Game-industrie ziet verkopen in 2020 sterk toenemen

De verkoop van games is dit jaar behoorlijk gegroeid ten opzichte van eerdere jaren. Zo werd in de maand juni in de Verenigde Staten 26 procent meer omzet gedraaid binnen de game-industrie dan een jaar eerder. De cijfers lijken ook van toepassing op Europa.

Er is onderzoek gedaan naar de Amerikaanse gamemarkt door onderzoeksbureau NPD, waarbij een medewerker van het bedrijf een aantal bevindingen uit het rapport plaatste op Twitter. Zo blijkt uit het onderzoek dat er in de Verenigde Staten in juni voor een bedrag van 1,2 miljard dollar aan gamebenodigdheden is verkocht, en dat betekent een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder, en de hoogste omzet in tien jaar tijd. Iets minder dan de helft daarvan bestaat uit gameverkopen. In het gehele jaar 2020 is tot nu toe 19 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder.

Alhoewel het onderzoek zich alleen op de Verenigde Staten richtte en er niet naar Europa is gekeken, lijken de cijfers wel globaal van toepassing te zijn. Aangenomen wordt dat de wereldwijde coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat mensen meer games zijn gaan kopen, omdat ze gedwongen thuis moeten blijven. Dit blijkt ook uit onderzoeken die eerder dit jaar zijn uitgevoerd, zoals Tweaker JackAvery in de reacties aangeeft.

The Last of Us: Part II was in juni de bestverkopende game. Op plaats twee en drie staan respectievelijk Call of Duty: Modern Warfare en Animal Crossing: New Horizons. Volgens NPD is de verkoop van gamehardware niet gestegen; uit het onderzoek blijkt dat er aan hardware juist zo'n 17 procent minder is uitgegeven vergeleken met een jaar eerder.

NPD tabel

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

18-07-2020 • 11:03

57

Reacties (57)

57
55
24
3
1
19
Wijzig sortering
Headline: Game-industrie ziet verkopen in 2020 sterk toenemen
Daadwerkelijke inhoud van het artikel: Amerikaanse game-industrie cijfers van de maand juni.

Ik begrijp dat het weekend is maar een beetje meer moeite had wel gemogen. Om dan maar jullie werk te doen, hier wat extra cijfers en bronnen:

Algemeen:USA:Japan:
  • 2020 Year-To-Date Hardware t.e.. week 28: 3.297.644 units. 2019 tot in dezelfde week: 2.459.975 units (bron: Famitsu Magazine games data via ResetERA forum)
  • H1 2020 omzet van softwaremarkt: 780 miljoen euro. 2019 was dit € 604.8 miljoen. Bron: Famitsu Magazine artikel
UK:

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 22 juli 2024 18:00]

Wel jammer dat een tweaker met een korte research ronde meer stats binnenhaalt...
Complimenten
Tweakers is gewoon een reclameblok geworden
Dat is het vrijwel altijd al geweest...
Frontpage is min of meer een uitgeklede versie van nu.nl / nujij Tech. Wil je het oude tweakers gedeelte dan ga je naar het forum en niet naar het frontpage nieuws. Hier zitten inderdaad over het algemeen vooral gamers en smartphone liefhebbers, op het forum zitten naar mijn gevoel nog altijd genoeg tweakers.
en hln.be. Allemaal dpg media overigens

[Reactie gewijzigd door lachiu op 22 juli 2024 18:00]

Alle console bouwers die hebben aangekondigd de game prijzen te verhogen met 10 euro naar 70 eur.......................... Jup, dat is echt nodig.
De prijzen van games liggen al jaren op ongeveer hetzelfde niveau, terwijl de kosten voor het maken van de games alleen maar hoger worden, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat het een keertje omhoog gaat.
Daar tegenover staat natuurlijk
1: Het is veel makkelijker en goedkoper geworden om games te distributeren.
2: Er zijn veel meer mensen die spellen kopen.
3: Er wordt veel meer dlc verkocht.
4: Zelfs single-player AAA games hebben tegenwoordig nog een micro-transaction shop ook.

Dus de basis prijs mag hetzelfde gebleven zijn, de inkomsten per spel en aantal verkochte exemplaren is een stuk hoger.
Anoniem: 310408 @Delilahs19 juli 2020 10:45
Dus de basis prijs mag hetzelfde gebleven zijn, de inkomsten per spel en aantal verkochte exemplaren is een stuk hoger.
Maar de winst per gemaakt ontwikkeluur is nog altijd dalende, dus op dit moment groeien de kosten nog altijd harder dan de prijzen stijgen. Voor een titel die beter verkoopt dan verwacht geen enkel probleem, maar het aantal titels dat geen of heel weinig winst maakt stijgt snel.

Dit is een werkelijk en groot probleem. Iedereen in de games industrie vraagt zich af wat klanten bereid zijn om te betalen en wat er gebeurt als de wal het schip keert en de games gewoon niet uitgebreider en groter kunnen worden omdat er dan geen winst gemaakt kan worden. Dat moment komt rap dichterbij.
Je ziet het nu al in de racegames bijvoorbeeld. Jaarlijkse nieuwe versies met maar heel weinig nieuwe of betere content. De content is vijf jaar geleden gemaakt en is, deels, nog steeds niet volledig afgeschreven. De meeste consumenten hebben werkelijk geen idee wat het kost om een nieuw circuit toe te voegen.
heb je bronnen die dit bevestigen? Of zijn dit marketing leuzen die de publisher pushed om mensen minder op de stok te jagen met de zoveelste gokverslaving aanwakkerende monetizationstrategy.
tussen indiegames zitten heel wat diamonds in the rough. Games die voor gamers gemaakt zijn, niet voor investors

[Reactie gewijzigd door fre0n op 22 juli 2024 18:00]

Er zijn ook tich top games tussen de aaa games. Duidelijk gemaakt voor gamers.

Maar die bedrijven met veel geld en veel personeel kunnen veel investeren in een groot spel. Zoewel de ontwikkeling als het adverteren. En dat kunnen ze doen omdat de markt zo groot is geworden. Waar het als een niche markt begon is het nu gigantisch groot.

Het lijkt daarnaast ook makkelijker geworden te zijn een multi-platform spel te maken. Dat maakt de markt van je spel nog groter.

En dan krijg je bedrijven die een spel richten puur op winst en bedrijven die een spel richten op de gamer en het geld gebruiken om iets spectaculairs neer te zetten.
Het is gewoon niet hard te maken om de prijzen te verhogen. Heel misschien als ea en ubisoft dan beloven nooit meer microtransactions en lootboxes te implementeren in full price games.
Maar het blijft een argument van de publisher en ga er maar vanuit dat dat tientje nooit bij de echte developer uitkomt.
Misschien omdat tegenwoordig iedereen een game eerst in z'n wishlist zet, en het pas te kopen vanaf dat er een korting op staat. Ze werken het nu wel extra in de hand door ze nog duurder te maken.
Dit hebben ze ook compleet zelf in de hand gewerkt door keer op keer te bewijzen dat de release datum niet het moment is dat de game af is. Daardoor zien veel mensen in dat ze voor 60 euro een spel kopen met veel bugs en server problemen. Als je vervolgens een maand wacht kan je voor de helft van het geld wel het final product krijgen.
Elle keer weer datzelfde argument, de afzetmarkt is daarintegen ook extreem gegroeid.
Naast kosten en verkoopprijs is het ook heel belangrijk hoeveel je verkoopt. Stel de kosten zijn binnen 10 jaar verdubbelt en je verkoopt nu 3x zoveel spellen als 10 jaar geleden dan zou het niet logsich zijn om te zeggen dat de verkoopprijs omhoog moet omdat de kosten zijn gestegen. Je logica is dus wat te kort door de bocht ;)
Onzin. De inkomsten en verkoop aantallen zijn ook enorm.
Ik weet niet of we wel kunnen stellen dat de kosten voor het máken van de games hoger worden als het gros van de games niet eens af/"fixed" is in de eerste ogenblikken van release en er in contrast tot "vroegah" wel al vast wat gecashed kan worden.

Ik durf daardoor vooral mij af te vragen waarom het dan vroeger niet duurder was om voor release zelf al de opgepoetste versie te maken...

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 22 juli 2024 18:00]

daarnaast zijn de systemen waar voor ontwikkeld wordt allemaal vrijwel dezelfde architectuur en zijn engines zo efficient om in te ontwikkelen dat zelfs indie developers zo nu en dan grafische pareltjes kunnen maken zonder failliet te gaan?
En toch durft Ubisoft in Nederland vergoeding aan te vragen.
Best wel bizar van zo'n groot bedrijf.
Dat weet ik eerlijk gezegd niet, ik weet hun inkomsten en hun uitgaven niet.
Van de game-industrie heb ik geen kennis, maar uit ervaring.
Ik heb een paar jaar op evenementen gewerkt, gewoon snacks verkopen.
Die man verhuurt ook snackwagens, dat ligt dus helemaal stil.
Ik weet dus wel wat er binnenkomt (ben ik aardig van op de hoogte)
Maar ook van wat eruit gaat!
Tien dagen aan pacht op de kermis van Tilburg, daar kan je gewoon een vrijstaand huis van kopen.
Niet zo gek als iedereen thuis moest blijven.

Plus dat games bijna niet meer gekraakt kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door Kimbo72 op 22 juli 2024 18:00]

Idd dat speelt ook een grote rol denk ik. Met die Denuvo beveiliging kunnen games bijna niet meer gekraakt worden en is het illegaal aanbod veel kleiner. Dan kun je niet anders dan kopen.
Of soms na 1 jaar wordt het wel gekraakt.
Ik wacht gewoon tot de game in de aanbieding komen na een half jaar.
Doe ik ook maar CoD MW bijv. zou ik willen kopen maar daalt maar niet in prijs en is nu waarschijnlijk al meer dan een half jaar uit. Kost nog altijd €38 en dat vind ik nog altijd veel na zo'n lange tijd.
Lijkt mij een logisch gevolg ja. Ik betrap mij zelf dat ik ook wat vaker de PS4 aanslinger om toch nog een potje COD te doen met wat vrienden of mij Stad in Cities wat uit te breiden. deels uit verveling maar ook om met elkaar in contact te blijven.
Niet heel gek, dit jaar zal mogelijk het beste jaar qua omzet ooit zijn, het thuiszitten zal daar zeker bij helpen.

Persoonlijk heb ik afgelopen maanden een zoektocht gedaan naar goede nieuwe games en maar mondjesmaat wat kunnen vinden. Thank god (alweer) voor Sony die voor mij met echte klappers kwam in de vorm van tlou2 en nu ghosts of thushima waar ik nog vele uren zoet mee zal zijn.
Anoniem: 1075425 @Ocin3218 juli 2020 11:47
Zo zie je maar de ene zijn dood is de ander zijn brood..
Of c&c red alert:)
Heb ook een paar games gekocht voor de pc tijdens de Steam sale :) toch een goede deal
Idd iedereen zit binnen dus ja dan zal de vraag ook groter zijn. De verveling slaat toe dankzij de corona crisis. Vakantie zit er ook al niet in, naar de kroeg, de bios of theater mag je ook niet en ja je geld moet je toch ook ergens aan uitgeven. Denk dat ook Netflix e.d. dat gemerkt zullen hebben :)
Toch nog iets positiefs...

[Reactie gewijzigd door bonus op 22 juli 2024 18:00]

Euhm, los van dat ik ook zie dat er meer tijd binnenshuis gespendeerd wordt zijn de door jou genoemde redenen niet (meer) waar.
Terrassen zitten er vol, landen (zelfs Noorwegen) zijn weer toegankelijk. De bios alhier is ook weer open sinds 1 juli.
Netflix zijn groei was werkelijk waanzinnig, stond hier een paar dagen terug een artikel van: https://tweakers.net/nieu...-van-aantal-abonnees.html
Persoonlijke ervaring is dit ook, ik heb in geen jaren zoveel gegamed als nu. Met de lunch vaak even een half uurtje. Ik heb ook voor het eerst in 10 jaar een nieuwe videokaart gekocht. N=1 uiteraard
Oftewel: Amerikaanse werkloosheid wordt niet gemerkt door de games industrie in de maand Juni. Beetje krampachtige titel als je het mij vraagt.
Om me heen inderdaad veel mensen opeens een Switch, Playststion 4 en zelfs een Wii U zien kopen omdat men thuis zit.

Ik zelf heb juist het idee dat ik de laatste tijd minder ben gaan gamen, juist doordat ik extra ben moeten komen werken en gewoon de tijd niet vond.

Dat het verkoopt op dit moment is inderdaad niet gek en bij de consoles zie je echt de prijzen goed stijgen, games zie ik opeens extreem veel in de sale voorbij komen en dan maar zwijgen over de gratis pc games die ik het laatste kwartaal heb kunnen claimen bij o.a. Steam en Epic.

[Reactie gewijzigd door Linksquest op 22 juli 2024 18:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.