Scifishooter Hyenas van Creative Assembly verschijnt volgend jaar

Creative Assembly, de maker van Aliens: Isolation, heeft de eerste beelden van zijn sci-fishooter Hyenas gepresenteerd. Het spel moet 'in de loop van volgend jaar' uitkomen voor de Xbox Series S|X, PlayStation 5 en pc.

Hyenas speelt zich af in de ruimte. De spelers moeten grote vliegende winkelcentra genaamd Plunderships plunderen. Ze worden ingedeeld in vier teams, die elk drie spelers hebben. Het team dat aan het einde van de match de meeste schatten heeft, wint. Daarvoor moet het niet alleen concurreren met andere spelers, maar het team moet ook rekening houden met de gevaarlijke omgeving, huurlingen, bewapende drones en alarmsystemen.

Creative Assembly liet al eerder weten dat het aan een nieuwe game werkt, maar de naam en andere details waren nog niet bekend. Chief product officer Rob Bartholomew benadrukte wel dat het om een 'nieuwe IP' ging.

Door Loïs Franx

Redacteur

22-06-2022 • 20:52

45 Linkedin

Reacties (45)

45
44
23
1
0
17
Wijzig sortering
Voor mij als “oude” games van 37 jaar wordt het steeds vervelender om te zien dat een groot deel van de games gericht is op 12 jarige kinderen.. deze kan ik bij voorbaat al skippen. Jammer, had veel verwacht van de makers van alien isolation.
Dit dus, studios die eerst prachtige en goeie games maakten maar tegenwoordig allemaal zwichten voor het grote geld.

Multiplayer, microtransactions, mediocre, massagericht.

Creative Assembly heeft zelf bij 20th century fox aangeklopt met het idee en de demo van Alien Isolation. Uit liefde voor Alien en met de overtuiging dat ze iets fantastisch konden maken en hoe een fantastische game hebben ze ook gemaakt.

En nu maken ze zoiets, het zal vast we weer verkopen/geld in het laatje brengen. Maar iets unieks, een onvergetelijke ervaring, iets waar je over tig jaar nog steeds naar terugkijkt zoals Alien Isolation. Nee dat word dit niet.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 22 juni 2022 21:33]

Multiplayer, microtransactions, mediocre, massagericht.
Je vergeet de hero's en vrolijke kleurtjes overal :+

Wel jammer. Persoonlijk zie ik qua shooters liever gewoon een no nonsense game zoals UT vroeger was. Geen hero's, geen perks, een levendige community rondom maps, skins en mods en gewoon hersenloos knallen. Tegenwoordig word je om de oren geslagen met season passes, leveling up, dingen die je vrij kunt/moet spelen, personages met unieke features en weet ik 't wat nog meer.

De pest is overigens dat een studio de massa achterna gaat, z'n ziel verkoopt, maar het vervolgens op moet nemen tegen een Fortnite of Overwatch en keihard op z'n plaat gaat.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 22 juni 2022 22:20]

[...]
Wel jammer. Persoonlijk zie ik qua shooters liever gewoon een no nonsense game zoals UT vroeger was. Geen hero's, geen perks, een levendige community rondom maps, skins en mods en gewoon hersenloos knallen. Tegenwoordig word je om de oren geslagen met season passes, leveling up, dingen die je vrij kunt/moet spelen, personages met unieke features en weet ik 't wat nog meer.
Toen je gewoon goed kon zijn in shooters en dus wel mee kon komen, of je nou elke avond speelde of 1x in de 2 weken.

UT99, UT2K3, Q3, CoD1, MoHAA, Wolfenstein, enz…

Ik kan ook gewoon niet meer meekomen in de huidige shooters, ik ben ondertussen volwassen, heb werk, een gezin en andere hobby’s die ook tijd kosten. De tijden van elke dag uren gamen heb ik al lang achter me gelaten. En dus ben ik niet level 50 in in Call of Duty met de bijbehoren wapens en perks die ervoor zorgen dat je nog meer voordeel behaalt.

En dus besteed ik de tijd die ik heb om te gamen aan singleplayer games die ik in mijn eigen tempo kan spelen.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 22 juni 2022 23:37]

Alien Isolation and TWWIII zijn echt totaal anders en hebben een heel ander publiek. Deze game voelt echt super generiek aan en is het soort game wat heel snel uitsterft. Ik heb hier helaas niet veel vertrouwen in erg jammer van zo'n goede studio.
Het zou ook wel erg knap zijn om dat succes te evenaren. Dus dat ze nu een uitstapje maken naar een heel ander type spel snap ik dan ook wel weer.
CA heeft begin dit jaar nog Total War: Warhammer III uitgegeven, niets mis mee imho, zoals verwacht toen ze begonnen aan de serie en van te voren al aangaven dat er vier delen zouden komen met ieder DLC.

Alien Isolation mag dan een door flink publiek als zeer positief worden bestempeld (het was zeer zeker niet unaniem positief!), maar Sega geeft zelf aan dat de verkopen gewoon 'zwak' waren. Een studio, zeker als die van iemand anders is zal gewoon geld moeten verdienen en ook al wordt een titel goed ontvangen, 'zwakke' verkopen zorgen er gewoon voor dat er geen vervolg komt.

Hyenas ziet er imho uit als een kruising van verschillende IPs en games, van DCs Harlequin, Borderlands, Apex Legends en LawBreakers. Ik vind de trailer erg druk en 'overdone' maar momenten van humor, een bepaalde snelheid, unieke speelstijlen en zero-g zorgen er bij mij voor dat ik niet gelijk afkeurend ben op basis van 1 trailer en wacht wel af hoe de game speelt bij release...
Dit dus, studios die eerst prachtige en goeie games maakten maar tegenwoordig allemaal zwichten voor het grote geld.
Tja, bedrijven zijn nu eenmaal geen liefdadigheidsinstellingen... Zo'n beetje elk bedrijf (uitzonderingen daargelaten) doet dit.
Cartoons zijn toch niet alleen voor kinderen?
Heeft niks met cartoons te maken. (overigens zie ik geen cartoon hierin). Het is een bepaalde artstyle die ze ook gebruiken in de nieuwe Saints row, redfall, fortnite etc. Deze artstyle is wel op een bepaalde doelgroep (jongeren) gericht. Het is allemaal een stuk luchtiger, meer woke etc.

Genoeg games die een cartoon achtige artstyle hebben die wel voor een volwassen publiek is (Final vendetta, streets of rage 4, monkey island, leisure suit larry etc).
Kan aan mij liggen, ik vind de artstyle meer Borderlands dan Fortnite en die zijn imho toch beide behoorlijk anders. Fortnite een keer gespeeld, niet mijn ding. Ben eigenlijk ook wel happy dat men afstapt van de obligatory Battle Royals waar je mee werd doodgegooit...

Hier trouwens iemand van 46... ;-)
Ik zie in dit spel dezelfde overdreven humor zitten als fortnite. Artstyle vind ik zelf meer weg hebben van fortnite dan borderlands eerlijk gezegd. Maar goed ieder zijn ding. Maar dit is zeker niks voor mij.
Anoniem: 159816
@Ghost babel23 juni 2022 09:29
Dat het niet voor jou is maakt het ook niet direct voor kinderen natuurlijk. Ik vind de trailer ook vrij generiek, maar om nu gelijk te zeggen dat het voor kinderen is gaat mij wat te ver. Als je alleen in story-driven 3rd person action-adventure games bent dan kan ik mij voorstellen dat je hier niet naar uitkijkt. Maar dat is niet door de art-style.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 23 juni 2022 09:30]

Als je alleen in story-driven 3rd person action-adventure games bent dan kan ik mij voorstellen dat je hier niet naar uitkijkt. Maar dat is niet door de art-style.
Komt direct weer het anti-Sony bericht aan hoor, omdat ik een Playstation heb speel ik alleen maar 3rd person action adventures? Wat is dat nou voor een vreemd statement.....
ach evolutie meegemaakt van games sedert Doom, Doom2, Hexen, ... Quake, .. Halflife, .... Mohaa, .... COD, ... Dungeon Siege, .... Stalker, .....

Ik speel gewoon MP Doom op Zandronum. Het enige waar ik nog een beetje op wacht is Stalker2.

52 jaar (blijkbaar de gewoonte om je leeftijd op te geven tegenwoordig :) )
Ach ja leeftijd, als mensen een spel afdoen als 'gericht op 12 jarige' dan zal je moeten aangeven dat je geen 15 jarige bent (zoals zij)... ;-)

Ben geen groot fan van de oude Doom/Quake/Half-Life/COD. Qua shooters meer Titan Fall 1/2, Planetside 2, Tribes: Ascend, Enemy Territory: Quake Wars, Blacklight: Retribution, LawBreakers, etc. En zelfs de nieuwe Doom bevalt mij veel meer dan de oude. Het moet een bepaalde snelheid hebben, maar ook weer niet te snel...

Ik zie bij deze trailer de potentie om zaken interessant genoeg te vinden om te spelen, maar heb zeker ook zaken waar ik zoiets van heb, moet dat nou. Maar zoals al eerder aangegeven, eerst zien wat het daadwerkelijk wordt, gameplay beoordelen op basis van deze beelden vind ik niet realistisch...
Dacht zelfs Moxxi te herkennen ;)
Zal wel aan mij liggen, maar als 30'er maakt het mij juist minder uit hoe een game er uit ziet. Alleen de gameplay doet er toe. Heb ook wat Hearthstone gespeeld. Een prima game toen het uit kwam, maar er was niet voor niets een meme dat het een 'childrens game' was door de looks :P
Nou, als 48 jarige vind ik die graphics toch ook echt mooi hoor, hoeft van mij niet allemaal realistisch er uit te zien. Ik vind het nog steeds jammer dat men toen de stekker uit Battlefield Heroes had getrokken, daar heb ik toen erg van genoten, alhoewel ze daar tegen het einde de boel ook wel vernaggelde toen je ook helicopters etc kon spawnen en nog meer verschillende gametypes probeerde toe te voegen.
De artstyle is woke? Je bent me echt even kwijt, wat is er Woke aan een artstyle?
De artstyle niet, maar de opzet van de game. Er zijn duidelijk een paar dingen die afgevinkt moesten worden.
Deze game interesseert mij totaal niet, maar ik zie het eigenlijk als positief dat bepaalde dingen representatie krijgen. Noem me woke, maar ik kan dat wel waarderen. Niets mis met hypermasculine protagonisten af en toe (ik vond zelfs Duke Nukem Forever een leuke game) maar dat is gelukkig niet de enige lens waardoor ik de wereld bekijk.
Het gaat er om dat het door je strot geduwd wordt. Het wordt veel te geforceerd gebracht.
Ja maar je hoeft geen games te spelen die je te woke vindt, da's het mooie. Niemand heeft gezegd dat er alleen nog maar woke games gemaakt mogen worden, en dat jij die moet spelen. Dus het wordt echt niet door je strot geduwd.

Persoonlijk vind ik het wel fijn als er in een game (of wat voor media dan ook) een beetje nagedacht wordt over diversiteit. Maar het kan ook weer niet het enige selling point zijn, de gimmick (I'm looking at you, Ghostbusters 2016), terwijl het verder bagger is.

Eerlijk gezegd lijkt me dit een vrij saaie game, 13 in een dozijn, dus reden genoeg om 'm niet te hoeven spelen.
Ik had eenzelfde reactie. Leek even cool te worden maar alles moet opeens een asynchrone multiplayer shooter zijn. En dan zijn ze vast verbaasd dat het niets wordt nu ze alleen maar na doen wat anderen al hebben gedaan. Alien Isolation was juist speciaal omdat ze iets anders deden dan de massa aan games die er al was.
Ion fury, Nightmare Reaper.
Ken je wellicht al - zo niet - zoek ze even op.
Er zijn genoeg indie devs die echt spectaculair goede boomer shooters maken.

Publiekelijk zal je ze niet zo snel vinden als AAA studios, die richten zich nu eenmaal altijd op de massas.
En dat geld niet alleen voor shooters vrees ik.

[Reactie gewijzigd door bbr op 22 juni 2022 22:26]

Ik vind de style wel wat hebben, al zie ik deze game geen succes worden, veel te veel concurrentie in de shooter scene.
Doet me denken aan Dirty Bomb, was echt een leuk spel. Alleen is het nooit echt populair geworden. Maar het klinkt interessant.

Zit alleen niet te wachten op een battle royale, dus ben benieuwd naar de game modes.

https://store.steampowered.com/app/333930/Dirty_Bomb/
Dirty Bomb was echt tof! Zelf heb ik ook best veel Blacklight: Retribution gespeeld. Die was F2P en er zaten microtransactions in, maar de balans was prima dus het was geen P2W. Heerlijke shooters _/-\o_
Oh oh oh, Dirty Bomb was zeker cool, alhoewel ze toen ook steeds minder werd na bepaalde wijzigingen. Maar damn dacht dat het al uit de lucht was gehaald, misschien binnenkort maar weer eens proberen, is inmiddels al weer een paar jaar geleden dat ik het speelde.
Ik had vandaag nog goede hoop, maar wat is dit? Is het in om elke game een soort fortnite artstyle te geven? Kijk ook naar Saints row, redfall, nu dit. Nu thanks.
Van de omschrijving:
Earth is gone, the rich have colonised Mars and the rest of humanity is living their worst life in The Taint, a giant orbiting slum. While humanity is trying to survive, the Mars billionaires are more worried about fulfilling their nostalgic dreams. Plunderships, massive retail spacecrafts dedicated to selling salvaged pop-culture artefacts from Earth, our artefacts, at space-high prices to satisfy their desires.
Plunderships worden dus de lootboxes van dit spel?
Dit is dus een automatische pass. Had overigens niet in de gaten dat Isolation (2014) al zo oud was. CA is overigens veel bekender van de Total War spellen...

CA heeft de laatste tijd alleen maar Saga's en Warhammers zitten uitpoepen. Laat ze maar eens een fatsoenlijk vervolg maken op Medieval of Empire. En het is ook alweer een hele tijd geleden dat er een hack-n-slash a la Spartan/Viking is geweest.

[Reactie gewijzigd door jaquesparblue op 22 juni 2022 22:15]

Graphics zijn juist mooi, heel kleurrijk en levendig. Daar hou ik wel van. Lekkere Synthwave muziek erbij, boobs op 0:24... Dat zit allemaal wel goed. Of de game ook wat is is nog afwachten, er zal vast ook nog wel een gameplay trailer komen.
Is dit in engine footage dan?

Leek na mijn mening meer op iets pre rendered.
Creativiteit komt tegenwoordig alleen nog van de kleinere studio's.
Er is teveel geld ingepompt om risico’s te nemen
Het zijn bijna allemaal dezelfde games en ideeën.
Dit ziet er zo generiek uit.....
Pfff jezus weer lekker edgy
'Edgy' op de meest woke veilige manier mogelijk :+
Dit is dus skip voor mij... fortnite achtig zooi.
Had graag gewild dat ze de VR ondersteuning voor Alien:Isolation nog eens zouden afmaken, desnoods als paid DLC. De huidige mod mist, de laatste keer dat ik hoorde, nog steeds full motion controller support.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee