Microsoft en Philips gaan samen internetbellen

Philips logoPhilips-topman Rudy Provoost heeft gisteren op de CES aangekondigd met Microsoft te gaan samenwerken op het gebied van internettelefonie. De samenwerking moet erin resulteren dat bellen met behulp van een pc eenvoudiger wordt. Een door Philips ontwikkelde telefoon maakt het mogelijk om niet alleen mensen met een regulier telefoonnummer te bellen, maar ook met mensen die zijn ingelogd bij Windows Live Messenger. De Telegraaf meldt dat Bill Gates op de CES liet zien hoe gebruikers met de draadloze DECT-telefoon van Philips met één druk op de knop iemand uit hun 'buddy-lijst' kunnen bellen. De samenwerking mag opmerkelijk genoemd worden omdat Philips onlangs ook al liet weten in zee te gaan met KPN en Microsoft-concurrent Skype. De Telegraaf ziet overigens donkere wolken samentrekken boven KPN nu steeds meer bedrijven de telefoniemarkt verkennen en bellen via internet gratis is.

Door Caroline Schröder

06-01-2006 • 21:10

37 Linkedin

Bron: Telegraaf

Reacties (37)

37
35
16
8
3
13
Wijzig sortering
volgens mij valt het reuze mee hoe donker die wolken boven KPN zijn.... KPN heeft toch ook een heel glasvezel net tot haar beschikking, dus bellen via internet is voor KPN zeker niet ongunstig.
Anoniem: 61096
@-krekel-6 januari 2006 21:59
Er zit toch een groot verschil tussen de prijs van bellen via het vaste net of bellen via Internet. Dan kan de KPN wel iets terugverdienen door haar glasvezelnet en de ADSL diensten maar het wordt toch altijd minder.
Je moet niet vergeten dat KPN heel veel kosten maakt om het vaste telefoon netwerk draaient te houden. (Deze infrastructuur is erg kostbaar om instand te houden)
Een VoIP infrastructuur met de zelfde mogelijkheden als het KPN vaste net is aanzienlijk goedkoper aan te bieden voor KPN, een VoIP migratie is dus ook in het belang van KPN omdat ze dan hun kosten omlaag kunnen brengen.
KPN is ook hier al een tijdje mee bezig en de eerste VoIP producten leveren ze al in de vorm van internet plus bellen.

Ok ze zullen minder geld omzetten maar dat is niet zo extreem belangrijk, zolang ze er maar voldoende geld mee weten te verdienen, de toekomst is data en dat weten ze maar al te goed.

En dat product van Philips is trouwens helemaal niet speciaal! Siemens levert dat al twee jaar maar dan met Skype dus ik vraag me eigenlijk af waar iedereen zich druk om maakt.
Het KPN vaste net is gered door ADSL. De tikken business maakt plaats voor een dataverbinding. En KPN zal zelf ook zeker VoIP gaan aanbeiden, zelfs in de vorm van een dienst richting bedrijven (die stabiliteit op VoIP nodig hebben).
De Telegraaf ziet overigens donkere wolken samentrekken boven KPN nu steeds meer bedrijven de telefoniemarkt verkennen en bellen via internet gratis is.
Uiteindelijk maakt het allemaal geen drol uit, want elke ADSL-internetprovider moet per klant het bedrag afstaan dat de kpn normaal zou verdienen aan een belbudget-abonnement. Kijk maar eens naar DirectADSL van KPN zelf, MET telefoonlijn betaal je 21,95 en ZONDER telefoonlijn (zogenaamd zonder de lijn) betaal je 30,95. Dat is dus die 9,- voor dat belbudget-abonnement dat je erbij betaald. Bovendien ben je de mogelijkheid kwijt om eens vast te kunnen bellen |:(

Elke andere ADSL-provider moet ook deze kosten afstaan, ook wanneer het zogenaamd 'zonder telefoonlijn' wordt aangeboden. Iedereen die VOIPed, of hoe dat mag heten, betaald die kosten gewoon in het abonnement. Dus dan lijkt het 'gratis'. KPN moet evengoed verdienen, of het nou uit de lengte of uit de breedte moet!
Het schijnt dat Microsoft zit in te springen in technologie gaten. Zij willen de concurrentie het liefst zo goed mogelijk dwars zitten zo te zien(Skype, Google). Ik ben van mening dat er nu wel een aardige boost wordt gegeven aan het internetbellen aangezien Mircrosoft nu echt actief daarin wordt. Niet dat ik een fan ben van Microsoft, maar Bill heeft nou eenmaal de macht als OS gigant. ;)

EDIT: Zo te zien willen de windows haters mij de mond snoeren ;)
Ik was gister bij de keynote speech van Bill en ik moet zeggen dat het zeer indrukwekkend was, mede door het zeer grote HD scherm in het Hilton Theatre. Wat hij liet zien was echt een visie, duidelijk geen methode om anderen het leven zuur te maken.

Wat ze bij Microsoft willen is dat alles met elkaar kan samenwerken. Hij kon z'n contacten overal in en uit slepen (telefoon, laptop, voip apparaat etc.) en de data moet overal en altijd beschikbaar zijn.

Zo legde hij z'n telefoon op een tafel en kreeg hij daar een desktop, daarna legde hij daar een naamkaartje op, die werd middels handschrift herkennen ingelezen en die kon hij daarna in zijn telefoon slepen en vervolgens weer met andere dingen delen. Ook Windows Media Centre Vista edition zag er prachtig uit en zeer gelikt.

Als Microsoft dit op de markt heeft dan denk ik dat ze heel wat mensen die van technologie houden gelukkig maken.
@Snikker:

De keynote heb ik ook gezien, maar dan via internet ;)

voor diegenen die deze nog willen zien:
http://metahost.savvisliv..._keynote_20060104_300.asx

http://www.microsoft.com/events/executives/billgates.mspx
Wat ze bij Microsoft willen is dat alles met elkaar kan samenwerken.
Huh? Waarom gaan ze dan weer zo lekker eigenwijs hun eigen office-formaat maken? En niet gewoon een wereldwijde standaard?
Anoniem: 139822
@Snikker7 januari 2006 11:16
Nouja, visie, MS kennende een wens in een leuk commercieel jasje.

Er zijn duizenden mensen met zo'n visie, van KDE/Gnome contributor tot CEO's als Bill.

Wat Bill vooral zal willen is dat het allemaal in Windows kan en dat hard- en softwareproducenten licenties nemen op hun gepatendeerde technologie.

Allemaal wel leuk en aardig, maar als de VoIP techniek compleet geintegreerd wordt in Windows, hoe veilig is het dan en hoe eenvoudig wordt het voor hackers om mijn gesprekken af te luisteren of via mijn IP te bellen ?

Het zal heus wel op een aantal manieren te beveiligen zijn, maar weet Jan-met-de-pet straks ook hoe dat moet ?
Of zijn straks al die huis-tuin-en-keuken PCs een cadeautje voor alle hackers die via een VoIP-zombie-netwerk op kosten van een ander de hele wereld kunnen bellen ?

Begrijp me niet verkeerd, ondanks dat ik geen windows-aanhanger ben vindt ik dit toch een goeie beweging omdat op deze manier de VoIP techniek op grotere schaal in zal worden gezet en het door deze marktvergroting voor andere leveranciers aantrekkelijker wordt om ook te investeren.
Uiteindelijk is de consument er wel bij gebaat, maar een zekere vorm van openheid en interoperability met andere soft- en hardware vindt ik minstens zo belangrijk.

Voorlopig kijk ik het nog met argus-ogen aan en houd ik mijn telefoon en mijn PC gescheiden ;)
Het valt me op, dat er hier nog geen link staat naar de speech, die Bill Gates gaf op de CES. Al op donderdagavond las ik op mess.be het nieuwsbericht "Bill Gates announces two Windows Live Messenger phones" over dit onderwerp.
Later die avond is het bericht geëdit en is er onderaan een link geplaatst naar de complete keynote speech van Bill Gates.

Bekijk Bill Gates' CES keynote speech: 56k, 100k, 300k

Niet alleen de 'MSN-toestellen' zijn in de speech besproken (ca. 50ste minuut), maar o.a. ook de hele toekomstvisie van Bill Gates (Zie de post van Snikker) en de samenwerking tussen MTV en Microsoft genaamd Urge. Natuurlijk werd er ook uitgebreid gesproken over Windows Vista, Media Center, Windows Live Messenger, XBOX360, etc.

Het filmpje duurt in totaal ca. 1 uur en 37 minuten.
Anoniem: 37180
@Omied7 januari 2006 12:00
Erg indrukwekkend!
Vooral de HD-DVD demo van managed copies. Eindelijk op een gemakkelijke manier Harddisk kopieen maken van HD-DVD discs.

p.s. de URGE service van MTV ziet er ook gelikt uit!
Als straks iedereen "gratis" via VOIP telefoneert, wie betaald het dan?? Of zitten er (extra) geen kosten aan?
Ik vond het maar een zeer vreemd verhaal in de Telegraaf. Zo stond er in dat Philips nou juist uitgerekend ging samenwerken met het bedrijf dat KPN het meest vreest: Microsoft. :?
Anoniem: 129753
@DeadMetal6 januari 2006 22:38
als de core bussines van kpn, namelijk bellen, verschuift van koper naar voip, dan proberen ze mee te gaan.

Maar omdat bellen over internet voor iedere aanbieder toegankelijk is, omdat iedereen internet heeft, is een tegenstander als microsoft die een evengoed product kan leveren een groot tegenstander.

Vooral microsoft staat erom bekend hun producten de markt in te pushen. Kijk maar naar bijv msn.

Als ze bijna iedereen zo ver krijgen om te gaan bellen via msn, net zoals iedereen nu zowat chat via msn (je kan er niet omheen, je kan wel google talk gebruiken maar daar kan je tegen niemand praten omdat er niemand op zit)
verliest kpn zijn oorspronkelijke markt.
Naast deze samenwerkingen werkt microsoft ook samen met polycom om zo hun zakelijke messenger samen te laten werken met (video)conferencing hardware.

Die technologie zal ook wel weer terug komen in de live messenger om zo een compleet communicatie platform te hebben.

De volgende stap zal wel AD integratie zijn met je PABX.
Anoniem: 50048
7 januari 2006 00:34
Ik las dat Microsoft bij de presentatie van de telefoon een nogal pijnlijke fout heeft gemaakt door in de officiele uitgeschreven versie van de toespraak van Bill Gates Philips als 'Phillips' te schrijven met dubbel l. Er is ook een groot Amerikaans Olieconcern met de naam Phillips. Philips heeft juist nu in de VS een dure campagne lopen om haar naamsbekendheid te verbeteren.
Eindhovens Dagblad houdt je op de hoogte ;)
Het was het Dagblad van het Noorden, maar verder klopt het wel hoor! :+
Anoniem: 35717
7 januari 2006 11:07
Tja, too little too late.
En het zal me niet verbazen als het systeem van Microsoft weer eens niet gebaseerd is op een standaard.
Diverse providers zijn overgestapt op SIP.
En de meeste VoIP produkten ondersteunen dat.
Daarnaast is er op dit moment een zeer goede software centrale die bijna op elk platform draait namelijk asterisk.
En bijna alle VoIP providers ondersteunen dit.
en iedereen maar zeggen wat moet ik met msn op de xbox 360 nu hier heb je het voip maar ook video call want er kom ook een webcam voor de xbox 360 nu weet ik waarom
zit je tegamen of dvd te kijken kom eer een bericht binnen met ..... belt kan je hem op nemen of niet maar ook achter je pc of gewoon je gsm alles aan elkaar gekoppelt dit wordt echt mooi
gewoon door gamen of film kijken mooi tijd perk wordt het
nu alleen nog dat je bij iedereen met je gsm binnen komt en gelijk herkent wordt op msn dan ben je overal berijk baar gratis dat is toch wat we willen
Daar ben ik dus wel bang voor. De kudde kiest nu eenmaal voor alles wat met msn te maken heeft.
Sommigen vinden het moeilijk om te accepteren dat de mensen om hun heen ook een eigen mening hebben, en dat ze wel degelijk zelf het vermogen hebben om keuzes te maken.

Ik kan me voorstellen dat het moeilijker is om toe te geven dat iets niet geslaagd is, dan om te zeggen dat iedereen met de kudde meeloopt.

Ik gebruik zelf Skype, een heel goed product in verschillende opzichten, maar ik blijf het naast MSN Mess gebruiken. Die heeft ook zijn goede kanten.
noem er eens 1, behalve de grote massa in NL die er op te vinden is.
Ik vind het wel handig .... zowel mijn collega's, vrienden als mijn vriendin zou ik graag willen kunnen bereiken, ook als ik in het buitenland zit. Ik heb momenteel via MSN iedereen bereikbaar en als de koppeling met het echte telefoonnetwerk versimpeld en een handig apparaatje maakt dat mogelijk, be my guest :D
ps: ik reis veel, zowisso met een headsetje om te babbelen met het thuis front, dus ik heb toch wel een ding mee op reis.
Anoniem: 44174
@FiXeR.nl7 januari 2006 07:59
Ik vind hem erg mooi die telefoon.

Skipe niet verslaan als er een standaard applicatie in windows zit?

Daar gaat hetzelfde verhaal als altijd voor gelden.

(p.s. dit is niet anti MS, maar gewoon een constatering van mij zonder een waarde oordeel uit te speken).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee