakt zijn in maart en april. Voor een verdere uitleg van deze serienummers, zie het topic op XDA.

Wat mij verder nog heel erg benieuwd, is hoe ze de garantie gaan afhandelen voor mensen die een HTCDev unlock hebben gedaan, waarmee een deel van je garantie vervalt. Het euvel is daar overduidelijk niet door veroorzaakt en HTC zou deze allemaal netjes moeten repareren. Dat gaat echter in geen geval een software update zijn, want het is overduidelijk een hardwareprobleem. Als paardenmiddel zouden ze de spanning op de chip nog kunnen verhogen, maar dat gaat een rampzalig effect op de batterijduur hebben.
Zeer goede post met veel informatie, om hier op in te vallen, ik zelf heb even gecheckt en ik heb een HT25.... als serie nummer en deze lijkt tot noch toe nergens last van te hebben zie mijn bovenstaande post:

taeke18 in 'nieuws: HTC past misschien hardware One X aan wegens wifi-problemen'

Mijn One X is geproduceerd in mei lijkt nergens last van te hebben, is ontvangen op zaterdag 26-05-2012.

Mogelijk zoals hier boven genoemd zijn het producten uit maart en april dus de eerste lichtingen. Mogelijk gok ik op een foute start bij de productie, want ik kan nog niks vinden over latere wifi problemen. Zoals dus ook eerder vermeld mogelijk een probleem van warmte wat rek en trek krachten geeft op de interne onderdelen,

http://nl.wikipedia.org/w...ingsco%C3%ABffici%C3%ABnt

Niet een heel betrouwbare bron maar een goede indicatie.

Dit zou theoretisch op te lossen zijn door de antenne te verbinden doormiddel van een flexibele kabel die net iets te lang is voor de chip naar de ontvangende antenne. mogelijk kan dit het probleem oplossen, verder kan de antenne los gekoppeld worden van de behuizing en vast geplakt met een speciale tape etc. dit kan mogelijk het materiaal sparen.
Ik snap HTC niet, iedere keer krijgen wij als klant met een dom klein, of liever gezegt een aantal kleine problemen te maken bij toestellen van boven de 400EUR.

De One X en One S zijn prachtige toestellen, en smaken verschillen maar Sense 4 is een verademing tov andere interfaces en werkt goed. Beide toestellen hebben ook topnotch hardware en toch zijn er problemen als:
*Vertraging in de launcher
*Reboots
*Slecht bereik
*Schermen verschillen van kwaliteit en sommige scherme gaan rap defect
*Behuizing begeeft het bij de One S (lak probleem denk ik)
*Slechte batterijduur, heel slecht zelfs

Ik bedoel, fouten maken kan ieder bedrijf eens overkomen, maar bij HTC komen minstens 2 of 3 van deze problemen telkens voor... Dit is echt niet meer normaal en geeft de mensen iedere keer een slecht beeld. VOlgen mij kopen heel veel mensen de telefoons gewoon voor hun design of voor Sense, en nu Sense meer en meer geport wordt naar andere toestellen van andere merken gaan al die minpuntjes steeds een groter probleem vormen.

Ik ken heel veel mensen die bij de One serie HTC nog een laatste kans hebben gegeven en velen van hen zijn door de problemen nooit meer van plan om een HTC te kopen..

HTC aub doe iets aan een strengere kwaliteitscontrole. De telfoons moeten maanden voor de launch al helemaal perfect in orde zijn en zo kun je interne mensen dezen laten testen als hun eigen toestel. Problemen vallen dan meteen op. Dit doen alle andere merken ook in het geheim. Denk maar aan Apple die altijd hun volgend toestel al af hebben bij de introductie van een nieuw model, zodanig dat er meer geruchten geleakt kunnen worden wat alleen maar positieve reclame is. Op deze manier zijn de iPhone's ook (meestal) zo goed als perfect wat bugs betreft. Wel dan buiten de softwarebugs van de 4S ivm batterij die inmiddels opgelost zijn en buiten AntennaGate van de 4.

EDIT: Batterijproblemen waren ook deels minder opgevallen hadden ze er een batterij van NORMALE grote in gestoken en niet bezuinig. 1800MAH heeft Motorolla zitten in toestellen van 4" of 4.3"... IEts als de 2100 of 2150 mAh van respectievelijk Samsung en LG waren betere keuzes geweest gezien het type scherm en het type CPU.

[Reactie gewijzigd door Soulaiman op 12 juni 2012 14:56]

Anoniem: 144601
@Soulaiman12 juni 2012 19:05
Op de subfora van xda van elk toestel van alle merken zal je vaak alleen maar problemen zien terwijl vrijwel alle bezitters erg tevreden zijn. Klagers klagen, tevreden mensen houden hun mond.
En de iPhone 3, 3gs had geen last van scheuren in de achterkant van de behuizing ? En de iPhone 4 had geen last van slecht bereik ? En de iPhone 4s had geen last van de zeer korte batterij en random reboots ? Kijk maar eens op het Apple forum.

Oohja hadden de iPhone 4 en 4s geen last van hun design waarbij ze in 97procent van de gevallen al heel storende schade hebben na de eerste val of stoot en heeft de witte iPhone geen problemen met de camera ivm flits in sommige omstandigheden ?
ik mag hopen dat klanten dewelke deze problemen ook ondervinden kosteloos hersteld worden binnen redelijke tijdstermijn ! hier godzijdank geen wifi problemen integendeel, lijkt of deze phone nog beter ontvangst heeft en sneller download dan al men andere high end apparaten

[Reactie gewijzigd door Rigs op 12 juni 2012 10:39]

Wat voor snelheid haal je dan? Ik haal meestal rond de 45Mbit...
gelijkaardig ongeveer, dicht tegen max speed van fibernet (basic) aanleunend welke 50 Mbps is
als ik download met apk voor youtube films offline te halen op 1080 p, zijn het er een aantal tegelijk :P de one kan wel hot worden dan :9
Lijkt mij ook dat huidige gebruikers van het toestel deze dan ook in de toekomst kunnen laten repareren? Met terugwerkende kracht dus. Mocht HTC tot de conclusie dat er idd een fout zit in het ontwerp, uiteraard.
geen idee eigenlijk ! hopelijk blijft die werken zoals het moet, dit weekend was hem wel uit de broekzak gegleden en dus vanop 30 cm op de tegel, geen kras, nog geen wifi problemen, geluk dat die op zen back viel met barely case cover eromheen.

the ugly ones can have some luck also ! :P
zen back? Wat is dat nu weer...
op de rug niet kant van scherm :p
Nederengels komt wel vaker voor, niets mis mee :) alleen achterkant staat beter natuurlijk
Dit valt gewoon onder garantie. Garantie gevallen zijn normaal incidenten, maar blijkbaar is dit een probleem dat vaker voor kan komen.

Het is nu eenmaal een feit dat losse contacten minder stabiel zijn, het zijn gewoon koperen puntjes die niet meer goed aansluiten. Relatief gemakkelijk en eenvoudig te verhelpen.
Wat ik mij na dit artikel afvraag is, hoe HTC de mensen gaan benaderen als blijkt dat het een (groot) probleem betreft. Lang niet iedereen zit er bovenop en zou het toch best waarderen als HTC contact opneemt met de gedupeerden (die zich nog niet gemeld heeft).

Evt. zou het natuurlijk ook mooi zijn wanneer HTC op haar website melding maakt en hierbij een stappenplan meld om als gebruiker erachter te kunnen komen of je toestel eenzelfde probleem heeft.

Zelf valt mij op dat mijn signaal vrijwel nooit stabiel is, al leg ik de One X plat op tafel op ca. 2 mtr van de TP-Link TL-WN1043ND af, dan nog zie ik het signaal geregeld inzakken en terug komen. Snelheden - weergegeven bij de wifi-verbinding - zie ik overigens altijd switchen tussen 35mbps en 150mbps iets wat op mijn laptop toch vrij regelmatig is op 150mbps.

Al met al; nu maar hopen dat HTC de problemen ook netjes gaat communiceren naar haar klanten.
Mensen die toestel om dit reden hebben kunnen repareren hebben allemaal een nieuwe backcover gekregen... Maarja, je bent je toestel dan toch nog 3 weken kwijt :(
Dat is niet helemaal waar. Ik heb het RMA traject 2x doorlopen om deze reden en ze zijn erg snel momenteel. Er zijn op XDA twee gebruikers waarbij het probleem (voorlopig) opgelost is en dat zijn ik en gebruiker Scarrrrr op XDA, ook een Nederlander.

De eerste keer werd het toestel op een vrijdag door een koerier opgehaald en 8 dagen later op zaterdag terugbezorgd, dit was met het complete Pinksterweekend ertussen. De tweede RMA was nog sneller, dinsdag opgehaald, zaterdag terug, dus 5 dagen. De tijd dat het toestel bij Dynafix ligt is dus klein, 2 tot 3 dagen. Bij die tweede keer is de behuizing vervangen door Dynafix. Gebruiker Scarrrrr had een nog sneller traject, 4 dagen geloof ik. Hierbij is ook de behuizing vervangen, vlak nadat dit bij mij was gebeurd, ook bij Dynafix. Ze weten daar dus wel wat ze er aan moeten doen, al hoop ik dat het een blijvende oplossing is.

Voor de mensen die nu het toestel opsturen is het een stuk makkelijker dan het eerst was. De problemen staan nu groot in allerlei media. Veel Engelsen op XDA hebben het probleem ook en vooral daar gaan de reparatietrajecten een stuk langzamer en komt het ook vaak voor dat de toestellen ongerepareerd terugkomen na een RMA traject van vele weken.

Het RMA traject is vrij simpel, bel HTC zelf, er wordt gevraagd wanneer je thuis bent om het toestel te laten ophalen door een koerier. Hiervoor zijn drie tijdsblokken, ochtend, middag en, je raadt het al, avond. Doe er voor de zekerheid overvloedige documentatie bij, al zou dat in dit stadium niet meer hoeven moeten. Het is even wennen, een paar dagen terug naar een ouder of ander toestel, maar ja jezelf kapot ergeren aan niet functionerende bluetooth apparatuur en niet werkende WiFi is ook niet alles.
Die van mij ligt inmiddels al weken bij de reparatiedienst om deze reden. Ik hoop hem binnen 3 maanden terug te hebben... :')
3 maand tegen dan is de zomer voorbij, minder minder nieuws zeg voor je ..
kunnen ze gewoon geen tijdelijke goedwerkende htc one x geven dan ... dit moet toch perfect mogelijk zijn...
Ze zijn hem volgens mij gewoon kwijt. De reparatiedienst vertelde me dat ze het toestel hadden doorgestuurd naar HTC. Echter, die lui weten van niks. Toestel bestaat in zijn geheel niet, ongeldige S/N en IMEI. :/ Beide nummers bestaan niet at all blijkbaar. Erg raar...
bij mij zou de winkel van aankoop te klein zijn, eens een volhard stemgebruik op een zaterdagmiddag dat de service te wensen overlaat bij aankoop van zo een duur toestel, hier moet de winkel tussenkomen en hun klanten niet aan lijntje houden..
Ik moet zometeen toch naar Almere om een eindexamen af te leggen, toevallig zit de winkel van aankoop daar ook. Gelijk maar even langsgaan en kijken of ik een nieuw exemplaar kan afdwingen en dat ze die gerepareerde mogen houden. :)
ideaal ! correct luid taalgebruik, hoe meer mensen het horen des te beter, indien mogelijk iemand aanspreken die verantwoordelijkheid heeft in de winkel en niet enkel daar zen uren komt kloppen, woorden als service, onaanvaardbaar, te lang wachten, kostprijs, klantvriendelijkheid, garantie zekers gebruiken en euh succes met je examen gozer ;)
3 maanden is te lang, dat hoef je niet te accepteren. Na 3 weken kun je wettelijk gezien al een vervangend model eisen. De winekl gaat sputteren, dat het he-le-maal naar HTC gestuurd moet worden, etc etc etc, maar dat is jouw zorg niet.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 12 juni 2012 11:45]

ik heb nu een paar maand de htc One x en ik kan niks anders zeggen dan dat dit de meest geweldige telefoon is die ik ooit in me bezit heb gehad.. rooten Android revolutionair hd en hij chillt dan zo erg! vervelend dat er problemen zijn maar ik ben echt een gelukkig mens! zelfs de batterij is goed!
Mee eens... de batterij gaat met normaal gebruiker (Internetten, Video kijken (half uurtje rtl xl), bellen, etc gewoon prima 1dag en 18 uur mee hier (bijna 2 dagen dus))... Zijn niet veel smartphones die met normaal gebruik (dus niet alleen standby) dat halen.

Edit: Dit is na 2 keer opladen, dus hij moet nog in trainen dus misschien dat het nog wel beter wordt ook.

[Reactie gewijzigd door Brummetje op 12 juni 2012 12:30]

Hmm, begin nu toch weer te twijfelen, wilde al langer een nieuwe android phone en de One-X is de bom, maar de One-S is ook leuk (en vaak sneller). Ik neigde de laaste tijd toch meer naar een One-S omdat er wat negatieve berichten kwamen van One-X gebruikers...

Groot nadeel is dat de One-S heeft toch weer minder opslag heeft er in beide geen SD-cards in kunnen maar een Samsung gaat het echt niet worden... ziet er zo goedkoop uit en touchwiz is niet echt mijn ding...

Jouw positieve ervaring stuurt mij toch weer in de richting van de One-X. :-)
Ik kan je misschien nog in de juiste richting helpen, de one X lijkt zoals het nu staat alleen problemen te geven van One X geproduceerd in maart en april:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1688538

ik heb zelf geen problemen, heb net naast mijn wifi router gestaan en de one x haalt in de test:

ping: 33
download: 30.66
upload: 2.41

max snelheid is 50mbit om 3mbit.

Dit moet ik voor een telefoon een zeer goede prestatie noemen. Ook heeft mijn desire bij mij op mijn kamer beter ontvangst dan mijn laptop een K52F van asus zie ook mijn revieuw:

productreview: Asus K52F-EX575V review door taeke18

hoop dat je hier iets aan hebt.

[Reactie gewijzigd door taeke18 op 12 juni 2012 21:33]

ik zelf heb er ook wel last van.
Bij mij speelt de wifi ontvangt heel erg.

Ik denk dat ze het moeten veranderen.
Ik ga bij HTC even een melding maken
Ik heb een HTC one X en bij mij lijkt wifi tot nu toe goed te werken.. Maar ik hoop wel dat, als dit een probleem gaat vormen, we onze toestellen kosteloos mogen omruilen :).
Een vriend en ik zaten er toevalig net over te praten dat zijn One X naar de fabriek moet,vanwege die wifi problemen... hopelijk wordt dit gauw opgelost.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee