Circa 100.000 reizigers van de Belgische vervoersmaatschappij De Lijn hebben hun tickets minimaal één keer per sms betaald. Sinds de introductie van de betaaldienst in heel Vlaanderen op 1 februari zijn zo'n 400.000 tickets via sms verkocht.
De Lijn verzorgt het openbaar vervoer via bus en tram in Vlaanderen. Met de sms-betalingen wil de maatschappij de wachttijden voor het kopen van een kaartje in de bus of tram zelf verminderen. Een direct gevolg moet zijn dat de bussen en trams stipter rijden. Dagelijks worden gemiddeld 2200 tickets per sms betaald, wat goedkoper is dan betalen aan de chauffeur.
Voor vertrek kan de reiziger een sms sturen naar het verkorte nummer 4884 voor een ticket dat één of twee uur geldig is. De bevestigings-sms is het vervoersbewijs van de klant. Tickets voor 60 minuten kosten 1,30 euro; twee uur reizen kost 2,10 euro, exclusief de kosten van het sms'je zelf. Tijdens deze periode kan onbeperkt worden overgestapt. Mocht de telefoon uitvallen, dan kan de controleur aan de hand van het telefoonnummer online nagaan of de klant heeft betaald. De prijzen in België liggen een stuk lager dan in Nederland. Een jaarabonnement voor alle bussen en trams van De Lijn, die zegt 90 procent van de woonzones in Vlaanderen te bereiken, kost bijvoorbeeld 216 euro. In Nederland moet voor zo'n abonnement 2430 euro worden neergeteld.
Aan de introductie in Vlaanderen ging een testfase in Antwerpen en Gent vooraf. De dienst is in die twee steden het meest ingeburgerd. In de provincie Antwerpen is 52 procent van het totale aantal kaartjes verkocht. Na de succesvol verlopen testperiode, werd de dienst op 1 februari in het hele gewest ingevoerd. De dienst is tot dusver alleen beschikbaar voor klanten van de Belgische provider Proximus. De Vlaamse minister van Mobiliteit, Hilde Crevits, verwacht dat de dienst nog dit jaar ook voor klanten van Base en Mobistar beschikbaar zal komen.