Klanten UPC klagen over trage verbindingen - update

Sinds een week regent het klachten van UPC-klanten over haperende internetverbindingen. De internetters klagen over niet-ladende pagina's en trage verbindingen. In sommige gevallen wordt amper de helft van de snelheid gehaald.

Op diverse fora, waaronder GoT, wordt al enkele dagen geklaagd over haperende UPC-verbindingen. De problemen lijken landelijk te zijn; de klachten komen uit diverse plaatsen, verspreid over het hele dekkingsgebied van de kabelaar.

Hoewel er in veel gevallen wel een normale verbinding is, worden plaatjes en websites soms niet of slecht geladen. Na een aantal keren de pagina te hebben ververst, werkt deze ineens wel, zo klagen veel gebruikers. Een andere klacht is dat abonnees sinds ongeveer een week een in sommige gevallen aanzienlijk lagere internetsnelheid hebben. Diverse klanten klagen dat zij nog minder dan de helft van de maximale snelheid van hun abonnement behalen.

In een reactie op gebruikersforum Chelloo.com laat een medewerker van UPC in een klaagtopic van inmiddels meer dan vijftig pagina's weten dat de zaak wordt onderzocht. Ook is aan klanten gevraagd om onder meer een ping en een traceroute aan te leveren van 'probleemsites'.

Er is nog niets bekend over de mogelijke oorzaak van het probleem. Diverse klanten wijzen naar een recente firmwareupdate van hun modem als mogelijke oorzaak. UPC zegt de zaak serieus te nemen, maar kan nog niet aangeven of de firmware tot problemen leidt of dat er iets anders aan de hand is. "Het heeft onze volle aandacht", aldus een zegsvrouw.

Update 18:42: UPC laat aan Tweakers.net weten dat het enkele 'aanpassingen' in zijn netwerk heeft doorgevoerd waardoor de problemen verholpen zouden zijn. De kabelaar wil niet zeggen welke wijzigingen er precies zijn doorgevoerd. Wel stelt UPC dat het contact heeft gehad met enkele klanten die last hadden van een trage internetverbinding en dat zij bevestigen dat de problemen zijn verholpen.

Door Wilbert de Vries

30-01-2012 • 14:34

290 Linkedin

Submitter: Phoenix_the_II

Reacties (290)

Wijzig sortering
Anoniem: 318880
30 januari 2012 16:16
Zoals eerder aangegeven in dit forum, heb ik bij mijn Cisco modem/Router bij security alles uitgezet en de laadtijd van de pagina's is nu vele malen beter.
Ik heb sinds kort (~maand) ook een nieuwe modem van Cisco (vanwege overstap naar 50mb internet), maar daar zou dit niet aan kunnen liggen aangezien ik kort na de overstap totaal geen problemen heb gehad, maar net als zovelen de laatste week wel. Echt zeer irritant om constant sites te moeten refreshen. Ik heb niks aangepast in de modem, dus iets moeten veranderen zou apart zijn.

Enfin, het zou nu dus beter moeten zijn, ben benieuwd, ga maar eens rondje surfen.. ;)
Hallo medestrijders,

Bij mij zijn de klachten die hier omschreven worden vorig jaar 19 januari onstaan. UPC heeft een aantal CMTS-en van het merk Cisco vervangen door een goedkoper klinkend merk.

Wegvallende verbindingen, stotterende telefoonlijn. Haperende on-demand was het gevolg van deze actie.

UPC doet er wel wat aan om het te verhelpen.

Bij mij is er een nieuwe kabel gelegd van het straatkastje. Al ongeveer zeven monteurs geweest. Al vier nieuwe modems gehad en het is nog steeds niet opgelost. Aanstaande woensdag komen weer twee monteurs als het goed is.

De laatste 14 dagen klapt het modem er iedere paar uur uit.

Deze problemen hebben mij ertoe gebracht om mijn signaal 24 uur per dag te monitoren. Met deze statistieken heb ik tenminste argumenten genoeg om te klagen. Anders zou het blijven steken op: "Heeft u het kabeltje wel goed aangesloten?" "Gebruikt u wifi?" e.d. opmerkingen van de helpdesk.

Voor degene die mee wil kijken met mijn wereldverbinding.

http://smokeping.schroth.cx/?target=Remo...

Iedereen suc6 toegewenst.
Ik houd UPC al langer in de gaten en dit probleem lijkt echt bij mij althans tussen 16 en 21 januari gespeeld te hebben. Ik houd UPC in de gaten via een IP meet tool. Ik gebruik de DNS van UPC en ik vraag daar de resolving op van www.mictosoft.com. De tijd die daar voor nodig is meet ik. Zie de twee grafieken.

1ste is de laatste 30 dagen,
http://freeimagehosting.n...81d7e2041e4adc6da597d.png

2de is de laatste 2 dagen,
http://freeimagehosting.n...82fec5a1ab236c3b678f5.png

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 31 januari 2012 02:40]

Ja, herken ik.
Naast een haperende internet klaagt ook de mediabox over een slecht signaal.

'Zoeken' op de mediabox werkt niet meer en de guide is soms gewoon leeg.
Vraag me af of dat met elkaar te maken heeft. (beide gebruiken dezelfde slechte (?) data-signalen)

De kabels heb ik nageken, die zijn prima in orde. Analoog is het beeld even goed/slecht als altijd ;(

Toevoeging nav de update:
Ook de problemen m.b.t. de mediabox lijken ook voorbij. (Althans bij mij) Ben toch wel benieuwd wat de storing nu precies was. En ook of het nu definitief is opgelost.

[Reactie gewijzigd door T-men op 30 januari 2012 19:08]

Ja, maar ik had dit ook. Maar sinds ik in de nieuwe Cisco router die ze uitdelen de SPI firewall en overige troep uitzet, heb ik nergens meer last van. Standaard staat die troep aan en dat cisco ding kan er absoluut niet mee omgaan. Nu weet ik dat UPC sinds kort pas van Thomson naar Cisco is overgestapt omdat de Thomson troep niet goed leverbaar was en da's toevallig precies het moment dat deze klachten begonnen.

Voor iedereen met UPC (en ziggo, die levert de UPC EPC3925 ook) stel ik voor toch eens te proberen om in de config van de router/modem/etc. bij security Alles uit te zetten. Ook het aller onderste vinkje. Deed hier toch echt wonderen.
EPC3208 hier. En daarin valt niks in te stellen. Het is gewoon een modem in bridge modus.

Dus je toevalligheidje is misschien dus dan niet het probleem?
Dit werkt op 3 verschillende plaatsen tot nu toe.

Het kan overigens zijn dat het cisco router probleem toevallig dezelfde klachten kent maar niet het zelfde probleem behelst. Overigens zou het mij niet verbazen als de cisco ECP3208 dezelfde firewall achtige software kent, maar dat deze alleen te beheren is vanaf UPC zelf. De 3925 kan vanaf huis bijna helemaal beheerd worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63628 op 30 januari 2012 16:08]

Kan best zijn dat er wat mis is met nieuwe modems, maar ik heb dezelfde problemen als die in het artikel genoemd worden en mijn modem staat er toch al een paar jaar...

Dus dat nieuwe modem is niet overal de boosdoener.
Ooit gedacht om contact op te nemen met de UPC klantenservice of Webcare team? Als je eigen kabels echt goed zijn, sturen ze gewoon een monteur langs om alles te controleren.
Immiddels:

http://www.chelloo.com/up...42921.msg551540#msg551540

Volgens de UPC webcare medewerker moet het probleem nu opgelost zijn.

In het topic verder zelf melden er al een aantal mensen geen last meer te ondervinden.
Ik had er ook last van, maar lijkt nu weer beter te werken inderdaad. Hopen dat 't zo blijft.
Ja, maar ik moet overdag werken. Ben er nog niet toe gekomen een dag vrij te maken voor de monteur.
Ondanks de haperende data werkt de mediabox verder wel. De internet vebinding doet het net genoeg voor het browsen en een enkel maitje.

Blijkbaar heeft het de irritatie-factor nog niet overschreden. :+
Ik heb nu al 2 maanden een issue lopen bij UPC. vandaag eindelijk het verlossende woord van een UPC medewerker gekregen dat UPC momenteel kampt met problemen en dat het voor eind maart allemaal opgelost zal zijn.

Ik heb al enkele maanden last van hoge pings en zelfs pings die niet terug komen en een time out geven. vooral tussen 19.00 en 23.00 uur is de verbinding ontzettend slecht. en komen pings naar www.google.nl niet onder de 500 a 700 ms.

Online games spelen is hiermee onmogelijk.

Maar na 2 maanden van klagen en dreigbrieven sturen heb ik nu dus eindelijk te horen gekregen dat het netwerk inderdaad overbelast is.

Nu afwachten of het in maart ook daadwerkelijk opgelost is!
en dat het voor eind maart allemaal opgelost zal zijn.
UPC heeft landelijke problemen ! En dan is het pas eind maart allemaal opgelost. Ik hoop dat dat een grapje van de provider is...
nee bij ons is het pas in maart opgelost. echter heb ik er al 2 maanden last van dus het zou me niks verbazen. het is jammer dat de concurrentie zo duur is anders was ik allang weg geweest
Concurrentie? Ik wou dat ik iets anders kon kiezen via de kabel...

ADSL gaat het sowieso niet redden qua snelheid, dus het enige echte alternatief voor de kabel is glasvezel. Dat is lang niet overal te krijgen of (zoals bij mij) nepvezel (Fiber to the Curb) van KPN tegen belachelijke tarieven...

Nou ben ik - afgezien van de huidige problemen, waar ik ook af en aan last van heb - best redelijk tevreden over UPC de afgelopen tijd, maar ik zou wel wat meer alternatieven willen.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 30 januari 2012 23:05]

Me too hier.

Ik ben niet ontevreden, maar er zijn zeker wel verbeterpuntjes.

Ik vind Digitenne wel in orde kwa techniek (lees: CI-cam die overal te krijgen is e.d.). Helaas is Digitenne wel zwaar achterhaald kwa kwaliteit.
Ik heb al tijden vooral 's avond last van trage verbinding (soms maar 10% van wat zou moeten zijn) en een belachelijk hoge ping (20ms).

Men is bij ons nu bezig de interesse in glasvezel in kaart te brengen. Ik denk dat ik mij maar opgeef. Tot voor kort was ik best tevreden.
em... Ziggo is in verhouding goedkoper en levert veel beter kwaliteit. ligt echter wel aan het type abonnement. bij alles-in-een zijn ze goedkoper.

Wel erg lullig dat het zo lang moet duren voordat ze er überhaupt op reageren.
Jammer alleen dat overstappen vanm UPC naar Ziggo niet echt mogenlijk is.
Jammer alleen dat overstappen vanm UPC naar Ziggo niet echt mogenlijk is.
Precies. Dat wilde ik ook al zeggen :)
Probeer eens voor de grap meer af te nemen, zelfs dat is bijzonder lastig.

Mijn wens was simpel: de Mediabox van beneden vervangen voor een CI+-module, en er direct eentje extra bij (voor boven). Als we dan toch bezig zijn mag het HD-abbo ook direct toegevoegd worden.

Na 4 verschillende medewerkers te hebben gesproken (ja, incl. 4 verschillende prijzen) heb ik de boel maar afgeblazen.

Ik kan het nog zo goed herinneren:

>Dus ik ga € 3,- per maand extra betalen voor een extra kaartje en HD?
<Ja meneer dit klopt, gaat u akkoord?
>Maar natuurlijk, maar is dit echt niet onjuist?
<Nee meneer, dit klopt.

Vervolgens word ik 5 min. later teruggebeld dat het toch niet klopt, en dat het € 11,- extra gaat kosten, omdat een Mediabox goedkoper is dan een CI+-module (thafock?, je bedoeld minder v.o.d. inkomsten geeft?). Voor € 11,- mag je het hele zooitje zo laten mevrouw ;).

Die nieuwe pakketten zijn ook waardeloos met mijn doeleinden. De vorige internet-abbo's waren kwa snelheden vele malen beter (lees: behoorlijk hogere upload).

Ik heb de medewerker maar direct uitgelegd dat klanten vooral voor de Nagravision-troep betalen, en dat daar niemand op zit te wachten.

De "grappen" zoals SLAM!TV die wel in het analoge pakket zit, maar neit in de standaard digitale vind ik ook niet zo smakelijk (ik vind SLAM!TV persoonlijk best wel een meerwaarde hebben).

[Reactie gewijzigd door BDHowner op 30 januari 2012 23:10]

Het ligt maar net aan hoe lastig het probleem is en of de oorzaak eenvoudig is te achterhalen en hoe groot de schaal is.

Dit kan ieder provider overkomen want het blijft een technisch verhaal en elektronica blijft eenmaal gevoelig.

Bij mij is het zo even de modem en routers/airports een reset geven en het loopt weer een tijd lekker. Ik ben benieuwd hoeveel van de klagers dit al geprobeerd hebben!
Tegenwoordig bied UPC in een groot deel van Nederland ook monteurs in de avond of het weekend aan.
Als je zeker weet dat het niet je binnenhuis bekabeling is, kun je misschien toch het beste even naar UPC bellen en overleggen wanneer de monteur langs kan komen.
Ja dat geven ze wel aan maar als de monteur in jou regio aangeeft niet in de avonden te werken dan is dat voor jou regio niet van toepassing.

Heb een monteur hier over de vloer gehad en ik vroeg van ja waarom staat op de site van UPC dat het wel savonds kan maar was er niemand beschikbaar?

Zegt de monteur, ja ik ben de enigste in deze regio en ik ga echt niet savonds werken!
Tegenwoordig? Sinds 2012 zeker... ik heb in 2011 bijna 5 maand zonder internet gezeten en er 3 vrije dagen voor ingeleverd.
Nop .., zelf een afspraak gemaakt voor een monteur bij UPC, maar de dag er na een sms'sje dat hij niet kwam om dat het een grote storing betrof.

Nu zit ik al weken met een haperende verbinding:
Door een storing kunt u op dit moment mogelijk geen gebruik maken van uw UPC Internetverbinding. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Door een storing kunt u op dit moment mogelijk geen gebruik maken van uw UPC Telefonieverbinding. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Starttijd: 05 januari 2012 - 17:27
Verwachte eindtijd: onbekend
Servicedesk bij UPC is er mee bezig. Zeker even mailen met de helpdesk. Zondag gedaan, 15 minuten later een aardige dame aan de telefoon die erg goed wist waar ze het over had. Ze vroeg me de laptop aan de kabel te hangen, traceroutes naar een aantal IP's te doen en in het vervolg bij andere slecht ladende websites direct een screenshotje te maken + traceroute en dat te mailen naar tracewebsite AT upcmail.nl
ze geven altijd eerst jezelf of de websites servers de schuld. gewoon blijven vol houden en dreigen! uiteindelijk krijg je iemand aan de lijn die wel weet waar ie het over heeft en die gewoon toegeeft dat het netwerk van UPC een drama is momenteel.
Of je blaast even op je COAX stekker. "Ja, klinkt vreemd, maar het kan echt helpen".

Kreeg ik 2 jaar geleden echt een keer te horen van een helpdesk medewerker. Die wilde me zeker kwijt, want zou ik dat gedaan hebben, dan was de telefoon verbinding ook meteen weg.....
De reden dat ze dat vragen is om er zeker van te zijn dat jij je coax er goed op draait. Als je een stekker ergens uit haalt en er direct terug in stopt, doe je dat op exact dezelfde wijze.
Juist dat wil je voorkomen als die kabel niet goed zit. Door iemand er "even op te laten blazen", wordt die kabel er anders opgezet omdat je een andere handeling uitvoert.

Het blazen heeft dus geen/nauwelijks nut (stof... hooguit), maar de handeling zelf heeft dat weldegelijk.
Doorgaans meten ze de lijn door en zeggen: er is niets mis dus het is uw schuld. En daarbij als het altijd werkte en ineens langzaam is geworden kunnen ze alle kanten opwijzen maar kunnen ze beter toegeven dat er een probleem is.

(ik las wat verder ondertussen. Voor eind maart opgelost?! prutsers..)
Hier hetzelfde probleem, begonnen ongeveer binnen de periode die ze hierboven aangeven.
Juist! Ik merkte het de laatste dagen ook al. Je moet een pagina regelmatig refreshen om het volledig te laten laden en usenetsnelheid was ook niet altijd stabiel. Ik vermoedde al dat er iets aan de hand was.

Ben benieuwd naar de oorzaak/de oplossing.

Edit: misschien dat het aan de DNS servers ligt?

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 30 januari 2012 14:43]

Een tijdje terug ook al last van gehad. Nu gebruik ik google DNS servers en werkt stukken beter. Echter is de verbinding nog steeds erg instabiel (sterke fluctuaties in downloadsnelheid)
Ik gebruik liever geen Google DNS, bedrijf weet simpelweg iets te veel van een individu als je het mij vraagt. Zeker met hun nieuwe privacybeleid weet Google nog meer van een persoon dan de persoon zelf waarschijnlijk allemaal weet :)
Ik gebruik mijn eigen DNS server binnen mijn netwerk en heb ook issues met het laden van paginas.
Ook bij sites met een hoge TTL, waarvan ik zeker weet dat ze vóór de modem gecached zijn, heb ik moeten refreshen binnen zeer korte tijd.
Het probleem ligt dus niet bij hun DNS servers.

De snelheid leek hier onaangetast, maar na wat tests nu blijkt het niet echt stabiel.

Fijn dit te lezen overigens, ik was al een week 'op zoek' naar het probleem.
Lijkt me sterk... Als je een moderne browser gebruikt, dan zal die de geresolvde DNSes gebruiken. Als er een webpagina half ingeladen wordt, dan heeft hij het IP adres van die server al geresolved. Denk niet dat hij voor elke resource die naar hetzelfde domein verwijst opnieuw de DNS gaat resolven.
Anoniem: 265953
30 januari 2012 14:38
Ik herken het ook (Noord-Brabant). Sinds een aantal dagen krijg ik vaak een melding over DNS o.i.d, terwijl online games het wel doen. Erg vreemd probleem!
En als je nu eens een andere DNS provider instelt bij je ip-instellingen op jouw computer. Bijvoorbeeld opendns 208.67.222.222 208.67.220.220
Of Google DNS, 8.8.8.8 en 8.8.4.4
Of Level3 DNS 4.2.2.2 en 4.2.2.4 (werkt ook)
Ik heb UPC en zit ook in noord brabant, ik gebruik de google dns. Maar heb ook laad problemen met verschillende sites.
Jep, hier ook problemen. Vorig weekend snelheden van 100KBps als maximum, slecht en traag ladende sites, op dit moment maar 10 van de 25Mbps die ik normaliter haal, drama.
Haalde je de volle 25Mbps op een 25Mbps abonnement?

Reden van mijn vraag is dat ik zelf sinds een week een upc 25Mbps abbo heb, wat slechts 7Mbps aangeeft op de speedtest.
Ik ging er al van uit dat er een tijdelijk probleempje zou zijn, maar ik ben wel benieuwd hoeveel Mbps je in een speedtest haalt bij een probleemloos netwerk.
wij hebben hier een 30/3 abbo, en ik haal op speedtest.net, op de arnhem server 29.55 down en 2.99 up, net een minuut geleden.
Normaal gesproken zit het ook daar in de buurt.
ik haal snachts meer dan mijn 30 mbit. overdag geeft de upc speedtest ook aan dat ik de snelheid haal maar als ik een andere site check dan blijkt wel dat de snelheid bij lange na niet gehaald wordt. dat kan ook niet. als de ping normaal 20 hoort te zijn. en deze is contstant 500 ms en hoger dan haal je nooit meer dan een paar 100 kb/sec

Ik wil iedereen eens adviseren om tussen 7 en 9 uur savonds een ping te laten lopen naar google.

ga in windows vista of windows 7 links onder naar de start balk en typ in het zoek venster

"ping www.google.nl -t" en druk vervolgens op enter. kijk dit eens een half uurtje af.

als de ping hoger zijn dan 50 dan is de verbinding overbelast. als deze boven de 500ms is dan is de verbinding dramatisch. de mijne komen zelfs boven de 700 ms uit

Even ter vergelijking, mijn xs4all verbinding op de zaak heeft een strakke ping van 20ms altijd. dus iedere ping is dan 20ms.

UPC geeft zelfs als je rond 3 uur snachts pingt nog steeds een ping tussen de 15 ~ 100 ms wat dus aangeeft dat het zelfs snachts nog steeds niet 100% stabiel is

Na 23.00 uur is de verbinding weer helemaal normaal en gaat gamen weer goed.

[Reactie gewijzigd door sygys op 30 januari 2012 16:40]

Kwartiertje geprobeerd 18:05-18:20, 99,9% van de pings was 15,16 of 17. Niet slecht dus. (50MB abo + Cisco 3208 + Netgear 3700 router via WiFi) snelheid ook constant 48MB
Offtopic:
Ja hoor UPC is één van de beste in de beloofde snelheid ook echt leveren.

Zie ook dit bericht op tweakers.
nieuws: 'Adsl-providers halen amper helft van beloofde snelheid'

On:
'Gelukkig' hebben meer mensen hier last van, ik was al bang dat mijn router kuren had gekregen. Merk het vooral bij de internet radio die hier in de keuken staat want deze valt uit als deze niet genoeg kan bufferen of een haperende verbinding heeft. Een keer op F5 duwen in mijn browser vind ik niet erg maar haperende radio des te meer. Het is wel al een paar weken bezig en ik heb mijn modem niet (handmatig iig) geupdate. Hopen dat het probleem snel gevonden en opgelost wordt!
Probleem komt me bekend voor, alhoewel ik er pas 2 keer wat van gemerkt heb.

UPC kennende is er niks aan de hand tot ze er over 2 weken achter komen dat er toch wel wat aan de hand is. Waarschijnlijk na klachten van eigen medewerkers met een UPC abonnement, want als klant nemen ze je niet al te serieus.
Ik moet dit toch echt tegenspreken. Toen ik rond de 14e telefonisch contact opnam moest ik direct wat stappen doorlopen zoals iedere klant. Toen ik de best man vertelde dat ik dat allang gedaan had en hem verwees op mijn grote aantal interacties en dat ik inmiddels al echt wel weet hoe de vork in de steel zat werd ik even in de wacht gezet.

Direct daarop is een interactie aangemaakt en een dag later werd ik netjes door Special Care teruggebeld. Diezelfde dag werd ik al teruggebeld door de tech. afdeling.

Omdat ik direct melding gemaakt heb, kan ik er tevens vanuit gaan dat ik over de betreffende dagen - dat ik geen fatsoenlijke gebruik heb kunnen maken van de dienst - € 1,- p/d krijg - nu inmiddels dus zo'n € 16,-

Als je als klant al zo reageert als jij doet, zal het aantal meldingen minimaal zijn. Vaak moet een bedrijf als UPC eerst de ernst van de situatie inschatten en alles in kaart brengen. Dat bij een medewerker dan niets bekend is, houdt niet per definitie in dat jij als klant liegt of niet serieus genomen wordt. Er is gewoon niet bekend en als je goed luistert zeggen ze je dat ook duidelijk.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 30 januari 2012 23:13]

Probeer eens dns te veranderen in 8.8.8.8 (Google), afbeeldingen en zo lijkt fout te lopen bij één of andere cache server (vermoed ik)
Maakt niet uit, probleem van niet ladende websites zit daar niet (het is niet alleen plaatjes, het zijn complete sites die niet worden ingeladen)

Hier haal ik overigens gewoon prima snelheden hier (120/10 trek ik vol).
Ik heb ruim 2 jaar last gehad, en ondanks alle inspanning van de 3rd helpdesk, apparte customer care ingang, upgrade in het netwerk en lang, ...heel lang aan het "internet" lijntje te zijn gehouden, maar overgestapt op glasvezel van Tweak. Uitendelijk reageerde men namelijk niet meer op mijn E-mails, maar zakte de snelheid op spitstijden nog steeds in elkaar. Daarnaast had ik ook last gigantische latency problemen (25-65ms). Daar kun je geen spel meer fatsoenlijk mee spelen...

Nu dreigt het zelfde te gaan gebeuren met de TV (Laatste wat UPC nog bij mij levert). De HD DVR hapert regelmatig, slaat vast (Wit of blauw beeld) kan dan alleen maar worden gereset door stekker te trekken. Daarnaast heb ik binnen 1 week al 2 keer de melding "U heeft geen abonnement" gehad. Oplossing hiervoor is fabrieks instellingen terug zetten. (Dit ook al een keer met de Helpdesk gedaan). Vervolgens zijn al je favo's natuurlijk ook weer verdwenen. Optie voor een andere HD DVR is er niet, aangezien de Cisco maar 2 programmas tegelijk op kan nemen. En onze huidige philips/Thomson, 2 opnamen en 1 kijken tegelijkertijd aan kan. De nieuwe Horizon Zou dan een alternatief zijn, maar de helpdesk van UPC weet niet wanneer deze gaat komen. UPC kennende zal dit wel weer een jaar uit gesteld zijn...
Ik herken dit soort gedonder, maar na wat contact met hun en het opknappen van de binnenhuis bekabeling was het probleem opgelost.

Je kan het merken door bepaalde zender die soms wat blokkerig zijn(SlamTV, SciFi channel) Als dit het geval is dan zit het bijna altijd in de bekabeling.
1 2 3 ... 19

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee