Gnome wordt aangeklaagd wegens patentschendingen in Shotwell-fotosoftware

Rothschild Patent Imaging heeft de Gnome Foundation aangeklaagd wegens patentschendingen. De organisatie stelt dat fotomanager Shotwell inbreuk maakt op een van haar patenten. Gnome-directeur Neil McGovern noemt de aanklacht 'ongegrond'.

Shotwell is een programma waarmee gebruikers foto's kunnen importeren, bewerken en delen naar diensten als Flickr en YouTube. Het is de standaard fotomanager in veel Gnome-distributies zoals Ubuntu en Fedora. Rothschild Patent Imaging claimt nu dat Gnome met Shotwell inbreuk maakt op een van Rothschilds patenten. Dit patent omschrijft een systeem om digitale foto's van een opnameapparaat, zoals een camera, naar een ontvangstapparaat te sturen, zoals een computer.

In de aanklacht schrijft Rothschild dat het kunnen importeren en delen van de fotobestanden van inbreuk is op het patent. Ook het kunnen organiseren van foto's in bepaalde topics, zoals evenementen, groepsfoto's en individuen, is van inbreuk op het patent, zo claimt Rothschild. Het feit dat deze gefilterde afbeeldingen daarna draadloos kunnen worden geüpload naar sociale media is volgens de aanklacht eveneens een patentinbreuk.

Rothschild vraagt de rechtbank nu Gnome te dwingen te stoppen met deze activiteiten en de opensource-ontwikkelaar te verplichten een schadevergoeding te betalen, of Gnome te dwingen om een doorlopend royalty-bedrag te betalen. Gnome schrijft in een reactie niet nader in te kunnen gaan op de rechtszaak, naast dat de aanklacht 'ongegrond' is en dat de stichting zich gaat verdedigen.

Rothschild Patent Imaging is een zogenoemde non-practicing entity-bedrijf. Dat wil zeggen dat het bedrijf patenten opkoopt of aanvraagt, maar niks zelf produceert. Het verdienmodel is door royaltyafspraken of rechtszaken geld te krijgen van bedrijven die mogelijk inbreuk maken op de patenten.

Twee jaar geleden klaagde Rothschild Connected Devices Innovations het bedrijf Garmin aan. Connected Devices Innovations heeft dezelfde eigenaar als Rothschild Patent Imaging. Nadat de advocaat van Garmin aangegeven had het patent ongeldig te willen laten verklaren, trok Rothschild de aanklacht in. Garmin klaagde op zijn beurt het bedrijf van Rothschild weer aan vanwege de gemaakte kosten. In die aanklacht schreef Garmin dat het bedrijf patenten gebruikt waarvan het weet dat ze ongeldig zijn, puur om geld te verdienen. Het bedrijf zou daarbij relatief weinig geld vragen van de partij die inbreuk zou maken, mogelijk in de hoop dat ze toch overstag gaan.

Door Hayte Hugo

Redacteur

27-09-2019 • 14:49

74 Linkedin

Submitter: rob12424

Reacties (74)

74
72
32
7
0
30
Wijzig sortering
Deze patent troll heeft op dit moment 58 actieve rechtzaken lopen en 656 tijdelijk inactieve rechtzaken lopen.

Enkele "uitvindingen" van Rotschild:

- Systeem voor het aanpassen van de snelheid van een voertuig (oftewel een gaspedaal of een gashandel of een cruise control of etc).
- Digitaal versturen van een bonnetje na de aankoop van een product in een winkel
- Elektronische cadeaubonnen
- Systeem voor het onderzoeken van een product op een netwerk
- Systeem voor het selectief schakelen van de pluraliteit van een audio kanaal (zoals je op een radio hebt, om de zenders mee aan te passen)
- Digitaal delen van media


https://patents.google.com/?inventor=Leigh+M.+Rothschild
Wat ik dan weer niet snap is hoe deze patenten door een controle slag zijn gekomen...
Ondergefinancierde octrooibureau's
2 manieren om een patent te geven:
 • het aangevraagde patent grondig controleren, en slechts als het echt en nieuwe uitvinding betreft het patent toekennen
 • het patent toekennen en patent slecht controleren in geval van inbreuk
Raad eens welke het goedkoopst is ;)
Klopt. Je weet pas echt of je patent waarde heeft na een paar rechtzaken. Waarschijnlijk ook de reden dat je verplicht bent je patent te verdedigen als je er 1 hebt.
USPTO en controleren gaan niet samen. Controle vind pas plaats in een rechtzaak.
Hangt van het land af.

In de USA wordt er nauwelijks iets gecontroleerd en wordt bijna elk patent standaard toegewezen. De "controle" komt pas achteraf zodra er een rechtszaak van komt. Mooi verdienmodel voor de juristen.

In Nederland moet je door een langdurige en prijzige controlefase heen om je patent geaccepteerd te krijgen.

Deze zaak is vooral zonde van het geld van de OSS stichting.
Bill Gates papa's kantoor verdient / helpt er lekker aan mee ;)

De genoemde persoon genaamd "Rothschild" heeft een bedrijf genaamd QMage, en wie hebben die sinds 2017 gekozen om hun bij te staan?

K&L Gates LLP.

[Reactie gewijzigd door kidde op 27 september 2019 22:37]

Anoniem: 100047
27 september 2019 14:54
Manmanman, waar hebben wij het over? Het overzetten van afbeeldingen is een standaard handeling, hoe kan in vredesnaam een patent hiervoor afgegeven worden.
Dit is gewoon een patent-troll. Natuurlijk maken ze geen schijn van kans. Foto’s importeren is al vele vormen van prior art van te vinden (dat kan al zolang er digitale camera’s bestaan). Ze schieten met een shotgun vol hagel op iedereen die maar iets met foto’s doet en hopen dat ze wat raken. Eigenlijk zouden dit soort (boeven-)bedrijfjes gewoon verboden moeten worden. Bijvoorbeeld vereisen dat je patenten alleen mag verdedigen als je ze zelf nog gebruikt. Bij het niet gebruiken zouden ze vanzelf moeten verlopen.
Dit is gewoon een patent-troll.
Nee nee, dit mag u niet zeggen! Rotschild is eigenaar van Qmage, en dit bedrijf ontwikkelt baanbrekende technologie! Dit zou weleens het nieuwe Apple / Amazon / Google kunnen zijn!

Wat ik nu met u ga delen, moet ik eigenlijk helemaal niet doen. Er is namelijk een nieuwe investerings-tranche (de eerste was uitverkocht in minuten!!!), en u bent een van de weinigen die dit weet en van deze mogelijkheid gelimiteerd kan profiteren.

De vorige 'patent-monetization' acties van mevrouw Valerie (doe haar m'n groeten) hebben namelijk, gelukkig voor u als investeerder, nog niet tot het gewenste effect geleid. Daardoor krijgt nu u, als publiek, de speciale mogelijkheid in deze fantastisch nieuwe baanbrekende al in 2005 gepatenteerde technologie te investeren!!!

Waar gat het om? Welnu, het is tot nu toe niet mogelijk gebleken, digitale informatie aan een fysieke afbeelding toe te kunnen toevoegen. Daarvoor heeft het bedrijf Qmage de "QMage" uitgevonden. Dit is een soort QR code, maar is geen QR dus heet Quadle (Trademark van QMage sinds 2017), en onderscheid zich erdoor, dat deze een "QMage" logo in het midden heeft, en deze kan u uitprinten. U kan deze dan fysiek (zie video, naar ik aanneem met de stem van de reeds geintroduceerde mevrouw Valerie) naast een afbeelding hangen, bijvoorbeeld in een kunstgallerij!!!

Supervervelend man, al die andere mensen in een kunst-gallerij die je het schilderij niet willen uitleggen, maar dat probleem is nu opgelost!

U hebt nu de unieke mogelijkheid, de app die QMage nog moet maken, te financieren!!!. U begrijpt natuurlijk wel, dat dit aanbod nog maar 4 dagen, 3 minuten en 2 seconden geld. Reeds honderden anderen gingen u voor, zij rijden nu allemaal in een Lamborghini in zijn gelukkiger dan ooit. Ross, 58, leed aan een spierziekte, kon nu bijvoorbeeld zelf een huis kopen en zijn behandelingen betalen! Karin, 32, vond de liefde van haar leven in Nieuw Zeeland!

Wilt u niet gelukkig en autonoom worden, door te investeren in deze unieke baanbrekende technologie? De kans om vanaf het begin af aan eigenaar te zijn in iets dat kan uitgroeien tot het nieuwe Apple of Google, laat u toch niet liggen?

OK, dat was het serieuze gedeelte, nu het sarcastische: Waar het patent een "in computer geimplementeerde methode" had moeten noemen, om zich te onderscheiden van een niet-patenteerbare methode, noemt het patent helaas alleen "a method". .

[Reactie gewijzigd door kidde op 27 september 2019 23:10]

Ik zou maar even afwachten wie de werkelijke troll is.

De laatste keer dat Gnome zich moest verdedigen was dit zogenaamd omdat een bedrijf waar toevallig een hoge Gnome-figuur werkte als technology officer van plan zou zijn om de Gnome merknaam te schenden. Zo werd het door de Gnome figuur naar buiten gebracht. Vervolgens zette Gnome een fundraising campagne op om fondsen te werven voor de verdediging van de merknaam. Nadat er genoeg geld wat opgehaald, kwam het bedrijf met de mededeling dat het allemaal een groot misverstand was en dat ze juist Open source waren toegedaan.

Het opgehaalde geld werd echter niet reruggeven aan de backers. ze hadden namelijk in de kleine lettertjes gezet dat geld dat over was gebruikt kon worden voor andere doeleinden. Harder kan het bijna niet stinken.

Dus eerst maar eens afwachten. En als ze weer een fundraising campagne beginnen vooral niet doneren.

De naam Gnome vind ik goed gekozen. Anders dan de tuinkabouter uit de lage landen is de gnome in de folklore een meestal humeurige figuur, waarvan enkelen af en toe wel eens mensen helpt maar de meeste tijd overlast veroorzaken.
af en toe wel eens mensen helpt maar de meeste tijd overlast veroorzaken.
Dat klinkt inderdaad precies als mijn ervaringen met de GNOME desktop... wat een gedrocht.
Inderdaad, jaren heb ik mij het hoofd gebroken waarom gnome zo een vreemd vehikel is. Vooral omdat ze heel consistent zijn in de sabotage van hun eigen developers op hun framework.

Achter Gnome zitten twee grote belangen. Ten eerste Red Hat die de vaste developers betaalt. Ten tweede de hackergemeenschap van de FSF o.l.v. de fundamentalistische geestelijke leider Richard Stallman. De eerste wil een minimale installatie voor corporaties die minimale onderhoudskosten heeft. De tweede bestaat uit hackers die helemaal paranoide zijn en daarom ook alles wat niet strikt noodzakelijk is willen wegkappen.

Daarom is Gnome kaal en hebben ze enorm veel energie gestoken om nog meer features weg te kappen. Dat scheelt in kosten en maakt het veiliger. Op zichzelf is dat nog niet een ramp, omdat je uitbreidingen via extensies kan doen.

Maar nu komt het grote probleem. De paranoide hackers zijn bang dat populaire extensies dan weer een risico worden omdat de verleiding te groot wordt om ze te gebruiken. Wat hebben ze daarom gedaan? Hetzelfde als Modzilla ook jarenlang heeft gedaan. Ze hebben geweigerd fatsoenslijke api's in hun framework voor die extensies te maken. Heel tegenstrijdig want de Linux kernel is juist zo een succes doordat ze rotsvaste api's heeft die niet worden aangetast door veranderingen in de kernel.

Maar Gnome laat developers opzettelijk hacks maken in het framework om dingen voor elkaar te krijgen. Vervolgens gaan ze opzettelijk het framework steeds wijzigen waardoor ze extensie breken en instabiel maken. Dat is hun manier om zo met elke versie malware te breken en zo te ontmoedigen. Ze zien dat als een veiligheid. Dat betekent wel dat mensen die exensies gebruiken na updates steeds wee met falende extensies zitten die eerst weer moeten worden gerepareerd. De developers worden er gek van.

Ze hebben dit opzettelijk gebruikt om Canonical op hoge kosten te jagen door voortdurende dingen in het framework te veranderen die hun spul brak. Met de komst van Gnome3 dat nog volledig onbruikbaar was lieten ze meteen ook alle support voor Gnome2 vallen zodat Canonical de hele stack zou mogen onderhouden. Die hebben toen gekozen voor voor een eigen interface Unity maar die was nog steeds op Gnome3 gebouwd. Omdat Gnome steeds dingen brak moesten oudere versies van software gaan gebruiken en forken en onderhouden, met extra kosten. Als Canonical zelf code aanbood om dingen op te lossen in Gnome werden ze op de meest botte manier verteld dat ze op moesten flikkeren.

Dat was weer reden voor Canincal om Ubuntu Next te baseren op Qt. Helaas is dit schip in de haven gestrand doordat ze door hun middelen heen waren geraakt. Want Gnome figuren leiden ook constante campagnes om alles wat Canonical maakt te boycotten zodat ze het wederom alleen moesten onderhouden. Het zijn de grootste smeerlappen die in Linux-land rondlopen en hun agenda is een hele andere dan de meeste Linux gebruikers. Voor de meeste Linux gebruikers is Open Source namelijk vrijheid en diversiteit. Gnome wil echter voor alles één oplossing en lieftst aan hen ondergeschikt maken en houden. De FSF en Gnome ligt ondertussen gewoon met Google in bed (zit al vanaf het begin in de Gnome Advisory Board), en heeft er effectief voor gezorgd dat Linux op mobiel gebied volledig is uitgeschakeld.

Linus Thorvald heeft niet voor niets gewaarschuwd om never geld te geven aan FSF omdat ze niet te vertrouwen zijn. FSF > GNU > GNOME. Ze weten alles naar zich toe te trekken en vervolgens wanproducten te maken die vooral voor hackers interessant zijn. Zo ook hun telefoon die zo duur en beperkt is dat vooral hackers en criminelen er bijzondere belangstelling voor zullen hebben. Gnome loopt de Linux gemeenschap alleen maar te vertragen en zorgt er feitelijk voor dat de developers meer voor grote corporaties lopen te werken dan producten te maken voor de eigen gemeenschap die ons uit de macht van de corporaties zou kunnen bevrijden.

Toch blijven veel mensen een figuur als Stallman zien als een soort open source guru. (Onjuist want hij haat open source, hij wil free software). Juist zijn copyleft/copytheft/GPL licenties zijn een enorme hindernis voor het vrij delen van code gebleken. Het idee dat als je een stuk code GPL code gebruikt je de hele code moet delen heeft kleine developers juist van hun bestaansrecht beroofd en bedrijven als Google en Facebook die software kunnen combineren met miljarden infrastructuur open source laten overnemen. Stallman zegt dat die kleine developers dan maar een ander beroep moeten zoeken.

De Appache/BSD licenties zijn veel gezonder. Delen is gewoon delen, no ties attached. Niet iets weggeven en daar dan allerlei verplichtingen aanhangen. En je wil ook niet hele apps delen maar nuttige code die je als bouwblokken kan gebruiken. Maar je wil ook eigen vindingen kunnen beschermen die je er aan vast plakt, anders kan je als kleine developer niet leven. Theoretisch kan dat wel door andere GPL licenties te keizen, maar developers (vaak jong) ontdekken de angel vaak te laat. Neem Facebook. Een smiecht als Zuckerberg had al het harde werk van van anderen nooit kunnen stelen als ze niet zo dom waren geweest het GPL te maken. Zo raken developers die vaak jong en niet erg commercieel en idealistisch naief zijn hun werk kwijt aan gehaaide lui.

Het deugt allemaal van geen kanten. De hele filisofie van Stallman is brak en zijn definitie van vrijheid de meest kromme die ik ooit ben tegengekomen. De hele argumentatie eronder klopt ook niet. Het is jammer, het is een verraad aan de ideen van de hippies om mensen juist te bevrijden uit de klauwen van corporaties. Stallman heeft het zo over de top gedreven dat het de consument er juist toe wordt veroordeeld. Zelf is hij is hij zo paranoide dat hij alleen hardware van 40 jaar oud wil gebruiken. Je vraag je af wat hij allemaal te verbergen heeft. Vreemd want draait open source juist niet om openheid? Is een man als Linux Thorval niet gewoon open en eerlijk? Waarom spelen Stallman en maatjes al die onderhandse spelletjes?

[Reactie gewijzigd door Elefant op 1 oktober 2019 14:07]

Nou ja gelukkig is het nu dus over met mr Stallman, da's een stapje vooruit. Ik zie het in Gnome en Red Hat nog niet zo snel veranderen maar ja.

Je verhaal sloeg ook nog over hoe in SUSE, de KDE distributie, alles kapot is gemaakt door de GNOME vs KDE fight :(

Ik heb bij SUSE gewerkt, veel trieste verhalen gehoord.
Daar weet ik niet zo veel van. Waarschijnlijk omdat ze bij KDE geen zin hebben in een moddergevecht met dit soort figuren. Ik weet alleen dat ze op Fedora enorm in de wielen zijn gereden. Misschien kun je er iets meer over vertellen?
Nou ja, het is een vrij simpel verhaal:
SUSE was een KDE distributie. Vrijwel iedereen intern werkte aan en/of gebruikte KDE, en dat ging ook op voor de gebuikers.

Novell had Ximian gekocht, maar dat was natuurlijk een startup die gewoon gemaakt was om gekocht te worden: ze hadden helemaal niets anders dan gebakken lucht. Ja, een desktop, maar ja, dat was gewoon GNOME. Ze hadden een distro nodig, dus zorgden ze dat Novell SUSE kocht. En ze dachte, hey, we gooien dat KDE eraf, zetten GNOME erop, klaar.

Dat ging natuurlijk niet zo lekker: klanten EN mederwerkers wilden niet overstappen naar een inferieur product. Dus kwam er een hoop intern geruzie hierover, tot alle goede mensen weg waren of het hadden opgegeven. Tot op de dag van vandaag leveren beide SUSE en RED HAT KDE desktops voor een select aantal klanten, omdat die gewoon een goed product willen. De Linux desktop is verder dood natuurlijk, mede omdat de grootste distro's GNOME door de strot van gebruikers wilden duwen. En afgezien van een paar designers en masochisten willen de meeste kantoor gebruikers dat gewoon niet. Die willen een taakbalk, een systemtray - iets bekends wat gewoon lekker werkt, geen experimentele stuff.
Zie de laatste alinea. Dit bedrijf hoopt makkelijk geld te verdienen.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of Garmin uiteindelijk gelijk heeft gekregen (e.g. proceskosten vergoed e.d.). Iemand een update hierover? Dergelijke lessen zou Gnome natuurlijk ook kunnen gaan gebruiken...
Rothschild Patent Imaging hoopt eigenlijk dat de zaak niet voor de rechter komt, het patent is van 2009, en met een goeie advocaat is het volgens mij redelijk makkelijk om aan te tonen dat hiervoor genoeg prior art is. De verwoording van het patent moet dan goed onderzocht worden natuurlijk, maar als het zo wazig is als hier staat beschreven, dan is een digitale camera die foto's kan uploaden naar een computer al genoeg prior art.

Het probleem voor Rothschild is namelijk dat als de rechtbank de prior art accepteert, dan ook meteen het patent ongeldig wordt verklaard, en dan zijn ze het kwijt, en kunnen ze niemand er nog mee trollen. Dat is ook de reden waarom ze op het laatste nippertje de rechtzaak tegen Garmin hebben ingetrokken, omdat ze daar waarschijnlijk ook het patent zouden kwijtraken, en misschien hadden ze nog royalty-afspraken met andere bedrijven lopen, en die zijn dan meteen ongeldig. Dus GNOME moet hier even de bal hard spelen, en dan loopt het hele verhaal met een sisser af. Dat, of Rothschild krijgt een hard pak slaag in de rechtzaal.
Dat weet ik niet. Maar aangezien Redhat van IBM is tegenwoordig. Kan dit nog wel een leuk staartje krijgen.

Ze denken makkelijk te cashen door Gnome foundation aan te klagen. Maar als IBM zich er mee gaat bemoeien kan dit nog slecht voor ze af gaan lopen.

Is dit van die bekende rijke familie's overigens?

[Reactie gewijzigd door rob12424 op 27 september 2019 15:08]

Inderdaad, kom je aan GNOME, dan kom je aan Red Hat, wat nu dus IBM is. Hopelijk komt het daarom wel goed.
Is dit van die bekende rijke familie's overigens?
Ik kom niet verder dan dat het bedrijf van ene Leigh M. Rothschild is, zelfverklaard uitvinder. Ik kan verder geen bronnen vinden die bevestigen of hij van de bankiersfamilie afstamt.
Het organiseren van de foto's ook of willen ze ook fotoalbum makers aanklagen? Want albums zijn ook altijd verzamelingen foto's van één bepaald topic.
Manmanman, waar hebben wij het over? Het overzetten van afbeeldingen is een standaard handeling, hoe kan in vredesnaam een patent hiervoor afgegeven worden.
Hier dus ...
Rothschild Patent Imaging is een zogenoemde non-practicing entity-bedrijf. Dat wil zeggen dat het bedrijf patenten opkoopt of aanvraagt, maar niks zelf produceert. Het verdienmodel is door via royaltyafspraken of rechtszaken geld te krijgen van bedrijven die mogelijk inbreuk maken op de patenten.
WTF inderdaad |:(
Het afsluiten van een wijnfles met een vacuumtrekkende dop is nu ook een standard handeling. Maar het was eerst wel uniek.
Anoniem: 100047
@K-aroq27 september 2019 15:58
Dat klopt inderdaad. Maar toen was er nog geen patenttrollenbureau die dan een dop van welk materiaal dan ook, op enigerlei ervoor zorgt dat de interne vloeistof, welke dan ook, in de fles blijft een patent van maakt of opkoopt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 100047 op 27 september 2019 16:00]

Synthetic bottle stopper

Een dop dus.

Te gek voor woorden 8)7
Het gaat in dat patent om een kunststof "kurk" met een heel specifieke samenstelling, en dus zeker niet om plastic doppen in het algemeen. Ik zie in het aanvragen of verlenen van zo'n patent helemaal niets verbazingwekkends of afkeurenswaardigs.
Nou het overzetten van afbeeldingen staat geen patent op,
Maar de manier hoe je dat doet kan wel een patent aangevraagd worden.
Ja, dat snap ik ook wel. Als het nu, in dit geval draadloos, of via welke poort gaat is dat een standaard handeling.
Het zou mooi zijn als die patent-trollen strafrechtelijk vervolgd zouden kunnen worden voor chantage.
Ook de advocaten die er werken weten prima wat ze doen, daarvoor zijn ze opgeleid.
Een lichte taakstraf voor dit natuurlijk, niet celstraf.
Dat zou je misschien wel willen, maar patenten zijn er nu eenmaal, ze zijn verstrekt, is voor betaalt en behoor je dus ook dan te verdedigen. Dat je het er niet mee eens bent is een ander verhaal, maar dit is gewoon business, en als je iets maakt moet je dus verdomd goed uitzoeken of je geen patenten van anderen schendt, ongeacht of het opensource is, dat is geen vrijbrief om patenten te kunnen schenden.
Wel mag er wat meer controle op patenten komen dat ze niet te voor de hand liggen, en dat ze ook makkelijker achteraf, indien ze te generiek zijn, ongeldig verklaard kunnen worden.
Wel is het zo dat de omschrijving van het patent altijd veel simplistischer is dan de werkelijke inhoud.
En daarom moet er ook keihard tegen zulke patenttrollen geprocedeerd worden en moeten alle kosten teruggevorderd worden. Zoals kidde hierboven al zegt, zitten Gates en Microsoft hierachter. En dat is al jarenlang het geval en verbaast me verder ook niets.

Bij de rechtszaak van SCO tegen IBM was het hetzelfde verhaal. Gates ziet zijn imperium als sneeuw voor de zon verdwijnen door de opkomst van nieuwe platformen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Wie zegt dat gates en microsoft hier weer achter zitten?
http://techrights.org/2019/09/27/proxysoft/
http://techrights.org/201...l-ventures-cash-infusion/

Je kunt wel doen alsof je nergens vanaf weet, maar er zijn hier ook mensen die dat wel doen. You can fool some of the people some of the time, but you can't fool all of the people all of the time.
Een andere bron dan techrights graag. Ik vertrouw die site niet zo nadat ik een artikel over RMS heb gelezen bij ze, waarin hij werd verdedigd. En aangezien ze iemand verdedigen die zeer foute dingen heeft gezegd en gedaan en geen berouw van zijn daden toont, kan ik ze niet vertrouwen.
Het probleem is dat er weinig tot geen andere onafhankelijke techmedia over zijn die nog objectief nieuws brengen. Wat Techrights verdedigt, is het feit dat er een verschil is tussen de uitspraken die door RMS zijn gedaan en de artikelen die vervolgens door enkele bloggers geschreven zijn, zonder dat deze hun eigen affiliatie bekend hebben gemaakt.

Bovendien betekent het niet dat alles op die website geschreven wordt, opeens onwaar zou zijn. Je zou misschien op zoek kunnen gaan naar de banden die Bill Gates en Rupert Murdoch hebben met betrekking tot diverse media. Zo heeft Bill Gates ook banden met Intellectual Ventures, een welbekende patenttroll die ook achter deze rechtszaak van Leigh Rothschild zit.

RMS is een eigenaardig persoon die er inderdaad enige vreemde denkbeelden op na hield en nog steeds houdt. Ik keur daar niets van goed en vind het juist dat hij is teruggetreden van zijn posities bij MIT en FSF. Maar er schuilt meer achter de redenen waardoor juist op dit moment dit allemaal naar buiten komt, omdat het ook verre van nieuw is.

Er worden op dit moment op de achtergrond rare spelletjes gespeeld. Ongeacht of je een voorstander of tegenstander bent van vrije software is het nu meer dan ooit belangrijk om de ogen en oren wijd open te houden en niet alles te geloven wat er geschreven wordt.

Zelf probeer ik veel verschillende bronnen te raadplegen en mijn ideeën te vormen. Ik sta open voor kritiek en nieuwe inzichten, maar ik ben niet zo naïef om alles zomaar te geloven. Wat dat betreft vind ik het jammer dat daar ook door de journalisten op deze site niet genoeg aan wordt gedaan, maar misschien valt dat ook niet te verwachten.
Bruh, RMS zijn uitspraken zijn ten eerste op zijn website te zien in een aantal gevallen. Ik heb ze zelf gezien en ze waren vreselijk. Daarnaast heb ik van genoeg mensen gehoord over het feit dat hij ze slecht behandeld had alsook over andere belachelijke dingen die hij heeft gedaan of gezegd.

Hiernaast is het zo dat ik deze site niet zo zeer kan vertrouwen als ze al zo'n shitty take hadden, waar ze iemand als RMS verdedigen. Hiernaast is het zo dat techrights niet bepaald de beste artikelen heeft en nogal eruit ziet alsof het wordt geschreven door mensen die niet bepaald de fijnste zijn om mee om te gaan.
Dus je gelooft andere websites waar door de industrie (lees: grote bedrijven die veel te verliezen hebben) betaalde zogenaamde journalisten artikelen schrijven meer dan onafhankelijke websites waar mensen met veel meer voeling voor de technologie en de achtergrond in de industrie artikelen schrijven.

Daar kan ik niets aan veranderen, maar om Techrights dan zomaar af te schrijven gaat voor mij ook te ver. Onafhankelijk journalisme bestaat vrijwel niet meer. En ook RMS heeft niet alleen slechte dingen gedaan. Zonder hem zouden we nu niet de vrije software hebben die we nu kennen. Ik zou hem ook nooit willen tegenkomen, maar ik erken wel dat hij zowel goede als slechte dingen heeft gedaan.

En dat is allemaal bijzaak wat betreft de rechtszaak die hier is aangespannen op grond van een patent dat nooit toegekend had mogen worden.
Ah, dus zo is de Rothschild familie zo rijk geworden /s

Mag eigenlijk toch hopen de rijkste familie in de wereld zich niet bezig houdt met patent-trollen..
Als ik het me goed herinner is de Rothschild familie vreselijk rijk geworden door ten tijde van Napoleon, in London te schreeuwen dat men de oorlog verloren had... de beurs totaal onderuit ging... men voor een prikkie de hele bliksemse donder kon opkopen... en toen het nieuws naar boven kwam dat de oorlog helemaal niet verloren was, het halve land al opgekocht was door deze aristocraten.
Gevalletje List en Bedrog B.V.
Daardoor zijn ze rijker geworden dan ze al waren. Wat zij als eerste deden wat internationaal gaan, men ging op 5 plaatsen zitten en was zeer aktief met lobbyen en vrienden maken in alle kringen. Hierdoor konden zij ten tijde van de oorlog beide partijen financieren en handelsblokkades omzeilen.

Verder was dat beursgeintje een smerige streek, aan de andere kant moeten beleggers maar niet in paniek raken en alles verkopen op grond van geruchten.
Ja ik ken het verhaal dat The Bank of England, Hitler geld leende om tanks te bouwen... die vervolgens door de Engelse rakkers werden vernietigd en meer geld geleend werd om meer tanks te bouwen. Maar dat was WOII (misschien ook WOI geen idee), maar de grote klap hebben ze ten tijde van Nappie gemaakt met dit slinkse trucje.

Ik weet niet zeker meer of het de Rothschild's waren, maar volgens mij zijn zij begonnen met het idee geld (een vertegenwoordiging van waarde, met munten als bewijs) ipv ruilhandel (kip voor een ei). En daarmee is de bankwereld (in Zwitserland) ontstaan.
Het was dan ook de Napoleontaanse oorlogen waarbij ik doelde op beiderzijdse financiering ;)
Er zijn een hoop hondjes die fikkie heten. Het zou me zelfs niets verbazen als dit niet de originele achternaam is van de man, maar dat hij deze heeft aangepast zodat het lijkt alsof hij al het geld van de wereld achter zich heeft...
Uit Wiki:
In Denmark, by royal decree of 29 March 1814, all Danish Jews were obliged to adopt a surname after their town of residence. In the records, one family with residence in Roskilde took the name Rothschild, presumably because of the German pronunciation of the town's name.[1] The wife of writer Meïr Aron Goldschmidt, Lea Rothschild (born 1801), was of that family. There are no indications that the Rothschilds of Roskilde had any relation with the other Rothschild families.

The name is also carried by others, mostly Ashkenazi Jews, who are not related to members of the banking family.
Rothschild is een soort Jansen van achternamen, oftewel een veel voorkomende achternaam :)

[Reactie gewijzigd door Yev op 28 september 2019 11:07]

Non practicing entity bedrijf mn reet. gewoon een patenttrol. zon clubje parasieten die verder geen drol uitvoeren dan alleen rechtzaken voeren met patenten die ze zelf nergens voor gebruiken.
Bij dit soort bedrijven hoop je toch met alles dat het spreekwoord "geld maakt niet gelukkig" waar is en dat ze een soort van karma payback hebben.
Uit kwade wil iemand aanklagen zou strafbaar moeten zijn. Net zoals stalking, wat uit kwade wil iemand achternalopen is. Achternalopen mag, stalking mag niet.
Apple is er al een keer voor veroordeeld :-)

(2011, lawsuit tegen "Android tablet maker Nuevas Tecnologías y Energías Catalá" mbt formfactor tablet.)

[Reactie gewijzigd door Pim_t op 27 september 2019 20:41]

"Nice" try Rothschild. Jammer dat die club zoveel geld heeft dat ze een organisatie kapot kunnen maken met juridisch geneuzel.
In dit geval wordt het een lastige; Gnome en opensource houdt ook in dat een licentie afnemen eigenlijk geen optie is.

Toch maak ik me niet teveel zorgen. Zoals ik al zei IBM staat nu ook deels waarschijnlijk achter ze en Ubuntu ook. Gezien ze met Unix /SCO verhaal genoeg ervaring hebben. Denk ik dat zelfs deze patentroll, eieren voor zijn geld gaat kiezen. We zullen zien.
Nee zorgen maken doe ik me ook niet, dat zit wel snor in dit geval. Wel jammer dat ze zo veel geld hebben dat ze alle eieren in de wereld kunnen kopen en dan nog geld overhouden voor een "recht"zaak.

Maar ik hoop stiekem zooo hard op een fatsoenlijk anti-patenttroll uitspraak die patenthouders beschermd maar patenttrolling een stuk onaantrekkelijker maakt (iets dat een patent meer een defensief character geeft i.p.v offensief). Ik weet het bijna een contradictie interminus.
De patent trollen zijn weer onder de brug vandaan.
Tactiek is altijd aanklagen in de hoop dat de aanklager denkt meer kosten kwijt te zijn dan de ''overeenkomt'' voor gebruik van de ''patent'' walgelijke manier van business.
Het patent uit 2008 lijkt met de omschrijving niet te gaan om iets wat door de patenthouder uniek is bedacht. Het koppelen, selecteren, filteren en overdragen van (media) bestanden bestond al in de vorige eeuw.
Het word tijd op een aanvulling op alle patent wetten, als je het niet licencieerd aan een groot aantal klanten (of grote klanten) en/of het niet zelf gebruikt, vervalt je patent.. dit soort vormen van 'bedrijven' moeten toch gewoon geen bestaansrecht hebben?! dit is gewoon 100% (helaas legaal) misbruik van de wetten.. ik snap ook niet hoe mensen voor zo'n 'bedrijf' kunnen werken |:(
En het alle ergste is, ookal verliezen ze 1 zaak.. hebben ze nog 30 andere patenten op de plank liggen, een verlore zaak betekend niet dat ze stoppen, en je kan ze ook niet dwingen tot stoppen want dit is gewoon (helaas) toegestaan.. yuk.. wat een vieze smaak laten dit soort 'bedrijven' toch achter.. tijd voor nieuwe wetten!
Patenten zijn er ook om te kunnen verdienen aan je uitvinding als anderen er niet voor willen betalen maar het wel gebruiken. Het lijkt me niet redelijk dat een investering niets waard mag zijn omdat er een paar partijen zijn die de patenten ongewenst inzetten als verdienmodel.

Het punt wat eerder het probleem is is dat het te makkelijk is om ergens patent op te krijgen terwijl het geen unieke uitvinding is.

[Reactie gewijzigd door kodak op 27 september 2019 16:24]

ik heb het ook niet over het beschermen van een uitvinder, vandaar ook dat als je het gebruikt of licentieerd is het prima, maar dit is puur om dit soort patenttrollen de grond in te stampen, want daar word niets of niemand beter van (behalve de trol gevoed..)
Patenttroll zaken...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee