Nadat Newbie ons wees op een first look van het nieuwe Koolance Super Liquid Cooling System, maakte WiD ons attent op de review van deze kast bij Overclockers.com. De nieuwe tower van Koolance is geheel anders van opzet dan hun vorige watergekoelde kast. De meest zichtbare verandering is de verplaatsing van de radiator. Was hij bij de vorige kast in een compartiment onderin de kast gemonteerd, bij deze nieuwe behuizing is hij bovenin geplaatst.
De binnenkant van de kast heeft de nodige veranderingen ondergaan. Zo maakt Koolance nu gebruik van een normale koeling terwijl bij de vorige versie de PSU van waterkoeling was voorzien. Er zijn nu twee waterpompen geplaatst in plaats van één. Ook het bevestigingssysteem van het waterblok is veranderd. Het blok wordt verankerd met behulp van een clip, waarna een schroef moet worden aangedraaid om het waterblok op de CPU te drukken. Deze schroef is uitgerust met een systeem dat moet voorkomen dat een te hard aangedraaid waterblok de processor kan beschadigen. Het waterblok zelf is erg apart. Koolance gebruikt een koperplaat waarop een doorzichtig plastic cover is bevestigd. Het waterreservoir is eveneens gemaakt van doorzichtig plastic, zodat de beweging van de waterstroom beter is te zien. De kast kan uitgebreid worden met een waterkoeling circuits voor de videokaart, chipset en harddisk(s).
Over de performance van de kast is Overclockers.com goed te spreken. De prestaties zijn vergelijkbaar met andere watergekoelde systemen, maar wel is het een goed idee om een extra ventilator in de kast te plaatsen. Dit kan de temperatuur van het systeem verder omlaag brengen:
Koolance has done a good job designing a high-end watercooling system that pretty much is idiot proof. I think one of the biggest hurdles preventing CPU water cooling from going "mainstream" are the case modifications needed to mount a radiator. Koolance's integrated case adresses that issue nicely.
In contrast to other systems, Koolance's temp controlled fans tackle the noise issue; this is the only system I know of that includes this capability built-in. The absolute best approach would be one that allows users to modify settings (maybe down the road?).
![]() |