Downloadsite Tucows stopt na meer dan 25 jaar

Tucows Downloads stopt, zo heeft de ceo van Tucows bekendgemaakt. De site is volgens de topman oud en het beheer ervan zou medewerkers van belangrijkere zaken voor het bedrijf weghouden.

Bij het afscheid van Tucows Downloads meldt ceo Elliot Noss dat de meeste software uit het aanbod is ondergebracht bij Internet Archive. Volgens hem hield het bedrijf de downloadsite alleen nog vanwege sentimentele redenen online. "Oude sites zijn uitdagend om te beheren en vormen daarom een risico", aldus Noss, die vervolgt dat medewerkers beter ingezet kunnen worden voor zaken die Tucows als bedrijf vooruit helpen.

Tucows begon in 1993 als bulletinboardsysteem. De oprichter, Scott Swedorski, vond dat er een plek moest zijn om shareware te kunnen downloaden. De naam Tucows staat voor The Ultimate Collection Of Winsock Software. De site groeide uit tot een centrale vindplaats voor freeware en trials voor programma's.

Het is niet de eerste keer dat Tucows de stekker uit de downloadsectie wil trekken. In 2016 overwoog het bedrijf dat ook al, maar besloot toen de site aan te houden, onder andere vanwege de naamsbekendheid. Het verwijderde wel advertenties van de site.

Tucows' geschiedenis van na 2000 is er een van overnames in verschillende sectoren. Zo nam het bedrijf aanbieders van maildiensten en transactiesoftware over. Ook Linux Weekly News was kort in handen van het bedrijf, van 2000 tot 2002. Het meest succesvol is het bedrijf nu als registrar van domeinnamen, na overnames van onder andere ItsYourDomain, NetIdentity, DomainDirect en eNom. Die maakten Tucows tot de grootste registrar na Go Daddy. Tucows heeft daarnaast OpenSRS- en Hover-diensten voor domeinnaambeheer en het introduceerde telecombedrijven Ting en Ting Internet.

Tucows in 1996

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-01-2021 • 13:27

197 Linkedin

Submitter: himlims_

Reacties (197)

Wijzig sortering
Haha Tucows, waar ik mijn downloads vandaan haalde met mijn 36k6 modem en een bak koffie. Ja, dat waren mooie tijden. Zwijmel 🥰
om vervolgens 5x disconnected en corrupte download te hebben. Toen was daar DAP en Getright :P wow!
True that! Download Accelerator Plus pakken en dan de key maar even bemachtigen via Astalavista.box.sk O-)
Astalavista, wat een mooie website was dat destijds zeg: CD key voor Norton Antivirus die 300+ jaar geldig was, Sub7, Back Orifice en het mooiste van alles destijds de anonieme mail/sms bombers. Wel erg oppassen destijds met wat je downloadde.
De website die ik voorheen gebruikte voor het downloaden van software was Cnet, was 1 van de eerste waar ik destijds tegenaan liep. Tegenwoordig gebruik in Ninite, omdat je dan 1 installer hebt voor al je veelgebruikte (gratis/open source) tools. De installer kan je zelfs hergebruiken voor het updaten van de al geinstalleerde software. Al is PatchMyPC uitgebreider dan Ninite, heeft ook wat meer exotische tools en software en meerdere versies van softwarepakketten.
Tucows daarentegen ken ik alleen van naam en nooit gebruikt.
Ninite is inderdaad erg handig, maar redelijk beperkt qua software.
Ik ben daarom overgestapt op Chocolatey.

Je kunt chocolatey als package provider toevoegen in Powershell
[code]Install-PackageProvider ChocolateyGet -Force[/code]

Daarna kun je eenvoudig via een scriptje alle gewenste software (mits als package aanwezig natuurlijk) installeren.
[code]
$Packages = @(
'notepad++',
'winscp',
'winrar',
'vscode',
'vscode-python',
'vscode-powershell',
'googlechrome',
'firefox',
'vlc',
'putty',
'steam',
'origin',
'uplay',
'discord',
)

foreach($P in $Packages){
Install-Package -ProviderName ChocolateyGet -Name $P -AdditionalArguments '--params "/NoDesktopIcon"' -Force
}
[/code]
Chocolatey is een heel stuk uitgebreider als het gaat om beschikbare software dan ninite.
Chocolatey is wat Windows voor mij als hoofdzakelijk linux gebruiker bruikbaar en handelbaar maakt. Echt een opluchting dat je 3rd party software met één commando kan updaten. Nieuwe windows install? Prima gewoon even chocolatey installeren en even een one-liner erin rammen met alles wat je nodig hebt. Automatiseren? Ook best; chocolatey heeft ook een Ansible module. Gewoon een playbookje maken die alle windows updates installeert en blijft pollen tot alle reboots erdoor zijn en daarna packages updaten. Mooi spul :)
Chocolatey is wat Windows voor mij als hoofdzakelijk linux gebruiker bruikbaar en handelbaar maakt.
Chocolatey is wat Windows voor mij als hoofdzakelijk Windows gebruiker bruikbaar maakt :P
MS is ook bezig met zijn eigen opensource package manager voor Windows.

Nieuws: nieuws: Microsoft ontwikkelt opensource package manager voor Windows / https://www.windowscentra...s-package-manager-preview
Github download: https://github.com/microsoft/winget-cli/releases
Release v1.0 datum (maart-mei 2021): https://github.com/micros...age-manager-v1-roadmap.md

Misschien dat de Windows Package Manager breder wordt gedragen dan Chocolatey. De Microsoft/Windows Store had de 'package manager' voor Windows moeten zijn, maar het wilt maar niet genoeg aanslaan. Dus misschien dat Windows Package Manager het wel kan (ik hoop het echt; ik ben het beu om updates handmatig te moeten download & installeren, om daarna vaak ook nog een install wizard te moeten doorlopen om taal voorkeur e.d. weer te bevestigen).

[Reactie gewijzigd door Z100 op 23 januari 2021 01:56]

There are 8161 Community Maintained Packages
Dit vind ik toch wel een beetje eng.

Officiële installers zoals bijvoorbeeld van Firefox, VLC enz. Worden niet door de eigenlijke partijen beheerd (zoals Mozilla en Videolan) maar door buitenstanders.

Diegene die de chocolate packages beheren kunnen er toch ook troep in douwen?

Ik download het dan liever rechtstreeks van de creators websites.
De grootste packages, inclusief de voorbeelden die je geeft (FF en VLC), zijn 'trusted', wat wil zeggen dat de maintainer van de package een reputatie heeft voor packages van hoge kwaliteit.

Verder is het ook zo dat elke update van een package goedgekeurd moet worden door een moderator, dus zelfs bij de packages die niet 'trusted' zijn is het niet zo dat de maintainer er opeens troep in kan schuiven.
Back Orifice, mooie tijden waren dat (icm ICQ en het brakke ziggo netwerk, heette toen nog anders)

[Reactie gewijzigd door cracking cloud op 22 januari 2021 15:45]

haha zekers mooie tijden! Was dat niet @Home ?
Ja @Home inderdaad, lang geleden
Met een mooi Com21 kabelmodem die je 512kb verbinding in de lucht hield :9
Casema had toch dezelfde modems als Cai Westland9en Rrendo?) 56K6? Gouda regio zat die latere Docsis specialist die ze leverde later opgekocht door Lucent (voorheen Bell Labs).
Je bedoelt een Deltakabel DEMOS kabelmodem, met seriele poort. Deed dus 115 Kbit/sec op een shared 156 Kbit/sec kanaal. Gedeeld met maximaal 21 andere gebruikers, dus throughput al snel naderend aan 0, plus ping van 3000 msec naar de eerste hop. Wat een rommel was dat zeg.

DEMOS == Digitaal Electronisch Meld en Oproep Systeem. Oftewel, het was ontwikkeld voor heel andere doeleinden dan het aanbieden van goed functionerend kabelinternet.

Hier nog een mooi linkje: nieuws: 'Systeem Casema deugt niet'
Dat herinner ik me nog wel, had toen kennissen die Casema hadden en die mochten een gat in de lucht springen als ze 3kb/s wisten te halen.. volgens mij was het toen zelfs zo belabberd dat Casema van de waakhond geen nieuwe abonnees meer mocht aannemen tot ze de boel verbeterd hadden.

Nu met Ziggo is het wel stabieler dan vroeger, behalve dan die Horizonbox voor TV ;-)

OT: Tucows, wow, brings back memories :)

Ik kan me herinneren toen ik Freeler ADSL kreeg met een whopping 64kb/s download dat ik een stuk meer ging downloaden, zowel daar als bijvoorbeeld Direct Connect, wat een tijden :)

Jammer maar begrijpelijk dat het plat gaat.
Ik begon bij A2000. 160KB/s, meeste anderen zaten nog met een modem te klooien toen. Netscape browser en een 3Com kaart erin.
Afhankelijk in welk gebied je zat, hier was het @home
Ah, dat kan natuurlijk. Uiteindelijk zijn al die kleinere partijen opgekocht door Ziggo, vermoed ik dan.
@Home is de basis voor wat nu Ziggo is. Ziggo heeft zijn basis in het noorden van Nederland als internettak van uit mijn hoofd de electraboer voor de provincie Groningen. Die kocht in eerste instantie alle kabelnetten van de gemeenten op. Op eentje na: de stichting Kabelnet Veendam. Die is nog steeds onafhankelijk voor zover ik weet. Nadat eerst het noorden helemaal leeggekocht is, kwam er een fusie met een kabelboer elders uit het land. Daardoor ontstond Ziggo. En Ziggo is verdergegaan met het opkopen van concurrenten totdat er werkelijk bijna niets meer over was.
@Home is de basis voor wat nu Ziggo is. Ziggo heeft zijn basis in het noorden van Nederland als internettak van uit mijn hoofd de electraboer voor de provincie Groningen. Die kocht in eerste instantie alle kabelnetten van de gemeenten op. Op eentje na: de stichting Kabelnet Veendam. Die is nog steeds onafhankelijk voor zover ik weet. Nadat eerst het noorden helemaal leeggekocht is, kwam er een fusie met een kabelboer elders uit het land. Daardoor ontstond Ziggo. En Ziggo is verdergegaan met het opkopen van concurrenten totdat er werkelijk bijna niets meer over was.
Ik weet niet of dit waar is. Volgens wiki hebben een Britse en Amerikaanse investeringsmaatschappij drie kabelaanbieders opgekocht om ze samen te voegen tot Ziggo. Een ervan was @home, maar de grootste (bijna de helft van de abonnees na fusie) was casema.
Casema was vooral in de Randstad actief, met uitstapjes naar Brabant. Daardoor heeft het misschien meer abonnees als Essent Kabelcom (@home). Essent Kabelcom had alleen een veel grotere geografische verspreiding. Essent was nagenoeg alleenheerser in alle drie de noordelijke provincies en was bij het opgaan in Ziggo ook al in meerdere andere provincies actief. Multikabel was van de drie de kleinste speler en al samengevoegd met Casema bij de overname van Essent Kabelcom. Ook was Multikabel nog regionaler als de andere twee. Zonder Essent Kabelcom was het heel moeilijk geweest om een landelijke speler te worden.
Goldmine was dat.
Maar hiervoor de modem om oa via BBSen en via de UNI's oa The Fortress(FOS).
Fijn om lekker 30 floppies van windows te downloaden *Sigh* ;).

Die gasten waren zo snel dat ik met mijn inbel modem het nakijken had. HAHA.

[Reactie gewijzigd door freedzed6 op 22 januari 2021 19:55]

Ligt eraan waar je woonde, kan ook Sonera zij, later Quicknet en daarna Multikabel.

Gouden tijden :)

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door gidion1987 op 22 januari 2021 21:03]

Gelderland: Via Telekabel, Quicknet, Chello naar UPC. Op een bepaald moment kreeg ik op mijn Telekabelverbinding een IP-adresconflict, doordat het zoontje van een tandarts in mijn stad mijn IP-adres als vast IP had geactiveerd. De IP-adressen die Telekabel uitgaf zaten in de 192.168 range, en waren dus private ranges. Afijn, door een vrij adres te kiezen kon ik weer het netwerk op, heb ik de PC van de tandarts weten te traceren en een documentje op de Desktop achter gelaten, samen met een printje dat ze "mijn" IP hadden gekaapt. Pa belde ongerust op en de instellingen werden aangepast. Vandaag de dag zou je worden gearresteerd wegens hacken van een systeem :-)
ik gebruik nu https://chocolatey.org/
heb een lijstje met alle software die ik graag heb en is zeer eenvoudig te scripten!
Zelfs op het werk gebruik ik het soms om software op pc's te pushen
Haha wauw nostalgie, heerlijk mooie tijd!
Haha wauw nostalgie, heerlijk mooie tijd!
En niet heel veel later natuurlijk dat men massaal gebruik - of was het nou misbruik (?) - ging maken van come.to, surf.to links waarop natuurlijk ieders grootste vriend fosi te vinden was, later eindigend bij adres fosi.da.ru.

Waren toen echt nog mooie tijden, als men toen een klapperende verbinding had of gewoon een tijd niet kon inbellen deed men gewoon even wat anders alwaar men vandaag de dag terecht komt in een zware depressie als het internet ook maar even 10 seconden niet werkt.
Gamecopyworld 8-) ook nuttige site ooit
Megagames was ook goed.
Oh! Getright ja... dat was ook een top programma dat menig uurtjes downloaden heeft bespaard! Was volgens mij betaald (officieel dan... *kuch*)
Lol ja ik heb nog een tijdje wat van hem gehost op een niet nader te benoemen server. Allemachtig wat genereerde dat een verschrikkelijk grote hoeveelheid verkeer. :p
Ik had uit verveling een ratio servertje opgezet om te kijken hoe dat werkt. 50MB uploaden = 100MB downloaden. Had binnen enkele weken mijn Raptor (2GB!!!!!!) vol en een telefoonrekening waar je u tegen zegt....
hier hetzelfde, ratio ftp, tot ineens afgesloten werd door xs4all; Motion Picture Association of America (MPAA) briefje naar de ISP gestuurd.... waren ze totaal niet happy mee. Realiteit was dat het om een 'dummy' file ging die gedownload kon worden (binary data blob, maar had de naam van recente film). afgelopen met sisser
Yeah ! Kickme.to/FOSI.
Good old days.

OT: Tucows is letterlijk de eerste website die ooit op mijn computer geopend werd via (@home) breedband internet. De techie die dat kwam aansluiten gebruikte dit om de verbinding te controleren.
Was inderdaad geweldige site
lol yeah
zat daar laatst nog aan terug te denken. De tijden zijn veranderd omdat er eigenlijk geen noodzaak meer is voor een FOSI; in meeste gevallen is er voor wat ik wil wel een bruikbaar freeware tooltje te vinden.
Fosi ruled the scene. O+
Fosi ruled the scene. O+
En met die zin trek je ook weer ander heel oud iets aan een stukje geschiedenis open, "The Scene" als in farbrausch.de waarbij velen gek stonden te kijken dat er een klein bestandje van 64/65Kb heel wat kon worden opgeslagen aan muziek en animaties.

Welke? deze ook te zien op Youtube.

Maar inderdaad. http://come.to/fosi http://kick.to/fosi en op het laatst http://fosi.da.ru

O-)


Note; linkjes naar fosi zijn toch niet meer van toepassing met die meuk, dus neem aan dat het geen kwaad kan ;-)

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 22 januari 2021 14:42]

Kick me to fosi. :Y)
Ik moest serieus even nadenken waar DAP ook weer voor stond; Download Accelerator Plus, dat meerdere lijnen openzette naar een download server, jaja. Wat een tijden waren dat.
Ik herinner me dit. Nou voel ik me oud.

Thanks much.
Getright, die was ik al helemaal vergeten. Wat een tijden!
En dure telefoonrekeningen.... En nu maar klagen als je fiber of kabel €3 euro duurder wordt... ;)
Ja maar die betaalde moeder, tegenwoordig moet ik dat zelf betalen, dat is toch anders.
Nou die van mij niet.. Mocht toch regelmatig paar honderd gulden aftikken ;(
Mja uren op IRC en afwisselen met ROTT over de telefoonlijn... Wat wil je. Het kabelmodem was toen een hele verbetering :)
Oef, we hadden destijds kabelinternet van Wanadoo / Casema. Wat een ellende was dat, letterlijk trager dan inbellen. Zo traag zelfs dat Internet Explorer er door vastliep en Windows in zijn val meesleurde. Virusscanner updaten? Kostte je rustig een goed deel van je dag, als het lukte.

Dat was de tijd dat ik al snel uitkwam bij Opera (versie 4 of 5 denk ik), destijds nog met zijn eigen Presto engine. Zelfs nog een licentie voor aangeschaft, lang vervlogen tijden waarin Firefox nog niet bestond en Opera het concept 'tabblad' al kende. :9~
Jup. Casema / wanadoo op het prille begin was 1 en al ellende :')

Tegenwoordig zijn verbindingen super robuust.
Yep. Een kabelmodem dat je op de seriele poort aansloot... Moet je nou niet aan denken. Had een oude desktop aanstaan met linux om de verbinding te delen. Het modem simuleerde wel een inbelmodem met atdt4.
Wat dacht je van proberen een Red Hat iso te downloaden, met na 36u een release van de dhcp, dus... de ISO op 35% download kon weer opnieuw beginnen. :-(

Dan maar een magazine kopen met een cd die Red Hat gaf.
Toen ik nog bij moeders woonde had ik een eigen telefoonlijn met eigen telefoonnummer aan laten leggen. Dan kon er niet geklaagd worden over onbereikbaarheid tijdens het downloaden of over hoge telefoonrekeningen, want die betaalde ik gewoon zelf.
Achteraf gezien had ik misschien beter ISDN kunnen nemen, maar daar had ik op dat moment niet aan gedacht.

[Reactie gewijzigd door ruftman op 22 januari 2021 18:25]

hahaha
vergelijkbaar hier. We gingen samenwonen, vriendin klaagde over onbereikbaarheid ;)
Toen over naar ISDN. Alles OK, totdat ik na twee dagen de verbindingen ging bundelen. Nog wat Napster erbij, en whoppa! 800 gulden en een maand later de rest :D :D
Chello kabel was toen bij nader inzien een heel stuk sneller (top 1,8Mbit!) en goedkoper...
Oh ja, ISDN bedoelde ik, heb het aangepast.
Crap ja, had je ineens 3/400 gulden in de maand.
14k4 modem, dat schoot echt niet op.

Wist eigenlijk niet een dat Tucows nog bestond, was voor mijn gevoel al heel lang naar het internetmuseum met een mooie plaats in de Hall of Fame.
Ik had zo'n mazzel, mijn vader werkte destijds bij de PTT/KPN en had voor zijn werk een vaste lijn nodig, die zijn werkgever geheel betaalde. Ik mocht me na 22:00 nachtenlang onbeperkt uitleven, zonder gedoe over torenhoge telefoonrekeningen.

Man, wat hadden sommige van mijn klasgenoten het aan de stok met hun ouders over de telefoonrekening. Andere tijden....
Komt zo bekend voor. Mijn vader werkte bij de RTT (later Belgacom, nu Proximus) en we hadden dan ook heel snel een !dubbele! ISDN lijn. En ISDN, dat was echte 64 kbits/s (dus 128 kbits/s tesamen) niet zo van die valse 56.6k die nooit de 45k haalde. En maar downloaden :) . En toch gewoon kunnen bellen op de 2 telefoonlijnen. Rotverwend was ik 8-)
En de enige telefoonlijn was de hele dag bezet. En anderen maar klagen dat je niet te bereiken was.
Ik mis het eerlijk gezegd niet.

De meeste illegale software kwam binnen via collega's, die met een Twilight CD ROM langskwamen. Maar dit werd gelukkig opgevolgd door Napster.

[Reactie gewijzigd door fep op 22 januari 2021 15:10]

oja, want ook geen mobiel natuurlijk. Heerlijk :)
Een neefje was veel in de weer met backup tapes maar die scene heb ik een beetje gemist
Oh ja, de beruchte Twilight cd roms, via via kreeg ik ze ook.
Haha, jaaa, Twilight, de CD's waarvan iedereen wel iemand kende die de maker ervan kende. 8-)
De jeugd van nu weet niet anders dan dat Internet gewoon altijd en overal beschikbaar is. Dat was dus niet zo en het was schreeuwend kostbaar tenzij je met blueboxing overweg kon. Ook de snelheid van nu is anders, dat was in die tijd 300 of 1200 baud (met 75 baud upload - da's iets sneller dan je kunt typen). Je pr0n (enzo) downloaden ging dan ook heel erg langzaam.
Mee eens, je zat nog wel eens te twijfelen bij een bestand van 10 MB.. Dat was wel erg veel
Om over beeldkwaliteit nog maar niet te spreken van je plaatje die je na een half uur eindelijk binnen had.
Wel als het jaarlijks gebeurt onder het mom van "investeringen" en ik zie daar als klant niets van terug.
Één bak koffie??
Ik kon soms wel een hele kan koffie drinken voordat mijn download binnen was.

Maar Tucows was wel the place to be in den beginne.
Het was jarenlang inderdaad de standaard to go website. Pas als daar niets te vinden was ging je elders zoeken.
Ik had er in den beginne al wat geld tegenaan gesmeten en kreeg mijn downloads via satelliet binnen in de beginjaren van mijn opstartende download periode. Met zo'n 300Kbyte/sec. ging dat voor die tijd, waarbij voor de upload nog steeds moest worden ingebeld met 33k6/56k6, toch aardig rap. Bovenstaande site is ook voor mij een oude bekende ;)
Hier idem hoewel toen zelfs een 14k4 modem welke gauw werd opgevolgd door een 28k8, 33k6 en de 56kFlex. download.tucows.com stond altijd in mijn favorieten naast natuurlijk hotpop en bigfoot voor de gratis e-mail adressen.
Wat was ik gelukkig met mijn ISDN lijn. Zo absurd snel.
Zelf heb ik van al die modems deze hooguit een paar jaar gebruikt, tot bART en Quicknet hier op de kabel beschikbaar kwam. Na Rotterdam (deels) kreeg Dordrecht internet via de kabel.

Zelf medio 1999/2000 op de kabel over gestapt met net geen 1Mbit, wat niet veel later al snel verhoogd werd. Ergens eind 2000/2001 zelfs meegedaan aan de toen lopende pilot van 20Mbit. Helaas kwamen Quicknet en bART te snel (medio 2001/2002) tot een einde omdat Liberty Global met Chello op de proppen kwam en de boel had overgenomen.

Quicknet was in de tussentijd al enkele keren van naam en eigenaar (?) veranderd, Quicknet werd Sonera/Quicknet werd Sonera(Plaza).

ISDN kwam er overigens nooit van, moederlief kon de hoge telefoonrekeningen op analoog al niet waarderen laat staan dat ze op nog hogere kosten met ISDN zat te wachten :+
Bizar hoe tijden veranderen. Zo downloade ik gister gewoon 50 gig in iets meer dan een uurtje. Waar ik vroeger gewoon uren zat te wachten op een paar MB.
Ooit paintshoppro gedownload, ik meen zo'n 170MB duurde een halve dag. :-(
En nu zit je nog steeds per postkoets te downloaden voor het nostalgische gevoel? 50 gig kan (op een glas consumentenlijntje) makkelijk in de tijd van een kop koffie tegenwoordig...

edit: niet bedoelt om te trollen, maar om te laten zien dat het nog veel bizarder is.

[Reactie gewijzigd door guapper op 22 januari 2021 14:36]

Zou heel graag glasvezel willen maar het is nergens beschikbaar bij ons in de buurt helaas.
Goede reden om te verhuizen :+ Bij ons zijn ze alle buitengebieden aan het volleggen, maar ik vermoed dat binnen een paar jaar toch wel 90% vd huishoudens over glas kunnen beschikken.

Nu heb ik keuze uit Ziggo of ADSL. Straks komt er mooi glas bij (en dan stap ik ook over).
Ja, maar waarhéén dan ? Alle sites die ik ken laten je je (nieuwe) postcode invoeren en dan vertellen ze of er glasvezel leverbaar is. Is er ook een site die het andersom doet ? Dat je aangeeft dat je glasvezel wilt en eventueel een provider / netbeheerder en dat je dan een kaart van Nederland krijgt te zien met aangegeven waar je heen moet verhuizen ?
Dat zou een mooie zijn. Een kaart waar overal wel glasvezel is in het groen, waar het momenteel wordt aangelegd oranje en waar het niet is rood.

Op funda kun je zoeken op de term glasvezel en bidden dat ieder aanbod dat in de tekst heeft staan. Meestal staat het er wel bij.
Is er gewoon. https://www.breedbandatlas.nl
Dan wel Kabel groen, coax blauw en glasvezel oranje. Alleen waar glasvezel wordt aangelegd kun je dan weer niet zien.
Dank voor de link!
Nederland moet gewoon eens vaart maken met glasvezel tot aan de wijkkast leggen, om vervolgens een koperen lijn naar huis te leveren. Of kabel, kan ook. Linksom rechtsom kan je op die manier toch 1000/200mbit hebben (of meer zelfs) zoals ik nu heb in een redelijk moderne wijk in Portugal voor maar 7 tientjes incl tv per maand. Geen sharing ofzo, gewoon de volle snelheid constant.
Nederland moet gewoon eens vaart maken met glasvezel tot aan de wijkkast leggen, om vervolgens een koperen lijn naar huis te leveren. Of kabel, kan ook
Dit is al de situatie in vrijwel heel Nederland (het complete Ziggo-netwerk en het KPN VDSL-netwerk), dus tel uit je winst ;)
Anoniem: 474132
@Yzord22 januari 2021 14:17
Uit de tijd van Trumpet winsock en dat je je eigen IP packetdriver in config.sys zette zodat je novell net (ndis?) bedrijfsnet lan kon gebruiken icm Trumpet winsock. De unix admins waren verbaast dat wintendo dat kon! :Y)
Deed je het nog snel met 36k6, man wat was ik blij toen ik die kreeg :+
Ja was in de war met 56k6 wat een verademing was tegenover de 33k6 haha.
Overstap van 1200 naar 2400 baud nog meegemaakt...
Ja... <heimweemodus>
En wat was Terminate van Bo Bendtsen niet een krachtig pakket... voor de tijd van toen...
Niks zwijmel. Blij dat ik van die ondingen (modems) af ben!
Jongens, ik heb nog software gedownload met een bandrecorder via radio-uitzendingen op de zaterdagmiddag! Dat was dus nog voor het internettijdperk.

[Reactie gewijzigd door FiberSam op 22 januari 2021 14:19]

Jongens, ik heb nog software gedownload met een bandrecorder via radio-uitzendingen op de zaterdagmiddag! Dat was dus nog voor het internettijdperk.
Dan was je al modern. Ik heb het over zitten tikken uit een tijdschrift. :P
TuCows, waar blijft de tijd.
Aaaaah good old basic bijlage in DeKijk (NL science magazine voor jongeren)
KIJK* (dus niet DeKijk)

Was inderdaad een fantastisch tijdschrift en het lijkt nog steeds te bestaan (in ieder geval hun website dan) :)
Hehe, samen met m'n zusje uren zo doorgebracht, de ene lezen, de ander tikken.
Tijden bezig en dan een onverklaarbare syntax error op de MSX.
TuCows is ook echte nostalgie.

[Reactie gewijzigd door PalingDrone op 22 januari 2021 15:24]

Als je dan toch nog even je "Syntax Error" op de MSX wil meemaken:
https://www.file-hunter.com/MSX/

Kan je naast MSX-Basic ook nog wat oude classics spelen ;-)

BTW: Voel me wel oud bij het lezen van deze berichten...

[Reactie gewijzigd door TFHfony op 22 januari 2021 15:48]

Pagina’s hex codes overtypen voor de Commodore 64 was toch een stapje erger....
En dan was je eindelijk uitgetikt en je typte run [Enter] en kreeg:

Syntax error in line 90

of iets dergelijks.
Zx spectrum met bandjes en overtypen in basic inderdaad. Zelf Sprites maken enzo.

10 print hallo
20 goto 10
Jaaa, de Acorn Electron Magazine, uuuuuren en uren data over zitten tikken in GWbasic om een spelletje te krijgen.
En dan na het over tiepen nog 2 weken bezig zijn om dat ene tiepfoutje te vinden waardoor het niet werkte.
Om daarna zwaar teleurgesteld zijn in het resultaat omdat je er veel hogere verwachtingen van had.

Goeie ouwe tijd...
Wij hadden ook een Acorn Electron, maar GWBasic associeer ik toch met MS-DOS, dus van veel later. Of had de Acorn ook iets dat zo heette?
Je hebt gelijk, het was geen GWBasic, maar BBC Basic.
BBC Basic was een lichtelijk uitgeklede versie van GW Basic.
En met een dubbeldeck recorder uit de bibliotheek geleende games kopiëren......
Hobbyscoop met Basicode bedoel je? :)
Holy cow , memories......
Downloading met op 9600 en ondertussen 6keer de verbinding kwijt zijn. waar is de tijd!
Maar daar had je natuurlijk GetRight voor, om de downloads te kunnen resumen!
Niet als je bezig was om GetRight voor de eerste keer te downloaden. :P

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 januari 2021 14:08]

Daarvoor nog ymodem, en wat was het zmodem protocol een vooruitgang...
BBS tijd had z'n charmes inderdaad. Maar ben toch best blij met de ontwikkelingen op netwerk gebied de laatste jaren!
Mijn ervaring was anders.
Simpel demo downloaden, bijna klaar..... telefoon gaat en weg verbinding.
Oma die belt dat de koekjes mislukt waren ;(
Hahaha, oma zal nu wel niet meer bellen. Maar idd, wat waren dat mooie tijden zeg. Ergens wil ik eigenlijk dat we er naar terug konden.
Tucows voor de downloads, en astalavista voor de activatie. En wat je niet kon vinden altavista'de je.

Mailen ging met je Freemail, en je website stond op Geocities. Hyves en andere socials bestonden nog niet

En met je 33k6 downloaden, en tekeer gaan tegen je moeder als ze de telefoon opnam om te bellen als je eindelijk 9Mb van 10Mb binnen had....

De echt grote games (Quake) downloadde je op school, om met ARJ -a -v1440 ze op 30+ diskettes te zetten. Dan was het duimen dat ze nog leesbaar waren als je thuiskwam.

De pr0n plaatjes haalde je van een lokale BBS....
OC3 was helemaal de bom. Ik was in '98 ofzo al heel trots dat ik een dedicated server had met 1Gb ruimte op een OC1 (45Mbit)
(Overigens had nast OC3 ook de nodige andere: T1-T3, E1-E4 en STM.
OC was volgens mij ATM based, en geen IP.

[Reactie gewijzigd door DJSmiley op 22 januari 2021 14:14]

Hyves? Je bedoeld toch zeker wel CU2! :-P
nee IRC was the place to be
IRC is toch wel een ander doel, dat is chatten en geen profielensite.
(en weer aparte software)

Maar als we het daar dan toch over gaan hebben, mag ICQ en uh-ohw ook wel in het rijtje.
(IRC is natuurlijk ouder, maar niet zo mainstream als ICQ natuurlijk)
dat is wel waar..maar ik zat toch meer daar dan hyves :) ICQ heb ik eigenlijk bijna niet gebruikt.
echt super die trip down memory lane :)
feiten zocht je in de Encarta encyclopedie
The hand of God goal van Maradona en de speech van Martin Luther King jr kon je dan gewoon kijken als onderdeel van de cd-rom! Ik zat er met kippenvel naar te kijken.
De tijd dat het goedkoper was om een singeltje te kopen, dan om een track te downloaden door de telefoontikken.
"en andere socials bestonden nog niet"

Dan heb je toentertijd zeker onder een steen geleefd, want er bestonden toen al wel degelijk "socials", zoals SixDegrees, OpenDiary en de voorloper van Almere4You (onder dezelfde naam).
Wist niet dat het nog bestond. Vroeger kreeg je bij alle zoekopdrachten naar een download van een applicatie wel een Tucows-link te zien, maar dat is stilletjes verdwenen. Is me helemaal niet opgevallen.
Wist niet dat het nog bestond. Vroeger kreeg je bij alle zoekopdrachten naar een download van een applicatie wel een Tucows-link te zien, maar dat is stilletjes verdwenen. Is me helemaal niet opgevallen.
Ik meen mij te herinneren dat Tucows daartoe besloten had omdat het uiteindelijk enorme concurrentie kreeg van cnet die indertijd voor veel mensen vele malen overzichtelijker was maar ook veel meer content aanbood.
ow wow, bestaat dat ook nog steeds?
Wow dat is nog eens een blast from the past!
Idem dito, had ik ver weggestopt in mijn hoofd! Grappig ja
Ik heb normaliter een uitstekend geheugen, maar deze was ik glad vergeten.
Regelmatig eens wat gedownload, maar toch voornamelijk software van CD's gebruikt en voor wie het nog wat zegt: Twilight warez.
https://web.archive.org/w...om/voodoo/tlzone/main.htm

VooDoo, dat was ik :) altijd in gevecht met cdfreaks.com

[Reactie gewijzigd door Yzord op 22 januari 2021 23:44]

Ik ken Tucows de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar als registrar. Maar goed... de laatste keer dat ik op Tucows kwam voor software was toen ik nog W2k draaiden ;)
Nou zeg idd: netscape stond er oa op en de software van Sausage (hotdog)
Het WAS een site met alleen maar software... ;)
OK, en share-ware. (herinnert u zich deze nog, nog, nog...)
Ongeveer alle software die beschikbaar was! :)
Noooo, waar haal ik nu winzip.exe vandaan...
Vanaf de officiële website/bron, zoals het hoort. ;)
Dit was een grap, duidelijk... niet alles is serieus
The Ultimate Collection Of Winsock Software
The Udderly incredible shareware center

De humor moet ik ze wel nageven :)
In de loop van de jaren vervangen door p2p, torrents etc. en langzaam uit mijn geheugen verdwenen.
Dat nodigt uit om internet archive weer eens te bezoeken
Gisteren toevallig weer eens gedaan, ook de oude T.net opgezocht. Jammer is wel dat niet alles goed werkt, maar het is grappig om te zien hoe het wel allemaal is veranderd in loop der tijd, zeker met het reponsive design van tegenwoordig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee