Android-app Winamp synchroniseert muziek via wifi

Winamp heeft een bètaversie van zijn muzieksoftware voor het Android-besturingssysteem uitgebracht. Met de nieuwe applicatie is het onder andere mogelijk om muziekbestanden via wifi te synchroniseren met de desktop-versie.

Voor het synchroniseren van de muziekbibliotheek via wifi-verbindingen is op de desktop minimaal versie 5.59 van de Winamp-software nodig, die alleen nog maar in bèta beschikbaar is. Ook is het nog steeds mogelijk om muziek te synchroniseren door de Android-smartphone via usb op de pc aan te sluiten. Naast de muziekspeler is er ook een widget, die op het homescreen kan worden geplaatst.

Het is net als in de desktopversie van Winamp mogelijk om liedjes in de wachtrij te zetten om te worden afgespeeld. Daarnaast is het mogelijk om bedieningsknoppen voor de app op het lockscreen te plaatsen. Het is onbekend hoe Winamp dit heeft ingebouwd: standaard is het niet mogelijk om muziekknoppen op het lockscreen te laten verschijnen, tenzij de gebruiker roottoegang op het toestel heeft.

Android-gebruikers kunnen Winamp gratis downloaden uit de Android Market. De bètaversie voor de desktop is beschikbaar via de fora van de softwaremaker. Om de Android-software te kunnen installeren is minimaal versie 2.1 van Googles mobiele OS nodig.

Door RoD

Admin Mobile

21-10-2010 • 16:19

67 Linkedin

Reacties (67)

67
63
39
2
0
7
Wijzig sortering
Lol, een root-kit op de android market?
Nee valt mee:
android.permission.WRITE_SETTINGS
android.permission.SYSTEM_ALERT_WINDOW
android.permission.WAKE_LOCK
android.permission.INTERNET
android.permission.READ_PHONE_STATE
android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE
com.android.launcher.permission.INSTALL_SHORTCUT
android.permission.CHANGE_WIFI_MULTICAST_STATE
android.permission.ACCESS_WIFI_STATE
android.permission.READ_LOGS
android.permission.MOUNT_UNMOUNT_FILESYSTEMS

Daar kan je niet zo veel mee op Android hoor ;) Wel zouden ze ene root-kit voor windows op me SD kaart kunnen zetten, maar niet voor me toestel iig :D
root-rechten op je phone
kheb liever een roots-kit op mijn anadroid
Anoniem: 372775
21 oktober 2010 16:21
Dit is sowieso wel een leuke feature. Vooral het feit als je even thuis komt. Even je muziek erop gooien. En gelijk weer weg. Geen gehannes met aansluiten en voor je computer zitten.

Gewoon de computer aanzetten en het programma starten en de telefoon terug in je zak.

Voor de rest geen gedoe met hem weer loskoppelen. Of gewoon snel weg en hem dan weer vergeten. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 372775 op 21 oktober 2010 16:21]

Het is inderdaad een leuke feature, zeker voor een free-ware programma (sowieso; Winamp = _/-\o_ ).
Alleen heb ik het gevoel dat de mensen die Winamp zowel op hun PC als hun smartphone gebruiken, wat meer de 'tweakers' onder ons zijn.
En wat hebben tweakers? Muziek collecties van vele tientallen GB's groot, en wel alles in je music library. Hoe lossen we dat op? 64gb MicroSD kaartjes ;) ?
Het lijkt me dat die zogenaamde "Tweakers' juist niet winamp nemen omdat er betere alternatieven zijn waarbij je meer kan tweaken. Winamp, een programma dat zelfs eerst een virus bevatte of spyware. Wat jaren geleden was dat geconstateert. Ik zie geen enkele voordeel om winamp te gebruiken tegenover foobar2000.
Het lijkt me dat die zogenaamde "Tweakers' juist niet winamp nemen omdat er betere alternatieven zijn waarbij je meer kan tweaken. Winamp, een programma dat zelfs eerst een virus bevatte of spyware. Wat jaren geleden was dat geconstateert. Ik zie geen enkele voordeel om winamp te gebruiken tegenover foobar2000.
Virus in een bestand kan de beste overkomen, zegt niks over de kwaliteit van de software, wel iets over de slordigheid van het team, al ken ik dat verhaal verder niet. En dat jij geen reden ziet om over te stappen op winamp, wilt nog niet zeggen dat andere daar dan ook geen reden voor hebben. Winamp is na mijn mening een van de fijnste player met veel nuttig functie, zo kan ik muziek bedienen met mijn telefoon via bluetooth , lekker de playlist bekijken vanaf de bank op de telefoon hoef niet eens naar de pc te gaan kijken wat er speelt kan het zo op mijn telefoon zien en bedienen. Ik zie dus wel een reden om juist niet naar foobar over te stappen. Moet zeggen dat ik al jaartje of 10 winamp gebruik en ik nooit neiging heb gehad om iets anders te zoeken omdat er iets niet bevalt, dat zegt denk ik ook wel iets over de tevredenheid die ik heb over winamp. Maar blijft natuurlijk een mening.
Ik gebruik ook Foobar2000, Hoerrrra :D
Even ontopic.
Prachtig allemaal zo'n Winamp app, het enige dat mij weer irriteert is dat je minimaal android 2.1 moet hebben. Komen er dan nooit geen apps meer uit voor android 1.6 ? De update voor de LG GT540 zou binnenkort komen volgens LG, ze waren alle voorbereidende stappen aan het nemen om te uploaden...
Android 2.1 blijkt dus wel een heel gemis te zijn aan mijn smartphone :-(
Voor elke (Android) telefoon is er wel een 2.1 beschikbaar in de vorm van custom roms, en als echte tweaker heb je die natuurlijk al maar helaas zijn ze niet altijd even stabiel. Misschien dat een bezoekje aan XDA-Developers je kan helpen.
Ik heb een x10 en kan geen custom roms installeren...
Ik las dit nieuwsbericht en wilde gelijk naar mijn x10 grijpen, totdat ik nog even snel over de laatste alinea skipte omdat ik al zon bruin vermoeden had en ja hoor, minimaal 2.1.
Gelukkig krijgen we deze binnen een maand als SE niet weer uitstelt en de providers opschieten.
Ik heb al maanden gewacht op winamp voor android omdat de andere spelers simpelweg zuigen naar mijn mening, ben blij dat het er eindelijk is en ook zeer handig dat je via wifi kan streamen.
Dus ga je binnenkort maar weer een nieuw abbo afsluiten met een nieuwe telefoon? Dat is dus precies wat de bedoeling is. Zij gaan geen moeite doen om jou oude telefoon te upgraden, daar wordt niets aan verdient. Koop maar een nieuwe.
Typisch LG, gelukkig heb ik deze week me htc binnengekregen, kan die lg de prullebak in :D
Dé reden dat ik nog altijd winamp gebruik is de geweldige playlist (iets wat andere programma's waarschijnlijk now playing of zo zouden noemen...). Gewoon een zooi mp3's er in gooien, randomizen (nee, níet shuffle aanzetten, dat is totaal iets anders!) en dan even snel door de komende x aantal heen filteren op wat ik wel en niet wil horen. Ik ben nog geen ander programma tegen gekomen dat me dat zo makkelijk laat doen en als winamp voor android me ditzelfde laat doen dan spring ik een gat in de lucht (en ga ik weer meer various muziek op mijn foon zetten ipv voornamelijk albums). Nooit gesnapt waarom mp3 speel programma's op foons die functionaliteit niet boden.
Ik gebruik graag Winamp. Ook om te synchroniseren met mijn Ipod classic 160GB.
Hoef ik in iedergeval geen I-tunes te gebruiken,aangezien Wimamp als 1 van de weinige een goede synchronisatiemogelijkheid biedt.

Maar wat XanderDrake zegt klopt ook weer. Mijn muziek verzameling van 320GB krijg ik never nooit op m'n telefoon. Op m'n Nokia N97 heb ik in totaal 40GB aan muziek.
Mwah nee ik vind dat je hier te kort door de bocht gaat.
Als je kijkt naar de Nokia N900 daar valt behoorlijk aan de tweaken dus die statement klopt al niet. Het klopt wel dat een iPod niet heel erg tweak baar is maar een echte tweaker weet wel wanneer hij/zij kwaliteit in handen heeft en een iPod is toch wel redelijk kwaliteit lijkt mij zo.
Met mijn Archos 5IT is dit zeer zeker wel een leuke app, gezien de interne opslag van 160GB.
Des te vervelender is dat deze draait op Android versie 1.6
On air doet dit ook al, maakt van je SD kaart een FTP (o.a.) share, dan kan je er ook draadloos bestanden opzetten , werkt met elk OS, zonder speciale software (ok, finder kan standaard niet schrijven naar FTP maar met macfuse wel, en je kan ook een Apple protocol gebruiken.)

[Reactie gewijzigd door teek2 op 21 oktober 2010 16:46]

Exact zo doe ik het ook altijd, echter dan met SwiFTP (zijn nog 5 andere FTP servers voor Android in de market)... Draait eigenlijk de hele dag bij mij want het verbruikt nou niet echt veel energie. Ik hou juist van mapjes (slepen).

Ik heb winamp wel ff geïnstalleerd, opzich wel grappig maar bied mij niks nuttigs boven de stock player (hij hoeft enkel muziek af te spelen niks meer niks minder)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 oktober 2010 16:57]

Oh dan moet ik dat eens proberen, On-Air zorgt dat je foon tijdelijk (als het aanstaat) niet bij je bestanden kan namelijk.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 23 oktober 2010 13:17]

Lijkt me een mooie app, ben al jaren een tevreden gebruiker van Winamp.

Hoop dat hij ook voor iOS uit komt, aangezien ik geen android heb. We zullen zien!
Winamp op een iPod, iets zegt me dat Apple daar niet om zal staan te springen.
de regels omtrend dat soort dingen zijn behoorlijk versoepeld op dat vlak. Veel apps die eerst niet werden toegestaan worden dat nu wel. Ik denk dan ook dat deze App voor iOS best eens rap goedgekeurd zou kunnen worden.

Daarbij moet je ook in gedachten te houden dat AOL, de mama van Winamp/Nullsoft, en Apple een goeie relatie hebben op het gebied van samenwerking.
Lijkt me een mooie app
Als ik het screenshot hierboven zo zie is ie spuuglelijk. Functioneel zal het allemaal wel goed werken en qua features zit het ook wel goed maar is het nu te veel moeite om er even een grafisch designer bij te halen ?
Is het nou zo moeilijk om je bril op te zetten? Ow wacht het is je mening net als het mijn mening (en die van kronolith ook) dat ik het dus wel mooi uit vind zien :)

Oftewel is er een designer die jouw een plezier kan doen en het voor mij ook nog mooi kan houden ;)
Met de winamp App zal je wellicht wél genre: play all kunnen kiezen. Dat vind ik écht debiel in iOS, dat je enkel de 'all albums' liedjes voorgeschoteld krijgt :/ en anders enkel per album of artiest kan kiezen
Open voice command en schreeuw shuffle ;)
Wat je hiermee eigenlijk zegt is een muziekspeler op een mp3speler zetten als extra functie. Lijkt me niet heel tactisch.
Winamp: +1

Maar... het doet niet heel veel anders dan alle andere applicaties. Geef een speler meerwaarde door bijv...
* Coverart automatisch binnen te halen.
* Equalizer! Die missen we echt op Android, ook eentje die alles gelijk kan trekken (normalizen)

Bovendien werkt de lockscreenmethode niet zoals je zou verwachten. Het liefst zou ik wat buttons zien op het lockscreen zelf. Nu popt er een player op, waarna je op een volgend scherm kan unlocken. Nogal een omweg dus.
Equalizer heb ik wel in me standaard player (Samsung-power :D), echter hebben ze ook een eigen lockscreen dus de lockscreen widget werkt bij mij weer niet (maar die van standaard player wel dus ik zal het niet missen).
Op mijn Samsung werkt het lockscreen wel, maar die komt 'over' het andere lockscreen, waardoor ik mijn telefoon dus eigenlijk twee keer moet unlocken. Maar goed, het is nog maar een beta en ik vind het verder echt een erg goede app!
ik gebruik zelf widgetlocker, laat me gewoon de desktop widget op mijn lockscreen zetten.
werkt wat fijner dan de methode die winamp gebruikt.
Zometeen maar eens proberen, ik hoop dat hij meerdere formaten kan ondersteunen waaronder m4a. Veel players op de Market missen deze optie.
Is als het goed is (niet persee of altijd hoor) afhankelijk van je toestel.

De meeste players laten het spelen over aan de media-libraries die op je toestel staan, en die zijn per fabrikant / per chipset weer anders.

Mijn desire en mijn oude Hero spelen zonder problemen aac files af hier, met de ingebouwde music player en met Meridian bijvoorbeeld. Maar de community-build van Android voor op mijn oude HTC Diamond werkt het bijvoorbeeld weer niet mee (omdat die niet de HTC media-libraries heeft).

Af en toe kunnen custom-ROMs hier ook mee helpen (flac ondersteuning bijvoorbeeld in CyanogenMOD e.a.).

Er zijn een paar (meestal niet gratis) spelers die het decoderen helemaal zelf voor rekening nemen en dus niet afhankelijk zijn van toestel-support, alleen maar van CPU power. Maar dat kost dus meestal weer meer batterij om simpel muziek te hebben draaien in de achtergrond.
Allemaal heel mooi maar ik heb een Google G1 met bios versie 1,6 hoe krijg ik daar een hogere versie op? Ik ben al een tijdje aan het zoeken en ook via de telefoon is er een optie om te updaten maar die werkt volgends mij niet.. want hij zeg dat er geen updates zijn! de telefoon is via Wifi aangesloten dus hij zou de 2.1 kunnen downloaden als het aan mij ligt.

Wie kan mij hier aan helpen want wil die winamp ook wel op mijn telefoon draaiend hebben.


Groeten Richard
Ik heb mijn G1 geroot, (zoek op Cyanogenmod en/of 1 click root for G1) en er Cyanogenmod op gezet. De winamp applicatie draait als een tierelier. Ben wel even bezig geweest met de sync opzetten. Tevens als je eenmaal cyanogen draait op je G1, wil je echt geen standaard 1.6 meer.

Om te kunnen syncen moet je een beta versie van winamp zelf draaien, je kan een playlist aanmaken die je gesynced wilt hebben zodat niet je gehele muziek library gesynced wordt en je kaarte overvol raakt.

Misschien vinden sommigen het lelijk, het werkt en is in ieder geval niet bloated.
Ahh, Welcome back good old winamp. Ik kan me eigenlijk niet anders herinneren dan dat Winamp mijn muziek afspeelt. En nu ook op android. Buiten dat ik altijd tevreden ben geweest met winamp (nou ja, bijna altijd ;) ) vind ik het ook leuk te zien hoe een (voor mij) iconische naam terugkeert op een nieuw platform.
De 'nieuwe' winamp voor de desktop heeft voor mij al een tijdje afgedaan, mede vanwege de grote commerciële insteek van het bedrijf. Verder ziet deze mobiele variant er wel prima uit moet ik zeggen. Maar bestaan er niet al Android apps die deze wifi sync mogelijkheden bieden?
Handige feature.

Echter heb ik gisteren Winamp van mijn pc afgegooid omdat ik me toch aan veel kleine dingen begon te ergeren. Op dit moment voldoen de standaard muziekspeler van mijn HTC Desire en WMP nog gewoon voor mij.
off topic:
ik had een vergelijkbare behoefte met windows en iphone. Uiteindelijk draai ik thuis Subsonic op de server, die ik via browsers kan benaderen.
Op mijn iphone gebruik ik de isub client. Die ontvangt de streams, en slaat de gestreamde music lokaal op. Dus ideaal als je verbinding even weg is.
URLs
- isub: http://isub.einsteinx2.com
- subsonic: http://www.subsonic.org


On topic:
Doet winamp ook zoiets? Want mijn vriendin gaat over naar de HTC Desire HD :)
Al heeft Subsonic ook een Android client (zie http://www.subsonic.org/pages/apps.jsp#android), ook ik heb de nostalgia-itch ;)

(edit: URLs toegevoegd)

[Reactie gewijzigd door Batje4 op 21 oktober 2010 16:40]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee