'PS5-controller heeft 56 procent hogere accucapaciteit dan PS4-controller'

In de DualSense-controller voor de PlayStation 5 zit een accu met een capaciteit van 1560mAh. Dat toont een Twitter-gebruiker die een exemplaar in handen heeft. In Sony's DualShock 4-controllers zitten 1000mAh- en 800mAh-accu's

Twitter-gebruiker @galaxyrain666 toont foto's en zegt een korte hands-onsessie met de controller te hebben gehad. Op een van de foto's zou de accu staan, met een capaciteit van 1560mAh. Daarmee is de accucapaciteit van de nieuwe controller minimaal 56 procent hoger dan die van PS4-controllers, maar of dat ook resulteert in een anderhalf keer zo lange accuduur, is niet zeker. De DualSense-controller heeft andere vernieuwingen, zoals een ingebouwde microfoon en verbeterde haptische feedback en adaptive triggers.

De DualShock 4-controllers van de PlayStation 4 hebben een relatief korte accuduur, van zo'n vier tot acht uur, afhankelijk van de staat van de accu en het gebruik. De eerste PS4-controllers hebben een 800mAh-accu, in de V2-versie van de DualShock 4 zit een 1000mAh-accu.

Ook de DualSense-controller voor de PlayStation 5 heeft een ingebouwde accu, maar dus met een hogere capaciteit. Microsoft gebruikt in zijn Xbox-controllers geen vaste accu. Gebruikers kunnen twee aa-batterijen plaatsen, of een optionele accu kopen. De accuduur van Xbox-controllers kan afhankelijk van de gebruikte batterijen of accu oplopen tot meer dan twintig uur.

Sony DualSense-controller - Foto's: @galaxyrain666Sony DualSense-controller - Foto's: @galaxyrain666Sony DualSense-controller - Foto's: @galaxyrain666Sony DualSense-controller - Foto's: @galaxyrain666

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-08-2020 • 09:49

194

Reacties (194)

194
191
91
7
0
93
Wijzig sortering
De DualSense-controller heeft andere vernieuwingen, zoals een sensor die detecteert of de speler blaast, ...
Tja, dit klopt niet écht. Er wordt namelijk via de ingebouwde microfoons nagegaan of er wordt geblazen en niet echt met "een sensor die detecteert of ...". (Dat zou trouwens een luchtdruksensor zijn dan.)
En microfoons zaten er al in de vorige generatie.

[Reactie gewijzigd door Techprice op 24 juli 2024 16:02]

een microfoon maken die gespecificeerd is om de vochtige lucht aan te kunnen zou wel nieuw kunnen zijn.
Sony en Geoff Keighley (de persoon in kwestie die op de controller blies en dit hele gerucht aanwakkerde, wat enkel de Tweakers redactie lijkt te geloven :P) hebben geen van beide een claim gemaakt dat het om een luchtdruksensor (of een vergelijkbaar iets gaat). Het is een aanname van Tweakers dat er aparte hardware in de controller aanwezig is om de luchtdruk te meten. Een aanname die in de reacties op het originele artikel al meermaals ontkracht is.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 24 juli 2024 16:02]

Waarom zou ik sowieso willen blazen in mijn controller....? En ja, afhankelijk van de microfoon zal deze sensor wel of niet detecteren dat er geblazen wordt (als dat genoeg geluid produceert)
Om je ballonetjes in Mario Kart op te blazen? :+

Er zijn inderdaad niet veel games die hiervan gebruik maken of maakten. Als het er al zijn, dan was het vooral Nintendo met hun Nintendo DS, denk ik.
Vanaf nu moet je in elk spel blazen op je controller om vooruit te gaan, kwestie van de longen in conditie te houden en corona een stap voor te zijn.

De anti cheat engine is een cameraatje in die controller die controleert of je wel je mondmasker draagt. }>
Ik kan me een puzzel herinneren in een van de Zelda games waar ik letterlijk een fakkel uit moest blazen (heb me de pleures gezocht in het spel, snapte er niks van, heb het uiteindelijk opgezocht, en toen dat vlammetje uitging nadat ik op mn ds blies had ik echt een facepalm moment).
Nintendogs heeft die optie :P Wanneer je een ballon hebt, kan je die opblazen door op je DS te blazen en als je dat blijft doen, dan knapt de ballon. Schrikken de hondjes zich een hoedje.
Vergeet niet "HOLD IT!", "OBJECTION!" en "TAKE THAT!".
We blazen toch al in controllers sinds ze zijn uitgevonden? Al is het alleen al om stof eruit te blazen. 😁
A microphone is an acoustic to electric transducer or sensor that detects sound signals and converts them into an electrical signal
Dat weet ik ook wel. Dat betwist ik dan ook niet. Alleen wordt hier bij Tweakers de indruk gewekt dat het om een speciale soort sensor zou gaan die specifiek kan detecteren of er wordt geblazen.
Er werd namelijk aangeduid dat het "om een vernieuwing gaat t.o.v. de vorige generatie", waarna wordt geponeerd dat het om die sensor gaat.

Er wordt dus echt aangedragen in dit artikel dat het om een andere soort sensor zou gaan, dan die al aanwezig zou zijn.

Feit is dat in de vorige generatie controllers er óók al een microfoon in zat. Daarop doelde ik dan ook.
Daarnaast helpt de formulering van die zin in dit artikel dat ook niet echt.

[Reactie gewijzigd door Techprice op 24 juli 2024 16:02]

In de DS4 zit geen microfoon toch? Wel een 3.5mm jack om evt. headset (met mic.) aan te sluiten, maar er zit geen microfoon (sensor) in de DS4 (wel een speaker). Dus dat is wel nieuw voor de DS5. Het klopt dat het verwarrend is dat Tweakers dit omschrijft als een speciale sensor, dat inderdaad suggereert dat er (naast de mic.) nog een ander sensortype (luchdruk) aanwezig is op de DS5.

[Reactie gewijzigd door lo3k op 24 juli 2024 16:02]

Feit is dat in de vorige generatie controllers er óók al een microfoon in zat.
De DS4 heeft een ingebouwde speaker (lage kwaliteit tweeter voor audio gimmicks net als op de Wii, waar Sony het van gejat heeft) en een headset-jack, maar niet een ingebouwde mic.

De DS5 heeft wel een ingebouwde mic en dat is waar het "blaassensor" gerucht vandaan komt.
Ja; het is een volwaardige mic. Dit is ondertussen door Sony bevestigd:
DualSense also adds a built-in microphone array, which will enable players to easily chat with friends without a headset – ideal for jumping into a quick conversation. But of course, if you are planning to chat for a longer period, it’s good to have that headset handy.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 24 juli 2024 16:02]

Bedankt voor de bemerking. Ik dacht dat de DS4 er ook al ééntje had, maar niet dus.

Toegegeven, zelf heb ik geen PS4, dus ik kon het niet snel even nagaan.
Goed punt, ik pas het aan :)
Het was zeker geen kritiek gericht op het artikel, maar vond het belangrijk om het even te duiden. :)
Daarnaast was ik op het vlak van die ingebouwde microfoon zelf ook fout, aangezien die nog niet in de DS4 zat blijkbaar.
Dat is dus niet juist, zoals hieronder ook wordt aangegeven. Er zit namelijk nu geen microfoon in de DS4. In de DS5 is dit nieuw.
Ter referentie; de Google Stadia controllers hebben een 3.8V / 2000mAh / 7.6Wh accu. Zie hiervoor de foto van de accu op de laatste pagina van het FCC "internal photos" report:
https://apps.fcc.gov/oetc...NJIYw%3D%3D&fcc_id=A4RH2B

Stadia-controllers verbinden via wifi, waardoor het stroomverbruik lastig is te vergelijken. Mijn eigen ervaring is dat een lading meerdere dagen meegaat, en daarmee op zo'n 12 uur speeltijd uitkomt.
Laten we zeggen dat er geen andere verbeteringen zijn doorgevoerd. In optimale omstandigheden is het dus maximaal slechts 12 uur?

Ik vind het maar matig. Met een stel fatsoenlijke (oplaadbare) AA batterijen van Eneloop of IKEA, gaat een Xbox controller ontzettend lang mee.
Anoniem: 306567 @Tk5513 augustus 2020 10:03
Is het daadwerkelijk een probleem vraag ik mij af? Ik ervaar dit namelijk niet zo, ik heb de charging station van Sony gekocht:

pricewatch: Sony PlayStation Dualshock Charging Station PS4

En ik heb 2 controllers, de ene staat op de charging station en als ik aan het spelen ben heb ik de andere controller in de hand. Op het moment dat de controller leeg is, dan wissel ik de controller met diegene de in de charging station zit. Op deze manier zit ik nooit zonder controller.

Ik heb ook een xbox one x, maar ik vind het zelf niet handig dat daar AA batterijen in zitten, ook is het niet heel erg milieubewust. Ik heb liever direct een accu in de controller die je kan opladen. Bij de xbox moet je of elke keer nieuwe batterijen kopen of een charge kit erbij kopen. Daardoor is de controller van Microsoft ook een stuk duurder. Je moet namelijk de controller kopen + nog extra 25 euro uitgeven aan een charge kit.
Je kan er ook oplaadbare Eneloop(/IKEA) batterijen in doen, die gebruik ik waar mogelijk, dus ook in mijn XBOX One controllers. Als er batterijen bij iets geleverd worden gebruik ik die niet eens, want meegeleverde batterijen zijn meestal van slechte kwaliteit(waar de Eneloops aan de andere kant van het spectrum zitten). Ik heb ook een PS3 staan, maar prefereerde toch echt het 'gedoe' van veel minder vaak batterijen wisselen(ik heb ze opgeladen klaar staan) dan de controller zelf op moeten laden. Bovendien is de levensduur van je apparaat niet afhankelijk van de accu. Het is maar wat je milieubewust noemt. ;)

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 24 juli 2024 16:02]

Ik vind het zelf dus totaal onhandig, je moet de batterijen eruit halen, in een apart lader stoppen om op te laden. Ik vind het totaal niet efficiënt, voor mij is het geen probleem om de controller even op de lader te zetten. De accu in de controller is ook gewoon aan te passen. Daarnaast heb ik nog nooit een accu in de controller kapot gehad of dat deze daadwerkelijk minder capaciteit krijgt. Ik speel nog geregeld met mijn ps3 en die controllers blijven het ook nog gewoon doen.
Het is net wat je zelf makkelijker vindt. Wisselen kost 30 seconden en opladen doe ik als het uitkomt, ik heb een stuk of 8 opgeladen batterijen klaarstaan in een houder. :) Bij de Steam controller hetzelfde(al zijn die batterijen er soms lastig uit te krijgen).

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 24 juli 2024 16:02]

Dat hangt van de gebruikte batterij af, heb ik gemerkt. Sommige zijn net iets dikker vanwege hun omhulsel.

Maar wat maakt het uit als je er makkelijk 70+ uur uithaalt. En dat voor een controller van 2015. Ik blijf het een knap ding vinden.
Maar het blijft omslachtig. Stel je hebt twee kinderen, dan heb je - als we jouw situatie aanhouden - dus vier controllers nodig zodat je zeker bent dat ze altijd kunnen (draadloos) spelen. Dan heb je waarschijnlijk ook twee laadstations nodig die twee controllers tegelijkertijd kan opladen.Of op z'n minst 4 accupacks die met een usb-kabel kunnen worden opgeladen.
Met de xbox kun je zowel een accupak als oplaadbare batterijen (dus wel milieubewust!) gebruiken.

Raar, over de Sony controller schrijf je:
Op het moment dat de controller leeg is, dan wissel ik de controller met diegene de in de charging station zit.
Een oplaadstation is hier geen enkel bezwaar.
Over de XBOX-controller schijf je:
Daardoor is de controller van Microsoft ook een stuk duurder. Je moet namelijk de controller kopen + nog extra 25 euro uitgeven aan een charge kit.
En is een oplaadstation ineens wel een bezwaar.

Je poogt problemen en/of verschillen te creëren tussen een PlayStation of een XBOX-controller die er in werkelijkheid helemaal niet zijn.
Je lost gewoon praktisch het laadprobleem op met een of meerdere controllers (en als er meerdere personen gamen in een huishouding dan kan dit behoorlijk omslachtig worden) Het enige verschil tussen de controllers is dat de XBOX-controller zowel reguliere (oplaadbare) batterijen als een accupack accepteert. Voor het overige zijn ze net zo milieuvriendelijk of onvriendelijk en kost een oplaadstation als accessoire gewoon extra geld. Net als een batterijoplader.
Ik heb al sinds 2013 een PS4 en nog nooit ben ik belemmerd in mijn game time door de batterijduur van mijn controller. Laat staan dat ik een extra controller ga kopen om altijd te kunnen spelen. Als ik 6 uur aan een stuk speel kan dat makkelijk met mijn DS4 V2. Ga ik tussendoor even wat eten, dan zet ik de controller een halfuurtje in het laadstation en ik kan er dan weer lang tegenaan.

Pas als je echt een volle dag (begin middag tot laat in de avond) non stop gaat gamen gaat de batterijduur een probleem vormen. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat de batterijduur dan niet je grootste probleem is.
Als jouw kinderen na zes uur gamen een probleem hebbem met lege controllers dan lijkt het mij een mooi moment om ze iets anders laten doen. :+

Het is inderdaad fijn dat Microsoft meer opties heeft maar ik denk dat de meeste mensen weinig problemen ervaren wanneer hun controllers leeg zijn. Wanneer een controller leeg is kan je het aansluiten aan de PlayStation zelf, een telefoonlader, of een powerbank, en dan is er ook nog eens de mogelijkheid om er een andere controller te pakken die wel vol is. De Xbox geeft naast deze opties 1 extra optie, zo'n enorm verschil lijkt mij dat dus niet.
Je hebt er waarschijnlijk overheen gelezen. De laatste alinea geeft goed weer hoe wij dit doen (praktisch oplossen), en niet zoals het bericht waarop ik heb gereageerd.
Dan spelen ze toch maar even met een USB kabeltje er in geprikt, net als we 'vroegah' deden? Het is niet alsof de Playstation controller onbruikbaar is als de accu leeg is.

Extra controller zodat je er altijd 1 vol hebt valt in dezelfde categorie gebruikers gemak als een stapel oplaadbare batterijen klaar hebben liggen.
Ik heb ook een xbox one x, maar ik vind het zelf niet handig dat daar AA batterijen in zitten, ook is het niet heel erg milieubewust.
Mijn 2006 Xbox 360 controller kan ik nog prima gebruiken met oplaadbare batterijen. Heel milieubewust denk ik dan. Je hoeft helemaal geen charge kit te kopen; gebruik gewoon een setje oplaadbare batterijen.

Veel fijner dan PS3/4/5 controller, waarbij je 'm weer aan de lader moet hangen.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

Het is maar wat je prettig vindt. Ik vind een oplaadbare controller prettiger dan dat ouderwetse gehannes met oplaadbare batterijen.
"ouderwetse gehannes met oplaadbare batterijen"?

Scenario Playstation
- Controller leeg (zoals altijd)
- Zoek de oplaadkabel
- Shit kabel te kort
- Hang controller aan kabel, hopelijk is de andere niet leeg
- Shit andere controller ook leeg

Scenario Xbox
- Controller heeft nog 80% batterij
(lange tijd later)
- Controller is leeg
- Trek batterijen eruit
- Prop batterijen in laadstation
- Pak andere oplaadbare batterijen (heb er zeker 10+ op voorraad)
- Doe batterijen erin
- Speel een lange verder

Accuduur voor PS4 controller: 4 tot 8 uur.
Downtime (aan lader) voor PS4 controller: Lang

Accuduur voor Xbox 360 controller: 56 uur. (xbox one: 30u)
Downtime voor Xbox controller (wisselen batterij): 1 minuut

Toegegeven, nadeel is wel dat de xbox controllers aanzienlijk zwaarder zijn. (230gr excl batterijen vs 192gr incl accu). Een setje AA NiMH's weegt 60gr, wat de xbox controller 290gr maakt.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

Scenario PlayStation:

Prik de telefoonlader naast de bank in de DS4, en weer door...
Scenario Playstation: Welkom in 2002 toen controllers nog niet draadloos waren.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 24 juli 2024 16:02]

Gelukkig hoeft die kabel niet helemaal naar de PS4 :P
In de tijd van de PS1 had ik verlengkabels van 2 meter voor de controllers dus ik weet wel hoe het was voor het draadloze tijdperk.
Maar dan zit je met een stom draadje aan je controller.

En ik heb geen telefoonlader naast de bank. Ik heb een draadloze lader op mijn nachtkastje, dus altijd volle foon.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

Ik wilde alleen maar aangeven dat jouw hele scenario niet voor iedereen opgaat. Ik heb dus wel een lader naast de bank, met een redelijk lang snoer dat mij totaal niet beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Daarnaast heb ik ook een tweede controller, heb dus in 5 jaar nooit echt een probleem gehad met de zogenaamd beperkte accuduur.
Ik heb dit ook.

Gewoon het sony laadstation voor ps4 gekocht. Als mn controller leeg is, pak ik mn tweede controller van de lader en prik de eerste erin. ‘S avonds twee controllers in het laadstation. Nooit problemen.

Headset (sony gold) laad via de één van de usb poorten (‘s nachts) terwijl in de andere poort de dongle zit.headset is nooit leeg.
Scenario PS4:

- Je pakt de DS4 uit het charging station en speelt op een volle lading gemakkelijk 6 uur (speel zelden tot nooit langer dan 6 uur aan een stuk door)
- Na het spelen plaats je de DS4 terug in het laadstation
- Wanneer je volgende speelsessie begint heb je weer een volle batterij.

Wat is het probleem dan?
Ik hoor het al, je hebt geen kinderen. De PS controllers zijn ALTIJD leeg omdat de kinderen het wegleggen en iets anders gaan doen.

Dus zeker met kinderen is dat echt wel een probleem. Hoevaak ik wel niet vlak voor de PS heb gezeten..(omdat ik niet naast de bank oplaad mogelijkheden heb)
Nee hoor, ik heb kinderen.
Als ze niet kunnen spelen omdat de controllers leeg zijn doen ze dat maar 1 keer. :+
De keer erop gaat die echt wel goed op het laadstation.

Wij hebben nooit een lege controller op onze PS4, maar ik of mijn kinderen gamen dan ook niet zo lang blijkbaar.

Het voorbeeld wat Gamebuster aanhaalt is dus niet zo vaak waar als hij aangeeft. Controller leeg zoals altijd? Nou ik ken veel mensen met een PS4, maar die hebben er nooit last van. Zoals gezegd, dat doe je maar 1 keer en als je dan heel graag wilt spelen moet je enkele uren wachten.

Dus mijn scenario:
- Oh controller is nog lang niet leeg, leg 'm na het gamen toch maar op het laadstation. ;)
- Is hij toch leeg: Dan heb ik echt te lang gegamed, maar goed we pakken dan gewoon een andere controller. Of een pauze zoals het hoort na zo'n lange gamesessie.
Bij mij gaat het zo dat ze het niet vervelend vinden om bedraad vlak voor de tv te zitten. Dus helaas is papa dan altijd de sjaak.
Dus nee helaas is dat na een keer niet opgelost :P
Bij mij weten ze niet eens dat het bedraad kan. :)
Ik speel met drie jongens die ook nu tijdens de vakantie veel gebruikmaken van de PS4. We delen 3 controllers voor 2 PS4's en lege batterijen komen niet voor. De jongens weten prima dat ze het laadstation moeten gebruiken.
xbox accupack is toch het makkelijkste. Zit een lange micro usb kabel bij. Speel de accu leeg, hang de kabel eraan, en speel met dezelfde controller verder totdat deze weer is opgeladen en haal de kabel weer los. downtime 5 seconde.
Dit kan toch ook gewoon met de DS4? Kabel er in en je kan met dezelfde controller door spelen.
Klopt alleen dan 4x zo vaak.
Klopt alleen dan zonder downtime...
Zonder? Je moet opstaan, kabel pakken en erin steken aan beide kanten. Als je dat 4x doet ben je net zoveel tijd als 1x batterij wisselen bij de Xbox. Daarnaast zit je aan een kabel en ben je gelijk al het voordeel van een draadloze controller kwijt. Hallo 2002.
Hallo 2020. Lees mijn eerdere reactie hierboven. Telefoonlader inprikken, klaar. Niet opstaan, geen downtime.
Dit is toch allemaal lood om oud ijzer.
XBOX of PS4, het maakt geen drol uit, alleen effe wat anders mee omgaan.
ja, ik bedoelde dit vooral voor de mensen die batterijen gaan verwisselen in een xbox controller. Al zovaak gezien dat vrienden stoppen met lopen en praten en daardoor dood gaan in Warzone en dan zeggen, moest ff batterijen verwisselen, die beneden in de keuken lagen terwijl ik op zolder zat.....ja dan denk ik man...man..man....koop een accupack voor 2 tientjes.
Als je oplaadbare bat. heb dan is het Secnario van Playstation ook gewoon toepasbaar toch?:

Scenario Playstation
- Controller leeg
- Zoek de oplaadkabel
- Hang controller aan kabel, gaat verder

Scenario 1 Xbox
- Controller heeft nog 80% batterij
(lange tijd later)
- Controller is leeg
- Trek batterijen eruit
- Prop batterijen in laadstation
- Pak andere oplaadbare batterijen (heb er zeker 10+ op voorraad)
- Doe batterijen erin
- Speel een lange verder

Scenario 2 Xbox
- Controller leeg
- Zoek de oplaadkabel
- Hang controller aan kabel, gaat verder

Is de accu (bat.) brak van je controller, dan vervangen je ze gewoon weer door nieuwe oplaadbare bat. De PS4 heeft lastig te vervangen accu's in de controller en de XBOX one heeft accu's in de vorm van bat. die je easy kan vervangen. Of zie ik iets over het hoofd?
Schaf een laadstation (voor ongeveer €15)aan voor 2 DS4 controllers. Berg ze netjes op als je klaar bent en je hebt nooit meer lege controllers. 10+ goeie oplaadbare batterijen zijn waarschijnlijk duurder dat het oplaadstation.
Behalve dat ik die oplaadbare batterijen ook voor andere dingen gebruik.

€1,50 per stuk overigens. En voor 3 euro heb je een lader. Voor 9 euro heb je dus altijd 2 batterijen klaar liggen, en 2 in je controller.

Nog steeds goedkoper dan €15, en ook bruikbaar voor andere zaken.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

Goed punt wat betreft het doel van de batterijen voor andere zaken. Het verschil van 6 euro is wat mij betreft te verwaarlozen.
Feit blijft dat de keuze voor een console niet bij het type controller ligt naar mijn mening.
Dus heb je een Xbox is jou manier een prima optie. Heb je een PS4 dan raad ik een oplaadstation aan.
Exact - uiteindelijk maakt het niet uit. Ik vind PS4 beter maar xbox controllers zijn beter imo.

Uiteindelijk zijn alle ps en xbox controllers prima. De switch controllers zijn gewoon garbage

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

edit; gereageerd op verkeerde reactie

[Reactie gewijzigd door rrikkert op 24 juli 2024 16:02]

Mijn ps3 controller is al lang dood.. En mijn Xbox360 controller gebruik ik nog steeds.

Ja tis af en toe ff hanessen en vervelend als je net ingame zit.. Maar tis een stuk beter voor de levensduur van je device en het milieu. Ik gebruik echt al tig jaar eneloops van Panasonic. Lopen nauwelijks leeg.
Tja.. ik vind het vervelend om batterijen te moeten wisselen. De keren dat ik game, is het hooguit voor enkele uren. Ik hang één keer per week mijn controller een dagje aan de TV (via de USB-poort aldaar) en zo laad het beestje weer op en kan ik er zeker een week tegenaan. Ik heb er in al die jaren PS4 nog nooit een probleem mee gehad. Het is dus net wat je maar prettig vindt. :)
Maakt het uit of je aan accu oplaadt of een stel batterijen?
- Je hoeft toch geen charge kit te kopen, maar kunt gewoon 1 van je bestaande laders nemen.
- Bovendien verplicht de DS5 je om voor oplaadbaar te gaan. Bij MS kun je daadwerklijk voor wegwerp gaan. Worden nog steeds miljoenen van gemaakt als ik me niet vergis

Daarnaast is de batterijhouder van de 360 controller echt waardeloos. Heb er 2 nieuwe voor moeten kopen omdat mijn controller steeds vaker disconnecte. En ja... dit was na geklooi met plakband om de houder op zn plek te houden.

Wellicht heb ik pech gehad met mijn controllers, maar niet kapot van MS' bouwkwaliteit.
Ik heb nooit problemen gehad met controllers van Sony of Microsoft. Alleen Switch controllers... manmanman.
Pro controllers? Die werkt bij mij eigenlijk perfect.
Meeste Nintendo controllers hebben het bij mij altijd vrij goed gedaan.

Of bedoel je de joy cons and eventueel joy con drift? Dat heb ik nog niet ervaren, maar moet daar ook bij bekennen... Ik gebruik die joycons niet los.
Alle controllers zijn waardeloos, zelfs de pro controllers.

De Joy-Cons zijn zo slecht dat het schandalig is. De Pro Controllers zijn oké maar echt niet vergelijkbaar met de kwaliteit van de voorgaande consoles. Geen van de controllers voor de switch zullen 10+ jaar meegaan. Dat is wel anders met bijv. de Wii-U en alles daarvoor; alle meuk uit die tijd was gebouwd als een tank. Mijn Wii motes en nunchucks doen het allemaal nog perfect. Je kan gooien met die dikke Wii U tablets en los van wat krasjes doen ze het nog prima.

Alle controllers, letterlijk ALLE, die ik bezit voor de nintendo switch (2 paar joycon, 2 pro controllers), heb ik moeten terugsturen om verschillende problemen.

Connectie-issues, joystick drift, joysticks die gewoon helemaal niet meer functioneren... en inmiddels zijn de 1e controllers buiten de 2 jaar garantie dus wordt er ook nog eens geld voor gevraagd. Schandalig. Ik doe er echt niks geks mee. Ik heb nog nooit in mijn leven ooit ook maar 1 defecte controller gehad voor wat voor console dan ook, en voor de switch zijn ze allemaal defect geleverd of uiteindelijk defect geraakt.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 16:02]

Ok, dus:
Je koopt zelf een charging kit van 29,- voor sony omdat je dit de moeite waard vind.
Terwijl bij de xbox daar opeens 25,- moet betalen voor hetzelfde. terwijl je OOK nog de mogelijkheid hebt om met batterijen te spelen..
Verder een beetje raar dat je dus 2 (sony) controllers moet hebben, om er constant 1 op standby/charge te hebben staan om door te kunnen gamen.
Controllers laden voor bijden volgens mij ook met kabel, misschien zijn ze zelfs te gebruiken met kappote accu of zonder accu en bedraad.
AA batgterijen zijn zoals ondergezegt ook als rechargeable te gebruiken, en voor andere apparaten te gebruiken.
Je hebt ook gewoon de mogelijkheid om een kabel aan je controller aan te sluiten wanneer deze op is. Dan kan je hem tijdens het spelen gewoon opladen.
Is het daadwerkelijk een probleem vraag ik mij af?
Ik heb zelf geen PS4, maar een paar anderen die ik ken wel en ik zie de melding dat de accu bijna leeg is toch al na een uurtje of 4/5 verschijnen. Dat vind ik persoonlijk wel erg kort.
Het is geen probleem want je kan er gewoon een powerbank aan hangen. Dat is weinig gekloot overal en de controller is meteen weer functioneel terwijl die aan het opladen is - daar heb je geen twee controllers voor nodig waarbij één aan het opladen is en de andere ''beschikbaar'' is.
Maar ik prefereer nog steeds het systeem van Xbox die ik gebruik voor PC. Dat werkt voor de gebruiker het fijnst en de oplaadbare batterijen zijn ook wat milieuvriendelijker.
Met mijn Elite V1 en accu haal ik makkelijk 30 uur, net als met de Pro Controller van Nintendo. Veel handiger dan elke zes uur van controller wisselen.
Ik vind het wel een probleem, bij de PS4 was ik haast verplicht om twee controllers aan te schaffen omdat ik niet steeds aan een draadje wil zitten met de controllers. Ze gaan supersnel leeg en altijd op het verkeerde moment. Bij de Xbox One kun je gewoon een accupack kopen op oplaadbare AA batterijen gebruiken (die je waarschijnlijk toch al in huis hebt voor andere apparaten die AA gebruiken, milieuvriendelijk).

Dat ze alweer geen verwisselbare accu erin stoppen vind ik dan ook een schande, niet alleen zijn verwisselbare accu's over het algemeen groter, je kunt ze ook gewoon vervangen als ze versleten zijn, iets dat bij de DS4 (en hoogstwaarschijnlijk bij de DS5) niet zo eenvoudig is. Dat is dus óók niet milieuvriendelijk, veel mensen gooien hun DS4's gewoon weg wanneer de ingebouwde accu slecht is en kopen een nieuwe.

Ik vind het nogal klantonvriendelijk dat Sony alweer op deze manier verder gaat.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 24 juli 2024 16:02]

Grappig, omdat ik precies het omgekeerde had toen ik de xbox one x kocht. Toen ik de controller erbij pak het eerste idee wat ik had, levert Microsoft nog steeds controllers met losse batterijen? Wat ouderwets. Ik vind het nou juist erg fijn en klantvriendelijk dat er gewoon een accu in zit die je altijd kan opladen met een kabel of via een charging station. Ik maak er al jaren gebruik van en heb daar geen problemen of irritaties in ondervonden.
Ingebouwde batterijen zijn juist het tegenovergestelde van klantvriendelijk. Je kunt ze niet zelf eenvoudig vervangen zonder de controller open te slopen en dat betekent voor veel mensen dat ze nieuwe controllers moeten aanschaffen wanneer de accu onvermijdelijk een keertje kapot gaat. Het is voor Sony wel heel vriendelijk, dat betekent meer inkomsten uit hun controller verkoop natuurlijk, goed voor de portemonnees van de aandeelhouders!

Ook voor de toekomst is het zeer slecht, over 20 jaar wanneer je de PS4 weer een keertje wilt gebruiken zijn de ingebouwde accu's van je controller kapot en met een beetje pech ook gaan lekken en dan zijn de controllers helemaal kapot door corrosie.
Dat is uiteraard jouw mening, alleen ik deel deze mening dus niet. Out of the box kan je direct de controller gebruiken en makkelijk de controller opladen via het bijgeleverde kabeltje. Je hoeft geen extra accessoires zoals batterijen, oplaadbare batterijen of battery packs te kopen. Het is hierdoor erg gebruiksvriendelijk.

Daarbij je statement dat over 20 jaar de controller niet meer werkt omdat de accu kapot gaat daar heb ik nog geen last van gehad. Mijn ps3 controller van 2007 doet het nog steeds en laat nog net zo goed op zoals in het begin. Ook qua gebruiksduur is deze nog hetzelfde al het begin.
Dat is uiteraard jouw mening, alleen ik deel deze mening dus niet. Out of the box kan je direct de controller gebruiken en makkelijk de controller opladen via het bijgeleverde kabeltje. Je hoeft geen extra accessoires zoals batterijen, oplaadbare batterijen of battery packs te kopen. Het is hierdoor erg gebruiksvriendelijk.
Dat kan altijd hoor, Microsoft levert gewoon een setje AA batterijen mee. Je kunt meteen spelen. De DS4 controller is out of the box niet eens volledig opgeladen, je kunt wel spelen maar niet lang.
Daarbij je statement dat over 20 jaar de controller niet meer werkt omdat de accu kapot gaat daar heb ik nog geen last van gehad. Mijn ps3 controller van 2007 doet het nog steeds en laat nog net zo goed op zoals in het begin. Ook qua gebruiksduur is deze nog hetzelfde al het begin.
Belangrijkste woord is nog. 13 jaar is lang maar geen 20, of 30 of langer. Feit is dat accu's op den duur gewoon kapot gaan, allemaal zonder uitzondering. Er zijn helaas nog geen accu's uitgevonden die nooit kapot gaat, dat gaat waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Over 30 jaar zijn AA batterijen waarschijnlijk nog steeds te krijgen (die dingen bestaan immers al sinds 1907).

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 24 juli 2024 16:02]

ik heb ook een docking station voor m'n xbox controllers.
Je krijgt daarbij een herlaadbare batterij die je wisselt met de AA batterijen.
Hoe vreemd dat je de voorkeur geeft aan de controller die 10 keer sneller leeg is én je niet de mogelijkheid geeft om de accu te wisselen. Het enige objectieve nadeel is dat je de batterijtjes moet verwijderen om te laden tov steeds concequent je controller in de chargestation te steken.
Voor de xbxone controller bestaan trouwens ook setjes met een herlaad are accu en een chargestation. Heb je beste van beide werelden want je behoud de langre accuduur én kan in noodgevallen nog steeds terugvallen op Aa cellen.
Anoniem: 306567 @Orbit13 augustus 2020 22:10
Ik vind de grip van de Xbox One controller niet fijn. Ik kan er niet aan wennen. En ja ik geef de voorkeur aan de ds4 controller.
En ik vind de DS controllers dan weer meer weghebben van marteltuigen, maar daar hadden we het niet over, wel over de accu implementatie.

Zo hebben we hier ook nog een WiiU staan waarvan zowel de Gamepad als de Pro controller niet verwisselbare accu's hebben. De GamePad heeft een pijnlijk korte batterij duur (4 uur) , de pro controllers een absurd lange (80 uur). Maar voor beiden geld hetzelfde, indien de accu leeg is , is het gedaan met spelen.

Het ironische aan je betoog is dat je eigenlijk gewoon zelf ook een verwisselbaar accu hebt voorzien voor je DS4 controller, alleen hangt er een hele controller aan vast.

De XBXone controller is op accu gebied simpelweg superieur, ze gaan veel langer door op 1 lading, zijn indien gewenst eenvoudig te vervangen én de accu kan ook geladen worden met een kabeltje zoals je met de DS4 doet.
Zijn dat die standaard "LADDA" batterijen? Zo ja, dan ga ik daar eens voor langs bij de IKEA. Ze kosten 6 euro voor 4.

Excuus voor offtopic reageren.
idd, die ladda 2400's komen uit dezelfde fabriek als eneloops. En zijn vergelijkbaar kwa prestaties.
Dank, dan rijd ik eens langs!
Klopt, uitstekend én goedkoop! Ik heb er hier een heel stel liggen en ze gaan super lang mee.
Dammit Ikea.. Ik me maar scheel betalen voor Eneloops (met verzendkosten enzo).
Of ze 100% hetzelfde zijn is moeilijk vast te stellen maar nadat ik dit gerucht had opgepikt en het indirecte bewijs aangehoord heb ik wat setjes gekocht en getest. Ik kan ze werkelijk niet onderscheiden van de eneloops, niet fysiek, niet kwa gebruik en ook niet via m'n lader ( skyrc mc3000). Ondertussen een stuk of 50 in rotatie en werkelijk niks aan op te merken. De aaa's doen het ook goed trouwens.
Heb ze toevallig vanmiddag gehaald. Inclusief de USB lader die ze voor een paar euro erbij verkopen. Werkt prima. Ledje van de lader blijft wel branden, die zou uit moeten gaan als ze vol zijn. Maar misschien laadt hij gewoon langzaam?
Volgens de manual is de laadstroom van de VINNINGE ikea lader niet meer dan 0.22A, reken dus op een laadtijd van 12-14 uur bij volledig ontladen batterijen.

Ze slikken echter makkelijk een 5 tot 10 maal hogere laadstroom, met laadtijden die omgekeerd evenredig afnemen. Dan heb je natuurlijk wel een iets pottentere lader nodig :D
Tenzij je 12 uur aan 1 stuk aan het gamen bent is het toch geen probleem?
Goed, ik speel casual 2-3 uur per avond, 1 a 2 avonden per week. Volgens mij kan ik met de PS4 controllers zeker 5 avonden spelen zonder dat ik moet wisselen naar de andere.
Met een ingebouwde accu moet je opladen via een dock of kabel. Een dock dien je apart te kopen en met een kabel ben je beperkt in bewegingsvrijheid. Het fijne aan de AA batterijen in de Xbox controller, is dat ze én lang meegaan én je ze binnen mum van tijd hebt verwisseld. Vervolgens kun je weer verder, zonder de beperkingen van een kabel.
Ik heb een pack gekocht met 2 controllers, 1 ligt altijd aan de kabel, de ander speel ik mee. Geen probleem...
Een dock kost de wereld niet en je zal je controller toch ook ergens neer moeten leggen na het gamen.
Dus je hebt nu betaald voor een extra controller én een dock? Wanneer je met z'n tweeën speelt en één controller is leeg, zit je dus weer vast aan de kabel.

Natuurlijk hoeft het geen probleem te zijn, maar dan moet je er wel (van tevoren) rekening mee houden. Dat tast de gebruikservaring aan.
Ik speel nooit met z'n 2en, mn vrouw vind het allemaal niet leuk en er zijn maar weinig niet-shooter couch co-op games. Worms WMD en Rayman zijn de enige, maar in platforms ben ik zo veel beter dan mn vrouw dat ze het snel niet meer leuk vind :')
Ik heb dat probleem inderdaad ook niet gewoon 2 controllers, wat sowieso gewoon fijn is(Mocht je eens met 2en willen spelen).
Anders ligt controller 1 aan de ps4 met een kort usb kabeltje, en de 2de mee aan spelen.

Zijn ze leeg gewoon omwissel klaar geen dock of iets nodig daarvoor.
En met oplaadbare batterijen heb je geen extra lader of dock? Ow wacht, die moet je natuurlijk ook ergens opladen. Ik heb soms speelsessies van een hele dag 10 uur 's-ochtends tot 12 in de avond en zelden tot nooit moet ik van controller wisselen. Gewoon zorgen dat je voor het afsluiten even kijkt hoever de batterij is en dan druk je de controller in een dock. Weet je ook meteen waar je controllers zijn, ipv ergens willekeurig neer leggen. En mocht ie ongelukkig tussendoor leeg zijn, wissel ik van controller of druk er een langere usb kabel in aan een usb-lader, dat beperkt je ook nauwelijks. Dit zijn echt 1st world problems.

En als je met losse batterijen werkt, moet je ze ook weer gaan zoeken of zal je net zien dat ze leeg zijn of door een ander gezinslid ergens voor gebruikt zijn. Zit je alsnog zonder en geen mogelijkheid in de controller zelf te laden.
En met oplaadbare batterijen heb je geen extra lader of dock? Ow wacht, die moet je natuurlijk ook ergens opladen.
Uiteraard, maar die is niet afhankelijk van de controller én deze is ook bruikbaar voor andere dingen.

En batterijen gewoon op één plek bewaren is niet zo moeilijk toch? Als je er een stel hebt zijn ze echt niet allemaal opeens door anderen in gebruik. Haal je lege batterijen uit controller? Gelijk in oplader stoppen.

Er is voor beiden opties wat te zeggen.
Dus een first world problem. Beide hebben voor- en nadelen. Ik heb liever een ingebouwde accu dan losse batterijen. Maar per saldo kan je bij de PS4/5 de controller gewoon aan een kabel aan playstation doen om op te laden, waar jij persé een losse lader nodig hebt voor de batterijen. Een dock is bij de PS geen noodzakelijkheid, wel makkelijk. ;)
Nope, niet correct. je kan de accu van de XBOX controller ook gewoon met een USB kabeltje laden.

https://www.amazon.com/Of...e-Packaging/dp/B014TXLEIU
Zoiets kun je ook kopen
https://www.amazon.com/Co...fRID=DQ8FX6E0P7P9M8PK9MN7
Dan is het toch weer wel hetzelfde als bij PS, alleen kan je ze dan verwisselen als je wilt.
Je kan gewoon je controller via een dichtbij zijnde stopcontact laden of, beter nog, via een powerbank. 0,0 beperking in bewegingsvrijheid.

Mijn Xbox controllers hebben ook gewoon een play&charge kit erin. Ik wil die onzin met batterij vervangen niet in hebben. Die batterijen hoef ik echt niet.
De batterijen moet je ook weer opladen of in het geval van niet oplaadbare weggooien en/of nieuwe kopen. (Super slecht voor milieu)

Nee dankje. Gewoon laden als je m niet gebruikt of even gebruiken met kabel tijdens het laden is een veel betere optie..
Ik heb een USB kabel gekocht van 5 meter om op te laden tijdens het spelen..werkt prima :)
met een kabel ben je beperkt in bewegingsvrijheid
ligt aan de lengte van je kabel :)
zou een 50 meter lange kabel nog een beetje laden? :P
Uiteindelijk heb ik maar een dock gekocht, want wat een ellende. Het gebeurde mij regelmatig dat beide controllers (bijna) leeg waren op momenten dat ik wilde gamen. Overigens is het geen twaalf uur, maar maximaal een uur of acht met de huidige controllers. Gevoelsmatig heb ik niet het idee dat ze de acht uur halen.
12 uur is theoretisch de gebruiksduur van de nieuwe controllers:
8 uur + 50% = 12 uur
Puur theoretisch inderdaad.

De DS3 had een kleinere batterij (570~610mah) dan de DS4 (800~1000mah) maar de DS3 ging toch een stuk langer mee.

Hoe het zich in de praktijk verhoud zal nog moeten blijken maar het is ieder geval een goed teken.
Ik doe anders 1 controller leeg die gaat gelijk aan usb kabel aan de ps4, en dan door spelen met de andere(Die dan nog aan de ps4 hangt met usb kabeltje).
ZO heb ook geen dock nodig en laad de 1ne op, en met de andere kan spelen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 24 juli 2024 16:02]

3 uur per avond en dan 5 avonden zonder te wisselen?
Dat haal ik bij lange na niet met mijn DualShock4 controllers. Nooit gedaan ook.

Om de avond opladen is het hier ongeveer, schat het op 8 uur in totaal.

Vreselijk vervelend want als je 1x vergeet te laden speel je de volgende avond aan de kabel, like it's 1999 8)7

Betere accu is dus zeker welkom hier! Sowieso lijkt de DualSense controller een van de hoogte punten te worden voor mij.
Als mijn controller leeg is pak ik de ander. En dan gaat de lege aan het stroom.
Ja dat is een van de opties maar met een goeie accu had dat dus niet )of in ieder geval minder vaak) gehoeven en daarmee is dat dus zeker welkom.
Als je niet 12 uur aan 1 stuk speelt is het inderdaad geen probleem als je niet vergeet op te laden. En anders kan je alsnog doorspelen door een oplaadkabeltje te verbinden aan je controller neem ik aan. Maar toch een grotere accu met een eventuele snellaad functie was toch fijner geweest voor veel mensen.
Maar toch een grotere accu met een eventuele snellaad functie was toch fijner geweest voor veel mensen.
Maar zijn dat echt zo veel mensen die daar baat bij hebben dat het voor Sony telt om alle controllers daarmee te voorzien?
Ik (als leek) vind 12 uur aaneengesloten nou niet echt weinig... :?
Mwah, mijn ervaring is dat het enorm gaat irriteren dat je iedere keer weer die PS4 controller op moeten laden. Je vergeet het geheid een keertje en dan is dat ding weer leeg als je wilt gamen.

Wat dat betreft is de 'old-school' oplossing van Xbox echt beter. Je kunt kiezen (accu of batterij) en als je gebruikt maakt van de sterkste oplaadbare batterijen van Ikea dan lijk je wel oneindig met de controller te kunnen doen.]

Nintendo doet het ook super netjes met hun Pro controller. Die gaat op de accu véél langer mee dan de PS4 controller.

[Reactie gewijzigd door Rossi46 op 24 juli 2024 16:02]

Het is wel een probleem, zeker als de concurrentie gewoon 20 uur doet op een accu lading.

Zelfs mijn originele Microsoft Accu Pack uit 2013(!) doet het nog voortreffelijk.

Ga echt niet beginnen aan continue (oplaadbare) batterijen wisselen, we leven niet meer in 1990.
Hopelijk hebben ze de lightbar wat ehm... lichter gemaakt, want dat was echt een grote energieslurper. Aan de andere kant zitten er nu ook wat nieuwe features bij, zoals adaptive triggers e.d.

We gaan het zien, maar ik heb nog de originele PS4 controllers, en die hebben een nog kleinere capaciteit, 800mAh. En die moet ik wel na een uurtje of 5-6 opladen.

[Reactie gewijzigd door chengbondkwok op 24 juli 2024 16:02]

De lightbar kan je in het menu van de ps4 zelf aanpassen op lichtintensiteit. Ik heb hem standaard op laag gezet zodat hij minder verbruikt. Er zijn nog meer opties die je kan instellen om batterij te besparen, door bijvoorbeeld de speaker op de controller uit te schakelen.

Lichter kan de lightbar denk ik niet als je de psvr gebruikt, want dan ziet de camera de controller niet meer. Wellicht volledige uitschakeling is misschien wel weer een optie misschien als je geen gebruik maakt van VR.
Die had gewoon als optie helemaal uit moeten kunnen, voor heel veel mensen echt een compleet nutteloze feature helaas..
Ik ken ook niemand die het gebruikt zoals Sony het bedoeld heeft, wie kijkt er nou naar zijn controller tijdens het gamen..
Voor zover ik mij kan herinneren heb ik die hele lightbar nog nooit gebruikt op de controller. Uiteraard al wel aangepast zodat ie minder fel is, maar had 'm graag helemaal uit willen zetten. De enige die het leuk vindt is mijn zoontje :P
Toen ik een plasma TV had zag ik alleen de reflectie altijd in m'n TV. Daarna heb ik hem afgeplakt met zwart tape en er nooit meer last van gehad :+.
Die IKEA batterijen komen toch ook uit de Eneloop fabriek? Ik heb van beide (Fujitsu/IKEA) een heleboel liggen voor allerlei apparaten en inderdaad, ook voor een XBOX Elite controller gaan ze echt lang mee. Ik vermoed een uur of 30. Ik heb in elk geval heel HZD tot nu toe op één lading gespeeld, en dat is een uur of 18. En het is alweer weken geleden dat ik de batterijen opgeladen heb. Maar ja, de 2 batterijen zijn dan ook 2450mAh per stuk.....
Je kunt die mAh alleen niet rechtstreeks vergelijken. Eigenlijk zou je het in mWh willen weten maar dan heb je het voltage van de accu's er bij nodig.
Maar twee van die batterijen in serie houden samen hetzelfde aantal mAh, maar het voltage verdubbelt.
Klopt, was ook niet als directe vergelijking bedoeld, maar de levensduur spreekt eigenlijk al voor zich. Ik denk dat het PlayStation pakket ca. 3.7v is? Eneloops zitten ergens tussen de 1.5 en 1.2(leeg). En volgens mij is het een serie opstelling, dus dan kom je grofweg op 2.7v gemiddeld.
Klopt. Die batterijen van IKEA zijn uitstekend en ook nog eens heel goedkoop!
Idem dito met de Nintendo Switch Pro controller. 20+ uur is makkelijk te halen op 1 lading.
Idem dito met de Nintendo Switch Pro controller. 20+ uur is makkelijk te halen op 1 lading.
Dat ding is echt een beest.
USB C = snel opgeladen en kunt er echt kneiter lang meer vooruit.
Bovendien.... erg lang oplaadsnoer, dus kan makkelijk vanaf de bank bij de wandcontactdoos en al ladend verder spelen.
Lang oplaadsnoer er zat geen snoer bij om op te laden ?, was alleen een Switch pro controller meer niet :).
Misschien dat het tegenwoordig anders is, maar volgens mij zat er geen kabel bij die van mij.

Je kan uiteraard zelf een kabel kopen maar kan met de ps4 ook, is gewoon micro usb dacht ik uit het hoofd.
Ik krijg er toch altijd een lange usb C kabel bij hoor? Super prettig.
Altijd hoe vaak koop je een switch pro controller ?, ik heb er dan maar 1 gekocht en heb die al weer sinds begin van switch tijd.
Misschien zat er een usb c kabel bij dacht van niet, en als die erbij zat was die zeker niet lang. want weet wel dat ik geen lange usb c kabel heb.
Ik heb idd een usb c kabel bij de swtich zag ik ja, en voor kabel die bij iets wordt geleverd is die lang.
Maar hij is echt niet lang genoeg om op de bank ofzo te komen :P.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 24 juli 2024 16:02]

Lang oplaadsnoer er zat geen snoer bij om op te laden ?, was alleen een Switch pro controller meer niet :).
For real?
Ik heb mijn Switch, Odyssey en Pro Controller allemaal gehaald rond black friday, jaar dat Switch uitkwam.

Zit een flinke USB-C snoer bij. Nintendo branded, dus die kan moeilijk van iets anders zijn. Niet van de Switch zelf in ieder geval, want die hangt natuurlijk permanent aan de dock.

Heel weird dat jij geen kabel hebt. Want dat ding gebruik ik voor de meeste apparaten omdat deze zo lekker lang is.
Misschien zat er wel een kabel bij maar kan me niet herinneren dan meer, maar weet wel dat ik geen lange usb c kabel thuis heb.
Misschien dat ik anders een pech verpakking heb gehad ofzo, goed heb ook geen lange kabel nodig ding is nooit leeg tijdens spelen :).
Met batterijen of via oplaadpack gaan de xb units in principe net zo “kort” mee.

Het maakt niet uit hoe pang de batterij meegaat want ze zijn altijd leeg op een moment dat het niet uitkomt.

Ik snap dan ook niet waarom er geen opties zijn om altijd met een draad te spelen.

Minder storing en nooit gezeik met batterijen.
Dat eerste is gewoon niet waar... En je kunt prima met USB koppelen en zo spelen?
Nee dat klopt wel, maar qua gevoel maakt het niet zo veel uit. 10 of 30 uur speeltijd maakt niet zoveel uit als de boel leeg is als je het nodig hebt.

Dan zijn verwisselbare opladbare batterijen vaak het makkelijkst.

Spelen via usb heeft vaak weer de nadelen dat de (meegeleverde) kabels kort zijn, de connectors fragiel, en je ze er heel makkelijk uittrekt. Ik doelde eigenlijk meer op een systeem als de PS2 controller. Fatsoenlijk lang stevig snoer eraan en altijd stroom en verbinding. Ik vind het koppelen van controllers soms echt behoorlijk moeizaam verlopen bijvoorbeeld. Dan is controller 1 ineens niet player 1 ofzo.

Opzich was die draad zo gek nog niet ;)
Ik snap je punt over de speeltijd, maar toch is dat in de praktijk anders (vind ik dan toch). Ik heb een play & charge kit in mijn Xbox controller dus die laadt ook op via USB. Ik kijk af en toe wel wat het niveau is van de batterij en als ik zie dat die wat omlaag gaat dan leg ik hem wanneer ik klaar ben met gamen aan de kabel. Bij een duur van 30 uur heb ik een veel groter window om dat te zien en stel dat ik dan op 1/3 zit heb ik nog 10 uur over, dat haal ik dus altijd nog wel tot ik uitgespeeld ben. Bij een duur van 10 uur moet ik maar toevallig op tijd kijken want zo heel precies zijn die indicaties niet, en als ik op 2/3 zit heb ik nog maar een goede 3 uur over. De kans dat die het haalt tot het einde van mijn game sessie is veel kleiner.
Ik heb echt werkelijk nooit problemen gehad met mijn controllers voor de playstation. Ik heb er ook standaard twee.
Ik ook, en echt problemen heb ik er ook niet mee... Maar toch is het erg fijn dat ik bij de Xbox eigenlijk nooit een lege controller heb want ik leg hem af en toe uit mezelf weer eens aan de lader. Op de PS4 is het om de haverklap moeten wisselen midden in een game.
Ik heb altijd een telefoonlader in het stopcontact naast m'n bank, met een snoer van 3 meter. Als m'n controller leeg is steek ik die er in, klaar toch ook. Batterijen raken ook leeg, dus dan moet je al twee setjes hebben, en Eneloops zijn ook niet goedkoop. Telefoonlader erin pluggen en je kan gewoon door spelen.
Ik ben er vrij zeker van dat ze niet op bluetooth 2.1 meer gaan werken, dus daar valt ook nog wel wat te halen...
Ik verwacht een even lange accuduur als die van de ps4 controller.

Dat is opzich een “oké” accuduur, maar tegelijkertijd bizar dat je op internet accu’s met dubbele capaciteit kunt kopen die je daarna zelf in de controllers kunt plaatsen.

Wat dat betreft is dat bij Xbox echt een verademing, 20 uur accuduur en de mogelijkheid om even snel wat batterijen te plaatsen in geval van nood.
maar tegelijkertijd bizar dat je op internet accu’s met dubbele capaciteit kunt kopen die je daarna zelf in de controllers kunt plaatsen.
En heb je dat ook geverifieerd? Want ik heb die dingen ook voor iPhones besteld om eens te kijken. Zit gewoon een sticker over een “originele” accu heen die het getalletje wat hoger heeft. Onder water exact hetzelfde ding.

Accu’s van dezelfde techniek kunnen niet ineens een hogere energie dichtheid hebben. Als dat wel kon had de fabrikant dat wel gedaan denk je ook niet? De kans is dus vrijwel 1 dat je wordt opgelicht.
Inderdaad
Had 1400 mAh accu’s gekocht op ebay voor mijn playstation controller, resultaat was ongeveer dezelfde levensduur en misschien nog ergere degradatie. Uiteindelijk de originele accu weer terug gezet.
Ik ervaar zelf geen problemen met het onverwacht laden, ik zit namelijk een 50 cm van de ps4, dus als hij leeg is gaat het kabeltje erin. Verder leg ik over het algemeen na de game sessie de controller op de charging dock.
Je kunt beide controllers gewoon in het stopcontact steken met een micro-USB lader.
Hoewel de vorm er wel wat beter uit ziet, blijf ik het zó jammer vinden dat ze de D-pad en linker analog niet omdraaien. Dat zou er voor zorgen dat je duimen symmetrisch zijn meestal. Schaal is wat lastig inschatten maar de combo van gekke vinger-positie + kleine controller maakte Playstation voor mij eigenlijk altijd niet bruikbaar...
Anoniem: 306567 @Umbrah13 augustus 2020 10:04
Dat is echt persoonlijke voorkeur, ik kan zelf totaal niet omgaan met de xbox controller. Snap echt niet waarom die linker analoog stick hoger zit. Heel irritant om een controller zo vast te houden. De DS4 vind ik een hele verbetering t.o.v. de DS3. Tot nu toe de fijnste controller wat mij betreft.
Dezelfde reden dat de knoppen ook hoog zitten. Het zal voor jouw situatie misschien dus wenselijk zijn om die ook hoog te zetten (ik neem aan dat je die meer gebruikt dan de rechter/camera analog)
Tsja, dat snap ik dan weer niet. Op de Xbox manier zitten je handen symmetrisch en je duimen in een 'natuurlijke' houding. Bij de PS4 moet je je linker duim onnatuurlijk strekken om constant het pookje te bedienen.
Anoniem: 306567 @Rossi4613 augustus 2020 10:57
Vandaar dat het volledig persoonlijk is. Ik kan niet omgaan met een xbox controller en jij niet met een ps4 controller.
Ik denk dat het simpelweg een stuk historie en merkbeleving is. De oorspronkelijke Playstation controller had namelijk geen analoge sticks, maar was puur digitaal, wat ook de norm was ten tijde van het ontwerp van deze console. De controller dual sticks kwam pas 2,5 jaar later en werd een half jaar later al opgevolgd door de eerste iteratie van de DualShock, waarmee rumble werd geïntroduceerd.

De sticks zijn dus vanaf het begin af aan op secundaire locaties geplaats geweest omdat het d-pad en de face buttons dus op de primaire locaties zaten. Inmiddels is de PSX controller met zijn symmetrie dusdanig iconisch geworden dat het alleen daarom al logisch is dat ze er niet van af stappen.

Consoles die later zijn uitgebracht zoals de Dreamcast en Xbox hebben de linker analoge stick wél op de natuurlijke, primaire locatie gesteld omdat toen wel duidelijk was dat digitale input voor beweging voor vrijwel alle games passé is. De N64 laat ik hier maar even buiten beschouwing, want of hun controller gevolg is van een late toevoeging, of van begin af aan zo gedacht was, daar durf ik geen uitspraak over te doen.
Er zijn third party controllers die dat wel hebben... Dus daar hoef je een Playstation niet voor te laten.
Ik heb beiden en hoewel ik de Xbox controller echt fijner vind heb ik niet echt problemen met de positie van de linker stick... Alleen, de dpad wordt in veel games gebruikt om wapens of items te wisselen of meer van dat soort dingen. Op de Xbox controller kan ik dat ook met mijn rechterduim doen, bijvoorbeeld een granaat selecteren terwijl je blijft rennen. Met de ds4 gaat dat veel moeilijker... In hzd ging ik maar echt de controller los laten met rechts en dan over mijn linkerhand heen reiken om toch van wapen te wisselen, want stoppen met rennen als er zo'n robodino achter je aan zit is een heel slecht idee.
Dat is mooi uiteraard ben benieuwd hoe de controller in de hand ligt.
Ga er maar niet van uit dat het langer uithoud. Door de nieuwe knoppen met weerstand gaat het misschien net zo snel leeg als de DS4.
Dat valt nog vies tegen tbh, maar het zal ook wel verschil maken als je die "prachtige" verlichting en trilfuncties uit zet. Man, wat kan ik mij daar aan ergeren!
Man, wat ben ik blij dat de PS5 een nieuwe controller krijgt.
De dual shock vind ik helemaal niks, was de xbox-360 controller gewend en die ligt veel lekkerder in de hand.
Hoef ik deze generatie geen 3rd party controller meer te kopen.

Dat van de batterij is ook goed nieuws, hij ging wel erg snel leeg.
De dual shock vind ik helemaal niks, was de xbox-360 controller gewend en die ligt veel lekkerder in de hand.
Heb je het over DS3 of DS4?

Want ik vond de DS3 ook verschrikkelijk. Veel te grote handen voor. Kwam ook van 360, die belachelijk veel beter in de hand lag. Waardeloze dpad, triggers piepte en de batterijhouders ging snel kaduuk, maar lag zeker lekker in de hand.

Echter..... Einde lifecycle 360 al besloten, dat wordt geen Xbox meer. En bij de PS4...... Ik was echt verrast hoe lekker ik die DS4 vond/vind. Ik ging daar echt super sceptisch in, met het idee dat het flink balen ging worden. Maar vond dat ding best fijn eigenlijk.
Ik vind de DS4 nog aan de kleine kant anders voor mijn handen. (ben bijna 2 meter)
Maar DS4 tov 360? Dat verschil is toch niet zo groot? In termen van grootte en bolheid.

Ben geen 2 meter, maar wel flinke klauwen :P
Ik heb denk ik nog nooit een 360 controller vastgehouden. Moeilijk te zeggen.
Wel een XBone en die vond ik wel prettiger maar volgens mij is die ook groter?

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 24 juli 2024 16:02]

Een DS3 heb ik nooit gebruikt, altijd xboxen gehad tot de PS4.
Aangezien ik nog veel op mijn PC game met een microsoft xbox controller kon ik niet wennen aan de DS4.

Voor mijn PS4 gebruik ik nu een Macon controller, die lijkt trouwens verdomd veel op de nieuwe PS5 controller.
Ja voor PC heb ik nog zon 360 ding liggen met kabel. En een Madcatz Fightpad, specifiek voor Street Fighter 4 gehaald, want... 360 dpad... kill...me... now.
En die fightpad gebruik ik eigenlijk ook ouder RPG's, emulator shit enzo. Dingen waar je geen analoog bij nodig hebt :)

Maar ook bij cross use 360/DS4, nooit problemen gehad. Alleen met Nintendo omdat ze hun knoppen anders hebben ingericht. Dat is altijd even schakelen.
Nu het voltage van de batterij van 3,7 naar 4,2V is gegaan, is de capaciteit in Wh toch nog meer gestegen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.