Specificaties en beelden van Xtreamer Pro duiken op

De Xtreamer Pro zal nas- en mediaspelerfuncties met elkaar combineren. Xtreamer bracht eerder zowel een mediaspeler als network attached storage-systemen uit, maar heeft nu beide functies in een enkel apparaat ondergebracht.

Op het AVS-forum verschenen zowel afbeeldingen als een uitgebreide lijst specificaties van de nieuwe hybride machine. De specificaties van de Xtreamer Pro komen grotendeels overeen met die van de eerder uitgebrachte Xtreamer-mediaspeler. De Xtreamer Pro is net als deze voorganger compatibel met veel gangbare audio- en videoformaten.

Het uiterlijk doet meer denken aan de eTRAYz, een nas afkomstig van hetzelfde bedrijf. Er is ruimte voor twee 3,5"-hdd's in de mediaspeler-nas-combinatie. Een externe hdd kan worden aangesloten via de esata-poort. Er zijn in totaal drie usb-aansluitingen, waarvan er een als slave gebruikt kan worden. Het apparaat beschikt over 100Mbps-ethernet; wifi kan worden toegevoegd door middel van een optionele usb-adapter.

De chipset van de Xtreamer Pro is afkomstig van Realtek en er zijn 256MB ram en 256MB flashgeheugen aanwezig. Audio- en video-signalen worden verstuurd via de hdmi 1.3a- of composite-uitgangen, eventueel in combinatie met de optische s/pdif-aansluiting. De releasedatum en prijs van de de Xtreamer Pro zijn nog niet bekend gemaakt.

Xtreamer Pro voorkant Xtreamer Pro open Xtreamer Pro achterkant

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Erik Kloppenburg

Nieuwsposter

12-02-2010 • 09:59

59 Linkedin

Reacties (59)

Wijzig sortering
Leuk, heb zelf de eTrayz en bevalt mij goed. Jammer dat er weer voor de Realtek gekozen is: geen HD audio dus. Geen gigabit LAN; niet nodig ook want de thoughput is toch niet hoger dan 12MB/s dankzij dezelfde Realtek chip.

[Reactie gewijzigd door Neus op 12 februari 2010 10:03]

Ik vraag me af waarom je zegt dat hij geen HD audio aan kan. Op het AVS-forum waarnaar gelinkt wordt, zie ik het volgende staan:

---
Audio containers : AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, OGG
[color=]Audio codecs[/color]: Dolby tureHD, DTS-HD Master Audio(DTS DownMix Supported), WMA, WMA Pro, AAC, MP1, MP2, MP3,LPCM, FLAC, Vorbis .

Audio pass through : DTS, Dolby Digital, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus.
---

Of is dat iets anders?
OK, maar het werkt niet. Da's het probleem. Ze adverteren er wel mee, maar vind maar eens een gebruiker bij waar het daadwerkelijk werkt.
Oke jammer. Bedankt voor de toelichting.
volgens sommige zijn ze ook "criminelen"

http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=22912

zelf geen ervaring met hun producten, producten zien er leuk uit zolang ze doen wat ze adverteren en je weet wat je koop is er niets aan de hand.

[Reactie gewijzigd door W.Wonderland op 12 februari 2010 12:48]

Soms zijn ze wel enigzins dubieus maar de situatie is natuurlijk gewoon dat je Realtek hebt die een chip levert die in 142354 verschillende NMTs wordt geplaatst van allemaal verschillende merken etc. Xtreamer doet niks anders dan zo goedkoop mogelijk dat apparaat produceren met standaardcomponenten, en een mooie site bouwen met sympathiek distributiekanaal (rechtstreeks bij de fabrikant bestellen).

Vervolgens zie je dat er fouten worden gemaakt in de benoeming van specs, die al dan niet moedwillig blijven staan. Er worden missers gemaakt in de communicatie met klanten, maar dat kan ook deels te maken hebben met het feit dat dit soort jongens normaal niet direct met eindklanten te maken hebben (en dan de veeleisende europese klant met name). Nu zijn ze opeens fabrikant en retailer tegelijk, ze hebben nog de derdepartij retailkanalen zoals bol.com erbij, en je ziet dat ze dit niet helemaal weten te managen.

Goed voorbeeld is de grote vertragingen die er waren bij de beginlevering van het product. Dit was jammer en gooide roet in het eten want het apparaat was best veelbelovend.

Uiteindelijk doet het niet zo heel veel meer dan andere spelers in de markt, maar deze was er nog redelijk vroeg bij. De mediaspeler dan. Het nasje kwam er toen achteraan: 100 euro voor een 2bays nas. Hier alleen weer hetzelfde probleem: lang onduidelijkheid over wanneer de levering zou zijn en er waren mensen die het ding al hadden terwijl er nog geen software beschikbaar was (deze wordt (werd?) niet meegeleverd, die moet je downloaden).

Al met al ook weer wat chaotisch. Er lijken een beetje de volgende grote issues te spelen:
 • de xtreamer ondersteunt geen hdaudio terwijl dit wel geroepen is. Voor 99% van de klanten is dit geen probleem maar er wordt wel mee geadverteerd;
 • de xtreamer heeft een wifi antenne die gestoord wordt door de poorten achterop (met name de hdmi, schijnt) waardoor je er eigenlijk een usb verlengkabeltje tussen MOET leggen. Dit lost overigens in 90% van de gevallen eventuele wifi problemen op.
 • de etrayz heeft een issue dat bepaalde schijven niet goed werken. Helaas zijn dit niet alleen maar exotische schijven: bepaalde WD 2TB modellen schijnen niet altijd even goed te werken. Hier overigens wel, dus dat zegt ook niet alles.
 • de etrayz schijnt zichzelf leeg te maken als je hem reboot. Is nog steeds niet helemaal duidelijk wat hier aan de hand is gezien het maar sporadisch bij mensen voorkomt. Het is bij een kameraad van mij echter wel voorgekomen, dus ik kan me voorstellen dat zijn vertrouwen in de etrayz als enige plek om bestanden op te slaan niet erg hoog is. Wel waren de bestanden weer terug te vinden na recovery in een linux pc. Het lijkt erop dat de fout hem zit in het bijvoegen van een 2e schijf, lineaire raid hiermee vergroten, en vervolgens rebooten terwijl hij rebuild.
 • de etrayz haalt niet altijd de snelheid die je wil. In principe zit je aan 8 of 9 MB de seconde met SMB, normaal NFS en FTP (en dit is op een gigabit netwerk, eventuele caps vanwege 100mbit is hier dus niet van toepassing). Als je echter de schijf mount met de NFSmogelijkheid in de xtreamer of in je OS (en ja, dat is beschikbaar voor windows, mac, linux, in alle gevallen gratis) met de properties (rw,intr,hard,tcp) dan zal de snelheid omhoog gaan. Ik heb hem hier nu op 15/16MB de seconde. Nog steeds geen gigabit snelheden maar alleszins acceptabel voor mijn gebruik.
Al met al een hoop foute en incomplete informatie, niet helemaal geholpen door het inadequaat optreden van xtreamer in deze. Als je echter wat meer kennis en tijd in het apparaat steekt kan je echt een hele mooie combinatie krijgen: 4TB aan media streamen naar een prima player, op fullHD. Probleem is gewoon dat dit apparaat teveel tweaks nodig heeft om voor een eindgebruiker echt een goede optie te zijn.

Mijn advies als gebruiker als je niet teveel tijd en moeite wil steken in nieuwe firmware, instellingen etc: koop een popcornhour of soortgelijk 'uitontwikkeld' product. Hier heb je uiteindelijk veel meer plezier van.

Wow, langste post evah

[Reactie gewijzigd door Roytoch op 13 februari 2010 01:35]

Huh, Realtek heeft al jaren ene HD-Audio chipset en ook al jaren gigabit lan in meerdere chipsets. Nu weet ik niet de specificaties van deze specifieke chipset, maar je hoeft het iig nog niet af te schrijven :).
In de praktijk blijkt het ding geen hd audio aan te kunnen, juist omdat die chipset het niet kan. Er wordt wel mee geadverteerd, maar het werkt niet.
Zijn de leessnelheden ook niet hoger dan 12MB/s? Dat zou dan inderdaad niet echt hoog zijn. Mijn QNap haalf toch snelheden tussen de 50 en 70MB/s voor lezen en 15 tot MB/s voor schrijven. Alleen heeft die geen media player functionaliteit.

@bert74, dat snap ik uiteraard, mijn vraag was er meer opgericht of de chipset het ook niet aankan. Dus in het geval als er een gbit verbinding aanwezig was, dit nog steeds maar max 12MB zou zijn.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 12 februari 2010 12:07]

Logisch gevolg van het ontbreken van een Gb-lan aanlsuiting.
Dacht ook meteen jammer van het ontbreken van Gigabit ethernet maar als die chipset toch niet snel genoeg is, tja dan is het niet nodig.
Dacht eigenlijk van hé een mooi apparaat wat 2 dingen tegelijk kan doen maar als hij niet zo snel is het toch jammer.
Etrayz heeft een gigabit. Snelheid kan dan ook omhoog als je via nfs mount met de juiste parameters (intr,hard,rw,tcp), dan is 24MB/s haalbaar.
hmmm, helaas is 't niet allemaal positief over Xtreamer: http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=22912
Status: Not recommended !
Ach, MPCclub heeft een soort persoonlijke vete met xtreamer. Xtreamer doet niet altijd alles even netjes maar het is allemaal wat dubieus. Zo werd er gezegd dat een R&D van xtreamer in een private chat had gezegd dat de performance van de NAS lousy was. De snelheden zijn met 13/14 MB/sec niet echt hoog maar ook niet lousy. Er zal een taalbarriere inzitten, gezien dat hele R&D team Chinees is.

Dat HD audio chip issue is dus een probleem bij alle NMT's op deze chipset, wat nogal een paar zijn (zoals de mede8or ook onder andere).

Kijk, xtreamer is niet altijd even netjes, duidelijk, maar ik heb zelf nog geen negatieve ervaringen met ze. Ze zijn minder goed op hun eigen forum aanwezig en reageren nauwelijks op mails enzo, dat is jammer. Ze laten het aankomen op hun 'community' maar er is 1 Nederlander superactief. Als zijn xtreamer niet meer in gebruik is is de Nederlandstalige support wel zo'n beetje over.

Community voor je laten werken is leuk en gebeurt ook heel veel (ook door commerciele bedrijven) maar je moet het zelf wel kunnen backen met je eigen staf. Dat kan nu niet, en voor een betaald product is dat wel kwalijk.
tot nu toe bannen ze vragen over de producten die nog moeten uitkomen omdat er teveel speculaties verschijnen die dan gepost worden op sites.

Hierdoor proberen ze verwarring te vermijden bij de klanten.

op het moment dat de informatie definitief is zal alles wel doormogen van informatie.
ik ben zowel betatester als gewone klant, en ik develop apps voor de community... ik heb al heeeeel wat negatieve commentaar gegeven en ze hebben me al altijd goed te woord gestaan, en proberen te wijzigen wat mogelijk is.

ik kan niet veel negatiefs zeggen over hen en hun producten.

ook, de info die gelekt is (blijkt nu net van de admins), is al maanden verouderd.

[Reactie gewijzigd door colombeen op 12 februari 2010 12:56]

Het apparaat beschikt over 100Mbps-ethernet

waarom maar 100Mbps je hebt toch al tijden 1000Mbps dan lopen die full hd films ook een stuk soepeler.

edit: ik zie het antwoord al Neus was me net voor

[Reactie gewijzigd door firefly112 op 12 februari 2010 10:05]

Het kopieren van je films naar dat apparaat toe gaat wel een stuk sneller met 1Gbps.
Dat valt nog te zien.. De huidige Xtreamer heeft een Realtek 1283 chipset en een 100Mbit poort. Hierbij wordt ook maar de helft van de snelheid gehaald bij het kopieeren van bestanden (5MB/sec, +/- 50Mbit). Je zit dus nog niet eens aan de limiet van de 100Mbit poort; een gigabit poort zou hierbij dus precies 0,0% zin hebben.

De Popcorn Hour A-200 en C-200 hebben ook gigabit en een wat snellere cpu, maar snelheden boven de 15-16MB/sec worden amper gehaald. Hierbij zit je dus net iets boven de limiet van een 100Mbit poort. De processor kan gewoon simpelweg niet meer aan en voor FullHD films heb je gigabit simpelweg gewoon niet nodig.

[Reactie gewijzigd door BlizzarD op 12 februari 2010 11:19]

Nope maar voor backups van PC/laptop's waar o.a het NAS gedeelte voor bedoeld is heb je het zeker nodig. Je gaat toch geen beperking maken op het snelheid omdat de interne CPU niet sterk genoeg is voor rendering van HD film?

Dit apparaat is een epic fail zonder gigabit lan. Het hele NAS concept kunnen ze beter scrappen uit het marketing van het apparaat en gewoon een media streamer noemen.
Waarom zouden full HD films soepeler lopen door een gigabit verbinding terwijl ze al genoeg hebben aan 100 Mbit?
Ik merkte zelf dat het skippen in een film een stuk sneller gaat wanneer je hogere overdracht snelheden haalt. Ook het fast forwarden gaat een stuk soepeler met een hogere verbindingssnelheid.
Tis ook NAS dus wel prettig als je beetje snel je bestandne erheen kunt kopieren (of vanaf halen)
Maar zoals Neus al zei, meer dan 12MB/s zul je niet halen door de gekozen chip (net zoals nu op de eTRAYz).
nou als je er meerde tegelijk kijkt.
want kan best een keer voor komen dat ik op me kamer net full hd film aan het kijken ben en me broertje ook eentje van onze server af streamt.
en dat me zusje net aan het webcam sexse is.
en ondertussen wil iemand anders er nog wat op zetten dat is het wel handig dacht ik zo

[Reactie gewijzigd door firefly112 op 12 februari 2010 10:13]

In dat geval gaat zo'n simpel NASje de snelheid toch niet trekken. De meeste NASsen (zeker de goedkopere) die wel een gigabit ethernet aansluiting hebben trekken over het algemeen nog geen 20 MB/s vol, als ze al boven de 10 uitkomen.
De ontwikkeling gaat anders snel hoor, zo haalt de budget serie van Synology, DS1010, Snelheden van ~30 MBps.
Niet om het een of ander, maar de DS1010 lijkt me niet bij de budget serie van Synology te horen...
Hij is van 1988. Als hij het zusje noemt komt zij al snel in de range dat het nogal illegaal wordt, dus daar zeggen we wijselijk niks over. Gelukkig jij wel :P
Je zou wel sneller je bestanden kunnen plaatsen met een gigabit-ethernet. En ook jammer dat ze er niet alvast een usb3 in hebben gezet.
Het is niet alleen een mediaspeler maar ook een nas!
Zover ik weet is dit één van de weinige met 2x hdd, of misschien wel de enige.
De built-in mediaplayer haalt natuurlijk rechtstreeks data van de hdd en niet via netwerk. Alleen in dat geval maakt de netwerksnelheid niet veel uit.
De mediaplayer kan ook via het netwerk afspelen.
check Mvix en tvix eens, dat zijn knappe spelers/streamers. En ja, ook met meerdere hdd's
in een THECUS M3800 kan je ook gewoon 2 hd's kwijt hoor (en nog een derde ook)
Ik vindt de combinatie erg goed gevonden voor thuis gebruikers. Ik was zelf al aan het kijken om een soort gelijk apparaat te bouwen als HTPC en NAS in een. Het enige wat mij hier in tegenhoud zijn de kosten, met name stroomverbruik.
Zijn er natuurlijk al een stel.

Popcorn hour kan dit ook, iig de A en de C 200.

Ik denk dat het succes ook behoorlijk van het prijskaartje gaat afhangen. Zal niet mals zijn
2-bay en een mediaplayer ineen, zal me nix verwonderen als dat 300-400 euro zal worden.

En dan gaat idd de vraag zijn hoe hij alles tegelijk gaat doen ; BT-download, streamen van muziek naar de kinderkamer en dan een film kijken in HD kwaliteit op de TV. Ben benieuwd, voor mij iig een reden om mijn NAS en NMT gescheiden te houden.

En ik ben benieuwd naar het geluidsnivo.

[Reactie gewijzigd door maartend op 12 februari 2010 10:21]

De 2 losse varianten zijn elk 100 dollar dus het zou met niets verbazen als hij 'slechts' 200-250 dollar zal gaan kosten.
+1Anoniem: 332532
12 februari 2010 11:11
Vindt hem persoonlijk niet zo mooi als mediaspeler.
Een mediaspeler hoort toch naast (of onder) je tv te staan en dit kastjen (met zijn afmetingen) past er niet zo bij.
Ook heeft hij blijkbaar geen display. Voor een mediaspeler toch een must (voor mij persoonlijk)
Desalniettemin een goed idee, maar moet nog iets beter worden uitgevoerd.
Veel zal ook van de prijs afhangen. Als het te duur is dan is een HTPC nog altijd een betere deal.
Vind ik dus ook jammer ; het design, geen display.
Ik ga echt geen vierkante bak naast mijn TV zetten.
Zet je 'm in de kast ;)
Nee, mooi is ie niet ...
Dan weet ik niet of de mogelijk afstandsbediening werkt. Ook al aangedacht, maar toen bedacht ik deze tegenwerping.
Nadeel van de Xtreamer (en vrijwel alle andere mediaspelers trouwens) vind ik het feit dat je er geen dvr-ms programma's mee af kunt spelen. De HTPC op mijn slaapkamer neemt heel wat programma's op maar er is vrijwel geen enkele kant en klare oplossing die dit zonder problemen kan afspelen. Al ligt dat welicht meer aan Microsoft dan aan de fabrikanten van mediaspelers, irritant vind ik het wel ;)

ontopic: Ik vraag mij wel af wat voor prijskaartje hier aan komt te hangen. Opzich is het wel handig natuurlijk als je op de NAS een bittorent client hebt die gecombineerd is met een media speler. Je kan dan meteen alles wat je gedownload hebt bekijken op je tv zonder kopieerslagen of streamen. Nu is het alleen nog te hopen dat hij al die taken tegelijk aan kan. Het zou niet echt best zijn als je film begint te stotteren omdat de bittorent client begint te downloaden of een huisgenoot toevallig even iets begint te kopieren ;)
Theoretisch gezien zouden zeer handige mensen dit zelf kunnen toevoegen omdat Asus de meeste informatie via een open-source policy beschikbaar heeft gesteld.
Hij draait op linux en drivers voor een DVB usb stick zijn er ook.
Alleen is het jammer dat Asus geen ready-to-build versie heeft vrijgegeven om zodoende de player applicatie direct aan te kunnen passen. Nu moet je een hoop zoeken en prutsen om de player applicatie werkend te krijgen.
Vanwaar die schakelaar op de achterkant met HDD A en HDD B :?
Hoop niet dat je dan handmatig moet schakelen om de andere harddisk aan te spreken :P
Vermoedelijk kan je dan kiezen vanaf welke HD je wilt starten; ook op de eTrayz kan de het OS op 1 of allebei de schijven installeren. Soort van fail-safe boot.
Dat ziet er vet uit zeg. Zeker met die wifi-usbadapter erbij zal het een best handig ding zijn, nu hopen dat de prijs niet te hoog gaat worden
zoals al meerdere malen op meerdere fora gezegd : de specificaties zijn niet volledig/correct.

er zijn nog wijzigingen aangebracht aan het toestel. wacht op officiele release info van xtreamer zelf, dan ben je zeker dat het allemaal correct is!

is ook al meerdere malen gezegd dat hij waarschijnlijk 139 € zal kosten...

[Reactie gewijzigd door colombeen op 12 februari 2010 11:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee