Warpia brengt draadloos dockingstation voor laptops uit

Warpia heeft de Easy Dock geïntroduceerd. Het dockingstation stelt gebruikers in staat een monitor, toetsenbord, muis en speakers draadloos aan te sluiten op een notebook. Voor de verbinding is wel een usb-dongle vereist.

Mensen die afwisselend mobiel en achter het bureau werken, kunnen met behulp van de Easy Dock gemakkelijk van werkplek wisselen. De set bestaat uit een usb-dongle die in de laptop wordt geplugd en een ontvanger waarop een monitor, audio, toetsenbord en muis via respectievelijk dvi, 3,5mm-jack en usb kunnen worden aangesloten. De verbinding tussen dongle en ontvanger wordt automatisch gemaakt.

Vanwege de beperkte bandbreedte bedraagt de maximale resolutie voor het externe beeldscherm 1400x1050 pixels bij 32-bit kleuren, terwijl het geluid is beperkt tot 48kHz 16-bit stereo. Warpia vermeldt niet hoe groot de afstand tussen dongle en ontvanger precies mag zijn, maar zegt dat het binnen één kamer werkt.

Het dockingstation gebruikt van technologie van Wisair, een fabrikant van draadloze usb-apparatuur. De communicatie tussen dongle en ontvanger wordt met een 128bits aes-encryptie versleuteld. De Easy Dock werkt zowel met Windows 7, Vista en XP als met OS X Leopard en Snow Leopard. De adviesprijs van de Easy Dock bedraagt 150 dollar en het apparaat zou per direct beschikbaar moeten zijn. Een dvi-naar-vga-adapter wordt meegeleverd.

Door Erik Kloppenburg

Nieuwsposter

11-03-2010 • 08:40

48 Linkedin

Reacties (48)

48
48
30
0
0
5
Wijzig sortering
Klinkt een beetje als de toekomst :)
Wissel nu elke dag met thuis en kantoor en elke keer die kabels aansluiten is ook wel heel erg veel werk natuurlijk ;)
Wel jammer dat de maximale resolutie niet bepaald hoog is...
Koop je toch een normale dockingstation... mijn dell d630 sluit ik zo in 2 seconde aan op monitor speakers toetsenbord/muis ethernet en alle usb apparatuur :9 .
En dat met een resolutie van 1900x1200 :p... kan ook nog 2 beeldschermen aansluiten(dvi en vga uitgang).
En je laptop wordt gelijk opgeladen, ook niet onbelangrijk.

Ik heb hier een Levono X61, zonder optical drive, die zit ook nog ingebouwd in mijn docking station.
Dit is geweldig! nu heb je geen sterke 3d kaart meer nodig in je laptopje van 12" maar je streamt het spel dan vanaf je sterke desktop! zo kun je toch bij je vrouw op de bank gamen! VET!

*ik las het verkeerd klopt* maar de bron hoeft geen laptop te zijn.

[Reactie gewijzigd door BvZ op 11 maart 2010 09:05]

Volgens mij stream je juist vanaf je laptop naar een tft+toetsenbord+muis. Net als bij een "gewoon" dockingstation.
Okeey ik las het verkeerd, ik maar dit is eventueel wel te gebruiken vanaf een desktop naar een tv + toetsenbord + muis. OOk leuk
Al vraag ik me af of je echt blij wordt van die resolutie....
(zeker als het een HD tv is)
Op een TV zie ik het verschil tussen 16 bit en 32 bit kleuren niet hoor... Gewoon minder kleurdiepte en meer pixels pakken:D
Ehm, volgens mij is het precies andersom bedoeld: je kunt vanaf een desktop monitor/muis/tobo je laptop bedienen. Je krijgt een dongel die je in de laptop prikt, en sluit op het bureau de monitor, muis, tobo en speakers aan op het meegeleverde kastje. Een soort remote desktop ervaring zonder PC aan de remote kant.
Zie nergens in het stuk ook maar iets wat jouw plannen ondersteunt...

De bedoeling van het apparaat is dat je de laptop extern kunt besturen, niet het toevoegen van andere hardware.

Voor jouw plannen bestaat al een oplossing om extern grafische kaarten te kunnen gebruiken, dat is hier al een keer voorbij gekomen, weet zo snel de naam even niet maar was in elk geval erg prijzig.
Anoniem: 112442
@BvZ11 maart 2010 09:12
Via USB?
Voor de verbinding is wel een usb-dongel vereist.
Vanwege de beperkte bandbreedte bedraagt de maximale resolutie voor het externe beeldscherm 1400x1050 pixels bij 32-bit kleuren, terwijl het geluid is beperkt tot 48kHz 16-bit stereo.
Kortom geen noemenswaardige 3D mogelijk.
edit. of je leest eerst het artikel eens goed :/

[Reactie gewijzigd door naam op 11 maart 2010 09:09]

Normaal dockingstation lijkt me handiger, die levert ook stroom.
Anoniem: 32925
@SirBlade11 maart 2010 08:50
Dat was mijn eerste ingeving dus ook. Klik laptop in en alles is aangesloten, inclusief power. Voordeel van dit systeem is wel dat het netter op je bureau staat. Zo'n normaal docking station ziet er niet uit als de laptop er niet in zit :X
Het zou nog wat kunnen zijn als je de laptop opgeborgen en dicht met dongel erin kan gebruiken. Maar ik vermoed dat de meeste laptops met het deksel dicht standaard toch echt in slaapstand springen, een instelling die ik niet snel zou veranderen; betekent dat je voor deze oplossing niet alleen het ding ergens aan de prik moet leggen, maar ook nog open moet neerzetten, dat ziet er ook niet uit. Of je bent voortdurend de instellingen aan het aanpassen naar altijd aan, niet handig als je het vergeet terug te zetten voor je de laptop de volgende dag snel in je tas mikt.
Ik heb gewoon de slaapstand van mijn laptop uitgeschakeld. Zodat achtergrondprocessen (downloads) gewoon doorgaan als ik 'm dichtdoe.
Je kunt dat instellen dat hij dat niet doet zodra hij aan de netstroom zit. Want als je een PC aan een dockingstation zet, doe je dat meestal voor langere tijd. Vervolgens kun je nog altijd instellen dat hij standby gaat na X minuten zonder activiteit.
Veel laptops, met name Apples, hebben geen fysieke docking stations zoals wat jij beschrijft.
Ik zie wel degelijk de meerwaarde in van een draadloos dock. Als je een wat kleiner bureau hebt zou je je laptop nu in de kast oid kunnen leggen. Dat scheelt je weer ruimte op je bureau. De extra handeling van de orginele lader aansluiten heb ik er dan graag voor over.

Als het scherm van de laptop aanblijft is het helemaal handig. Dan kun je op twee plekken tegelijk naar hetzelfde scherm kijken. Dit kan best handig zijn als je met bijvoorbeeld twee mensen iets van het scherm moet overschrijven. (hoewel er natuurlijk maar één is die dat kan typen)
Ja, maar netbooks hebben de mogelijkheid niet om een dock aan te sluiten, nu alleen maar een usb dongel er in en klaar, lekker universeel ook (voor alle PC's/laptops toepasbaar) en geen geklooi met draden (behalve nu de voeding dan nog).

En tja, het is ook niet bedoeld voor 3D en HD/Bluray geneuzel... maar meer voor op een office achtige werkplek.

Wel jammer dat het niet via wifi kan, scheelt nog een onderdeel. Of een miniPCIe (whatever dat tegenwoordig heet ...) kaartje waar wifi-N, bluetooth en dit dan in 1 keer op zit, lekker intergreren die hap!
Anoniem: 290112
@SirBlade11 maart 2010 08:49
Inderdaad, ik zie hier de meerwaarde niet van in tbh..
Wellicht zodra de voeding ook draadloos kan :P
Het is maar net wat je van een 'docking station' verwacht: Als het verkeer allemaal door een usb (vast nog geen usb3) verbinding gaat, dan kan het geen uitgebreid systeem zijn. Geluid, muis en toetsen is goed mogelijk. Een 2D beeldscherm lukt ook nog wel als de resolutie of refresh niet al te hoog is.

Maar voor mij het grootste doel van een docking station is wel het opladen van de accu. Dat is nog een spannende gebeurtenis als dat draadloos moet. Vooral via een usb-dongle...

Aan de andere kant, als ik naar de docking-stekker kijk, dan is dat wel een stekker met heel veel pieterpeuterige kontaktjes. Die elimineren is wel een goed idee.
Een gemiddelde dockingstekker geeft ook de pci/pcie bus door, dus dat je daar wel wat pinnetjes voor nodig hebt lijkt me wel logisch.

Dit ding vervangt meer die universele usb-dock dingen dan een fatsoenlijk dockingstation welke bij een zakelijke laptop hoort.
@kipusoep:
Wel, de idee van een docking station is toch net om alle kabels te vermijden? Hoef je alleen nog maar je laptop 'klik' in het dockingstation, en je bent vertrokken.
Een van de grote voordelen die ik hier zie is dat je onafhankelijk van het merk laptop bent (waar je 1 type docking station hebt per merk).
Ik zie het nut nog niet echt van dit systeem Het is leuk dat het "draadloos" is maar als je al een docking station gebruikt dan is dit niet echt een voordel: Minder geluidskwaliteit en lagere beeld resolutie en alsnog het zelfde aantal kabels alleen nu gebruik je een USB dongle i.p.v. een in-klikbaar docking station.

Enige plus punt wat er aan dit systeem is, is dat je het voor elke laptop kan gebruiken i.p.v. dat je voor elk model laptop een specifieke docking station hebt.
Ik vraag me af of je hier ook vloeiende beelden mee kunt "streamen". Of moet de laptop dan nog extra zijn best doen om de beelddata te comprimeren? 480 Mbit/s is namelijk niet een ruime hoeveelheid bandbreedte.
Erg jammer van de beperkte resolutie, alhoewel in veel werkomgevingen (waar dit soort producten veel gebruikt zullen worden) zijn 22 / 24 inch monitoren nog niet voor iedereen weggelegd. Het groeit hier wel langzaam naartoe.

Zou helemaal ideaal zijn als je dit zou kunnen combineren met zo'n "charge plate", je zet je tas / koffer met laptop naast je bureau en je kan gelijk aan de gang. Je laptop hoeft dan alleen nog maar uit je tas / koffer te komen als je hem mobiel nodig hebt.

Dit scheelt per dag misschien 5-10 minuten aan productiviteit? Dan heb je het er qua kosten redelijk snel uit, als je productiviteit in je ROI meerekend.
Daarnaast scheelt het gemak en slijtage van al je aansluitingen van je netbook (VGA, USB muis, USB toetsenbod, speakers) en is het universeel (voor elke laptop met USB).

Verder ook vor MAC, aangezien daar uberhaupt geen docks voor zijn...

Zo'n chargeplate lijkt me inderdaad ook een leuke oplossing, alleen is dat dan weer model gebonden of gekoppeld aan een extra stekker... dar gaat je winst ;)
Als ze dit over USB 3.0 zouden doen zal dit een heel stuk sneller gaan, dunkt mij. Maar ja, er zijn vrijwel nog geen laptops met USB 3 aan boord.
Anoniem: 346107
11 maart 2010 09:11
Mooi idee, alleen vraag ik me af of het draadloos wel allemaal goed werkt..
Als het signaal verstoord wordt, door de collega naast je valt je beeldscherm dan uit?
En de resolutie is ook erg jammer, maar voor de rest mooi idee!
Maar wachten op de USB3 versie van deze dongle dan, daar ik een 24" 1920*1200 monitor heb. Voor 150 euro kan je misschien beter zoiets kopen http://www.targus.com/us/product_details.aspx?sku=ACP50US
kan je ook door de USB kabellengte the laptop naast het bureau laten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee