Redux Gaming is failliet

Pc-webshop Redux Gaming is failliet. Het bedrijf nam al een tijd geen nieuwe bestellingen meer aan en bevestigt nu failliet te zijn. De afgelopen weken was er veel onduidelijkheid over de status van het bedrijf.

De populaire pc-webshop, die ook een populair YouTube-kanaal had, bevestigt nu op dat kanaal failliet te zijn. De oprichter van het bedrijf zegt dat de aandeelhouders hebben besloten om faillissement aan te vragen voor Smart Computing BV, het bedrijf achter Redux. Redux Gaming heeft een curator die het faillissement afhandelt.

Redux zegt dat het zal proberen om openstaande bestellingen alsnog aan klanten te leveren als die al betaald hebben. Het bedrijf voert gesprekken met 'verschillende retailers' om een doorstart te maken, mogelijk onder de naam van die bedrijven. Er wordt ook geprobeerd om geld op te halen om zelf een doorstart te kunnen maken. Als die doorstart wordt gemaakt, wil het bedrijf als eerste bestaande klanten hun bestellingen opsturen. Daarnaast wil het bedrijf ook kijken of bestaande klanten nog aanspraak kunnen blijven maken op hun garantie. De oprichter roept klanten op zich te melden bij de curator.

Er was al enkele dagen onduidelijkheid over de status van Redux Gaming. Klanten klaagden al een tijd geen contact meer met het bedrijf te kunnen krijgen. Onlangs verscheen op de website een banner waarop stond dat er geen nieuwe bestellingen meer zouden worden aangenomen en dat het bedrijf niemand meer te woord kon staan. Dat gebeurde 'door omstandigheden', maar het bedrijf bleef daar vaag over, waardoor de geruchten over een faillissement steeds harder werden.

Update: Redux Gaming heeft inmiddels een doorstart gemaakt.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

30-05-2023 • 20:29

187

Submitter: Lucas

Reacties (187)

187
185
93
4
0
45
Wijzig sortering
Eigenlijk is Smart Computing BV failliet, maar Redux gaming is er dus in mee gezogen.
Maar ze zijn zelf niet winstgevend genoeg om een eigen doorstart te maken, daar hebben ze hulp voor nodig.
Echt heel erg goed liep het dus niet lijkt mij en teerde ze voornamelijk op budget van de betreffende holding.
Hopelijk lukt dat ze want dit zijn nooit leuke dingen.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Snap niet dat dit geen +2 verdient, want inderdaad is dat de holding zo te zien.
Het is zover ik kon zien één bedrijf met één KVK nummer met Redux Gaming als merknaam en dus niet als het bedrijfsnaam. Dat merkrecht zou mogelijk best nog wel wat waard kunnen zijn, maar dat zal dus ook als waarde op de balans staan.
Hallo,

Ik heb 10 dagen geleden een desk top besteld, waarvoor ik ook heb betaald. Hij is niet geleverd.
Hoe kom ik met die curator in contact?
Hopelijk was je verstandig genoeg om middels creditcard te betalen, dan heb je (bij het gros van de CC-aanbieders) een aankoopverzekering en kun je op die manier je geld terugkrijgen.
Ik heb zelf mijn CC opgezegd na intrede van "Visa debet" op mijn gewone bankkaart.
Heeft dit ook zo'n verzekering?
Dat verschilt per bank en betaalpakket, maar het is eerder uitzondering dan regel. Zelf heb ik een rekening bij de Rabobank (BasisRekening) waarop geen aankoopverzekering van toepassing is, maar de en/of-rekening die ik samen met mijn vriendin heb (SNS Compleet) heeft wel weer een soortgelijk iets (al zijn de voorwaarden iets minder ruim dan bij de meeste CC-aanbieders het geval is). Even goed kijken naar de voorwaarden van jouw specifieke bankrekening dus.
https://insolventies.rech.../03.lim.23.90.F.1300.1.23
Hier is de informatie over de curator.

Succes!!

Edit: intussen ook in het artikel gelinkt :)

[Reactie gewijzigd door lenwar op 22 juli 2024 14:42]

Ik weet niet hoe het werkt in Nederland, maar in België kun je je aansluiten bij het online dossier als schuldeiser. Een curator wordt aangesteld door de rechtbank en dient louter te bemiddelen tussen de schuldeisers en het bedrijf in kwestie. Hem of haar direct contacteren heeft niet zo veel zin aangezien alles via de rechtbank loopt. Het dossier is immers in handen van de griffie.
De curator in Nederland handelt alle juridische en financiële zaken af. De curator wordt door de rechtbank benoemd, daarom begrijp ik de tekst in het artikel niet dat het bedrijf zelf op zoek gaat naar een curator.
Ik vraag mij af of het bedrijf echt failliet is of dat ze uitsluitend proberen een nieuw koper of partner te vinden die het bedrijf weer op de rails kan krijgen.
gegevens curator.
is al openbaar zichtbaar in het register:

Curator
mr F.A.L. Kamps
Wilhelminastraat 25 6131KL SITTARD
Telefoon: 046-4205660
Maak gebruik van je retourrecht.
https://reduxgaming.nl/verzending-en-retour/

Iets meer duiding:
Ben je Nederlander?
https://www.consuwijzer.n...den/aankoop-niet-geleverd
Ben je Belg?
https://economie.fgov.be/...rroepingsrecht-uitoefenen

Beide wetten zijn gebaseerd op Europse richtlijn 2011/83/EU, waaruit volgt:
Art. 18 Levering
1. Tenzij de partijen een ander tijdstip voor de levering zijn overeengekomen, levert de handelaar de goederen door het fysieke bezit van of de controle over de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de sluiting van de overeenkomst, over te dragen aan de consument.

2. Indien de handelaar niet voldaan heeft aan zijn verplichting de goederen op het met de consument overeengekomen tijdstip of binnen de in lid 1 bepaalde termijnen, te leveren, verzoekt de consument hem de levering te verrichten binnen een aanvullende termijn die gezien de omstandigheden passend is. Indien de handelaar de goederen niet binnen de aanvullende termijn levert, heeft de consument het recht de overeenkomst te beëindigen.

[Reactie gewijzigd door Timmyturbo op 22 juli 2024 14:42]

Daar heb je weinig meer aan als het bedrijf failliet is. Als je geluk hebt zijn de goederen al besteld (en geleverd) bij het bedrijf en is de curator bereid over te gaan tot levering (alleen als dat naar zijn mening gunstiger is voor de schuld).
Anders heb je pech, heb je een vordering op het bedrijf en kan je aansluiten in de rij met schuldeisers, en krijg je over het algemeen slechts een fractie terug van wat je hebt (aan)betaald.
Je kunt fluiten naar je centen.
Als ik zo kijk is het grootste gedeelte van de negatieve reviews in de afgelopen 2 weken geplaatst. Toen konden ze inderdaad niet meer leveren in verband met het aankomende faillissement ;)
Ik heb er 3 maanden geleden een "nieuwe" CPU besteld die ik geleverd kreeg met koelpasta resten en zichtbare schade van de CPU koeler, een gebruikte CPU dus. Dat voelde niet lekker. Uiteindelijk niet geruild omdat hij naar behoren werkt, maar het was zeker verre van netjes.
Das grappig ik namelijk ook, een 5800x3d. Zat gelukkig geen beschadiging op maar wel koelpasta. Uiteindelijk gehouden met een fikse korting van ~80eu. Anders had ik hem ook gestuurd. Ze hadden het verhaal dat ze hem "getest" hadden ivm tray. Blijkbaar de normaalste zaak van de wereld daar.
Dat is inderdaad gewoon onzin, waarschijnlijk uit een geannuleerde build gehaald, dat is op zich niet erg, maar maak hem dan goed schoon |:(
Zoveel moeite is dat niet ;)
En wees er transparant over. Als iets uit de verpakking gehaald is dan is dat nog tot daar aan toe, maar als het ook gebruikt is dan kun je het gewoon niet meer als een nieuw product verkopen vind ik. Doe dan zoals Coolblue het doet en maar er een tweedekansje van, wees gewoon eerlijk.

Ik heb zoiets ook een keer meegemaakt met Megekko, als je er wat van zegt dan zeggen ze simpelweg dat je het product wel mag terugsturen maar meer doen ze niet.
Bij Azerty en Alternate melden ze het ook gewoon goed van te voren (en krijg je wat korting), ik heb wel 1x een modulaire voeding (Seasonic GX-850) gekocht via Coolblue als 2de kans, dan mag je verwachten dat het klopt, dat ze de kabels die erbij horen te zitten nakijken als zoiets terug gestuurd word, of dat het vermeld word, let op die en die kabel mist.....
Nee dus 8)7 ik miste gewoon de 24 pins mobo kabel, 1x cpu kabel en 1x pcie kabel, echt slecht !
Teruggestuurd, krijg je "tegoed" niet eens je geld terug, later nog maar een nieuw product gekocht om mijn tegoed maar weer op te maken, maar ik laat ze voortaan heel ver links liggen.

Ik heb bij Megekko ook wel eens een moederbord besteld (voor een klant systeem) die al de nieuwste bios bleek te hebben, de RGB stond uitgeschakeld (via schakelaar op het bord) en er miste 2x sata kabels.....die had ik gelukkig nog genoeg liggen ;) maar beetje jammer inderdaad als ze het niet vermelden.
Gelukkig werkte het bord verder wel gewoon naar behoren, voor hetzelfde geld stuurd iemand zomaar een dood bord terug...zit je dan te kijken |:(

[Reactie gewijzigd door DennisH82 op 22 juli 2024 14:42]

Wow, dat je bij Coolblue tegoed kreeg vind ik wel heel erg slecht. Ik zou daar niet mee akkoord gaan! Volgens mij hoef je daar ook niet mee akkoord te gaan want volgens WKOA heb je gewoon recht op je geld terug. Vreemde zaak hoor.

Zeiden ze nog waarom ze het geld niet gewoon teruggaven?
Ik heb trouwens ook tijdje terug via Bol.com gewoon een nieuwe Samsung 980 Pro 1 TB gekocht, die toen net uit waren, en toen erg duur waren... die kwam aan, ik zie gewoon dat de seal sticker los is geweest, er zat een andere overheen....
Bleek een Samsung 980 Pro 500 GB in te zitten....
Gemeld, retour gestuurd....maar nu komt het nog.....

Komt de nieuwe binnen, ik denk wat ziet dat doosje er vreemd uit, de seal stickers wel gewoon intact....
Bleek iemand de achterkant voorzichtig open gemaakt te hebben, en daarna weer dicht gemaakt (gelijmd via binnenkant), er zat geen M.2 SSD in, maar een plastic zakje, met jam voor het gewicht, niet geproefd :+ , je kon het goed ruiken :P

Weer gemeld, moest ik overal foto's van maken, en hoe ik het had aangetroffen, of de brievenbus envelop nog dicht was en mijn adressticker er goed op zat (dat klopte het was niemand van postnl geweest ;) ) etc ze gingen het uitzoeken, gelukkig na een aantal weken mn geld terug gekregen, vermoed dat het iemand, of meerdere waren in het centraal magazijn van Bol |:(
Daarom kies ik bij Bol altijd voor achteraf betalen. Als het product niet klopt stuur ik het terug en betaal ik niet.
Tot dat bol een keer zegt ja meneeer we hebben echt een PC van 10.000 euro op gestuurd die u heeft besteld. Niet een baksteen, we willen de PC terug anders betaal je ...
In zo'n geval zal ik alsnog niet betalen, ik heb tenslotte geen baksteen besteld. En dan zie ik wel wat er daarna gebeurd.
Krijg je een aanmanning en daarna rechtszaak, succes.
Als het zover is open ik wel een topic in het shoppingforum.
De leverancier moet bewijzen dat jij een pc ontvangen hebt en geen baksteen. Dus in zo'n geval, succes leverancier.
Wow, dat is wel heel bizar, had je die bij Bol.com zelf gekocht of bij een externe verkoper?

Mijn ervaringen met de Bol.com klantenservice zijn over het algemeen heel erg goed, al zorg ik ervoor dat ik alles alleen van Bol.com zelf koop en niet van externe verkopers (want daar heb ik wel een paar minder goede ervaringen mee).
Nee dat was toen echt via bol zelf geen externe verkoper (die je de laatste jaren steeds meer ziet, bol is meer een "platform" dan een webwinkel geworden helaas)
De ervaring met de klantenservice was inderdaad erg goed, alles is opgelost !
[offtopic]
Had het onlangs nog bij een familielid. Had op aanraden een OLED TV besteld bij Bol. Een Philips want Ambilight.
Kreeg later een telefoontje dat de TV binnen was, maar dat beeld toch wel wat tegenviel, of ik wilde langskomen om hem beter af te stellen. Eenmaal daar, bleek het om een 14 jaar oude Philips LCD te gaan. Tot in detail gepoetst, zag er als nieuw uit, maar dan in een doos van een OLED. :(
Iemand heeft dus ergens een wisseltruc uitgehaald. Gelukkig konden ze de klantenservice wel overtuigen dat toch echt niet de juiste TV in de doos zat.
Met andere woorden, dit soort bedrijven controleert niet de inhoud van de doos wanneer ze een artikel retour ontvangen. Daardoor schepen ze een volgende persoon met de ellende op.
Met andere woorden, dit soort bedrijven controleert niet de inhoud van de doos wanneer ze een artikel retour ontvangen. Daardoor schepen ze een volgende persoon met de ellende op.
Ik vermoed dat er wel iets gecontroleerd is, maar niet voldoende. Ik kan me voorstellen dat ze doorgaans hun handen vol hebben aan kleding controle, en zo nu en dan een TV voorbijkomt.
Een absolute leek ziet wellicht het verschil niet tussen een OLED en een LCD, zeker niet als het laatste ondanks 14 jaar oud wel in goede staat verkeerde, en beiden van het zelfde merk waren.
Eigenlijk hadden ze op serienummer controleren.
Hoe druk ze het hebben met controles is niet relevant, dat is een keuze die een bedrijf maakt (te weinig personeel op de juiste plekken). Ze verkopen die zooi, dus horen ze dat goed te controleren.

Ik begrijp ook absoluut niet wat kleding controle hiermee van doen heeft. Retour is retour, dat zal gecontroleerd moeten worden. Logischer zou dan zijn om een retour van hoge(re) prijs (veel) beter te controleren.

Alleen op serienummer controleren is nogal zinloos. Het gaat erom of het geheel ook compleet is (kabels en overige toebehoren bijvoorbeeld).

Op ieder product staat wel een type (zeker bij een TV). Zowel op de doos als op het apparaat. Simpel te controleren dus. Het is dus of niet goed je werk uitvoeren of een keuze vanuit het management.
Dit is bij Amazon ook een tijdje een issue geweest trouwens.
Volgens mij heb ik dat toen wel gevraagd per mail, maar zeiden ze gewoon van ja wij doen dat met tegoed, omdat het met dat 2de kans product te maken had of iets, weet het niet zeker meer, was in 2021 ergens ;)
En ik was er toen al meteen klaar mee (met Coolblue) toen ik die voeding uitpakte en de kabels miste, dus ik dacht van het zal wel...
Snap ik heel goed.

Offtopic:
Ik herinner me nu dat ik een paar jaar geleden ook iets vreemds met ze heb meegemaakt. Ik had een dure gaming monitor bij ze gekocht die (uiteraard) nét buiten de garantietermijn kapot ging. Aangezien er ook nog zoiets is als wettelijke garantie (die veel langer geldig is) had ik contact met ze opgenomen. Ze wilde helemaal niets voor me doen. Ik heb toen een tijdje geprobeerd om mijn recht te halen, maar ze wilde helemaal niets doen. Totdat ik ineens een paar wekend later (zonder enige verdere communicatie) een pakket opgestuurd kreeg met een splinternieuwe monitor erin van hetzelfde type. Het defecte scherm hoefde ze niet eens terug. Helaas had ik in de tussentijd alweer een nieuwe monitor gekocht. Gelukkig kon ik de vervangende monitor weer doorverkopen, maar ik had uiteindelijk alsnog een verliespost van een euro of 300. Uiteindelijk hadden ze het wel goed opgelost, maar dit heeft er volgens mij wel geresulteerd dat ik vaker bij andere winkels koop dan bij hun.
Als het incorrect geregeld is krijg je tegenwoordig de kans om te ruilen. Ik kreeg deze optie met een product waar een kras op zou zitten; ik kreeg een product met een ander S/N en zonder kras.
Men vroeg of ik nog wilde ruilen... ik denk het niet he :+
Ik heb bij Coolblue een keer na 3 weken een monitor geretourneerd nadat bleek dat de monitor niet recht aan de muur was te hangen. De monitor helde naar achteren. Daar kwam ik pas na 3 weken achter omdat ik hem eerst 3 weken op mijn bureau had gebruikt. Zonder problemen binnen 3 dagen mijn geld op mijn rekening teruggekregen.
Klopt.
Je hebt 'recht' op je geld terug, maar je mag natuurlijk ook akkoord gaan met een tegoedbon (oid). Als beide partijen dat goed vinden, is het prima natuurlijk.
Ook voor tweedekansproducten geldt dit.

https://www.coolblue.nl/klantenservice/retourvoorwaarden
Het staat ook nadrukkelijk in hun voorwaarden dat voor tweedekansproducten dezelfde voorwaarden gelden als voor nieuwe producten.

(maar zoals @DennisH82 al aangaf. Het was in 2021, dus mogelijk is de site in de tussentijd aangepast.
Heb bij de cb gewerkt. En wat we daar moesten doen sinds vorig jaar ergens. Is gewoon als eerste tegoed geven. En als mensen dan zeggen ik wil geld dan alsnog het geld uitkeren.
Mits het binnen de 30 dagen is (eigenlijk 45). Bedrijf is erg veranderd aangezien ze de aandelen markt op willen. De service is ook weg want de hele afdeling die je daar voor had in de winkel is opgedoekt. En nu is het gewoon ala Mediamarkt
Ik heb dat ook een keer gehad bij Megekko, ook een keer met een monitor die duidelijk al een keer geopend was. Sindsdien vermijd ik Megekko, jammer, want ik bestelde er altijd graag.
Wow, ik herinner mij een 11-tal jaren terug een geval bij Alternate:

Ik had een RAID kaart en 4 HDD gekocht bij hen. Een winkel waar ik voorheen graag shopte.

lang verhaal kort, het blijkt dat ik twee defecte harde schijven heb gekocht bij Alternate en dat ik niet tevreden was met de behandeling van mijn klacht. Hoewel Alternate erkent dat ze aan hun garantieverplichtingen zullen voldoen als de schijven defect zijn, kunnen de gebruikte schijven niet gecrediteerd worden volgens het retourrecht. Een persoon van Alternate suggereert dat ik in de toekomst meer onderzoek moet doen om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Er was geen verdere informatie beschikbaar over eventuele verdere acties of oplossingen voor mijn klacht.

daaarna nooit meer bij Alternate geweest.
Oh dat is gek. Ik koop vaker naar de tweedekans producten en er staat altijd bij of het pakket compleet is. Als er kabels missen, zou de prijs een stuk lager moeten zijn dan met alle geleverde kabels.
Het is verder allemaal goed afgelopen in jouw situatie dus geen man over boord, maar weet voor de toekomst wel dat je in nederland gewoon beschermd wordt door de wet koop op afstand.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 juli 2024 14:42]

Niet bij faillissement.
Dat klopt, faillissement is de uitzondering
Hetgeen best bijzonder is, aangezien dat zo ongeveer het enige punt is waar consumenten achtergesteld worden.
Het is ook min of meer de definitie van failliet gaan. Je vraagt faillissement aan als laatste uitweg.
Dat kan wel zijn, maar hoe vaak komt het niet voor dat een bedrijf al in een faillissement zit (althans, dat het intern bekend is dat ze het niet gaan redden), maar vrolijk door blijven verkopen?

Leveranciers hebben het vaak al door (uitblijvende of late betalingen), maar de consument trekt hier serieus aan het kortste eind. Ook als de producten al klaarstaan voor verzending, zal dit niet meer bij de koper aankomen (want, de leverancier is nog niet betaald en de belastingdienst staat ook nog eens vooraan).

Het is wat te simpel om te zeggen dat dat de definitie van failliet gaan is.
Kijk ook eens op pagina twee een hele rits * reviews van een jaar geleden.
Incorrect, als je wat verder scrollt dan kom ik op z'n minst slechte reviews vanaf December 2021 tegen.
de meeste reviews worden geplaatst door newbie members en van de afgelopen 2 weken.
nu begrijp ik dat het idd niet geleverd is maar als je alleen er bent om iets negatiefs te zeggen kwa review kom je in mijn ogen niet geloofwaardig over bij zn review.
de meeste reviews worden geplaatst door newbie members
Wie koopt er bij zo'n club als je geen newbie bent? Hun hele business model was dat ze kant-en-klare PCs en accessoires verkochten aan newbies.
kijk dat is informatie dat kende ik niet en staat ook niet in het artikel maar als dat hun business model, tja dan begrijp ik de newbie reviews ook wel.
Dat verklaart gelijk waarom ik nog nooit van ze had gehoord...
Ze waren partnered met verscheidene Twitch streamers. En gaven dus 2% korting als mensen bestelden via die code. Dus er was wel wat bekendheid.
Het helpt wel blijkbaar want andere tweakers members zien de negatieve reviews en zullen nu nog meer de neiging hebben om ergens anders te gaan.

Bad reviews zijn ook reclame. Maakt niet uit of het goed of slecht is.
maar er kon al een tijd geen nieuw bestellingen worden geplaatst:
Pc-webshop Redux Gaming is failliet. Het bedrijf nam al een tijd geen nieuwe bestellingen meer aan en bevestigt nu failliet te zijn. De afgelopen weken was er veel onduidelijkheid over de status van het bedrijf.
tuurlijk ik begrijp echt wel dat zuur is want het gaat vaak of goed veel geld.
Anoniem: 1849202 @Cergorach30 mei 2023 22:49
Tot dusver heb ik nog nooit meegemaakt dat ik mijn producten niet heb ontvangen van welke partij dan ook, maar meestal doe ik dan ook zaken met partijen die echt al jaren bekend staan zoals Alternate, Azerty, Coolblue of Bol.com.

Dat zal niet in alle gevallen altijd de goedkoopste zijn, maar ik ben er grotendeels van verzekerd dat ik mijn producten zal ontvangen en/of geld terug krijg als dit niet of beschadigd binnenkomt. Heb bijvoorbeeld een mobiele airco teruggestuurd naar Coolblue omdat deze toch wel echt heel luidruchtig was, waarbij de tape voor bij het raam al gebruikt was en ik blijkbaar een boekje was vergeten terug te sturen, maar kreeg het volledige bedrag teruggestort.

Maar als ik via Redux een PC samenstel via de optie PC Samenstellen:
Corsair iCUE 5000X RGB White - Midtowermodel
Intel Core i9 13900KF - Processor 3.0 GHz (5.8 GHz)
Kingston FURY Beast RGB - 32GB DDR4 Geheugen
Corsair iCUE H150i RGB Elite - Vloeistofkoelsysteem processor
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 - Videokaart
MSI MPG A1000G - Voeding
Kingston KC3000 4096 GB - SSD

Dan komt het totaal op €4194,00

Doe ik vervolgens dezelfde componenten bij Azerty in de winkelmand met assemblage van €89,- dan kom ik uit op:
€ 3.118,70

Dat is dus 1075,30 euro minder dan bij Redux.....

Hoe mensen überhaupt dan bij deze 'obscure' partij komen waarvan ik nog nooit heb gehoord, terwijl een bekende shop als Azerty en waarschijnlijk ook Alternate hetzelfde bieden voor veel minder... zal wat mij betreft een raadsel blijven.
Ze waren volgens mij erg op social media actief. Sommige influencers kregen pc's van ze als reclame. Dus vooral gericht op jongeren/ kinderen.
Oh wauw, dit klinkt heel erg als dat debakel in de VS met precies zo'n soort shop. Ben even de naam kwijt, maar was een heel ding op Gamers Nexus. Bizar dat mensen daarmee in zee blijven gaan.
Artesian Builds bedoel je?
Redux gaming is de Nederlandse Artesian builds. well i be damned.
Die ja, lijkt er sprekend op qua model.
Dus mensen tuinen er weer in....
Begrijpelijk dat ze failliet gaan. Ik snap werkelijk waar niet waarom men bij hen dingen koopt, terwijl grote webshops en goedkoper zijn en er duidelijk een garantie is dat dingen werken en netjes in de doos zitten.
Waarom noem je het een 'obscure' partij?
Er zijn meer dan genoeg mensen die nog nooit van Azerty gehoord hebben, het is niet bepaald Mediamarkt.
Anoniem: 1849202 @Bender30 mei 2023 23:43
Omdat deze winkel simpelweg niet lang bestaat(2 jaar?) en wat mij betreft niet echt naamsbekendheid heeft. Als ik Alternate of Azerty noem onder mijn collega's of vriendengroep zijn er altijd meerdere die van één of beide partijen gehoord heeft. Dat kan ik weten want ik heb onlangs een PC bij Azerty besteld en de naam hadden ze al vaker gehoord of ze hadden er zelf ooit iets besteld of voordat ik de naam noemde begonnen ze over Alternate en/of Azerty.

Ik betwijfel het ten zeerste dat zij Redux Gaming kennen, al helemaal nu blijkt dat deze partij een specifieke doelgroep (gamers) heeft en mijn collega's niet allemaal volop gamers zijn.
Je begrijpt niet dat jij en je vrienden waarschijnlijk een dezelfde soort doelgroep vallen?
Dat is hetzelfde als dat Biosix je niks zegt (en mij tot 2 minuten geleden ook niet), maar waarschijnlijk in de sportwereld iedereen het merk wel kent.
Anoniem: 1849202 @Bender31 mei 2023 01:06
Ik heb geen 'vriendengroep', ik heb vrienden die ik kort- en/of lang ken, van school, van oud werkgevers, van concerten of andere evenementen. Dit zijn mensen met verschillende afkomsten, geloofsovertuigingen, interesses en levensopvattingen.

De enige overeenkomst dat ze met elkaar hebben is dat ik met ze kan opschieten, verder zijn het geen overeenkomende types, de één speelt veel games, de ander kijkt veel series, de ander heeft weinig met computers behalve voor het werk, of doet bijvoorbeeld iets met muziek of grafisch ontwerpen, de ander gaat veel naar de sportschool maar anderen weer niet.

Datzelfde geldt voor mijn collega's, dat is ook een mix van alles en nog wat.

Het enige wat ik tijdens deze discussie niet begrijp is waarom je zo gepikeerd en/of offensief naar mij reageert. Naar mijn weet heb ik je niet uitgescholden of anders negatief bejegend.
'vriendengroep' waren je eigen woorden.

Voor de rest ga ik er verder niet op in, je moet zelf weten wat je met de informatie doet ;-)

[Reactie gewijzigd door Bender op 22 juli 2024 14:42]

De negatieve reviews komen voornamelijk door de problemen van de afgelopen weken (en dus het faillissement), dus "Niet vreemd" vind ik wel erg kort door de bocht.
Hun core business was blijkbaar het verkopen van prebuilts dus dan is het niet zo vreemd dat mensen op Tweakers nog nooit van ze gehoord hadden. Ik had nog nooit van ze gehoord omdat ik geen prebuilts koop, ik had hun naam nog niet eens in de Pricewatch voorbij zien komen.
Ik lees vooral klachten over DHL en terecht. Laatst ook meegemaakt dat ze een pakket 4x sorteren en daarna is het zoek en doen ze niets meer. Onverzekerd versturen met DHL is zeer onverstandig.
Überhaupt versturen met dhl is een drama. Als je verzekerd hebt of niet.
Ja DHL is echt een drama, nog erger dan GLS.
Ik had een pakket waarbij DHL het presteerde om het niet 1 keer niet 2 keer maar liefst 3 keer naar het verkeerde sorteercentrum te sturen! 2 weken later krijg je dan een zwaar gehavende doos binnen.
Dit is nog maar 1 'incident' wat ik heb meegemaakt met DHL. Eigenlijk gaat het nooit goed tot nu toe als DHL de koeriersdienst is. Elke keer als ik zie dat een partij achteraf verstuurd via DHL hou ik mijn hart vast
Als ik die reviews zie dan denk ik good riddance.
Niks zo vervelend als slechte service en klantcontact.
Dan bestel ik wel liever bij de grote namen zoals Alternate, Amazon of Megekko (Zeker Megekko ben ik echt over te spreken de laatste tijd).
Snelle service. Goed contact. Er wordt gereageerd op je emails en meegedacht bij problemen. Zo hoort het.

Bye Redux. You got reducted.
Reviews hoeven niet alles te zeggen. Welk persoon neem over t algemeen de moeite om een positieve review te schrijven? Wanneer t mis is weten ze de reviewpagina's wel te vinden.

Zelf geen ervaring met Redux. Blijft natuurlijk vervelend voor iedereen dat dit gebeurt. Zowel voor medewerkers die hun baan verliezen als klanten die in onzekerheid zitten.
Reviews hoeven niet alles te zeggen. Welk persoon neem over t algemeen de moeite om een positieve review te schrijven? Wanneer t mis is weten ze de reviewpagina's wel te vinden.
Tot op zekere hoogte, er is een bepaalde verhouding tussen de positieve en negatieve reviews, met in gedachte dat negatieve reviews eerder worden geplaatst dan goede. Echter de reviews van (ruim) voor het faillissement waren ook echt behoorlijk negatief, als in echt slecht. Meestal heb je er wel een aantal daarvan ertussen zitten, maar ook weer vaak afgewisseld door goede. Dit waren echt blokken slechte reviews alsof ze acties hebben gehad die ze niet waar konden maken of periodes waarbij ze niet het juiste personeel hadden (of het juiste personeel aanwezig was)...
Bestellingen aannemen als je weet dat je failliet gaat/bent is toch wel het laagste van het laagste. Als je iDeal gebruikt ben je nu dus je geld kwijt. Sowieso walg ik van dat betaalmiddel, want je hebt geen enkel recht als consument op je geld. En ze gebruikten DHL om te bezorgen? Want die leveren slecht dan wel niet.
Sowieso walg ik van dat betaalmiddel
ideal heeft wel een redelijk kosten model met een flat fee per transactie tussen de 15 en 25 cent.
Voor dat geld kan een "geld-terug" regeling gewoon niet uit.
Een creditcard of Paypal geven wel meer bescherming maar kost vaak enkele procenten per transactie!
AMEX is bv bijna 4% aan extra kosten en Paypal 3%
Op misschien een enkele uitzondering na loop liever zelf het risico dan 3% af te dragen voor al mijn transacties.
Op misschien een enkele uitzondering na loop liever zelf het risico dan 3% af te dragen voor al mijn transacties.
Je moet het wel over echt grote bedragen hebben wil die 3% interessant genoeg zijn om het risico te dragen. Om die rede kies ik juist altijd voor een CC of Paypal betaling.

Door de “zekerheden” die daarbij horen, 3% opslag zie ik verder zelden overigens. Af en toe een webshop die het door belast maar meestal is er wel een andere shop die het product ook heeft en die dat dan weer niet doet.
Je moet het wel over echt grote bedragen hebben wil die 3% interessant genoeg zijn om het risico te dragen. Om die rede kies ik juist altijd voor een CC of Paypal betaling.
Zo moet je er niet naar kijken.
Je moet bedenken wat je risico is en of je het vaker dan 1 op de 33 keer mis gaat (in het geval van Paypal) en of je het risico kan dragen.
Juist met de grote bedragen is die afweging belangrijk want daar is het risico ook veel groter.

Op de lange termijn maakt het overigens niet uit of je die 3% over 10x100 euro betaald of 1 keer 1000 euro, daarmee hou je alleen jezelf voor de gek.
Wij betalen zo ongeveer alles wat we online aanschaffen met de creditcard. Om diverse redenen gaat dat om circa 500 transacties per jaar.
Nederlandse webshops, maar ook eBay, Amazon UK/DE/IT en nog wat andere buitenlandse webshops.

Ik kan me de laatste keer dat we extra dienden te betalen voor een creditcardbetaling eerlijk gezegd niet meer herinneren. Een paar jaar geleden misschien?

Betalen met creditcard is anno 2023 bij zo ongeveer alle webshops mogelijk, ook de wat kleinere, en extra transactiekosten ten opzichte van betaalmiddelen als iDeal komen bijna niet meer voor.
[...]

ideal heeft wel een redelijk kosten model met een flat fee per transactie tussen de 15 en 25 cent.
Voor dat geld kan een "geld-terug" regeling gewoon niet uit.
Een creditcard of Paypal geven wel meer bescherming maar kost vaak enkele procenten per transactie!
AMEX is bv bijna 4% aan extra kosten en Paypal 3%
Op misschien een enkele uitzondering na loop liever zelf het risico dan 3% af te dragen voor al mijn transacties.
Creditcards zijn in Nederland ook gewoon nog (steeds) niet goed ingeburgerd. In de hele wereld wordt die 3 of 4% transactiekosten verdisconteerd in de retailprijs, behalve in ons land.

Ik weet overigens niet of een transactie die door een faillissement wordt gedwarsboomd, aan de koper wordt vergoed door creditcard maatschappij. Wel weet ik dat bij veel creditcards die door de grote Nederlandse banken worden uitgegeven, er vaak een eigen risico van 100 euro in de gebruiksvoorwaarden is opgenomen (- voor mij een reden om een ICE card te gebruiken).
Creditcards zijn in Nederland ook gewoon nog (steeds) niet goed ingeburgerd. In de hele wereld wordt die 3 of 4% transactiekosten verdisconteerd in de retailprijs, behalve in ons land.
De NL situatie lijkt me een stuk beter.
Waarom zou je als maatschappij een boel geld in de zakken van cc maatschappijen willen laten verdwijnen?
[...]


De NL situatie lijkt me een stuk beter.
Waarom zou je als maatschappij een boel geld in de zakken van cc maatschappijen willen laten verdwijnen?
Want?

Kredietverstrekking is een legitiem vorm van dienstverlening. Bovendien, als je elke maand netjes binnen drie weken na ontvangst de maandfactuur betaalt, hoef je ook geen rente te betalen. En ondertussen geniet je wel van verzekerde aankopen, iets wat mij zeker bij het kopen via internet al een paar keer tegen een zeperd heeft beschermd.
Dat is altijd een lastige, aan de ene kant lijkt dat inderdaad niet netjes, aan de andere kant kan je in bepaalde gevallen persoonlijk aansprakelijk gesteld worden als je er als eigenaar niet alles aan doet om voort te blijven bestaan, wat soms betekent bestellingen aannemen tot je failliet bent, ook al weet je dat het misgaat wanneer bijvoorbeeld de overname gesprekken die je aan het voeren bent afketsen. Zomaar stoppen met het aannemen van bestellingen kan dus niet altijd, omdat het de cashflow en dus het voortbestaan van het bedrijf nog verder in gevaar kan brengen, ook al hangt het al aan een zijden draadje.
Kan zo snel de betreffende uitspraak niet meer vinden, maar er staat me nog een rechtszaak bij van een ondernemer die netjes aan klanten had gemeld om maar niet meer te bestellen, omdat hij niet kon garanderen dat hij nog kon leveren. Vervolgens is hij door de rechter op de vingers getikt omdat hij niet alles had gedaan in het belang van de schuldeisers.
Ideal is perfect, creditcard is echt niet heilig hoor. Ik als webshop houder weiger juist creditcards vanwege de hoge transactiekosten, en als je niet met cc kan betalen dan betalen ze wel met iDeal. Prima dus, en krijg nooit de vraag of cc mogelijk is.
Denk dat dit wel waar is. We zijn daarmee waarschijnlijk de uitzondering in een wereld waarin creditcard de standaard is.

Ik gebruik zelf altijd creditcard als dat mogelijk is zonder extra kosten voor mij als koper. Worden die wel doorberekend dan kies ik inderdaad zoals je zegt iDeal.
Ik denk ook niet dat er veel mensen zijn die de moeite nemen een webshop te vragen of men creditcardbetalingen als betaalmiddel zou willen toevoegen.

Als ik voor mijzelf spreek kan ik zeggen dat ik het artikel dat ik wil aanschaffen over het algemeen gewoon elders aanschaf bij een webshop die de mogelijkheid tot creditcardbetaling wel biedt, tenzij het artikel bijvoorbeeld uniek is, de prijs elders significant hoger is of de webshop in kwestie de enige is met voorraad en we het artikel snel nodig hebben.
Ik heb een bedrijf gekend die onder curatele stond omdat de eigenaar was gestorven... en die website bleef bestellingen verwerken en bijhorende betalingen.
Curator onbereikbaar.

Gelukkig had ik met paypal betaald.
n de praktijk verloopt een faillissement echter niet op die manier. Het is een geleidelijk proces waarbij men niet van de ene op de andere dag van liquide naar failliet gaat. Het resulteert in een situatie waarin operationele kosten vrijwel constant blijven, terwijl de omzet daalt, wat leidt tot cashflowproblemen en vertragingen bij het afbetalen van leveranciers. Als men besluit om vroegtijdig de stekker eruit te trekken, ontstaat de mogelijkheid om leveranciers niet meer te kunnen betalen of klanten niet meer te kunnen leveren. Door echter door te blijven gaan en te hopen op een stijging van de omzet, kan men wellicht het tij nog keren. Desondanks zie je vaak genoeg dat dit niet lukt. Zo kan zelfs een bedrijf als Coolblue morgen besluiten om geen bestellingen meer aan te nemen, wat hen mogelijk in een situatie zou brengen waarin ze niet in staat zijn om al hun huidige facturen bij leveranciers te betalen.

[Reactie gewijzigd door ThaJens op 22 juli 2024 14:42]

Ik heb geen slechte ervaring met DHL. Sterker nog, die komen gewoon wel aan de deur, terwijl PostNL dit niet doen - ik woon in een flat, go figure - pakjes zijn al kwijt geraakt van mede-bewoners.

Verder weet ik niet of je zomaar je webshop op slot kunt zetten, meestal gaat dit via een extern bedrijf, en als je die niet meer kunt betalen, dan tja. Je maakt de kans op een doorstaat ook nog eens kleiner.

Ik ben het wel met je eens hoor (ook over Ideal), maar denk dat je niet alles in je handen hebt.
Je moet net geluk hebben met de bezorgers die je treft, maar mijn ervaring is ook dat DHL een van de mindere is... Had laatst zelfs een keer dat ik melding kreeg dat ik niet thuis geweest zou zijn (wel dus, en ik heb een slimme deurbel dus al was ik er niet weet ik nog dat er niet aangebeld is). Omdat ik daar pissig over was gezegd dat ze maar een tweede keer moesten proberen af te leveren ipv dat ik naar de winkel een paar kilometer verderop moest gaan... Wat denk je? Exact hetzelfde! En ja mijn bel deed het gewoon. En dan gaat het pakket niet meer naar een afhaalpunt, nee DHL stuurt het gewoon linea recta terug naar de afzender. Ja, leuk, de aanbieding was ondertussen voorbij dus kon ook niet opnieuw bestellen.
Dat de bezorger liegt over dat ik niet thuis was ligt aan de bezorger (hoewel er volgens mij ook een cultuur heerst in dat bedrijf die dit aanmoedigt). Maar dat het na één poging gelijk naar een afhaalpunt gaat ipv een tweede poging te doen en dat als je toch om een tweede poging vraagt en die mislukt meteen naar de afzender gaat, dat is gewoon bijzonder consumentonvriendelijke policy van het bedrijf.
Dus ja voor mij is leveren met DHL ook een nadeel die ik een winkel aan reken en als ik de keus heb liever ergens bestel die met postnl bezorgt (of sommige andere zijn ook ok).
Hier nog nooit problemen gehad met DHL of PostNL, scheelt dat het vaak dezelfde bezorgers zijn.
Hier eerder problemen gehad met Trunkrs.

Zag te laat dat ze 's avonds langs zouden komen en we waren die avond weg. Nog geprobeerd om door te geven om het bij de buren af te geven, maar was blijkbaar al te laat. Zie je 's avonds een mailtje dat het pakket gewoon bezorgd is op je eigen adres. Maar we hadden een concert, dus waren veel te laat thuis. Volgende morgen de hele buurt nagevraagd, niemand wat gezien.

Kwam ik er de volgende avond achter dat ze het pakket blijkbaar achter het hoge tuinhek naast het huis hadden gezet. Ik had niet eens door dat dat hek niet op slot zat, gebruik vaker het hek aan de andere kant van het huis omdat het pad daar breder is.

Helaas had het wel de hele avond en nacht geregend... Gelukkig zat er geen electronica in en is het goed afgelopen, maar ik baalde wel.
Bij alle bezorgdiensten hangt het heel erg van de bezorger af. ZIjn namelijk grotendeels schijnzelfstandigen die per pakketje betaald krijgen. Dus als ze niet afleveren krijgen ze geen geld, en als ze het naar een servicepunt brengen krijgen ze nog maar de helft van het bedrag want het servicepunt verdient er ook aan. Daarnaast moeten ze ook rekening houden met tijden. Als webshop jou belooft tussen 11:00 en 13:00 iets te bezorgen, kan het wel eens zijn dat jouw pakketje waarbij dat niet hoeft minder prioriteit krijgt, omdat ze daar minder voor betaald krijgen. Zeker als dat niet meer op de route ligt, en ze daar dan weer voor terug moeten rijden. Niet netjes maar dat komt doordat de bezorgdienst ( Postnl, DHL, DPD) allemaal met dezelfde constructies werken en zo min mogelijk willen betalen, want anders gaat het van hun marge af.

Wat wel helpt als je veel besteld is probeer een beetje een band op te bouwen met je bezorgers. Bied soms kopje koffie of blikje fris aan enzo. Als je een slimme bel hebt en het kan laat ze soms de pakketjes gewoon voor de deur neerleggen. Die bezorgers onthouden je adres echt wel hoor, en als het een fijn adres is, rijden ze echt wel een keertje om het pakketje af te leveren en scheelt jou weer een ritje naar het service punt ;)
Dat heeft helaas een juridische achtergrond. Zodra een besluit genomen wordt om een faillissement aan te vragen moet een bedrijf bevroren worden. Dat houdt helaas in dat de webwinkel gewoon open moet blijven.
De problemen zijn uiteraard niet van vandaag op morgen. De recensies worden al vanaf november minder.

Wel ballen van de directeur dat hij voor de camera uitleg geeft en wil proberen om de bestellingen toch nog de deur uit te krijgen. Als het lukt om een doorstart te maken is het aan te raden om niet meer met DHL verder te gaan. Dat men de spullen onverzekerd verstuurd is hun keuze, maar het risico ligt wettelijk wel bij de verzender.
Denk dat je alleen met creditcard save zou zijn.. Kan je nog beroep doen om je geld terug te krijgen, althans dan zou het vergoed moeten worden.
Nee, het is het normaalste van het normaalste. Totdat het faillisement is uitgesproken ben je als zaakvoerder verplicht om goed zorg te dragen voor je bedrijf en er alles aan te doen om het faillisement af te wenden. Doe je dat niet dan kunnen zowel schuldeisers als aandeelhouders jouw nog eens persoonlijk verantwoordelijk gaan houden voor het faillisement want kunnen ze gaan aantonen dat je het zelf veroorzaakt hebt door mismanagement.

Als jij geen iDeal wenst te gebruiken, is dat je eigen keuze. Het heeft ook voordelen, maar jij kan kiezen om een ander betaalmiddel te gebruiken als je dat wenst, en indien het niet bij de ene shop kan, vind je ongetwijfeld wel alternatieven waarbij het wel kan. Er is trouwens geen enkel betaalmiddel waarbij je recht hebt op je geld. Dat kredietkaarten je een bijkomende verzekering geven is een ander concept dan gewoon je geld terug te krijgen van een failiet bedrijf. Faillisement is een risico van elk bedrijf waarbij je iets besteld. Wil je meer zekerheden kan je altijd de solvabiliteit nagaan voordat je een dure bestelling plaatst, maar hoeveel mensen doen dat?

En ik zie niet in wat DHL hiermee te maken heeft. Die zijn niet beter of slechter dan al de rest en zijn niet de oorzaak van het faillisement. Je bent zo wild om je heen aan het slaan dat ik me af vraag of je persoonlijk nog op iets wacht van dit bedrijf en nu dus mogelijks je geld verloren hebt.
Als jij geen iDeal wenst te gebruiken, is dat je eigen keuze. Het heeft ook voordelen
Uit nieuwsgierigheid. Wat is een voordeel van iDeal (boven een willekeurige andere betalingsmethode??) Begrijp me niet verkeerd. iDeal werkt prima en is simpel, maar niet simpeler dan een willekeurige andere methode?
Een creditcard heeft als voordeel dat je een aantal extra zekerheden hebt en dat het (buiten Nederland) zeer breed geaccepteerd wordt. (al zie je dat iDeal tegenwoordig ook in veel buitenlandse webshops geaccepteerd wordt).
Uiteraard is een creditcard niet een soort heilige graal, waar je volledig beschermd e.d. bent, maar het is in elk geval iets meer dan iDeal op dat vlak. Ze hebben in elk geval een 'aflevergarantie'
Je noemt zelf al een mooi voordeel van iDeal: het werkt prima en simpel. Zowat elke Nederlandse bank ondersteunt het en er is niet echt iets nodig van de eindgebruiker.

Niet elke credit card komt met een verzekering die je aankopen dekt en hoe uitgebreid zo een verzekering is hangt vaak af van hoeveel je zelf weer betaald voor de kaart. Lees dus zeker altijd even de kleine lettertjes.
Klopt, maar ik vulde ook aan dat het niet makkelijker een simpeler werkt dan menig andere methode.
Paypal, creditcard, enz werken ook prima en simpel.

Zover bij mij bekend heeft iedere ‘standaard’ Mastercard (de meest gebruikte in Europa) en iedere ‘standaard’ VISA-kaart dezelfde garanties/verzekeringen die er standaard op zitten.
De Gold/Platinum/black/enz hebben vaak zaken als een doorlopende reisverzekering erbij enzo. Maar dat zou ik niet weten. Daar maak ik geen gebruik van.
(( amex, diners, weet ik veel, zou ik niet weten. Die zijn minder gebruikelijk in Europa ))

Maar al met al hebben ze allemaal dezelfde verzekeringen voor aflevergaranties, enz, enz, enz
Ben het daar niet mee eens. Een persoonlijk slechte ervaring kan je hebben, maar gelijk zeggen dat ze slecht zijn is uit den boze.
Ik maak zakelijk gebruik van DHL en daarbij soms ook persoonlijk, heb er nagenoeg nooit problemen mee. Met Postnl is het een ander verhaal. Maar dat is persoonlijk.
Er is een verschil tussen weten dat je failliet gaat, en nog zicht hebben op een toekomst, bijvoorbeeld met aanvullende financiering. Als je in het laatste geval al stopt met bestellingen ben je een selffulfilling prophecy aan het creeeren en als bestuurder de klos. Je bent dan zelf ook een oorzaak van het faillissement.

Wat ik zo lees in het nieuwsbericht is dat de aandeelhouders tot lang bezig zijn geweest om aanvullende financiering te regelen. Of vanuit zichzelf, of met hulp van andere partijen. Uiteindelijk is deze optie niet doorgegaan, waarna de directie (en aandeelhouders) geen toekomst meer zagen en het faillissement hebben aangevraagd.

Je kan je dan ook afvragen of ze wel eerder hadden zien aankomen dat faillissement onvermijdelijk is en er geen andere opties meer waren.
Het probleem is dat je zo lang je niet failliet bent, je ook niet zo moet handelen. op het moment dat je geen bestellingen meer aanneemt, ga je sowieso failliet, want dan heb je geen inkomsten meer. En dan zou je daar door schuldeisers op aangesproken kunnen worden.
Populair? Ik heb er nog nooit van gehoord en nog nooit iets besteld en ga al heel wat jaren mee in de pc wereld. Okay dat zegt niet alles maar goed...
+1 Nog nooit van de naam gehoord en ik bestel/koop al zeker 15 jaar zelf mn componenten her en der. YouTube zit ik ook regelmatig op, en dan vaak specifiek hardware/gaming gerelateerd.
Misschien niet zo bekend op tweakers, aangezien die toch meer in losse componenten als gpus geinteresseerd zijn. Maar voor de mensen die in de markt zijn voor een compleet systeem (al dan niet op maat) te laten bouwen was het een bekende naam inderdaad
idd, nog nooit iets van gehoord of gezien. Populair in een niche die niet levensvatbaar is dan, anders was het niet zo gelopen
Ja, ik heb ook nog nooit van hun gehoord. Een naam als Afuture.nl vergeet ik niet meer zo snel, daar was ik heel tevreden over en ook goede reviews. Bij deze shop krijg ik MaxICT vibes, nooit een slechte ervaring gehad zelf gelukkig, maar zelf zou ik er niet snel bestellen.
Populaire webshop en youtube kanaal? Ben ik dan zo hard in de minderheid dat ik nog nooit van deze tent had gehoord? (En nee.. niet 'de enige').
Nope. Ook nog nooit van gehoord… en ik ga nu zo’n 38 jaartjes mee qua gaming.
Ik kende het al meer dan een jaar. Maar ik was in contact met een partner van hun . Dus dat scheelt. Via die partner krijg je 3% korting. Maar anders had ik het ook niet gekend. Maar er zijn veel Twitch kijkers die het kennen.
Was via veel influencers/YouTubers reclame aan het maken. Veel kregen een of van ze. Denk aan Enzo Knol en Lies Zara.
Heb wel eens een livestream bekeken van ze. Was best leuk. Jammer dat ze failliet zijn.
Gelukkig zelf niet benadeeld, succes voor de benadeelden
Die content moet ook ergens van betaald worden, naast alle medewerkers, 't pand en ga zo maar door. De marges zijn flinterdun, dus ik denk dat dit ze juist de das heeft omgedaan.
Dat zou me niets verbazen. Het was vooral de laatste maanden. Zou dus ook echt een "noodgreep" kunnen zijn geweest om naamsbekendheid te vergroten.
Anoniem: 91634 30 mei 2023 20:43
Populair? Ik heb nog nooit eerder gehoord van deze shop.
Crazy Hans, Vobis, Dynabyte en Dunnet.😄
vergeet mycom niet in dat rijtje ;)
edit:
en memo systems :D

[Reactie gewijzigd door stylezzz op 22 juli 2024 14:42]

Mycom heeft eind jaren negentig jaar in jaar uit zo belachelijk veel winst gemaakt... Daar is de eigenaar helemaal op binnengelopen. Toen ze BAS oprichten hadden ze alle Nederlandse concurrenten bij de klootjes, zij beheersen de componenten import.

Dat later de marges terugliepen en alle brick and mortar shops doodgingen doet niet af aan het enorme succes dat Mycom was. Niet te vergelijken met de andere namen die je noemt.

Om maar aan te geven, op de Ceintuurbaan draaiden we 75-100k (gulden) per dag. Rond feestdagen hebben we wel eens 250k gehad. Persoonlijk een keer een game systeem van 12.000 gulden verkocht, dat leverde een staande ovatie op (verder was ik niet zo'n top verkoper, beetje gemiddeld).

Buurman Vobis tikte zelden meer dan 10k af (we vonden wel eens hun afstort bewijzen... Slordig.

Betaalden het personeel ook best okay voor winkel werk, maar het was loodzwaar. Leuk als student, dat wel.

[Reactie gewijzigd door roffeltjes op 22 juli 2024 14:42]

Ik kende ze wel en ook hun YouTube kanaal(niet heel slecht als ik eerlijk ben)
vind alleen dat het verschrikkelijk duur is om bij hun een pc te bestellen. Begrijp dat ze wat winst willen maken/kosten moeten maken maar vond hij bij hun wel uit de klauwen gelopen.
kennelijk maakte ze niet genoeg winst anders waren ze er nog wel ;-)
Ik heb mijn Noctua 3070 bij Redux gekocht en deze heeft gigantische last van Coilwhine... toen ik hierover Redux benaderde kreeg ik terug dat in de algemene voorwaarden stond dat ik geen garantie had op coil whine...

Kaart is onbruikbaar als je de v-sync uitzet of teveel belast... Jammer
Dat is dus typisch een gevalletje Wet Koop op Afstand. Élke reden is valide om een koop te ontbinden, en je hoeft die reden niet eens te vertellen aan de verkoper. Dan moet de verkoper natuurlijk nog wel bestaan natuurlijk.
Ik kwam hier te laat achter, Ik hoop eigenlijk dat ik nog garantie kan claimen via ASUS want de kaart is een behoorlijke zeldzame kaart
Deze garantie voorwaarden gelden nu niet meer zeker? Je kan fluiten naar je geld.

"Waarom Redux Gaming?
Redux Gaming biedt diverse zekerheden voor haar klanten. Zo ben je bij Redux Gaming altijd zeker van:
* De laagste prijsgarantie.
* Niet goed, geld terug garantie.
* 3 Jaar lang garantie op PCs en 2 jaar op gaming gear.
* Gratis verzending op game PC's."
Volgens mij is garantie via een winkel in veel gevallen puur een service. Zij claimen de garantie bij de fabrikant.
Extra garantie bijkopen is in principe de verlengen van die service. Je kan altijd zelf garantie claimen bij de fabrikant zelf als ik mij niet vergis.
Uiteraard is er een verschil tussen verkopersgarantie en fabrieksgarantie echter in NL en veel EU landen is de fabrieksgarantie al vrij lang op hardware, 2 tot 3 jaar dus de verkopersgarantie betreft slechts gemak en een paar extra toevoegingen. De afhandeling gaat in eerste instantie via de verkoper maar die is er niet meer echter de fabrieksgarantie kan je ook zelf claimen bij de fabrikant. De fabrikant is niet wettelijk verplicht om zich aan de wet mbt verkopersgarantie te houden maar wel fabrieksgarantie.

Als voorbeeld, heb jij een gigabyte gpu daar gekocht die na 2 jaar kapot is kan je garantie claimen bij gigabyte zelf die de kaart kosteloos repareren of vervangen indien er geen sprake is van user error.

Niet goed geld terug dat soort dingen daar kan je natuurlijk wel naar fluiten. Dat is sowieso al een gek iets om mee te adverteren aangezien je dat overal hebt in de vorm van wettelijke bedenktermijn icm koop op afstand.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Incorrect. Garantie via de winkel is verplicht in de EU. De EU heeft een minimumeis van 2 jaar voor winkelgarantie, maar Nederland maakt daar de redelijke levensduur van. Die is dus altijd twee jaar, maar voor dingen als een laptop mag je uitgaan van 4 of 5 jaar.

Fabrieksgarantie is een extra service, en daar hoeft een fabrikant alleen te doen wat ze zelf beloven. Productregistratie? Niet nodig voor winkelgarantie, maar een fabrikant mag het als voorwaarde stellen. Beperking tot 3 maanden? Of garantieduur tellen vanaf de productiedatum? Mag allemaal, juist omdat het bovenop de wettelijke winkelgarantie komt.
Jouw incorrect claim is incorrect :) Wat is precies incorrect? Want alles wat je na die claim meld slaat op niks wat ik meld. Ik betwist daar helemaal niks van. Alles wat ik meld, is gewoon terug te vinden in informatie van de fabrikanten. Even beter door de verdere reacties lezen. Daar vind je jouw antwoorden. Ik ga niet weer alles herhalen. FYI, wat de fabrieksgarantie is staat gewoon netjes op de websites van de fabrikanten en die is bij de meeste grote merken net zo lang als de verkopersgarantie muv een paar extras en de bewijslast is omgekeerd. Je kan gewoon gebruik maken van de fabrieksgarantie die wordt geboden zoals vermeld op de website van de betreffende fabrikant.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Nope. Europees consumentenrecht is dat je contact opneemt met de verkoper.
En dan hebben we het nog niet gehad over de Wet met koop op Afstand.
Klopt je neemt contact op met de verkoper voor verkopersgarantie. Zoals ik al zei is dat vaak het gemak dat zij de fabrieksgarantie claimen en er zitten idd wat extra toevoegingen bij maar heb jij een gigabyte gpu daar gekocht die na 2 jaar kapot is kan je garantie claimen bij gigabyte zelf die de kaart kosteloos repareren of vervangen indien er geen sprake is van user error.

Op de meeste hardware zit namelijk gewoon 2 tot zelfs 3 jaar fabrieksgarantie in de EU

edit
Het kan soms alleen een erg lang en vervelend proces. Heb zelf bij samsung hier ervaring mee gehad en die werkte niet bepaald mee maar uiteindelijk wel gelukt

Voor context;
Quote van Radar/consumentenbond

Als de winkel failliet is, bestaat het wettelijke aanspreekpunt, de verkoper, niet meer. Als er nog fabrieksgarantie op het artikel zit kun je bij de fabrikant of importeur terecht.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Meeste nieuwe laptops helaas maar 1 jaar carry-in garantie dus klopt niet helemaal wat je zegt.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 22 juli 2024 14:42]

Ik zeg dat helemaal nergens over laptops
Ik zeg dat veel hardware al een lange fabrieksgarantie heeft en dat je die zelf altijd kan claimen en dat klopt gewoon en voor mensen die dat niet weten is dat heel goed om te weten.

Edit
Even de eerste de beste laptop opgezocht op de redux site, wat een msi laptop is en die heeft gewoon 2 jaar fabrieksgarantie

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Laptops zijn ook gewoon hardware en je advies is gewoon slecht.

Je wettelijke garantie loopt via de verkoper, ga dan ook altijd voor je garantie naar de verkoper wanneer mogelijk. Stel je even voor, jij claimt zelf rechtstreeks garantie bij de fabrikant, die herstellen je item niet maar geven je een ander nieuw/refurbished exemplaar. 2 jaar later treed er een nieuw defect op. Fabrieksgarantie is er niet meer, maar nog wel wettelijke garantie, gewoon al maar doordat de waarde van het product hoog genoeg is dat je er van uit mag gaan dat het 5 jaar zou mee kunnen gaan en dus gedekt moet zijn door garantie.

Nu ga jij terug naar de winkel, en wat zegt die: serienummer is niet bekend bij ons, dit item is niet door ons verkocht. Wij kunnen niets doen voor je.

Daar gaat je wettelijke garantie, gewoon omdat jij de verkeerde procedure hebt gevolgd.
Dus wat zijn de correcte garantie?
Verkopersgarantie altijd op nummer 1. Dit artikel gaat echter over een verkoper die failliet is. Blokkers reactie is geheel off topic.
Je hele reactie is irrelevant, de betreffende verkoper is failliet. Mijn advies, voor als de situatie zo blijft en er geen garantie geclaimd kan worden via de verkoper is verre van slecht. Wanneer je verkopersgarantie hebt, moet je altijd daar gebruik van maken. Nergens maar dan ook nergens zeg ik dat je dat niet moet doen. Dat is iets wat je zelf bedenkt en doet alsof ik dat zeg.
Klopt je neemt contact op met de verkoper voor verkopersgarantie. Zoals ik al zei is dat vaak het gemak dat zij de fabrieksgarantie claimen en er zitten idd wat extra toevoegingen bij maar heb jij een gigabyte gpu daar gekocht die na 2 jaar kapot is kan je garantie claimen bij gigabyte zelf die de kaart kosteloos repareren of vervangen indien er geen sprake is van user error.

Op de meeste hardware zit namelijk gewoon 2 tot zelfs 3 jaar fabrieksgarantie in de EU

edit
Het kan soms alleen een erg lang en vervelend proces. Heb zelf bij samsung hier ervaring mee gehad en die werkte niet bepaald mee maar uiteindelijk wel gelukt

Voor context;
Quote van Radar/consumentenbond

Als de winkel failliet is, bestaat het wettelijke aanspreekpunt, de verkoper, niet meer. Als er nog fabrieksgarantie op het artikel zit kun je bij de fabrikant of importeur terecht.
Jij gaat er gemakshalve van uit dat een fabrikant dat zomaar geeft, die wettelijk niet verplichte en geheel vrijwillige fabrieksgarantie. Als je pech hebt, zit je met grijze import en kun je fluiten naar garantie. Garantie gaat via de verkoper, enige andere vormen zijn bonus voor je.
Neen, ik berust me op informatie en toezeggingen van de fabrikanten zelf. Fabrieksgarantie geven is niet verplicht echter wanneer deze zwart op wit gegeven wordt dienen zij zich daar wel aan te houden. De procedures staan gewoon duidelijk op de websites van fabrikanten met de betreffende garantie termijnen.

Ivm verdere afdwaling en herhaling laat ik het hier bij. De informatie is gewoon duidelijk te vinden op de websites van fabrikanten. Er zullen er vast een paar tussen zitten waar de fabrieksgarantie minimaal is maar van de grote merken is die erg royaal en zij zullen je product reperaren binnen de garantietermijn die op hun website staat mits het een defect is. De bewijslast ligt namelijk bij jou ipv andersom wanneer het verkopersgarantie betreft. Dus wanneer je heb lopen kloten kan het bij sommige fabrikanten wel een ding zijn.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 22 juli 2024 14:42]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.