Telenet-klanten klagen over problemen met laden van YouTube-video's

Klanten van de Belgische internetprovider Telenet en dochteronderneming BASE klagen over problemen bij het gebruik van YouTube. Video's zouden niet of traag laden. De provider is een onderzoek gestart.

Op fora als Userbase en Netweters en sociale media als X en Reddit klagen tientallen Telenet- en BASE-klanten over problemen met het gebruik van YouTube. Het zou lang duren voordat video's worden afgespeeld en ze zouden tussentijds vaak bufferen.

De problemen lijken voornamelijk bij YouTube Premium-abonnees te spelen. De rest van het platform zou wel naar behoren werken. Zo zou het downloaden van video's volgens sommige gebruikers wel nog vlot gebeuren. De oorzaak van de problemen is nog niet bekend. Telenet laat op X weten dat het een onderzoek naar de vele meldingen is gestart.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

18-08-2024 • 12:01

132

Submitter: Ptoeneigh

Reacties (132)

132
131
27
3
0
90
Wijzig sortering
Hier hadden we hetzelfde probleem.
Workaround voorlopig is MSS Clamping value aanpassen i.p.v. auto te gebruiken.

Klachten waren, traag laden van video's, bufferen tijdens videos.
Probleem lijkt verholpen na bovenstaande aanpassingen.

Ofwel heeft Telenet ondertussen het probleem verholen en was dit toevallig.
Echter als ik de MSS Clamping value terug op auto zet is het probleem terug.

[Reactie gewijzigd door mathiasvdb op 18 augustus 2024 12:08]

Lijkt mij onwaarschijnlijk. Je hebt een TCP sessie met YouTube, niet met de tussenliggende hops. Tenzij Telenet heeft besloten om er tussenin te zitten en alle sessies vervormt. Dat zou erg kwalijk zijn. Tevens zou ik dan verwachten dat het niet alleen YouTube raakt. Ik zou eerder denken aan een routing issue, congested links etc. Ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door c-nan op 18 augustus 2024 12:12]

Zou er geen caching server voor Youtube binnen het telenet netwerk staan?
Nee, dat denk ik niet. Er wordt dagelijks 250.000 tot 500.000 uur content geüpload.

Daar valt niet tegenaan te cachen.
Daar heb je ongelijk in. Google stuurt ISP's vanaf een bepaalde grootte graag caching servers voor plaatsing in het netwerk van de ISP. Dat doen ze al zeker vijftien jaar. Het programma heet Google Global Cache.

Dit is alleen voor niet-gepersonaliseerde content, dus geen search queries.

Contentpartijen als Netflix, Apple, Meta en Disney+ hebben vergelijkbare programma's.
Contentpartijen als Netflix, Apple, Meta en Disney+ hebben vergelijkbare programma's.
Deze partijen hebben echter niet heel veel meer dan 2000 series en films bij elkaar.
YT krijgt een vergelijkbare hoeveelheid video geupload in minder dan een uur.

Google heeft zeker caching hiervoor, maar dit werkt vooral goed met populaire content. Bijvoorbeeld een video van LMG, mrbeast of MKBHD, of juist heel geografisch gelimiteerde content zoals videos van lokale omroepen en media zoals tweakers en omroep brabant.
Can confirm. Ik werk voor een ISP.
Je gaat ook niet alles cachen, alleen dat wat populair is bij je klanten. Als je zelfs maar een kwart van het verkeer naar een site als YouTube vanaf servers in je eigen netwerk kunt serveren, heb je al een enorme besparing op internetverkeer.
De meeste uploads worden weinig bekeken, maar sommige juist heel veel. Dus cachen kan best helpen.
Not wat populair bij klanten, maar alleen wat je de klanten voorschotelt, voor de rest doe you net of de content niet bestaat ;)

Dan hoef je alleen nog maar regionaal wat de cachen, en je weet wat je gaat voorschotelen, dan zet je dat alvast in je cache..
Nee, dat denk ik niet. Er wordt dagelijks 250.000 tot 500.000 uur content geüpload.

Daar valt niet tegenaan te cachen.
Ik denk dat je een caching server met een mirror verwart. Een mirror is een kopie van alle content. Dat is inderdaad niet rendabel.

Echter een caching server werkt heel anders. Dat is een proxy waardoor je toegang hebt tot de bronserver. Echter nadat de caching server het bestand heeft geserveerd zal hij een kopie bewaren. De volgende persoon die komt voor hetzelfde bestand zal direct dat bestand krijgen. De caching server vult zichzelf.
Er wordt dagelijks 250.000 tot 500.000 uur content geüpload.
Er val altijd wat te cachen. Neem de video's die door de meeste mensen bekeken worden en cache die.
Een mirror is een kopie van alle content. Dat is inderdaad niet rendabel.
Is echter hoogstwaarschijnlijk wel wat er sws gebeurd vanwege redundancy en het feit dat er globaal gewoon veel edge locations zijn binnen de CDN die die data ook nodig hebben. De servers in Japan gaan niet de data ophalen vanuit de EU om uit te serveren.
[...]


Is echter hoogstwaarschijnlijk wel wat er sws gebeurd vanwege redundancy en het feit dat er globaal gewoon veel edge locations zijn binnen de CDN die die data ook nodig hebben. De servers in Japan gaan niet de data ophalen vanuit de EU om uit te serveren.
ISP's hebben in hun eigen netwerk eigen content en of caching servers staan. Dat scheelt ze kosten in dataverkeer. Dat staat los van de geografische verdeling van bijvoorbeeld youtube zelf.
Klopt, zie het zo: er is een hele snelle bijna directe lijn na tussen de cache en Google services, content wordt via die server het ISP netwerk op geslingerd. Omdat de cache server sneller ontvangt dan de gebruiker het nodig heeft krijg je geen congestie. Content blijft net zolang staan totdat er ruimte te kort is, dan wordt minder populaire content op de cache vervang door wat er op dat moment binnen komt.

Je kan het zien als een ‘tussenbuffer’ met een vorm van retentie van meest recente en populaire content.
Dat klopt niet.
Grote partijen doen dit al heel lang. Is onderdeel van hun CDN.
Als grootte youtubers als Enzo Knol en stukTV iets op youtube zetten weet je dat dit enkele minuten duizenden views heeft. Zou mij niets verbazen als dit voor 99% uit NL en Vlaanderen komt. Hoeveel providers zijn hier actief? Nog een 10 denk ik. Dan kan YT het filmpje 10 keer versturen uit hun DC en kunnen er duizenden views gemaakt worden.
Als ik iets upload wordt het nog geen 10 keer bekeken in 5 jaar tijd en hoef je dus niet te cachen.

Die andere 1% bestaat waarschijnlijk uit Nederlanders in het buitenland en zijn zo verspreid dat je dat daar niet lokaal cachst
Ik denk dit ook wel. Hoogst waarschijnlijk zijn alle video's in de 'Trending' tab gecachet. Deze worden ook bepaald adhv je geolocatie.

Edit: Of misschien gewoon alle videos in de 'discover' sectie

[Reactie gewijzigd door Orogima op 20 augustus 2024 09:22]

Daar valt niet tegenaan te cachen.
Telenet hosts Global Cache (GGC) servers. Voor youtube draaien daar CDN's. En zo heeft youtube over heel de wereld CDN's draaien om populaire content te bufferen zodat het niet steeds door de oceaankabel moet. Bij Netflix heet dat: Open Connect Appliances (OCAs) die ISP's kunnen hosten zodat ze zelf controle meer hebben over de datastromen en te voorkomen dat hun netwerk verzadigd raakt op de piekuren.

Ze cachen natuurlijk niet alles enkel de meest bekeken content.
Google heeft eigen datacenters in België en voor een site als youtube is dat een énorme opgave gezien de diversiteit van content op het platform.

Ik gok eerder dat er iets fout loopt bij de routering voor premium gebruikers die net snéller content zouden moeten kunnen bereiken.

Louis Rossman zou weer helemaal zichzelf zijn moest hij hiervan horen 8)7
Ik denk het niet. Ik ervaar dezelfde problemen en heb geen premium.
Wel heb ik ublock, en tot ik dit artikel zag, dacht ik dat dat de reden van de buffers & delays was.
Dacht ik eerst ook, maar probleem stelt zich bij ons meer op mobile bij shorts. En daar is geen adblocker actief.
(Ook geen premium)
Dus dan lijkt het volledig aan de kant van Telenet - Youtube te liggen lijkt me.
Bij proximus staan er caching servers voor youtube, Telenet weet ik niet.
Lol. Zou wel straf zijn als dat zo is
wie staat erop de frontpage van sandvine met een customer story ;)
Anoniem: 450810 @analog_18 augustus 2024 13:31
Inderdaad met video en al! Volgens mij zit dit spul inline zou best een app signature kunnen zijn die roet in het eten gooit. Zeker als YouTube premium meer bandbreedte gebruikt dan een normale YouTube gebruiker.https://www.sandvine.com/...faction-and-reduces-churn
met een vpn omzeil je het bufferen, der zit naar mijn gevoel throttling op
Op de VPN of op bufferen? AppQOE is (vaak) schaping op basis L3-7 header informatie. Bufferen is iets wat de cliënt doet. De snelheid van het vullen van de buffers is natuurlijk afhankelijk van de connectie naar de service en kan beïnvloed worden door AppQOE. Een VPN omzeilt de AppQOE niet het bufferen. VPNs zijn niet altijd de perfecte oplossing omdat ISPs vaak service caching nodes hebben die je ervaring weer verbeteren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 450810 op 18 augustus 2024 16:25]

AppQOE is (vaak) schaping op basis L3-7 header informatie.
In het kader van netneutraliteit, is AppQOE aan de provider kant toch helemaal niet toegestaan?
Volgens mij is een grijs gebied. Zolang je maar geen onderscheid maakt tussen diensten in dezelfde categorie. Ik ken overigens geen ISP in NL die AppQoE gebruikt.
Als ik nordvpn opzet is het traag of niet laden van youtube streams opgelost, wat telenet doet lijkt me appQoE die misloopt of bewust throttled en ze niet met vpn zien dat het youtube traffiek is

het is inderdaad appQoE volgens mij dat misgaat zonder vpn

[Reactie gewijzigd door Light21M op 18 augustus 2024 16:07]

Lijkt er wel op. Het kan natuurlijk ook een volle link/niet optimale routing naar Google/Youtube zijn.
Youtube werkt voornamelijk via QUIC, een UDP protocol.
Waarom zou je TCP gebruiken voor een videostream? UDP is daar perfect voor.

Edit: YouTube gebruikt TCP in de vorm van MPEG-DASH. Maar in sommige gevallen ook HLS. Het ligt er een beetje aan blijkbaar.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 18 augustus 2024 13:20]

Tegenwoordig is alles in Chrome en moderne browsers/apparaten HTTP3, en HTTP3 is basically een gestandaardiseerde QUIC, en altijd via UDP. En bijgevolg dus UDP.
Dat betekent niet dat de videostreams zelf via UDP lopen natuurlijk...
Toch wel, alle moderne videostreamingprotocols gaan gewoon over HTTP (met uitzondering van dingen voor video calls, of soms video ingest via RTMP etc). Elke videostreamingservice gebruikt DASH of HLS, voor elk apparaat, en dat is allemaal gewoon HTTP, en in het geval van elke moderne browser of netwerkstack dus ook HTTP3 (UDP).
Wikipedia: Dynamic Adaptive Streaming over HTTP
the transport protocol that MPEG-DASH uses is TCP
Heb zelf nu geen Wireshark om het te testen, maar dat zou dus makkelijk kunnen met dit tooltje.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 20 augustus 2024 01:34]

Niet eens nodig, je ziet de segmenten gewoon in je browser devtools, en daar staat gewoon bij dat het HTTP3 is. DASH staat voor Dynamic Adaptive Streaming over HTTP. Op welke manier die HTTP werkt is niet specified omdat het niet uitmaakt, dat is bepaald door de browser/platform library voor native platformen. Voor moderne servers en clients is dat quasi altijd HTTP3 dus, en bijgevolg UDP.

DASH is geen protocol, gewoon een spec die bepaald hoe het manifest (XML) en de segmenten (typisch gezien een ISO BMFF MP4 of een MPEG2 TS) eruit moeten zien om afspeelbaar te zijn zodat je meerdere compatibele servers en players kan bouwen.

Ik ben softwaredeveloper bij een streamingbedrijf. En heb 2016-2018 bij Medialaan in België aan hun videostreaming gewerkt als lead voor de videoplayers. I know this, het is letterlijk mijn job. Die ene zin van Wikipedia is outdated en heeft geen bronvermelding. Vroeger was HTTP altijd TCP, nu niet meer, zo simpel is het.
Maar waarom lost dat het probleem dan op voor Mathiasvdp als het daar niet aan ligt?
Geen idee, wellicht gaat niet alleen YouTube stuk maar alles als MSS op auto wordt gezet.
Ik zie veel reacties dat mensen via mobiel Telenet er ook last van hebben, ik denk toch in de hoek van routering/congestie.

[Reactie gewijzigd door c-nan op 18 augustus 2024 13:57]

Kijk nog eens goed of je inderdaad een TCP sessie hebt met youtube...
Ik vermoed dat het geen TCP sessie zal blijken maar een QUIC sessie, onderwater zichtbaar als een UDP + TLS 1.3 sessie...
welke value gebruik je? 1400? via nordvpn verdwenen problemen als sneeuw voor de zon
Hier heb ik het opgelost door een aantal *.googlevideo.com subdomeinen in AdGuard op DNS niveau te blokkeren. (bv. rr9—sn-uxaxoxu-cg0r.googlevideo.com). Geen vertragingen op haperingen meer bij het afspelen. Wel nog een delay van 1-2 seconden omdat hij eerst de geblokkeerde adressen probeert. Dat kan je met een DNS overwrite ook nog wel wegwerken.

Het idee is dat ik hiermee op een andere locatie uitkomt die er geen last van heeft.

Een VPN werkt overigens ook om het probleem te omzeilen.
beetje raar, ze spreken van premium klanten, dan moet je toch geen ads blokkeren?
Adguard blokkeert meer dan alleen maar ads (trackers, malware, ...) / heeft andere functionaliteit. Het komt er in dit geval gewoon op neer dat de YouTube app intern een error krijgt als hij bepaalde (sub)domeinnamen wil aanspreken en dan (gelukkig) iets anders gaat proberen.
Ah daar ligt het dus aan. Ik heb er al een dikke week last van. Ik merkte inderdaad ook op dat het meteen vlot werkte als ik overging naar mobiele data.
Ik heb hetzelfde probleem ook met mobiele data op sim van Telenet?
Ik was vergeten te vermelden dat ik proximus heb als mobiele dataprovider
Grappig dat deed ik ook want ik werd er gek van.
Meermaals snelheid nagekeken en systeem herstart maar YT bleef maar een probleem.
Even via data starten telkens maar.

Telenet klant voor internet en Proximus mobiel.
YouTube is sowieso in het algemeen ontzettend langzaam geworden. Gisteren opende bij mij de chat bijvoorbeeld helemaal niet tijdens een live-stream. Er gebeuren ook zoveel requests op elk YT domain, het echt bizar als je de netwerk-tab/console opent in de developer tools. Ook met regelmaat dat videos vastlopen, of pas laden bij een refresh.

Stomme is dat ik YT Premium heb, maar 720p wordt steeds geforceerd (ook op custom). Ik betaal voor de extra bitrate, maar volgens Google (en tig andere bedrijven), is deze kwaliteit prima. :?

Ik snap dat sommige de problemen niet hebben, heel fijn voor jullie, maar er zijn genoeg met echt problemen. Dat is niet alleen bij Telenet/BASE, het platform is gewoon erg log en waardeloos, alleen is er geen alternatief.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 18 augustus 2024 13:27]

Ik heb ook tijden lang vage problemen gehad met YouTube, toen bleek het een samenspel te zijn van een browser die over de zeik was gegaan (profiel weggooien verhielp het probleem, zelfs nadat alle addons terug waren) en een driverissue met hardware decoding van video. Tegenwoordig hoor ik het veel van mensen die meerdere ad blockers hebben draaien, waar alleen uBlock Origin (nog) genoeg is om YouTube te adblocken.

Ik heb het probleem ook eens bij iemand opgelost door handmatig de MTU omlaag te gooien. Dat duidt op een netwerkprobleem verderop dat MTU-detectie kapot maakt, maar ook dat valt nog eens te proberen. Ook heb ik het een keer gezien bij een kapotte IPv6-configuratie, waar iemand geprobeerd had IPv6 uit te zetten en verbindingen constant netwerkfouten veroorzaakten.

Of het nu aan je apparaat of je provider ligt, er is een hele hoop dat je client-side kan aanpassen om YouTube-problemen op te lossen. Helaas komt dat vaak uit op 50% browservaagheden en 50% Wiresharkgraven, maar er zal íets zijn dat alleen jou het leven zuur maakt.

Het aantal requests zou niet zo'n verschil moeten maken, YouTube werkt over QUIC/HTTP3/HTTP2 dus al die verzoeken moeten netjes simultaan af worden gehandeld over dezelfde verbinding. Mocht je 443/udp in je firewall dicht hebben kan dit misschien iets haperen, maar doorgaans is die fallback millisecondenwerk per pagina. Al die kleine verzoeken is waarom YouTube op de meeste verbindingen een redelijke kwaliteit kan afspelen terwijl de concurrentie nog aan het bufferen is.
Ik hoop niet dat je tweakt bij andere. Het aanpassen van de MTU of IPv6 settings, is niet zonder risico. Sowieso hoeft die 443 poort helemaal niet open.

Het is ook niet uBlock, want je hebt het zowel met als zonder. Het is gewoon het platform zelf.
De MTU aanpassen is normaal ook niet nodig, maar is soms een workaround voor tunnelprotocollen en andere ongein die de upstreamprovider gebruikt. Overigens was dit lang, lang geleden ook nodig op bepaalde netwerken met Windows XP waar de MTU net iets lager lag (±1450 i.p.v. 1492 op een DSL-modem) dan wat het OS kon detecteren, maar vanaf Windows 7 heb ik dat probleem niet meer gezien aan de OS-kant. Dit is doorgaans alleen voor VPN's nodig maar ik heb ook op netwerken gezeten waar ik dit moest doen voor ander verkeer (NPO staat me bij).

Die IPv6-settings heb ik nooit aangepast. Ik draai gewoon SLAAC middels radvd thuis, mijn IPv6-configuratie is gewoon default. Op het problematische netwerk stond het spul verkeerd in een matige combinatie van routers achter routers en firewalls. Veel mediasites deden het niet omdat het netwerk wel een prefix en een route aankondigden, maar vervolgens als het IPv6-verkeer blokkeerden ergens drie hops down, met ook nog eens een DNS-server die gewoon op AAAA-verzoeken reageerde. Mooie bende was dat, maar ik heb dat niet veroorzaakt, heb alleen IPv6 uitgezet op het WiFi-netwerk zodat de VPN het deed.

Met "open" bedoel ik uiteraard uitgaand open, niet binnenkomend (tenzij je geen statefull firewall hebt, maar dat lijkt me tegenwoordig sterk). Genoeg plekken gezien die udp/443 blokkeren om de een of andere reden; in de trein had ik hier jaren geleden nog wel eens moeite mee, en ik heb het wel vaker gezien op plekken die VPN's probeerde te blokkeren.

Al die dingen zouden geen probleem mogen zijn, maar dat betekent niet dat dat in de praktijk zo is. Ik ga alleen niet zomaar andermans router resetten om dit soort dingen op te lossen als het voor anderen ogenschijnlijk werkt, dus dan pas ik workarounds toe.
Mogelijk is het een verlopen certificaat bij een van de tientallen sites die onderwater van alles bij houden.
Dan krijg je vaak time-outs , en uiteindelijk loopt het proces dan toch door.
Klinkt wel een beetje vreemd, ik heb Delta glas en YT premium loopt prima in mijn huis, 2160p wordt automatisch geselecteerd op mijn tv. Mijn pc en laptops pakken standaard 1440p (limiet van de monitor).
Op de mobiel is het helaas anders.
Wat bedoel je met anders? Revanced en je het zowat alles wat kan zelf in handen.
Revanced ga ik niet (meer) draaien. Daarvoor heb ik juist een YT Premium abonnement aangeschaft. Dan hoef ik ook niet twee MicroG instances te draaien.
Ja goed, zelfs met premium heeft revanced meer instellingen, het hoeft niet alleen voor advertenties blokkeren bijvoorbeeld.
En ja twee micoG services bedoel je naast de standaard Google Play services neem ik aan. Ik weet niet wat dan het probleem is geheugen? Ik heb het zelf al heel lang in gebruik en tenzij je erg budget telefoons hebt valt het reuze mee.
Qua principe snap ik het en als het goed is voor jou dan is het goed.
Persoonlijk heb ik een paar keer overwogen premium te nemen maar dan zou ik nog steeds revanced houden puur omdat je dan niet onderdanig bent aan elke mogelijke (slechte verandering) die YouTube/Google/Alphabet maakt.
Net even gecheckt, op 5g met een s23 default de bitrate ook op 720p60 maar ik kan alsnog 2160p kiezen.
Je kan het kiezen, maar het reset weer bij elke video. Er is geen optie meer zoals voorheen, die het forceerde.
Er zijn wel degelijk technologische alternatieven. PeerTube, Odysee, etc. Alleen moeten content makers ook switchen naar die platformen.
Misschien niet de beste oplossing maar je hebt extensies waarmee je kwaliteit kunt forceren. In het verleden wel eens gebruikt maar niet meer nodig omdat YouTube nu wel meewerkt. Uiteindelijk is het vaak een combinatie van dingen die hiervoor kunnen zorgen maar volgens mij in de meeste gevallen toch echt te maken met extensies en mogelijke scripts die daardoor niet of anders laden en dus niet goed hun werk kunnen doen om ofwel de kwaliteit te onthouden ofwel de automatische settings naar een goede preset te zetten bijv 720p ipv 1080p of 1440p.
Om in het algemeen te zeggen YouTube is ontzettend langzaam geworden vind ik heel breed. Naast dat het natuurlijk ontzettend groot platform is heb ik al met meerdere apparaten op meerdere plekken /use cases erg goede ervaringen met YouTube zelf. In 99% van de gevallen is het het netwerk of de CPU die de limiet zijn als het wat minder lekker werkt. Daarnaast hoor ik in mijn kringen niemand die er over klaagt of die vind dat het onnodig traag werkt waarbij ik toch wel kringen heb waar soms echt gemierenneukt wordt om dingen (zoals dit).

[Reactie gewijzigd door PaulHelper op 19 augustus 2024 10:52]

Ik merkte het zaterdagavond.
Ja, had ik deze week ook last van.
Ik dacht dat het eerst aan mijn WIFI netwerk lag.
Met en zonder accespoint geprobeerd.
Maar de rest gaat prima van andere apps en sites.

2de waar ik aan dacht is Samsung Tab 9 plus tablet, maar daar gaat andere sites wel snel.
En met 4G van Proximus lukt alles wel.

Hopelijk duurt het ook geen 2 jaar voor Telenet oplossing vind zoals met hun software overschakeling.
Ik heb het ook en heb geen premium. Erg vervelend. :? Zowel Telenet thuis als Telenet via mobiel netwerk (4g/5g)...
Opvallend want ik heb de laatste weken ook problemen op alle apparaten in huis maar surf via 5Gb/1Gb Fiber van Mobile Vikings (Proximus)... Is het zeker alleen Telenet?
Ik heb zelf mobile vikings en kijk elke dag youtube en ik heb nog niks ondervonden.
Ik ben eveneens een MV Fiber klant en ik ondervind geen problemen bij het afspelen van YT videos (Ik heb geen YT premium).
Toch straf als ik mijn nordvpn opzet de problemen met buffering van youtube opgelost zijn.

Ook telenet klant hier
Ah, dat verklaart waarom ik geen hinder ondervind. Peering issue dus.
Bijzonder dat het alleen bij Premium-gebruikers is. Worden die misschien naar andere servers gestuurd?

Of wordt Belgïe wordt collectief gestraft voor het installeren van een ad-blocker? ;)
Ook bij gelegenheid bij niet-premium
Het is niet alleen premium.
Hier dezelfde problemen sinds een goeie week, maar geen premium gebruiker.
Daarom staat er ook in het artikel voornamelijk Premium.
Ofja, mss heeft iedereen tegenwoordig 'voornamelijk' premium?

Net als dat x geval omhoog gaat, maar eigenlijk gewoon de bevolking groeit xD
Het zou op zich wel kunnen, gezien YouTubes verwoede strijd tegen advertentieblokkeerders…
is niet gelinked aan premium, is algemeen de stream die gethrottled word
Het is inderdaad heel willekeurig. Internet staat wel vol van Premium accounts met problemen en als ze via een gast account kijken, loopt alles soepel.

Heb hier hetzelfde probleem en incognito of een andere browser lost het tijdelijk op. Je mag dan wel niet inloggen...
grappig dan dat ik het niet heb op telenet met ABP en sponsorblock zonder premium, sucks to pay for something inferior

[Reactie gewijzigd door dasiro op 18 augustus 2024 14:31]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.