Easy CD Creator gaat geld vragen voor branden muziek

Het feest van gratis MP3 files downloaden wordt steeds verder beperkt door grote bedrijven die naar eigen zeggen een hoop inkomsten mislopen door deze activiteiten. Naast het omvormen van Napster tot betaalde dienst om het downloaden te beperken zijn er ook al plannen om geld te verdienen op het branden van de muziek. Op de homepage van Roxio, bekend van Easy CD Creator en Toast, is de lezen dat het bedrijf een deal heeft gesloten met EMI. In toekomstige versies van de software moet het mogelijk zijn om beveiligde bestanden van MusicNet op CD te branden. Dit zal gewoon legaal zijn en mag zo vaak als je wil. De 'grap' is alleen er voor betaald moet worden. De exacte details van het systeem zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat het om een pay-per-burn plan:

Roxio logo Through this relationship, Roxio will provide its technology and multiple distribution channels while EMI will provide strategic guidance and advice. The two companies will work towards creating solutions designed to protect against the unauthorized reproduction of copyrighted content.

Industry analysts have projected that by 2004, 25 percent of all media will be distributed via the Internet. By the end of this year, it is expected that 5 billion blank CDs will be shipped in support of an estimated installed base of 100 million CD recorders. The agreement between Roxio and EMI recognizes the fundamental changes taking place in the way content is distributed and the parties’ intent to create a new, secure standard for digital content delivery.

Bedankt voor de tip Indo Boy.

Door Wouter Tinus

06-06-2001 • 16:06

85

Bron: Roxio

Reacties (85)

85
82
46
15
0
7
Wijzig sortering
Goed, ten eerste:

Er is met prof. meet apparatuur gemeten naar het verschil tussen een GOED gecodeerde mp3 en het origineel van de cd. Als je het op een goede manier codeert, KAN je het verschil niet horen. Er is wel verschil maar dat was met onze oortjes niet hoorbaar. Ik heb het nu wel over 192kbps (Minimaal)


ten tweede:

Tsjaa, dit wordt natuurlijk weer een enorme flop, want het enige wat ze hiermee bereiken is dat hun marktaandeel op de fik-porgramma-markt daalt.

De meesten hier gebruiken sowieso Nero, en als er in de toekomst dan mensen naar "ons" toekomen met dit verhaal:

"Ik heb adaptec, en nu moet ik betalen"

Dan antwoorden wij met: NERO!

Beetje jammer dus van ECDC.
Tsjaa, dit wordt natuurlijk weer een enorme flop, want het enige wat ze hiermee bereiken is dat hun marktaandeel op de fik-porgramma-markt daalt.
Ik denk dat dat wel meevalt, het marktaandeel zal niet ZOver dalen. Zolang EZCD bij fikkers geleverd wordt zijn er mensen die het gebruiken. Het hangt van de deal met de fikker-makers af.
"Ik heb adaptec, en nu moet ik betalen"

Dan antwoorden wij met: NERO!
Zo simpel is het niet. Het gaat om MusicNet bestanden met speciale beveiliging. Die kun je niet branden (nouja, is de bedoeling ;)) met andere software.
Anoniem: 2841 @RupS6 juni 2001 16:51
Als je beweert dat er geen verschil is tussen mp3 en PCM moet je wel zeggen waar je dat vandaan hebt.
Iedereen kan wel wat beweren.

Het lijkt mij trouwens dat ze niet MP3's gebruiken om te branden maar de wav's.
Niet dan?
Welk (wazig) onderzoekje zou beweren dat er geen verschil is tussen een MP3 en het origineel?

En ik ben ZEER benieuwd naar de meetapparatuur die kennelijk zou bestaan om de KWALITEIT van muziek te meten!
Ik heb het nergens over de kwaliteit gehad. Kwaliteit wordt veel te vaak als een mening uitgedrukt. Ik had het over het verschil qua wat er te horen valt, tonen kan je meten, je kan een leuk grafiekje er van maken en dat vergelijken.

Mah goed, deze discussie hoeven we niet weer te houden.

En waar ik het vandaan had??

Volgens mij van T.net, maar de search is down, dus ik zou het zo 1-2-3 niet weten........
je zegt:
"Kwaliteit wordt veel te vaak als een mening uitgedrukt. Ik had het over het verschil qua wat er te horen valt, tonen kan je meten, je kan een leuk grafiekje er van maken en dat vergelijken"

Lees dit eens na svp en zie wat voor onzin er staat!Daarna MP3-CD pakken en beluisteren op goede stereo. Onze oren zijn nog steeds het beste meetinstrument (=kwaliteit!).
Allereerst sorry dat ik zo off-topic doorga.

Ik heb naar aanleiding van dit verhaal ff navraag gedaan op mijn werk. Daar zit iemand die zichzelf toch wel audiofiel mag noemen (je kent het wel, 150 gulden per meter speakerkabel).

Ik moet aan de ene kant zeggen dat jullie gelijk hebben, op een echt goede cd speler met een echt goede installatie (lees >10000 piek) hoor je het verschil. Maar op het gemiddelde setje hoor je echt het verschil niet. Dat verhaal over die geluidstest neem ik bij deze dan maar terug, iemand had het daarover, maar ik ga er dan maar van uit dat hij dat nergens op gebaseerd had.
[i] Er is met prof. meet apparatuur gemeten naar het verschil tussen een GOED gecodeerde mp3 en het origineel van de cd. Als je het op een goede manier codeert, KAN je het verschil niet horen. Er is wel verschil maar dat was met onze oortjes niet hoorbaar. Ik heb het nu wel over 192kbps (Minimaal) [i]

Wat een onzin, je haalt een helehoop harmonischen weg die je wel degelijk hoort.
Wat een onzin, je haalt een helehoop harmonischen weg die je wel degelijk hoort.
Ik weet niet eens wat harmonischen zijn, dus laat ze maar lekker weg :)

[Mierenneuk-modus]
CD's zijn ook niet goed, beter is het als we alleen nog maar naar live-optredens gaan kijken, bij cd's mis ik de sfeer...
[/Mierenneuk-modus]
Nou dit heeft totaal geen voeten in de aarde dus, want er zijn heus wel meer wegen om aan mp3's te komen, dus niet alleen via Musicnet. Denk alleen maar aan alle nieuwsgroepen die er bestaan, ftp servers. Cliënten zoals Kazaa en WinMX, die nog steeds bestaan. En als je buurman of vriend een CD hebt die goed is, dan kun je er ook nog altijd een kopie van maken of mp3 en die desnoods per email sturen.

Aan de andere kant ben ik wel vóór een (wel redelijke) heffing op schrijfbare CDtjes.. Ik betaal nu 1,20 voor een cdtje en 2,50 zou ik dus ook nog niet wakker van liggen, maar dan vind ik wel, dat de volledige heffing wereldwijd moet worden verdeeld onder de uitvoerende artiesten en niet de platenmaatschappijen .
Misschien dat jij daar niet van wakker ligt (misschien ook om je geweten te sussen ? :*) ) maar het slaat natuurlijk nergens op dat mensen die elke dag een backup maken ergens van elke dan 1 of 2 gulden betalen voor iets dat ze totaal niet gebruiken..
zolang er gratis alternatieven zijn gaat din natuurlijk niet werken. dus ik denk dan: exit roxio. en een monopoly voor ahead is niet ver meer. of je moet gaan branden via linux daar zullen altijd wel freeware proggies blijven.
Monopoly voor Ahead?
Das wel erg cru.

Roxio heeft ook nog WinOnCD, wat tegenwoordig ook nog wel eens met een brander wordt verscheept.

Daarnaast zijn er nog Goldenhawk's CDRWin, NTI's CD Maker en kun je bij een aantal audio-players ook audio cd's branden.

Freeware heeft hier ook niks mee te maken. Een freeware-programma kan ook zo'n beveiliging bevatten. Commerciele programma's hoeven daarentegen niet perse zo'n soort beveiliging te bevatten.

En tuurlijk zul je voor Linux wel gratis proggies kunnen krijgen om te branden, maar als elk commercieel cd-brand-programma zo'n beveiliging in zou bouwen, dan zouden er voor windows-gebruikers ook wel programma's verschijnen waar we gewoon mee kunnen branden.
Anoniem: 3743 6 juni 2001 16:26
Je betaalt al een heffing over lege cd's, casette's en videobanden...
Maar daar heeft Roxio niks aan...
Anoniem: 10289 6 juni 2001 16:15
Nooit zal ik betalen voor een gecomprimeerde versie van een nummer, als ik iets op mp3 vermaat heb gehoord dat me echt bevalt koop ik het op cd in het oorsprongelijk formaat. Dit verschil is heel goed te horen.
Ik wil met deze opmerking geen dicussie over wel of geen verschil ontketelen. Alleen mijn stelling duidelijk maken. Ik zie mp3 meer als een alternatief voor de radio, achtergrond muziek.
Ik wil best gaan betalen voor het branden van muziek, (of voor het downloaden) als ik daarmee de garantie heb dat ik supersnel op hoge kwaliteit die muziek binnen kan halen die ik zoek, en dat is dan niet de nieuwste CD van Starmaker, maar die B-kant van die 12" uit 1985 waar ik al bij wijze van spreken al jaren naar op zoek ben ...
Voor Top40-zooi hou ik mijn creditkaartje lekker op zak :) .
Anoniem: 18749 6 juni 2001 16:24
Het was vanochtend al op CNN, dat roxio ( leading the cd-burning market, with 70-80% of all stocks ) een deal had gesloten met EMI ( een of andere muziek uitgever ) Deze was bedoeld om bv. muziek van het i'net te downloaden, en deze thuis op cd te branden, geheel legaal :+ , zoiets in de trend van " een legale platen collectie van 300 cd's zonder het huis uit te gaan ) ;) Naja, je snapt het al. De deal was niet exclusief, dus roxio kan nog in zee met meerdere uitgevers... Ohjee ik voel al weer een monopoly opkomen.. Ach CD's kosten nu toch al 45 piek, echt duurder maken kunnen ze het niet :)
De deal was niet exclusief, dus roxio kan nog in zee met meerdere uitgevers... Ohjee ik voel al weer een monopoly opkomen..
Wauw, een heuse tegenspraak in 1 zin :)
Mja...

Dit zal een eeuwig kat en muis spel worden tussen de muziek bedrijven en de consumenten. Je ziet het bij Napster.. Die pakken ze aan en binnen een paar dagen is er weer een nieuwe Mp3 uitwisseldienst.. Ook die kunnen ze aanpakken, maar snel zal er weer een nieuwe volgen. Er is maar oplossing voor dit probleem.. Pak de OORZAAK aan en niet de gevolgen.. De oorzaak is gewoon dat consument het vertikt om 15 piek voor een single te betalen als die met een paar muisklikken op je schijf staat. En Terecht ! Willen dit spelletje ooit winnen dan moeten ze gewoon de prijzen verlagen of een goed medium maken waar iedereen voor een redelijk prijs muziek kan beluisteren.
het is geloof ik niet helemaal duidelijk:

het heeft te maken met mp3-files, die gecodeerd worden gedownload: je betaalt voor een mp3-file bij bv. de nieuwe vorm van Napster. deze mp3 is gecodeerd en is niet te kopiëren: althans dat beweert men!

nu willen de mensen van Easy CD-Creator dus een stuk software schrijven, dat het kopiëren van deze bestanden wel mogelijk maakt, maar dan moet er betaald worden.

gewone ongecodeerde mp3's zullen waarschijnlijk gewoon te kopiëren zijn zonder kosten.

als je dus al helemaal niet mee doet aan betaalde mp3's, dan zal je er ook geen hinder van ondervinden.

en wat natuurlijk altijd vast blijft staan: alles is te kraken!
Het valt me op dat er in deze draad erg veel negatieve reacties staan op deze ontwikkeling. En dat terwijl het juist een logische ontwikkeling is.

Wat er nu is afgesproken is heel simpel: Roxio en EMI gaan muziek op een compleet legale wijze aanbieden. Er staat niet dat het straks niet meer mogelijk is om met Easy CD Creator mp3's op cd te branden. Ze zouden wel gek zijn, daarmee zou je jezelf compleet uit de markt zetten.

Nee, het zag er al heel lang naar uit dat er dit soort initiatieven gestart werden. Je ziet het ook aan de reacties op Tweakers.net. Bij alle nieuwsitems over de omvorming van Napster is er altijd wel iemand die reageert met de stelling dat het veel beter was, als de muziek industrie gewoon losse nummers op goede kwaliteit, goedkoop zou aanbieden. Tja, en nu doen ze dat dus gewoon. Voor hetzelfde geld beidt Musicnet tegen de tijd dat de overeenkomst geldig is helemaal geen mp3's aan, maar gewoon raw-data, die je gewoon direct op een cd kunt branden. Op de beste kwaliteit die mogelijk is. Als dat dan ook tegen een prijs kan, die flink kan concurreren met de prijzen in de cd winkels, dan hoor je mij niet klagen.

Sterker nog, ik denk dat als een dergelijk bericht 5 jaar geleden (dus voor de mp3-hype) op Tweakers.net stond (als dat bestaan had, dan), dat er dan waarschijnlijk alleen positieve reacties op waren gekomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.