Asus introduceert vernieuwde versie GT 710-gpu uit 2016 met hdmi-aansluitingen

Asus heeft een vernieuwde versie van de Nvidia GT 710-gpu uitgebracht. Deze videokaart verscheen oorspronkelijk in 2016 op de markt. Asus heeft de nieuwe gpu voorzien van vier hdmi-aansluitingen. De adviesprijs is nog niet bekend.

De Asus GT710-4H-SL-2GD5 heeft een singleslot-ontwerp en een vernieuwde, grotere pcb, meldt TechPowerUp. De videokaart heeft een enkele passieve koeler die vrijwel de complete pcb reikt. De nieuwe gpu is gebaseerd op Nvidia's Kepler-architectuur en beschikt over 192 cuda-cores die draaien op 954MHz. De gpu heeft daarnaast 2GB aan gddr5-geheugen op 5012MHz en 64-bit-interface. De videokaart maakt gebruik van pci-e 2.0.

De gpu krijgt verder vier hdmi-aansluitingen, waar het oude model een enkele hdmi-connector, een dvi-d-aansluiting en een vga-connector had. Gebruikers kunnen maximaal een 60Hz-scherm met 4k-resolutie aansluiten aan de gpu. Wanneer gebruikers twee of meer 4k-monitor aansluiten, wordt de verversingssnelheid verlaagd naar 30Hz.

De gpu zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in workstations met meerdere schermen die geen gpu-intensieve applicaties draaien. Dit gebruiksgeval wordt ook genoemd op de website van Asus. Ook zou de videokaart eventueel gebruikt kunnen worden voor videomuren, zo schrijft TechPowerUp. Het is nog niet bekend wanneer de gpu in Nederlandse en Belgische webshops zal verschijnen. Ook de adviesprijs is nog niet bekend.

Asus GT 710-modellenAsus GT 710-modellen

De vernieuwde GT 710 (links) en het oude Asus-model

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

13-04-2020 • 10:45

68

Reacties (68)

68
64
51
2
0
9
Wijzig sortering
Wat mij op het plaatje ook erg opvalt, is dat ze van PCI Express 2.0 x16 naar PCI Express 2.0 x1 zijn gegaan. Er zouden hierdoor makkelijker meerdere geplaatst kunnen worden om meer schermen aan te sturen, maar heb je dan wel genoeg bandbreedte.
Dit feit wordt niet in de specs benoemd.
De oude specs pagina: https://www.asus.com/Grap...0-SL-2GD5/specifications/

[Reactie gewijzigd door MetalfanBlackness op 23 juli 2024 21:47]

Kan je aardig wat tv,s en monitors op aan sluiten denk ik.
ik heb hier in mijn computer nog een oudere gt 630,en kan dus de huidige spellen niet meer aan.
Wel leuk dat ze met oudere hardware en lage segment ook nog aan de haal gaan.
Kwa bandbreedte een stuk minder lijkt me. Of deze kaart is bedoeld als 2e videokaart aangezien vaak maar 1 pci x16 slot aanwezig is.
inderdaad om meerdere kaarten naast elkaar te kunnen te gebruiken voor bijvoorbeeld een videowall.
Dat zijn ook meestal geen super power systemen dus dan is het handiger om de videokaart bandbreedte wat te verkleinen.
Ja, eigenlijk heb je daar altijd wel genoeg bandbreedte aan.

Het aansturen van een GPU, in de zin van beelden die getoond moeten worden - wat je wil dat de GPU daarmee doet, kost véél minder bandbreedte dan het niet gecomprimeerde signaal van GPU naar monitor. Zolang je geen zware 3d accelerated taken draait (...en tja, op een GT710?) waarvoor veel zware assets snel naar VRAM moeten, is eigenlijk het kijken van een video een van de zwaarste taken die je tegen gaat komen, qua vereiste bandbreedte. Video decoding doen we op de GPU, als het goed is (en anders heb je snel genoeg een ander probleem, in het soort systemen waar dit kaartje in gaat :+ )

PCIe v2 doet 'netto' 4Gbit/sec over een x1 link. Daar gaat vast nog wel wat protocol overhead van af, en zo - maar bijvoorbeeld een uitzonderlijk hoge kwaliteit 60fps 4K video doet 135Mbit/sec. Vermenigvuldig dat met vier, en je zult zien dat je nog aardig wat marge overhoudt in die 4Gbit/sec beschikbare bandbreedte.
...Never mind dat deze kaart helemaal geen vier 4K schermen op 60fps aansturen kan, dus het verschil is nog groter dan dat.

PCIe is best wel een heftig zware voorhamer voor de meeste taken, kort samengevat :+

(PS. en nee, ik snap ook voor de wereld niet waarom als zodanig gebakken dusdanig low-end lichte GPUtjes consistent genoeg SerDesjes aan boord hebben voor een x16 link, je zou zeggen dat daar, afhankelijk van ontwerp, te bezuinigen zou zijn. eh, shrug.)

[Reactie gewijzigd door iceheart op 23 juli 2024 21:47]

Kan iemand mij overtuigen waarom dit niet totaal nutteloos is?

Een gt710 is tweedehands rond de 20 euro.
Dus dan heb je er 3 voor je zakelijke pc's.
(stel je wilt goedkoop uit zijn)
Anders koop je toch een gt1030, serieuze overkill voor je workstation maar ook 10x zo snel.

En 1 4k scherm op 60Hz en anders op 30Hz.
Dus niet eens volledige ondersteuning voor 4k....in 2020?

Zonde van de grondstoffen en tijd.
Ik kan je wel uitleggen waarom er inkopers zijn die dom genoeg zijn om dit product te kopen, maar niet waarom dit een goed idee zou zijn.

Het gevaarlijkste is dat de drivers van deze videokaart gedropt gaan worden. Meestal na ~10-12 jaar stopt driver support wel zo'n beetje, maar deze architectuur is al 7 jaar oud dus dat is wachten op problemen.

Desalniettemin is ASUS niet echt een bedrijf meer dat geeft om long-term support. Cashen en wegwezen is hun motto zo'n beetje onderhand.
Na 10-12 jaar stopt driversupport ?
In de zakelijke wereld mischien maar de consumentenwereld mag je al blij zijn na 4-5 jaar nog een (stabiele) fatsoenlijke driver te vinden wat werkt op een nieuwe besturingssysteem.

Edit: Heb hier al meerdere kaarten gehad van Nvidia waarbij hardware acceleration gewoon niet meer werkte op Windows 10, simpelweg ze zijn gemaakt voor Windows 7 en niet 10.
8 jaar geleden was Windows 10 er nog niet, daar zijn nooit nieuwe drivers voor gekomen, daarom ook 5 jaar na datum wordt het spannend of het nog juist werkt voor een nieuw besturingsysteem.

Het is eerder een zeldzaamheid dan norm als de driver nog 10-12 jaar juist gesupport wordt.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 21:47]

Dat is ook heel erg product afhankelijk en in het geval van GPU's (waar dit zeg maar over gaat) zelfs onwaar. De huidige versie van de nvidia drivers ondersteund kaarten van 8 jaar terug...
Probeer eens een up-to-date driver te krijgen voor 400-series GTX kaarten? (toegegeven, komen uit 2010)
De meest recente versie voor die kaarten is 391.35 van 27-3-'18 (driversupport van 8 jaar dus)
Voor de GTX 200 serie (2009) zijn ze al in 2016 gestopt. (7 jaar support)

Dus deze kaart uit (januari) 2016 (introductie 2014)?

[Reactie gewijzigd door LooneyTunes op 23 juli 2024 21:47]

Dat is toch ook helemaal niet relevant. Je gaat niet zitten gamen op deze kaart, dus waarom dan steeds nieuwe drivers er op?

De systemen waar deze kaart in komt zijn gewoon simpele machines waar eigenlijk niet eens een serieuze driver voor nodig is. Een dualcore i3, klein SSDtje, 8gb ram en een vlotte internetverbinding.

Vervolgens een thin client draaien of lichte office applicaties. YouTube heb je op je werk toch niet nodig, en als je het al nodig hebt kom je er met 480p ook prima.

Ik heb thuis zelf ook zo'n ding staan. AMD HD5670 met een Phenom II x4 en 8GB ram. Draait nog gewoon netjes alle kantoorsoftware zonder enige haperingen met een 1440p ultrawide. Enige argument op het moment om te upgraden is misschien stroomverbruik. Overal LEDs in hangen, maar vervolgens wel een zuipschuit PC de hele dag aan hebben staan is natuurlijk een nonsens verhaal.
Maar juist thin and lights hebben meer baat bij iGPU’s. Deze kaart is gewoon nutteloos. Voor de workloads in de omschrijving kan je beter een matrox kaart gebruiken
De gemiddelde iGPU van nu is ongeveer 2x sneller / beter dan de GT710.

Mocht je toch meer power nodig hebben moet je naar de Radeon 560 en hoger of 5300 en hoger of Nvidia 1030 en hoger.
Met een igpu kun je hoogstens 2 monitoren aansluiten, en dan waarschijnlijk ook nog met verloopjes omdat het een goedkoop moederbord betreft.
De iGPU's van Intel en AMD kunnen al jaren allemaal 3+ monitors aan (de nieuwere ook op 4K60). Ik heb zelf 2 WQHD schermen op werk die draaien vanaf een 15watt 7300U en dat gaat echt makkelijk. Verder heb ik even de goedkope thin and lights van Dell en HP opgezocht en die hebben gewoon 2x HDMI of (nog beter) HDMI + DP.

De GT710 heeft echt niets te zoeken in thin clients, ook niet als HHHL.

Als je een GPU-loze workstation bouwt kan ik het nog begrijpen. Dat heb ik zelf ook al meermaals gedaan. Maar verder... mwha.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 23 juli 2024 21:47]

Ik heb het hier niet over een thin and light, dat zijn namelijk laptops. Ik heb het over een thin client.

Met een geïntegreerde GPU kun je meestal maar een enkele en soms twee beeldschermen aansturen, tenzij je een duur moederbord neemt (wat in dit geval zeker niet gaat gebeuren). De meeste werkplekken hebben tegenwoordig toch ten minste twee monitoren, meestal meer.

En dan heb je vaak ook nog het probleem dat je van iedere display connector maar één op het moederbord hebt en dus met verloopjes moet gaan werken.
"Dat is toch ook helemaal niet relevant. Je gaat niet zitten gamen op deze kaart, dus waarom dan steeds nieuwe drivers er op?"
Waarom niet, de AMD Radeon HD 7950 -- 01/31/2012 doet nog prima alles op high/ultra afspelen op 1080p. Speel laatste tijd Wolcen op high, nieuw spel.
Is dit echt een serieuze vraag of zit je te trollen?

Als dit serieus is, kijk dan ff hier naar:
HD 7950: 7x tot 11x sneller
GTX 780ti: 15 tot 20x sneller
GT 1030: 3 tot 4x sneller
RTX 2080ti: 42 tot 60x sneller

Bij introductie kon de kaart CS op laagste instellingen op 720p net 30 FPS halen.
Dat is dus de reden dat ik AMD Radeon's de voorkeur geven. Zit zelf nog met een HD7950 Black Edition en deze wordt na 6 jaar nog prima ondersteund en is zelfs nog in staat een redelijk potje te gamen!

Het is nog nooit eerder een argument geweest voor mij, maar dit dus!
Welke nieuw feature of bugfix denk je nodig te hebben met deze kaartjes? Al zou Nvidia deiversupport droppen, nou en? Sommige standaarddrivers in Windows 10 zijn al 15 jaar oud en nooit geupdate. De meeste mensen zullen ook de standaarddriver van Windows 10 gebruiken voor een GT710, en die standaarddrivers zijn ook al ouder dan de versie die je bij Nvidia kan downloaden.

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 23 juli 2024 21:47]

Bij de laatste versie 445.75 (WHQL) worden alle GT(X) tot en met 600 serie ondersteund!!!

Check:https://www.nvidia.com/Do...Results.aspx/159218/en-uk
Typische Tweakers mentaliteit hier natuurlijk weer. Je MOET en zal 4x 4K moeten kunnen draaien met zo’n klein kaartje natuurlijk? Maakt verder niet uit of bij 95% van de bedrijven er gewoon oude 22-24 inch 1080p schermpjes staan verder.
Typische Tweakers mentaliteit hier natuurlijk weer.
Jammer dat gelijk de hele Tweakers community beledigt moet worden, gezien de moderatie (0 voor Bob, +2 voor jou) komt jouw reactie niet overeen met de realiteit. En fin.

Bob maakt hier dan alsnog een prima punt. Hij haalt aan dat een tweede hands verkocht worden voor ~20 euro. Daarnaast zit op merendeel van de workstations die ingekocht worden 2 ingangen, dus voor 1 extra monitor doe je dit niet. M.a.w. als men per se meer dan 2 monitoren wilt aansluiten zitten ze niet meer op een GT710 niveau lijkt mij. Op dat punt zul je, zoals genoemd, toch echt denken aan iets dat ook werkelijk kan aansturen wat er op de schermen moet verschijnen.

4K of niet daar gelaten; lijkt het mij nog niet zo'n gek idee om dat ondertussen toch wel als mogelijkheid toe te schrijven aan hedendaags ontworpen hardware. In dat geval zouden bijvoorbeeld grafische ontwerpers een mooie "hack" hebben om makkelijk meerdere schermen aan te zetten.

En dan nog: Waar is deze kaart goed voor? Het aanvallen van de man brengt jou niet meer in het gelijk voor het moeten bestaan van zo'n revisie als deze, zeker niet als 95% van die bedrijven waar jij het over hebt hoogst waarschijnlijk stuk voor stuk 1 of 2 monitoren hebben en totaal geen nood zien voor iets als dit. Samen met het feit dat DIEZELFDE schermpjes waarschijnlijk VGA of DVI (if that) zijn, dus zul je een koppelstukje per monitor nodig hebben wil je het laten werken. Om nog maar te zwijgen over de software zijde van dit verhaal.

Waar is de doelgroep?

[Reactie gewijzigd door sxbrentxs op 23 juli 2024 21:47]

Sorry, maar ik zou zelf ook best wel zo'n kaartje kunnen gebruiken voor zakelijk. 30 of 60 Hz maakt geen barst uit voor text en een enkel scherm kan wel op 60 Hz draaien. Toegegeven, dat is wel de Achilles-pees van dit product. Een hogere verversingssnelheid is wel fijn bij het scrollen (maar minder belangrijk dan resolutie). Het zou me niks verbazen als dat ding 3 of 4 schermen met 2560 x 1440 kan aansturen op 60 herz. Voor ontwikkelaars is dat zeker belangrijk. Voeg daarbij de lage prijs (50-70 euro), veel betere prestaties dan een ingebouwde GPU, het feit dat er maar een x4 aansluiting nodig is (dus goede upgrade voor OEM modellen) en dat het ding volledig passief en dus stil en energie zuinig is.

Geen zakelijke PC gaat uitgerust worden met 2e hands video kaarten. Niet met een en zeker niet met 3. Degene die dat denkt moet echt even beter nadenken. Bij deze videokaart staat dat hij voor langere tijd getest is. In zakelijke omgevingen is hoge betrouwbaarheid belangrijk, en dan valt 2e hands sowieso af.
En je gaat ook niet met andere aansluitingen dan HDMI lopen kloten, zelfs als dat compatible is (zoals DVI).

[Reactie gewijzigd door uiltje op 23 juli 2024 21:47]

Geen zakelijke PC gaat uitgerust worden met 2e hands video kaarten.
Dit ligt geheel aan het bedrijf (zie mijn punt over grafische ontwerpers (vorige reactie)), maar sluit aan op wat Bob bedoelt: Wat is de doelgroep?

Zoals je zelf al zegt:
[...] ik zou zelf ook best wel zo'n kaartje kunnen gebruiken voor zakelijk.
Waar ik uit haal dat lang niet iedereen dit voelt of heeft en dat de tweedehands markt hier een prima vlak strijkt om te voldoen aan deze enkele gevallen.
Niet met een en zeker niet met 3. Degene die dat denkt moet echt even beter nadenken.
Waar doel je hier op? 3?
Voor ontwikkelaars is dat zeker belangrijk.
Spreek je dan over programmeurs of artiesten? In beide gevallen zal deze kaart geen doel dragen. Leuk idee, maar over het algemeen zal men hier dan al de benodigde hardware voor hebben binnen gehaald (zie mijn eerdere punt over dat het aan een bedrijf ligt). Tuurlijk, mocht jouw situatie hier anders in zijn zou ieder ander een punt aanhalen bij de baas betreffende het systeem waar je mee werkt, niet of er een klein kaartje bij kan komen. Dat zou je eventueel zelf nog kunnen regelen (zie punt hierboven).
Voeg daarbij de lage prijs (50-70 euro), veel betere prestaties dan een ingebouwde GPU, het feit dat er maar een x4 aansluiting nodig is (dus goede upgrade voor OEM modellen) en dat het ding volledig passief en dus stil en energie zuinig is.
Daarmee zijn dan ook alle voordelen genoemd. Heeft dat voorgenoemde OEM model dan ook de nood om meer dan 2 (HMDI) schermen aan te koppelen? De resolutie dan in het midden gelaten.

Weer komen we terug op de vraag van Bob: Wat is de doelgroep?
Bij deze videokaart staat dat hij voor langere tijd getest is. In zakelijke omgevingen is hoge betrouwbaarheid belangrijk [...].
Langere tijd getest zou ik ook geen gek idee vinden gezien de betreffende chip 7 jaar geleden op de markt kwam en deze versie (GT 710) 4 jaar geleden uitgekomen is. Echter zijn we onder tussen al een heel aantal technologie sprongen verder en zoals hiervoor al opgemerkt: De doelgroep die meer dan 2 schermen wilt wilt vaak ook wat andere snufjes dan alleen maar wat hogere desktop resolutie en meer schermen. Welke de bedoelde doelgroep alleen maar kleiner maakt, en wederom komen we weer terug op: Wat is de doelgroep?

Dat is dan alleen de hardware nog maar. Software matig zal ik persoonlijk weinig problemen zien, maar een zakelijk bedrijf zou hier toch zeker waarde aan hechten. Gaat Asus dit verzorgen? Of...?
Oh, oh dear.
En je gaat ook niet met andere aansluitingen dan HDMI lopen kloten, zelfs als dat compatible is (zoals DVI).
Dank u voor het maken van mijn punt over de (oude) 1080p monitoren die Royeboi aanhaalde.

[Reactie gewijzigd door sxbrentxs op 23 juli 2024 21:47]

Nou is de vraag en 1x 4k scherm 60hz + 1x 1080p of hoger (op hoeveel??)hz?
Klopt ook, Veelal worden deze kaarten ook niet gebruikt voor 4x 4k monitoren aansturen, vaak blijft het bij 1 monitor of 2x 1080p.

Voor wie 2 of meer monitoren op 4K wil aansturen heeft in algemeen wel zwaardere kaarten in zijn pc en vormt dit totaal geen issue.

Ik erger mij hier ook wel aan op Tweakers, er zit een mogelijkheid niet op en meteen wel weer iemand hoog in de toren terwijl het in praktijk nooit voorkomt maar gezien de kaart het niet kan ondanks niet nodig is het toch weer een zwaar minpunt...

Dit betreft low-end kaarten dan kan je dat niet verwachten natuurlijk.
4K is ook nog een zeldzaamheid dan standaard in de zakelijke wereld.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 21:47]

Ik neem aan dat Nvidia nog wat gt710 chipjes over heeft, da's ook zonde om daar niets meer mee te doen ;)
Verder, vooral afwachten wat de prijs gaat zijn.
Ja meer dan die €20 zal het wel zijn, maar als het goedkoper blijkt te zijn dan de nieuwe alternatieven is hier wellicht wel een markt voor.
De performance lijkt me ook niet zo'n obstakel, het zal vooral voor statisch beeld en/of simpel desktop gebruik zijn.
Energieverbruik is wellicht ook een dingetje.
Anders koop je toch een gt1030, serieuze overkill voor je workstation maar ook 10x zo snel.
Welke 1030s hebben vier HDMI outs?
Verbeeld ik me dit nou, of is dit nou nét niet helemaal low profile? Wat je bij dit soort kaartjes in h et verleden zag was dat de verste connector (vanaf het slot) juist aan een ribbon zat, zodat je een low-profile bracket er aan kon zetten, en de ribbon kabel in het slot ernaast/er onder kon plaatsen. Nu heb je een low profile kaart, maar met een uitstekend stuk PCB...
Ik kan het me ook verbeelden maar waar lees jij low-profile? Ik lees single slot maar dat is natuurlijk iets helemaal anders
Dat klopt, maar van de oude versie was een low profile te maken. Door het stukje pcb kan dat met de nieuwe niet meer.
Klopt. Maar HDMI laat zich niet door het soort goedkope connectors leiden waar op het oude model de vga-poort aan hangt. Als je én vier HDMI poorten én low profile wilt zul je linksom of rechtsom op een aanmerkelijk duurdere oplossing uitkomen. (Of micro-HDMI poorten maar daar wordt ook helemaal niemand blij van)
Die hogere prijs zal met dit kaartje niet de bedoeling zijn geweest.
Lijkt mij inderdaad ook zo te zijn. Ik gebruik nu nog 2 GT710 in oudere desktops die niet meer doen dan internetten en filmpjes kijken in small formfactor desktops en daar heb ik zeker de oude manier van werken nodig (mogelijkheid om VGA los te maken en low profile te maken) en niet dat extra uitsteeksel.
Ideaal dat deze dingen blijven bestaan:
Dergelijke kaartjes zijn prima voor oudere PC's met gelimiteerde PSU's, SFF machines of Thin Clients die een PCIE aansluiting hebben. Op deze manier kan je je oude hardware nog redelijk in toom houden.

Ook is een GT710 niet eens zo slecht voor gaming, zolang je maar realistisch bent. 192 Kepler CUDA cores is immers hetzelfde als een Tegra K1. PS360 generatie titels op 720p zou dus best mogelijk moeten zijn.

(Niet op een thin client natuurlijk. Het is pas van de latere jaren dat deze machines een stuk krachtiger zijn geworden.)
'ideaal' Een GT 1030 verbruikt net zoveel en is veel krachtiger dan deze kaart. Dat is pas ideaal.
Een GT1030 zal niet altijd gebalanceerd zijn met sommige hardware. Ook de GT1030 is een goed alternatief, daar niet van.
De oude GT710 verbruikt volgens Hexus 19 Watt en de GT1030 tot 39 Watt.

Ik heb zelf een HP dc7900 SFF gehad met de GT710 en die is over gegaan naar de huidige HP Elite 8200 SFF. Als ik me niet vergist zou het slot maximaal 25 W (mogen) afgeven.
Ik weet zeker dat de GT1030 werkt in een HP SFF bak. Genoeg filmpjes over te vinden.
https://www.youtube.com/watch?v=8NSocVEYPJE
Een normaal bedrijf schrijft zijn computers in 5 jaar af, dus in veel "oude" computers zul je deze kaart niet zien, upgraden wordt ook niet snel gedaan, eerder vervangen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 21:47]

Ik dacht niet gelijk aan bedrijven toen ik de reactie maakte. :)
Een recenter model al dan niet flink underclocked zou dit toch ook gewoon kunnen?
Of zou Asus een flinke batch oude 710 chips enorm goedkoop hebben gekregen?
Ja tuurlijk, maar die chip kun je vaak ook verkopen voor volle prijs.
Het enige wat ik niet begrijp is hoe zich dit positioneert tegenover de Nvidia gt 1030 en de amd rx 550. Die kunnen dit ook en zijn erg goedkoop. Deze dingen moeten echt voor €50 te krijgen zijn, anders is het de moeite niet waard lijkt me.
Zover ik weet heeft de de 7-serie zeer veel re-batches vanuit de 6 en 5 serie.
Vermoedelijk hadden nog teveel gpu's liggen?
Het jammere van deze gpu is het missen van hardwarematige ondersteuning voor h.265 wat dus meer op de cpu zal leunen. Ik zou aanraden om gewoon een passief gekoelde gtx1030 te kopen of iets van een moderne MX versie, bijvoorbeeld nieuws: Specificaties van vermoedelijke Nvidia MX450-gpu met gddr6-geheugen v... , deze kaarten hebben een tdp van 25 watt tegenover 19 watt tdp van een 710 en voor het geld hoef je het niet te laten om een iets moderne gpu te kopen.
Sterker nog, maar mijn weten ondersteunt het geen eens HDMI 2.0, waardoor het intern geen 4K schermen kan aansturen. Nu heb ik wel gehoord over wat trucage om 4K door HDMI 1.6 te duwen, maar dat is toch niet echt de bedoeling.

Ik vind het apart dat ze niet voor de GT1030 hebben gekozen.
Op de link van produktpagina staat:
https://www.asus.com/Grap...H-SL-2GD5/specifications/
3840×2160@60Hz for 1 monitor
3840×2160@30Hz for more than 2 monitors
Die 4K@60Hz resolutie duidt toch wel op hdmi2.0, want hdmi1.4 gaat maar tot 4K@24, 25 of 30Hz.

https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Zoals ik al zei, er zijn trucs om bij een lagere HDMI versie alsnog 4K60 te duwen. Extern lijkt het dan alsof de kaart HDMI 2.0 heeft. Echter hoeft de chip het dan niet per se te ondersteunen. Maar de mogelijkheden zijn dan wel vrij beperkt. Dat zie je ook terug in het feit dat bij 2 schermen het teruggaat maar 30Hz. Als de kaart het correct ondersteunde zou die uitgang altijd 4K60 ondersteunen, ongeacht of je nog een tweede 4K scherm hebt.
Ja dat klopt, dat is volgens mij de yuv chroma subsampling kleurcodering die van 4:4:4 naar 4:2:2 oid wordt teruggeschroeft, eigenlijk een kleurencompressie.
Ik ben eigenlijk echt aan het hopen dat dit iets zou geweest zijn voor de GT1030 zodat die de prijs bereiken van de huidige GT710
Deze kaartjes gooi ik altijd in een Linux bak waar ik een GPU nodig heb voor die ene keer dat ik een BIOS update wil doen of als ik werkbare remote desktop wil kunnen gebruiken.

De prijs van deze kaartjes is lager dan één uur een werkende software oplossing configureren.
Geniaal kaartje eigenlijk. Paar weken geleden 1 in mijn 13 jaar oude pc(asus p5b/c2q6600/kingston a400 120 GB) gestoken ipv mijn oude hd4870 die stroom slurpte en maar 2 monitoren aankon.

Ivm thuiswerk nu door Corona gebruik ik namelijk die pc die op zolder staat en kan nu 2 monitoren(werk) en oude tv aansluiten(netflix kinderen als ze lastig zijn)

PC is veel zuiniger en stiller nu en heb nu 3 schermen.
Hoewel 2016 gedateerd overkomt voor een re-issue, bestaat de Kepler-architectuur (van deze GT710) al sinds 2012 (Geforce 600-serie).

[Reactie gewijzigd door steff85 op 23 juli 2024 21:47]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.