Netflix test gratis abonnement in Kenia

Netflix test in Kenia een gratis abonnement. Gebruikers hoeven geen betaalmethode in te voeren en krijgen toegang tot een kwart van de catalogus. De gratis versie werkt alleen op Android-smartphones.

Om de gratis versie van Netflix in Kenia te gebruiken, moet een account aangemaakt worden en moeten gebruikers aangeven dat ze achttien jaar of ouder zijn. Het invoeren van een betaalmethode is niet nodig. Vooralsnog gaat het om een test in Kenia; in andere landen is de gratis versie niet beschikbaar.

Volgens Variety staat ongeveer een kwart van het Netflix-aanbod op de gratis versie. Gebruikers krijgen persoonlijke aanbevelingen en functies zoals ouderlijk toezicht, het Kids-profiel en de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken. De gratis versie werkt alleen met Android-smartphones; downloaden voor offline gebruik is niet mogelijk en het is niet mogelijk om het beeld te casten naar een tv.

Netflix wil naar eigen zeggen Kenianen kennis laten maken met zijn dienst. Vanuit de gratis versie kunnen gebruikers upgraden naar een betaald abonnement om toegang te krijgen tot het volledige aanbod en alle functies.

Vorig jaar testte Netflix een Watch Free-pagina. Via een webpagina konden gebruikers wereldwijd zonder te registeren een aantal afleveringen van door Netflix geproduceerde series en films kijken. In april dit jaar is Netflix gestopt met die gratis probeerversie.

Netflix in Kenia

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-09-2021 • 10:34

121

Reacties (121)

121
108
61
2
0
33
Wijzig sortering
Het houd in ieder geval lokale aanbieders tegen om te beginnen. Daarom vraag ik me af of dit eigenlijk wel mag, is dit niet een soort van 'dumping'? Mocht er ooit een lokale concurrent beginnen, dan vergroten ze gewoon het aanbod. Daar kom je nooit meer tussen.
Dus omdat er nog geen lokale initiatieven bestaan mag netflix daar niet bestaan? Rare redenatie.
Dus omdat er nog geen lokale initiatieven bestaan mag netflix daar niet bestaan? Rare redenatie.
Ten eerste hebben ze er wel alternatieven en het gaat om getallen 🙂

Azië heeft +800mln jongeren, Afrika heeft +600mln jongeren, 20 tot 30 procent valt er er onder de middenklasse.

In zowel de VS als EU is de rek er simpelweg uit,
in India en andere aziatische landen valt het tegen en gaan ze voor eigen diensten,

Afrika heeft relatief weinig eigen VOD maar verschillende landen hebben een vergelijkbare NPO waar je vb 6 uur kunt terug scrollen. Zelfs als je een programma mist kun je terugspoelen. En je bent niet beperkt tot eigen land want je kunt die apps gewoon in andere landen gebruiken.


Wat Netflix nu doet is winst-optimalisatie ten kostte van lokale aanbieders. Het kost ze praktisch niks, wetgeving laat het toe, elke betalende klant is winst.
De kosten zijn grotendeels verdeeld over westerse landen.


En gezien de structuur van VS bedrijven boeit het ze allemaal niks zolang. Netflix zal niet vanuit zichzelf gaan zeggen 40% lokale content.
De EU wil dat streaming-diensten uit de VS minstens 30% van hun content in Europa laten maken: https://www.iculture.nl/n...procent-europese-content/
Canada zelfs hoger en dat zijn buren van de VS 🙂,
https://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_content

En zij worden vaak als uitvalsbasis gebruikt en dan krijgt het tegelijk een canadees pleistertje 🙂


Maar zonder wetgeving zou Netflix het niet doen, dan is het simpelweg overdonderen met buitenlandse content.
Het probleem is (of kan zijn) dat netflix, met al de miljoenen die het in kas heeft, het zich kan permitteren om verlies te leiden op dit aanbod in de hoop daar later abonnees een dus geld aan te verdienen.

Wil een lokaal bedrijf een streaming dienst beginnen, heeft deze waarschijnlijk niet de miljoenen om op deze manier te concurreren met Netflix, en zal dus, waarschijnlijk nooit echt van de grond komen.

Niet voor niets zijn er genoeg landen waarin wetten bestaan die het aanbieden van producten onder de kostprijs verbieden.
Maar dit is toch weinig anders dan wat een amazon, uber of epicstore doen?
En laat dat nou net 3 andere niet heel geweldige bedrijven zijn.
Dat snap ik, maar Fly-guy stelt dat er wetgeving is die dit zou moeten voorkomen, maar dat lijkt niet te werken, dus hoe verschilt dit met een netflix?
Epic gebruikt zijn geld om een markt te betreden. Niet om een monopolie te behouden.
Ik betwijfel of 25% gratis aanbieden hierin gaat veranderen. Ik weet niet hoe duur Netflix daar is (in vergelijking met de inkomsten van de bewoners) maar als het een beetje in vergelijking is met Nederland dan is het niet echt heel veel geld. Dus met of zonder deze gratis versie is concurreren gewoon al moeilijk. Netflix heeft gewoon al een grote aanbod en een nieuw bedrijf heeft gewoon veel geld nodig voordat ze een groot genoeg content hebben om interessant te zijn. Disney+ had gewoon als voordeel dat ze zelf al eigendom waren van veel content en genoeg geld hebben om dus tegen Netflix op te gaan.

Ik zie dit meer als een vervanging van de proefversie waar men misbruik van maakte door steeds nieuwe accounts aan te maken.

Ook zou dit denk ik niet onder de kostprijs wet valt. Wij betalen ook niet per persoon miljoen euro om de kosten van de servers en films te betalen die ze bieden of van wat je gekeken hebt.
Zie hier voor de prijzen in KE (€1 = KES 130.) Er is een alleen mobiel abonnement voor nog geen €2,50; voor de abonnementen op de computer/tv zijn de prijzen ongeveer 20-30% lager dan bij ons, wat betekent dat ze in verhouding tot inkomens iets hoger zijn dan hier.

Ook in Afrika kunnen alleen de streamingdiensten met een groot aanbod concurreren met het illegaal downloaden van films, dus ik denk dat je gelijk hebt.
Het is natuurlijk niet alleen hoe duur is het omgerekend maar meer ook hoeveel houden ze over per maand nadat de vaste lasten er af zijn. Maar verder zullen weinig mensen het geld hebben om de rechten van 1 film te kunnen bemachtigen. Lokale films zullen misschien wat goedkoper zijn dan de Hollywood films maar toch zullen ze zeker niet goedkoop zijn. Laat staan dat je er minimaal 100 nodig heb om een klein beetje interessant te zijn. Dan heb je nog de software nodig en het liefst nog voor verschillende apparaten. Ik verwacht niet dat Google Chromecast, Appletv, PlayStation en Xbox ook goedkoop zullen zijn om daar je software op te krijgen. Maar zelfs als je zegt alleen via een browser kijken heb je ook de server kosten en internet die betaald moet worden. Al met al zal het een dure onderneming worden om een eigen streaming dienst op te zetten. En misschien zijn er ook wel andere streaming diensten al aanwezig zoals Disney+ of Amazon Prime. Dan heb je hele diepe zakken nodig en een lange adem om het vol te houden. En zelfs dan is de kans klein dat het lukt.
Lol... een vaak gehoorde klacht over digitale producten is dat ze te duur zijn in vergelijking met tastbare goederen, omdat er vrijwel geen kosten zijn voor het "kopieren" en verspreiden van die digitale content....
En nu gaan we roepen dat ze niet onder de kostprijs mogen werken?
Ander voorbeeld: We mogen geen kip restanten dumpen (extreem lage prijzen) in (continent) Afrika, omdat het de concurrentie verziekt. Gratis aanbieden kan hetzelfde doen. Is het dan mogelijk dat Netflix dit aanbied om toekomstige concurrentie tegen te gaan? Het is bijzonder dat ze het aanbieden op een plek waar zo weinig mensen toegang hebben tot het internet.
In Kenia heeft een groot deel van de bevolking inmiddels internet - veel mensen hebben een smartphone en 4G is overal beschikbaar (m.u.v. dunbevolkte gebieden.) Het is wat dat betreft een van de voorlopers in Afrika en een logische plek om dit aan te bieden.

Naar mijn idee is dit vooral bedoeld om de bekendheid met streamingdiensten te vergroten. Die zijn er nog lang niet zo bekend als hier - Spotify is er bijvoorbeeld ook pas sinds dit jaar verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door AlbertJP op 22 juli 2024 17:58]

Dat is totaal niet wat hij zegt maar wat jij er van maakt.

Marktverstorende strategieën zoals:
Onder kostprijs aanbieden.
Dumpen van aanbod.
Uit de markt prijzen via subsidies.
Etc. Etc.

Zijn hier in de EU verboden en ws hebben ze er in Kenia ook wel een mening over in de wet daar.
Niet helemaal, want wat je ook als kleine lokale speler aanbied, Netflix heeft het geld en de middelen om altijd net wat meer voor net wat minder aan te bieden. Ze hoeven dit maar lang genoeg vol te houden tot alle spelers gestopt zijn en dan kan de prijs omhoog. Dit valt wat mij betreft echt wel onder oneerlijke concurrentie. Een probleem wat overigens al veel langer bestaat op het internet en waar onze lokale wetten gewoon niet goed op in kunnen spelen.
Gaat het je om die diepe zakken? Of een andere eigenschap van Amazon/Bezos? Met diepe zakken lijkt mij op zich niet zoveel mis.
Dat hangt er helemaal vanaf waar die diepe zakken vandaan komen ?
In dit geval dus van marktverstorende strategieën elders in de wereld.
Met die diepe zakken kunnen elders ook weer wetten "gebogen" worden.
Youtube, Gmail, Hotmail, ... doen het allemaal en in tegenstelling tot Netflix kan je perfect meerdere abbo's hebben voor series/films; (zoals onze markten duidelijk aantonen met disney+, HBO, ...)
idd, je kunt niet concurreren met gratis.

Alhoewel er wel pogingen zijn, ik bedoel Google en co scannen je e-mails en presenteren je met advertenties om hun gratis e-mail dienst te gebruiken. Er zijn een aantal aanbieders zoals Protonmail die een betaald alternatief aanbieden met nadruk op privacy.

(uiterlijk iig, je weet niet wat er bij hun achter de schermen gebeurt)
Ja, want die hebben anders wel een kans tegen Netflix. Iedereen weet ook dat streamingdiensten er alles doen om groot te worden in Kenia, waar het grote geld is te verdienen. Als het niet gratis was geweest dan hadden de mensen hier geklaagd dat het voor 90% van de bevolking niet te betalen zou zijn.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 22 juli 2024 17:58]

Hoezo? Dit is gewoon een andere vorm van klantenwerving. Een soort van gratis proef zoals er ook in Nederland is, maar dan wat anders. Netflix hoopt dat er best veel mensen zijn die gratis Netflix willen, en door mond-tot-mond reclame er steeds meer mensen zowel de gratis als de betaalde dienst afnemen.

Het is gewoon proberen wat voor "gratis proef" effectief is in andere markten en er lijkt me zowel kwa legaliteit als moreel niks mis mee.

Bovendien is dit niet gratis en kostenloos voor Netflix. Ze zullen er aan de wet moeten voldoen. Ze zullen de rechten moeten hebben van de titels die ze in Kenia willen uitzenden.

[Reactie gewijzigd door MicScott op 22 juli 2024 17:58]

Toevallig net The Social Dilemma zitten kijken. Beginnen met een gratis abo is vanuit die filosofie erg sterk. Data over je kijkgedrag op Netflix levert hun ook weer een smak met centjes op.
Tuurlijk, ik vind het slim gezien van hun. De meesten hebben daar geen grote financiële middelen, zo winnen ze aan populariteit. Degene die het wel kunnen betalen zullen het dan ook zo doen.
Slimme zet van hun om vlug aan populariteit te winnen in een minder bedeeld land.
Slimme zet van hun om vlug aan populariteit te winnen in een minder bedeeld land.
Dat de massa minder bedeeld is wil niet zeggen dat er ook een groep is die wel geld verdiend en die kunnen ze daarmee wel bedienen. Kan natuurlijk ook zo dat men abbo gaat delen zoals veel mensen dat doen.

Even met expressvpn Keniaans ip adres genomen.
Bij netflix.com gekeken waarna je automatisch op Kenia uitkomt.
Prijs geeft men aan van 300 tot 1450 Ksh dat is omgerekend euro 2,32 tot 11,21

300 Ksh is mobiel abbo 480p euro 2,32
700 Ksh is 480p maar nu ook op computer en tv euro 5,41
1100 Ksh is 1080P euro 8,50
1450 Ksh is 4k +HDR euro 11,21

De eerste 2 1 stream
1080P 2 streams
4K 4 streams.

Is dus iets goedkoper dan hier maar voor Kenia zal het nog steeds niet goedkoop zijn.

Los in vanaf pc en zie dus geen gratis versie, zou dat misschien via mobiel moeten doen.
De gratis versie werkt alleen met Android-smartphones
Is dus iets goedkoper dan hier maar voor Kenia zal het nog steeds niet goedkoop zijn.
Gemiddelde maandinkomen in Kenia ligt rond de € 1.136,- (147.000 Ksh).
Het mobiele netwerk haalt gemiddeld 22Mbps.
Een full-HD abonnementje kost daar dus 0,75% van het salaris.
Weet niet waar die cijfers vandaan komen maar dat lijkt me aan de hoge kant.

Volgens Glassdoor bijvoorbeeld verdient een account manager ongeveer 300 euro / maand
Ik had m van salaryexplorer.com/ maar ook deze, deze en deze.

Geen idee wat klopt :P
Ja precies dus.

Volgens je eigen bron verdient een accountant 600 EUR gemiddeld, en een advocaat 850 EUR gemiddeld.

En dit zijn dus echt uitstekende beroepen, waarvoor je bovendien voor naar een dure hoge school/uni moet gaan.

Kun je bedenken waar een gemiddelde Keniaan het me moet doen..
Ik las op die pagina deze:
The median salary means that half of the population earns that amount. In Kenya, the median income is Ksh.142, 000. This means that half of the employed earn less than this while the other is more than the amount.
Volgens google is 142.000 ksh ~ €1100.
Data over je kijkgedrag op Netflix levert hun ook weer een smak met centjes op.
Ik vermoed dat data over Kenianen met een gratis Netflix account niet zoveel waard is. Data van betalende Europenanen is commercieel waardevol - wie voor Netflix betaalt, wil mogelijk ook voor andere diensten betalen. Maar deze klanten? Hoe gaan de kopers van zulke data verdienen aan deze groep?

Dit is niet een exclusief Afrikaans of Netflix probleem. Het idee van gratis diensten in ruil voor reclame werkt het beste wanneer het om een klein bedrag gaat, en een rijke doelgroep. De reden is triviaal genoeg: dat is een groep die wel z'n credit card wil trekken, maar voor 2 cent is dat teveel moeite. Dat was dus ook het commerciële idee van Tweakers, per artikel betalen is teveel moeite.
Wat weerhoudt niet-Kenianen ervan om via een VPN te werken?
de hoeveelheid VPN's in Kenia zou zo bij me opkomen.
Je zou voor de gein eens een lijstje van VPN exit nodes in Kenia moeten maken en dan vergelijken tussen vorige week en volgende week. Ik ben benieuwd op VPN-aanbieders opportunistisch genoeg zijn om hier meteen bovenop te springen...?
Naar mijn ervaring is upload nu nog relatief traag vanaf daar, maar er wordt druk gebouwd aan extra onderzeese glasvezelkabels en datacentra om daar servers te kunnen hosten, dus het lijkt me slechts een kwestie van tijd voordat er PoP's van VPN-aanbieders verschijnen.
Edit: verkeerd begrepen. Je bedoelde VPN’s met een PoP in Kenia. Een snelle Google leert mij dat er wel een aantal bekende VPN’s ook in Kenia actief zijn.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 22 juli 2024 17:58]

Wat weerhoudt niet-Kenianen ervan om het gewoon via piraterij binnen te halen?

Gemak. Netflix is makkelijk. VPN opzetten vanaf je Android telefoon om in Kenia Netflix te krijgen is moeilijk. Een serie downloaden via torrents oid is makkelijker.
Opzich is een VPN tegenwoordig wel zowel op PC's als telefoons met één druk op 'Kenia' wel geregeld, maar dat is voor veel doorsnee gebruikers al teveel gedoe. Torrents tegenwoordig ook, trouwens, helemaal op telefoons (en het publiek op die kleine piepschermen is ook aardig groot). Op tv's is dat natuurlijk al helemaal geen doen, dan moet je er een aparte device bij pakken om te gaan zitten downloaden en zorgen dat het op je televisie te bekijken is.

Dan is Netflix inderdaad gemak. Zelfs de gratis Netflix-kloon-jasjes over illegale streamingsbronnen en torrents zijn het allemaal nét niet. Verschillende bronnen, langer wachten, ondertiteling die niet klaarstaat/gelijk loopt/mist. Netflix is een kant en klare collectie die je krijgt. Zwaar onvolledig, maar wat er is, staat voor iedereen altijd klaar om te kijken op ieder apparaat zonder dat je het hoeft voor te bereiden.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 22 juli 2024 17:58]

Het feit dat het alleen werkt op een android toestel.
Wat weerhoudt jouw klanten ervan om het werk elders in te kopen waar het veel goedkoper is?
Wat een ontzettend gedoe hier in de comments zeg.

Mensen die schreeuwen dat zij nu betalen voor Keniaanse kijkers, roepen die dat ook als mensen een blikje Red Bull in de bonus halen en hun Kipfilet geen korting heeft?

En mensen die niet geloven dat dit een liefdadigheidsactie is: ik geloof niet dat Netflix claimt dat dit liefdadigheid is. Dit is een proef om te kijken op welke manier Netflix in landen waar mensen niet gewend zijn om te betalen om hoogwaardige drama te streamen, toch aan hun merk kan binden. Daar kan van alles uit volgen: betaalde abonnementen, reclame op het homescherm, reclame in de afleveringen, dat zal de tijd uitwijzen.

[Reactie gewijzigd door Risce op 22 juli 2024 17:58]

Het nadeel van die gratis abonnementen is dat het alsnog geld kost, en de hoeveelheid gratis gebruikers is altijd veel groter dan de groep betalende gebruikers. Als je dan betaald ben je als het ware de rest van de gebruikers aan het subsidieren. Het kan alleen maar duurder worden hierdoor.
Beide aannames wil ik in twijfel trekken:

- De hoeveelheid gratis gebruikers is nu 0 en het aantal betalende gebruikers 209 miljoen. Dat is nogal een gat om te dichten, dit is natuurlijk niet een startup.

- Er is geen reden om aan te nemen dat de gratis gebruikers niet zichzelf zouden moeten bedruipen, niet op de korte en niet op de lange termijn. Zie mijn opmerkingen over een advertentiemodel of een push op een goedkoper subscription model bij gratis gebruikers. Niemand garandeert dat dit zo zal zijn, maar zomaar claimen dat dit een plek is waar Netflix geld gaat verliezen, is maar de vraag.
Elke investering kost eerst geld en levert later pas wat op. Als buitenstaander is het lastig het totaalplaatje te zien. Liefdadigheid zal het echt niet zijn.

Misschien denkt Netflix er op termijn een winstgevende markt aan over te houden. Maar het kan ook onderdeel zijn van een grotere deal, bijvoorbeeld om daar content te produceren.
Een andere vergelijking is misschien Spotify of Runescape; bij Spotify krijgen gratis luisteraars advertenties, maar dat zal lang niet zoveel opbrengen dan een betaald abonnement.
Niks is voor Niks!! er zal altijd een poot uitgedraaid worden.
Hoe dan ook { De kijker/betaler draait daar voor op }

het is Naïef te denken dat het liefdadigheid is.... { Wereld draait om geld en macht }
Ze betalen toch ook voor de Keniaanse kijkers en waarom verdienen hun wel een gratis netflix en de rest van de wereld niet? Men loopt altijd te miepen over polarisatie en mensen gelijk te behandelen maar je kunt niet een groep voor trekken zonder een andere groep te discrimineren. Dit soort zaken leidt alleen tot meer ongelijkheid en frustratie.

En een aanbieding in de winkel is niet te vergelijken met wat netflix nu doet.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 22 juli 2024 17:58]

Admin-edit:*knip*


Niks aan dit persbericht/artikel van Netflix suggereert dat dit liefdadigheid is. Liefdadigheid komt sowieso niet in de vorm van een streamingabonnementje.

[Reactie gewijzigd door Cloud op 22 juli 2024 17:58]

Ik woon in Nairobi en als je denkt dat er niet heel veel mensen zijn met een redelijk inkomen, hoe kan het dat Nairobi duurder is dan bijvoorbeeld Barcelona? Doen alsof hier niemand geld heeft is niet reeel. En dus verdient Netflix geld. Bovendien, wat denk je dat een netflix abonnement kost als percentage van een internet verbinding? Als je internet hebt on netflix te kijken, heb je ook genoeg geld voor netflix zelf.

Verder is Netflix echt niet nieuw hier. Ik kijk er al meer dan een jaar naar (gedeelde abbo in NL, maar er zijn ook collega's die een abbo delen met een aantal families hier).

Zoals ik lees is de content slechts 25%. Dus als je alles wil zien, moet je alsonog een abonnement afsluiten. En reken maar dat de marketing zo is dat je verleidt wordt om de andere 75% ook te willen zien. Het valt bovenien nog maar te bezien hoe lang deze gratis dienst blijft bestaan. Netflix verdien hier echt wel aan hoor, ze gaan echt niet op de fles of gebruiken de inkomsten van NL om hier mensen een plezier te doen.
[alu hoed op]

Zou het te maken hebben wat voor informatie ze uit Android kunnen ontfutselen?

Edit: Iblies' reactie lijkt me waarschijnlijker, al sluit het ene het andere niet uit:
Iblies in 'nieuws: Netflix test gratis abonnement in Kenia'
'Wat Netflix nu doet is winst-optimalisatie ten kostte van lokale aanbieders. Het kost ze praktisch niks, wetgeving laat het toe, elke betalende klant is winst.'

[Reactie gewijzigd door Peran op 22 juli 2024 17:58]

Je deelt een bron, maar het zegt werkelijk helemaal niets.

Die bron kijkt naar koopkracht, of te wel wat heb je aan het einde van de maand te besteden. Waarom is dat relevant? Omdat Netflix amper goedkoper is in Kenia dan elders. Even alle prijzen in dollars:

Gemiddelde salaris Nairobi: rond de 1500 dollar
Gemiddelde salaris Kenia: rond de 600 dollar
Prijs duurste abo Netflix in Kenia: 13,15 dollar
Gemiddelde salaris Barcelona: 6700 dollar
Gemiddelde salaris Spanje: 2350 dollar
Prijs duurste abo Netflix in Spanje: 18,79 dollar

Dus voor de steden is het 0,88% vs 0,28%, en voor landelijke gemiddeld is het 2,2% vs 0,8%
Maar dat is alleen nog maar op basis van totale inkomen, de koopkracht van Spanje ligt bijna 3x zo hoog.

Je hele inkomen en kosten argument slaat dus nergens op.

Natuurlijk is iedere situatie uniek, en uiteraard zijn deze cijfers niet 100% omdat ze van een paar jaar terug zijn, en er vast wat data mist. Maar het verschil is wel gigantisch.
Netflix Nairobi, alle accounts delen als gewoonste zaak ter wereld. Yup, makes perfect sense. :X
Expat cost-of-living is natuurlijk niet hetzelfde als de uitgaven van locals.

Je leeft dan wel volgens dezelfde maatstaven als bij ons, maar tegen veel hogere kosten dan (gemiddeld) in Nederland.

Nairobi 4,4 mln inwoners gdp van 15 miljard
Nederland 17 mln inwoners gdp van 907 miljard.

Niet dat Netflix er niets zou kunnen verdienen natuurlijk. Daarbij geldt, al was het maar om te zorgen dat er geen concurrent opstaat is het belangrijk dit soort markten niet te vergeten.
Ik ken Kenia niet maar zou het niet kunnen dat een relatief kleine groep ontzettend rijk is t.o.v. de rest?
Waar wij in West Europa dan weer een erg grote groep met gemiddelde inkomens hebben.

Als ik naar de gemiddelde en minimum lonen kijk, zal zo'n netflix abonnement toch niet te veel mogen kosten als ze veel mensen willen bedienen?
  • Minimum salaris in Kenia= 138€
  • Gemiddeld inkomen Kenia= 308.46€
  • Salaris van een accountant Kenia= 337.31€
  • Salaris van een architect Kenia= 402.28€
https://kostenvanlevenson...salarissen-in-kenia-land/
Als Netflix aanslaat bij een zeer grote groep nieuwe klanten in Afrika is dat toch prima.
Zou een heel nieuwe broadcast industrie teweeg kunnen brengen in die landen met veel lokale content.
Gemaakt door Afrikaanse artiesten en studio's.
Netflix investeert flink in lokale content de laatste jaren.
Dus ook de lokale economie kan er een goede impuls van krijgen.
En wij misschien straks ook weer een hoop unieke content er bij.
Vreemd dat er geen reacties zijn dat dit enkel beschikbaar is voor Android telefoons. Wat een onzinnige beperking is dat?
Misschien is het percentage Android telefoons nogal hoog in Kenia en is het daardoor niet de moeite om dit nu ook al voor iOS te ontwikkelen. Grote kans dat dit uiteindelijk ook gewoon naar iOS komt.
Ik had het niet zo specifiek over iOS (wie een iPhone kan kopen, kan betalen voor Netflix :+ ), maar alle andere platformen waar Netflix ook voor beschikbaar is (en waar ze ook zo fier mee adverteren als je hun homepage opent).
Wordt het hiermee ook een Scam als we via een VPN naar Kenia verhuizen? Nog net geen Nigerian Scam :Y)
Wij betalen maandelijks €10,99,- voor Netflix HD pakket. Het zou van hier uit misschien kunnen met een VPN verbinding maken met Kenia kan het voor ons gratis?
Je kunt het proberen, tot dat je een paar keer per ongeluk vergeet om je VPN aan te zetten en dan Netflix opent. Grote kans dat je dan geblokkeerd gaat worden.
Een kwart van de catalogus? Ik vraag mij af: kun je dus maar een kwart van de afleveringen binnen een serie zien (bijv. 4 van de 16 afleveringen) of maar een kwart van de series en films?
Wellicht alleen de eigen gemaakte films/series, dat is ook vrij goedkoop. Daarnaast ram je bij iedereen die kijkt/meekijkt het Netflix logo aan het begin van een serie/film erin.
Een goede vraag!

Het antwoord heb ik niet maar wel een vermoeden:
Mijn verwachting is een kwart van de serie, dus 4 van de 16 afleveringen bijvoorbeeld. Bij de introductie van een gratis abbonementsvorm moet er een incentivizer zijn zodat de niet-betalende gebruiker een betaald abbonement afneemt. Als je de serie zo leuk vind dat je de overige 12 afleveringen ook wilt zien... is wel een sterke incentivizer lijkt me zo.

Een kwart van de aflveringen lijkt me de beste zet voor Netflix.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.