Windows Phone 7 kan waarschijnlijk oudere apps draaien - update

Applicaties die zijn gemaakt voor Windows Mobile 6 kunnen waarschijnlijk compatibel gemaakt worden met Windows Phone 7 Series. Wel is de interface van het nieuwe mobiele OS anders, waardoor apps aangepast zullen moeten worden.

"De interface van Windows Phone 7 Series is totaal anders, waardoor er in elk geval iets aan de applicaties moet gebeuren voordat ze geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series", zegt Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland tegen Tweakers.net. Het is nog onduidelijk hoe ontwikkelaars de interface van hun applicaties kunnen omzetten naar de nieuwe versie van Windows Mobile: Microsoft praat pas volgende maand tijdens zijn eigen ontwikkelaarsevenement Mix2010 over hoe applicaties ontwikkeld en gedistribueerd kunnen worden voor het nieuwe OS. Ook kan Sonneveld niet bevestigen of oudere applicaties inderdaad met aanpassingen kunnen draaien op Windows Phone 7 Series.

Microsoft kondigde zijn nieuwe besturingssysteem maandagmiddag aan op het Mobile World Congress in Barcelona. Het OS is vooral gericht op synchronisatie en integratie met en van Microsoft-diensten als Windows Live, Bing, Zune en Xbox Live. Daarnaast kan Windows Phone 7 Series ook synchroniseren met Google-accounts en Facebook.

Update 15:08: Sonneveld heeft telefonisch toelichting gegeven op zijn uitspraken, waarop het artikel in de eerste alinea is aangepast.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-02-2010 • 10:41

135 Linkedin

Reacties (135)

135
128
81
1
0
0
Wijzig sortering
In navolging van de update van dit nieuwsbericht, is er een nieuwsbericht geplaatst over hetzelfde onderwerp op Golem.de. Daarin wordt vermeld dat Andreas Krieg (Director of Business Mobility Group bij Microsoft Duitsland) heeft gezegd dat Windows Phone 7 niet compatible is met oudere Windows Mobile-versies. Daarom moeten dus inderdaad applicaties worden herschreven en daar komt nog bij dat vereiste specificaties zijn gewijzigd. Meer informatie zal in maart bekend worden gemaakt :)

[Reactie gewijzigd door Robino op 17 februari 2010 11:09]

"Het OS is vooral gericht op synchronisatie en integratie met en van Microsoft-diensten als Windows Live, Bing, Zune en Xbox Live. Daarnaast kan Windows Phone 7 Series ook synchroniseren met Google-accounts en Facebook."

Kun je dit ook aanpassen naar wat anders?
Live - gebruik ik wel
Bing - gebruik ik niet
Zune - gebruik ik niet
Xbox live - gebruik ik ook niet
Google account - gebruik ik ook niet
Facebook - gebruik ik al helemaal niet

Zonde om dan een phone te nemen die dit wel heeft maar dat je het niet gebruikt.

Ik denk dat ik straks maar overstap op wat anders. Heb nu ook zoveel problemen met mijn diamond gehad op windows. Doe mij straks maar een phone zonder een reset-knop.
Je moet zelf weten of je overgaat naar een nieuw OS, ik werk op dit moment met versie 6,5. En zo te zien wordt versie 7 een prima OS, dat de backwards compatibility er in komt is tog juist prima??
Ik geloof dat je er naast zit: de kwestie is juist dat de bestaande apps upwards compatible (werd lang over getwijfeld) zullen zijn met WP7. Andersom mag ik voor jou hopen dat nieuw geschreven apps voor WP7 straks ook nog backwards compatible zijn voor WM6.5.x. Gezien de eisen die men stelt aan de hardware, zit upgraden naar WP7 er voor de meeste gebruikers die nu een telefoon hebben met WM6.5.x er naar verwachting namelijk niet in. En de mobiele wereld kennende, laat men een 'verouderd' OS als een baksteen vallen...
Kun je dit ook aanpassen naar wat anders?
De hardwarematig zoekknop is gebonden aan Bing.
Als je een andere zoekmachine wilt gebruiken moet je daar heen surfen.
De rest is gewoon software die je niet hoeft te gebruiken.
kun je het ding ook integreren met non MS stuff. Zoals Notes?
Het valt mij op dat dingen als Facebook, Hyves en Twitter in bijna alle smartphones worden meegeleverd.

Dus dan hou je weinig keuze over als je persee een telefoon wil hebben die het niet heeft.

Je hoeft het natuurlijk niet te gebruiken.
Je hoeft niet een smartphone te kopen, als je alleen maar wilt bellen kun je ook wel een el cheapo nokia aanschaffen. Dit soort features zijn wel weer dingen die ik gebruik.
Natuurlijk hoef je het niet te kopen, maar was het nu juist niet de kracht van WM dat dit soort zaken gewoon vervangen en aangepast konden worden? Toch wel komisch als dat plots niet meer als nadeel wordt gezien. Mij lijkt het ook erg prettig om alle diensten naar die ik gebruik te switchen.
Niemand zegt dat het een voordeel is dus waar je dat vandaan tovert is onbekend....

Hij zegt enkel dat het is zo als het is (of dat een voor/nadeel is is helemaal niet relevant) en dat als je het echt niet wilt je gewoon een andere toestel kan kopen :)

En als die lijst gewoon uitbreidbaar is door 3th party apps/widgets is het zeker een voordeel dat het er toch al in zit :D
nu nog dat windows 7 ook op oudere pda/smart phone die nu niet verder kunnen dan 6.1 Officieel .....
Hmm.. vind iig ook vaag. demo toestel draaide op 1ghz. vind ik wel erg hoog voor een mobile device
Hoezo hoog? Als het net zo zuinig is als een 600mhz processor dan zie ik het probleem niet.
Als dat perse nodig is om het UI goed te laten draaien, houdt dat in dat het niet het meest efficiente geheel is wat je zou kunnen maken... en dat is in mijn optiek nooit een sterk punt.
Aero (of Compiz) draaien ook niet zomaar op een Pentium 2 PC. Voor meer eye candy en functionaliteit is meer power nodig. Dat zegt op zich niets over de effici├źntie.
Compiz-Fusion draait echter wel op ontzettende oude kaarten waar Aero heel wat hogere eisen stelt om minder te doen waardoor ik toch wel van mening ben dat Compiz-Fusion een stukje efficienter is.
Dus tjah, wat voor revolutionaire effecten zitten er in Windows Mobile 7 die we nog niet hebben gezien op oudere hardware? Ik heb zo'n vermoeden dat ze op de "Apple manier" je voorschrijven wat jij (of in dit geval - de fabrikant) wel en niet mag om te verzeker dat ook in extreme situaties de boel nog vlekkeloos loopt.
Hier ben ik zelf niet zo'n fan van...
Wel, ja, daarvoor zijn er custom ROMs van WM6.5.3 ;)
Dat werkt best goed, alleszinds een behoorlijke verbetering tov. 6.1 wat vingervriendelijkheid betreft.
Ja van 6.1/6.5 naar 6.5.3 is niet z'n probleem, die drivers zijn waarschijnlijk ook hetzelfde... Wat hier als het goed is anders is, ga jij maar lekker driver schrijven, daar wordt je echt niet vrolijk van en dat zal ook niet snel gebeuren omdat het toch kut gaat draaien op oude meuk (en het dus niet waard is) ;)
Ik denk dat je dat mag vergeten. Je kunt straks waarschijnlijk via xda wat regelen, maar de minimale specificaties van Win7 zijn een snapdragon, capactive screen en een minimale resolutie/schermdiameter. Een upgrade voor de HD2 is zelfs onduidelijk.
Dat scheelt dan, nu maar hopen dat het er, ondanks het verschil in interface, niet meteen uitziet alsof je 15 jaar teruggaat in de tijd. Over het algemeen vindt ik de interface van van 'Windows phone 7 series' (wat een naam) een grote verbetering ten opzichte van oudere versies.
ja, het is wel een geslaagde windows ce shell inderdaad, maar het valt me tegen dat ms het os niet van scratch opnieuw opgebouwd heeft. het is maar een dun laagje vernis; zometeen zit je gewoon weer tegen oude windows mobile applicaties aan te koekeloeren.
Kan het ding nu ook fatsoenlijk bellen, sms-en en andere dingen die een telefoon zou moeten doen?

Het lijkt erop dat er weer vooral aandacht is besteed aan dingen die eigenlijk helemaal niet interessant zijn. Een link met Windows Live of Bing is leuk, maar dat kan iedere programmeur maken in zijn vrije tijd, maar als de core niet goed is (en dat blijft voor mijn gevoel nog steeds twijfelachtig) is de rest eigenlijk ook automatisch twijfelachtig.
En super als er een leuk touch schilletje omheen is gebouwd, maar dat had HTC al 3 jaar geleden geklust.
Kan dat niet altijd al dan? Het gaat bij mij in zowel 6.1 als 6.5 prima, sms'en gaat ideaal en bellen zie ik ook geen enkel probleem.
Wie zegt dat het niet van scratch is gebouwd? Ik hoorde toch duidelijk in de keynote dat alles van de grond af is opgebouwd?
Ja, maar in hoe verre is wel heel interessant natuurlijk. En doelde ze nu op de UI of op de kernel e.d.
Bron: Keynote Ballmer gister tijdens WMC! (ik heb hem helemaal gevolgd)

Bewijs: Zal pas komen als de eerste mobieltjes binnenstebuiten gekeerd worden!
Zijn woord dat is mijn bewijs, oftewel of je het geloofd of niet je mag toch aannemen dat ie niet staat te liegen tegen onder andere ze aandeelhouders of wel soms?

Dus meteen zeuren dat het niet zo is (tevens zonder bewijs) is ook een beetje kansloos. Want jij weet net zo goed als ik dat we het allebij niet weten, oftewel dan is het enigste wat over is zijn woord en dat vertrouw ik meer dan dat ze niks hadden gezegd (dan had het zeker de oude kernel) :)
Sinds wanneer geven managers een volledig goed beeld van een product? Maar inderdaad weten we het nog niet, neemt niet weg dat dat nog steeds interessant is over na te denken.
Symbian programma's draaien ook op Windows Phone 7 met een kleine aanpassing. :(
Het is natuurlijk commercieel gezwets dat iets compatible mits het wat aangepast wordt.
Als het niet out-of-the-box op een OS draait is het imho niet compatible.
Het aanpassen van een interface is heel wat minder werk dan de core functionality herschrijven. Als de APIs grotendeels gelijk blijven (waar het op lijkt), dan zal het voor ontwikkelaars vele malen simpeler zijn om een WM6 app naar WP7 te porten dan naar een willekeurig ander mobiel OS.
Heel veel applicaties hebben een core functionality van lik-me-vestje, en juist de interface is heel belangrijk. Nu wordt daar misschien in het Windows kamp traditioneel inderdaad weinig aandacht aan besteed, maar ik denk dat dit deel van de "user experience" steeds belangrijker gaat worden.
Maar neemt niet weg, dat een programma dus eigenlijk niet draait op WP7. Behalve als het aangepast wordt aan WP7. Interpreteer ik niet als WP7 draait oudere apps, maar als: Programmeurs kunnen oude apps eenvoudig (misschien wel half geautomatiseerd) geschikt maken voor WP7.
Als ik zie hoe ze met WP7 echt een compleet nieuwe weg in geslagen zijn (wat een goede zaak is) dan ziet het er niet uit alsof je de typische debiele 'Windows venstertjes op je telefoon' GUI's van bestaande applicaties zo maar even omzet naar de look & feel en touch bediening die WP7 lijkt te krijgen.

Dat, plus dat er waarschijnlijk superveel applicaties zijn die simpelweg nooit zullen worden aangepast omdat de ontwikkelaar daar geen tijd/zin/geld of weet ik het wat voor heeft.

Met andere woorden: WM6 applicaties lijken dus inderdaad niet compatible. Jammer maar dat is het offer dat je moet maken om die stinkende berg achterhaalde crap die WM nu is eindelijk een keer te ditchen. Riskante move maar wel een hele belangrijke.
WP 6 en 7 hebben bij mij niet de beste assosatie's.
WP 5.1 en vanaf 8 zijn wel goed.
Jammer dat die in NL zo weinig worden gebruikt. :)
't zou WP7M moeten zijn, maar dat klinkt dan weer als de codenaam voor een of ander dubieus project van een louche regering ofzo;)
Mmmm, dat baart me dan weer een klein beetje zorgen. Ik had juist gehoopt dat WM6.5.x deze compatibiliteit zou behouden voor de mensen die dat echt nodig hebben en dat 7 echt totaal anders was. Het baart me zorgen omdat ik mij afvraag in hoe verre men gewoon een nieuwe UI heeft gemaakt en de onderliggende structuur hetzelfde heeft gehouden, dit vond ik namelijk verre van een goed fundament.

edit: Overigens, hoewel de nieuwe UI er mooi uitziet, vind ik het steeds meer wat rommelig overkomen... er gebeurt teveel op 1 scherm, tweets staan onder een fotootje ergens, etc. ben benieuwd hoe het in de praktijk werkt. Je ziet ook dat men de telefoon gebruikt als een soort "vergrootglas" voor een grote achtergrond waar je doorheen kan scrollen, dat lijk me nu ook weer niet echt prettig, je hebt nooit echt een overzicht.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 16 februari 2010 11:02]

Ik dacht ook dat ze deze versie van de grond af opnieuw hadden opgebouwd. Zo krijg ik de indruk dat het enkel de interface is wat ze hebben aangepast.
Nou, dat hoeft natuurlijk niet, maar ik vraag mij af of ze zoveel tijd hebben gestoken in het volledig opnieuw ontwerpen van de onderliggende structuur, de kernel, etc. Dat zou ik echt super vinden namelijk, net als ze dat bij Windows ook een keer moeten durven doen.
Dat is gebeurt bij Windows Vista (hoewel niet 100% herschreven, maar wil je dat wel, miljarden regels code 15 jaar geoptimaliseerd gooi je niet zomaar weg), dus ja dat hebben ze gedurfd ja ;)

Nu ook weer, tuurlijk hebben ze de goede dingen uit de vorige kernel hergebruikt, en dat verwerkt in een nieuw kernel ontwerp :)

Hoewel dat een gedachtesprong van me is aangezien MS zelf nog niet veel verteld heeft, dus gokken heeft eigenlijk weinig waarde, binnenkort komt er meer info van MS en dan weten we het zeker :)
Nee dat hebben ze zeker niet. 15 jaar geoptimaliseerd is ook apart opgemerkt, aangezien men juist 15 jaar de zaken hebben uitgebreidt, steeds op ongeveer dezelfde basis. Wat ik bedoel is... een nieuw OS... geen registry, minder defragmentatie, etc. niet compatible, mits daar een mooie workaround voor wordt bedacht. Ze pakken gewoon altijd de vorige kernel en structuur, ook bij WM en dat is nu juist niet het beste fundament wat je tegenwoordig kan bedenken.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 16 februari 2010 13:44]

Het baart me zorgen omdat ik mij afvraag in hoe verre men gewoon een nieuwe UI heeft gemaakt en de onderliggende structuur hetzelfde heeft gehouden, dit vond ik namelijk verre van een goed fundament.
WM draait op CE 5.2
De Zune die eigenlijk al een enigszins vergelijkbare interface heeft draait op CE 6.0
De basis is dus slecth een nieuwe versie maar de interface is gigantisch afwijkend.
Kun je dit ook aanpassen naar wat anders?
Live - gebruik ik wel
Bing - gebruik ik niet
Zune - gebruik ik niet
Xbox live - gebruik ik ook niet
Google account - gebruik ik ook niet
Facebook - gebruik ik al helemaal niet


het is juist de bedoeling dat je die dingen straks wel gaat gebruiken.(ik bedoel zune & Xbox live)
Anoniem: 94232
@lostom16 februari 2010 11:08
Nouja het maakt eigenlijk geen bal uit dat hij dit niet gebruikt, want deze telefoon is namelijk niet gemaakt voor 1 persoon. Als ik een telefoon zou maken zou ik ook kijken wat een heleboel mensen willen.

Ik gebruik zelf ook niet zoveel van die services, maar deze telefoon zou een goede reden zijn dat wel te doen. Het lijkt mij wel vet om te kunnen chatten via mijn mobiel met iemand die zit te xboxen bijvoorbeeld. Zune software is alom geprezen als media beheer tool, dus misschien is het wel wat. Nu heb ik een iPod dus ik moet wel iTunes gebruiken.

Zijn statement is een beetje zo van ik gebruik geen iTunes mbt een iPhone. iTunes is gewoon onderdeel van het hele concept en als je dit niks vind kun je altijd een andere telefoon kopen.
als je het op een bepaalde manier bekijkt zijn wp7 en android gewoon mobiele frontends naar de cloud diensten van ms en google. beide leveren telefoons die voorgeconfigureerd staan naar de eigen search-engines, eigen communicatie platformen, eigen social internet structuren e.d.

verschil tussen ms en google is dat ms geld vraagt voor zn mobiele os licensie en google het gratis weggeeft.

lijkt me om die reden nog best lastig voor ms om het andere gelicenseerde os android te kunnen bestrijden.

voor beide geldt overigens dat er flink veel privacy informatie ontsloten wordt van de telefoon gebruiker naar de cloud. volgens mij doet wp7 gps informatie sturen als je aan het zoeken bent op bing?
Geld speelt geen rol. De kosten zijn zodanig klein dat het geen belemmering vormt. WM 6 kost nu ook geld.
Nog even voor de duidelijkheid, de/je iphone is er ook niet vies van om gegevens met Apple uit te wisselen (je noemt wel leuk Android en MS, maar met Iphone OS is het lijstje pas compleet!).

Tja het is net hoe je het ziet, vind ik het belangrijk dat een computer me data wel of niet gebruikt om ads te tonen, dat is namelijk alles wat met mijn gegevens bij google gebeurt ;). Dus ik ben blij met gratis diensten in ruil voor boeiende ads :D

Daarbij weet de overheid veel meer over jouw en mij en wordt dat net zo snel/makkelijk misbruikt.
Chatten met mensen op xbox live is gewoon via het msn protocol, dus dat kan je als je dat wil vanop zowat elke smartphone.
Als de software moet worden aangepast voor windows mobile 7 dan kan je toch niet zeggen dat het backwards compatible is?

Binnen ons bedrijf gebruiken we speciale tools ontwikkeld voor 6.1. Deze moeten toch nog worden aangepast voor 7 om te kunnen werken.
Het werkt wel, maar de interface moet voldoen en passen binnen de interface van WP7
Volgens mij staat er nergens dat het "out of the box" werkt
Ik denk nl dat je apps van 6 dus niet kan gebruiken op 7 zonder dat deze opnieuw gecompileerd zijn. Beetje nutteloos om dus te zeggen dat ze gaan werken
'Windows Mobile 7 kan oudere apps draaien'
"De interface is echter wel totaal anders, waardoor er wel iets aan de applicaties moet gebeuren voordat ze geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series."

dus als ik het goed heb draaien ze niet...

in dit opzicht draaien windows programma's ook onder linux, "er moet gewoon iets aan gebeuren voordat ze geschikt zijn"

lol... die Mickysoft mannen blijven grappig :)
Zucht
Er dus geen reden waarom programma's die geschreven zijn voor Windows Mobile 6 niet op de nieuwe versie van het besturingssysteem kunnen draaien"
Lees: die dingen werken gewoon. As in "windows 98 apps draaien ook nog op windows 7"
"De interface is echter wel totaal anders, waardoor er wel iets aan de applicaties moet gebeuren voordat ze geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series."
Lees: neen we hebben geen magische elfjes uitgevonden die een oude windows mobile interface omtovert in een super deluxe grafisch festijn.


Als jij dat wel kan, dan hoor ik het graag.

"Geschikt" interpreteer ik hier in een zelfde context als "deze app is geschikt voor de iphone app store"

[Reactie gewijzigd door masterpoi op 16 februari 2010 11:01]

lees: ze hebben na al die jaren nog altijd niet geleerd hun gui uniform te maken en mee te laten evolueren. Standaarden hebben ze het bij microsoft altijd wel al moeilijk mee gehad, je hebt gelijk.

ps. het is niet zo moeilijk om standaarden voor je representaties te maken, hoor... dus ik kan dat! (wat je blijkbaar graag hoort ;))

hoe moeilijk is het om "kader", "checkbox", "textfield"-api te maken die universeel is en werkt op beide operating systems?

[Reactie gewijzigd door harrydg op 16 februari 2010 12:49]

Die kader,checkbox en textfield api blijft ook gewoon werken op windows phone 7.
Voor de nieuwe functies ivm touch en hubs en whatever nog allemaal hebben ze (volgens mij) gewoon de zune codebasis gebruikt die waarschijnlijk moderner en beter is.

GTK 1.0 applicaties draaien toch ook nog altijd op linux maar die zien er helemaal niet zo flashy uit als apps die gebruik maken van de laatste GTK versie.

En verder, de win32 gui api is al sinds windows 3.11 dezelfde.
Update 15:08: Sonneveld heeft telefonisch toelichting gegeven op zijn uitspraken, waarop het artikel in de eerste alinea is aangepast.
dus:
Applicaties die zijn gemaakt voor Windows Mobile 6 kunnen waarschijnlijk compatibel gemaakt worden met Windows Phone 7 Series. Wel is de interface van het nieuwe mobiele OS anders, waardoor apps aangepast zulenl moeten worden.
of int Nederlands: ze werken NIET, tenzij je ze aanpast. dus niet zoals windows98 programma's nog werken op windows7...
That would really suck. Ik blijf desalnietemen nog even naief en hoopvol tot MIX10. Vooral mobile .NET applicaties zouden imo gewoon moeten blijven werken!
waardoor er wel iets aan de applicaties moet gebeuren voordat ze geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series
Het is mij niet helemaal duidelijk.
Oude apps doen het meteen en zien er dan niet uit, of moet er eerst tegen de nieuwe UI gecompileerd worden?
Niet optimaal misschien? Of zoals in WM6.5.3 - verschillend van app tot app?
"Alleen even de user interface aanpassen en dan draait het ook op WP7" is wel een vreemde opmerking. Mits de app in netjes C/C++ geschreven is, gebruikmakend van een goede platform onafhankelijke library (voor de vensters en knoppen), dan is iedere app ook heel eenvoudig om te zetten naar Android en de iPhone. Het enige voordeel voor WP7 is dat de API qua naamgeving redelijk overeenkomt met WM6.5<.
ik heb de volgende vermoedens:

- het is een windows ce kernel
- er kunnen daarom gewoon oude windows mobile applicaties gedraaid worden
- de nieuwe interface is geschreven in silverlight mobile touch
- nieuwe applicaties moeten ook in silverlight mobile touch geschreven worden

silverlight zou de hoge processor vereisten kunnen verklaren die WP7 nodig heeft, het hoge internet gehalte van de WP7 gui en het feit dat er tijdens mix 10 over mobile gesproken wordt.

dus eigenlijk is WP7 gewoon windows ce + silverlight mobile touch api + nieuwe shell op basis van die api en nieuwe SDK op basis van die api met de mogelijkheid oude windows ce applicaties te blijven draaien buiten de silverlight mobile touch api om.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 261542 op 16 februari 2010 11:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee