LG Wing met draaiend tweede scherm kost in Nederland en België 1099 euro

LG brengt zijn Wing-smartphone met draaiend tweede scherm uit in Nederland en België voor een adviesprijs van 1099 euro. Het toestel is vanaf 13 november te koop. LG bracht het toestel vorige maand uit in Azië en in de Verenigde Staten.

Volgens LG is de Wing in Nederland over twee weken beschikbaar bij KPN en bij een aantal webwinkels. De adviesprijs is 1099 euro, maar de eerste maand geeft de fabrikant 100 euro korting en krijgen kopers de Tone Free FN6-oortjes met antibacteriële oplaadcase meegeleverd. Het promopakket bevat ook een hoesje en screenprotector.

LG kondigde zijn Wing-smartphone in september aan. Het toestel heeft een 6,8"-oledscherm met een resolutie van 2460x1080 pixels. Gebruikers kunnen het scherm een kwartslag draaien, waardoor het tweede scherm zichtbaar wordt. Dat is een 3,9"-oledpaneel met een resolutie van 1240x1080 pixels.

Het tweede scherm is onder andere te gebruiken om bedieningselementen voor de camera-app weer te geven, of delen van een navigatie-app. Het is ook mogelijk om twee verschillende apps op de schermen te tonen. LG geeft het toestel ook een Grip Mode, waarbij aanrakingen op het tweede scherm genegeerd worden. Die modus is bedoeld voor het maken van horizontale video's.

De telefoon heeft aan de achterkant een primaire 64-megapixelcamera en twee ultragroothoekcamera's, van 13 en 12 megapixel. Een van die camera's wordt gebruikt voor de Gimbal-modus, waarbij het beeld elektronisch gestabiliseerd wordt en het mogelijk is om met een onscreen-joystick het beeld te bewegen, zonder de telefoon te bewegen.

In de LG Wing zit een Snapdragon 765G-soc met 5G-modem. Het toestel heeft 8GB ram en 128 of 256GB flashopslag. De telefoon is 10,9mm dik, weegt 260 gram en heeft een 4000mAh-accu. Het besturingssysteem is gebaseerd op Android 10 en is door LG aangepast voor het gebruik met twee schermen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

02-11-2020 • 11:17

78 Linkedin

Reacties (78)

78
76
31
4
0
36
Wijzig sortering
dit gaat een device zijn welke DOA is, niet een technische DOA maar een financiële DOA.
met andere woorden hoe ze het in games noemen; dead content.
niet aantrekkelijk en dit zal heel weinig verkocht worden.
jammer dat LG zich niet richt op een goede flagship mobiel...
Het is ook pas een eerste generatie. Jouw argument werd ook gebruikt toen bijv. Tesla net begon omdat auto-accu's toen nog in de kinderschoenen stonden. Hadden ze het ook maar meteen moeten opgeven dan? Nee. Doorzettingsvermogen is *key*. Deze 1e generatie zal waarschijnlijk financieel floppen, maar een tweede generatie verkoopt wellicht al beter. Dat zie je bij bijv. de Galaxy Fold ook.
Moet zeggen dat ik het redelijk kwalijk vindt dat er bedrijven zijn die concept telefoons uitbrengen tegen de daarvoor (begrijpelijke) hoge prijs. Maar hier vervolgens geen kloot aan updates voor uitbrengen omdat het te niche is, logish
Dat ben ik wel met je eens. Niche of niet, updates moeten wel gewoon blijven komen, al was het maar het minimale in de vorm van beveiligingsupdates. Beter 3 jaar lang (vervang het desgewenst door een ander getal) een veilige niche telefoon zonder upgrades maar wél met beveiligingsupdates dan geen ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 13:16]

Is zeker zo, maar 3D TV's was beetje hetzelfde, het kwam, niemand gaf erom en het vertrok weer. Het is niet alleen doorzetten maar ook markt verkennen. Was er een behoeft aan touchscreen ipv een keyboard, ja. Is er vraag naar een dubbel scherm? Misschien.
Ik vraag me af hoe het met virtuele realiteit zal gaan. Ze lijkt iets meer succes te hebben dan driedimensionale televisies, maar ze lijkt toch inmiddels weer wat in te zakken. Misschien zal ze vergelijkbaar worden met slimme horloges? Die zie je ook af en toe wel bij mensen, maar de trend is duidelijk ver over zijn hoogtepunt heen. Het best haalbare lijkt me tabletten: die zijn ook hard ingezakt, maar ze waren een tijdje wel echt flink populair, een massaproduct. En ze zijn niet verdwenen. We zullen zien.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 3 november 2020 01:53]

LG heeft in hun vlaggenschip een feature die andere vlaggenschippen niet hebben.
Dit is geen DOA, maar een USP.
Nu afwachten of de markt het een commercieel succes laat worden.

Sommige innovaties worden niet in hun eerste itteratie een succes. Zie bijvoorbeeld de markt van smartphones die vanaf de introductie van de iPhone een gigantische groei heeft doorgemaakt.
Daarvoor zullen er vast wel mensen zijn geweest die van apple zeiden dat ze zich beter op een ander product konden richten dan de iphone omdat hun ontwerp teveel afweek van de al bestaande smartphones.
V serie is ook bedoelt voor flagships.

Dit is geen V serie.
Ik vind het hem grappig itt die vouwbare dingen waar ik dan weer heel weinig in zie.

Moeilijk voor te stellen dat er verschillende mensen zijn met verschillende behoefte of niet?
Leuke gimmick, maar er hangt teveel af van dev ondersteuning, en laten we eerlijk zijn, waarom zou je als dev moeite doen om ondersteuning te brengen naar een niche device als dit?

Toch zijn er wel een paar coole toepassingen al beschikbaar, en vooral het Google Maps op gedraaide scherm + muziek op kleine onderste scherm leek me erg praktisch in een autohouder. Ook het full-screen toetsenbord op gedraaide scherm met messaging op het kleine scherm leek mij erg prettig.
Leuke gimmick, maar er hangt teveel af van dev ondersteuning, en laten we eerlijk zijn, waarom zou je als dev moeite doen om ondersteuning te brengen naar een niche device als dit?
Nou... Zonder dat apps dit expliciet ondersteunen heb je al:
 • Multitasking
 • Typen terwijl je app in landscape gebruikt zonder dat het scherm helemaal toetsenbord is
 • Gimbal mode
en in tegenstelling tot bvb een Galaxy Z Fold heb je die voordelen allemaal met een toestel dat er helemaal normaal uitziet als je hem ingeklapt houdt (toestel is niet bijzonder dik, scherm is niet smal;ler of kleiner).

Laat ik het zo zeggen: Hoeveel windows apps heb jij die twee monitoren ondersteunen? Ik heb er persoonlijk nul, alsnog gebruik ik zonder enig probleem constant twee schermen, en boost dat mijn productiviteit enorm.

Persoonlijk ga ik voor een goedkopere, normale smartphone (volgend jaar upgrade ik en het wordt wss de Pixel A serie), maar dit ding is echt interessant en imo zeker niet 100% afhankelijk van app support.

[Reactie gewijzigd door kiang op 2 november 2020 11:51]

Laat ik het zo zeggen: Hoeveel windows apps heb jij die twee monitoren ondersteunen? Ik heb er persoonlijk nul
Apps ken ik er wel een paar van.

Games daarentegen.... Supreme Commander was de eerste en is volgens mij ook de laatste. Tenminste, als ik de games reken die niet gebruik maken van de GPU drivers om beeld over 2-3 schermen te spreiden.
Bij Visual studio kan je tabbladen e.d naar ander monitoren slepen, photoshop, illustrator, gimp, 3ds max ook en zo zijn er heel wat waarbij meerdere schermen goed gebruikt kunnen worden vast ook een hoop video.
En een game... project cars 2. En er zullen nog wel wat race sims zijn. Ze gebruiken vast de GPU maar voor mijn beleving van een spel maakt dat niet uit.
Er zijn -langzaam- steeds meer applicaties die nuttige multi-monitor functionaliteiten hebben. Goede ontwikkeling.

Bij games is het zo, de meeste games gebruiken AMD/nvidia specifieke features, die van 2-3 beeldschermen in feite 1 groot display maakt en dit zo aan de game presenteerd. De game ziet maar 1 monitor en spreekt die aan.

Supreme Commander sprak zelf individueel 2 monitors aan (2 keer hetzelfde speelveld, maar 1 kon je als map gebruiken of een plek op de map in de gaten mee houden of snel unit commands sturen).

Hele andere methode dan wat de meeste racers/FPS titels doen, 1 die ik sindsdien ook nooit meer ben tegen gekomen in een game.
je bedoeld zoals Elite Dangerous, maar dan met 3 schermen kan doen.
Elite Dangerous spreidt toch 1 scherm infeite uit over 3? Ik heb dat zelf niet gespeeld. https://i.imgur.com/sgFxDqi.jpg ? (gejat van youtube)
Dit is wat SupCom doet: https://i.imgur.com/JQy6AMh.jpg (ook gejat van youtube)
Als je 1 scherm kan je maar 1 van de drie schermen tegelijk in beeld hebben.
en dus schakelen tussen deze drie. Bij drie schermen worden ze alle drie op een apart scherm gezet.
Klopt, maar dat regelt AMD of Nvidia. Die serveren de 3 schermen virtueel als 1 scherm naar de game toe en regelt dan zelf de opsplitsing naar de 3 schermen. De game ziet maar 1 heel breed scherm.

SupCom spreekt zelf individueel 2 schermen aan zonder die hulp.

Er zijn zat games die zoiets zouden kunnen toepassen, dat je zaken als een map, inventory of whatever 'offload' naar je tweede scherm. Net als op de Nintendo DS bv. Maar SupCom is de enige game die ik ken die dat doet, de racers/shooters etc rekken eigenlijk gewoon je hoofdmonitor uit naar links en rechts.
Dat moet dan wel een heel apart scherm zijn. Ik heb namelijk centraal een 4k scherm en 2 1k schermen ernaast staan. Ik krijg geen clipping of plekken waar mijn muis buiten beeld verdwijnt.
Of regelt, in mijn geval Nvidia, de grafische kaart dat dan ook?
dacht grid 2 ook, daar kon je 2e scherm ook voor map en rondetijden, standen enzo gebruiken
Ik vind vooral het feit dat het verder een normale smartphone is inderdaad erg aantrekkelijk. de functie gebruik je 24/7, maar je levert er ook bijna niets voor in.

nou koop ik zelf geen telefoons van meer dan €400, maar als er ooit een midrange model met een soortgelijke functie zou uitkomen zou ik dat model zeker overwegen.
Dat is de galaxy Fold, die extreem anders werkt dan de Wing. De fold gebruikt een unieke beeldverhouding (wat shitty apps zoals instagram niet aankunen), en gebruikt voor multitasken een aangepaste splitscreen implementatie (normaal kan je in Android je scherm maar in 2 delen opdelen, op de Fold in 4). Daarnaast heeft Samsung blijkbaar het notificatiesysteem van Android dusdanig aangepast dat notificaties neit meer werken: dat heeft geen bal met het vouwbare scherm te maken.

Wat je aanhaalt is dus op geen enkele manier relevant.
Ik heb niet met de Wing gespeeld, maar zie de reden niet waarom dit gedeelte niet zou kunnen opgaan voor de Wing
De fold gebruikt een unieke beeldverhouding (wat shitty apps zoals instagram niet aankunen), en gebruikt voor multitasken een aangepaste splitscreen implementatie (normaal kan je in Android je scherm maar in 2 delen opdelen, op de Fold in 4)
De Wing heeft ook een unieke beeldverhouding op het tweede scherm. En de Wing behoeft ook een aangepaste splitscreen implementatie (niet zoals Stock android het primaire scherm in 2 delen).

Voorzichtigheid is daarom zeker op zijn plaatst, omdat dit geen stock Android functionaliteiten zijn - en daar dus geen garantie op kan worden gegeven. Echter schijn je wel heel erg te zijn van je zaak. Hoop dat je gelijk hebt hoor, vanuit een consumenten standpunt. Maar ik zou zo'n uitspraak niet durven maken met de informatie uit dit artikel.
1. Je hebt gelijk, apps die shitty gemaakt zijn zoals instagram en niet goed met unieke beeldverhoudingen omgaan, die zullen niet goed werken op het secundaire scherm van de wing. Echter, in tegenstelling tot de Fold heeft de Wing een primair scherm met een standaardverhouding.
2. Stock android heeft al sinds API level 17 support voor meerdere schermen: https://stackoverflow.com...ens-monitors-with-android , dat is Android 4.2. Deze support is sinds Android 10 een stuk verbeterd: https://medium.com/@huuph...ime-in-android-88b4c57a81

Dit is allemaal stock android.

[Reactie gewijzigd door kiang op 2 november 2020 15:28]

Yes de presentation API. Lang beschikbaar. Echter heel niche. Is de circkel weer rond bij @Aiii: dev support.

Edit n.a.v. onderstaande reactie: Je doet die Kabouter Wesly wel eer aan. Splitscreen =/= native multi display support. Ga verder ook niet inhoudelijk meer reageren.

[Reactie gewijzigd door snoopdoge90 op 2 november 2020 15:41]

Leuke gimmick, maar er hangt teveel af van dev ondersteuning, en laten we eerlijk zijn, waarom zou je als dev moeite doen om ondersteuning te brengen naar een niche device als dit?
Dat zei men ook ooit over de iPhone bij de 1e generatie, maar de iPhone werd uiteindelijk tóch populair. En men zei dat ook over de eerste auto's en kijk nu eens? Mijn punt is dat als iedereen maar blijft roepen dat devs niche apparaten niet moeten/gaan ondersteunen, apparaten ook nooit een kans krijgen om ook maar enigszins populair te worden.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 12:16]

Maar iPhone's zijn niet niche, dus dat argument slaat op kant noch wal. Als dit onverhoopt heel populair wordt is dit uiteraard ook niet niche, maar LG is sowieso al geen grote speler op de smartphone markt. Tel daarbij op dat dit toestel een flagship-prijs heeft, maar geen flagship specs en dat de reviews niet overdreven laaiend zijn (het waren ook geen slechte reviews, maar veel "if's" en "but's"). Dan tsja, kun je slechts concluderen dat de afzetmarkt niet groot gaat zijn.

Stel, dit zou een iPhone zijn, dan spraken we al van een heel andere gradatie van ondersteuning. Er zijn maar een paar iPhone's, die allen op dezelfde software draaien, als er dan een variant als dit zou zijn, dan zou de animo voor dev's een stuk hoger liggen dan bij een enkel toestel uit de honderd verschillende Android's die er elk jaar uitkomen.

Let wel: niemand, in ieder geval ik, riep dat dev's het niet "moeten" ondersteunen. Maar als je als dev je richt op een bepaald aantal reguliere toestellen en dan nog tijd over hebt voor toestellen met gimmicks, dan zou ik al sneller een Z Fold of Moto Razr ondersteuning verkiezen, aangezien die toestellen mij meer toekomstbestendig lijken dan dit, wat veel op een eenmalig probeersel lijkt.
Maar iPhone's zijn niet niche, dus dat argument slaat op kant noch wal.
Ik zei dat dat OOIT werd gezegd over de 1e generatie iPhone. Wel even lezen voordat je roept dat mijn argument niet klopt.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 12:02]

Je bedoelt de tweede generatie, de eerste had geen Apps :) .
Ja maar de huidige iPhones hebben ook geen Fortnite dus dat telt niet mee :+
het was Niche in het begin, zoals vrijwel elk nieuw product etc.
Maar de iPhone was een nieuwe markt. Dit is gewoon de smartphone maar in een andere vorm. De smartphone was niet populair toen de iPhone gelanceerd werd. Vandaag is de smartphone razend populair dus voegt dit in se niks toe.
De smartphone markt != nieuw, het is de PDA markt in een nieuw jasje.
Een PDA is natuurlijk geen smartphone maar goed. Ja er bestonden al smartphones voor de eerste iPhone maar het is Apple die er een nieuwe markt van heeft gemaakt.
De manier waarop je dit apparaat gebruikt is heel anders, kijk alleen al naar de cameramodus. Dus het is wel degelijk een nieuwe markt. Bovendien zijn smartphones ook maar PDA's in een nieuw jasje.

Maar goed, hoe je "nieuwe markt" ook opvat: het gaat mij er meer om dat je niet alles van te voren meteen moet afschrijven, anders krijgen producten nooit een kans.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 13:15]

Producten krijgen een kans als consumenten het product willen. Denk je dat ontwikkelaars in grote getallen op de iPhone waren gesprongen als de consument de iPhone niet in grote getallen had gekocht?

Het is niet de ontwikkelaar die bepaald welk product een kans moet krijgen, dat doet de consument.
Maar zonder veel ontwikkelaars heeft de consument ook geen interesse. Kip-eiverhaal.
Er waren nul third party ontwikkelaars voor de iPhone 1ste generatie. De App Store kwam pas later.
Volgens mij stond iedereen bij de iPhone op de stoelen en banken en werden er gelijk miljoenen verkocht. Dit is gewoon een extra half scherm wat voelt als een houvast voor wanneer je je telefoon in landscape gebruikt, waar ik in ieder geval sowieso al geen probleem mee heb.

Een simpele swipe en je wisselt tussen apps, waarom zou ik een half extra scherm willen om een halve extra app te kunnen openen? Doe dan gelijk echt extra schermoppverlakte net als de MS Duo of de Fold.
Er zijn honderden telefoon ontwerpen geprobeert.
Jouw argument laat eigenlijk zien dat de kans met iets revolutionars te komen heel vaak juist niet lukt.

[Reactie gewijzigd door pim op 2 november 2020 14:17]

In dit geval is het niet volledig nieuw, want LG had al eens feature phones met exact dit ontwerp, alleen dan met een T9-toetsenbord eronder. En Motorola had met de Flipout ook al een smartphone met een draaiend scherm en toetsenbord eronder.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 14:25]

Ondersteuning is er al. LG is al heel wat langer bezig met meerdere schermen, beter gezegd zij zijn koploper wat betreft meerdere schermen.

Zelf gebruik ik een LG Velvet met Dualscreen case, en de software van LG is al erg volwassen. Neem daarbij de ondersteuning die ook vanuit de hoek van bijv Samsung en Microsoft komt, en dit gaat inmiddels erg hard.

Verder hoeven devs niet zo heel veel te ondersteunen, leuk als ze er iets speciaals voor maken, maar ik merk maar heel erg zelden beperkingen van apps (bijvoorbeeld ik heb 1 game die niet in de achtergrond wilt werken, dus als ik een ander scherm aantik, dan pauzeert het spel. Dit is 1 spel en de enige app waarbij ik dat heb)
Android heeft al de mogelijkheid om het scherm te splitsen om twee verschillende apps tegelijkertijd te kunnen draaien. Jouw voorbeeld is dus zonder verdere aanpassing al mogelijk.

zelf zie ik niets in zo'n oplossing. Vasthouden wordt lastiger. De winst in schermgrootte is beperkt en het uiteindelijke totaalscherm heeft een vreemde T-vorm, wat vooralsnog niet erg bruikbaar is bij bestaande full-screen apps.
Twee Apps op dat kleine schermpie, heb al moeite om de text te lezen met een enkele app.
Zelfs op die achterlijke grote GSM's die je nu overal hebt die in geen broekzak meer passen vind ik aardig moeilijk lezen en bedienen (Wellicht mijn straf ik iemand ben met grote handen) maar iedereen kan merken wanneer ik typ op een scherm, want gemiddeld staan er dan 5 schrijffouten in per woord ;) omdat ik de toets met alles erom aanraak :P en dat terug scrollen en lezen erop, vind ik echt een ramp, het is allemaal veels te klein. Gemaakt voor delicate kantoorlui, niet voor een techneut die met zijn handen werkt en eelt heeft op zijn vingertoppen, en gewichten heft met zijn middelvinger en in weer en wind buiten werkt :P

Wellicht een uitvouwbaar scherm wel zal helpen, maar hedendaagse GSM's zijn al zo teer, ben bang dat opvouwbaar nog teerder is. Wou dat er eens een heavy Duty GSM werd gemaakt, net zoals b.v Panasonic laptops maakt voor werklui die een stootje kan hebben en waterdicht is, zodat je met een stortbui rustig kan blijven werken erop, en mocht hij eens vallen in koud weer, het niet gelijk in stukken valt.
Met een Samsung Fold wil het nog wel eens handig zijn om twee apps tegelijk te openen.
De foldables zijn inderdaad extra kwetsbaar. De GSM's worden steeds kwetsbaarder. Een paar jaar geleden had je nog een redelijke keuze als je een waterdichte telefoon wilde (IP68). Nu zijn die er niet meer (hooguit IPx5), tenzij je overstapt naar een speciale rugged versie. Dan moet je ook flink op de specificaties inleveren, want slechte omstandigheden en goede prestaties lijken niet samen te gaan.

Voorheen heb ik nog wel rondgelopen met die rugged Panasonic laptops. Zwaar, maar het werkte tenminste ook tijdens een regenbui.
Nou.... ik ben meestal erg kritisch op al die smartphone-schijninnovatie maar dit lijkt me stukken kansrijker dan die hele modulaire hype, de gebogen schermen, de 'klik er iets op' ideetjes en de camera die ergens uit komt. En ook functioneler dan die edge displays en een display aan twee kanten, of zelfs het openklapbare scherm.

LG kan hier weleens een hit te pakken hebben. Ik zie het mezelf niet zo gebruiken, maar de toepassingen zijn goed voor te stellen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 november 2020 16:17]

Het fimpje met de demo is echt wel tof, lekker fidgety. Alleen daarom zou ik hem al willen hebben ;)

[Reactie gewijzigd door 12_0_13 op 2 november 2020 11:28]

Ik dacht in eerste instantie ook wat moet je hiermee maar na het zien van een aantal gebruiksvoorbeelden moet ik mijn mening toch enigszins bijstellen:

https://www.youtube.com/w...HK6KWobA&feature=youtu.be
Je bedoelt dus dat je hem ook na het zien van die video ook graag wilt hebben? (Ik namelijk wel, alleen te duur helaas. Als het met korting via providers gaat..hmm, wel interessant.)
Waarom niet een fysiek toetsenbordje eronder ipv een scherm?
Als ze dat hadden gedaan, had ik hem linea recta gekocht. Ben wel niet rijk, maar een flagship met fysiek toetsenbord én zo'n bijzonder ontwerp heb ik wel wat extra's voor over.
En wat is er nou zo aantrekkleijk aan een fysiek toetsenbord? Ik mis het totaal niet.
Ik heb het al diverse malen voor langere tijd geprobeerd, onlangs nog zelfs op een tweede telefoon (naast mijn telefoon met fysiek toetsenbord), maar mijn handen/vingers trillen te veel om goed te kunnen typen op glas, waardoor ik veel fouten maak (en autocorrectie is niet altijd even behulpzaam). Op een fysiek toetsenbord heb ik daar veel minder last van. En gezien ik veel moet typen is dat voor mij dus prettiger.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 november 2020 12:12]

De feedback die je krijgt als je typt. Nu tik je gwn op een stukje glas en voel je dat eigenlijk niet, of komt er ergens vanuit je apparaat een trillertje, maar bij een fysiek toetsenbord voel je ook waar je typt, en je typt er minder snel naast. Dat heb ik tenminste
Doet mij denken aan de telefoon die Stark gebruikt in Iron Man 1, de LG VX9400.
Alleen heeft die een normaal toetsenbord in plaats van een scherm onder het draaiende scherm.
Doet mij denken aan de telefoon die Stark gebruikt in Iron Man 1, de LG VX9400.
Alleen heeft die een normaal toetsenbord in plaats van een scherm onder het draaiende scherm.
Je bedoelt T9. Draaiend scherm + normaal toetsenbord, dan moet je eerder bij de Motorola Flipout zijn.
Review van mkbhd vond ik wel grappig, zijn toch wel wat mogelijkheden die iets kunnen toevoegen.

Mooi dat er nog fabrikanten zijn die wat anders proberen.
Leuk bedacht, maar niks voor mij. Ik moedig zulke ideeën echter wel aan. Niet elk nieuw idee is een hit, maar het is wel een goede manier om te innoveren en leuke nieuwe gadgets te bedenken. Blijven doen en zo vind je per ongeluk nog iets leuks uit.
Als je van gekkigheid echt niet meer weet wat je moet kan je dit nog eens proberen als LG zijnde.

Dit lijkt me allemaal zo niche en beperkt bruikbaar en buiten wat dingen van LG niet ondersteund dat je het wel heel gaaf moet vinden wil je zoiets kopen.
Wat een ontzettende verspilling van materiaal, milieu en menskracht inderdaad. Je zou toch denken dat LG een prima productmanagement department heeft die onderzoekt of er behoefte is aan bepaalde producten.

Zonder doem te denken: als dit een succes wordt mogen álle Tweakers bij mij een stuk appelgebak komen afhalen.
Definieer succes en we hebben een deal :-)
Wat een ontzettende verspilling van materiaal, milieu en menskracht inderdaad.
Die mensen blijven aan het werk en bovendien wordt hun creativiteit gestimuleerd door met zulke ontwerpen te komen, dus de ontwerpers verdienen er niet alleen geld aan, ze zijn er op creatief vlak ook nog bij gebaat.
Qua materiaal en milieu is het helemaal geen verspilling, want er zullen echt wel mensen zijn die apparaat gaan kopen.
Je zou toch denken dat LG een prima productmanagement department heeft die onderzoekt of er behoefte is aan bepaalde producten.
Een beetje innoveren is altijd goed. Maar afgezien van dat: ik begrijp dat jij bij LG werkt en in de papieren gezien hebt dat ze geen marktonderzoek hebben gedaan? Met andere woorden: onderbouw je statement met feiten in plaats van een onderbuikgevoel.
Laat ik het zo zeggen: ik begeef me zo'n 5 dagen per week (ok dankzij Covid alleen virtueel) tussen de techies, allemaal mensen met de nieuwste smartphones, gadgets, VR etc... Ik heb überhaupt nog nooit iemand gezien of ontmoet met een smartphone met twee schermen, dubbel scherm, vouwbaar etc... Vandaar mijn verwachting dat dit ook geen succes wordt.
Maar die toestellen zijn ook pas heel kort op de markt en nog lang niet 'volwassen'. Zo zie je wel meer dingen niet als ze nét zijn ontwikkeld maar nu (enkele generaties later) wel: denk aan smartphones in het algemeen, draadloze oortjes, smartwatches, domotica, enzovoort.
* Boy maakt screenshot van@EvaluationCopy 's post :D
Succes is iets anders, maar ga er maar zeker van uit dat de productmanagement heeft uitgezocht of hier behoefte aan was. Dat jij en ik niet inzien waarvoor je deze moet gebruiken ten opzichte van een normale smartphone is een ander verhaal.
Volgens jouw redenatie is er voor elk product dat uitgebracht is een markt en levert alles geld op (anders zouden ze het niet uitbrengen).
Het is is tenslotte uitgezocht door het product management.

Lijkt me toch niet helemaal te kloppen.
Ik wacht fijn tot maart 2021 dan is die wel voor 600 te krijgen , LG toestellen dalen super snel in prijs.
Helaas niet allemaal :(, maar zou heel goed kunnen. Ik wacht al maanden op een prijsdaling van de V60, maar die komt maar niet. Lijkt bij sommige toestellen helaas niet zo te zijn. Dat was namelijk naast de software dat ik voor LG koos (vind de skin fijn en je kon voor een midrangeprijs een flagship oppikken). Hoop voor je dat deze wel gaat dalen!
Een zeer interessante innovatie. Op deze manier heb je een tweede scherm dat je kunt gebruiken als touch interface (o.a. toetsenbord maar ook camera UI) voor het eerste. Dat kan het grote of het kleine scherm zijn. Bovendien is hij ook ingeklapt te gebruiken, en staat het grote scherm meteen in landscape mode.

Tov een hardware keyboard (waar ook diverse innovaties mee zijn zoals F(x)tec Pro 1, Cosmo Communicator, Astro Slide, GPD Pocket, maar ook zelfs iets als een Raspberry Pi 400) heeft dit het grote voordeel dat je meer ruimte hebt op je scherm voor je keyboard, terwijl je toch kunt switchen tussen de verschillende modes. Want je kunt het ook gebruiken om te multitasken.

Ik las in de comments al de referentie naar twee monitoren op een PC. Sommigen prefereren ipv widescreen nog steeds twee monitoren. Ik zou zelf niet willen werken met slechts 1 scherm. Als je kijkt naar de populariteit van een draagbaar scherm (meestal USB-C) in het 'nieuwe normaal' zou ik ook zeggen dat dit nog wel eens een hit zou kunnen zijn.

Of specifiek deze iteratie van deze innovatie het gaat worden durf ik niet te zeggen maar zeker een interessante ontwikkeling. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar een T.net review, alsmede over een paar jaar een terugblik of iets in de trant van hoe stabiel de hardware is gebleken.

Nadeel lijkt me dat je aan Android vast zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee