Samsung verhoogt verkoopverwachting Galaxy Tab

Samsung wil dit jaar anderhalf miljoen exemplaren van zijn tablet Galaxy Tab verkopen. De Koreaanse fabrikant verhoogt daarmee zijn verwachting. Inmiddels zijn er wereldwijd een miljoen exemplaren van de Android-tablet verkocht.

De verkopen van de Galaxy Tab lopen vermoedelijk sneller dan vorige maand, omdat de tablet nu in meer landen te koop is. Inmiddels is de Android-tablet in 64 landen te koop, meldt de Zuid-Koreaanse krant The Chosenilbo. In Zuid-Korea zijn sinds de introductie van drie weken geleden 100.000 exemplaren verkocht.

De Galaxy Tab is sinds eind oktober te koop. Anderhalve week geleden kondigde Samsung aan dat er 700.000 exemplaren waren verkocht. Apple kondigde dit voorjaar aan dat de iPad binnen een maand een miljoen keer was verkocht. Samsung heeft er dus iets langer over gedaan om dat aantal te bereiken. Bovendien was de iPad toen nog slechts te koop in de Verenigde Staten, hoewel de Apple-tablet veel werd geëxporteerd, onder meer naar Nederland.

De Galaxy Tab draait op Android 2.2 en heeft een 7"-lcd met een resolutie van 1024x600 pixels. De tablet heeft niet alleen ondersteuning voor wifi en 3g, maar kan ook bellen middels de gsm-verbinding. Daarvoor zijn ook een speaker en een microfooningang aanwezig. De iPad heeft een 9,7"-lcd met 1024x768 pixels. De iPad beschikt over wifi en met bijbetaling kan een versie met 3g-ondersteuning worden gekocht.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-12-2010 • 16:45

89 Linkedin

Reacties (89)

89
88
51
2
0
11
Wijzig sortering
Ik heb dit tablet zelf kunnen beoordelen maar vind persoonlijk 7" te klein voor een tablet.
Daarnaast is hij even duur (of zelfs duurder) dan een vergelijkbare Ipad (met bijvoorbeeld 3g)

Het verbaast me dus wel een beetje dat hij zo goed verkoopt.

Neemt overigens niet weg dat het kleine schermformaat anderen juist kan bekoren, eventueel icm een voorkeur voor andriod 2.2)

[Reactie gewijzigd door procyon op 3 december 2010 16:55]

Tja.. de ideale grootte is heel erg subjectief.

De iPad is wat mij betreft te klein om als volwaardige tablet te functioneren. Voor Photoshop teken-tablet, pdf of e-comic reader, One-Note aantekingen bij conferenties en vergaderingen, etc etc, wil je toch meer iets op A4 formaat, dus 14" . (Daarom dat ik met een 13,3" tablet-pc werk...)

Een iPad is A5 formaat... Dat is handzaam genoeg voor een e-book en website. Maar toch nog best groot als je mobiel bent... je stopt dat niet heel makkelijk in je broekzak of jaszak. Daarmee zal je het niet makkelijk meenemen, behalve in de woonkamer van de tafel naar de bank.

De 7" van de tab is op A6 formaat. En dat is dusdanig klein, dat je het ook meeneemt, als je niet zeker weet dat je het gebruikt. Veel mobieler dus. Maar natuurlijk wel weer kleiner. Minder confortabel voor voor websites, maar wel veel plezieriger voor snelle aantekeningen. En significant veel groter dan een priegelige smartphone. Een Tab zou je mee kunnen nemen naar de supermarkt, voor je bootschappenlijst. (Ik ken mensen die hun PDA daarvoor gebruikten, met gelijk een budget/boekhouding er aan gekoppeld).
Ik kies ook het Apple formaat boven dat van de Galaxy. Maar hij is gewoon goed uitgevoerd en neemt weinig plaats in in je tas. Daar valt ook heel wat voor te zeggen. Omdat ik al een desirehd heb wil ik voor op de bank significant meer scherm.

Maar heel knap van Samsung dat ze en de G S en de G tab tot een megasucces kunnen maken.
Maar de iPad neemt ook weinig plaats in, ik kan apparaten die dun zijn veel beter kwijt dan apparaten die superklein maar dik zijn.
Als je met superklein en dik, op de SGT doelt dan heb je het toch mis (die is dunner). Als je daar niet op doelt heb ik niks gezegd...
Dat was inderdaad een algemene opmerking
Ik heb vaak gelezen dat het zwaar in je handen voelde na een tijdje...
Anoniem: 181786
@procyon3 december 2010 16:57
Er wordt natuurlijk ontzettend veel reclame voor het ding gemaakt en men probeert het hip te laten lijken. Kijk maar eens vanavond (of was het op zaterdag) The voice of Holland dit weekend op RTL4....
Dat is niet anders dan bij de iPad. In beide gevallen wordt er een markt gecreeerd. Iets dat met de tablet-pc nooit gedaan is. En het resultaat is er dan ook naar... Mensen weten gewoon niet dat er al jaren tablets bestaan. Als mensen niet weten dat een product bestaan, kunnen ze ook nooit behoefte krijgen er één te kopen.
Anoniem: 181786
@AHBdV3 december 2010 17:46
Dat is zeker wel anders bij de iPad, tenminste in Nederland. Apple maakt geen reclame voor de iPad (ook niet voor de iMac bijvoorbeeld). Alle apparaten van Apple die je bijvoorbeeld in GTST langs ziet komen zijn niet gesponsord. Samsung daarentegen sponsort een programma als TVOH ontzettend en deelnemers gaan dan ook verplicht op TV met zo'n ding.

Mensen weten overigens al jaren dat er tablets bestaan en dat die dingen al jaren niet aan de eisen van een doorsnee consument voldeden. Als iets niet voldoet heeft men ook geen behoefte om het te kopen. Tablets zoals die er in het verleden waren waren enkel nuttig voor bedrijfsspecifieke toepassingen (zoals een UPC koerier). Tablets zoals de iPad en deze Galaxy Tab hebben daar verandering in gebracht.
Je ziet reclames voor mobiel internet met iPads, je ziet ze in programma's, ga zo maar door. Daarnaast is iedereen er enorm enthousiast over omdat ze, zoals op de Apple website staat, denken dat het "revolutionair" en "magisch" is, en zo verspreidt het nieuws van een iPad zich als een lopend vuurtje. Ik gok dat 75% van de mensen op straat denkt dat Apple de tablet heeft uitgevonden, en dit komt puur door Apple's marketing en de "kortzichtigheid" van consumenten (al waren tablets helemaal niet populair voordat de iPad uit kwam).

Ik vind de Galaxy Tab een mooi apparaat, maar te duur, en Android is nog niet klaar voor tablets. De iPad is IMO vele malen interessanter en beter.
De eerste Android telefoon (de G1) was ook nog niet zo geavanceerd als de iPhone. Toch is de G1 goed verkocht en was er vraag naar.
Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen een Apple wil en blijkbaar zijn er genoeg liefhebbers voor een alternatief. Als Samsung was gekomen met een tablet met precies dezelfde specs als de iPad was het zeker niet zo'n succes geworden. Juist kiezen voor 7", waar Steve Jobs zijn neus voor ophaalt, is een schot in de roos geweest. We zijn niet allemaal hetzelfde en er zijn mensen met een mening die zich niets laten voorschrijven.

Het zal met de tablets dezelfde kant opgaan als telefoons. Keuze wordt groter, prijs lager, Android als platform verkoopt uiteindelijk meer.
@Thlinx: De kortzichtigheid zit hem vooral in het idee dat het allemaal draait om de hardware. De software is vele malen belangrijker en zorgt voor een gebruiksvriendelijk. Daarnaast creert apple met de app markt een mogelijk danwel vrijheid om vele toepassingen te verzinnen die ontzettend handig blijken te zijn voor zo'n apparaat. Apple is niet heiligmakend hoor, en neigt naar een soort dictatuur, maar ze creeeren een uniformiteit waardoor de app, zoals eerder beschreven, op bijvoorbeeld alle iPad even goed draait. (en toch wel een groot nadeel van android).

[Reactie gewijzigd door Dr C op 4 december 2010 02:20]

@Thlinx: De kortzichtigheid zit hem vooral in het idee dat het allemaal draait om de hardware. De software is vele malen belangrijker en zorgt voor een gebruiksvriendelijk.
Mee eens, software is zeer belangrijk. Android is heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Wellicht zijn er in de Apple OS enkele zaken die het nog iets gebruiksvriendelijker maken, maar deze zaken hebben een keerzijde.
Ik hou ervan om te rommelen met de OS en settings te veranderen. Op dat gebied is Android flexibeler.

Weet je wat niet gebruiksvriendelijk is? Bijv. mijn Nokia 6301, navigeren naar het juiste scherm en instellingen veranderen is vergeleken met Android phone een drama.
Dat iOS gebruikersvriendelijker is dan Android zal ik niet bestrijden, het verschil tussen de 2 is echter marginaal. Bovendien een van de oorzaken dat iOS gebruikersvriendelijker is, is minder opties. Ik heb liever een flexibel OS met meer vrijheden.
Alle apparaten van Apple die je bijvoorbeeld in GTST langs ziet komen zijn niet gesponsord.
Je hebt uiteraard gelijk, maar het is wel gewoon reclame en zal dus meewerken aan het creëren van de markt... Een programma als GTST wil ook een beetje hip overkomen, ze gebruiken er volgens mij ook macbooks als ik het me kan herinneren (ik verraad me zelf nu wel een beetje, maar ik kijk er zelf niet echt bewust naar) :)
2re·cla·me de; v(m) -s het geheel van middelen die men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz.

Dat is niet het doel van Apple apparatuur in GTST en andere programma's. Programma makers kopen Apple producten omdat die er qua design mooi uitzien en dus leuk staan op de set. Niet om reclame te maken. De logo's zijn dan ook afgeplakt. (en ja, ook ik heb een vrouw die jarenlang gekeken heeft...)
Leuke definitie, maar men heeft het ook over mond op mond reclame, dat is ook niet iets dat een fabrikant zelf doet maar dat wel bijdraagt aan de verkopen.
Zelfs als je het geen reclame wil noemen dan nog blijft Watercoolertje's punt overeind, het helpt wel gewoon mee aan mensen bewust maken van deze producten.
Ik denk dat de functie om te bellen het ook wel een beetje doet, dat zie je normaal niet vaak bij een tab.
Heb zelf de Tab ook al een tijdje, geweldig apparaat! Formaat is perfect, lekker licht, past in één hand, en natuurlijk kan Swype niet vergeten worden.

Waar ik minder tevreden over ben is het scherm. Lichte ghosting, en het is gewoon geen Super-AMOLED. Erg jammer, maar het tekort aan die schermen is natuurlijk welbekend. Volgende herfst moet de Tab 2 uitkomen die dat wel heeft.

Heb ook met de iPad gespeeld, maar persoonlijk prefereer ik toch de Tab. iPad is te groot en te zwaar, de Tab past precies in mijn binnenzak !

Komt overigens binnenkort een update waarmee hij nog een stuk vloeiender wordt. Geleakte milestone staat op XDA.
Het is toch treurig als je je support bij XDA developers vandaan moet halen omdat je tablet niet performed?
Nope, je leest niet wat hij zegt: Er komt een update. Er is echter al een versie online gelekt en die kunnen XDA devs dan gebruiken voor hun custom roms. De echte versie is dus nog niet af en die zou dus mogelijk beter kunnen zijn.

On topic:
Vind zo'n tablet op zich wel nice, maar veel te duur. Voor 600 euro kun je ook een laptop kopen. Weet wel dat een tablet niet echt te vergelijken is met een laptop, maar toch,...
Ik lees wel wat hij zegt, hij zegt dat zijn tab niet performed, en dat dat kennelijk niet bevestigd is door de fabrikant Samsung. Die Samsung zou vervolgens moeten zeggen z.s.m. met een update te komen. Maar dat kunnen ze niet want ze zijn afhankelijk van Google...get the point. En dat duurt zo lang dat mensen naar XDA developers moeten voor support en gelekte updates. Dat is treurig.
Nee dat zegt hij niet, dus je leest niet goed.

Hij zegt dat door die gelekte update de tab "nog een stuk vloeiender wordt". De woorden "nog" en "vloeiender" impliceren een verbetering op iets dat al goed is.

Als jij het dan hebt over "niet performen" dan lees jij iets dat er niet staat maar waarschijnlijk wat je wil lezen.

Ik snap ook niet wat Google hiermee te maken heeft volgens jou. het gaat hier namelijk om een update van Samsung, en niet van Google. En nee, daar hoeft google geen goedkeuring oid voor te geven. En mensen moeten niet naar XDA, ze _kunnen_ naar XDA als ze niet willen wachten. Niet veel anders als uitgelekte builde van iOS 4.2 die beschikbaar waren voor de officiële release. Want als we het gaan hebben over lang wachten op updates...dan is dat een beter voorbeeld, niet?

kortom, beter lezen.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 4 december 2010 08:20]

Het gaat bij iOS nooit om uitgelekte beta builds, maar om officiële Apple beta builds die je als developer kunt downloaden als je als developer staat ingeschreven. Hierdoor kan je als developer je Apps testen en aanpassen op de nieuwste versie van iOS zodat je niet een defekte App hebt op het moment dat de nieuwste release vrijgegeven wordt.
Er zijn handige sites op internet waar men tegen kleine vergoeding je iPhone/iPad kan aanmelden als developer. Dan kan je ook die builds installeren. Maar dan kan er nog een bugje in zitten dus. Zo had ik al iOS 4.2 in september als beta 1.

Ik ben benieuwd hoelang de ondersteuning is op nieuwe Android builds vanuit Samsung.
Dus als die builds vervolgens in handen komen van niet developers, die hier dan ook niet voor betalen, dan is dat geen gelekte build volgens jou? Ok, logisch...

Hoe dan ook, je beklaagt je over lang wachten op een update voor de tab (welke nu, wat, 2 maanden op de markt is?) Terwijl de update naar iOS 4.2 vele malen langer op zich heeft laten wachten. En dat alles voor baanbrekende features als folders en multitasking.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 5 december 2010 06:11]

Anoniem: 34095
@k7of94 december 2010 10:26
het is niet goed anders anders had ie niet met smart zitten wachten op een update.
Geweldig commentaar van k7of9! Even de feiten van fanboyism scheiden.

Ook bakman maakt zich hier schuldig aan, BoomSmurf zegt nergens dat hij met smart wacht op een update.

Enige feit die voor mij overblijft is dat BoomSmurf de Tab prefereert boven de iPad.

[edit] Oh ja.. wat ik vreemd vind is dat de post van BoomSmurf beoordeeld wordt als on-topic en de afzeikpost van wouter1971 als informatief. M.i. zou dit andersom moeten zijn. De informatie staat in de 1e post.

[Reactie gewijzigd door Thlinx op 4 december 2010 10:58]

Anoniem: 34095
@Thlinx4 december 2010 10:57
feit is dat het ding stottert, anders kan ie niet "vloeiender" draaien.
Volgen mij valt dat stotteren wel mee. Feit is inderdaad dat de iPad op performance gebied iets beter uit tests komt.

Dit is wel een goede vergelijkingsvideo. iPad is de voorkeur van de tester, maar hij beaamt wel dat de galaxy op bepaalde gebieden gewoon beter scoort en hij noemt de tab zelfs de overall winnaar.
http://www.youtube.com/wa...ivabHHj9g&feature=related
Een vergelijkingsvideo zien we als een goede test? Overigens zie ik ook niet echt dat er iets getest word, ik zit alleen te kijken naar een 2tal tablets die liggen. Heb je ook url van een testreview van een gerenomeerde site die de tab als winnaar uitroept?
Stond van de week met zon ding in mn handen en het werkte erg prettig. Maar die prijs!! Als ze daar nu eerst eens wat aan zouden doen. Waarom zou ik namelijk meer dan zeshonderd euro betalen voor een apparaat wat precies hetzelfde kan als een Samsung Galaxy S, welke de helft van de prijs is??
Lijkt me dat het grotere scherm voor bepaalde doeleinden wel meer geschikt is ;)

Ik vind iig mijn Galaxy S niet bijster geschikt om boeken mee te lezen en overweeg om die reden eoa tablet aan te schaffen. Helaas is de Galaxy Tab wel nogal prijzig daarvoor, want inderdaad bijna al het andere kan de S prima ook.
Met deze verkoopcijfers hebben ze duidelijk niet te hoog gemikt met de prijs! Ik vind het ook te duur, maar Samsung verdiend nu veel geld!
mag jij me vertellen waar je de galaxy s voor 300,- ziet...!
444 euro is de laagste prijs bij kieskeurig. Misschien niet de helft, maar wel structureel minder.
Je bedoelt significant minder ;)
De Galaxy Tab is gewoon 750 euro als je hem los koopt hoor. Echt achterlijk duur als je het mij vraagt en natuurlijk overhyped, net als de iPad.
Op kantoor hebben we een Galaxy Tab en iPad liggen ter test.
Heb beide apparaten even vergeleken en moet zeggen dat ik de Tab wel vind tegenvallen.
Het scherm is overbelicht en de kleuren zijn niet zo mooi.
Het apparaat is te klein voor een tablet.
De camera is echt bagger, wel leuk dat er een front camera opzit.
En flash kan ook wel leuk zijn bij het surfen.

Ik denk dat Samsung er verstandig aan doet ,om volgend jaar een grotere variant uit te brengen met een Samoled scherm.
Is contrast en kleur niet een beetje te fine tunen? Over het algemeen hoor je toch wel goeie berichten over het scherm (al is het inderdaad geen iPad).

Overigens hoop ik dat Samsung met een 7" Samoled scherm komt. Je hoort zoveel mensen roepen (incl. Steve J) dat 7" te klein is en niet werkbaar, maar net zoveel mensen die roepen dat ze 10" te groot vinden (incl. ikzelf). Zeker met de redelijk hoge resolutie van de Tab voor zo'n 7" is het toch redelijk werkbaar. Enige wat je wel hoort is dat de 4:3 schermverhouding wat prettiger zou zijn, maar laat ze a.u.b. gewoon 10" en 7" blijven produceren. Voor ieder wat wils :P
Alles is subjectief, ik heb zelf de Tab en vind em redelijk vergelijkbaar met de iPad. De bouwkwaliteit van de iPad is wel beter, maar de bouw van de Tab is zeker niet slecht. De Tab heeft een ips (of vergelijkbaar) scherm, een stuk beter dan het tn scherm van mijn overleden Archos 101.

Ips staat juist bekend om zn mooie weergave. Kijkhoek is super.
Daarbij vond ik mn 101 veel te groot, de 70 heel handzaam. Subjectief dus.

De camera is wel slecht ja.
Anoniem: 291856
3 december 2010 16:53
Adobe flash player niet te vergeten als je het vergelijkt met iPad, ik denk dat dit een best grote feature is voor een tablet.
Overrated, ik hoor nog steeds van veel mensen dat ze tijdens het surfen op een tablet weinig missen zonder Flash en mocht dat zo zijn, is het toch prettiger op een gewone pc.

Dat de Galaxy tab zo goed verkoopt vind ik wel verrassend, er is dus duidelijk een behoefte aan tablets ontstaan in het algemeen. Wel moet ik zeggen dat ik het ding persoonlijk niet zo boeiend vind, ik heb 'em in het echt in handen gehad en dan is het eigenlijk gewoon net even groter dan m'n smartphone met een ok scherm, niet veel meer. Voor de applicaties waar ik m'n tablet voor gebruik, heb ik liever een grootte van een A4 of iets dergelijks. Voor de prijs had ik deze verkopen zeker niet verwacht.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 3 december 2010 17:05]

archos 10.1 inch iets voor je?

Die archos apparaten lijken stuk voor stuk ook nog veel goedkoper ...
Die zou ik dan inderdaad eerder interessant vinden dan de Galaxy Tab, hoewel ik al een iPad heb. ;)
Heb zowel de Ipad, galaxy tab als een Archos in mijn handen gehad, maar de Archos is absoluut niet te vergelijken met de 2 eerste genoemde apparaten. O.a. scherm kwaliteit en gewicht zijn al 2 grootte verschillen. Wel is de Archos veel goedkoper en misschien daarom interessant maar ik heb besloten om nog even te wachten op Q1 van 2011 wanneer er nog een stuk of 7 releases gepland staan van andere merken o.a. Creative, LG, NEC en waarschijnlijk een HTC/Google.
Heb de iPad echt de deur uitgedaan omdat hij geen flash deed....veel sites doen het niet en wil je een filmpje bekijken speelt hij het weer niet af...heel frustrerend.
Veel /ads/ doen het niet. En daarbij komt dat je met jailbreak zo flash kan installeren, mocht je het echt willen. Ik heb het verwijderd; ads zijn niet zo leuk en flash is niet voor touchscreen gemaakt eigenlijk...
Ik heb op mijn iphone werkelijk nog nooit het idee gehad dat ik flash gemist heb. (misschien een keer dat ik een irritante snel bewegende reclame miste ;)).
Wij hebben er inmiddels ook een in huis, en ik moet zeggen: verrassend goed. Het formaat is erg prettig om mee te werken, hoewel ik dat niet helemaal verwacht had van een 7" scherm. De Galaxy tab is ook prettig lichtgewicht. Nu alleen hopen dat de apps wat meer geschikt worden gemaakt voor een groter scherm.
Oftewel, de bruikbaarheid is nog niet alles... apps die niet voor het formaat zijn geoptimaliseerd maken de tab een beetje minder nuttig vind ik.
Het aardige is dat de Tab de apps heel mooi schaalt, zonder lelijke randen. Er zijn maar weinig apps die het niet doen (ben er nog geen tegen gekomen)

Ook heeft Samsung een paar apps meegeleverd speciaal voor dit formaat; bijvoorbeeld de mail en agenda app, die werken erg fijn.

Dolphin hd is ook gemaakt voor hogere resoluties, werkt ook perfect.
Ik vertrouw die cijfers van de Koreanen niet. Dit zijn geen verkopen aan consumenten maar aan magazijnen, etalage's en endemol. Dat is wezenlijk iets anders als 8 miljoen iPads (t/m september) aan consumenten. Maargoed we zullen de echte cijfers binnenkort wel horen.
kan me niet voorstellen dat er daar 1 miljoen van rond lopen. Ik denk dat het apparaat toch een stuk populairder is dan we vermoeden (ook gezien de vele tweakers die het ding hebben). Ik kan het me overigens niet voorstellen, duurder dan een iPad (of in ieder geval gelijk aan de 3g versie), zou voor mij een no brainer zijn, of je moet wel heel graag een front cam willen. In dat geval zou ik wachten op de iPad 2 (wat ik dus doe).
Als je goed zoekt (Amazon bijv.), kun je de Galaxy Tab al voor 500 euro kopen. Heb er zelf 534 euro voor betaald, maar de prijs is alweer omlaag gegaan. Deze is dan net nog maar iets duurder dan de iPad, maar een stuk functioneler.

Verder komt het dan alleen nog maar aan op smaak. Heb je liever 7" of 10" en heb je liever Android of iOS.

Mijn inziens zijn ze beide superieur aan de andere tablets. Mijn keus ging tussen de Tab en de iPad en heb uiteindelijk dus gekozen voor de Tab.

[Reactie gewijzigd door Sydney08 op 4 december 2010 09:24]

maar een stuk functioneler.
Hoe is de tab functioneler ? je denkt toch niet in specs i hope ?

Laten we het eens over apps hebben die voor je apparaat gemaakt zijn en daarmee je functionaliteit creeeren.
Anoniem: 79703
3 december 2010 18:53
Ik heb hem al sinds ie er is en ik moet zeggen dat ie me steeds meer bevalt. 7 inch is voor mij de perfecte maat en verder werkt ie uitstekend. Ik ben kennelijk niet de enige die er zo over denkt. :-)
Zeker niet: ik heb 'm nu een week en hij bevalt uitstekend. Formaat is praktisch en hij past in de achterzak van een normale jeans. Dan moet je niet gaan zitten natuurlijk ;) Het is wel wat eerder al gezegd werd: met dit formaat neem je 'm wel 'even mee' , waar je netbooks, Ipads en laptops vanwege hun grotere formaat laat liggen.

Beeldkwaliteit is super! Je moet alleen de automatische belichting uitzetten, die is inderdaad waardeloos.

Met de juiste applicaties, zoals TouchDown 2.0 voor Exchange mail en PCFileSync om documenten naar het device te pushen is hij zakelijk goed te gebruiken als vervangen van een E-reader en de smartphone (en papier). Heb het nu zo ingesteld dat wanneer het secretariaat de stukken op de netwerkshare voor vergaderingen zet, de Tab automatisch synchroniseert. Zo hoeft een manager niet na te denken, maar heeft hij/zij altijd de juiste en nieuwste stukken bij zich. Volgende stap is aan Sharepoint koppelen. Dat heeft MS heel slim in Phone7 ingebouwd, maar heb ik nog geen Android app voor gevonden.

De stukken lezen en bewerken gaat met de gratis bijgeleverde versie van ThinkFree Office bijzonder goed. Door multitouch is in- en uitzoomen kinderspel.

Echter: door de uitstekende intregratie met de Google producten is het gebruik van Google docs ook prima mogelijk.

De Tab heeft ook een goede batterijduur; ik heb 'm pas twee keer op hoeven laden, ondanks intensief gebruik als enkele uren (HD) video kijken, continu synchronisatie, mailen en bellen.

Kort samengevat vind ik het dus een meer dan prima apparaat. :)
Ik vraag me af in hoeverre dit apparaat een succes zou zijn op het moment dat er geen iPad was. Hadden mensen dan het nut van zo'n apparaat gezien? Eigenlijk betwijfel ik het. Het verkoopsucces van dit apparaat komt m.i. ook (maar niet alleen) door het feit dat het een goede reactie is op de iPad: het apparaat is wezenlijk anders, maar opereert wel in hetzelfde segment. Dat is interessant.

Als iPad-bezitter zie ik graag een beetje concurrentie: Apple heeft overduidelijk het apparaat uitgekleed en zal dat met de iPad 2 goed moeten maken. Daarnaast moet de snelheid (n.a.v. de Playbook) omhoog moeten en moet de hoeveelheid aansluitingen (n.a.v. diezelfde Playbook en de Galaxy Tab) ook omhoog. Dat is prettig. :)
Ik vind de Galaxy Tab ook een echt mooi apparaat!

Maar Samzung is op alle fronten eigenlijk goed bezig, de smartphoneverkopen schieten ook omhoog, vooral door de Galaxy S.

Keep on going Samsung! _/-\o_

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee