Loewe start volgende week levering bild v.65 oled-tv voor 5999 euro

Loewe maakt volgende week twee nieuwe oledtelevisies beschikbaar, de bild v.65 en bild v.55. In de eerste helft van 2021 verschijnt een nieuwe oledgeneratie onder de bild i-productlijn en ook komt Loewe dan met een nieuwe merknaam 'We', met een 'aantrekkelijke prijs'.

De adviesprijzen voor de Loewe bild v.65 en v.55 bedragen respectievelijk 5999 euro en 3999 euro als ze vanaf volgende week te koop zijn. De tv's moeten de bild 5.65- en bild 5.55-oledmodellen vervangen. Later in het laatste kwartaal van 2020 volgt nog de bild s.77 met 77"-oledscherm, die 14.999 euro gaat kosten. HDMI 2.1 is niet aanwezig bij de aangekondigde Loewe-tv's. Loewe kondigde in september aan drie nieuwe oledtelevisies in Nederland en België uit te brengen.

De bild v.65 en bild v.55 hebben, zoals de namen al aangeven, 65"- en 55"-oledpanelen en hebben een 4k-resolutie. Ze ondersteunen HDR10, HLG en Dolby Vision. Beide tv's bevatten een SX8-soc met acht cores, die Loewe ook voor zijn in juli aangekondigde bild 3-tv's met lcd- en oledpanelen gebruikt. Verder draaien de tv's Loewes os6.4-besturingssysteem, hebben ze een SL5-behuizing en bevatten ze een dr+-hdd van 2TB voor opnames.

Loewe bild v.55Loewe bild v.55Loewe bild v.55Loewe bild v.55

De komende bild s.77 deelt veel van de specificaties van de bild v-modellen, maar heeft een groter oledscherm. Daarnaast is er een soundbar met tien drivers en een vermogen van 120W aanwezig, waar de bild v-modellen een soundbar met zes drivers met een vermogen van 80W hebben. Bij de s.77 is de soundbar standaard niet zichtbaar, maar schuift het paneel tijdens gebruik omhoog om deze tevoorschijn te laten komen.

Loewe bild sLoewe bild sLoewe bild sLoewe bild s

Of dat bij de komende bild i-modellen wel het geval zal zijn, is nog onbekend. Deze nieuwe serie oled-tv's verschijnt in de zomer van volgend jaar en bestaat dan niet alleen uit 65"- en 55"-modellen, maar ook uit een 48"-tv. Bovendien hebben ze een nieuwe SL7-behuizing. In het tweede kwartaal van 2021 maakt Loewe ook lcd's onder de nieuwe We-merknaam beschikbaar. Dit zullen tv's met schermdiagonalen van 32 tot 65 inch zijn met een nog onbekende prijs. Loewe heeft het over een 'aantrekkelijke prijs', waardoor het waarschijnlijk om de goedkoopste tv's in zijn assortiment zal gaan.

Loewe bild i
Loewe bild i

Loewe verkeerde vorig jaar in betalingsproblemen en dreigde failliet te gaan. Eind 2019 werd het bedrijf overgenomen door het Slowaakse Skytec, dat eerder al licenties op de merknamen Blaupunkt en Sharp nam om producten uit te brengen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-10-2020 • 12:20

129

Reacties (129)

129
124
48
4
2
55
Wijzig sortering
Ik zie geen enkele meerwaarden in een Loewe (OLED) TV t.o.v. een LG, Philps, Sony, etc.

Is volgens mij dan ook een kwestie van tijd voordat ze ermee ophouden.

Design met speaker lijkt ook erg veel op de pricewatch: Philips 65OLED984

[Reactie gewijzigd door Greatsword op 22 juli 2024 20:42]

Jij ziet het niet, ik zie het niet. Maar voor zulk soort mensen is deze TV dan ook niet bedoelt.

Deze is bedoelt voor de mensen die totaal geen verstand van electronica hebben en alles van Apple, bose, of dus in dit geval Loewe kopen omdat ze denken ''het zal wel goed zijn'' en er het geld toch wel voor hebben. Ze hebben wellicht de naam horen vallen bij hun High class vrienden en moeten het ook hebben.

Dat zij in dit geval een gelijkwaardig model kunnen krijgen voor een paar of wellicht tiental duizend euro minder weten zij niet en zoeken zij ook niet uit want dat interesseert ze niet.

Edit: Ik bedoel dit verder niet beledigend naar ze, ik geef ze geen ongelijk. Zij zijn geen tweakers zoals ons en houden zich met andere zaken bezig, en als zij het geld hebben dan is het hun goedrecht.

Edit2: Ik zie dat mensen mij nog steeds niet helemaal begrijpen, ik vermoed dat in hun ogen ik nu Apple of Bose als slechte keuzes neerzet. Dat bedoel ik absoluut niet, ik probeer slechts te zeggen dat mensen snel naar de populaire dure merken grijpen omdat dit in hun ogen dan de meest kwalitatieve merken zijn. Slechts natuurlijk en logisch gedrag en er is natuurlijk helemaal niks mis met deze merken.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 22 juli 2024 20:42]

Wat vaak vergeten wordt is dat wanneer je in 2005 of 2010 een huis liet bouwen of renoveren met een voor die tijd zeer uitgebreid domotica systeem van Crestron of Control4 je echt aangewezen was op merken als B&O of Löewe. geen gehannes met IR oogjes maar volledige RS-232 ondersteuning. Ondanks een steeds bredere acceptatie van open integratie standaarden kiezen veel installateurs en de doelgroep van deze televisies nog steeds voor deze merken omdat het qua integratie beter werkt omdat ze een zo breed mogelijke integratie ondersteunen. En niet alleen merk specifiek of slechts een standaard die na twee jaar niet meer beschikbaar is of verouderd.

Edit: Ik zie zelfs dat B&O er een website voor heeft. http://beointegration.com/

[Reactie gewijzigd door fpg op 22 juli 2024 20:42]

Het Loewe van vroeger bestaat zo goed als niet meer. Het was failliet, heeft zich als ik Wikipedia mag geloven net weten te redden na verkoop van zo ongeveer alles.. En nu is het overgenomen door Skytec Group, dat oa. Sharp in z'n portfolio heeft.

Het is maar zeer de vraag of deze Loewe nog wel iets heeft van het Loewe van vroeger, afgezien van wat design elementen.

Kortom, of dit nog wel dusdanig goede domotica support heeft is de vraag.
Kon het niet laten er even in te duiken bij loewe. Dit rijtje laat zien dat er meer opties voor externe besturing zijn dan normaal. Er is bijvoorbeeld standaard ondersteuning voor Spectral(gemotoriseerde meubels om tv's te laten verschijnen en verdwijnen) Bij meerdere Loewe tv's in een huishouden delen de tv's automatisch alle instellingen en opnames met elkaar(DR+ Follow me) verder worden de volgende open protocollen ondersteunt. wat dan weer koppeling met alle grote domotica merken mogelijk maakt. Tevens bied loewe native drivers voor bijvoorbeeld Loxone, Crestron, AMX, Control4 en zelfs oplossingen voor directe koppeling aan de KNX bus (gira, jung, busch).

Home Control Interface IP
Home Control Interface RS232
IR-link
Motorsturing

Ik kan me voorstellen dat je hier als "smart home integrator" de voorkeur aangeeft.
Oh dat wist ik niet, interessant, dank voor je input.
Mijn huis uit 2010 heeft een ZEEEEEEER uitgebreid domoticasysteem met RS232 en toch gebruik ik gewoon harmony afstandsbedieningen want dat werkt goed en altijd. En het domoticasysteem met o.a. 32 dimbare kringen en meer dan 100 inputs kan ook IR ontvangen. RS232 is te ingewikkeld en nooit doorgebroken.
Anoniem: 420148 @Xm0ur3r28 oktober 2020 15:20
die totaal geen verstand van electronica hebben en alles van Apple, bose, of dus in dit geval Loewe kopen
Rare lijst. Je kunt van Apple vinden wat je wilt, maar volgens mij betaal je nooit 4x meer voor dezelfde of minder kwaliteit/features dan bij een concurrent. Dat kun je van de getoonde TV absoluut niet zeggen.
Maar dat zeg ik niet en probeer ik ook zo niet te impliceren, slechts dat die mensen doorgaans voor Apple kiezen omdat ze niet beter weten en daar is niks mis mee Apple is ook een prima merk. Ik zal dit nogmaals verduidelijken in bovenstaande reactie.
Anoniem: 420148 @Xm0ur3r28 oktober 2020 18:04
Maar goed, dat doen ze voor elke telefoon. Mijn moeder en en a-technische leeftijdsgenoten zitten ook niet allemaal op Apple, maar kiezen wat het internet of de televisie zegt. Heeft de meerderheid van hen een dikke Samsung/Apple/Pixel-telefoon die ze slechts voor 10% gebruiken met een beetje appen en vele honderden euro's te veel voor hebben betaald? Absoluut.
Apple past ook prima in dat rijtje denk ik. En betaal je geen 4x meer? Volgens mij betaal je gewoon meer dan een rug voor betrekkelijk trage hardware hoor. Dat kan rustig voor een kwart. Laat het 3x zijn, vooruit. En ja er zijn ook dergelijke Android toestellen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 22 juli 2024 20:42]

Anoniem: 420148 @Vayra29 oktober 2020 11:22
Ik kan eigenlijk geen tech-product van Apple noemen die een directe concurrent heeft die gelijk 3-4x minder mag kosten zonder zware compromissen te moeten stellen. Hardware alleen is geen indicator overigens, want features hebben ook waarde.

Ik neem even de AirPods als vergelijking. Ik heb laatst een setje 30-40 euro Bluetooth-oordopjes de deur uit gedaan voor AirPods. Die AirPods zijn 4-5x duurder. Het geluid is iets beter, maar niet 100 euro premium beter. Toch zou ik niet teruggaan naar dat setje van 30-40 euro, ookal zou het geluid iets beter zijn dan de AirPods. Ik zou ook niet over willen naar Sennheisers met beter geluid in dezelfde prijsklasse, want:

- Veel groter draagcomfort en geen gezeik met rubberen doppen die niet lekker passen
- Donderen niet uit mijn oren en de tips volgen mijn gezichtscontour
- Wisselt zonder re-pairing tussen iPhone/Mac/iPad wanneer er muziek aan gaat of een call binnenkomt
- Geen un/re-pair nodig om handmatig te wissel tussen iPhone/Mac/iPad, enkel op het icoontje klikken
- Programmeerbare gestures
- Muziek gaat uit als ik ze niet in het oor heb
- Oplaaddoosje is mooier, steviger, compact en gebruikt dezelfde oplader als mijn andere spullen

En daar heb ik best die premium voor over.
Het is bedoeld voor mensen die van strak design en mooie materialen houden en bereid zijn om de centen ervoor neer te leggen.

Een Casio doet hetzelfde als een Rolex of Omega, en mensen kopen de laatste twee ook vanwege de perfecte afwerking tot in de kleinste details. Dat is hier precies hetzelfde. Het zijn gewoon hele mooie toestellen die perfect zijn afgewerkt. Als je daar waarde aan hecht en je hebt het geld, zie ik er geen enken probleem mee.

Ik vind het juist gaaf dat een merk kan scoren op kwaliteit en high-end in plaats meedoet aan "the race to the bottom".
Jammer dat men wat roept zonder enige kennis van zaken.
Een loewe tv is wel degelijk een heel ander apparaat dan een smsung tv waar je na drie jaar weer snel een nieuwe moet kopen omdat ze technisch achter gaan lopen en apps niet meer worden bijgewerkt.

Wij hebben drie loewe tvs, bild 7.55 oled dus, en tot op heden nog geen tv gezien die qua beeldkwaliteit in de buurt komt, en dan 120 watt aan vol geluid uit je platte tv, geen losse zooi onder je tv,
De tv zakt bij uitschakelen netjes voor de speakers en er hangt alleen een zwarte dunne plaat.
En tot op heden, nu al sinds vijf jaar dus ontvangen we netjes updates, die ook nog eens met regelmaat functies toevoegen, dat zie ik samsung nog niet doen.
Dus ja, deze tvs kosten bijna 5k per stuk maar de kwaliteit is heel veel beter en je kunt desgewenst jaren en jaren vooruit zonder telkens weer nieuw spul tegen je muur te hangen.
Loewe oled uhd, je moet het toch maar eens gaan bekijken, serieus, en beter eerst voordat je je meningen eruit kotst zonder inhoudelijke kennis van zaken, heeft niemand iets aan.
Apple deelt wat dat betreft heel veel aspecten met Loewe en B&O. Je betaalt vooral de naam. Qua kwaliteit en mogelijkheden kan je voor honderden euro's minder, exact hetzelfde
Apple loopt qua smartphone SoCs en software echt een enorm eind voor op de rest, het begint ondertussen bijna absurde vormen aan te nemen. Ik zou graag willen dat het anders was, want als developer loop je continue tegen de beperkingen van Android aan en da's ontzettend frustrerend.

Om een voorbeeld te noemen, ik ben nu bezig met wat code die een hoop parallelle bewerkingen doet op de GPU. Op Android is er geen fatsoenlijke manier om dit generiek werkend te krijgen, en de performance is matig tot zeer slecht. Zelfs high-end Android toestellen zijn qua CPU en GPU gewoon stukken langzamer. De tooling is ook gewoon zeer slecht of gewoon afwezig. XCode heeft een fantastische GPU debugger, voor Android is de tooling slecht of voor bepaalde dingen gewoon niet aanwezig. Er is b.v. geen debugger of profiler voor RenderScript code.

Als simpele eind-gebruiker merk je hier niet direct zo veel van, hooguit dat je apps wat minder mogelijkheden hebben, maar voor mij als developer is het verschil echt enorm. Android apps bouwen heeft veel weg van het bouwen van apps voor feature phones, 10-15 jaar geleden. Veel fragmentatie, grote verschillen in performance en low-level features tussen toestellen, etc.
Ja wat is langzaam? Volgens mij neemt de rekenkracht van Qualcomm CPU's (en GPU's) ieder jaar nog steeds (flink imho) toe. Mijn Mix 2S heeft meer dan genoeg rekenkracht om alles wat ik zou kunnen verzinnen te draaien. Hiervoor had ik een HTC One X, dus wat dat betreft ben ik redelijk allergisch voor dat beetje extra performance vergeleken met bijv. een Qualcomm. Maar goed. Echt meer dan voldoende performance voor mij (Snapdragon 845?), en dus voor het overgrote deel van de mensen denk ik dan. Dat de support/voorzieningen voor de ontwikkeling van software minder is geloof ik graag, maar kan ik alleen van je aannemen.

Verder zie ik niet hoe je inhoudelijk reageert op Jorgen. Apple mag wel voorlopen qua performance en support voor ontwikkelaars maar zoals ik al zei merk ik/de meerderheid van de users daar waarschijnlijk weinig van. En je betaalt toch meer voor een Apple device dan voor een vergelijkbaar Android toestel. Mijn toestel kon/kan inderdaad voor honderden euro's minder, ongeveer hetzelfde. Apple loopt voor qua software? Tja, Android/MIUI is voor mij prima ('ik weet niet beter/anders', dat in acht gehouden), en qua SoC hetzelfde verhaal dus.

[Reactie gewijzigd door KleineJoop op 22 juli 2024 20:42]

Volgens mij neemt de rekenkracht van Qualcomm CPU's (en GPU's) ieder jaar nog steeds (flink imho) toe.
Lang niet snel genoeg. Bijkomend probleem is dat ze ook een hoop low-end en mid-range CPUs verkopen. Als developer ontwikkel je niet voor de snelste Android toestellen, maar voor de langzaamste.
Mijn Mix 2S heeft meer dan genoeg rekenkracht om alles wat ik zou kunnen verzinnen te draaien.
De apps worden natuurlijk ontwikkelt voor de toestellen die op de markt zijn en niet andersom.
Android/MIUI is voor mij prima ('ik weet niet beter/anders', dat in acht gehouden), en qua SoC hetzelfde verhaal dus.
Als jij tevreden bent met middelmatigheid, da's jouw keuze en dat is prima. Apple richt zich op een hoger segment en daar hangt ook een ander prijskaartje aan. Je krijgt echter wel veel betere hard en software voor dat geld. Jorgen impliceerde dat Apple meer geld vraagt voor precies hetzelfde, maar da's duidelijk niet waar.

iPhones zitten in een volledige andere klasse, beide worden smartphones genoemd maar een iPhone vergelijken met een Android toestel is een beetje alsof je een smartphone vergelijkt met een Nokia 3310.
Als simpele eind-gebruiker merk je hier niet direct zo veel van, hooguit dat je apps wat minder mogelijkheden hebben, maar voor mij als developer is het verschil echt enorm. Android apps bouwen heeft veel weg van het bouwen van apps voor feature phones, 10-15 jaar geleden. Veel fragmentatie, grote verschillen in performance en low-level features tussen toestellen, etc.
Precies, als eindgebruiker merk je het niet, behalve in je portemonnee. Dat het voor een developer niet handig is, dat zal. Het is niet zo dat hierdoor het aanbod aan apps kleiner is op een Android-toestel of dat ik überhaupt in dagelijks gebruikt functies mis die ik wel op een iPhone zie.
eindgebruiker merk je het niet, behalve in je portemonnee
Je merkt het wel degelijk, maar pas als je wat verder kijkt.

De Android versie van apps is vaak toch wat minder, iig in mijn ervaring als developer. Kan het zijn dat je bepaalde features weglaat uit de Android versie, of dat b.v. de frame rate veel lager is. Projectje waar ik nu mee bezig ben draait op Android toestellen op zo'n 10-15fps (afhankelijk van toestel), met wat features uitgeschakeld, op een iPhone op een stabiele 30fps met alle features aan.

Gevolg is dat de UX op iOS gewoon beter is, het voelt allemaal veel soepeler aan. Functioneel kan je er uiteindelijk hetzelfde mee, maar een iPhone gebruiker krijg gewoon een iets betere user experience.
Tsja, iedereen kan zichzelf een developer noemen om extra gewicht aan een bepaalde mening te geven, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je nogal een Apple fanboy bent. Met name door je reactie op @KleineJoop waarin je aangeeft dat een Android-toestel ten opzichte van een iPhone in feite een Nokia 3310 ten opzichte van een smartphone is, maakt je compleet ongeloofwaardig.
ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je nogal een Apple fanboy bent
Ik ben fan van Apple telefoons omdat zij nu eenmaal veruit de beste hardware en software hebben.

En ja het verschil in performance is dusdanig groot dat het vergelijk met een 3310, alhoewel natuurlijk flink overdreven, niet geheel onterecht is. Een betere vergelijking is misschien toestellen als Nokia S60, SonyEricson, etc. t.o.v. een moderne smartphone. Niet alleen qua performance, maar ook qua fragmentatie. De fragmentatie op Android is voor simpele apps gelukkig niet zo slecht als toen, maar voor meer low-level of performance kritische dingen is het best wel een probleem.

Ik had graag gezien dat Android toestellen konden concurreren met iPhones, het zou mijn leven heel veel makkelijker maken. Uiteindelijk wil ik ook gewoon goeie apps maken, en het is erg frustrerend als je dingen niet voor elkaar krijgt omdat de hardware te zwak is, terwijl exact dezelfde algoritmes op iOS als een zonnetje draaien.
Beste hardware is heel betrekkelijk. Behalve met hun snelle SoC hobbelt Apple op de meeste fronten al jaren achter de high end Android-toestellen aan. Mindere cameraprestaties dan de topmodellen van Samsung, mindere schermen (op Android vanaf 2010 al oled), nog steeds zo'n gedateerde notch boven het scherm, etc. etc.

Uiteindelijk is het vooral een kwestie van voorkeur. Ben je aan het Android-ecosysteem gewend? Dan weet je niet beter dan dat dat prima werkt. Zit je al jaren op iOS? Dan blijf je dat waarschijnlijk graag gebruiken.

Je vergelijking slaan kant noch wal. Het idee dat een OnePlus 8T zich tot een iPhone 12 verhoudt als een dumbphone tot een vroege smartphone is belachelijk. Android flagships en Apple flagships zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, en ik heb genoeg reviews gelezen (ook op Tweakers) waarin Android-toestellen Apple verslaan.
Vooral design, niet zozeer naam.
Nu kopieert in de computer wereld iedereen apple al maar in de design hoek van televisies is dit nog niet het geval.
Ik denk dat Apple tegenwoordig meer anderen kopieert dan andersom hoor...ze presenteren vaak Android functionaliteit van jaren geleden als 'de nieuwe geweldige fantastische levensveranderende Apple innovatie' wat de Apple-Gelovigen allemaal voor zoete koek slikken.

Grotere telefoons, dunne bezels, OLED, multiple-camera setups enz enz enz enz
Ik hoor je frustraties, ik heb het met je te doen.
Het is toch nog altijd dat Apple een trend inzet en dat de rest volgt.
Zij verwijderen de headphone jack in de smartphone en de rest volgt. Zij verwijderen nu de laadstekker en oordopjes en de eerste (Samsung) volgt mogelijk al. Het gaat hier dus niet zozeer om features, maar de markt sturen naar een bepaalde richting. Ik denk dat Dolby Vision ineens een nog groter ding gaat worden nu de nieuwste iPhone 12 Pro video kan opnemen in deze HDR formaat. Dolby Vision is geen Apple uitvinding.
Overigens brengt Apple zelden iets geheel nieuws uit. Laptops, desktop computers, HDD muziekspelers, smartphones, tablets, smart speakers, draadloze earphones bestonden al voordat Apple in die markt stapten. Het is de sublieme afwerking op hardware en software gebied wat hun zo groot maakt.
als ik me niet vergis ging het over LOEWE tv. En natuurlijk ontaardt dit weer in Apple Android geleuter.
Ik heb nu 3 jaar een Loewe TV en ben erg tevreden over dit apparaat; kijk met plezier en heb een goed geluid
Dat klopt, maar alleen zeggen dat je een Loewe tv hebt is ook geen geweldig grote bijdrage. Overigens ging er een gerucht rond ergens in 2012 dat Apple Loewe wilde kopen.
Er zijn inderdaad trends zichtbaar waarbij Apple ze inzet en de rest volgt. Ware het niet dat het trends zijn die door veel gebruikers als irritant worden ervaren, maar waar men zich maar bij neerlegt omdat het nou eenmaal niet anders is.

Om er een paar te noemen:
  • Het verwijderen van een headphone jack: Geen verbetering
  • Het verwijderen van een verwijderbare batterij: Geen verbetering
  • Het gebruik van "premium" (maar meer kwetsbare) materialen als glas, keramiek etc.: Geen verbetering
Voor heel wat van de door Apple ingezette trends geldt vorm boven functie. In praktijk trekt Apple gebruikers die zelf vaak minder handig zijn en vooral kijken naar wat ze mooi vinden. Vervolgens worden ze opgenomen in een fool-proof ecosysteem en blijven ze hangen.
Als je ziet wat voor ruimte de headphone jack innam en beseft dat de iPhone tot de rand gevuld is, dan zie ik dat wel als een verbetering. Er is ruimte vrijgekomen voor chips en grotere accu's. Tevens heeft Apple aangegeven dat ze geloven in een wireless toekomst en daar maken ze flinke stappen in gemaakt door de AirPods en hebben ze een headphone in ontwikkeling.

De verwijderbare accu is een non issue. Er is vooruitgang geboekt op het gebied van waterproof maken van de smartphone, wij hebben betere accu's tegenwoordig, mensen wisselen vaak om de 2-3 jaar van smartphones waardoor zij weer een smartphone hebben met een verse batterij en cutting edge technologie van dat moment.

Wat kwetsbaarheid betreft, daar heeft de hele markt grote stappen in gemaakt. Wij kennen allemaal hoe makkelijk je een iPhone 6 kon buigen (zie UnboxTherapy YT kanaal). De iPhone 12 krijgt hij niet gebogen en er zijn er nog wel meer smartphones die enorm degelijk in elkaar zitten.

Uit elk ecosysteem kan je eruit stappen als je het wilt. Niemand zit aan de ketting en jij regeert over je portemonnaie. Jij blijft erin zitten als het je goed bevalt. Zeker weten doe ik niet, maar ik vermoed dat er miljoenen Apple gebruikers zijn die het wel prettig vinden in hun ecosysteem.

Ik vind van dat bedrijf erg knap hoe zij met hun apparaten zich zo geliefd kunnen maken bij zijn gebruikers en extreme jaloezie kunnen opwekken bij de non Apple gebruikers. Neem dan gewoon een krantenwijkje...
Daar gaan we dus al. Heel veel dingen die Apple als 'revolutionair' doet overkomen bestaan gewoonweg al.

Zelfs notabene in de voorbeelden die je noemt!
De Oppo finder had al VIER (!) jaar voor Apple het deed geen headphone jack meer. En dat was niet het enige toestel. Niemand wil dat. Tenzij Apple zegt dat men het wil, dan is het opeens hip. Maar origineel, nee.

Wireless charging..Nokia al sinds 2012. Vér voor Apple. Het weghalen van een fysieke laadkabel is niet echt intelligent, aangezien de meeste Apple mensen die ik ken letterlijk met een kabeltje en een accupack of ergens aan een stopcontact vast zitten omdat hun telefoon weer eens op 5% zit. Hoe Apple denkt dat mensen hun mobieltje gaan neerleggen ergens en dan geduldig een half uur wachten ...geen idee.

Kortom, veel Apple innovaties zijn 1) niet innovatief 2) niet zo wenselijk 3) vrij laat.

Hun mobiele telefoons lopen gewoon Android achterna, al jaren. En de sublieme afwerking..valt ook wel mee hoor. Heb Apple telefoons gerepareerd...dan weet je wel beter. Gebruikers klagen niet graag over Apple, aangezien het een soort van secte is - je mag natuurlijk niet afvallig zijn. Maar als ik kijk hoeveel problemen de gemiddelde Iphone gebruiker heeft vs de gemiddelde (high end) Android gebruiker dan zie ik bar weinig verschillen. Allemaal een beetje perceptie.
Daar gaan we dus al. Heel veel dingen die Apple als 'revolutionair' doet overkomen bestaan gewoonweg al.
Hoe heette dat ene ding ook al weer?
Oh ja; Live Photos.

Daar heeft het internet collectief nog een goede lach over gehad. Net doen alsof een iets hoogwaardigere versie van animated gif zoveel voorstelt, in een tijdperk waarin iedereen al H264 of WEBM clips begint te gebruiken.
Hoeveel iPhones jij hebt gerepareerd en klagende gebruikers is niet representatief voor de vele miljoenen Apple gebruikers. Als je dat denkt, dan leef jij in een bubbel waar de meeste Apple gebruikers van worden beticht. Al jaren scoort Apple goed in de enquetes. Dat is eerder representatief dan een willekeurige monteur of vriendenkring. Ik denk trouwens niet dat de vele miljoenen die een Apple kunnen kopen, domme schapen zijn die alles van het bedrijf koopt zonder na te kunnen denken. Het zijn toch mensen die een peperdure Apple product kunnen aanschaffen en daar moet je over algemeen toch echt een goede baan voor hebben. Tenzij je rijke ouders hebt...

Als Apple een feature aankondigt op hun apparaten, dan hebben ze nooit over innovatief. Dat maakt jij ervan. En als zij eerste of laatste ermee zijn, maakt het wat uit?
Moeten Apple gebruikers nu ook maar gaan klagen hoe Android er vroeger uitzag? Als een Blackberry OS, die nadat de iPhone uitkwam met de iPhoneOS, ineens ook begon uit te zien als hun OS?
Sterker nog, in de biografie van Steve Jobs las ik dat hij genaaid voelde door Eric Schmidt, toen CEO van Google en lid van Apple's Board of Directors, toen hij met Android op de proppen kwam.
Smartphones (Blackberry's) en apps bestonden al, maar het is Apple die de markt openbrak door een smartphone uit te brengen met een volwassen OS waarmee je deftig mee kon internetten (ipv. wap pagina bekijken) en apps op hun smartphones ineens een miljarden industrie werd. Zonder de iPhone bestond er geen Android, PlayStore en smartphones zoals wij die nu kennen.
Wat bedoel je met 'je kan exact hetzelfde'?

Want volgens mij zijn bijvoorbeeld de CPU / GPU in een iPhone beter dan welke andere mobiele telefoon, althans dat was in de afgelopen generaties zo. Dus dat je exact hetzelfde ermee kan, is niet waar. Als dat niet telt in het bepalen van de waarde van een product, waarom zou iemand dan ooit een GPU kopen van 799, terwijl je met een GPU van 399 'exact hetzelfde' kunt?

[Reactie gewijzigd door Ultimus XI op 22 juli 2024 20:42]

Zet een macbook naast een andere laptop. Zelfde gpu, zelfde cpu. Welke is dan duurder?
^comment van iemand die nog nooit daadwerkelijk een iPhone serieus heeft gebruikt.
Ik had het over Macbooks, in vergelijk met Loewe en B&O. Je betaalt de naam.
Zeker, maar je betaalt ook voor de kwaliteit van productie, hi-gamut & hi dpi beeldscherm en kwaliteit. Als je er een Lenovo X Carbon of een Dell XPS met vergelijkbare specs naast zet, ontloopt het elkaar niet zoveel qua prijs. Apple verkoopt alleen maar producten in het high-end segment. Je kan een Macbook niet vergelijken met een Acer.
Dat laatste ben ik niet geheel met je eens en ook wat Apple retina noemt is allang overtroffen. Er staat geen 4k laptop in de Pricewatch van hen

Ik heb een top of the line Acer en die doet echt niet onder voor Apple

Niks tegen Apple hoor. Ik vind het mooi spul, maar het is overpriced. Zolang ik geen ton per jaar verdien, zie ik geen reden om geld uit te geven aan iets dat goedkoper kan en evengoed presteert. Daarom ook geen Loewe, Arcam, Calvé of Mercedes hier.
Ik zie het wel, zeker icm zo'n strakke standaard met daaraan ook de speaker.
Heb het geld er niet voor over, de meerprijs is mij te hoog. Maar dat is een ander verhaal. Hoop dat Loewe nog lang doorgaat om het hogere segment te bedienen.
Ze bedienen alleen qua design het hogere segment, net als B&O. Voor de tv zelf kan je evengoed een LG, Sony, Philips, of Panasonic nemen.
Hij lijkt inderdaad precies op de philips! ik had precies dezelfde gedachte erbij. Enige verschil die ik zie is een 2TB harddisk. Die ben ik nog niet eerder in tv's tegen gekomen,
Loewe TV's hadden vroeger naar mijn weten ook altijd een Philips CRT buis, echter was de prijs wel 4x zo hoog. B&O eigenlijk hetzelfde verhaal. Je betaalt voor goede kwaliteit, maar ook voor het design, maar het loopwerk van een CD speler was in dat geval ook altijd van Philips of Sony.
Lg heeft voorheen plasma tv's gehad met een ingebouwde hdd 😉
LG 50 PT81 bijvoorbeeld is er 1 van.
Als je in 't-Gooi woont dan is de meerwaarde dat mijn vrienden bij mij thuiskomen en zeggen "o, jij hebt ook een Loewe".
Thats it. Op de plekken waar ze niet komen hangen gewoon Samsung's, Philips en LG's ;-)
Duitsers vinden het vast wel een mooi uiterlijk.

Al is het inderdaad beter om een LG, Sony of zelfs Philips te nemen.
Waarom zouden Duitsers dit een mooi uiterlijk vinden en waarom is het beter om een LG, Sony of zelfs Philips te nemen?
Ik geloof dat de merken verschillen in besturingssysteem, kalibratiemogelijkheden, vormgeving en beeldverwerkingstechieken.

Wasrschijnlijk genoeg redenen om verschil te maken...
Het is niet alleen het scherm wat telt, maar ook de kwaliteit van de overige gebruikte elektronische componenten. Zo gebruikt Panasonic veel betere condensatoren dan bijvoorbeeld LG. Het verschil merk je over 5 jaar, als de LG met een kapotte voeding zit door lekkende condensatoren terwijl de Panasonic nog 15 jaar probleemloos blijft werken. Mijn oude (15 jaar ofzo) Panasonic Plasma werkt nog steeds probleemloos, maar verwacht eigenlijk niet dezelfde levensduur van mijn Philips Oled. (Ben gezwicht voor de Ambilight)
Als je design wilt heeft LG bijvoorbeeld in elke prijsklasse wel iets.

Het Loewe design is mijns inziens echt niet mooier.

Het merk staat voor mij alleen voor een te hoge vraagprijs.
Klopt, vooral merk gevoeligheid speelt heel erg mee. Vroeger wilde iedereen een Philips Matchline beeldbuis tv en op basis van die reputatie zijn er nu nog steeds mensen die perse een Philips TV willen terwijl er voldoende alternatief is.

Maar toch maken ook merken als B&O ook onderscheidende producten. Neem als voorbeeld de BeoSound Stage, de Soundbar. Ik heb hem mogen beluisteren en dit ding klinkt verdomd goed. Dat hij beter klinkt dan een LG Soundbar die ook met Dolby Atmos is voorzien is nogal wiedes echter is het je de dubbele prijs waard :)

Is het alleen om te pronken? Weet ik niet...daar kan ik ook niet over oordelen maar het kan zeker een factor zijn. Die mensen heb je altijd natuurlijk ;) Heb zelf de B&W Formation bar aangeschaft omdat ik daar een betere deal op kon krijgen maar niemand die bij ons over de vloer komt en er iets over zegt of vraagt en ik begin er zelf ook niet over :)
Mwah, 'betalen er graag voor' lijkt toch wat tegen te vallen gezien de recente financiële issues van het merk. Kennelijk weet Loewe steeds minder mensen te overtuigen een stevige meerprijs te betalen voor het merkje en design. Ik vermoed dat ook deze serie geen positieve verkooptopper zal zijn voor het merk.
Ik leer hier dat Loewe blijkbaar een gerespecteerd merk is. Ik had er wel eens van gehoord maar niet in uitgesproken positieve zin. Ik vraag me af hoe dat merk aan zo'n reputatie komt, want aan deze TVs is het niet te zien (suffe cirkel in het midden) en het ontbreken van HDMI 2.1 betekent dat 'moderne features' niet van belang is voor het merk...

Bij B&O krijg je tenminste nog een onderscheidende interface en ontwerp. Er zullen vast beter klinkende systemen te koop zijn maar als je product letterlijk een zwarte rechthoek is, en verder niets, dan moet je je reputatie toch bouwen op prestaties/features, zou ik denken.

[Reactie gewijzigd door Dorstlesser op 22 juli 2024 20:42]

Was Loewe al niet eens failliet (recentelijk)??
Ja, staat ook in het artikel, onder de laatste foto. Misschien heb je er overheen gekeken.
Even voor een leek zoals ik: wat is de meerwaarde van Loewe tov het origineel (LG) en de vele kopieën (Philips, Sony, ...)?
Wat is de meerwaarde van een Audi ten opzichte van een Volkswagen? Iets ander design, andere uitstraling, ander beoogd publiek, ander imago. Zelfde onderdelen.
Ach ja, Een Rolls Royce is onderhuids ook gewoon een BMW (hell, zelfs het infotainmentsysteem is identiek aan idrive) Toch rij ik liever de Rolls!
De panelen zijn dan wel van LG, maar een TV betaat uit veel meer dan alleen een paneel. Ieder merk heeft ook weer zijn eigen beeldverwerkings technieken. In het geval van OLED lukt het Sony of Panasonic om een beter beeld te creeeren (met LG panelen) dan LG zelf (overigens vind ik zelf LG ook fantastisch beeld geven). In het geval van Phillips of Loewe heb ik geen idee.

[Reactie gewijzigd door nick2104 op 22 juli 2024 20:42]

De panelen zijn dan wel van LG, maar een TV betaat uit veel meer dan alleen een paneel...
Ik weet het. En dan heb je nog het design. Maar is dat een meerwaarde van 4000 euro?
Ze kunnen wel 50 merknamen op zoon tv plakken, uiteindelijk zit er meestal dezelfde technologie achter.. das immers een stuk goedkoper dan zelf een zooitje bij elkaar rapen, andere behuizing er om een gaan met die banaan!
- Design
- Status
- Ignorantie
- Geld en laksheid
  • Kalibratie mogelijkheden
  • Besturingsysteem
  • Beeldverwerking
  • Geluid
  • Aansluitmogelijkheden
  • HDMI 2.1
Etc
HDMI 2.1
Dat zit dus specifiek niet in deze televisies. Behalve de eerste (mogelijk eerste twee) is de rest ook discutabel aangezien er LG panelen en waarschijnlijk COTS LG of Sharp electronica in zit aangezien de laatste ook onderdeel van eigenaar Skytec is. Dus tot dat iemand ze openschroeft en laat zien dat er custom hardware in zit die beter zou zijn dan de andere LG panelen en codecs geloof ik daar weinig van. (Loewe is in naam overgenomen in 2019)
Dat zit dus specifiek niet in deze televisies.
Dat is dus ook het verschil met de andere merken, die het wel hebben.
Behalve de eerste (mogelijk eerste twee) is de rest ook discutabel aangezien er LG panelen en waarschijnlijk COTS LG of Sharp electronica in zit aangezien de laatste ook onderdeel van eigenaar Skytec is.
Beeldverwerking als derde is ook niet discutabel, want de beeldopwerking zit niet in het flat panel of de directe aansturing daarvan. Fabrikanten gebruiken daar hun eigen ding voor. Sony is in dat vakgebied heer en meester; gevolgd door Philips / TPVision; gevolgd door Samsung; en op een verre vierde plek LG zelf. Een partij als Loewe hangt wss. ergens onderaan de bodem van de ranglijst te bungelen, zich nog net met één of twee vingertjes amper vast weten te het houden.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 juli 2024 20:42]

Loewe heeft zaken die bijv LG, Philps enz niet hebben:
- Design
- Aftersales
- Samenwerking met andere Loewe apparatuur.
- Status.

Net als bij een telefoon. Samsung maakt goede smartphones. Apple ook. En toch hebben mensen een voorkeur. En er zijn ook mensen die een Vertu kopen die technisch minder goed is als de Samsung of Apple maar toch meer dan 2.000 euro kost. Alles heeft dan te maken met status, aftersales en design..
Ik weet dat exclusiviteit ook telt.

Mijn vader heeft een Loewe tv gehad, in het pre-OLED tijdperk. Was "gewoon" wat duurder, het beeld was goed, maar de software was erg buggy. Te weinig mensen, te weinig "testers", softwarefouten blijven er altijd in zitten. Ook een gevolg van exclusiviteit.
Klopt niet helemaal, LG maakt de panelen...

Philips klapt er alleen een merknaampje op (meestal vanuit een extern bedrijf, philips maakt zelf heel weinig tv's alleen wat high end.. (en daar hebben ze ook design natuurlijk, of je dat design bevalt is een 2e).

Aftersales is een kwestie van garantie en eu wedgeving..

Sociale status is de marketingstrategie van Loewe.. tis maar net hoe belangrijk je dat vind.
Klopt niet helemaal, LG maakt de panelen...

Philips klapt er alleen een merknaampje op (meestal vanuit een extern bedrijf, philips maakt zelf heel weinig tv's alleen wat high end.. (en daar hebben ze ook design natuurlijk, of je dat design bevalt is een 2e).
Philips heeft haar TV ontwikkelingen uitbesteedt aan TPVision en die bouwen alles; high-end tot low-end.
En ze doen een stuk meer dan er 'alleen een merknaampje op klappen.'

LGs OLED panelen zijn enkel dat: het beeldpaneel. Beeldopwerking is van eigen makelij, wat ook is waarom het beeld op een Philips en Sony er vaak beter uit ziet op die zelfde OLED panelen als op een LG. En onderschat ook niet het werk wat er in het operating system gaat zitten. Philips gaat aardig ver met een eigen user interface schil bovenop Android TV leggen. (En die werkt mijns inziens beter dan de standaardschil.)
Loewe heeft aantal voordelen (die zijn natuurlijk voor een minder of meer van belang):

- ingebouwde HDD
- dubbele ontvanger
- ruimte voor 2 smartcards
- elke ontvanger ondersteunt digitale als analoge TV standarden
- elke ontvanger ondersteunt: terrestrial TV, kabel en satelliet

dus i.p.v. reeks van afstandbedieningen - een enkele afstandbediening en alles netjes geintegreerd

smartTV functions ware vroegea vrij slecht - ik ken nieuwste generatie niet goed genoeg.

Indien je meerdere Loewe TV's in huis hebt - kun je op HDD opgenomen programma's vanaf een TV ook op andere TV's bekijken.

daarnaast zijn er van Loewe aantal ophangmogelijkheden beschikbaar die zeer mooi zijn met zeer goede kabel management. Voor sommige mensen die veel in interiur geïnvesteerd hebben, toch van belang.

[Reactie gewijzigd door LOEWE gebruiker op 22 juli 2024 20:42]

Dit klinkt als B&O+! Dat had ook wel in het nieuwsbericht mogen staan...
Plus de nieuwe Loewe BILD 3 serie wordt volgens de dealer modulair, kun je speakers, tuners, HD recorder etc.wel of niet mee bestellen. Ik kan dan een Loewe BILD 3 met HD recorder combineren met een Sonos ARC soundbar. Ik ben zelf al jaren een Loewe gebruiker, en ben altijd zeer tevreden geweest over de kwaliteit (goede software, goede on-site support, super degelijke metalen afstandsbediening). Het design was ook altijd onderscheidend. Dat wordt nu minder omdat alle TV’s op elkaar gaan lijken. Uiteraard is een LG OLED tv ook mooi, en vooral moderner, en goedkoper, maar ik vervang mijn TV’s niet zo vaak, dus prijsverschil is voor mij niet belangrijk. Wel jammer dat er geen HDMI 2.1 op zit.
Vroeger, in de tijd van de beeldbuizen, kocht je een Loewe of een Metz omdat de beeldkwaliteit zichtbaar beter was dan die van de concurrentie. Of je kocht een B&O voor het design. Nu zijn alle highend TV's plat en hebben ze allemaal hetzelfde LG scherm intern. Je moet wel heel erg om status geven om hier het geld voor over te hebben.
Totdat je de kast open maakte en zag wie de beeldbuis maakte...
Anoniem: 562971 @DJMaze28 oktober 2020 13:01
Was dat geen Philips inclusief de bijbehorende onderdelen?
Ja Philips! Wij hadden eens een dvd speler van Loewe en die had regio check, geflashed met Philips firmware en klaar. Was precies hetzelfde intern :P
Philips ja, maar o.a. met eerste keus beeldbuizen en perfect afgesteld.
Helemaal waar: Bij de onderdelen fabrieken van onder andere Philips stond aan het einde van de productie lijn een meet apparaat dat de kwaliteit beoordeeld. Afhankelijk van de kwaliteit, de nauwkeurigheid binnen de spec, ging het onderdeel naar de afnemer die de voor die kwaliteit betaald.

Of de nauwkeurigheid te herkennen was aan het type-nummer of aan een kwaliteits-stempel dat hangt allemaal af van de afspraken met de afnemers. Weerstandjes krijgen gewoon een gouden of een zilveren codering. Andere onderdelen, andere afspraken.
Philips, en Philips was toen een topper op dat gebied. En Loewe gebruikte de top-of-the-range buizen van Philips en niet de budgetdingen. De afstelling was ook een stuk beter dan bij budgetmerken. Bovendien had Loewe een hoop features die andere merken niet hadden.

Dat is tegenwoordig natuurlijk wel allemaal anders.
37 jaar geleden zaten de onderdelen van Phillips ook standaard in het spul van B en O.
In die tijd heb ik wel eens geluisterd naar de Bose 901, tot ik erachter kwam dat er een equalizer bij nodig was om een fatsoenlijk geluid te krijgen. Toen had ik daar al geen interesse meer in.
Over smaak valt niet te twisten. (Althans dat is het gezegde.. maar niets is minder waar)
Maar echt aantrekkelijk vind ik ze niet.
Een grote zwarte rechthoek, what's not to like? Ik bedoel, in hoeverre verschillen tv's nog van elkaar qua design? De randen zijn zo goed als verdwenen en ze beginnen heel dun te worden.
Precies wat mijn gedachte ook is bij veel loewe hardware..
Wansmaak is ook smaak. ;)
Ik dacht hetzelfde. Ik dacht dat ze allang al waren gestopt. Je krijgt er een HDD bij, maar dat maakt het prijsverschil niet waard. Voor dat bedrag heb je 2 LG OLED's.
Wel 3 65" varianten en wel 5 à 6 55"varianten als je beetje goed shopt :P

Voor €6K wou ik toch niet meer tegen 65" aankijken.
Door alleen een kop op tweakers te lezen over Loewe of B&O weet je automatisch al dat de comments vol staan met mensen die over de prijs huilen. Alweer niet teleurgesteld.
Waarom zit hier een HDD in en niet een mooie SSD? Scheelt toch geluid en is minder breekbaar.
Wat ? Een 2TB SSD ? Veels te duur !!
Nouja op een prijs van 6000 euro valt 2TB SSD enorm mee hoor, zelfs als je die als consument bij de duurdere webshops koopt.
Er zullen altijd mensen zijn die willen opvallen door iets duurs te kopen.
Of dat duurdere product zijn geld echt waard is valt nog wel eens te bezien.
Met een dreigende economische recessie, vanwege Covid, in het zicht vraag ik me af of Loewe de juiste strategie heeft bedacht.
Een tv met een mooi beeld koop je voor ongeveer 1000 Euro.
En iets meer als je voor extra groot gaat.
Dus 6000 Euro is best veel!
Dit soort spullen zijn dan ook niet voor de massa, maar vooral voor 'the few'. En die zijn alleen maar rijker geworden tijdens COVID (vooral vanwege grote schommelingen op de beurzen waar ze van mee profiteren). Zie o.a. dit artikel van Trouw.

Zoals altijd....met geld kan je geld 'maken'.

Of het product aan de kwaliteitseisen van deze groep voldoet, kan ik niet zeggen, vroeger was Loewe wel écht kwaliteit (veel te overpriced, maar toch). En dan niet per se de technische specificaties maar vooral de betrouwbaarheid, materiaalgebruik, design en eenvoud in bediening. En dat is wat de gemiddelde overjarige miljonair wil ;)
Probleem is wel dat vorig jaar, in een periode waar men niet echt over de economie mocht klagen, de TV afdeling van Loewe al failliet was.
Dus het aanbod van toen kon weinigen bekoren, maar is niet gek anders dan wat ze nu bieden.

Waarom zou het nu wel aanslaan?
Door covid worden andere mensen in verschillende sectoren weer rijker...dus wie weet voor hun...
Ben ik het mee eens. Dergelijke mark-ups voor technologie die in feite beschikbaar is bij andere merken voor een kwart van de prijs is insane.

Ik heb in de CRT tijd een Aventos gekocht van Loewe; prachtige breedbeeld TV, met een aantal features die niet beschikbaar waren bij andere merken. Dit toestel was ook duurder dan de concurrentie maar je had wel degelijk een beter toestel, daar betaalde je dan 10-20% meer voor. Eerlijke trade-off. Maal 4 voor een identiek toestel op het kastje na? Niet redelijk.

Echter het oude Loewe bestaat ook niet meer. Het bedrijf is geloof ik drie keer failliet gegaan en vier keer van eigenaar veranderd in de laatste 20 jaar.

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 22 juli 2024 20:42]

Ik vind het model niet mooi en veel te prijzig.
En gezien hun recente mogelijke bankroet zou ik sowieso niets van dit merk kopen.
Het lijkt mooi om een TV op een eigen standaard op de vloer te zetten, maar met kabels zal dat er niet fraai uitzien.

De kabels lijken wel door de buis gevoerd te kunnen worden, maar als de standaard op de grond staat dan ga je alsnog kabels naar aangesloten appartuur en stekkerdozen op grond zien liggen. Dus echt strak gaat het er niet uitzien.

[Reactie gewijzigd door ari3 op 22 juli 2024 20:42]

Ik ken mensen die bij nieuwbouw hiermee rekeninghouden. Dus kabelgoot die uitkomt op bepaald punt in de vloer. Vooral voor rearspeakers erg interessant
Volgend jaar laten we een stuk aanbouwen en het jaar erop gaat in de woonkamer en de hal de houten vloer eruit. Maar dan heb ik de buizen al klaar liggen om alle kabels onder de vloer te hangen.
Voor 5999 mag je toch wel 4 true 12 bit 2.1 HDMI aansluitingen verwachten. Niet eens ! Kansloos.
Toen ik nog een klein jochie was kocht mijn tante een Loewe TV, ik herinner me nog hoe prachtig ik het vond. Jammer dat het merk nu een overpriced grap is geworden.
Was het toen ook al. Mijn ouders hadden een Loewe breedbeeld CRT vroeger. De enige TV die ik een paar keer van binnen heb bekeken als de monteur hem open had om o.a. de.... Philips beeldbuis te vervangen en later ook nog de... Philips trafo. Maar wel mooi plastic voor die tijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.