Apple gaat op jacht naar Quicktime Alternative

Het lijkt erop dat Apple de jacht op de Quicktime Alternative-software geopend heeft. Ontwikkelaar Codecguide.com heeft de applicatie op verzoek van het bedrijf van zijn website gehaald.

Quicktime Alternative is een onder tweakers populair programma omdat het de mogelijkheid biedt Quicktime-filmpjes af te spelen zonder de noodzaak de volledige Apple-mediaspeler te installeren. Omdat de programmeur met heel wat versies illegaal een licentiesleutel meeleverde voor de Pro-versie van de Apple-software, was het programma al een tijdje uit onze Meuktracker verbannen, maar juridische stappen van Apple waren opmerkelijk genoeg nog steeds uitgebleven. De uitbaters van Codec Guide kregen onlangs echter een brief toegestuurd waarin ze gesommeerd werden de bestanden offline te halen. Daarbij werd een schending van auteursrechten aangevoerd als argumentatie.

QuickTime logoIn de plaats van een downloadlink naar Quicktime Alternative, is er op de website nu een tekst te vinden met uitleg over het verwijderen ervan en een verwijzing naar het Kazaa Lite Codec Pack. Dit laatste is immers ook in staat films met de mov-extensie af te spelen en zou dat in veel gevallen zelfs beter doen dan de Quicktime-codec zelf. Gebruikers van de alternatieve Quicktime-codec hoeven echter niet meteen te vrezen. De kans lijkt klein dat Apple erin zal slagen de software geheel van het web te bannen, gezien de vele pakketten die de codec meeleveren en talloze downloadlocaties waar Quicktime Alternative te vinden is. Of er nog nieuwe versies van de software ontwikkeld zullen worden, is door Codec Guide niet bekendgemaakt.

Door Yoeri Lauwers

Eindredacteur

08-06-2007 • 09:44

113 Linkedin

Submitter: aliencowfarm

Bron: Codec Guide

Reacties (113)

113
107
46
27
0
35
Wijzig sortering
Het is gewoon jammer dat apple zo opdingerig is met quicktime en itunes in windows. Dit maakt het voor windows gebruikers een hatelijk programma wat ze liever kwijt dan rijk zijn.

Ik denk als ze een andere strategie hadden gevolgd en een codec voor windows beschikbaar hadden gemaakt ipv alleen de player dat ze meer succes hadden gehad en mov's meer gemeengoed waren geworden dan nu.
Anoniem: 146396
@aequitas8 juni 2007 10:01
Ik vind het ook irritant dat je de plugin niet gewoon met firefox kunt installeren...
Precies, want het is juist die player waar ik altijd zo de pest aan had. Ik wil al mijn filmpjes gewoon in dezelfde player kunnen afspelen (Media Player Classic of Zoomplayer) en als ze allemaal gewoon beschikbaar waren als codec dan kan dat ook.

Tot overmaat was het ook nog een tijdje zo dat je bij het afspelen van movjes in de officiele Apple player reclame kreeg voor de Pro versie. Waarom zou een Windows gebruiker de Pro versie van een Apple player willen kopen?
Ik wil al mijn filmpjes gewoon in dezelfde player kunnen afspelen (Media Player Classic of Zoomplayer) en als ze allemaal gewoon beschikbaar waren als codec dan kan dat ook.
Er is gewoon een officiële SDK voor, maw een kleine moeite voor de makers van Media Player Classic en Zoomplayer, maar blijkbaar is daar geen vraag naar (of ze luisteren niet naar de gebruikers).
Waarom zou een Windows gebruiker de Pro versie van een Apple player willen kopen?
Omdat Apple toevallig ook de ontwikkelaar is van eenaantal veelgebruikte stukken Windows-software? Je redenering lijkt een beetje op 'Waarom zou een Mac gebruiker in vredesnaam MS Office:mac willen kopen?" Ik word soms wat moe van dat fanboy-achtige gedoe. Apple is toevallig ook een grote Windows-software bouwer, net zoals Microsoft een aantal stukken software voor het Mac platform ontwikkelt.
Je kan quicktime ook los van itunes installeren hoor...

je moet alleen ff op het goede linkje bij apple klikken :p
Anoniem: 133782
@enriqueeeee8 juni 2007 09:59
En dan krijg je upgrade pop-ups....

En het is zo'n sloom bloatware programma :(
Ik zal wel de enige zijn, maar ik vind quicktime wel een fijn formaat voor video's. Ik vind dat quicktime filmpjes veel vloeiender/soepeler draaien dan andere bekende formaten evenals de quicktime player zelf. Alles draait net ff wat beter als je het mij vraagt. Gewoon in Windows overigens. Jammer dat de speler zo weinig formaten ondersteunt. Dit mag van mij best flink uitgebreid worden.

iTunes daarintegen is wel rot programma. Werkt totaal niet fijn. Ik heb zoiets ook echt niet nodig. Mijn muziek organiseren doe ik wel in windows explorer in mijn muziek map. Met iTunes blijft dat alsnog een zooite behalve in iTunes zelf.

[Reactie gewijzigd door Zeror op 8 juni 2007 10:36]

Qua videokwaliteit ben ik het wel met je eens; met name qua high-motion was QT onovertroffen, totdat de On2 VP6 codec op de markt kwam: bijna net zo goed maar veel kleinere bestanden. De player zelf, die ik noodgedwongen voor mijn werk veel nodig heb, vind ik net zo vervelend als WMP.
Apple Quicktime gaat dezelfde kant op als Real Networks.. goedzo, ga zo door.. druk jezelf vooral van de markt af :)

iTunes krijg je nu al door je strot geramd, ik vind 't helemaal niet raar dat mensen structureel op zoek gaan naar een alternatief. (om nog maar te zwijgen over die (naar mijn mening) gruwelijke interface van de quicktime player) Media Player Classic speelt ook prima quicktime af trouwens.. erg fijntjes :)

[Reactie gewijzigd door cappie op 8 juni 2007 09:58]

Media Player Classic heeft alsnog een quicktime codec nodig om .movjes af te spelen toch? Het ding zelf word voor zover ik weet zonder codecs geleverd. Wel een fijne player overigens :)
Media Player Classic heeft alsnog een quicktime codec nodig om .movjes af te spelen toch?
Klopt, maar daar heb je weer de Combined Community Codec Pack voor :)

[Reactie gewijzigd door cappie op 8 juni 2007 10:02]

Anoniem: 23021
@cappie8 juni 2007 18:43
Volgens de CCCP wiki wordt Quicktime niet out-of-the-box ondersteund. Daar is (je raadt 't al) Quicktime Alternative voor nodig! :p
Voor de rest wel een goeie tip :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 23021 op 8 juni 2007 18:44]

Als ik het goed begrijp wil Apple niet zozeer de codec te lijf gaan, maar is de aanbieder van deze codec wat te ver gegaan door een licentiesleutel voor Quicktime Pro mee te leveren en nemen ze daarom nu stappen.
Apple moet het geld verdienen met de pro versie, die .mov uitspuugt. Hoe jij vervolgens dat bestandje afspeelt is van minder belang. Ik denk dat Apple heel coulant is geweest door niet eerder stappen te ondernemen ik kan andere producenten noemen die al eerder in de boom hadden geklommen.
iTunes krijg je nu al door je strot geramd
Kijk eens op de site van Apple. Daar heb je toch echt twee keuzes:
 • QuickTime 7.1.6 with iTunes for Windows 2000/XP
 • QuickTime 7.1.6 for Windows 2000/XP
Quicktime wordt doorgaans geleverd met iTunes. Dat je op de website een andere installer kunt download is heel prettig, maar dit is een keuze die niet iedereen voor ogen krijgt. Quicktime wordt steeds vaker meegeleverd met systemen (HP, Dell) en daar staat de volledige iTunes versie op.
En die systemen worden ook zonder dat ik dat wil geleverd met Windows erop. Als je een HP machine koopt, weet je dat er software pre-installed is. Vind je die software niets, dan gooi je het eraf. Sim-pel.
Als het gaat om software op OEM systemen heb je vaak gewoon geen keuze. Op de website van Apple kun je echter gewoon prima zelf kiezen of je wel of geen iTunes wilt. Dat je HP machine dus iTunes had is niet de schuld van Apple, maar kun je hooguit HP verwijten.

Ik zie dus niet echt waar Apple mensen iTunes door de strot drukt.

ontopic:
Op zich viel het uiteraard te verwachten dat Apple achter Quicktime Alternative aan zou gaan, al was het maar vanwege het meezenden van een QT Pro key. Ik verwacht dan ook niet dat dit het einde van Quicktime Alternative is, maar dat de volgende versie enigszins gewijzigd zal zijn.
Klopt, en dat werkt ook prima.

Maar toen er een update voor QuickTime was, kreeg ik een scherm waarbij ik nergens de optie kon vinden om alleen QuickTime te updaten.. daar kwam toen gelijk iTunes bij.
maar iTunes wordt niet geleverd zonder Quicktime. Dat ze dan nog alleen de codecs installeren, maar meteen de hele player, annex ongewilde, irritante plugins in al je browsers die plots mp3's beginnen af te spelen in je browservenster ipv ze als application/download te herkennen.

ik word er hoorndul van. Ik hou wel van iTunes als speler en mediabibliotheek (al is ie een beetje log in vista), maar die stomme QT erbij moeten nemen elke keer.. bah!
Ja, en bij iedere update van Quicktime staat vervolgens weer itunes aangevinkt om mee te installeren. ik was dat zat en heb toen ook maar itunes heb geinstalleerd (en na een maand weer verwijderd, want itunes is echt debiel traag op mijn pc)
Anoniem: 159387
@PolarBear8 juni 2007 13:58
Een tijd terug was die keuze niet mogelijk, kon je alleen de codec met iTunes downloaden, daar dat ook tegen mijn borst stuitte, heb ik meteen de alternatieve plugin gebruikt, en niet meer op of omgekeken naar Apple....sta er eigenlijk van te kijken dat ze toch de losse codec aanbieden dan.

Edit: dubbelpost...moet nog een beetje wennen aan de structuur...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159387 op 8 juni 2007 13:59]

Bedoel je hier Point-of-Sale, of iets anders?
Ik gok dat 'ie met POS Piece Of Shit bedoelt :P
(en terecht m.i.)
Niet helemaal waar. Je kan alweer een tijdje kiezen om Quicktime zonder iTunes te installeren. :*)
Gelukkig maar, want ik werd ook ziek van dat gare iTunes, ik verwijderde het ook meteen zodra het geïnstallerd was, zodat alleen Quicktime over bleef. ;)

[Reactie gewijzigd door Twoflower op 8 juni 2007 10:20]

Het valt me mee dat het zo lang heeft geduurd voor Apple stappen heeft ondernomen. Ik keek altijd met veel verbazing naar de vooraf ingevulde Pro licence key die al ingevuld was bij de installatie.

Ik was overigens altijd in de veronderstelling dat K-Lite dezelfde codec gebruikte als Quicktime Alternative (die bij K-Lite is meegeleverd).

Als er maar een alternatief blijft op Apple Quicktime/I-Tunes installeren dan ben ik al lang tevreden want die zooi heb ik al jaren van m'n computer verbannen.

[Reactie gewijzigd door walterg op 8 juni 2007 09:48]

[quote]The K-Lite Codec Pack is fully capable of playing .mov files. In fact, HD trailers will play with much better performance with the open-source decoders that are included in KLCP than with QuickTime Player.

However, playing QuickTime content inside your webbrowser requires QuickTime to be installed. We will soon provide a detailed guide describing how you should install and configure QuickTime for the best user experience with the least annoyances.[/qoute]

Alleen in de browser werkt het niet...
Quicktime...echt een raar programma.

Op een default OS X installatie staan allerlei meesterlijke programma's waar je echt alles mee kan; foto's organiseren, films en muziek maken, websites creëeren, DVD's maken en branden. Maar fullscreen een filmpje kijken op je Mac? Nee dan moet je betalen :z
Maar fullscreen een filmpje kijken op je Mac? Nee dan moet je betalen
Niet als je iTunes gebruikt want die speelt (vreemd genoeg) wel fullscreen af.
Precies weer zo'n Apple reactie (eigenlijk de standaard reactie van grote softwarebedrijven).

Niet, 'De wereld zoekt massaal naar een alternatief omdat onze rommel te log, buggy en vol installatie crap zit. Laten we een fatsoenlijke versie maken'. Nee joh, ben je gek.
'Hoe durft iemand anders zomaar een player te maken die ons formaat filmpjes kan afspelen, aanpakken, consumenten horen juist hun bloeddruk te voelen stijgen als ze Quicktime gebruiken. Draagt allemaal bij aan de Apple beleving; suisend geluid in je oren, warme prikkelende voeten en dat heerlijke duizelige gevoel als je opstaat.'

Als de communitie onbaatzuchtig in haar vrije tijd een stukje software schrijft dat jouw software vervangt en het is razend populair dan ben JIJ de prutser. Neem direct contact op met de ontwikkelaars van dat mooie gratis stukje software, bied ze een contract aan en laat ze meteen even langs de marketing afdeling gaan om uit te leggen wat ze fout hebben gedaan.
Ik snap wat je bedoelt, maar volgens mij gaat het hier meer om de meegeleverde key voor qt pro...
(http://img502.imageshack.us/my.php?image=meegeleverdim0.jpg)
Zolang OS X bestaat zal het formaat niet ten dode opgeschreven zijn hoor. Hetzelfde kan immers gezegd worden van .wmv, die ook niet goed draait onder een Mac zonder aanvullende codecs. Nu is Windows wel groter dan OS X, maar OS X is groot genoeg om een eigen formaat te laten voortbestaan, i.t.t. Real die bv. steeds meer verliest op de markt.
Anoniem: 50893
8 juni 2007 09:52
Zo een goeie codec is het nooit geweest, zeker niet de browser implentatie. Apple heeft Quicktime nooit echt doorontwikkeld om zo wat te kunnen laten waartoe ze in staat zijn.= Een goeie gratis Quicktime had ze meer wind eieren kunnen leggen.

Gelukkig zijn er alternatieven en verdwijnt gelukkig imo steeds meer online filmpjes die in .mov werden gemaakt. En om nu voor dat ene filmpje af en toe Quicktime te installeren, neuh, niet echt :)
Zo een goeie codec is het nooit geweest
Voor de zoveelste keer, Quicktime is geen codec!
Quicktime is een framework voor het afspelen,opnemen en manipuleren van beeld en geluid.
Quicktime komt standaard met een enorm aantal ingebouwde codecs voor images, geluid en video.
Apple heeft Quicktime nooit echt doorontwikkeld om zo wat te kunnen laten waartoe ze in staat zijn
Pertinente onzin.
Een goeie gratis Quicktime had ze meer wind eieren kunnen leggen.
Als je uitdrukkingen gebruikt zoals windeieren leggen, gelieve dan eerst te weten wat ze betekenen want nu slaat het op niets.
Zo een goeie codec is het nooit geweest, zeker niet de browser implentatie. Apple heeft Quicktime nooit echt doorontwikkeld om zo wat te kunnen laten waartoe ze in staat zijn
Quicktime was al voor Windows beschikbaar voordat Microsoft überhaupt video op Windows kon afspelen. Het heeft een lange tijd geduurd voordat Windows op hetzelfde niveau zit (zie: Microsoft's plot to kill Quicktime).

(edit: Apple demonstreerde QuickTime in 1991, en Microsoft heeft eind 1991 aan Windows 3.0 multimedia extensies toegevoegd).

Het had destijds in 1992 al een "container" structuur: een .mov bestand werkt als een "envelop" voor verschillende video streams. Het formaat was geschikt om met de tijd mee te gaan. De inhoud van de video streams is wel veranderd. Zo heeft Apple nieuwe codecs ontwikkeld waarmee je tegenwoordig full-screen goede webcam conversaties kan houden.

Microsoft's inhaal ronde bestaat uit:
* Video for Windows
* ActiveMovie
* DirectShow
* Windows Media

..en nu pas zit Microsoft op hetzelfde niveau.

Alleen moet ik spijtig toegeven dat QuickTime onder Windows een irritant en opdringerig stuk software is. Daar zal Apple best iets aan kunnen doen om de goodwill van computergebruikers terug te verdienen.

[Reactie gewijzigd door YaPP op 8 juni 2007 17:21]

Zelden zo'n hoeveelheid onzin en selectief bij elkaar geraapte informatie bij elkaar gezien. Het gebruik van container formats met verschillende codecs erin was op het Windows platform al standaard vanaf zo ongeveer dag 1 (AVI, MPG). Video was al onder Windows 3.0 af te spelen, Quicktime was daar echt niet eerder mee, en zelfs al was het zo: het gaat er niet om wie twintig jaar geleden als eerste op het schoolplein was, maar hoe de zaken nu liggen.

Quicktime is op het Windows platform altijd al loeitraag geweest en had een heel beperkte API/SDK - het heeft sinds het begin achter de feiten (VfW, DirectShow) aangelopen. Zo goed als alle populaire 3rd party videoplayers (Zoomplayer, BSplayer, ffdshow, MediaPlayer Classic, etc) gebruiken de DirectShow API, niet Quicktime - dat heeft een reden. Ook al presenteerde Apple Quicktime als het ultieme video platform, de harde waarheid is dat echt niemand vrijwillig QT onder Windows gebruikt als het niet verplicht zou zijn voor de Apple proprietary codecs in MOV en voor iTunes (wat een fantastisch stuk software is met maar 1 minpunt: de QT audio/video engine).

Onder OS X is Quicktime overigens een prima engine, die met CoreVideo inmiddels ook qua performance behoorlijk state-of-the-art is. Microsoft maakt op OS X ook gebruik van Quicktime voor WMV support (Flip4Mac). In plaats dat Apple onder Windows ook gebruik maakt van de native DirectShow architectuur, proberen ze nu al jaren hun eigen proprietary video architectuur te porten naar Windows, wat ze pijnlijk slecht lukt. En als ze beweren dat het aan Windows ligt, waarom kan VLC dan buiten DirectShow om wel een snelle en stabiele player porten?

Les getrokken hieruit: ga niet zelf het wiel opnieuw uitvinden, gebruik gewoon de video architectuur van het OS waar je draait. Dat betekent: Quicktime op OS X, GStreamer op Linux, en DirectShow op Windows.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 8 juni 2007 15:49]

Microsoft's plot to kill Quicktime, waar jij naar refereert, komt op mij echt over als een subjectief verhaal geschreven door iemand nogal gebiased is richting Sun, Apple, etc....

Ongeacht wat iemands persoonlijke voorkeur ook is; de kwaliteit van journalistiek is ver te zoeken.
Alleen moet ik spijtig toegeven dat QuickTime onder Windows een irritant en opdringerig stuk software is. Daar zal Apple best iets aan kunnen doen om de goodwill van computergebruikers terug te verdienen.
They have! In OS X is de integratie veel beter. Tja, windows is een noodzakelijk bijzaak voor Apple omdat er nu eenmaal heel veel van gebruikers zijn. Maar echt goed werkt hun software natuurlijk vooral op het eigen platform.
Ik zie quick time alleen maar als een ad-ware achtig programma (alleen maar irritant).
ik gebruik ook de alternative versie. werkt teminste goed! heb ik ook niet zojn irritant interface.
Waarom ziet iedereen Quicktime als adware of haast spyware, het installeert geen ads op je pc....
Opeens speelt internet explorer geluid en films met dat frats quicktime af (browser hijacking). Bovendien blijft ie maar zeuren of je asjeblieft itunes ook wilt installeren (nagware)
En met de plastic interface is het tupperware? :P
Opeens speelt internet explorer geluid en films met dat frats quicktime af (browser hijacking).
Dan heb je daar zelf toestemming voor gegeven tijdens de installatie!
Nee. Lees maar eens wat er met mp3tjes gebeurt - of je nu toestemming geeft of niet, je moet de registry keys weghalen (en dan zit je al goed in hijack-achtig territorium) om die associatie weg te krijgen. Ik heb laatst QT geinstalleerd en daar gebeurde weer precies hetzelfde; mp3tjes worden in de player in de browser afgespeeld, wat je ook doet - ze worden niet netjes gedownload zoals Firefox aangeeft.

Ik heb 't er gewoon weer afgemikt. Apple heeft gewoon niet door dat ze hier geen vrienden mee maken.
Maar het is wel bloatware. Lees de post van astrocore, dat is ook precies wat ik ervaren heb.
Maar het nestelt zich wel op een zeer vervelende manier in je pc. Ik zou het eerder malware willen noemen ofzo, zeker als het ook nog een Itunes gaat installeren.
Maar het nestelt zich wel op een zeer vervelende manier in je pc. Ik zou het eerder malware willen noemen ofzo
In tegenstelling tot malware kun je QuickTime met één druk op de knop de-installeren, maar blijkbaar is dat al te ingewikkeld voor sommige gebruikers.
zeker als het ook nog een Itunes gaat installeren.
QuickTime installeert geen iTunes, maar iTunes installeert wel QuickTime omdat iTunes een op QuickTime gebaseerd programma is.
Nee, maar QT blijft wel zeuren dat hij iTunes wil installeren. Echt ongelooflijk .. Apple jehova's soms :X
Anoniem: 126426
@Arfman8 juni 2007 13:33
Zal wel aan mij liggen dan maar QT heeft bij mij nog nooit iets anders gedaan dan gewoon keurig HD movie trailers afspelen ;) Nog nooit is mij gevraagd of ik iTunes wil installeren. Nu heb ik dan wel Pro, dus misschien verklaart dat het... Die services zet ik uiteraard allemaal uit, maar dat kost 20 seconden dus om daar nou zo'n probleem van te maken?
Ik vind het een prima speler en het merendeel van de reacties hier is echt zwaar overtrokken.
Daar ben ik het totaal niet mee eens.
Quicktime heeft een lelijk uiterlijk, het speelt bijna geen andere formaten af dan .mov. Bij mij looptie vaak te kloten, vooral als ik HD-formaat video (movietrailers bijv.) afspeel.

Daarentegen doen VLC & WMP classic daar niet moeilijk over. Het uiterlijk is misschien niet beter, maar er zit veel meer functionaliteit in dan QT, en het werkt altijd, zonder irritante services te installeren en te vragen om andere software te installeren (iTunes dus).
iedere keer de vraag of je wilt upgraden naar de pro versie. daarnaast was er een tijd dat je quicktime alleen kon downloaden met itunes.
dit helpt oon niet aan het goede imago, apple kan het natuurlijk niet veroorloven om spyware of addware met de speler mee te leveren
Anoniem: 99968
8 juni 2007 09:46
Gelukkig zijn er wel meerdere codecs die .mov filmpjes afspelen, en zijn we niet geheel afhankelijk van Quicktime ;)

Overigens was dit te verwachten natuurlijk.
Inderdaad, zo kan VLC media speler er ook mee overweg. (met wat niet? :P )

Apple kan de pot op met zijn betaalde player. hij draait verschrikkelijk slecht onder windows, is lelijk(vind ik), en onhandig omdat het bijna geen andere formaten afspeelt.
Je moet verdorie betalen om je nieuwe X-men trailertje in full screen te mogen zien!
VLC kan geen realmedia bestanden afspelen. Dit vind ik zeer betreurenswaardig. Het liefs had ik maar 1 medai player voor al me muziek en beeld materiaal.
Anoniem: 219930
@simen8 juni 2007 21:29
Interessant how VLC gesteund word en Quicktime de grond ingedrukt omdat het "log" zou zijn.

De nadruk bij VLC ligt toch echt op portability en niet snelheid.

Voorbeeld:
Minimale systeemvereisten om een DVD zonder hardwarematige hulp af te spelen is een PII 450mhz.
Powerdvd, MPC en verschillende andere spelers doen dit prima. VLC is hier niet toe in staat.

Erger nog, het is zelf niet mogelijk om een DVD zonder hakkelen af te spelen op een Tualatin 1.4GHZ!

Voordelen heeft het zeker met de meegeleverde codecs and zeer unieke functies (het heet niet voor niets videolan), maar geoptimaliseerde code bevat het zeker niet.
"VLC is hier niet toe in staat"
Wat raar laatst heb ik nog een dvd gekeken op een pII 233 met VLC
Daarna nog een xfid video gekeken met dvd resolutie (die was ook iets van 2,5 gig)
En dat via een netwerk.

Beetje raar dat je dan geen dvd zonder hapering kan afspelen op een 1,4ghz systeem.

quicktime blijft log kan veel minder afspelen en is ook nog eens groter.

VLC past idd niet op een diskette maar daarbij krijg je dan ook een berg codecs.
Ik had op die 233mhz pc op een oudere versie eerst wel problemen met vlc (maarja alle andere spelers gingen met wat zware codecs helemaal niet snel) maar die nieuwere versie is wat sneller. In momenten wanneer het toch niet gaat gebruik ik Mplayer die is iets sneller.

Dan kan je je nog afvragen waarom gebruik hij ooit een 233mhz voor films. Nou die had ik nog over een keer en ingesteld als video pctje die aan de tv hangt. Eigenlijk is die beetje traag maarja ding werkt wel dus laat maar even zo zitten.
Anoniem: 94232
@simen8 juni 2007 10:34
Voor full-screen kun je i-tunes gebruiken. Ik heb een hekel aan Quicktime en aan itunes, maar het viel me op dat je met i-tunes dus wel full screen kan. Verder kun je natuurlijk VLC gebruiken. VLC is echt de koning wat mij betreft. Hij speelt alles af, je kunt alles tweaken m.b.t. zoom en aspect en met twee toetsen kun je ook nog het geluid tweaken als dat niet gelijk loopt.
jammer dat VLC zo'n kut interface heeft, en barst van de hinderlijke interfacebugs, zoals wanneer je de aspect ratio verandert, of wanneer je de speler verplaatst.

verder is het inderdaad de koning onder de players, maar als ik gemakkelijk een beetje door mijn video heen- en weer wil spoelen, moet ik nog steeds mij toevlucht zoeken tot BSPlayer of WMP):
Het leuke van VLC is alleen dat het Free software is. Dus je kunt er zelf wat aan doen als de interface je niet bevalt!
Zie je VLC dan ook in je browser als plugin? In IE en Firefox?
Anoniem: 157420
@simen8 juni 2007 10:44
Gelukkig doet VLC daar z'n werk goed!
Ik vind trouwens Quicktime niet heel vervelend, alleen dat je niet fullscreen kan slaat natuurlijk nergens op. Maar ze moeten ergens geld op verdienen he.

VLC kan hier(klik) niet mee overweg. :'(
Ik ben recent toch een codec tegengekomen die VLC niet kon afspelen. Moet zeggen dat ik toch ook verbaasd was :P . Het ging hier om een filmpje opgenomen met een Panasonic TV.

Maar voor de rest gebruik ik zelf ook VLC als videospeler.
Ahem, Quicktime Alternative en andere alternatieven maken toch echt gebruik van de door Apple ontwikkelde Quicktime codecs!

[Reactie gewijzigd door Carbon op 8 juni 2007 09:56]

Anoniem: 62763
@Carbon8 juni 2007 10:24
Nee hoor.
VLC en Mplayer gebruiken eigen implementaties.

Wat betreft kazaa lite pack, geen idee.
VLC en Mplayer gebruiken eigen implementaties.
Die ondersteunen niet alle Quicktime codecs

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee