Jailbreaktool Unc0ver werkt na update met iPhones en iPads tot iOS 14.3

Jailbreaktool Unc0ver heeft een update gehad en werkt nu op alle iOS-apparaten tot iOS 14.3. De vorige versie van de tool werkt tot iOS 13.5. De huidige versie van iOS voor iPhones is 14.4, iPads zitten op iPadOS 14.4.

Het gaat om versie 6.0.0, zegt ontwikkelaar Pwn20wnd. Versie 5.0.0 kwam vorig jaar uit en tot nu toe was er ondersteuning voor iOS 13.5.5. De nieuwe versie ondersteunt ook voor het eerst het jailbreaken van de iPhone 12-serie, zolang die geen update hebben gehad naar de nieuwste versie. De iPhone 12-telefoons kwamen uit met iOS 14.

Het installeren van Unc0ver verloopt via de Alt Store, een alternatieve downloadwinkel die zonder jailbreak kan draaien. Via die dienst is het mogelijk om het ipa-bestand te sideloaden op een iPhone of iPad. Tweakers publiceerde vorig jaar een uitgebreid achtergrondverhaal over het nut van onder meer jailbreaken.

Jailbreaken van iPhone (rechts)

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-03-2021 • 07:42

64 Linkedin

Reacties (64)

Wijzig sortering
Weet iemand of en hoe je kunt downgraden terug naar iOS 14.3?
Weet iemand of en hoe je kunt downgraden terug naar iOS 14.3?
Helaas kan dit niet. Je beste zet nu is wachten en niet meer updaten tot je jouw versie kan jailbreaken.
Dat is niet correct en ligt een beetje aan je situatie.

Zo heb ik gisteren bijvoorbeeld nog geüpgraded naar iOS 14.3 (van 13.5) terwijl 14.3 sinds december niet meer gesigned wordt door Apple. Ook downgraden van 14.4 naar 14.3 is mogelijk mits je beschikt over de blobs van 14.3.

Hier zitten uiteraard wel wat haken aan ogen aan, maar het werkt dus als volgt.

Via https://tsssaver.1conan.com/v2/ kan je blobs bewaren van iOS versies die nog steeds worden gesigned door Apple (op dit moment dus 14.4 en nieuwer) Als je deze blobs dus bewaard kan je met behulp van FutureRestore up of downgraden naar die iOS versie (ook als het dus niet meer wordt gesigned door Apple)

Er zijn wel wat restricties, zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om van iOS 14 weer terug te gaan naar iOS 13) (Bedankt@s1h4d0w ) maar jailbreaken wil je meestal juist op de meest recente versie doen i.v.m. compatibiliteit.

De fanatieke jailbreakers zorgen er dus altijd voor dat ze alle Blobs van iOS versie hebben (14.1, 14,2 enz)

Uiteindelijk heb je 3 dingen nodig:

Futurerestore: https://github.com/tihmstar/futurerestore
De geverifieerde blobs controleren: https://tsssaver.1conan.com/check/
De iOS versie waar je naar toe wilt up of downgraden: https://ipsw.me

Als je die allemaal hebt kan je deze guide volgen:
https://www.imatios.com/2021/02/futurerestore-ios14.html

De Jailbreak zelf kan dan vervolgens met onderstaande guide worden geïnstalleerd en mensen die al op iOS 14,3 of lager zitten kunnen hier direct mee aan de slag:
https://ios.cfw.guide/installing-unc0ver

Zoals altijd met een (nieuwe) Jailbreak, weet waar je aan begint.

Maak een Backup van je bestanden en als je echt niet zonder je toestel kan of geïrriteerd raakt dat je telefoon een keer herstart begin er dan dan niet aan.

Er is trouwens ook een Topic voor Jailbreaken, altijd handig als vragen hebt of er mee aan de slag wilt. [iOS] Jailbreaken - Deel 8

[Reactie gewijzigd door Greatsword op 1 maart 2021 09:49]

Volgens mij klopt het niet helemaal wat jij zegt. Hoe zit het met SEP? Op een gegeven moment kun je gewoon niet meer downgraden naar bepaalde versies omdat je SEP niet meer klopt.

Je kunt dus vaak wel nog naar een heel recente versie, maar bijv. als je op iOS 14 zit kun je niet meer naar 13.7 of lager.

[Reactie gewijzigd door lepel op 1 maart 2021 09:40]

Je hebt gelijk, ik zal het nuanceren/aanpassen.
Zo heb ik gisteren bijvoorbeeld nog geüpgraded naar iOS 14.3 (van 13.5) terwijl 14.3 sinds december niet meer gesigned wordt door Apple.
Begrijp ik goed dat je daarom je apparaat ooit wel al op 14.3 gehad moet hebben om de blobs te kunnen saven, om daarna terug te gaan naar jailbreakable 13.5?

Wil dat zeggen die fanatieke jailbreaker die blobs van elke iOS-versie savet, met elke (major) release:
1. Upgradet naar de nieuwste
2. Blobs van de nieuwste versie savet
3. Terug downgradet de jailbreakable iOS-release die er eerst op stond
Nee je device kan je gewoon op de oude versie houden. Wel dient de iOS versie nog gesigned te worden om de blobs te kunnen saven.
Je stappen zijn eigenlijk:
1. via https://tsssaver.1conan.com/v2/ vul je je ECID en device type in
2. Submit
3. Nu saved die automatisch alle iOS versies die nog gesigned worden.
Vervolgens kan je vanaf daar je blobs lokaal saven en later dus met futurerestore gebruikt worden om een unsigned versie te installeren.

[Reactie gewijzigd door Dogwatch op 1 maart 2021 17:55]

Mocht je de update blobs hebben opgeslagen, is dit de enige mogelijkheid.
Voor de normale of startende jailbreaker niet van toepassing(over het algemeen)
Kan niet meer of gewoon niet meer jailbraken, of wachten tot het op 14.4 werkt en alle updates uitzetten.
Apple gebruikers kiezen daarvoor omdat het gewoon een goed werkend eco systeem is. Er zijn ook mensen voor wie het apparaat niet het doel is maar een middel. En ik denk dat jij niet kunt aangeven waar Apple jouw productiviteit zou beperken door hun ecosysteem.

[Reactie gewijzigd door K-aroq op 1 maart 2021 08:07]

Dingen opslaan op een SD card, Telefoonnummer kopieren naar een simkaart, apps intalleren die ik gewoon wil installeren zonder Apple censuur, niet betalen via Apple, dingen uit ICloud delen met niet Apple gebruikers, meerdere user accounts op zelfde device met eigen apps etc etc etc,

zijn nogal flink wat basale basis dingen te bedenken

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 1 maart 2021 13:46]

Het komt mij wat gefrustreerd over. De meeste zaken die je noemt zijn zonder noemenswaardige problemen mogelijk. Het punt mbt meerdere accounts op een device deel ik met je. Snap niet waarom dat niet mogelijk is.
Moest laatst t telefoonnummers overzetten van een iPhone naar Android, dat was een feestje.
Hoe doe je dat dan?

Was laatst in Afrika, omdat er geen internet was begon de iPhone alle photos te comprimeren, na de vakantie waren het 1MP foto's... (Waardeloos dus). Had niet gebeurd met een SD card slot.. hoe doe je dat dan?

Lijken me niet echt wanhopige dingen en daardwerkelijk frustrerend

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 1 maart 2021 15:20]

Moest laatst t telefoonnummers overzetten van een iPhone naar Android, dat was een feestje.
Hoe doe je dat dan?

Was laatst in Afrika, omdat er geen internet was begon de iPhone alle photos te comprimeren, na de vakantie waren het 1MP foto's... (Waardeloos dus). Had niet gebeurd met een SD card slot.. hoe doe je dat dan?

Lijken me niet echt wanhopige dingen en daardwerkelijk frustrerend
icloud inlog, exporteer de ICS ( per contact, of alles tegelijk ) - import in android ... 2 minuten werk

Nog nooit meegemaakt dat het ( niet terugkeerbaar ) zo sterk gecomprimeerd was, al mijn foto's staan in de icloud-opslag ( ja, betaald dus plek zat ) en de laatst gemaakte blijven op de telefoon in full resolution
< eenmaal in netwerk-gebied, via icloud gewoon vol downloaden >

Frustratie alleen maar omdat je jezelf niet goed genoeg hebt ingelezen ?
Rare naam eigenlijk dat "ecosysteem". Het heeft met een natuurlijke omgeving te maken en aantal Apple apparaten in je huis hebben daar weinig mee te maken. Wel knap dat een marketing afdeling, van een paar gadgets die met elkaar samenwerken, er zo'n sticker op weet te plakken.
Wat is dit nou toch altijd voor onzin.
Mensen met een iPhone zouden andere soort mensen zijn?
Ik zeg dat toch niet?

Ik zeg alleen dat Apple gebruikers het wel gewoon ''accepteren'' wat Apple ze toe laat doen op hun peperdure smartphone. Waar je bij Google op verschillende manieren zoals .apk file installeren, twrp installeren etc gewoon prima kan doen.
Heeft niets met accepteren te maken ....

Ik heb tot een paar jaar geleden altijd android-toestellen gebruikt.
Met soms tot 3x per week ( of per dag ook wel ) een andere custom rom er op.
Uiteindelijk was ik vaker een rom aan het installeren, en backups terug te zetten, dan daadwerkelijk 'productief' bezig te zijn.

Nu sinds de iPhone6 daar geen gedonder meer mee, het werkt gewoon ....
Ja, sommige dingen kan je niet ( gesprekken opnemen bv ) maar ik moet zeggen, dat deed ik ook op mijn android al niet :)

Zo nu en dan is er een programma wat niet in de appstore staat, dan kan je die gewoon sideloaden, net zoals bij Android dat kan.
Maar ook die zijn op één hand te tellen in de afgelopen 5 jaar
Maar goed dat jij weet wat alle iPhone gebruikers willen dan.
Ik zeg wat Apple beheert niet wat ik weet. Want hun systeem is ''pot dicht'' mag alleen apps etc gebruiken die hun voorschotelen etc. Waarbij je bij Android dit niet hebt namelijk.

.apk files / TWRP hier heeft Google niks op tegen ''eigen risisco''

Er is gewoon een verschil.
Bij Apple kan je ook ipa’s sideloaden zonder dat Apple er wat over te zeggen heeft:
https://jilaxzone.com/202...no-jailbreak-is-required/
Ja ik was eerst zeer rebels als ik weer eens iets moest betalen bij apple, Nu heb ik zoiets van laat maar gaan ......... Veel te veel moeite voor weinig !
Jailbreaken is natuurlijk niet alleen voor het kunnen installeren van apps via een derden store waardoor het gratis is. Er kunnen ook functies toegevoegd worden welke gebruikers graag willen, zoals bv hierboven de CallRecorder. En zo zijn er nog veel meer functies welke toegevoegd kunnen worden.

Ik zou zelfs afraden om het enkel te doen voor het gratis installeren van betaalde apps, ze komen toch uit een alternatieve store en zo kunnen er backdores in de software zitten welke door de jailbreak van de iPhone zijn weg weten te vinden in jouw gegevens.
Ja hoor, ik. Eindelijk weer CallRecorder terug.
Toevallig wel.

Apple gebruikers nemen dus ook geen genoegen met wat apple hun oplegt.
Zelfde als met android dus.

Ik begrijp het van android, en ik begrijp het voor apple gebruikers.
Android is gesloten geweest. Had altijd makkelijk de mogelijkheid om te unlocken.

Apple daarin tegen totaal andere koek.
Net als dat het gros van de android gebruikers alleen in de play store kijkt
Net als bij apple.

Gebruikers die meer willen(apple en android) kijken verder.

Zeker andere koek, of een hele custom rom installeren, root acces krijgen, of jailbreaken doormiddel van een exploit.
Ik verbaas me er telkens weer over hoe mensen zoals jij er kennelijk lol in hebben om bij elk Apple nieuwsbericht anderen voor dom o.i.d, uit te willen maken. Wat een niveau.

Alsjeblieft, ik ben dom, net als miljoenen anderen. Ik geef het toe. Bizar dat er zoveel domme mensen rondlopen he?

Geniet ervan zoveel je wilt maar alsjeblieft, give it a rest....
En waarom zou je het voor Android wel begrijpen maar iOS niet?
Ik snap niet waarom mensen deze moeite nemen. Er zijn toch veel makkelijkere oplossingen om te doen wat je wilt doen op een mobile device. Apple is heel duidelijk over hun ecosysteem, dus waarom uberhaupt daar instappen als je wat anders wilt? En uiteindelijk heb je Apple er ook niet mee. Je hebt immers toch al die iPhone voor heel veel geld van ze gekocht. Of moeten de jailbreakers toch erkennen dat Apple superieure apparaten levert?

Het is een beetje alsof je een 911 koopt en die helemaal gaat verbouwen omdat er te geen mensen op de achterbank kunnen zitten.
Zelfs als het totaal geen enkel nut zou hebben, dan 'voor de fun' of 'omdat het kan'.
We zitten hier wel op tweakers.net
Perfect antwoord. En voor de 911 kun je beter naar www.autoweek.nl :) :)
Ik heb nooit een iPhone gehad maar vanaf het begin heb ik met die jailbreaks het idee dat het een zorgvuldig ontwikkelde procedure is die volledige controle alleen maar suggereert. Aan welke "jail" ontsnap je precies? Is het wel eens iemand gelukt om er een systeem op te draaien dat niet in de wortel toch een custom iOS is met zekere limitaties?
wat is je vraag?
Homebrew draait via jailbreak
Alles wat de hardware draait? Wat betekent "jailbreak" anders?
Nog steeds de vraag wat is je vraag.
Kan je via jailbreak windows 10 draaien ? nee dat gaat niet
Omdat dat x86 64-bit vereist. Dat snap ik. Kan je iets draaien dat geen iOS kernel heeft?
Vrijwel geen enkele telefoon doet 'alles wat de hardware draait' of heb je 'volledige controle', want je hebt altijd te maken met closed sourced dingen, driverblobs, gesloten modemfirmware's etc.
Maar 'jail' definitie zat bij velen zijn dat ze niet zelf kunnen bepalen welke software te installeren buiten de app store, en het OS wat meer te tweaken dan wat standaard kan.
Dat bedoel ik ook. Als er sprake is van een jail in de zin van de eindgebruiker ingesloten in een softwarestack inclusief I/O maar waarbij wel alles gewoon werkt, zou het ontsnappen aan die jail geen dingen moeten laten ophouden met werken tenzij de hele constructie doelgericht is ontworpen om onbruikbaar te worden. Dat zou betekenen dat de jailbreak-procedure een aangelegd iets is.
Dat het pas werkt na een update tot een recente OS versie steunt dat. Het zou een toevallig ontstane situatie kunnen zijn die eerder niet gebruikt kon worden maar dat is niet zo aannemelijk.

Dat er amper telefoons zijn waarop de gebruiker echt alle permissies heeft klopt.
Dat is het beschermen van de industrie. Als een recent toestel alles toe laat wat de hardware kan betekent dat voor fabrikanten dat een opvolger ook echt beter moet zijn. Daar zitten ze niet op te wachten, dus moet iedereen apparaten voorzien van ecosystemen kopen en worden de mogelijkheden door de software per model en prijsklasse gedoseerd.

[Reactie gewijzigd door blorf op 1 maart 2021 14:53]

Omdat knutselen leuk is en alle onzin die jij erbij haalt er helemaal niet toe doet. Je kunt best in je Apple ecosysteem zitten thuis, met je macbook, iphone, appletv, airplay en dan tóch de behoefte hebben om te knutselen omdat je stiekem wel een tweaker bent. Niets mis mee. Jij bekijkt de dingen wel in hele kleine hokjes hoor.

Ik knutselde ook graag zelf in de tijd dat ik nog in het Apple ecosysteem zat. Maar ook nu, met een 'vrijer' Android apparaat knutsel ik ook graag met rooten, roms, etc. ondanks dat het functioneel gezien voor mij geen voordelen heeft. Soms zijn dingetjes gewoon leuk om uit te zoeken.

En nee, de jailbreakers hoeven helemaal niet te herkennen dat Apple superieure apparaten levert, Apple levert gemiddelde apparaten met positieve en negatieve kanten. Een deel van het knutselen is natuurlijk ook bedoeld om de negatieve kanten op te heffen en de positieve kanten nog verder uit te lichten.

Je vergelijking met een 911 is nogal scheef, jammer, er waren veel betere 911 vergelijkingen, zoals het verbeteren van het motormanagement of de in-car entertainment. In mijn auto zat ik voorheen ook via ssh in mijn entertainmentsysteem, ondanks dat ik geen noodzaak daartoe had, dat was leuk en leerzaam.
je moet eens weten hoeveel mensen hun 911 chippen om de werkelijke potentie eruit te halen ;)

en dat geldt dus ook voor een iPhone of iPad, hij kan veel meer dan "af-fabriek" en mocht je daar geen behoefte aan hebben dan lekker standaard laten.

[Reactie gewijzigd door danda op 1 maart 2021 09:50]

Maar er zijn wel genoeg mensen die een dure Audi of BMW kopen en dan vervolgens het onderhoud en de onderdelen te duur vinden en (evt. na aflopen garantie) naar een andere garage gaan.
Want een jailbreaker doet dit vanwege te dure apps? Wellicht eens verdiepen wat de voordelen kunnen zijn van jailbreaken. Ik heb in het verleden zelfs betaald voor jailbreak apps :) Toen het Apple eco systeem erg karig was. Volgens mij betaald voor een goede kalender app.
Ik had destijds betaald voor een easy type app in de jailbreak store. Hiermee kon je de spatie bar gebruiken om de text cursor links en rechts te slepen :) Er was geen vergelijkbaar mogelijkheid in ios zelf of store destijds.
Jailbreak app voor multi tasking was ook super populair.
Ik weet niet of dat te vergelijken is met knutselen met software. Dat Audi/BMW en eigenlijk alle Duitse merken onderdelen idioot duur verkopen en er lekker op blijven cashen is een feit, maar we hebben het hier over hardware dat niet aan te passen is en waar software uitzonderlijk lang ondersteuning krijgt, dus voor (de nodige) support/onderhoud hoef je niet te jailbreaken. Dit is tegenwoordig volledig hobbymatig, omdat het kan. De noodzaak is er niet meer zo. Er was wel een tijd dat er zaken in Cydia stonden die heel bijzonder waren en ook nu is er een handjevol apps die toch wel heel leuk zijn om te hebben, maar dat zijn vooral ook 'hobby' apps, zoals emulators.
Het is ook wel een beetje tweaken zeg maar. Er zijn ook mensen met een Porsche die het leuk vinden er een ander interieur in te maken of de motor te tunen.
Al die tijd heb ik rustig gewacht met mijn 13.1, denkend dat ik zodra hij beschikbaar wordt ik wel update, net zoals ik dat vroeger deed op de iPod 4. Dat kan dus niet meer: zelfs als je gejailbroken bent, kan je geen unsigned software installeren. Ik kan dus 14.3 niet installeren. Jammer dat ik daar nu pas achter kom, maar goed. Dat wordt 14.4 blobben.
Een jailbreak voor een signed versie is al wel weer even geleden. Laatste keer was voor iOS 13.5 en dat was al heel bijzonder.
De reden van een jailbreak zou voor mij de app carbridge zijn https://carbridgetweak.com/
Dit wil ik inderdaad ook gaan testen met deze jailbreak
Waar is de goede oude tijd van jailbreakme.com. ;(

Heb al jaren geen jailbreak meer, ook omdat hoe ouder ik word hoe minder ik mijn telefoon gebruik. Als tiener was dat andersom en als je iets van functionaliteit wou hebben, je wel moest jailbreaken.
Ja heb ik het zelfde ik gebruik mijn telefoon ook steeds minder, dus kan steeds meer van langere batterij duur genieten haha(Bijna weer oude nokia tijdperk aan batterij duur).
Maar met de oude ipods touch heb ik nog wel veel gedaan(Sinds release van iphone 6 niet meer), ik tweakte de interface van de muziek apps etc, de app SB settings voor een control centre enzo vond het geweldig.

Ik wil niet zeggen dat ik met mijn 33 jaar nu al oud ben, maar het hoeft allemaal niet meer van mij.
Het toestel doet wat het moet doen en ik vind het prima, zo kan ik tenminste netjes updaten en blijft alles werken zonder gedoe.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 1 maart 2021 12:25]

Ik krijg mijn Iphone 7 niet in DFU modus, alle manieren die op het internet staan geprobeerd. Poging gedaan met ch3ckrain via een macbook. Telefoon boot op elke poging door naar IOS i.p.v. dat die in DFU modus gaat en op zwart scherm blijft staan. Ik ga Unc0ver proberen, hopen dat dat lukt :D.
Andere USB-kabel gebruiken lost dat vaak wel op.
Jeetje, daar heb ik niet eens over nagedacht. Wel natuurlijk een originele kabel gebruikt. Ik ga dit proberen 8)7
Het zijn vooral USB-C -> Lightning-kabels die nog wel eens moeilijk willen doen :P.
Gelukt _/-\o_ , dan wel met een Ewent Lightning naar USB kabel xD

whoopwhoop carplay met youtube gebruiken |:(
Tof dat er nog steeds een Jailbreak scene is, veel features binnen iOS vandaag de dag hebben toch hun oorsprong gevonden in de jailbreak scene jaren terug.

Persoonlijk heb ik al lang geen behoefte meer om te jailbreaken maar dat was in de eerste jaren van de iPhone wel anders, mijn 3GS en 4S stond vol met talloze tweaks en apps die in de loop van de jaren in iOS zelf zijn gekomen. Ik noem een f.lux voordat True Tone of night shift er waren. SB settings voordat er een control centre was, emoji support voordat apple het ondersteunde, support voor ad blockers voordat ze in de store stonden, QR support, een files app etc etc etc

[Reactie gewijzigd door MenN op 1 maart 2021 09:12]

Maar deze jailbreak is nog steeds rebooten = jailbreak kwijt toch?
Ja dat vraag ik mij dus af zou goed kunnen staat er niet bij, was ook wel 1ste wat in mij op kwam is dit tetered of untered jailbrake.
Ja dit is een tethered jailbreak. De kans op een untethered jailbreak is vrij klein deze dagen. Zo’n exploit zou waarschijnlijk miljoenen waard zijn.
Unc0ver is een semi-untethered jailbreak. Tether of untethered heeft alleen te maken of je iDevice bekabeld aangesloten moet zijn op een ander apparaat met de JB-applicatie om te JB-en.
Semi slaat erop dat je iDevice de JB niet automatisch runt tijdens het booten, maar dat je deze via een app (unc0ver) zelf moet doen.
Checkra1n is een voorbeeld van een semi-tethered JB. Je iDevice moet aangesloten zijn op een apparaat met de checkra1n applicatie.
Helemaal in het begin vond ik het ontzettend leuk, dat jailbreaken enzo. Toen waren er ook echt hele nuttige functies die alleen met een jailbreak mogelijk waren. Zoals de toggles die je nu hebt. Of therering met je iPad of laptop. Zelfs navigate was toen nog niet toegestaan vanuit de App Store. Het grappige is dat er toen een hoop functies binnen de jailbreak zaten, die nu alsnog op je iPhone zitten. Ik zou het nu niet meer doen. Het besturingssysteem is ondertussen zo uitgebreid dat ik tevreden ben zoals het nu is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee