Ontwikkelaars krijgen Android draaiend op HTC HD2 vanaf nand

Ontwikkelaars van het XDA-forum hebben een programma ontwikkeld waarmee een Android-rom rechtstreeks naar het nand-geheugen van een HTC HD2 geflasht kan worden. Voorheen moesten Android-builds vanuit Windows Mobile gestart worden.

Met de DFT Android Flasher kunnen gebruikers een Android-rom naar het nand-geheugen van de HTC HD2 schrijven. Normaal herbergt deze geheugenchip Windows Mobile 6.5, het OS waarmee de HD2 uitgeleverd wordt. Gebruikers dienen eerst een bootloader genaamd magldr naar het toestel te flashen. Daarna kan vanuit Windows via de flash-applicatie de Android-rom naar het toestel weggeschreven worden. De rom die de makers bij de applicatie bundelen is gebaseerd op die van de HTC Desire, een toestel dat veel componenten deelt met de HD2.

Het draaien van Android op Windows Mobile toestellen is niet nieuw, in het verleden ontvingen toestellen als de HTC Diamond, HTC Touch Pro en HTC Touch Pro 2 ook al Android-builds. Om deze te kunnen draaien diende het toestel wel eerst normaal Windows Mobile op te starten, waarna een speciale bootloader het OS uit het geheugen haalde, en een Android-rom vanaf de sd-kaart instartte. Met deze nieuwe methode is het voor het eerst mogelijk om Windows Mobile compleet van het toestel te verwijderen, en puur Android te draaien.

De rom werkt overigens nog niet perfect. Naast het feit dat enkele gebruikers problemen hebben met het flashen van magldr, is het powermanagement niet zo goed als onder Windows Mobile. Gebruikers die terug willen keren naar Windows Mobile 6.5 hoeven alleen maar een officiele 6.5-rom terug te flashen.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

31-12-2010 • 09:15

83 Linkedin

Reacties (83)

83
83
50
2
0
8
Wijzig sortering
Hier een tevreden gebruiker van de nand-versie :*) Gisteravond(ofja, vanmorgen) nog geinstalleerd, draait als een tierelier. Cotulla (de hoofdontwikkelaar van de bootloader) verdient echt heel veel respect, hij heeft met opzet heel lang gewacht met het uitbrengen van de nand-versie totdat hij bijna perfect was. Ik heb nog geen enkele bug gevonden in de desire-build die hij meegeleverd heeft, terwijl bijna elke sd-kaart build wel een klein probleempje had. Ik ga vandaag nog 25 euro doneren :)
Het probleem met mijn diamond was altijd dat de batterij heel snel leeg was.
Hoe is dit op de HD2?
Persoonlijk heb ik er weinig last van. Misschien dat de accu iets minder lang mee gaat dan in Windows, maar met verschillende push-applicaties in gebruik (GMail, PingChat) kan ik een hele dag vooruit en moet hij pas savonds laat aan de oplader. Zet ik push-mail uit haal ik anderhalve dag/2 dagen. Als je hem intensief gebruikt (games/browser/gps) moet hij savonds natuurlijk aan de oplader, maar dat is bij bijna elke smartphone zo :)
Anoniem: 386614
31 december 2010 09:17
Mooie uitkomst voor de HD2 fans :) WM6.5 is niet echt wat imo.
Dan hadden ze om te beginnen een Andriod toestel moeten nemen lijkt me :?
Men kan ook een verkeerde keuze gemaakt hebben en achteraf spijt hebben dat ze aan WM 6.5 vast zitten.
Ik draai Android op mijn HD2, Desire Rom met sense ui. En ik ben erg tevreden daar over. De specs van de HD2 zijn erg goed, vanwaar ik hem ook heb aangeschaft. Winmo werkt okay maar een gebrek aan een goede market is toch een minpunt.
Ze zeggen dat de HD2 met 1GHz snapdragon en NAND sneller is dan de Nexus one!! XDA blijft het maar optimaliseren. :)

Had ik dit geweten ander half jaar geleden dan had ik misschien ook een HD2 met quad booting.

Maar ben na mijn oooh zo trage iphone 3g verlost en heb een WP7 LG Optimus.. WOW wat een verschil... natuurlijk oude generatie iphone maar heb het vergeleken met galaxy s en meeste websites laden sneller!!!

[Reactie gewijzigd door Hyperik op 31 december 2010 10:43]

Klopt, 2.2 geboot van de SD kaart haalde op de HD2 een score van 1584 in Quadrant. Vergeleken met de resultaten van andere Android phones is dit toch wel aanzienlijk hoog. Mijn Galaxy S haalde bijvoorbeeld, na rooten en lagfix, een score van 1984.

XDA heeft Android voor de HD2 prima geoptimaliseerd en de mogelijkheid om het op NAND te flashen is echt een uitkomst.
Ik heb een HD2 quadrant score van 4000+ op XDA voorbij zien komen....Dit was met de froyostone Super Ram Rom 1.5 met een overclockte CPU.

Ik ben nu alweer enkele maanden erg blij met HD2 op android, echt een te gekke telefoon!
Had laatst neocore getest met mijn desire met 2.2 en iemands HD2 met 2.3 erop. Resultaat, 28.4 vs 30.2 fps.
De HD2 was iets sneller, wat mij wel verbaasde aangezien die eigenlijk niet native ervoor gemaakt is. Kudos voor die XDA developers
Anoniem: 390593
@marking6 januari 2011 12:14
Is je ervaring met vodafone? ik krijg de g3 niet werkend de rest gaat uitstekend,ook met wifi, maar gewoon internet via vodafone geen verbinding.ook kan ik mijn instellingen hiervoor niet veranderen. wie weet er een oplossing.
Vergeet ook niet dat Android nog een stuk minder ontwikkeld was toen de HD2 uitkwam, en er ook een stuk minder Android toestellen kwamen. Android zat geloof ik op 1.5 en de Google Nexus One was nog niet uit, waardoor het enige goede Android toestel de Hero was. Daarnaast verwachten veel mensen dat de HD2 een upgrade naar WM7 zou krijgen, wat achteraf gezien niet doorging.

Maar ik draai nu Android op mijn HD2 en ben er heel tevreden mee :)
Anoniem: 386614
@beany31 december 2010 09:26
Ja, een dualboot optie, zoals bij de iphone ook kan. Het werkt echter half, maar dat is ten tweede
Tja, de iPhone deelt z'n hardware niet met andere platforms, terwijl HTC zowel Windows als Android toestellen maakt. Kans is dus groot dat beide platformen gemeenschappelijke hardware hebben.

Voor de iPhone moeten ze veel meer driver en optimalisatie werk doen omdat er zo weinig over bekend is in weze.
De hd2 is al meer dan een jaar oud en komt nog prima mee met de huidige telefoons. Toen was het de beste keuze als je naar hardware keek en op XDA is het nog steeds een van de populairste telefoons!
Eens, vind het echt een apparaatje dat zijn geld waar is.
Anoniem: 315662
@beany31 december 2010 16:30
toen waren er nog geen toestellen vergelijkbaar met hd2 met android
Kan zijn dat ze het toestel juist willen en dan WM voor lief hebben genomen. Dan hebben ze nu een mooie kans om er android op te zetten :)
Ik heb mijn HD2 nu iets meer dan een jaar. Ik heb hem destijds gekocht met de hoop dat er een Windows Phone 7 update voor zou komen. Verder was er de reden dat ik zelf in .NET programmeer en al eerder apps voor windows mobile had gemaakt die hier dan ook weer op draaiden.

De Appstore voor Windows Mobile is nooit echt van de grond gekomen (nu na een jaar 40 games en in totaal iets meer dan 100 apps hier in de NL store).

Windows Phone 7 klonk voor developers eerst heel mooi met Silverlight GUI, Sensor SDK en XDA voor gaming. Maar vervolgens moet ik 99 dolar gaan betalen om apps op mijn eigen telefoon te mogen zetten, ik mag geen apps in de achtergrond draaien en dan nog wat beperkingen waar ik me aan irriteer,

Nu bleek in 2010 al dat er geen WP7 update kwam voor de HD2 ben ik dan ook van plan Android op m'n telefoon te gaan zeggen. Dan maar Java leren. Dus Thumbs Up voor XDA dat het nu ook in de ROM kan :).
Ze zullen liever win7 hierop draaiend zien :)
Anoniem: 256386
@Loki31 december 2010 09:48
Die komt voor 13 januari.
Waarschijnlijk ook via deze methode. Ikzelf had het liever via de sdkaart gezien want winmo werkt bij mij ook goed.
En zoals al aangegeven de powermanagement van WM6.5 op de HD2 is echt zuinig.
Android verbruikt gewoon meer. Dat komt denk ik omdat hij elke keer een aantal sluizen openzet. Zelfs als je die gekilled hebt met een task killer
Dat is niet helemaal waar. Ik heb eerst een HTC Touch HD gehad, en daarna naar de HD2 gegaan omdat dat de meest logische opvolger is. Ik vond de Windows Mobile juist mooi, omdat je honderden ROM's kunt downloaden en alles ziet er weer anders uit..

Later begon ik er meer van te balen dat er zo weinig apps voor waren, en toen ik zag dat Android draaide op de HD2 heb ik dat natuurlijk gedaan.

De HD2 is denk ik gewoon veel meer een tweakertelefoon geworden, en niet zozeer mensen die WiMo waarderen of Android(als ze dat flashen)..
Mijn vader heeft de HD2 omdat zijn werkgever het niet toestaat om te koppelen met Android of iOS. (Exchange)
ook Android koppelt perfect met Exchange...

je moet je baas eens een update geven zo lijkt me...
Dat het kan wil nog niet zeggen dat het toegestaan is.

Sommige bedrijven hebben simpelweg hele korte policies. En dergelijke policies kunnen makkelijk neerkomen op: het OS is niet van Microsoft? Dan mag 't niet.
Inderdaad. Mijn pa mocht vorige maand kiezen uit 2 telefoons: een simpele Nokia of een iPhone 4. Iets anders mocht hij simpelweg niet aanschaffen :P.
Redelijk offtopic, maar iOS synct meer dan prima met Exchange :)

-ontopic-
Verder vind ik het een uitstekende ontwikkeling dat android ook voor WiMo toestellen beschikbaar komt, via officieële kanelen of niet. De XDA Dev community was, voor mijn overstap naar Maemo, mijn vaste prik waar ik nieuwe firmwares kon testen.
Mooie uitkomst voor de HD2 fans :) WM6.5 is niet echt wat imo.
Wat zeg je??

Hier een HD2 Fan.
En ik ben HD2 Fan omwege het totaalplaatje.

Ik vindt Windows Mobile 6.5 echt heerlijk werken.
Op de HD2 loopt het niet vast. En loopt het ook nog ééns snel.
Dus ik zou niet weten waarom ik een addware supported programma zou moeten draaien op mijn telefoon.
Zoals Android.

Ik heb Android nu draaien op mijn Samsung Gallaxy Tab.
Vindt het OK. Maar ergens voelt het gewoon nog te goedkoop aan. En wordt ik irri van de adds.
En vindt ik niet alle interfaces zo naadloos op elkaar aansluiten.

Iets wat wel het geval is voor WM tot nu toe.
Wat een onzin om Android ad-supported te noemen, Android heeft helemaal geen ads van zichzelf, geen 1 app van Google in/voor Android trouwens...

De ads die jij bedoelt zijn in apps waar jij blijkbaar te gierig voor bent de full version van te kopen (en een enkel app heeft geen full version maar enkel met ads), ja dan heb je de gratis versie met ads ja :) Niet door Android maar door jezelf!

PS uiteindelijk heb je in een bepaalde/letterlijke zin wel gelijk (jammer dat je het niet zo zegt/bedoelt) want Google leeft van de ads en de ontwikkeling van Android wordt dus door ads betaald!
Heeft niets met gierig te maken, onder windows mobile had je ontelbaar veel gratis applicaties en bij android zit er overal reclame bij, die er totaal niet uit ziet. Dat geeft de telefoon een goedkope uitstraling en dat is zonde. Samen met de kinderachtige android interface maakt het allemaal een beetje minder dan windows mobile was.

Het is een beetje zielig en kinderachtig om dat gierig te noemen, maar dat zegt gelukkig meer over jou dan over wat dan ook.
Oh? Ik had er anders de grootste moeite mee om relevante apps te vinden voor Windows Mobile, Android heeft aan appstore waar je voor elke taak wel een app kunt vinden.

Adsupported apps zijn er niet eens zoveel, en zoals watercoolertje hierboven al aangeeft is dit eigenlijk alleen maar in gratis versies van programma's.

Deze ads zijn door developers zelf ingesloten om er een centje aan te verdienen.
Anoniem: 63628
@Aer01 januari 2011 16:15
Ik totaal niet en windows mobile heeft meerdere app stores.

Onderandere via; http://www.freewarepocketpc.net/ en xda-developers. En dan installeer je; http://www.freewarepocketpc.net/omarket/ en gaat er een wereld voor je open.

Anders gebruik je gewoon de ingebouwde market van Microsoft zelf, je weet wel, dezelfde die actief is op Windows Phone 7, die draait ook gewoon op 6.5, maar dan wel met minder applicaties.

Tja, als je zelf je ogen niet open doet, zul je ook niets zien hè, alle tools zijn er al jaren voor windows mobile, maar je moet ze wel even gebruiken. Al is zeuren natuurlijk oneindig veel gemakkelijker.

De advertenties heb je wél bij android, niet bij windows mobile. Wie ze ook insluit, dat verschil blijft bestaan en ondertussen hebben bijna alle gratis apps die advertenties. Of dat goed of fout is, het blijft een verschil en het blijft storend. Iedere mafketel snapt waarom die advertenties er zijn, neemt alle andere feiten niet weg.
kan zijn dat jij het niks vind, ik vind het bijna geweldig werken, en ja ik heb ook android in handen gehad (galaxy S)
Ik heb jarenlang WM gebruikt, zit nu op Android en heb altijd al spijt gehad van de overstap.
kun je dit toelichten? Vraag me af waarom je 6.5 zou prefereren boven Android
Om een simpel voorbeeld te geven. Ik heb een X10, SE heeft hier zijn eigen mediascape opgezet waardoor je niet aan de standaard muziekspeler kunt geraken. Als men dit bij WM zou doen kost het je 2 minuten om dat recht te zetten, hier moet je al direct beginnen met je telefoon te rooten.

Als ik een nieuwe telefoon kocht snel via AS alles overzetten en ik was terug vertrokken. Nu heb ik men contacten via een omweg moeten syncen. Ik heb nu de update naar 2.1 geinstalleerd. De backup van SE neemt geen online contacten mee dus na de isntallatie heb ik weer meerdere stappen moeten ondernemen om verschillende contacten te syncen.

Ik weet dat je weer op zoek kunt gaan naar allerhande apps om bepaalde dingen te doen, maar als zoiets eenvoudig kan in WM, waarom niet in Android? Waarom moet ik via google lopen om mijn contacten te syncen, waarom moet ik mijn telefoon rooten om de default mp3 speler te vervangen?
waarom moet ik mijn telefoon rooten om de default mp3 speler te vervangen
Omdat het gewoon onderdeel van het OS is misschien? Daarbij installeer je met alle gemak een extra player heb je er 2 in je app drawer staan maar ze bijten elkaar niet hoor (en met de juiste launcher kan je apps uit je app drawer halen zodat je er helemaal geen last meer van hebt) ;)

Maargoed elk OS heeft zo ze dingen op ze eigen manier :)
Nou, het verschil tussen Android en Windows mobile is wel vervelend hoor, je had een vrijheid met windows mobile die je met android nooit zult hebben en dat is en blijft hoe dan ook storend, er zijn genoeg applicaties op mijn desire die ruimte in nemen waar ik mij flink aan stoor en waar ik op geen mogelijke manier op een ongevaarlijke manier vanaf kan komen. Als je root heb je bij iedere kleine of grote update weer de kans dat je telefoon niet opstart, je garantie is niet meer zeker en noem maar op. Je hoeft bij Windows mobile om al die vrijheid van rooten te krijgen, alleen de telefoon aan te zetten. Dat is een flink gemis hoor. En sinds 6.5 is de stabiliteit en snelheid niets onder die van android.
Heb ze allebei (duttyrom6.5 op een touch HD en Android 2.2 op een tablet), ze hebben allebei hun voor en nadelen maar dat eeuwige gezeur dat WM6.5 een slecht systeem is vindt ik toch echt onzin. Misschien dat je een ruk telefoon hebt maar dat ligt niet aan het OS, draai android of ios op een bagger telefoon en het werkt ook amper.

Er zijn twee dingen waarom ik nog niet ben overgestapt naar een ander systeem (WP& of android): Birdysync & Navigon (al is deze recent nu ook op android).
WM6.5 was een prima systeem voor een PDA met stylus, maar heeft gewoon nooit goed de overstap gemaakt naar Phone & vingerbediening. Met een schil als Sense gaat het nog wel maar zodra je in de standaard WM interface terugbent is het ondoenlijk.
Chaos. Onoverzichtelijk. Schreeuwerig.
Met een degelijke schil is met WM perfect te werken. Men laatste WM device was een HTC Touch Diamond 2 en daar zag je niets van de WM interface zelf. Eenzelfde experience als HTC op Android probeerd te krijgen. De user experience hoeft niet noodzakelijk van het OS af te hangen.
Nou, de snelheid van Android is toch stukken beter...
lol, als jij de touch diamond 2 interface goed en snel vind, dan gaat er een wereld voor je open als je android gaat gebruiken.
Ben zelf van een Diamond Touch Pro naar de Desire HD gegaan, wat een verschil. Niet alleen de snelheid, uiteraard, maar gewoon hoe goed het reageert op je vingers _O_
Moet je voor de grap eens een Energy ROM draaien voor je WiMo toestel. Verademing! Ik ben in ieder geval ontzettend tevreden nu. Stock is inderdaad vaak langzame (en lelijke!) troep.
Energyrom is anders ook niet vooruit te branden, een van de tragere custom roms IMO. Veel te vol met troep.

Maar goed, ieder zijn eigen :)
als jij costum roms met troep hebt doe jij toch iets fout, en niet vooruit te branden? weet je zeker dat je een HD2 hebt
Zeker mooie uitkomst, mij bevalt win 6.5 wel na de laatstse Rom update.

Ga het binnekort ook maar is overwegen om er android op te plaatsen al is het maar voor angry birds(A)
Volgens mij is het zelfs mogelijk om Android op een SD te zetten. Een collega van mij heeft een HTC volgens mij HD, en runt android vanaf een SD
Dat kan zeker, via de SD kaart! Alleen werkt hij crap bij mij. Had 2.2, hij is zo traag als de neten. Market werkt wel, maar je batterij wordt echt gedrained in 5 uur. MAar zeker wel een leuk concept ;)
Ik zou als ik jou was nog een keertje kijken bij de volgende roms:

phiremod SkinnyEvo Final (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=791835)
darkstone SuperRAM Sense v0.1 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=892797)
JDMS 1.6.2.7 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=782301)
Desire Z v1.72.466.4 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881937)

Als je wat problemen hebt met 3g, download dan hier (https://www.wuala.com/okk...%20roms/?key=tFx1Ek4oy4hM ) een aangepasde versie van het "system.ext2" bestand en vervang die in je android map.

Veel plezier!
Mooi voor al die mensen die ook een up to date os willen op toch een geweldig stukje hardware. Imo komt de hardware uit de HD2 niet tot zijn recht op winmo 6.5

Ik vraag me wel eens af of dit ook betekenen dat wnimo ook op een android tel draaid.
Het is natuurlijk vrij overbodig maar toch het weten wel waard.
Met de juiste drivers werkt Windows Mobile 6.5 natuurlijk prima op een Android toestel. Het kost alleen, net als overigens bij Android, verschrikkelijk veel tijd om de goeie drivers bij elkaar te sprokkelen en alles goed werkende te krijgen. Voor veel telefoons met Windows Mobile wordt een dergelijk Android project gestart, maar uiteindelijk lopen die projecten vast en blijven ze zitten met een half gare build, waarvan maar een deel van de functies werkt. Het project voor de HD2 is voor zover ik weet een van de meest gevorderde builds, het grootste deel van de features werkt goed en het werkt over het algemeen wel stabiel.
Ik ben zelf erg fan van de MIUI rom. Vraag me af of je deze nu ook 'zomaar' kan flashen met deze flasher...
bekijk deze is, dit is een NAND rom voor MIUI
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894367

Ik wacht zelf nog ff af tot ze een Cyanogen versie hebben die goed werkt.
Gebruik nu de SD versie Hyperdroid 1.7 met CM, werkt perfect, veel beter dan de Winmo versie waarmee hij kwam.

EDIT:
CM rom gevonden (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=893637)
Even geflashed, werkt perfect.

[Reactie gewijzigd door johnEcash op 31 december 2010 14:46]

"Het draaien van Android op Windows Mobile toestellen is niet nieuw, in het verleden ontvingen toestellen als de HTC Diamond, HTC Touch Pro en HTC Touch Pro 2 ook al Android-builds. Om deze te kunnen draaien diende het toestel wel eerst normaal Windows Mobile op te starten, waarna een speciale bootloader het OS uit het geheugen haalde, en een Android-rom vanaf de sd-kaart instartte. Met deze nieuwe methode is het voor het eerst mogelijk om Windows Mobile compleet van het toestel te verwijderen, en puur Android te draaien. "

Dit is niet helemaal waar, want ik heb op mijn HTC Kaiser ook android op NAND geinstalleerd, en ik heb ook geen windows mobile meer, dus dit kon eerder ook al wel :)

[Reactie gewijzigd door Greveldinges op 31 december 2010 09:24]

Hier ook, ik had al android 1.5 volledig instabiel op de tytnII draaien, nog voordat de touch pro uit was.

Dit was al de eerste stap in android op WM. Het begon zover ik weet bij de Kaiser..
Goede ontwikkelingen, die lui van XDA developers blijven toch ook bezig. Zo kun je bijna een dagtaak hebben in het customizen van je smartphone. Ik heb zelf nog een HTC Diamond 2 met wm 6.5. Hij laat me tot nu toe niet in de steek maar je hebt toch het gevoel dat je achter de feiten aanloopt.

Ikzelf zou grote voorstander zijn van het kiezen van een Mobile OS, Puur uit interesse voor programmeren ben ik deze week een beetje gaan rondkijken wat het voor een developer betekend om zich te richten op Mobile devices.
Mijn bevinding was dat het in de hedendaagse mobile OS jungle het voor een hobby developer moeilijk is om een keuze te maken om een nieuwe taal te leren.

Ik denk dat het zelf installeren van een mobile OS nog wel even op zich laat wachten, ondertussen kunnen we de hacks van xda developers gebruiken! :D
Anoniem: 322510
31 december 2010 10:40
Mooooi!
Had voorheen een HD. Werd zo moe van WM 6.1. Sloom, zeer sloom. Loopt vaak vast. Vaak gezeik met programma's die niet werken zoals ik wil. Elke week opnieuw opstarten omdat het geheugen te vol zit. Gezeik bij internet dat ie zegt dat mijn geheugen vol zit terwijl ik nog 40% over had.
Toen een HD2 gekocht, met de intentie Android erop te zetten. Blij dat ik deze overstap gemaakt heb. De 1e dag dat ik die HD2 had, zat er nog WM6.5 op. Is in die tijd 2x vastgelopen. (in 1 dag!)
Android loopt nu als een zonnetje en is nog nooit vastgelopen. Klasgenoot heeft bovenstaande op zijn HD2 al gedaan en dat loopt nog beter dan wanneer je het via SD kaart laadt. Ben dus benieuwd. Nog even wachten totdat het 100% werkt. Overclocken zou nog niet mogelijk zijn en wat kleine bugs.
Vermits ik met mijn HD2 permanent met SPB Mobile Shell werk heb ik de software van HTC niet nodig.
Voor mij zou gewoon Win 6.5 mogen opstarten. SPB neemt het wel over.
Of is dit wat eenvoudig geredeneerd ?

Zou het geen prestatie zijn om windows 7 te laten opstarten op de HD2 ?

[Reactie gewijzigd door andrevano op 31 december 2010 11:40]

Anoniem: 103512
31 december 2010 17:29
1 Desire HD ROM werkt wat vertragend.
2. De ROM waar Cotulla zelf mee kwam (Desire /Sense "stock") is nagenoeg feiloos op het rare hoge verbruik in standby na
3. Een stock Android ROM (Android zonder Sense) met zogenaamde CyanogenMod draait foutloos na een patch mbt tot Wifi te hebben uitgevoerd.

Windows Mobile 6.5. legt wat mij betreft beperkingen op het toestel HD2 van HTC. Ik heb 'm destijds genomen omdat de hardware simpelweg erg interessant was. Na een jaar doet dit toestel nog steeds niets onder voor de nieuwste toestellen die zijn uitgebracht.

Deze NAND ontwikkeling is voor de HD2 gebruikers die verder willen kijken van Windows Mobile 6.5 een hele goede zaak.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee