Vodafone en T-Mobile gaan iPads aanbieden in combinatie met abo

Providers Vodafone en T-Mobile gaan de iPad 2 verkopen in combinatie met data-abonnementen. Mogelijk kunnen klanten fikse korting krijgen op de tablet als ze hem aanschaffen in combinatie met een abo van de providers.

Vodafone heeft daarvoor een internationale deal gesloten met Apple, bevestigt woordvoerster Geeke van der Sluis tegen Tweakers.net. De inkt daarvan is nog niet droog. "We kunnen nog geen details over de nieuwe abonnementen geven, omdat we die zelf nog niet weten. Daarover zijn we nog aan het onderhandelen met Apple. We kregen wel toestemming om de aankondiging te publiceren." Vodafone bracht het nieuws dinsdagmorgen naar buiten,

Ook T-Mobile gaat de iPad in combinatie met abonnementen aanbieden, maakte het bedrijf bekend. De combinatie van hardware bij een abonnement is bekend van telefoons, waarbij een toestel goedkoper of gratis wordt aangeboden als een klant een abonnement afsluit. Dat zal vermoedelijk bij de iPad 2 ook zo zijn.

De versie die de providers aanbieden hebben allemaal 3g. De adviesprijs voor de goedkoopste variant met 3g is momenteel 599 euro. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat de tablet gratis bij een abonnement kan worden verkregen: daarvoor is de aanschafprijs te hoog. Voor de Galaxy Tab 10.1v, die ongeveer evenveel kost, moet bij een 2-jarig Vodafone-abonnement van 35 euro per maand 90 euro worden bijbetaald.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-08-2011 • 13:33

75 Linkedin

Reacties (75)

75
74
29
1
0
40
Wijzig sortering
Door al dit soort acties komen vooral jongeren in de problemen. Al die acties met de eerste 3 maand korting, een gratis nieuwe mobiel of nu een ipad bij een abonnement, veel jongeren / mensen met een laag inkomen die het afsluiten en zo in de problemen komen.

Op mijn werk vang ik geregeld gesprekken op van studenten waar ze het hebben over telefoonrekeningen van honderden euro's.

Kan je de ipad niet gewoon betalen van je (spaar)geld, dan ga je toch niet een abonenent afsluiten om hem zo te bemachtigen? Veel mensen hebben ook een mobiel telefoonabonnement van pakweg 30 euro per maand, zit je met deza actie al snel op 75 euro minimaal aan kosten voor bellen / mobiel internetten.

Net als de flitsleningen e.d. moet de markt eens aangepakt worden. Gewon geen mobieltjes meer in combi met een abonnement. Dat zal veel mensen uit de problemen halen.
en niet alleen jongeren ..
maar goed jongeren of niet daar hebben de telcos schijt aan he .. als die hun geld maar vangen ..
er moet wel wat aan gedaan worden door de politiek . want zo kan het ook niet meer he in deze tijd waar veel mensen schulden hebben etc..
Als je een beetje de moeite neemt kun je een tablet van iemand overnemen die deze kado heeft gekregen. Je hebt dan voor rond de 500 euro een nieuwe tablet. Daarnaast schaf je een sim only abbo aan.

Moet je eens kijken wat je dan in 2 jaar bespaart. Kun je bijna een nieuwe tablet van kopen.
Waarom moet er nou weer iets aan gedaan worden door "de politiek"? Laat mensen zelf eens wat verantwoordelijkheid nemen voor wat ze doen. Net alsof de telco's mensen een geweer op het hoofd zetten om spullen te kopen.
Met andere woorden, de iPad is helemaal niet zo populair als dat Apple het voor doet, vervolgens storten ze zich op negatieve communicatie (Samsung) en meer providers. Ik denk dat ze inzien dat nu Steve Jobs ook niet 'invincible' is, dat die apparaatjes het ook niet zijn.
Wat een onzin, de iPad verkoopt veel en veel beter dan alle andere tablets bij elkaar, bron:

http://gigaom.com/mobile/...ales-figures-that-matter/

Dit is gewoon een logische stap voor Apple en voor de Telco's. Hoe die rechtszaak tegen Samsung afloopt is nog maar afwachten en het feit dat iemand ziek is erbij halen om een apparaat af te kraken is gewoon laag.

Wat heeft Apple jou ooit misdaan?
Dat is inderdaad wel verassend nieuws gezien Honeycomb nog maar even uit is...

Apple heeft ons niets misdaan hoor, we constateren alleen feiten.

edit:

Als reactie op onderstaand:

Apple verkoopt op het moment inderdaad meer tablets, maar het stuk van Vizzie laat blijken dat alleen honeycomb meeteld voor tablets, en dat is dus nog maar net uit.
Tevens was iOS ook eerst het grootste mobiele OS, terwijl dat in een krappe 2 jaar richting Android is verhuist.

In deze lijn verwacht ik dus ook dat Android de Tablet market naar zich toetrekt in de toekomst.

En inderdaad, het is makkelijk om te zeggen dat de iPad niet populair is, bijna net zo makkelijk als een artikel neerzetten waarin staat dat de iPad meer verkopen heeft dan Android tablets op Honeycomb, simpel weg omdat honeycomb maar net uit is.

[Reactie gewijzigd door Dakreal op 30 augustus 2011 14:45]

Anoniem: 154887
@Dakreal30 augustus 2011 14:16
Feit:

Apple verkoopt meer tablets dan alle andere concurrenten samen.

j0shua79 gaat wel heel kort door de bocht door te stellen dat de iPad niet populair is.
Alsof er daarvoor geen Android tablets waren... en daarbij mag je mij de feiten in het verhaal van j0shua79 aanwijzen: die zijn op de vingers van één elleboog te tellen ;)

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 30 augustus 2011 14:26]

Aantal iOS devices per begin juni 2011: 200+ miljoen
Aantal Android devices per begin juli 2011: 130 miljoen

iOS: June 29, 2007
Android: 21 October 2008

Zit een verschil in van net iets minder dan 16 maanden.

Verder werden er ook al android tablets verkocht voordat Honeycomb uit was en wellicht worden die niet meegenomen in bovenstaand artikel, maar wel in dit artikel:
http://tabletappsforandroid.com/?p=479

Verder is iPad met Android vergelijken nogal krom, vergelijk dan iPad met Galaxy Tab, product serie vs. product serie. Want Android zegt helemaal niets over het hardware platform. Ik zou bv. een Archos Arnova 7 van €99 niet willen vergelijken met een Samsung Galaxy Tab 10.1. van €475. Dat is meteen nog een punt waarom de vergelijking met iPad of iPhone en Android zo krom is, we hebben het dan opeens over apparaten van een paar tientjes tot meer dan duizend euro gemaakt door tientallen verschillende producenten.

Ik betwijfel of de mensen die de goedkope Android producten kopen kiezen voor het OS of de goedkope hardware waar ze het OS bij krijgen.

Edit: j0shua79 had het over de iPad en dat die niet populair is. Dakreal geeft eerst een vage opmerking over 'feiten' en geeft vervolgens de verkeerde 'feiten' iOS is nog steeds 50%-60% meer verkocht dan Android. Dat in één bepaald artikel alleen Honey Comb meetelt als Android Tablet OS betekent niet dat het enige Android OS is, er zijn nu nog zat tablets te koop die 2.2 gebruiken. Waarom zou ik direct on topic blijven als je dat zelf ook niet doet?

Het artikel gaat helemaal niet over OSen, het gaat over de iPad, een aantal mensen beginnen vervolgens weer met iPad/Apple bashen en geven dan weer (eens) onjuiste informatie. Als je de iPad of iOS niets vind, prima, maar wees dan wel correct in je argumentatie.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 30 augustus 2011 17:10]

Ik betwijfel of de mensen die de goedkope Android producten kopen kiezen voor het OS of de goedkope hardware waar ze het OS bij krijgen.
De reden dat er voor Android gekozen word en niet voor de hardware is omdat je met Android je smaak kan laten gelden, aangezien er voor iedereen een android device is naar zijn of haar smaak.

En nogmaals, de vergelijking gaat over OS'en, dus reageer dan ook daarop en verdraai het onderwerp niet....
Maar als er voor iedereen "een android device is naar zijn of haar smaak" dan kies je toch juist wel voor de hardware? Of telt behuizing en uiterlijk tegenwoordig niet meer als hardware?
Nouja, dat lijken de verkoopaantallen toch echt tegen te spreken. Jouw redenatie volgend zou ik eerder denken aan verzadiging van de markt, al dan niet vanwege de concurrentie.
De ipad is relatief best populair, maar je moet wel reëel blijven met je afzet.
Als je miljoenen stuks verkoopt, in een paar maanden tijd, ben je populair (genoeg), maar ondanks het zo'm mooi apparaat is, wil/kan ik me geen 2e of 3e veroorloven.
Nee, de 3G versie is niet populair. Ook niet gek, die koppel je zonder problemen aan je iphone (mits tethering actief is) en bij de meeste mensen wordt hij thuis gebruikt, waa rje gewoon Wifi hebt. In dat geval is een 3g versie overbodig.
iPad heeft al iets van 30 miljoen stuks verkocht sinds release en heeft nog steeds het grootste markt aandeel. Helemaal als je je realiseert dat Android alleen het OS is en niet het product zelf, het aandeel Android wordt verdeeld onder een heleboel producenten. Er worden nu 7-8 miljoen iPads per kwartaal verkocht. De verwachtingen voor dit jaar zijn dat Apple nog steeds 70% meer iPads verkoopt dan dat er Android tablets verkocht worden. Ja, het aandeel iPad loopt terug, dat heeft niets met de populariteit van de iPad te maken, dat heeft te maken met dat een alternatief volwassen wordt. Er zal altijd eentje de eerste zijn, in dit geval was het Apple (niet helemaal waar natuurlijk)...

http://tabletappsforandroid.com/?p=479

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 30 augustus 2011 14:22]

das ongeveer 1000 euro in 2 jaar dat vind ik vrij prijzig nog als dat de prijs al is ..
apple zal er mss meer voor willen dus zal die 90 euro goed een stukje hoger kunnen liggen ...

[Reactie gewijzigd door style2k op 30 augustus 2011 13:38]

Ach, als je terugrekent betaal je dan ca. € 17 per maand (€ 400 / 24) voor het internet abo. Best een redelijke prijs (mits het abonnement uitgebreid genoeg is).
Waarom iedereen zich altijd blindstaart op een totaalprijs op 24 maanden.

de 'dienst' zelf moet je ook betalen, simonly of combinatieabonnement ...
voor niets gaat de zon op.
(24 x €35) + €90 = €930
(€930 - €599) / 24 = €13,79

Je betaald dus €13,79 per maand voor je tablet 3G toegang, persoonlijk vind ik dat veel te veel geld voor de service die je krijgt en ik zie het voordeel slechts in een aantal gevallen.
Dat valt vrij mee, volgens mij zijn de meeste basale internet abonnementen al een euro of 15-20 bij de meeste (grote) providers. Waar geen rekening mee gehouden word, is dat er bij veel providers ook nog eens aanbiedingen lopen, waarbij je de eerste 6 maanden of zelfs 12 maanden een vrij schappelijke korting krijgt (vakt iets van 50% korting over de maandlasten), waardoor je per saldo weer een stukje voordeliger uitbent.

Ik vind persoonlijk de prijzen vrij reeel. Je hoeft niet ineens 600 euro op te hoesten voor je pad, je betaald een vrij beschijden bedragje per maand om (theoretisch) overal mobiel te zijn.

Vergelijk het voor de grap maar eens met je telefoon van 450 euro (wat toch wel een redelijk gemiddelde is voor een smartphone), daar betaal je makkelijk 30-45 euro per maand, maar moet je vaak ook tot een euro of 100 bijleggen. Het apparaat zelf is goedkoper, en je betaal meer per maand. Naar verhouding vallen deze prijzen dus echt reuze mee.
Ik vind persoonlijk de prijzen vrij reeel. Je hoeft niet ineens 600 euro op te hoesten voor je pad, je betaald een vrij beschijden bedragje per maand om (theoretisch) overal mobiel te zijn.
Tja, da's de basis van alle problemen. Beter sparen en in 1 keer betalen, dan achteraf in de shit.
Abbootje hier abbootje daar, leningkje overal, lekker flaneren maar later zeker saneren ;-)
Dat zal de verkoop wel doen stijgen. En zal mede komen door de klanten aan de onderkant van de markt die niet het geld hebben in één keer 600,- neer te leggen of zo 'dom' zijn en de psychologische misstap maken door hem goedkoop te hebben en maandelijks meer te betalen.
Nou, "dom"... het abo dat ik nu heb was veel goedkoper mét telefoon dan wanneer ik het sim-only nam plus de telefoon erbij. In bijna elk geval dat ik heb gecheckt was het abo met telefoon goedkoper dan sim-only met losse telefoon...

Dit komt doordat er sim-only hogere prijzen gevraagd worden. Kan met een hoop dingen te maken hebben; wellicht maken sim-onlyklanten hun bundels beter op en kosten ze ook meer geld ofzo, of maken ze nog best grote marges op verkoop van telefoons... maargoed, het is wat het is.

Uitzonderingen zijn wel de sim-onlyproviders. Die zijn vaak veel goedkoper, afhankelijk van wat je nodig hebt, maar los daarvan is het met toestel toch goedkoper (als je er een nodig hebt).

Voorbeeldje uit het artikel: 35 * 24mnd = 840 euro totaal. Galaxy Tab 10.1v kost 600 (consumentenprijs), dus abo kost je 240 euro voor 2 jaar. Is 10 euro per maand. Kijk maar eens wat een sim-only data-abo je kost per maand bij Vodafone en reken maar uit wat er goedkoper is (zelfs als je de Galaxy Tab 10.1v goedkope krijgt).
Ik denk dat je toch jezelf een beetje voor de gek houd, je betaald het gewoon zelf en anders heb je niet goed gezocht naar goede SIM-only aanbiedingen.

De Galaxy Tab 10.1 heb je al voor 550 euro en via een direct sales kanaal kan je vaak al een leuk abonnementje hebben voor 10 euro per maand (waarin data zit). Onderaan de streep zal je goedkoper of ongeveer gelijk uitkomen, waaruit gewoon blijkt dat je het toch zelf betaald... Je kan natuurlijk ook kiezen voor een prepaid kaartje waar 1GB internet bij zit, veel mensen zullie hier meer dan genoeg aan hebben. En na een jaar koop je weer een nieuw kaartje voor € 20,-.

Je kan je zelf voor de gek rekenen, maar betalen doe je het echt zelf...
Als je het sommetje compleet wilt maken neem je ook de hogere tweede hands verkoop prijs van Apple producten mee.
Hoge tweedehands verkoopprijs, ongeacht de fabrikant, is toch al niet zo hoog met een provider logo op het apparaat. Men is niet snel geneigd om voor die apparaten veel geld neer te tellen. Ze weten immers dat je er zelf niet veel voor neergelegd hebt. En zeker als het apparaat al 2 jaar oud is, er van uitgaand dat je het apparaat pas na het verlopen van je abo verkoopt, op de markt al niet veel meer waard is.
providerlogo op de ipad zal Apple niet toestaan hoor :)
Heus wel ergens in de software en op een manier dat je het zelf niet kunt wegkrijgen. Vodafone gaat niet zomaar een risico aan. Die laten echt wel weten dat de iPad door hun wordt geleverd.
en dat klopt dus niet ;)
dat staat Apple niet toe, nu ook al niet met de iphone 4...
dingen zullen gewoon simlockvrij en unbranded zijn
Dus niet, juist een van de sterke kanten van Apple, geen bloatware en geen verschillende versies
Als je onder de streep gewoon hetzelfde uitkomt is het toch goed, immers betaal je dus niet echt meer, maar wel in kleinere porties tegenover in 1 keer betalen, nu hangt het van de persoon en zijn inkomsten af wat hem beter uit komt :)

En kan dit voor sommigen dus fijner zijn... En voor andere blijkbaar niet fijn :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 augustus 2011 14:06]

Mits je natuurlijk het apparaat 2 jaar blijft gebruiken. Er zijn er genoeg die na een jaar alweer een ander apparaat willen hebben.
Ik snap het niet, wat maakt dat voor de prijs uit? De prijs blijft hetzelfde of je hem meteen in de prullenbak gooit of niet...
Het maakt uit, omdat de aanschaf van je iPad verwoven zit in je maandelijkse abonnement. Die is over 24 maanden verspreid en als iemand na een jaar eigenlijk iets anders wil, dan wordt het een keuze om óf een nieuw abonnement ernaast te nemen (is vaak zat gebeurd) of met minder tevredenheid je bestaande abonnement uitzitten. Je kunt er ook voor kiezen om het meegeleverde apparaat niet te gebruiken en een andere aan te schaffen, maar je blijft wel voor je meegeleverde apparaat betalen zolang je abonnement nog loopt. In dat geval, en daar zijn heel veel gevallen van bekend, wordt het een duurdere aangelegenheid. Immers, iemand die een simonly neemt zonder meegeleverd apparaat is vrij om van apparaat te wisselen, zonder dat ze blijven betalen voor een vorige. Als je stopt met het gebruik van je iPad, dan gaat je abonnement niet omlaag.
Ah op die fiets ;) Hoewel sim-only ook gepaard gaat met een contractsduur en dat is ook goedkoper bij 2 jaar dus de kans dat iemand 2 jaar neemt is toch wel groot denk ik...
Maakt helemaal niets uit, want ofwel je betaalt (fictieve bedragen)

- 600 ineens voor je iPad + 12x 10 euro voor internet + 500 voor je nieuwe speeltje + 12x 10 euro voor Internet (al je speeltjes los kopen en los een internetabonnement kopen)

ofwel

- 0 euro ineens voor je iPad + (12 x 25 euro voor je iPad + 12x 10 euro voor internet) in de eerste 12 maanden van je abonnement + 500 voor je nieuwe speeltje + (12 x 25 euro voor je iPad + 12x 10 euro voor internet) in de 2e 12 maanden van je abonnement (nieuwgekocht speeltje na 1 jaar gebruiken met je oude abonnement)

Aan het eind van de rit ben je in beide gevallen 1100 euro kwijt aan je gadgets en 240 euro aan het internet.

Enige geval waarin je nadeel hebt: je stopt binnen je contractperiode volledig met het gebruiken van een data-only mobile device, omdat dat toch maar niks bleek te zijn.
Ik heb echt gezocht want ik wilde zelf het toestel kopen en sim-only abo bestellen, maar voor 10 euro per maand met data? Vertel mij eens waar dan (KPN of Vodafone)? Goedkoopste dat ik zie is circa € 20 per maand.
Allereerst betaal je natuurlijk per maand, wat uiteindelijk een soort gespreide betaling is.
maar af en toe ben je echt veel voordeliger uit!

Zo ik heb vorig jaar ook nog 2 xperia10 Mini-pro's gehaald, voor een totaal all-in abo-prijs van uiteindelijk 24x 9 euro per maand! = 216 euro per toestel .Met limietloos internet, en in totaal uiteindelijk 360 euro beltegoed per toestel (voor 80%/90% inwisselbaar per toestel met de bekende truuks) Dus ruig goedkoper dan elke ander construktie.
Ikzelf gebruik dit abo in mijn iphone, alleen voor de data, (en 10 minuten bellen) en heb onderhand al 100 euro "gecachebackt, en nog een jaar te gaan!.
Je betaalt nu 149 euro voor een xperia x10 mini pro, nieuw uit de winkel. En dat is de prijs voor een los toestel zonder abo. Jij bent nu nog een jaar aan het betalen voor hetzelfde toestel en betaalt uiteindelijk 216 euro voor een toestel dat je niet eens gebruikt. Tegen de tijd dat jij klaar bent met betalen voor die xperia's zijn ze allang niet meer courant en geen drol waard. En zoals je het nu meldt gebruik je ze niet eens. Dat is dus 216 euro per toestel weggegooid.

[Reactie gewijzigd door Poops_McGhee op 30 augustus 2011 16:11]

Of ik kan niet rekenen, of jij kan niet lezen,
Ik betaal in totaal 216 euro voor mijn toestel, en kan bellen en internetten voor 2 jaar!

Jij koopt een los toestel voor 149 euro, en bent dan blijkbaar in staat voor het verschil van 67 euro 2 jaar lang te bellen en limietloos te internetten?
Doe mij maar het adres van die provider!

Zoals boven genoemd cashback ik ook nog eens 100 euro per jaar op het abo.
de netto prijs is dus uiteindelijk 16 euro voor:
2 jaar ongelimiteerd internet + toestel + nog ongeveer 100 euro bellen/SMS'en.
Het (simlockvrij) toestel (nog nieuw in doos) zou ik nog kunnen verkopen, maar backup is handig!

Veel plezier dan met je losse Xperia van 149 euro, zonder bel-abo!

Ik zou graag een iPad halen, de in-een-keer prijs houdt me echter tegen,
Met een leuk provider-aanbod waardoor ik uiteindelijk (over 1 / 2 jaar) wel die iPad betaal + een stukje data kan ik prima leven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 83718 op 31 augustus 2011 02:32]

Haha, wat een reacties allemaal.
Een extra data abbo voor een Ipad, lache.
De meesten willen een telefoon met internet abbo, komt dan zo'n "pet" bij. Die providers lachen zich helemaal te barsten.
Als je die Ipad nou eens alleen koopt zonder abbo en zonder 3g ben je 500 tot 600euro goedkoper uit en kan je nog steeds onderweg internetten door thethering met je telefoon. Bwahhaha nog niet aan gedacht hè.
Lache reaktie inderdaad?
zoals boven gezegd, maar jij kan dus inderdaad niet lezen?
ja zo rekenen veel mensen zich wel rijk natuurlijk.
maar ondertussen moet je wel zon 40 euro per maand afrekenen en geen 10.
terug rekenen is allemaal leuk maar het zal links of rechts om toch betaald moeten worden he ..
kijk als je toch een ipad wilt kopen dan loont het zich natuurlijk . maar als je denkt ik krijg em er bijna gratis bij dan zit je natuurlijk behoorlijk mis

[Reactie gewijzigd door style2k op 30 augustus 2011 14:06]

Ze verdienen niet alleen aan je abo, maar ook aan je gebruikskosten. Sterker nog, dat is een heel belangrijk deel van de inkomsten uit dit soort abo's. Waarom denk je dat ze de prijzen voor mobiel internet moeten verhogen en de mogelijkheden moeten beperken? Je betaalt het echt zelf, met een beetje extra ook nog.
Bekijk het eens zo, over 2 jaar betaal je een volle verkapte lening af voor een apparaat dat al lang in waarde is gehalveerd.
Je krijgt in de commercie echt niets gratis. Ga daar maar vanuit.
Af en toe goed zoeken, dan krijg je echt wel wat gratis of goedkoper.

Qua lening: natuurlijk, maar elke lening gaat over een apparaat of iets anders dat in waarde daalt. (alleen huizen en oldtimers/antiek/kunst/momenteel goud stijgen evt in waarde)

Over een echte (persoonlijke) lening betaal je dan wel ruig rente (10%-20%)
en hypotheken ook nog zo'n 5%
Bij langlopende leningen moet je ook nog rekening houden met geldontwaarding! (weer 2-3%, per jaar, maar eigenlijk in je eigen voordeel))

Reken een en ander dus door tot de totale kosten over de hele abonnementsperiode
en je weet of het uit kan. hoeveel bel je, etc?
Over ontwaarding hoef je geen zorgen te maken, een TOP-telefoon van nu is over 2 jaar niks meer waard, maar natuurlijk nog wel prima bruikbaar. Ik ben dol op mijn iPhone 3G.
Simpel!

(geen reclame, Simpel is veel te duur bij teveel internetgebruik)

Voorbeeld goed zoeken:
mijn afgelopen weekend afgesloten tel abo.
abo 60 min + internet + tmobile Pulse (verouderd, maar kadootje voor zoon van 12)
+laptop compac pressario CQ56 ---> totaal doorgerekend 185 euro!
en renteloos af te betalen per maand!

Lijkt me een goeie deal!

weekend daarvoor:
UPC aanbieding: alleen zondag gezien,
maar heb nu 60/6 internet met een DVR en 100+ zenders + (onnodige) telefoon voor uiteindelijk
€2.50 minder dan ik voor mijn Online ADSL+telefoon betaalde

Lijkt me ook een goede deal

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 83718 op 31 augustus 2011 04:18]

Grappig. Ik heb dat ook diverse keren uitgerekend en ik had het precies andersom. Ik ga uit van de goedkoopste aanbieder van het toestel en het goedkoopste sim onlyabonnement. Dat bij elkaar opgeteld moet over een periode van 2 jaar goedkoper of gelijkwaardig zijn dan een abonnement met toestel. Anders is het gewoon een lening...
Hoezo prijzig. Je krijgt echt niets cadeau van een provider. Je betaald gewoon gespreid doordat het abonnement duurder is dan een sim-only abonnement. Tel daarbij nog een vergoeding voor rente op en ik vind het een niet meer dan verwachte prijs.
Zou dit de nieuwe strategie van Apple zijn nu de ApplevsSamsung rechtzaak niet helemaal gunstig voor Apple is afgelopenen?

Ik bedoel door direct met de providers een deal te maken kunnen ze welligt een voordeel hebben op de verkoop van losse concurrenten (bijvoorbeeld de Samsung Tab's)
Het is mij natuurlijk bekend dat Vodafone ook behoorlijk bezig was met de verkoop van Samsung Tab's precies zoals het artikel ook zegt, zal de Apple Ipad2 nu voorrang krijgen op de modellen van Samsung?
Het is dat ik deze niet in mijn winkel heb, maar elke andere tablet kan ik al lang in combinatie verkopen met een abo.
Vaak is het ook zo dat er voor een soort van afbetaalconstructie kan worden gekozen waar je b.v. een abo van €20,- en daar bovenop €15,- afbetalen voor de "korting" op de tablet.

Eigenlijk is dat exact dezelfde manier als bij een telefoonabonnement, maar heb je dan tenminste duidelijkheid. Wat ze nu gaan doen is de onduidelijkheid voor de klant terugbrengen.

Dat past eigenlijk wel goed samen met Apple, aangezien je soms ook geen idee hebt waar de prijzen bij hun vandaan komen.
Ehm,
ja ...

lijkt me logisch dat Apple hier een dealtje heeft gesloten om Samsung buiten te sluiten.
lijkt me logisch dat Apple hier een dealtje heeft gesloten om Samsung buiten te sluiten.
Want? De galaxy tab is al in een soortgelijke constructie te krijgen.
Het lijkt me eerder dat Vodafone een dealtje heeft opgezocht. Die zoeken continuiteit in levering naar hun klanten toe en met de voorlopige verkoopverboden in Australie en Duitsland en waar nog meer, lijkt me dat Vodafone kiest voor de constante factor.
Het zal ze in principe weinig kunnen boeien welk merknaampje er opstaat, zolang de consument maar bij hen abo's komt kopen. Conspiracy theory = void!

[Reactie gewijzigd door Poops_McGhee op 30 augustus 2011 16:09]

Ik vind het ook belachelijk wat voor prijzen ze er voor vragen.
En ik zag bij een ander Telco boer deze aanbieding

Bij Belcompany hebben ze ook een leuk aanbieding.
Motorola Xoom 3G + WiFi
Totaal eenmalig: Gratis
Totaal per maand: 29,95
Netwerk: HI
Abonnement: Hi regelmatig online 24mnd 2GB 2Mbps
Anoniem: 171671
@uroy30 augustus 2011 13:56
€ 719,-- voor 48GB = € 15,-- per GB

Hoezo korting?
Vergeet niet de prijs van de Xoom eraf te trekken en dan pas te delen door 24. Vergelijk daarna met sim-only...
Anoniem: 103465
30 augustus 2011 18:12
ipad is populair maar echt niet het beste wat je kan krijgen op tablet gebied. Ook het aanbod van een abonnement met een ipad is niet altijd voordelig. Omdat er ook goedkopere simonly data abonnementen zijn. We zullen het wel zien. :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee